Filmiki urodowe na YT, część XIV + offtopowe ploty - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-06, 16:32   #3211
lovically
Zadomowienie

Dot.: Filmiki urodowe na YT, część XIV + offtopowe ploty

Cytat:
Napisane przez TheDocha Pokaż wiadomość
Jak idziecie do drogeri to idziecie z listą zakupów, wcześniej czytając recenzje na blogach albo na wizażu czy np. wierzycie w to co mówią na YT. Może wybieracie produkty po firmach np. szampony- Ziaja, żele pod prysznic- Dove, cienie - Inglot (to są tylko przykłady)?

Od czego zależy wygląd włosów np. takie jak ma Maxineczka( błyszczące), ciasteczko , a Baśki, PannyJoanny. To tylko kwestia pielęgnacji czy genów?
Ja sprawdzam po składach i sugeruję się wizażem. Chyba tylko Nissiax mnie przekonała do tego matującego Vichy. I generalnie jak coś mi się podoba to się tego trzymam. No chyba że włosy, to chętnie testuję jakieś odżywki, o których przeczytałam na blogach włosowych. Ale raczej nigdy nie z YT.
My feet never touched the ground

I'm so heavy, heavy in your arms.
lovically jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 16:32   #3212
evvelinek
Zakorzenienie

Cytat:
Jak idziecie do drogeri to idziecie z listą zakupów, wcześniej czytając recenzje na blogach albo na wizażu czy np. wierzycie w to co mówią na YT. Może wybieracie produkty po firmach np. szampony- Ziaja, żele pod prysznic- Dove, cienie - Inglot (to są tylko przykłady)?

Od czego zależy wygląd włosów np. takie jak ma Maxineczka( błyszczące), ciasteczko , a Baśki, PannyJoanny. To tylko kwestia pielęgnacji czy genów?
ja sie nie sugeruje firmami - w sensie jak szampon to ta firma a żel pod prysznic to ta najcześćiej sugeruje się promocjami, wtedy próbuje nowości zazwyczaj

a włosy - geny przede wszystkim swój naturalny typ włosa, że tak powiem, można "popsuć" złą pielęgnacją np. poprzez farbowanie, prostowanie z takich włosów jak ma Maxi moga się zrobić takie przeciętne włosy (bez blasku, puszące się itp.). jak ktoś z natury nie ma włosów w typie Maxi to raczej nie ma szans by doszedł do takich poprzez odpowiednią pielęgnacje
evvelinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 16:32   #3213
olenkasz
Zakorzenienie

ja wierzę yt bardzo sporadycznie- konkretnej ytberce, która swoje kosmetyki kupuje, a nie dostaje za friko od firm wole jakieś skromne blogi i recenzje na wizażu. nie zawsze się sprawdza, ale lepsze to niż strzelanie w ciemno.

a wyjątkowa uroda wynika pewnie głównie z kamery. one nieco przekłamują i dodają urody. widziałam kiedyś allinbrocade na żywo- jest ładna, ale nie tak, jak kamera to pokazuje
Stary 2013-08-06, 16:38   #3214
evvelinek
Zakorzenienie

olenkasz, fajny blog się zapowiada tak trzymaj! i od razu pytanie, czytałaś coś innego Zoli? przymierzam się do jednej pozycji i nie wiem czy się brać
Stary 2013-08-06, 16:40   #3215
201609140906
Konto usunięte

Całkiem spora rzesza dostaje torsji na widok sponsorowanych recenzji NIVEI [nawet u Mony^^]. Jeszcze trochę i będzie można stwierdzić, że tą akcją strzelili sobie w stopę.

--------------------------------------------

Gdzie te czasy, kiedy na zlot blogerek jechało się po to, by się poznać a filmiki były takie szczere, spontaniczne i naturalne. O wiele bardziej odpowiada mi taki uczciwy, subiektywny film, może nie najlepszej jakości - niż wymuskane video, wrzucane przez niektóre wiodące vlogerki.

Rademeneska wrzuca fajne materiały i ma przyjemny głos. Takie właśnie filmiki mi odpowiadają

olewajo mnie, ale i tak będę się odzywać, niah niah niah

Edytowane przez 201609140906
Czas edycji: 2013-08-06 o 17:00
201609140906 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 16:44   #3216
olenkasz
Zakorzenienie

dzięki, evvelinek!
tak, czytałam Germinal, W matni i Wszystko dla pań. Najbardziej ukochałam Germinal, tyle że do naprawdę długa i męcząca pozycja. lepiej byłoby zacząć od czegoś mniej przytłaczającego i wyczerpującego (np. właśnie Nana jest lżejsza tematycznie i nastrojowo). Ogólnie polecam, ale Zola jest specyficzny- nie da się go czytać ciurkiem. przynajmniej ja bym nie mogła :P
Stary 2013-08-06, 16:50   #3217
ani1982
Raczkowanie

Hej wszystkim! Próbowałam już dwa razy dołączyć do tego forum bo temat mnie bardzo żywo interesuje ale tu posty przybywają w tak szybkim tempie że nie nadążam. Muszę się jednak wypowiedzieć bo już nie mogę patrzeć jak wszem i wobec jest mi wciskany kit i to jeszcze z uśmiechem na twarzy. Vlogerki już dawno zapomniały dzięki komu są popularne i dzięki komu mogą sobie pozwolić na wiele rzeczy. Ich popularność zbudowały widzki. Owszem, zawdzięczają to swojej pracy (łatwej, bądź trudnej nie wiem) ale to właśnie dzięki temu że ktoś chciał je oglądać są teraz w takim a nie innym miejscu. Przeraża mnie (i zastanawia jednocześnie) jak można rzucać robotę by przez jakiś czas utrzymywać się z yt. Przecież to się kiedyś skończy bo raczej żadna nie będzie nagrywać do emerytury poza tym nie ma takiej gwiazdy, która by się nigdy nie znudziła. Kręcenie filmików na yt to nie są realne umiejętnośći, to jest coś co podejrzewam potrafiła by znakomicie większość piszących tutaj. Poza tym jeśli vlogerka bawi się w makijaż to już zdecydowanie lepiej bo jest w stanie się z tego utrzymać w realnym życiu a jeśli tylko robi pseudo recenzje to moje gratulacje.... za krótkowzroczność....
ani1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 16:51   #3218
Patalus
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania z wzgórza marzeń Pokaż wiadomość
[COLOR="White"]konkurs na wizazu a av to wymóg

choc ja chce głowną nagrodę a nie niveę (kurczę odmienia się to słowo )[/
COLOR]

a wracajac do reklamowanego przez dziewcyny produktu, nie kojarzę zeby jakkakolwiek rzecz ostatnio była reklamowana wszelakmi srodkami we wszelakich miejscach tak intensywnie
a jaka jest główna nagroda?
Stary 2013-08-06, 16:51   #3219
evvelinek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olenkasz Pokaż wiadomość
dzięki, evvelinek!
tak, czytałam Germinal, W matni i Wszystko dla pań. Najbardziej ukochałam Germinal, tyle że do naprawdę długa i męcząca pozycja. lepiej byłoby zacząć od czegoś mniej przytłaczającego i wyczerpującego (np. właśnie Nana jest lżejsza tematycznie i nastrojowo). Ogólnie polecam, ale Zola jest specyficzny- nie da się go czytać ciurkiem. przynajmniej ja bym nie mogła :P
dzięki! chwycę coś przy okazji
Stary 2013-08-06, 16:52   #3220
Gofrzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Devojce Pokaż wiadomość
Na gazeta.pl był artykuł o tym haha może czytała Teraz niestety już go nie widzę
aż mnie twarz boli od samego myślenia o tym
czasem, jak już mi się grzywka nie układa to se coś tam psiknę i bardzo często zdarza mi sie psiknąć trochę gdzieś na czoło, brr niemiłe uczucie. A co mówić jak by to tak na całą twarz

Cytat:

Maxineczka kiedyś mówiła że używa byle jakiego szamponu i chyba odżywki w sprayu Glis Kur.
Zatrzasnęłaś je na klucz, wystawiłaś mnie na bruk.
Choć rację masz, że nie znasz mnie,
jak mogłaś tak dać wkręcić się.
Gofrzyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 16:56   #3221
lovically
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Gofrzyca Pokaż wiadomość
aż mnie twarz boli od samego myślenia o tym
czasem, jak już mi się grzywka nie układa to se coś tam psiknę i bardzo często zdarza mi sie psiknąć trochę gdzieś na czoło, brr niemiłe uczucie. A co mówić jak by to tak na całą twarz

Maxineczka kiedyś mówiła że używa byle jakiego szamponu i chyba odżywki w sprayu Glis Kur.
Mnie przeraża lakier w nosie, w ustach, w oczach. I ta lepkość. Grrrr..

Stary 2013-08-06, 16:57   #3222
olenkasz
Zakorzenienie

ja się oczywiście zgadzam z Tobą, Ani. Ale jest pewien problem, a właściwie zgrzyt.
to widzki wychowały sobie takie ytubowe gwiazdy. czywiście nie mówię tutaj o rzucaniu pracy, lecz o ogólnym podejściu do oglądających i do samych siebie.
też zauważyłam ogromną zmianę w zachowaniu np. theolesski. kiedyś to była ciepła, miła i skromna dziewczyna, która siadała przed zwykłym aparatem i gadała o kosmeykach, które ostatnio kupiła. teraz jest już bizneswoman, która trzepie hajsy na gadaniu do widzek. i tak jest z każdą z nich- zaczyna się w porządku, potem przychodzi jedna czy dwie współprace i powoli biznes się kręci.
a widzki łykają, wielbią i bronią przed krytyką.
Stary 2013-08-06, 16:59   #3223
poprostuewelinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Patalus Pokaż wiadomość
a jaka jest główna nagroda?
bon na 500zł do reserved, tez się na niego czaje

poprostuewelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 17:02   #3224
coldold
Zakorzenienie

Ciasteczko wróciło
http://www.youtube.com/watch?v=6RgcbCd04yI
Pamiętam, że tego czerwcowego dnia obudził mnie mój własny krzyk. Serce łomotało mi tak, jakby dusza chciała wyrwać się z piersi i uciec schodami w dół. Tata przybiegł natychmiast i wystraszony, przytulił mnie do siebie, usiłując uspokoić.
- Nie mogę przypomnieć sobie jej twarzy.
coldold jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 17:03   #3225
olenkasz
Zakorzenienie

http://www.youtube.com/watch?v=Q1qwMXY-6XE 'niekonwencjonalne rady Karolci'.

heh, bardzo niekonwencjonalne: szminka zamiast różu, mgiełka stapiająca makijaż
Stary 2013-08-06, 17:04   #3226
ani1982
Raczkowanie

Cytat:
ja się oczywiście zgadzam z Tobą, Ani. Ale jest pewien problem, a właściwie zgrzyt.
to widzki wychowały sobie takie ytubowe gwiazdy. czywiście nie mówię tutaj o rzucaniu pracy, lecz o ogólnym podejściu do oglądających i do samych siebie.
też zauważyłam ogromną zmianę w zachowaniu np. theolesski. kiedyś to była ciepła, miła i skromna dziewczyna, która siadała przed zwykłym aparatem i gadała o kosmeykach, które ostatnio kupiła. teraz jest już bizneswoman, która trzepie hajsy na gadaniu do widzek. i tak jest z każdą z nich- zaczyna się w porządku, potem przychodzi jedna czy dwie współprace i powoli biznes się kręci.
a widzki łykają, wielbią i bronią przed krytyką.
pewnie, że tak poza tym nietrudno ześwirować gdy się czyta kilkaset komentarzy o tym jakim się nie jest pięknym, doskonałym, idealnym itd. nie wiem, może już stara jestem albo co ale mnie takie komentarze by krępowały; poza tym vlogerki naprawdę bardzo często mówią brednie i w te brednie wierzą ich oddane fanki
ani1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 17:09   #3227
coldold
Zakorzenienie

Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=Q1qwMXY-6XE 'niekonwencjonalne rady Karolci'.

heh, bardzo niekonwencjonalne: szminka zamiast różu, mgiełka stapiająca makijaż
Ja już nie chcę się czepiać, ale jeśli dla niej odległość wyciągniętej ręki od twarzy to 20-30 cm. to... byłaby niezłą fryzjerką
Wiem, że to drobiazg, raczej mnie to rozbawiło aniżeli zdenerwowało.
Pomijając to, Karolcia zbiera na unsub ode mnie, strasznie jest zarozumiała według mnie, wszystkie komentarze muszę być tak delikatne, jakby się z jajkiem miało do czynienia.

I jeszcze rada by umyć ręce po wtarciu lakieru we włosy, bo wysuszy nam to dłonie. Na to już na bank za późno, alkohol z ciała paruje migiem i nie ma już nic do zmywania po takim czasie.
Pamiętam, że tego czerwcowego dnia obudził mnie mój własny krzyk. Serce łomotało mi tak, jakby dusza chciała wyrwać się z piersi i uciec schodami w dół. Tata przybiegł natychmiast i wystraszony, przytulił mnie do siebie, usiłując uspokoić.
- Nie mogę przypomnieć sobie jej twarzy.

Edytowane przez coldold
Czas edycji: 2013-08-06 o 17:12
coldold jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 17:11   #3228
olenkasz
Zakorzenienie

też mnie to zdziwiło
i rada miesiąca: nie nakładaj odżywki na nasadę włosów, bo się przetłuszczą.

thank you mr obvious!
Stary 2013-08-06, 17:13   #3229
misialena
Raczkowanie

hej, już tu kiedyś coś pisałam i byłyście w większości w opozycji do mnie, ale chciałam wtrącić coś nt. tego balsamu Nivea... U Karoliny, Maxineczki to jak dla mnie ewidentnie sponsorowana recenzja i to nie sponsorowana na zasadzie dajemy ci za darmo produkt a ty się dobrze o nim wypowiedz, ale na takiej, że kilka stów im musiała Nivea odpalić. To moje podejrzenia. Oprócz tych 2 recenzji oglądałam jeszcze recenzję RLM i też jest to dziwne, że ona nigdy nie robiła takich osobnych recenzji produktów (chyba, że czegoś super, a wiemy, że Nivea nie jest super tylko opiera się na marketingu] tylko, że ona twierdzi w komentarzach, że sama kupiła te balsamy... i no nie wiem, tak bezczelnie by kłamała? Chyba, że rzeczywiście KUPIŁA sama, ale kasę za recenzję dostała.
Smutne jest to, że jednak chyba Nivea się obłowi dzięki tym recenzjom, bo wiem po sobie, że jak oglądałam pierwsze filmiki to byłam o wiele bardziej podatna na opinię youtuberek, mimo, że ogólnie mało wydaję na kosmetyki i pewnie dlatego nie poszłam z torbami. Jeszcze ta wygórowana cena...
A z 2 dni temu widziałam jakąś kobitę jak kupowała to "cudo" w Rossmanie i się szczerze zastanawiałam co ją do tego skłoniło i czy to może youtuberki? Chyba, że jeszcze jakoś jest ten produkt rozreklamowany, nie oglądam TV za bardzo, więc nie wiem, może co chwilę jest jego reklama, orientuje się ktoś?

A no i podobnie jak u Was, to wciskanie balsamu na youtube kompletnie mnie od produktu odrzuca i nawet za 5 zł nie chciałabym tego wspaniałego balsamu;/

Edytowane przez misialena
Czas edycji: 2013-08-06 o 17:14
misialena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 17:13   #3230
Gofrzyca
Zakorzenienie

Dziewczyny to wy tu pisałyście o masażu gąbką na cellulit? czy to jeszcze gdzie indziej?
Zatrzasnęłaś je na klucz, wystawiłaś mnie na bruk.
Choć rację masz, że nie znasz mnie,
jak mogłaś tak dać wkręcić się.
Gofrzyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 17:14   #3231
katusek
Raczkowanie

Cytat:
akurat błyszczenie to nabardziej kwestia koloru. Geny i pielęgnacja nie są bez znaczenia.

Cytat:
zależy o jaki produkt chodzi. jeśli chodzi o listę to tak, w 95%

jeśli chodzi o pielęgnację to kieruję się składem, marką i sklepem. z takiej podstawowej pielęgnacji to balea, alverde, alterra i facelle (zawsze szukam w tych markach) i sklepach zróbsobiekrem i biochemia urody

w kwestii włosów ufam anwen (mamy bardzo podobne włosy długość, kolor, porowatość, podatność na strączkowanie, przetłuszczające, grubość) i kieruję się jej typami o ile cena kosmetyku nie przekracza kilkunastu złotych.

liczne recenzje, blogi, yt, poszukiwania dotyczą głównie filtrów, kosmetyków do biustu, pod oczy, do rzęs (to są jedyne kosmetyki z pielęgnacji na które jestem w stanie wydać więcej niż kilkanaście złotych)

z kolorówką też zależy. tusze kupuję różne, ale tylko z maybelline i max factor, wtedy kiedy na dany tusz jest promocja w rosie albo naturze. wszelkie kredki z lumene. mam trzy-cztery internetowe drogerie w których robię zakupy i zawsze oglądam co ma MAP i kryolan

kosmetyki, które jednocześnie starczają na długo i mają długą datę ważności kupuję najczęściej >70 zł i wtedy dużo sprawdzam, czytam, w bardzo różnych źródłach, bo pilnuję, żeby wszystkich typów kosmetyków mieć na stanie zawsze góra 3-4 sztuki (łącznie z lakierami i szminkami, wyjątkiem są tylko cienie)

raz w miesiącu kupuję z 2-3 kosmetyki z taniej półki cenowej które są ogólnie polecane typu pomadki z celii albo coś z limitowanki z natury co mi się rzuci w oczy
katusek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 17:18   #3232
TheDocha
Dossisława I

Haul zakupowy u ciasteczka.
http://www.youtube.com/watch?v=6RgcbCd04yI

Edytowane przez TheDocha
Czas edycji: 2013-08-06 o 17:21
TheDocha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 17:20   #3233
Adamantium01
Karo

Cytat:
też mnie to zdziwiło
i rada miesiąca: nie nakładaj odżywki na nasadę włosów, bo się przetłuszczą.

thank you mr obvious!
http://images3.wikia.nocookie.net/__...ooseOption.jpg

Adamantium01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 17:23   #3234
katusek
Raczkowanie

ciasteczko fajnie i z klasą wybrnęła i ucięła wszystkie dywagacje, mówiąc, że mieszka sama i w nowym miejscu
Stary 2013-08-06, 17:26   #3235
Adamantium01
Karo

nie moge obejrzeć tych tricków, bo co chwilę mi staje i ni w tą ni w tą

Stary 2013-08-06, 17:28   #3236
katusek
Raczkowanie

Cytat:
nie moge obejrzeć tych tricków, bo co chwilę mi staje
Stary 2013-08-06, 17:29   #3237
platekrozy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Adamantium01 Pokaż wiadomość
nie moge obejrzeć tych tricków, bo co chwilę mi staje i ni w tą ni w tą
ahaahahahha przepraszam,ale mam tylko jedno skojarzenie hahahahaha

platekrozy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 17:30   #3238
Adamantium01
Karo

zamierzone
trochę humoru w ten upalny dzień

Edytowane przez Adamantium01
Czas edycji: 2013-08-06 o 17:33
Stary 2013-08-06, 17:38   #3239
TheDocha
Dossisława I

Od Karolci hahaha

Podoba się Wam jej sukienka?

---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ----------

Myślicie, że ktoś sponsoruje filmiki o domowych hamburgerach? Ostatnio miałam chyba z 5 takich filmików, a ja na diecie
TheDocha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 17:38   #3240
lovically
Zadomowienie

Cytat:

Od Karolci hahaha

Podoba się Wam jej sukienka?
Nie. Wygląda trochę jak przerośnięta uczennica z japońskiej kreskówki.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości