Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część wątku będzie mieć tytuł ...
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 3 4,92%
Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! 0 0%
Każdej brzuszek to już piłka, do porodu jeszcze chwilka 8 13,11%
2 chłopaków, 2 dziewczynki, trzeba zacząć spinać tyłki! 3 4,92%
Niecierpliwe nasze brzuszki, chcą opuścić je maluszki! 1 1,64%
Rodzą nam się już maluszki, czas opróżniać nasze brzuszki 2 3,28%
Czas opuszczać mamuś brzuchy, nie obijać się maluchy! 3 4,92%
Coraz większe nasze brzuszki, czas wykurzyć z nich maluszki 0 0%
Rozkładamy nasze nóżki by urodzić swe maluszki 1 1,64%
Rozkładają nam się nóżki bo to czas już na maluszki 2 3,28%
Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki 31 50,82%
Jedne już dzieciaczki mają, pozostałe wciąż czekają 2 3,28%
Każdy dzień niech szybko zleci, bo my chcemy rodzic dzieci 0 0%
Do porodu jeszcze chwila, Wizaż życie nam umila 2 3,28%
Niech już wróci mąż od Kaśki, będą rodzic się bobaski 3 4,92%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-06, 14:30   #2311
ladanseuse14
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
ladanCiekawe czy Jula pójdzie w Twoje 'baletowe' ślady ?
z pewnością nie będę jej "kadzić" od małego - ale jak bardzo będzie chciała to czemu nie
Stary 2013-08-06, 14:30   #2312
misia332
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Że co!???Ona urodziła?!
Nie, robili jej test manninga sprawdzający profil biofizyczny płodu.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 14:31   #2313
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
samba a co to jest ten stammbuch, jesli mogę wiedzieć.

Moje słowa to wynik dzisiejszej rozmowy z mężem :

Ja: " Kochanie jak się czujesz miesiąc po ślubie?'
r: " tak samo jak i dwa miesiące przed, ale wtedy nie miałem kasy w portfelu, a teraz nie mam ani kasy ani karty do bankomatu"
Ja: "chcesz się rozwieść?"
r : " nieeee"
to taka "ksiazka" rodzinna...przy slubie |(chyba najczesciej) sie ja zaklada i jest tam akt slubu, potem akty urodzenia dzieci, akty chrztu itd... slowem Ordnung muss sein ale nie widzialam tego nigdy na zywo...

moj tez nie mial nigdy za duzo w portfelu, a odkad jestem w niemczech nie ma tez karty w pl mielismy osobne konta i kazde swoja karte w portfelu... ale tu ze tylko tz pracuje to mamy tylko jego konto (zreszta oplaty za prowadzenie sa dosc spore wiec nie wiem czy oplaca sie zakladac 2) i po moim przyjezdzie tz sam oddal mi karte mowiac ze to ja robie zakupy i bardziej jej potrzebuje hahah

Cytat:
wczoraj mu karte zwinęłam, bo jechałam do barcelony, a musiałam zataknować. U nas na stacjach automatycznych jest paliwo 20 centów tańsze na litrze, ale trzeba mieć kartę płatniczą.

Więc wzięłam TŻ.

a on biedak wrócił z pracy, chciał iść po pieczywo, a nie miał ani jednego euro, i nie mógł wziać pieniędzy z bankomatu bo nie miał też karty.

więc dzisiaj zaopatrzyłam męza w 10 euro ( dostał wypłate ).
ja dalam wczoraj mojemu 100 euro... zdziwil sie ze takie duze kieszonkowe, ale mu wyjasnilam ze teraz remont to co chwila trzeba cos kupic i ze ja sie kiepsko czuje wiec bede mu dzwonic co ma kupic po drodze z pracy i posmutnial ze to "kasa z przeznaczeniem" hahaha
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 14:32   #2314
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Że co!???Ona urodziła?!
no nie chyba nie, przecież jutro mają ją wypisać
Stary 2013-08-06, 14:33   #2315
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
heh, ja po prostu poszłam z 1 liceum (7 baletowej) do 3 liceum (9 baletowej)... a 2 klasę zdałam komisyjnie pisemnie i ustnie w wakacje no i też poszłam od razu na studia po szkole
Aaa takie buty

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 14:34   #2316
87czarna
Zakorzenienie

maharetnie! ona miała robione badania...

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 14:35   #2317
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
leeeee odkrylam nowe rozstepy na mojej wielgachnej dupie... w dodatku pobolewa mnie cos brzuch u dolu... masakros...
Ja mam takie paskudne te na brzuchu, że tylko się skryć Kupiłam tę mustele podwójnie działającą, ale wątpię, że zdziała cuda...

Mama foka
Stary 2013-08-06, 14:35   #2318
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
to taka "ksiazka" rodzinna...przy slubie |(chyba najczesciej) sie ja zaklada i jest tam akt slubu, potem akty urodzenia dzieci, akty chrztu itd... slowem Ordnung muss sein ale nie widzialam tego nigdy na zywo...

moj tez nie mial nigdy za duzo w portfelu, a odkad jestem w niemczech nie ma tez karty w pl mielismy osobne konta i kazde swoja karte w portfelu... ale tu ze tylko tz pracuje to mamy tylko jego konto (zreszta oplaty za prowadzenie sa dosc spore wiec nie wiem czy oplaca sie zakladac 2) i po moim przyjezdzie tz sam oddal mi karte mowiac ze to ja robie zakupy i bardziej jej potrzebuje hahah

ja dalam wczoraj mojemu 100 euro... zdziwil sie ze takie duze kieszonkowe, ale mu wyjasnilam ze teraz remont to co chwila trzeba cos kupic i ze ja sie kiepsko czuje wiec bede mu dzwonic co ma kupic po drodze z pracy i posmutnial ze to "kasa z przeznaczeniem" hahaha
aaa tak jak u nas "libreta de familia" czyli książka rodziny. U nas założona jest ona wraz z urodzeniem się pierwszego dziecka tutaj, czyli jeżeli masz jedno ale urodzone w PL, to ono dopiero póxniej jest wpisane.

My dostaniemy z wpisanym aktem małżeństwa po urodzeniu malucha dopiero pocztą. Tylko akt musimy mieć przy sobie w szpitalu.

Stary 2013-08-06, 14:36   #2319
ladanseuse14
Zakorzenienie

wzięłam chłodny prysznic i mi troszkę lepiej..
Stary 2013-08-06, 14:36   #2320
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
Bierzesz do szpitala becik/rożek? Mhm ja też chciałam, ale nie wiem czy małej nie będzie za gorąco jeśli te upały będą jeszcze trzymały i myślałam o pieluchach flanelowych. Mam takie kolorowe ze śmiesznymi wzorkami.
tak samo bym zrobiła, tzn tylko flanele, w szpitalach jest mega gorąco...

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
no właśnie ja też je piłam i prawdę mówiąc te z hippa nie dość że drogie to i g.... warte. Ale za to z herbapolu herbatka super
potwierdzam, herbapol naprawdę ok
ale sposobu z mężem w życiu bym nie spróbowała

Cytat:
Napisane przez marysia_258 Pokaż wiadomość
Ja bym wzięła rożek
Dzieciątko przyzwyczajone jest do ciepełka i czyje się bezpieczniej jak jest opatulone
no ale opatulić można też we flanele, mi by było szkoda pakować dzieciaka w rożek przy 30-35 stopniach

Cytat:
Napisane przez marysia_258 Pokaż wiadomość
Noo właśnie. Mnie się wydaje,że wszystkie te specyfiki są g... warte.
Ciekawe czy jest coś takiego co naprawdę działa
no pewnie że jest - dobrze i często przystawiane dziecko

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 14:37   #2321
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Nie, robili jej test manninga sprawdzający profil biofizyczny płodu.
Ufff.Przestraszyłam się bo jednak u niej za wcześnie na poród
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 14:37   #2322
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
To mi jeszcze dali Bryopchyllum.

---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ----------

A co bierzesz do szpitala do ubrania?Ja chyba jako jedyna chodziłam ostatnio w koszuli
a co to takiego?

ja mam 2 pizamki ze spodniami 3/4 i bluzkami rozpinanymi na cyckach, jedna koszule rozpinana na cyckach i 1 koszule do porodu...jakby mi brakowalo ciuchow to mam jeszcze takie podkoszulki do karmienia i jakies spodnie od pizamy sprzed ciazy w ktore nadal sie mieszcze szczerze to podczas moich licznych pobytow w szpitalu nie widzialam swiezo upieczonych mamusiek w koszulach... zawsze jakies getry/spodnie i normalna koszulka...

Cytat:
dałam mu ze słowami "tylko nie wydaj na głupoty"

ale szczerze to tak, ja robię wiekszość zakupów, zazwyczaj też ja chodzę do piekarni, chyba, ze mi sie nie chce to TZ jedzie wieczorkiem.

Jak jedziemy razem to TŻ nawet czasem portfela nie bierze tylko wrzuca w mój dowód i kartę.

dobre za 10 ojro to na pewno poszaleje hahaha ja sie z mojego smialam bo pojechal kiedys w delegacje do Bonn i zapomnial se portfela... a dalam mu dzien wczesniej karte i kase na rozne wydatki musial pozyczyc od kolegi zeby miec na obiad, a na przyjemnosci nie starczylo hahah
Stary 2013-08-06, 14:38   #2323
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Ja też, poza tym po co do aktu urodzenia dziecka np. akty rodzeństwa, czy akty chrztu.Mam nadzieję, że obejdę sie bez tego
Stary 2013-08-06, 14:38   #2324
butterfly20
Zakorzenienie

Cześć,ale popisałyście.

My byliśmy z mężem w kinie, bo uznaliśmy,że tam jest klima to można iść
A jako,że nic specjalnego w kinach nie było to poszliśmy na "Minionki" Fajna bajka, tak jak pierwsza część

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 14:40   #2325
misia332
Zakorzenienie

Własnie napisała do mnie kuzynka, że nasz dalsza kuzynka straciła dzieciątko. Miała termin tydzień wcześniej ode mnie.

Odkleiło się łożysko i nie zdązyli uratować malucha.

A starali się o dziecko 8 lat

Stary 2013-08-06, 14:40   #2326
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:
wzięłam chłodny prysznic i mi troszkę lepiej..
Ja też chcę

Umówiłam się dziś z przyjaciółką po wizycie u gina na wyżerkę! Jedziemy na burito (Ladan pewnie wiesz, gdzie jest Taco Mexico w Tarnowskich Górach) Jeszcze przez miesiąc mogę jeść co chcę

Mama foka
Stary 2013-08-06, 14:40   #2327
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Oj mam ogromną nadzieje ze sie zaczynaTylko niech sie to troszeczke szybciej rozkreca bo ja juz niecierpliwa

Cytat:
Kawa zrobiona. Właśnie pochłonęłam kawałek kopca kreta i delektuje się ciszą,bo udało mi się uspać Majeczkę.
Strasznie mi smutno i źle... ciężko się pogodzić ze śmiercią Wstałam dzisiaj z bólem głowy z tego wszystkiego :/

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
zamówiłam wózek i fotelik
Wielkie gratulacje
Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy Wasze smoczki i inne gadżety które są zapakowane w te plastikowe opakowania też tak śmierdzą?
właśnie biorę się za wyparzanie "monia" (smoczka) i otworzylam go a on wali chińszczyzną, mimo, że na opakowaniu napisane, że wyprodukowane w polsce, a na smoczku że w niemczech... ide porozcinac wszytskie plastikowe opakowania i out
Śmierdzą
Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
zmieniajc temat

kinga odkurza odkurzaczem. komentarz arura "kinga, jests jak prawdziwa kobieta"

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
tadam doczekałam się w końcu
Śliczny

Cytat:
a mi sie dzisiaj snilo ze urodzilam 2 pary blizniat... i sie cykalam bo trzeba je bylo ciagle przebierac a ja ubranka przewidzialam tylko dla 1 Bartusia a nie dla calej 4

Cytat:
info od Passion łożysko jest wydolne więc ok, ona jest zmęczona psychicznie i fizycznie, ale się jej nie dziwię trzymamy kciuki
może jutro wyjdzie ze szpitala

Cytat:
Znalazłam domek idealny dla nas
Jestem tak podjarana,że jak tylko Tż się obudzi,to zaraz lecimy do agncji żeby się umówić na obejrzenie. Na dodatek data idealnie nam pasuje,bo tutaj mamy umowe do 6 września,a ten domek jest dostępny od 29 sierpnia
Trzymajcie kciuki!
Trzymam kciuki i to mocno. Moja przyjaciółka też jest na etapie poszukiwań mieszkania w UK i wiem przez co przechodzi

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 14:40   #2328
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Witajcie
u mnie dziś dalej gorąc,ukrop ,żar z nieba
dziś mam dzień kuriera ,było już dwóch czekam na trzeciego
mam już u siebie pościel którą Wam ostatnio pokazywałam , zamówiłam też koszulkę dla koleżanki na wieczór panieński a czekam na trzeciego kuriera z ciuszkami dla Michasia

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
Ja mam takie paskudne te na brzuchu, że tylko się skryć Kupiłam tę mustele podwójnie działającą, ale wątpię, że zdziała cuda...
u mnie mustela działa, rezultaty zobczysz po ok 2 miesiacach stosowania
pojawiły mi się rozstępy ,zaatakowałam je mustelą i jest lepiej, jeszcze nie znikły całkiem , ale kto wie ,może coś jeszcze zdziałam , także głowa do góry

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 14:41   #2329
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
aaa tak jak u nas "libreta de familia" czyli książka rodziny. U nas założona jest ona wraz z urodzeniem się pierwszego dziecka tutaj, czyli jeżeli masz jedno ale urodzone w PL, to ono dopiero póxniej jest wpisane.

My dostaniemy z wpisanym aktem małżeństwa po urodzeniu malucha dopiero pocztą. Tylko akt musimy mieć przy sobie w szpitalu.
u nas ta ksiege trzeba sobie kupic wczesniej w urzedzie stanu cywilnego albo ksiegarni
Stary 2013-08-06, 14:41   #2330
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:
Własnie napisała do mnie kuzynka, że nasz dalsza kuzynka straciła dzieciątko. Miała termin tydzień wcześniej ode mnie.

Co?!! A to jak się odklei łożysko, to co ono "robi" dzidziusiowi? Dusi?

Mama foka
Stary 2013-08-06, 14:42   #2331
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
a co to takiego?

ja mam 2 pizamki ze spodniami 3/4 i bluzkami rozpinanymi na cyckach, jedna koszule rozpinana na cyckach i 1 koszule do porodu...jakby mi brakowalo ciuchow to mam jeszcze takie podkoszulki do karmienia i jakies spodnie od pizamy sprzed ciazy w ktore nadal sie mieszcze szczerze to podczas moich licznych pobytow w szpitalu nie widzialam swiezo upieczonych mamusiek w koszulach... zawsze jakies getry/spodnie i normalna koszulka...

h
http://www.poronienie.pl/warto-wiedz...-wspomagajace/

Jak mi tłumaczyła poska położna to trochę homeopatia.
Ja sobie chyba do porodu i wezmę jakąś starą koszulę, a potem mam 3 do karmienia, bo jednak w koszuli to chyba wygodniej będzie,jeszcze jakieś legginsy i mężowskie t-schirty na wszelki wypadek.
Stary 2013-08-06, 14:43   #2332
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:
normalnie 3 lata licencjat, 2 magisterka... z tym, że ja przerwałam 3 rok, czyli teraz wracam i muszę zrobić 3 i licencjat
Podziwiam

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 14:43   #2333
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość

u mnie mustela działa, rezultaty zobczysz po ok 2 miesiacach stosowania
pojawiły mi się rozstępy ,zaatakowałam je mustelą i jest lepiej, jeszcze nie znikły całkiem , ale kto wie ,może coś jeszcze zdziałam , także głowa do góry
2 miesiące?! Te moje są takie fioletowo-czerwone, więc chyba są jeszcze do uratowania, albo do rozjaśnienia co najmniej - wcierać ją będę 2 razy dziennie, w sumie pieniądze już wydane

Mama foka
Stary 2013-08-06, 14:45   #2334
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też, poza tym po co do aktu urodzenia dziecka np. akty rodzeństwa, czy akty chrztu.Mam nadzieję, że obejdę sie bez tego
nio z drugiej strony wydaje mi sie to nawet fajnym rozwiazaniem bo przynajmniej masz wszystkie papiery "w kupie" i pewnosc ze nic sie nie zawieruszy,... no chyba ze zgubisz Stammbuch ale my wiecej dzieci nie planujemy wiec nie bedzie tam co wpisywac

Cytat:

a jak sie objawia odklejenie lozyska? to sie moze stac nagle?
Stary 2013-08-06, 14:45   #2335
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Poszłam do sklepu po loda do kawy mrożonej, chciałam takiego dużego w pudełku, ale były tylko z algidy jakieś ananasy i tropikalne, które mi do tej kawy nijak nie pasowały i carte dore malaga, no to wzięłam tą malagę. A w domu się okazało, że ona zawiera 5% wina i rodzynki nasączone rumem zjadłam 2 rodzynki zanim doczytałam i nadal nie mam loda, nie chce mi się drugi raz wychodzić, bo gorąco, a tego nie wiem kto zje, bo mój mąz nie lubi...
Ja nie znoszę malagi ani bakaliowych

Cytat:
zamówiłam wózek i fotelik
W końcu! Via internet?

Cytat:
ja mam dokładnie 4380,70zł i wyprawka gotowa
we wrześniu jeszcze kupię karuzelkę tylko
A ja nie mam pojęcia ile wydałam...niby sobie wpisywałam w Excelu,ale ciuchów nie...a wliczałaś w to ciuszki?

Cytat:
Motyl ja bym nie jechala... mozecie sie wybrac do ustronia czy wisly ale karpacz to juz moim zdaniem za daleko...chociaz moze ja juz jestem przewrazliwiona po tych wszystkich moich przebojach...

Madzia gratuluje chlopakow!!

a ja przelozylam ta wizyte u lekarza na przyszly tydzien i czuje sie jak wyrodna matka od razu doszly tez jakies bole...raczej urojone w sumie to uwazam ze ta wizyta bardziej by mi zaszkodzila niz pomogla bo musialabym jechac tam 40 km, a usg mialam ledwie w ta niedziele i wszystko bylo ok... zreszta nawet jakby mi cos zle wyszlo na ktg i znowu bym miala isc do szpitala to w szpitalu zaleciliby mi tylko lezenie i magnez...bo w tym tyg ciazy na skurcze juz nic nie daja... wiec odpoczywam w domu i czekam na wizyte
Ja niby jako takich przebojów nie miałam,ale faktycznie uznaliśmy z mężem, że dalej nie jedziemy.

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 14:46   #2336
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:

Coś strasznego
Nawet nie mogę sobie wyobrazić przez co ona teraz przechodzi

Stary 2013-08-06, 14:46   #2337
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:

aj... jak przykro

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Cześć,ale popisałyście.

My byliśmy z mężem w kinie, bo uznaliśmy,że tam jest klima to można iść
A jako,że nic specjalnego w kinach nie było to poszliśmy na "Minionki" Fajna bajka, tak jak pierwsza część
mój tż z Andzią byli ostatnio na tym przyjechali zadowoleni
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 14:48   #2338
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
2 miesiące?! Te moje są takie fioletowo-czerwone, więc chyba są jeszcze do uratowania, albo do rozjaśnienia co najmniej - wcierać ją będę 2 razy dziennie, w sumie pieniądze już wydane
Całkiem to ich się nie pozbędziesz,ale to że po czasie zrobią się bledsze i ledwo zauważalne-mogę Ci zagwarantować

Stary 2013-08-06, 14:48   #2339
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
http://www.poronienie.pl/warto-wiedz...-wspomagajace/

Jak mi tłumaczyła poska położna to trochę homeopatia.
Ja sobie chyba do porodu i wezmę jakąś starą koszulę, a potem mam 3 do karmienia, bo jednak w koszuli to chyba wygodniej będzie,jeszcze jakieś legginsy i mężowskie t-schirty na wszelki wypadek.
to normalnie mozna kupic w aptece? czy jakis sklepach ze zdrowa zywnoscia?? ile i do ktorego tygodnia ciazy kazali ci to zazywac?
Stary 2013-08-06, 14:49   #2340
logoasia
Zakorzenienie

jak się łożysko odkleja to pewnie krwawienie występuje , leżała ze mną dziewczyna w szpitalu, właśnie z odklejonym częściowo łożyskiem. Próbowali wszystkiego zeby wrócilo na miejsce. Ona byla w 31 tc, a dziecko 3 tygodnie opóźnione - hipotrofia, przestało rosnąć. Ale ostatecznie poprawili przepływy i jakoś zaczęło przybierać na wadze.
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości