|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część wątku będzie mieć tytuł ... | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
3 | 4,92% |
| Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! |
|
0 | 0% |
| Każdej brzuszek to już piłka, do porodu jeszcze chwilka |
|
8 | 13,11% |
| 2 chłopaków, 2 dziewczynki, trzeba zacząć spinać tyłki! |
|
3 | 4,92% |
| Niecierpliwe nasze brzuszki, chcą opuścić je maluszki! |
|
1 | 1,64% |
| Rodzą nam się już maluszki, czas opróżniać nasze brzuszki |
|
2 | 3,28% |
| Czas opuszczać mamuś brzuchy, nie obijać się maluchy! |
|
3 | 4,92% |
| Coraz większe nasze brzuszki, czas wykurzyć z nich maluszki |
|
0 | 0% |
| Rozkładamy nasze nóżki by urodzić swe maluszki |
|
1 | 1,64% |
| Rozkładają nam się nóżki bo to czas już na maluszki |
|
2 | 3,28% |
| Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki |
|
31 | 50,82% |
| Jedne już dzieciaczki mają, pozostałe wciąż czekają |
|
2 | 3,28% |
| Każdy dzień niech szybko zleci, bo my chcemy rodzic dzieci |
|
0 | 0% |
| Do porodu jeszcze chwila, Wizaż życie nam umila |
|
2 | 3,28% |
| Niech już wróci mąż od Kaśki, będą rodzic się bobaski |
|
3 | 4,92% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2641 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
nam foto tez mowil.ze jak bedzie mial mlody dwa tyg ale nie pozniej zeby duzo kimal i sie w kulke zwijal tylko tydzien to nie wiem bo sie nie znam ale te dzieci takie jeszcze brzydkie bywaja chociaz po cesarce to bedziesz miala ladnego brzdaca w sensie nie umeczonego ostatnio jak widzialam dziecko kuzynki 10dni to jeszcze cale w tych takich bialych luskach bylo a glupii yakiego malca pod photoshop od pierwszych dni Cytat:
ale sweet o ja tez tak macie ze przy piatym.kesie jedzenia dziec was kopie? az sie zastanawialam jak to mozliwe, ale ledwo cos do buzi wloze a ten juz szarzuje Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2642 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Też nie mogę się doczekać jak już złożę łóżeczko
|
|||
|
|
|
#2643 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV
Witam się wieczorowo!
![]() Ale się dzieje na wątku! Cuda, wianki Kropla prawie rodzi, Kasia wózek zamówiła, Matall i Ewacia łożeczka przyszykowały, Ladan nadrabia z remontem, a Motyl planuje sesję noworodkową ![]() Swoją drogą to nie myślałam o takiej sesji, choć mamy wielu kolegów fotografików. Myśleliśmy raczej o takiej mini sesji w dniu chrztu, a chrzest byłby jak Julek skończyłby miesiąc... A dużo będziecie płacić za swoje sesje?
|
#2644 |
|
Zakorzenienie
|
Madziuchna nie wiem jeszcze ile
napiszę do foto w najbliższym czasie
|
#2645 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To masz wybranego jakiegoś fotografa?
|
|
#2646 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ja jak mojego prawie dwuletniego czasami muszę wsadzić to mam wrażenie, że już tak na styk pasuje
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2647 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No stress![]() Ja też tak mam. W ogóle to mnie to zastanawia, myślałam,że trochę to trwa zanim się to jedzonko przetrawi i dziecko poczuje smak,a wychodzi na to,że to bardzo szybko skoro ledwo ugryzę a ona już się wierci ![]() Cytat:
|
|
#2648 |
|
Zakorzenienie
|
Motyl- tak
![]() co tam w pudle?
|
#2649 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013
Cytat:
Fakt, że czasem opuchnięte troszkę i wyglądają inaczej ale i tak piekne. Tutaj zdjęcia z pierwszych dwóch dni po porodzie - robią je u mnie w szpitalu, więc na pewno się zdecyduje:http://www.firstdayphoto.com/#/favorites/ Acz jak porównuje zdjęcia bratanka z pierwszych dni i 2 tygodnie później to wygląda niemal jak inne dziecko
|
|
|
|
|
#2650 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zdążycie na styk ale zdążycie![]() Cytat:
chociaż u mojego mało obrośnięta, no ale spora, to też kontrast do takiego malucha ![]() Cytat:
![]() rzeczy rzadko używane już bym radziła
|
|||
|
|
|
#2651 |
|
Zakorzenienie
|
Nic...może ewentualnie thriller na tvn?
Zamęczyłam męża,żeby mi złożył te karuzelkę Rainforest, cudna jest ![]() Mamy jeszcze te misie z FP od brata i też chcę je założyć na łóżeczko,żeby zobaczyć jak wyglądają. Może i mniej przykłuwają uwagę dziecka, ale tak ładnie by wyglądały przy moich beżach i bielach. No i mają projektor, a Rainforest nie ma. Chyba będę ich używać zamiennie,skoro już mam
|
#2652 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Wchodze, a tu takie emocje KROPLA trzymam kciuki zeby wszystko sie rozkrecilo i poszlo jak po masle. A my....kupilismy wozek. Uzywke, ale w dobrym stamie, xlander xt 3w1. Jestem cala A tz kupil mi dzis wieksza torbe do szpitala, bo stwierdzil, ze w ta co mamy wszystkego nie zmieszcze, no i ma chlop racje
|
|
#2653 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2654 |
|
Zakorzenienie
|
Ok idem sobie, posiedzieć z małżem. Baaaaj
|
#2655 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pochwal się zakupem no i dla męża za głowę na karku![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2656 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ciekawa jestem pokoju twojej Natalki ![]() sophia gratki za wózek
Edytowane przez rusałka_1 Czas edycji: 2013-08-06 o 20:53 |
|||
|
|
|
#2657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi dziś całą noc się wózki śniły, bo gość z aukcji jeszcze nic nie odpisał i nie wiem dlaczego.. Szpital najmuje tego fotografa po prostu i daje 20% zniżki. Ale każdy może z jego usług skorzystać |
|
|
|
|
#2658 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2659 | ||||
|
Zakorzenienie
|
CZAROWNICA!
![]() Cytat:
![]() oo, jednak teraz kupujesz- kupiłaś :P Cytat:
Ani mi nie przypominaj Nie wiem jak to możliwe,ale moje bóle krzyżowe trwały około 2 h,a potem przeszły... To były najdłuższe 2 h w moim życiu Cytat:
![]() Cytat:
![]() U mnie to samo... ![]() ewacia super pościel Byliśmy w agencji i jutro o 16:00 jedziemy oglądać domek Rano mam wizytę u położnej,ale bez żadnych rewelacji,bo tylko zmierzą mi ciśnienie i sprawdzą tętno płodu...
|
|
|
#2660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja właśnie zamówiłam sobie te dwie nieszczęsne koszule do karmienia Może nie z dżirafą, ale coś w podobie Miałam też brać dziś laktator, ale wstrzymam się chwilkę.... Ladan, ten, który Ty zamówiłaś ma jakieś pojemniki Via? http://allegro.pl/philips-avent-lakt...437426050.html Ja upatrzyłam aukcję z butelką natural..... O ten: http://allegro.pl/laktator-reczny-ph...423472323.htmlTeraz się zastanawiam, który zestaw praktyczniejszy? Butelkę w sumie mam taką samą....
|
|
#2661 |
|
Zakorzenienie
|
Madziuchna ja mam dżirafkę i słonika... będę mega seksi foczką w angielskim szpitalu
|
|
#2662 | |
|
Zakorzenienie
|
Ps. listopadówki-grudniówki mają fajny tytuł wątku
Z tym, że ja polonistka na początku postawiłabym "Z"... ![]() ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- Cytat:
|
|
#2663 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale ja na prawde wam współczuje i podziwiam bo ja już mam dość szkoły i całe szczęście ze mam to za sobą bo nie wiem jakbym dała rade z dzidzią ale za was trzymam kciuki i na pewno dacie sobie rade!!
|
|
|
|
|
#2664 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
i ma 10butelek bo ona w.nich mrozila pokarm mowi ze to najwygodniejsze bo wyciagasz do rozmrozenia i do pogrzewacza i juz wiec zamierzam sprobowac jak ona ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- bojatoja jak bedziesz w krk to odwiedze cie na uczelni, dziecia pobawie ![]() a co studiujesz w krk?
|
|
|
#2665 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013
Nie chcę nic mówić, ale normalnie mam skurcze co kilkanaście minut
![]() Tyle, że w sumie nie bardzo bolą, ale ja się pytam, to tak jeszcze 1,5 miesiąca będzie?
|
|
#2666 |
|
Zakorzenienie
|
Idę w kimę, brzuch mi się znów stawia, a poszłam tylko na spacer z TŻ.
Do doopy z taka robotą. ---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- Matall nie kracz.
|
#2667 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- a ja w 2010 bo od ciazy z kingą! bo przestalam kinge karmic w grudniu 2012 z piersi a potem bylam juz w ciazy... Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2013-08-06 o 22:14 |
|
|
|
|
#2668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2669 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tzn brzuch mi twardnieje srednio co 5-10 min, ale nie boli to sie nie przejmuje tylko wkurzajace jest uczucie parcia na siku co 5 min![]() w ogole jestem jak wyjeta z dupy nie czaje czemu siedze, jak chce mi sie spac ale nadrobilam watek, tylko co z tego jak mi sie odp nie chcialo w ogole nie mam na nic mocy, mamuska przywiozla mi fotelik i poprane ciuszki, poskladane i gotowe do uzycia, a mi sie nawet tego przegladac nie chce, a musze, zeby zobaczyc co i jak bo juz nie pamietam co tam jest no i torbe wypadalo by spakowac, a tez mi sie nie chce no i rozek od edisy przywiozla, okropnie wyglada, tzn sie skulkowal i wyglada jak by byl caly pozaciagany nie rozumiem dlaczego, bo matka od miesiaca ma nowa wypasiona pralke ktora nie ma prawa takich rzeczy robic. to chyba wina materialu.w ogole dzis na chwile odwiedzila mnie kolezanka z mamusiek lipcowo sierpniowych, boziu, jaki jej synio malutki, zaraz miesiac skonczy ![]() no i mam burze... cudnie chociaz nienawidze ![]() a na koniec pochwale Blanke, ze sie w nocy nie zdoila w gacie
|
|
|
|
|
#2670 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam,
ojojojoj- kropla_deszczu- Twoje posty to normalnie jak dreszczowiec. Trzymam kciuki, żeby było wszystko w porządku ![]() passion- mam nadzieję, że szybciutko wyjdziesz ze szpitala ![]() Dziewczyny - mam pytanie - zmierzyłam sobie dzisiaj z ciekawości ciśnienie.. No i wyszło- UWAGA 82/49 i puls 92. Dwa razy powtarzałam i wyszły wartości przybliżone. Ciśnieniomierz jest ok bo mama jak sobie zmierzyła to tradycyjnie miała wysokie. Ogólnie dobrze się czuję- normalnie zawsze miałam 100/80 ale tak niskie?!! O co chodzi?!!
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:54.

Bo ja lubię ten kontrast-obrośnięta goła klata i taki dzieciaczek.

[/RIGHT]

) na razie się wstrzymam, ale jak już Mikiś zacznie spać pod kołderką to kupię 

napiszę do foto w najbliższym czasie 

dla męża za głowę na karku

obok był akurat poród, dziewczyna się nei darła a jak bąbel słodko płakał