|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#991 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
Tai co sie stalo w pracy?
Przydalby sie zamkniety klub dla tego watku, to by mozna bylo umieszczac tam pardziej prywatne info Looo Janusz prawy syn marnotrawny powrocil Ale wam tam fajnie bylo Jakie wrazenia?
|
#992 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
Cytat:
Cytat:
![]() w skrócie to się okazało że im wygodniej było mnie zwolnić a nie wiedzieli jak stąd przez 3 miesiące zgrywali głupków jak chodziłam się dowiadywać ![]() a że złożyłam ten wniosek o obniżenie etatu do połowy to musieliby się ze mną męczyć rok ![]() słysząc takie coś w sumie sama zaproponowałam że zniszczę wniosek a niech dają wypowiedzenie i za 3 miechy chcę kasę ale za cały mój etat i że nie muszę przychodzić do pracy ![]() więc do listopada mam kasę normalnie a potem albo zasiłek albo coś się pomyśli w każdym bądź razie mam czas na działanie |
||
|
|
|
#993 | |||
|
Zakorzenienie
|
Poużynało mi cytaty
![]() |no skąd ci sie ta nadbałtycka wzięła??? ![]() a że niby czemu mamy mieć ten zew ![]() ooo niedaleko mnie ![]() Cytat:
![]() włacha, włacha ściemniaro. Ja tych 20kilo tez jakoś nie widziałam u ciebie ![]() chyba tak. Nie dążę do niej póki co, ale jakby się trafiło..... ![]() Cytat:
![]() ty sie dzikusie nie dołuj, bo Ulka się może i kręci, ale Ewa za to mięśnie brzucha ma jak stal (co zresztą pokazała na plaży siedząc- czemu się nie chwalisz )I czemu jestem sama na tym zdj? i to z tak niekorzystnego ujęcia ![]() ![]() Cytat:
![]() A tak serio to się strasznie cieszę że mogłam was poznać osobiście i na żywo, i jeszcze straszniej żałuję że musieliśmy tak wcześnie wracac ![]() no co za szmajory idziesz z tym do inspekcji albo do sądu pracy?![]() Zdjęcia z wyjazdu wrzucę inną razą albowiem, w pierwszy dzien wczasowania popsuła mi się karta SD w moim aparacie, a zanim doproszę się tzta o jego fotki to wiecie... ![]() Jutro opowiem też jak było, bo dziś padam, wystarczy że nadrobiłam z 10 stron ![]() Idę się wyszorować w wannie ( ) i spać
|
|
#994 |
|
Zakorzenienie
|
nie idę bo się powiedzmy jakoś dogadaliśmy
no i te 3 miechy do roboty nie muszę chodzić ![]() branża i tak nie ma przyszłości więc firma nie rozwija się, nie ma szans na podwyżki, premie, jakieś bonusy z okazji świąt, 13-tki cokolwiek ![]() i tak czy siak miałam szukać innej ale wiadomo człowiek ma robotę to siedzi ![]() postanowiłam to potraktować jako okazję do zmiany póki co postaram się pomóc mężowi żeby rozbujać trochę tą jego działalność w międzyczasie mam zamiar podszkolić angielski - znaczy dogadam się bo w sumie gadam często po angielsku przez tel ale chciałabym bardziej biznesowy ogarnąć i może jakieś słownictwo bardziej techniczne bo u nas takie zakłady pracy są w mieście więc może cosik znajdę fajnego dla siebie |
|
|
|
#995 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() moja też się tak buja Cytat:
![]() Cytat:
![]() w takim razie czekamy na relację i fotki tylko nie szoruj za mocno bo opalenizna zejdzie ![]() Cytat:
już wcześniej jak pisałaś to mi podpadali. Ale może tak jak piszesz - nie ma tego złego... w każdym razie będę mocno trzymać kciuki za poszukiwania przez ten upał moje dziecko budzi się co pół h z płaczem bidulka moja mała
|
||||
|
|
|
#996 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla Jana! a to cwaniak, wiedział jakie słowo Mu się w życiu przyda ![]() Cytat:
![]() co nie ja tez ledwo żyję ![]() Cytat:
![]() przyznam że ciekawe doświadczenie najbardziej zdumiał mnie Jej głos ![]() goń Starego ![]() Cytat:
w każdym razie trzymam kciuki żeby się ułożyło jak najlepiej!!!
|
||||
|
|
|
#997 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a czego sie spodziewałaś? czegoś bardziej tubalnego? ![]() tez mi się tak wydaje. Skoro teraz wyskoczyli z taką akcją, to później było by tylko "ciekawiej" Miałam iść spać
|
|
#998 |
|
Przyczajenie
|
Odp: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 20
Hej kobietki
dzisiaj do was dołączam;-) moja mała iga 15,11,12. buja się w prawo lewo ale ruszyć do przodu jakoś nie chce;-) podejrzewam że kwestia tygodnia dwóch.... Teraz mamy tylko kryzys z jedzeniem... Jak do tej pory jadła wszystko tak teraz z dnia na dzień zrobił się niejadek;-(((( zalamka... Bo już nie wiem co wymyślać....Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#999 |
|
Zakorzenienie
|
dzisiaj taki upał że długo na plaży nie wytrzymaliśmy, małżon się spiekł na raka bo w piłkę w morzu grali
ja z Daśkiem pod namiocikiem i w baseniku się moczyliśmy, inaczej nie ma szans ![]() najadłam się dziś znowu, wrócę chyba o 5 kg grubsza
|
|
|
|
#1000 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Jagnna witaj z powrotem T'ai trzymam kciuki za pomyślne rozwiązanie sytuacji z pracą. Ja też muszę szukać od nowa. My byliśmy dziś na pobraniu krwi do badania na alergię. Było ciężko mały strasznie płakał. Krew nie chciała lecieć z rączki i musieli pobierać z główki Wyniki będziemy mieli jutro.A, zapomniałam się pochwalić, że Oliwier wczoraj sam stanął pierwszy raz przy wersalce u cioci. W domu mu jeszcze nie wychodzi, tam była chyba niższa
|
|
|
|
#1001 | |
|
Zakorzenienie
|
nom
![]() Cytat:
u nas też gorzej z jedzeniem ostatnio ale to chyba kwestia upałów, a Ty, z tego co widzę z UK, a tam chyba nie jest aż tak gorąco? |
|
|
|
|
#1002 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Karolina
|
|
|
|
#1003 |
|
Zadomowienie
|
Heloł!
Majka widzialam fotki ale Wy laski jestescie i chudzielce! no nieladnie tak kolezanki z forum oszukiwac że niby grubaski i dzieciaki slodko razem wygladaja ![]() z tymi upalami to już przesada, niech już się ochlodzi bo wytrzymac się nie da ale pomimo tego Czarusiowi apetyt wrócił a no i hitem są teraz wafelki od lodow, dajesz i spokoj na dobre 20min ![]() reszta u nas po staremu, Czarus rozwojowo chwilowo się zatrzymal, no może poza tym,.że straszny krzykacz się z niego zrobił,.zwlaszcza jak mu cos nie pasuje
Edytowane przez villemi Czas edycji: 2013-08-06 o 22:28 |
|
|
|
#1004 |
|
Przyczajenie
|
Odp: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 20
To fakt w londynie trochę chłodniej
mam nadzieję że to tylko takie chwilowe to jej niejedzenie....oby....Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1005 |
|
Zakorzenienie
|
Mam u Czesława neta więc nadaję ale nie cytuję bo za dużo roboty
Upał jest przeokrutny, aż normalnie tęsknię za domkiem, bo mamy chłodno w mieszkaniu. Ale posiedzimy do soboty, w sobotę robimy wypad do trójmiasta i nocką sru na łorsoł. Ewka dzisiaj cały dzień była grzeczna i roześmiana i zaczepiała wszystkich dookoła. Za to na wieczór darcie paszczy dla równowagi A co do siedzenia to takie siedzenie jak nie siedzenie, giba się jeszcze.Ej jaki tubalny jaki rubaszny ![]() Znaczy się jestem nudna ![]() Nikt mnie nie kocha, nikt mnie nie lubi
|
|
|
|
#1006 |
|
Rozeznanie
|
Upał to jest okrutny, ale my się mamy gdzie schować, bo w domu przy takiej pogodzie mamy ok 25 stopni i wychodzimy na spacer wieczorem. Młody się nudzi więc trochę lipka w te upały, ale obecnie jest na wakacjach oddelegowany więc wszyscy są zadowoleni...
|
#1007 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#1008 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1009 |
|
Zakorzenienie
|
Sola
Dzinek-również jestem za prywatnym klubem, gdzie możnaby umieszczać bardziej prywatne rzeczy. Nini- biedny maluszek i za wstawanie.Jagna-dawaj fotki. Hejka. Wczoraj wyszłam z maluchami po 18 i już było fajnie, przyjemnie, chłodniej tradycyjnie zaliczyliśmy zakupy i plac zabaw.A dzisiaj mąż idzie z Mateuszkiem do lekarza, bo cos mu te pleśniawki nie schodzą
|
|
|
|
#1010 |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Odebrałam wyniki badań, wyszła bardzo mała alergia na mleko (klasa 0), więc nie powinna dawać objawów chorobowych. Czyli pewnie ma problem z tolerancją laktozy. Być może nie doszedł jeszcze do siebie po rota. To nawet lepiej, że nie alergia na białko. Pobędziemy trochę na pepti i pewnie wszystko wróci do normy ---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ---------- Aha, Dzika - uwielbiam Cię
|
|
|
|
#1011 |
|
Zakorzenienie
|
klub kiedyś był, ale się rozleciał
|
|
#1012 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas też od dobrych 2 tygodni budzi się krzykiem kilka razy Cytat:
dokładnie z jednej strony przykre a z drugiej pracuj na siłę gdzie wiesz że cię nie chcieli, nie chcą... ![]() po ochłonięciu uważam jednak że to lepiej Cytat:
u nas też kłopot ale po pierwsze od upałów (nawet na letnie mleko był krzyk a jak podałam zimne to ok) a po drugie od zębów Cytat:
za wstawanie ![]() Cytat:
![]() czy używacie jeszcze przewijaków na łóżeczko
|
|||||
|
|
|
#1013 |
|
Rozeznanie
|
A wiecie, ja też zauważyłam, że moja chętniej wciąga zimne jedzenie...
![]() Przewijaka nigdy nie używałam ![]() A tak w ogóle to miłego dnia życzę ![]() Ja dziś mam gotowanie, bo zupki z mięsem się pokończyły.
|
#1014 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A co je w ciągu dnia? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Majka a mnie jak sobie wyobrażasz? ![]() Nie, bo nie miałam takiego. Ale używam zwykłego przewijaka. |
||||
|
|
|
#1016 |
|
Przyczajenie
|
Okololo6 rano jak się budzi mleko potem jakoś kolo10 kaszka o 14 obiadek- zupka z warzyw z miaskiem żółtkiem 17 deserek- zmikskowane owoce i po kąpieli ok19-20 kaszka. W między czasie czasami jakiś chrupek, malinka, ciasteczko....ale bardzo rzadko
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1017 |
|
Zakorzenienie
|
Ja cały czas używam przewijaka
|
|
|
|
#1018 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1019 |
|
Zakorzenienie
|
Sola - i krzyż nie boli, dziecko tak nie ucieka.
|
|
|
|
#1020 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:57.

stąd przez 3 miesiące zgrywali głupków jak chodziłam się dowiadywać
i że nie muszę przychodzić do pracy
w każdym bądź razie mam czas na działanie 

Ale czuję się oszukana, bo wcale nie jest gruba 

bidulka moja mała
dla Jana! a to cwaniak, wiedział jakie słowo Mu się w życiu przyda
w każdym razie trzymam kciuki żeby się ułożyło jak najlepiej!!!

Klaudia 16.10.2009
Adam 18.11.2012

i