Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część wątku będzie mieć tytuł ...
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 3 4,92%
Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! 0 0%
Każdej brzuszek to już piłka, do porodu jeszcze chwilka 8 13,11%
2 chłopaków, 2 dziewczynki, trzeba zacząć spinać tyłki! 3 4,92%
Niecierpliwe nasze brzuszki, chcą opuścić je maluszki! 1 1,64%
Rodzą nam się już maluszki, czas opróżniać nasze brzuszki 2 3,28%
Czas opuszczać mamuś brzuchy, nie obijać się maluchy! 3 4,92%
Coraz większe nasze brzuszki, czas wykurzyć z nich maluszki 0 0%
Rozkładamy nasze nóżki by urodzić swe maluszki 1 1,64%
Rozkładają nam się nóżki bo to czas już na maluszki 2 3,28%
Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki 31 50,82%
Jedne już dzieciaczki mają, pozostałe wciąż czekają 2 3,28%
Każdy dzień niech szybko zleci, bo my chcemy rodzic dzieci 0 0%
Do porodu jeszcze chwila, Wizaż życie nam umila 2 3,28%
Niech już wróci mąż od Kaśki, będą rodzic się bobaski 3 4,92%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-06, 20:10   #2641
tassia
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
[LEFT]Tassia ja się nie znam, ale tak czytałam na stronkach wszystkich fotografów, których brałam pod uwagę

W końcu to co wybrała większość na forum+ mąż.

Ona ma dużo ciuszków, chociaż przez to są powtarzalne na wielu fotkach, bo ciągle je używa. Może jeszcze pomyślę o jakimś naszym wdzianku, tylko może szkoda kasy?
Na pewno chcę,żeby mąż miał jakieś zdjęcie jak ją trzyma na rękach itp. I z gołą klatą Bo ja lubię ten kontrast-obrośnięta goła klata i taki dzieciaczek.
Hmmm to wezmę koszulę

---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ----------

To jakie są rokowania?Kiedy możecie się wprowadzać?
no to tak samo jest
nam foto tez mowil.ze jak bedzie mial mlody dwa tyg ale nie pozniej zeby duzo kimal i sie w kulke zwijal
tylko tydzien to nie wiem bo sie nie znam ale te dzieci takie jeszcze brzydkie bywaja
chociaz po cesarce to bedziesz miala ladnego brzdaca w sensie nie umeczonego

ostatnio jak widzialam dziecko kuzynki 10dni to jeszcze cale w tych takich bialych luskach bylo a glupii yakiego malca pod photoshop od pierwszych dni

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Motyl ja to zamówię na sesję 40zł mój syncio mi chyba tej myszki miki nie wybaczy
http://img221.imageshack.us/img221/1250/stroj4.jpg

ale sweet o ja

Cytat:
Ale mała daje czadu po zielonym jabłku

tez tak macie ze przy piatym.kesie jedzenia dziec was kopie?
az sie zastanawialam jak to mozliwe, ale ledwo cos do buzi wloze a ten juz szarzuje
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 20:12   #2642
bojatoja
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
mnie tez
nie raz moje @konczyly sie na pogotwiu na zastrzyku
myslisz ze tak samo bedzie przy porodzie?
nieeeee
Ja bym chciała
Cytat:
Napisane przez Diorisha Pokaż wiadomość
eee ja myślę,że nie ma reguły.
Nigdy nie miałam bardzo obfitych i bolesnych miesiączek( naprawdę baaardzo sporadycznie zdarzyło mi się wziąć Apap) a poród miałam bardzo ciężki-bóle krzyżowe i myślałam ,że umieram
No to pocieszyłaś

Cytat:
Tancia jejku zobacz co znalazłam w tym linku
mam już jedną pościel z puchatkiem, druga idzie ze stanów (swoją drogą niebawem powinna być) na razie się wstrzymam, ale jak już Mikiś zacznie spać pod kołderką to kupię
Idealna

Też nie mogę się doczekać jak już złożę łóżeczko
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 20:12   #2643
Madziuchna27
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV

Witam się wieczorowo!
Ale się dzieje na wątku! Cuda, wianki
Kropla prawie rodzi, Kasia wózek zamówiła, Matall i Ewacia łożeczka przyszykowały, Ladan nadrabia z remontem, a Motyl planuje sesję noworodkową

Swoją drogą to nie myślałam o takiej sesji, choć mamy wielu kolegów fotografików. Myśleliśmy raczej o takiej mini sesji w dniu chrztu, a chrzest byłby jak Julek skończyłby miesiąc...

A dużo będziecie płacić za swoje sesje?

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 20:16   #2644
kaska87
Zakorzenienie

Madziuchna nie wiem jeszcze ile napiszę do foto w najbliższym czasie

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 20:16   #2645
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
też je lubię

Miki dzisiaj niewyspany i tylko się przeciąga

ha! dałam sobie podkład pod prześcieradło w razie W
Ja już na to wpadłam tydzień temu:P

To masz wybranego jakiegoś fotografa?

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 20:17   #2646
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
O, to też, 4-5 latki w wózku
Ja jak mojego prawie dwuletniego czasami muszę wsadzić to mam wrażenie, że już tak na styk pasuje
Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
no to sie zmobilizowałam i teraz wchodząc do pokoju ciesze oko ale Adi ile razy tam zajrzy to włazi mi do łóżeczka
jejku ale sie zaczyna dziac na wątku --> nie ogarniam ...
Super pościel, ale falbanka ( z szacunkiem dla babci ) nie mój styl
Cytat:
Motyl ja to zamówię na sesję 40zł mój syncio mi chyba tej myszki miki nie wybaczy
http://img221.imageshack.us/img221/1250/stroj4.jpg
Jeju jak ja bym znalazła takie duże i malutkie podobne to bym obu wsadziła i zdjęcia zrobiła takie to słit jest

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 20:19   #2647
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
no to tak samo jest
nam foto tez mowil.ze jak bedzie mial mlody dwa tyg ale nie pozniej zeby duzo kimal i sie w kulke zwijal
tylko tydzien to nie wiem bo sie nie znam ale te dzieci takie jeszcze brzydkie bywaja

ostatnio jak widzialam dziecko kuzynki 10dni to jeszcze cale w tych takich bialych luskach bylo a glupii yakiego malca pod photoshop od pierwszych dni

ale sweet o ja

tez tak macie ze przy piatym.kesie jedzenia dziec was kopie?
az sie zastanawialam jak to mozliwe, ale ledwo cos do buzi wloze a ten juz szarzuje
Jeśli z jakichś powodów nie uda się zrobić tak wcześnie, to przełożymy No stress
Ja też tak mam. W ogóle to mnie to zastanawia, myślałam,że trochę to trwa zanim się to jedzonko przetrawi i dziecko poczuje smak,a wychodzi na to,że to bardzo szybko skoro ledwo ugryzę a ona już się wierci

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Witam się wieczorowo!
Kropla prawie rodzi, Kasia wózek zamówiła, Matall i Ewacia łożeczka przyszykowały, Ladan nadrabia z remontem, a Motyl planuje sesję noworodkową

Swoją drogą to nie myślałam o takiej sesji, choć mamy wielu kolegów fotografików. Myśleliśmy raczej o takiej mini sesji w dniu chrztu, a chrzest byłby jak Julek skończyłby miesiąc...

Ja chcę noworodkową, a na wiosnę już rodzinną na łonie natury

Stary 2013-08-06, 20:21   #2648
kaska87
Zakorzenienie

Motyl- tak ta sama co nam robiła foty na ślubie

co tam w pudle?

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 20:22   #2649
ja :)
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013

Cytat:
eee, śliczności też są na początku Fakt, że czasem opuchnięte troszkę i wyglądają inaczej ale i tak piekne. Tutaj zdjęcia z pierwszych dwóch dni po porodzie - robią je u mnie w szpitalu, więc na pewno się zdecyduje:
http://www.firstdayphoto.com/#/favorites/

Acz jak porównuje zdjęcia bratanka z pierwszych dni i 2 tygodnie później to wygląda niemal jak inne dziecko
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 20:36   #2650
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
to już pewne - kuzyni będą w pon i zostają do wt i będą malować nam mieszkanko a śr i czw D. ma wolne więc planuje może mebelki w kuchni zacząć skręcać a z pewnością panele położyć... jak już to będzie zrobione to zamawiam łóżeczko i tam postawię żeby się wietrzyło bo w sumie robotnicy będą w tym czasie robić łazienkę więc to nie koliduje a i tak mam nadzieję, że jak łóżeczko przyjdzie to będzie już prawie gotowa

zdążycie na styk ale zdążycie

Cytat:
[LEFT]
Na pewno chcę,żeby mąż miał jakieś zdjęcie jak ją trzyma na rękach itp. I z gołą klatą Bo ja lubię ten kontrast-obrośnięta goła klata i taki dzieciaczek.
też takie lubię
chociaż u mojego mało obrośnięta, no ale spora, to też kontrast do takiego malucha
Cytat:
kurcze to ja niebawem tez muszę napisać do foto z zapytaniem o sesję dla Mikosława
poka tego foto

Cytat:
ja szacuję, że za 2 tyg. o tej porze będę mogła się pakować

rzeczy rzadko używane już bym radziła wbrew pozorm to męczące
Stary 2013-08-06, 20:38   #2651
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Motyl- tak ta sama co nam robiła foty na ślubie

co tam w pudle?
Nic...może ewentualnie thriller na tvn?

Zamęczyłam męża,żeby mi złożył te karuzelkę Rainforest, cudna jest
Mamy jeszcze te misie z FP od brata i też chcę je założyć na łóżeczko,żeby zobaczyć jak wyglądają. Może i mniej przykłuwają uwagę dziecka, ale tak ładnie by wyglądały przy moich beżach i bielach. No i mają projektor, a Rainforest nie ma. Chyba będę ich używać zamiennie,skoro już mam

Stary 2013-08-06, 20:40   #2652
Sophia_1
Zadomowienie

Cytat:

hahahahah u mnie będzie podobnie, bo mój nawet nie rozróżnia body od pajaca a gdzie tam podkład
Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
tylko się nie śmiejcie, ja mojemu już narysowałam obrazkową instrukcję obsługi ubranek- narysowałam śpiochy, półśpiochy, pajaca oraz body, bluzeczkę i kaftanik żeby wiedział czego chcę jak np będę dzwonić ze szpitala że ma coś przywieźć... a ponadto zamierzam popakować w woreczki zestawy "pajac+body" żeby jak coś to już nie rozgrzebywał mi komody tylko brał gotowe zestawy które na pewno zaakceptuję skoro sama naszykowałam
Moj tez ma z tym problem i to powazny moze i ja zastosuje metode torebek

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
kropla to ja miałam raz pacjentkę, której mąż powiedział, że "6 miesięcy temu był, a teraz wraca i taka niespodzianka, żona w ciąży".

A ona na końcówce 7. Cóż pleminiki terminatory.
Padlam

Cytat:
ja myślę, że skoro przy @ miałam krzyżowe to przy porodzie też mnie dopadną
Nie konicznie. Moja kolezanka ma bezbolesne miesiaczki (raz na ruski rok zdazy sie, ze ja boli), pierwszy porod bez boli krzyzowych. Po porodzie @ jak przed, bez zmian. Drugi porod bole krzyzowe ( myslwla, ze sie wykonczy), mala ma 4 mce, a ona ciagle czuje ten krzyz.

Wchodze, a tu takie emocje KROPLA trzymam kciuki zeby wszystko sie rozkrecilo i poszlo jak po masle.

A my....kupilismy wozek. Uzywke, ale w dobrym stamie, xlander xt 3w1. Jestem cala
A tz kupil mi dzis wieksza torbe do szpitala, bo stwierdzil, ze w ta co mamy wszystkego nie zmieszcze, no i ma chlop racje w zwiazku z tym dokupuje bakujace rzeczy i czekam.

08.09.2013 Agata - spełnienie Naszych marzeń
Sophia_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 20:42   #2653
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
lubię kubusia, sweo czasu fioła miałam

i pokazać nam

była na wizycie

Ewacia, zazdroszczę już tej goowości, nei mogę się doczekać
a któraś z Was jeszcze ma gotowy kącik/pokój bo nie kojarzę by któraś się chwaliła

---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ----------

a mąż lubi tygryska
Ja mam gotowe tylko łózeczko, które stoi w naszej sypialni. Ale nic poza tym. Czekamy na meble do dziecięcego pokoju - mam nadzieję, że dojadą w tym tygodniu i wtedy będę mogła poukładać wszystkie rzeczy.
Stary 2013-08-06, 20:45   #2654
butterfly20
Zakorzenienie

Ok idem sobie, posiedzieć z małżem. Baaaaj

Stary 2013-08-06, 20:49   #2655
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sophia_1 Pokaż wiadomość
A my....kupilismy wozek. Uzywke, ale w dobrym stamie, xlander xt 3w1. Jestem cala
A tz kupil mi dzis wieksza torbe do szpitala, bo stwierdzil, ze w ta co mamy wszystkego nie zmieszcze, no i ma chlop racje w zwiazku z tym dokupuje bakujace rzeczy i czekam.

pochwal się zakupem

no i dla męża za głowę na karku

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Ja mam gotowe tylko łózeczko, które stoi w naszej sypialni. Ale nic poza tym. Czekamy na meble do dziecięcego pokoju - mam nadzieję, że dojadą w tym tygodniu i wtedy będę mogła poukładać wszystkie rzeczy.
jak będzie gotowe to pokaż
Stary 2013-08-06, 20:52   #2656
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
to już pewne - kuzyni będą w pon i zostają do wt i będą malować nam mieszkanko a śr i czw D. ma wolne więc planuje może mebelki w kuchni zacząć skręcać a z pewnością panele położyć... jak już to będzie zrobione to zamawiam łóżeczko i tam postawię żeby się wietrzyło bo w sumie robotnicy będą w tym czasie robić łazienkę więc to nie koliduje a i tak mam nadzieję, że jak łóżeczko przyjdzie to będzie już prawie gotowa
super, naprawdę miło się czyta że u Was ruszyło

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
eee, śliczności też są na początku Fakt, że czasem opuchnięte troszkę i wyglądają inaczej ale i tak piekne. Tutaj zdjęcia z pierwszych dwóch dni po porodzie - robią je u mnie w szpitalu, więc na pewno się zdecyduje:
http://www.firstdayphoto.com/#/favorites/

Acz jak porównuje zdjęcia bratanka z pierwszych dni i 2 tygodnie później to wygląda niemal jak inne dziecko
śliczne zdjęcia robią u Was w szpitalu też bym z takich skorzystała

Cytat:
Nic...może ewentualnie thriller na tvn?

Zamęczyłam męża,żeby mi złożył te karuzelkę Rainforest, cudna jest
Mamy jeszcze te misie z FP od brata i też chcę je założyć na łóżeczko,żeby zobaczyć jak wyglądają. Może i mniej przykłuwają uwagę dziecka, ale tak ładnie by wyglądały przy moich beżach i bielach. No i mają projektor, a Rainforest nie ma. Chyba będę ich używać zamiennie,skoro już mam
no ja właśnie na thiller się czaję, nic więcej godnego zawieszenia oka nie widziałam

ciekawa jestem pokoju twojej Natalki

sophia gratki za wózek

Jaś, 22.10.2013 r.

Edytowane przez rusałka_1
Czas edycji: 2013-08-06 o 20:53
rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 20:56   #2657
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sophia_1 Pokaż wiadomość
Super
Mi dziś całą noc się wózki śniły, bo gość z aukcji jeszcze nic nie odpisał i nie wiem dlaczego..

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
śliczne zdjęcia robią u Was w szpitalu też bym z takich skorzystała
Szpital najmuje tego fotografa po prostu i daje 20% zniżki. Ale każdy może z jego usług skorzystać Ale właśnie rzecz w tym, że on robi tylko takie zdjęcia zaraz po urodzeniu - tam jest w opisie historia jak powstali dlaczego tak.
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 21:11   #2658
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Witam się wieczorowo!

U mnie w szpitalu jedno zdjęcie po 4 euro, myślę że 3-4 zrobię
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 21:26   #2659
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
si

No, kochana, MÓWIŁAM, ŻE KTÓRAŚ W TEJ CZĘŚCI URODZI
CZAROWNICA!

Cytat:
Napisane przez Fikusek82 Pokaż wiadomość
Właśnie zadzwonili dp mnie z przychodni że moje wyniki badań krwi się nie powiodły i muszę wszystko powtórzyć w 31 tygodniu a teraz mam 29 ale czemu tak późno to nikt mi nie był w stanie wytłumaczyć. Angielska służba zdrowia niech ją sz.... do tego żołądek mnie tak boli jakby mnie ktoś cial żywcem.

Ale że jak nie powiodły?

Cytat:
dobra, kończę męczyć bułę i zamawiam ten laktator
oo, jednak teraz kupujesz- kupiłaś :P

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
to test pokazujący czy łożysko jest wydolne, później mi wytłumaczyli ale najpierw się popłakałam
łożysko wydolne

porodówka, straszne miejsce ale jest klima ludzie, lekarze, położne bardzo mili chociaż ja byłam przerażona i zmęczona już później obok był akurat poród, dziewczyna się nei darła a jak bąbel słodko płakał
położna do tatusia: prosze posuzkać w torbie czapeczki i pampersa, po chwili położna, to podkład biedy zestresowany albo neiświadomy ale położna życzliwa

dzisiaj jest tu koszmarlnie, chociaż wczoraj ne lepiej było
ciekawe czy jutro wyjde czy wymyślą coś nowego

teraz lecę nadrabiac
obyś wyszła do domu

Cytat:
Napisane przez Diorisha Pokaż wiadomość
też miałam krzyżowe
Ani mi nie przypominaj Nie wiem jak to możliwe,ale moje bóle krzyżowe trwały około 2 h,a potem przeszły... To były najdłuższe 2 h w moim życiu

Cytat:
Faktycznie krzyżowe podobno najgorsze...

Cytat:
kropla idź rodzić, albo odpoczywać. A nie na wizazu siedzisz.

Mam nadzieję, że szybko pójdzie
Haahahaha,nie?

Cytat:
ja myślę, że skoro przy @ miałam krzyżowe to przy porodzie też mnie dopadną
Oby nie

Cytat:
Ale mała daje czadu po zielonym jabłku
U mnie to samo...

ewacia super pościel

Byliśmy w agencji i jutro o 16:00 jedziemy oglądać domek
Rano mam wizytę u położnej,ale bez żadnych rewelacji,bo tylko zmierzą mi ciśnienie i sprawdzą tętno płodu...

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 21:35   #2660
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Byliśmy w agencji i jutro o 16:00 jedziemy oglądać domek
Rano mam wizytę u położnej,ale bez żadnych rewelacji,bo tylko zmierzą mi ciśnienie i sprawdzą tętno płodu...
oraz

A ja właśnie zamówiłam sobie te dwie nieszczęsne koszule do karmienia Może nie z dżirafą, ale coś w podobie

Miałam też brać dziś laktator, ale wstrzymam się chwilkę.... Ladan, ten, który Ty zamówiłaś ma jakieś pojemniki Via? http://allegro.pl/philips-avent-lakt...437426050.html Ja upatrzyłam aukcję z butelką natural..... O ten: http://allegro.pl/laktator-reczny-ph...423472323.html
Teraz się zastanawiam, który zestaw praktyczniejszy? Butelkę w sumie mam taką samą....

Stary 2013-08-06, 21:36   #2661
87czarna
Zakorzenienie

Madziuchna ja mam dżirafkę i słonika... będę mega seksi foczką w angielskim szpitalu

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 21:38   #2662
Madziuchna27
Zakorzenienie

Ps. listopadówki-grudniówki mają fajny tytuł wątku Z tym, że ja polonistka na początku postawiłabym "Z"...

---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Madziuchna ja mam dżirafkę i słonika... będę mega seksi foczką w angielskim szpitalu
a ja mam morskiego śpiocha i pomarańczowe pszczółki

Stary 2013-08-06, 21:46   #2663
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Też się trochę obawiam zjazdów, ale w sumie są to weekendy 2 razy w miesiącu- więc nie jest źle. Tylko, że same dojazdy do Krakowa tam i z powrotem to 4 godziny. No i plus wykłady/ćwiczenia. Jest to ostatni rok więc w międzyczasie pisanie pracy magisterskiej
Ale musimy dać radę
pewnie że dacie ale ja na prawde wam współczuje i podziwiam bo ja już mam dość szkoły i całe szczęście ze mam to za sobą bo nie wiem jakbym dała rade z dzidzią ale za was trzymam kciuki i na pewno dacie sobie rade!!
angelikada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 22:07   #2664
tassia
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
oraz

A ja właśnie zamówiłam sobie te dwie nieszczęsne koszule do karmienia Może nie z dżirafą, ale coś w podobie

Miałam też brać dziś laktator, ale wstrzymam się chwilkę.... Ladan, ten, który Ty zamówiłaś ma jakieś pojemniki Via? http://allegro.pl/philips-avent-lakt...437426050.html Ja upatrzyłam aukcję z butelką natural..... O ten: http://allegro.pl/laktator-reczny-ph...423472323.html
Teraz się zastanawiam, który zestaw praktyczniejszy? Butelkę w sumie mam taką samą....
siostra tz uzywala tego laktatora ale bez natural bo jeszcze nie bylo
i ma 10butelek bo ona w.nich mrozila pokarm
mowi ze to najwygodniejsze
bo wyciagasz do rozmrozenia i do pogrzewacza i juz
wiec zamierzam sprobowac jak ona

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

bojatoja jak bedziesz w krk to odwiedze cie na uczelni, dziecia pobawie

a co studiujesz w krk?

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 22:07   #2665
matallewar
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013

Nie chcę nic mówić, ale normalnie mam skurcze co kilkanaście minut
Tyle, że w sumie nie bardzo bolą, ale ja się pytam, to tak jeszcze 1,5 miesiąca będzie?

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 22:10   #2666
misia332
Zakorzenienie

Idę w kimę, brzuch mi się znów stawia, a poszłam tylko na spacer z TŻ.

Do doopy z taka robotą.

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ----------

Cytat:
Tyle, że w sumie nie bardzo bolą, ale ja się pytam, to tak jeszcze 1,5 miesiąca będzie?
Matall nie kracz.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 22:19   #2667
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Dziewczynki, kilka pytań wyprawkowych:

1. czy potrzebna jest jakaś myjka do kąpieli dla niemowlaka, czy po prostu się go myje ręką?
ja mylam reką

2. czy ręcznik dla bobasa to jest to okrycie kąpielowe z kapturem?
tak

3. pokażcie, jakie macie śpiworki do spania Czy ja dobrze rozumiem, że do wózka, fotelika i na dwór są takie śpiworki z takim śliskim kurtkowym materiałem na wierzchu, a w środku miękkie, a do łożeczka powinny być całe miękkie bawełniane lub polarowe?
tak, dobrze myslisz. pamietaj zeby ten na wyjscia mial dziure na pasy w samochodzie

4. czy jak mam 1 smoczek uspokajający z zestawu startowego aventu to wystarczy na poczatek?
starczy

5. czy pokrowce z froty na przewijak sa potrzebne, czy wystarczy jak podłożę tetrę?
nie są potrzebne acz lepiej sie trzyamja bo sa na gumke

6. czy na materacyk do wózka się kładzie kocyk, czy też trzeba prześcieradełko? widziałam w ogóle pościele do wózka, ale nie wiem, po co to?
tez nie wiem po co. ja kladlam cos pod glowe bo czasem ulewaly mi dzieci a nie chcoalam prac ciagle materacyka. ponadto mam chyba z 2 szt takich wlasnie przescieradelek frotte z gumka do wozka z lumpka i tez dobry to patent

7. czy noworodek nosi skarpetki mimo pajacyka, czy sam pajacyk starczy?
w sumie zima moze byc zimno w stopy bo one ogolnie gorzej ukrwione. zakladalam zimą i kiedy bylismy na spacerze bez butów. zakladamy na pajaca, bo jak jest wewnatrz to podczas kopania nogami zwyczajnie skarpetka zostaje na palcach
odpowiedzialam powyzej

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
Ostatni raz jakikolwiek alkohol wypiłam w lipcu 2012 roku .
a ja w 2010 bo od ciazy z kingą! bo przestalam kinge karmic w grudniu 2012 z piersi a potem bylam juz w ciazy...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2013-08-06 o 22:14
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 22:27   #2668
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Idę w kimę, brzuch mi się znów stawia, a poszłam tylko na spacer z TŻ.

Do doopy z taka robotą.

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ----------

Matall nie kracz.
Nie chcem

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 22:39   #2669
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
hehe przybij piatke, bo mi tez od 2 h cos doskwiera tzn brzuch mi twardnieje srednio co 5-10 min, ale nie boli to sie nie przejmuje tylko wkurzajace jest uczucie parcia na siku co 5 min

w ogole jestem jak wyjeta z dupy nie czaje czemu siedze, jak chce mi sie spac ale nadrobilam watek, tylko co z tego jak mi sie odp nie chcialo
w ogole nie mam na nic mocy, mamuska przywiozla mi fotelik i poprane ciuszki, poskladane i gotowe do uzycia, a mi sie nawet tego przegladac nie chce, a musze, zeby zobaczyc co i jak bo juz nie pamietam co tam jest no i torbe wypadalo by spakowac, a tez mi sie nie chce
no i rozek od edisy przywiozla, okropnie wyglada, tzn sie skulkowal i wyglada jak by byl caly pozaciagany nie rozumiem dlaczego, bo matka od miesiaca ma nowa wypasiona pralke ktora nie ma prawa takich rzeczy robic. to chyba wina materialu.

w ogole dzis na chwile odwiedzila mnie kolezanka z mamusiek lipcowo sierpniowych, boziu, jaki jej synio malutki, zaraz miesiac skonczy zapomnialam juz ze dzieci sa takie malutkie

no i mam burze... cudnie chociaz nienawidze

a na koniec pochwale Blanke, ze sie w nocy nie zdoila w gacie ciekawe jak sobie dzisiaj poradzi
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 22:46   #2670
badzia987
Wtajemniczenie

Witam,

ojojojoj- kropla_deszczu- Twoje posty to normalnie jak dreszczowiec. Trzymam kciuki, żeby było wszystko w porządku

passion- mam nadzieję, że szybciutko wyjdziesz ze szpitala

Dziewczyny - mam pytanie - zmierzyłam sobie dzisiaj z ciekawości ciśnienie..
No i wyszło- UWAGA 82/49 i puls 92. Dwa razy powtarzałam i wyszły wartości przybliżone. Ciśnieniomierz jest ok bo mama jak sobie zmierzyła to tradycyjnie miała wysokie.

Ogólnie dobrze się czuję- normalnie zawsze miałam 100/80 ale tak niskie?!!
O co chodzi?!!

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości