|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#331 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
ale fajnie
![]() Cytat:
![]() Cytat:
za tydzień idziemy na rehabilitację, zobaczymy ... ja pisałam to co mi babka dyktowała ale standardowa formułka "proszę o udzielenie mi dodatkowego urlopu macierzyńskiego w wymiarze 4 tygodni i dodatkowego urlopu rodzicielskiego x tygodni do dnia tego i tego" i dopisek że mąż nie będzie korzystał z urlopu rodzicielskiego. Cytat:
)Cytat:
podkreślone u nas tak samo ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#333 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Cytat:
|
|
|
#334 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#335 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#336 |
|
Zakorzenienie
|
Justi jaka masz mate?
|
|
|
|
#337 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#338 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() mam nadzieję że niedługo problem kolek zupełnie zniknie ![]() --- Przemek spał 2 godziny tak śmiesznie bo lekko się rozbudzał, włączała się syrena, widziałam po nim że nie kontaktuje więc smok do dzioba, zasypiał w sekundę znów i tak kilka razy. normalnie jak się budzi to marudzi tylko jak się nikt nim nie zajmie ![]() a ja obiad ugotowałam, umyłam i pomroziłam owoce, zrobiłam kompot z jabłek (dla Przemka), prysznic, lekki makijaż, skończyłam książkę i akurat się obudził ![]() tylko podłogi zostały ale to już wieczorem jak będzie chłodniej. |
|
|
|
|
#339 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem jak u Was, ale u nas dziś afrykańskie upały
Byłam tylko na poczcie (zapłacić za paszport W.) i w biedronie po pampki 2, bo nam się skończyły, a 3 są jeszcze sporo za duże i padam
|
|
|
|
#340 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#341 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
wtf z tym moczem, masakra Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#342 |
|
Zakorzenienie
|
Ja znów ni z gruchy ni s pietruchy ale potrzebuję waszej rady. Nie mam ostatnio na nic czasu bo przy tych upałach mała wogóle nie śpi tylko na rękach lub nie dłużej niż 15 minut. Wczoraj przy jedzeniu po kompaniu tak się darła jak tylko chciałam jej dać cyca jakbym ją ze skóry obdzierała, położyłam ją do łóżeczka wzięła w końcu smoczek i zasnęła. Po pół godziny się przebudziła, zjadła normalnie ale znów zasnąć nie chciała i tak od z 20 zrobiła się 22. Ale nie o tym chciałam. Wczoraj w kupce małej zobaczyłam małe kropeczki czerwone. Wygląda to tak jak śluz z małą ilością krwi ( no nie wiem jak na końcówce @ ). Nie było tego dużo bo tylko kilka. Od tego czasu ją obserwuję i miała to wczoraj w kupie popołudniu i dziś też kilka w tej popołudniu. W żadnej innej kupie nie ma tego,a robi 3 albo 4 dziennie. Nie wiem od czego to i co z tym robić? Czy od razu iść z tym do lekarze?? Chyba jak jutro też to będzie to zadzwonię do niego jak będę ją przebierać mieszka blisko może podjedzie albo każe przyjść. Miała tak któraś z was??
|
#343 |
|
Zakorzenienie
|
![]() śliczne masz maleństwo wiecie co, fajnie mi że TŻ ma urlop:d mam czas ma wizaż ![]() puchatkowa a gdzie kładłaś małą? próbowałam dziś jeszcze kilka razy na macie, puzzlach piankowych, łóżku i łóżeczku. I to działa tylko w łóżeczku ---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ---------- vil dzieci w wieku Przemka nie powinny pić kompotu. Zresztą i tak podczas gotowania owoce tracą wszystko co najlepsze. A w ogóle jak idzie wprowadzanie diety? ja już się nie mogę doczekać ![]() justyna ja bym poszła do lekarza |
|
|
|
#344 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i: aż niemoge sie doczekac jak mój skończy 3 miesiące ![]() ---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ---------- Cytat:
![]() ![]() w piątek kończymy 10 tygodni![]() ---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ---------- Dziewczyny którym dzieci nie podnosza główki. Próbowałyście ukłądac dziecko na brzuszku tak żeby dłonie/piąstki miało pod piersiami??? Czytałam że to bardzo pomaga w podnoszeniu główki
Edytowane przez Innocence_89 Czas edycji: 2013-08-06 o 20:34 |
|||
|
|
|
#345 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki
zaraz za nią popatrze skoro ma właściwości usypiajace ![]() Cytat:
Sharp no na takiej kolderko-macie próbowałam z ta ksiazeczka. To spróbuje jeszcze w lozeczku |
|
|
|
|
#346 | ||||
|
Raczkowanie
|
dziękuję
![]() Cytat:
ja nie wiem jak z tym zasiłkiem Cytat:
ale podziwiam silną wolę i zaraz idę biegać ![]() za rocznicę. Ja mam 1. 10 sierpnia będę obchodzić bez męża bo jestem sama z małym u rodziców, a TŻ w pracy. Ale może później nadrobimy ![]() Cytat:
ja ze swoich 18 kg zgubiłam na razie 9 kg i waga stoi, a jak jem za dużo to rośnie Cytat:
już zauważyłam mój TŻ też branża IT --------------------- a ja jestem u rodziców z małym, nie umiem się zmobilizować do czegoś konkretniejszego w taki upał, mama mnie trochę odciąża z małym.
|
|
#347 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co do diety to co wieczór dostaje mm zagęszczone kleikiem i zjada albo i nie (ostatnio je tylko rano i koło 15 a potem w nocy koło 4 - strasznie mało).wczoraj wypił bobo fruta, dziś tylko kilka łyczków, i drugi raz próbowaliśmy powalczyć z łyżeczką marchewki ale nie bardzo na razie idzie, cały był w marchewce na Przemka nic nie działa ... łapka mu się rozjeżdza. ale lepiej jest i tak niż na początku. |
|
|
|
|
#348 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ciężko mi to opisać a filmik na you tube żaden nie pasuje, ale widziałam, że są jakieś filmiki z turlaniem niemowląt
|
|
#349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
liczę że jutro będzie ciut chłodniej
|
|
#350 |
|
Zakorzenienie
|
włączyłam mu panel muzyczny i to on go chyba zmęczył === byliśmy z małżem na basenie młodego dałam na te pół godziny mamie na ławkę a my się ochłodziliśmy
|
|
|
|
#351 |
|
Wtajemniczenie
|
właśnie wróciliśmy ze spaceru, nie wiem gdzie cieplej w domu czy na dworze, zaraz robimy kąpiel i spanie, a no i mój Nikson po raz pierwszy sam z sobie zaczął obracać się z brzuszka na plecy, tak mu się to spodobalo że co chwilę muszę go klaść na brzusz żeby się poturlal inaczej jęczy
jestem dumna z niego
|
|
|
|
#352 |
|
Zakorzenienie
|
Melduję ze u nas wszystko ok. Ponad połowa drogi za nami
Jeszcze 220km i będziemy na miejscu Przed chwilka stanelismy żeby przewinac małego, potem dałam mu cycka i oczywiście w czystego pampersa zrobił kupke ![]() Ale dobrze bo bez większych krzykow ![]() Może teraz zasnie i przekima resztę drogi. Pozdrawiamy z Torunia
|
|
|
|
#353 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#354 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dla Adiego ![]() Cytat:
Cieszę się, że już sie coraz lepiej czujesz. Julcia jest słodziutka. I mamy takiego samego rampersika ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#355 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A mata chyba tylko jedna na allegro taka jest i trochę sciachana ![]() Cytat:
![]() My już po kąpieli i butli, ale mamy spinke i baczki idą, także spania nie ma póki co. |
|||
|
|
|
#356 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Bartuś już śpi przy cycu trochę marudził, więc odłożyłam do łóżeczka, postękał trochę, dostał smoka i zasnął w minutę
|
|
|
|
|
#357 |
|
Zakorzenienie
|
Anoxee - poskramiaj malego buntownika i wracaj do nas
fajnie, ze chlopak od poczatku nie udaje kto w rodzinie rzadzi ciekawe po kim ma taaaki charakterek hehe.Vil - a kropelki podawalas na lyzeczce? juz nie moge sie doczekac tej rewolucji pokarmowej deserki z przyjemnoscia zjem za mloda hehehe.u mnie na osiedlu jest kilka bardziej doswiadczonych mamusiek i na razie zbieram od nich informacje zywieniowe kazda jest na innym etapie i karmi inaczej, wiec to naprawde bedzie ciezki temat.mamusia 10miesiecznej karmi nadal piersia, podaje tez kaszki bezglutenowe, gluten raz dziennie do kaszki czy jakos tak to bylo. poza tym domowe wypasione zupki, deserki, hippowe ciasteczka itd.mamusia 5 miesieczna dziecko ciagle na cycu probowala wprowadzic marchewke i zupki. no i nie wyszlo podaje kaszki z butli....za to mloda uwielbia sok jablkowy rozcienczony z woda.mamuska 4miesiecznej dziewczynki karmi od urodzenia mm, wlasnie rozpoczela etap kaszek. warzywka na razie nie podchodza, ale uparcie probuja. pic nie chce nic poza rumiankiem. nie przekonuja ja soki. po kaszce w koncu spi dluzej niz 15 min ![]() takze jak widac - kazde dziecko ma inaczej i juz widze jaka tu bedziemy mialy rewolucje! Can - a jak Zuzia bedzie w szkole i Michas skonczy pol roczku to zapragniesz kolejnego urwisa i wtedy na pewno znow zacznie sie wielkie łizażowanie ![]() Ankaaa206 - zadzwon do zusu, zapytaj kiedy spodziewana wyplata podasz pesel i juz.Szprotka - ja tez dzisiaj mialam jakis taki maly kryzys. czasu na wszystko brak, a chcialabym dzialac na 200% ale na pocieszenie zrobilam bananowca, urwisy zjadly az im sie uszy trzesly i czuje sie dowartosciowana hehe. bratowa poszla na nocne ploty ze starymi znajomymi, zostawila nam chlopakow. jednego odwiozlam na paintball i sleepover do kolegi, drugi do zamkniecia siedzi w babcia na basenie i znow mam "na glowie" tylko Nelke (ktora wlasnie sprzedalam tatusiowi). niech zyje dobre planowanie hehe.Veronic - masz takie grube wlosy jak ja. tez myslalabym, ze ten warkocz to ze 2 kg wazy dla glowy to na pewno spora ulga. to Twoj naturalny kolor? jesli tak to sprzedawaj, bedziesz bogata ![]() o zalapalam sie na podium gadul NIEMOZLIWE walilam same zbiorowe nocne posty!Banka, co to jest 400 postow na 5tysiecy. kropla w morzu hehehe. a one nas gadulami nazywaja ![]() powoli Was gonie...jeszcze trochę i nadrobię ---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- Justi - dzięki za tytul książeczek ![]() Banka - widziałam te maskotki w smyku! jeszcze w ciąży... bawiliśmy się w tz jak male dzieci. a ile nam sprawily radości (kazda wydaje inny dźwięk ) rewelacyjne sa. mielismy kupic taka młodej po porodzie. przypomnialas - wysle tatusiowi link ps. tak zareklamowalas pluszaki, ze już nie ma przyznać się która jeszcze kupila? ![]() Nelci tak spodobalo się trzymanie glowy, ze nawet jak spi i poloze jak na brzuszek to dźwiga i się rozgląda przez sen kiedyś smoka szukala jezykiem jak kameleon, a teraz w powietrzu wystawia jezyk i namierza jak jakiś radar hehehe.pisalyscie o przyciemnianych szybach - jak wybieraliśmy auto to tz bardzo zwracal uwagę na te szyby...w końcu mu mowie, ze Nela i tak w końcu powie, ze chce na szybe rozowego heloł kota i tatuś nie będzie miał nic do gadania ![]() w komisie gość miał ubaw, bo zachwala auto "no wszystko ma" "a isofix?" "a wie pan, ze nie wiem. chyba powinien być" "jak nie ma to nie biore" |
|
|
|
#358 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Lonely - szzcesliwej podrozy i baw się dobrze
pozwol dziadkom porozpieszczać małego! ![]() Barwineczek - rozbawilas mnie skarpetkami zamiast bielizny ![]() Vil - czyli Przemus wychodzi z zalozenia, ze do 3 razy sztuka. mniam bobofrut! w dzieciństwie robiłam z niego lody ![]() Magiusa - dzięki za ćwiczenia, pobawimy się jutro. nasza znajoma fizjoterapeutka uciekla nam na oboz z małymi piłkarzami i musimy cierpliwie czekać ![]() Banka - Michas wygląda na przerażonego gondola to jego wrog, hehe.Komiksowa - przemywanie moczem to mój hit! od jutra zaczynamy. może wtedy żeby będą mocniejsze/bielsze - kto to wie ![]() Kinga - zyczymy milych wojaży. i rob dużo zdjęć chętnie pooglądamy mala na szlaku!Banka - a ja dorzucę tylko, zebyscie uczyly większe już dzieci pic przez slomke. niby niebezpiecznie, bo sobie może ja wbic itd. ale dzięki temu mniej naraza się zeby. ale to taka rada na późniejsze lata. Jenny - dla Wiktorka. wodniak pewnie sam się wchłonie i będzie po strachu. ważne, ze chlop z jajami!
|
|
|
|
#359 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
|
|
|
|
|
#360 |
|
Zakorzenienie
|
kolejne efekty cwiczen
i jedna fotka z cyklu - co za dużo to niezdrowo (czyli Nelka ewidentnie unika bodzcow kiedy chce spac )a na 1 fotce widać nasz odczyn poszczepienny teraz już mniejszy.zauwazylam, ze ważne jest tez podloze na którym z dzieckiem ćwiczycie...zwroccie na to uwagę. Nela najbardziej lubi lozeczkowy materac, wiec często go wyciągamy i bawimy się na podłodze. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:30.

w 6 tyg waga wzrosła z 5400 na 6970
i urosła 5 cm (teraz ma 64
)
ale standardowa formułka "proszę o udzielenie mi dodatkowego urlopu macierzyńskiego w wymiarze 4 tygodni i dodatkowego urlopu rodzicielskiego x tygodni do dnia tego i tego" i dopisek że mąż nie będzie korzystał z urlopu rodzicielskiego. 

robi się sztywny

tak śmiesznie bo lekko się rozbudzał, włączała się syrena, widziałam po nim że nie kontaktuje więc smok do dzioba, zasypiał w sekundę znów i tak kilka razy. normalnie jak się budzi to marudzi tylko jak się nikt nim nie zajmie
Byłam tylko na poczcie (zapłacić za paszport W.) i w biedronie po pampki 2, bo nam się skończyły, a 3 są jeszcze sporo za duże i padam 

Ślub 27. X. 2012
klask i: aż niemoge sie doczekac jak mój skończy 3 miesiące
ja ze swoich 18 kg zgubiłam na razie 9 kg i waga stoi, a jak jem za dużo to rośnie