|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#961 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Wypijcie chociaz za nasze zdrowie
|
|||
|
|
|
#962 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
dobry
![]() fotki Majki i Janusza piękne
|
|
#963 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie miałam wrzucić fotkę z wczoraj ale mnie Majek ubiegł.
Mogłaś mi sfotoszopować ten wielki bebzun na jednym zdjęciu ![]() Majka o sobie sama nic nie napisze więc uprzejmie informuję, że nawet bez balkonika jakoś wczoraj dała radę Jak na swój wiek trzyma się nieźle, jest nawet sympatyczna, czego się nie spodziewałam ![]() I melduję, że Janusz Prawy dziś wyjeżdża My się przenosimy do wiochy obok Karwi, bo te tłumy nie na nasze nerwy. No i tracę tym samym dostęp do luksusowego fifirifi, bo w nowej kwaterze u Pana Czesława nie ma Ale czuwam! Pilnujcie się!
|
|
|
|
#964 | |
|
Wtajemniczenie
|
Majka no boskie te Wasze fotki!!!
Cytat:
żadnego bebzuna nie zauważyłam więc proszę tu już więcej nie wymyślać ![]() No właśnie widzę, że Majka się nieźle trzyma. Wygląda jak taka dziewczyneczka - max 25 lat co to pogrubionego - poważnie?? też się nie spodziewałam ![]() no to teraz będziemy czekać na relację PJ ![]() a ja dziś się zwijam z bólu , okres mnie dopadł
|
|
|
|
|
#965 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
?jaaaa ale Wam fajnie i Januszki i nasza staruszka Majeczka Cytat:
ale w tygodniu w Karwii raczej bedzie malo ludziow, to tylko na weekendy jest ich sporo... no i restauracja Muszelka jest z pysznym sandaczem a no i ten Twoj bebzun to taki wielki ze go szukalam i nie znalazlam klamczuszko ![]() wspolczuje ![]() ja jeszcze nie mialam kurka jak mi szkoda ze mnie tam w tej Karwii nie ma ![]() ![]() no coz zycie ehhhh Mati serdecznie dziekuje cioteczkom za zyczenia moja wpadeczka ma juz 8 miechow szok
|
||
|
|
|
#966 |
|
Zadomowienie
|
ześć dziewczyny. Ja jestem padnięta zmęczona bez humoru i nastroju do czego kolwiek. nie to że mała mi troche gorączkuje i piszczy to jeszcze ludzie się do mnie przypierdalaja i oskarżaja o nie wiadomo co wczpraj tak wysiadłam psychicznie że teściowa małą ode mnie zbrała a ja spaliłam kilka jafek jakiś bo tylko tyle miałam w paczce na raz.... cisnienie od kilku dni nie schodzi niżej jak 155/102.. ledwo na oczy widze
Jest córa od 31 grudnia od godzinki 8.10. Gabrysia szczęście nasze Mimo złości i bólu łez i strachu na świat przyszła ONA zakrywając swym obliczem wszystko co straszne było.... razem od 17.11.2008 zaręczeni od sylwestra 2011 małżeństwo od 12 maja 2012 http://suwaczki.maluchy.pl/li-65470.png |
|
|
|
#967 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#968 |
|
Zadomowienie
|
wczoraj była moja koleżanka zróbnała mnie z ziemną bo inna moja koleżanko powiedziała dla tel byłej koleżanki gdzie możma prace znaleśc . i oczywiście mi sie oberwało zostałam zwyzywana i w ogóle
Jest córa od 31 grudnia od godzinki 8.10. Gabrysia szczęście nasze Mimo złości i bólu łez i strachu na świat przyszła ONA zakrywając swym obliczem wszystko co straszne było.... razem od 17.11.2008 zaręczeni od sylwestra 2011 małżeństwo od 12 maja 2012 http://suwaczki.maluchy.pl/li-65470.png |
|
|
|
#969 |
|
Zakorzenienie
|
nie bardzo rozumiem dlaczego Cie zwyzywala
|
|
|
|
#970 |
|
Zadomowienie
|
długo by pisać ech musiałabym wysłać całą rozmowe
|
|
|
#971 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dorcia dziewczyno wykończysz się. Nie wiem o co chodziło ale czy warto się tak denerwować? szkoda Twojego zdrowia Judka masz rację - Mati już 8 m-cy, moja Wiki 9, szok. Dopiero na porodówce byłyśmy ![]() i też żałuję, że nad morzem z dziewczynami nie byłam. Może jeszcze kiedyś uda się spotkać. Proponuję Wielkopolskę |
|
|
|
|
#972 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja proponuje Toruń bys blisko w sumie miała |
|
|
|
|
#973 |
|
Zadomowienie
|
witam się
własnie byłam u pediatry zapytać się o te wadliwe szczepionki, i wiecie co mi powiedziała??? że moja córką nie była nią szczepiona bo ta wadliwa w ogóle nie trafiła na nasz teren a zdziwiona pokazuje jej w książeczce od szczepień, że dostała UFA 12001 a ona do mnie że wadliwa to AFA 12001!!! myślałam, że zle dopatrzyłam w internecie wracam z tż-em do domu sprawdzamy to w necie i pisze dokładnie, że wadliwa seria UFA 12001, wkurzyliśmy się lekko mówiąc więc wydrukowaliśmy dokument i tż pojechał im udowodnić, że się mylą (moze kłamali tylko po co??) Tż zajechał do niż z tym dokumentem, w którym piszę, że to UFA a nie AFA do pediatry się nie dostał ale pani od szczepień powiedziała, że na pewno jej nie dostała i pewnie to była inna ważność szczepionki. ja nie wiem czy ważność ma znaczenie jak to ta sama seria?? a ważności nie wpisali do ksiażeczki i nawet ona nie mogła udowodnić, jaka to była ważność.... co o tym myślicie?? |
|
|
|
#974 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ni znam się na tym ale myśłałam, że nazwa UFA jest na wszystkich a zmienia się tylko numer. I raczej nie sądzę, żeby na stronie GIFu była błędna nazwa. Tylko tak jak piszesz - po co by mieli kłamać? chcą zbyć rodziców? |
|
|
|
|
#975 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
własnie czytałam artykuł, że jakaś 4 miesieczna dziewczynka zmarła przez wadliwą erie euvax tylko nie jest wstanie tego udowodnić.. interwencja już zrobiła program o tych szczepionkach http://www.interwencja.polsat.pl/Int...x.html#1321776 |
|
|
|
|
#976 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jeśli chodzi o sam Euvax - powiem szczerze, że moim zdaniem nie można być pewnym żadnej szczepionki. Nie tylko Euvax był wycofywany. Ja przed każdym szczepieniem oraz po mam mega stresa. Brałam nawet pod uwagę brak szczepień, ale w końcu się zdecydowałam. Jednak nie szczepię niczym ponad limit i wcale nie chodzi o pieniądze. Zresztą teraz stresujemy się Euvaxem, a za pół roku okaże się, że z czym innym było coś nie tak. Tak jak ponad pół roku temu było ze szczepionką DTP. |
|
|
|
|
#977 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczynki super to spotkanie nad morzem ![]() zdjęcia super
|
|
|
|
#978 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja myślę, że lekarz i pielęgniarka chcieli zbyć po prostu jak to często bywa w naszej służbie zdrowia niestety... ja też mam zamiar poruszyć u lekarza przy najbliższej okazji ten temat... zobaczymy co powie... ![]() a tak poza tym to córcia zasnęła po spacerze przy cycu przed kąpielą i ciągle śpi i teraz nie wiem co z kąpielą... ![]() i chciałam zauważyć że lody koral w rożku z tesco są niedobre ![]() jakie kupujecie lody?
|
|
#979 |
|
Wtajemniczenie
|
oo kogo to ja widzę
jak w pracy i co nowego u Jana? ![]() my z tż uwielbiamy Grycana bakaliowe - czasami są w biedrze a nie wiem też czy ichniejsze bakaliowe Belcanto czy jakoś tak nie są czasem identyczne jak te Grycana |
|
|
|
#980 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ano trzyma się ![]() a to czemu się nie spodziewałaś ![]() Cytat:
no nie? ja też nie widzę ![]() następna, czego się czepiłyście piczki grochowe ![]() ojoj współczuję Cytat:
Jagienka pojechała ale my z Dziką jeszcze się zobaczymy no chyba że ma mnie dość ![]() no dziś już było lepiej o! dzięki za info szkoda ![]() Cytat:
też mi pasi |
||||
|
|
|
#981 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#982 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny, foty super
Co do tych szczepionek to Oliwier był euvaxem szczepiony tylko w szpitalu zaraz po urodzeniu, bo potem 6w1, ale pielęgniarka z naszej przychodni jeszcze przed całą tą aferą z wycofywaniem mówiła, że przyszły do nich szczepionki i odesłali je, bo były mętne. My dziś byliśmy u naszej pediatry z biegunką i ona stwierdziła, że skoro nawraca to pewnie alergia, najprawdopodobniej na mleko. Jutro jedziemy zrobić badania z krwi. Zrobimy przy okazji jajko i gluten, bo też mieliśmy dziwne reakcje (zwiększone ulewanie). A jak wyjdzie, że nie ma alergii, to może być problem z tolerancją laktozy. Na razie jesteśmy na pepti. |
|
|
|
#983 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#984 |
|
Zadomowienie
|
hej jak tam u mnie kolejna ciężka noc ale lżejsza niz ostatnio ... TŻ ostatnio częściej wstaje do małej do ja padnięta. ciśnienie trochę mi zeszło ale nadal nie ciekawe . GArbrysia akurat spi. bardzo ostatnio źle je przy butli bardzo sie krzywi
|
|
|
#985 |
|
Zakorzenienie
|
Svarowska-i co? robiłaś test?
Majka, Dzika, Jagna- fajnie, że się spotkałyście i informujcie nas na bierząco no i zdjęcia![]() Hejka. Idę chyba dzisiaj z maluszkiem na szczepienia, ale jeszcze niewiem, zadzwonię i powiem o tej końcówce pleśniawek i wtedy zadecyduje. |
|
|
|
#987 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#988 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie jeśli chodzi o pracę to dość długa historia i nie na forum publiczne ale jestem już na wypowiedzeniu
![]() od jutra w chacie siedzę i tylko przyjdę na 3 tygodnie po 4h dziennie jak kolega weźmie sobie urlop (żeby ktoś w biurze był) także Jan od jutra znów z mamusią chociaż u dziadków mu się podoba bo jak tylko wchodzimy z rana to aż podskakuje z radości ![]() z nowych rzeczy niewiele, upodobał sobie słowo "nie" i mówi non stop praktycznie jak ktoś powie "nie" to zaraz powtarza no i na brzuszku opiera się na kolanach, przedramionach i buja się przy tym w przód i w tył |
|
|
|
#989 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#990 |
|
Zakorzenienie
|
łolaboga ile nadrabiania
![]() Melduję ze wróciliśmy znad Baltyku. Przeżyliśmy spotkanie z Majką i Dziką, i ich rodzinami Było ciężko, ale dalismy rade![]() :br zydal:Ponadrabiam wieczorem, o ile nie padne jak mucha po dzisiejszym dniu ![]() Tęskniłam okrutnie ![]()
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:45.

mężowie i konkubenci też niczego sobie
Wypijcie chociaz za nasze zdrowie 

Klaudia 16.10.2009
Adam 18.11.2012
My się przenosimy do wiochy obok Karwi, bo te tłumy nie na nasze nerwy. No i tracę tym samym dostęp do luksusowego fifirifi, bo w nowej kwaterze u Pana Czesława nie ma 
?

ja też mam zamiar poruszyć u lekarza przy najbliższej okazji ten temat... zobaczymy co powie...
ale my z Dziką jeszcze się zobaczymy