|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
![]() Cytat:
![]() ja tez tak długo myślałam ![]() Cytat:
ad. 2 pierwsze słyszę
|
||
|
|
|
#3152 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Ezzo, pomysł jest ok, ja się już z tym spotkałam. Raz od razu na weselu dawali, innym razem już po wysyłali taka fotke z podziękowaniem za przybycie
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3153 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a ceny regularne czasami Jak masz specjlanie jechac, a koszulka kosztowala grosze, to nie kalkuluje sie. Ale pewnie ktoregos dnia wybierzesz sie na zakupy wiec zareklamuj wtedy, no chyba ze Ci sie nie chce. Oni z reguly reklamacje uznaja.
|
|
#3154 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, chcę kupić małej jeszcze dziś krzesełko do karmienia, bo już nie chcę jej karmić w wózku, mamy nowy i już całkiem ubadziany jest...
No i się zastanawiam właśnie, mam na oku Caretero Magnus, ale może polecicie coś jeszcze? Albo może któraś zna to krzesełko? Co do konkursów typu Miss na wózku to jestem za, co z tego, że na wózku, jak piękne? Ona też jest fajna - http://dominikabudzynska.blogspot.com/ Śliczna, modnie ubrana, a wózek? Pfff. Dla mnie go nie ma, jak na nią patrzę. Przecież to żadna skaza!
|
|
|
|
#3155 |
|
Zadomowienie
|
jeszcze 1 post i będę ich juz miała na koncie 200
Kiedy j ich tyle naskrobałam czy dzisiaj jest jakis dzień dobroci dla żon?? TŻ wrócił, zajął się małą, żebym mogła sobie posiedzieć w wannie (nie pamiętam, kiedy ostatnio mogłam spokojnie posiedzieć i poczytać książkę przy kąpieli?!), pozniej wziął ja jeszcze na spacer, w czasie którego zjadłam obiado-kolację, normalnie czuję się jakbym dostała prezent gwiazdkowy I cudownie się stęskniłam za małą, choć wszystko trwało może z godzinę
|
|
|
|
#3156 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Cytat:
![]() U nas już duuużo lepiej w tym temacie, wiadomo, czasem się uleje, czasem nawet dużo, ale są karmienia po któryuch nie ulewa nic, a wcześniej to było po każdym. I powiem Wam, że odstawiłam, gastrotusy itp, nie miałam już siły, zwłaszcza na spacerach. Oczywiście nutrition cały czas podaję. ---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- Cytat:
Może jestem dziwina ale polubiłam zapach nutramigenu
|
|
#3157 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Blogerko, u nas też Oliwa bardzo ulewała (swojego czasu przez to częściej i więcej jadła), ale zaczęło jej się normować i teraz bardzo rzadko jej się zdarza, najczęściej, jak usiądzie...
|
|
|
|
#3158 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() kabaret jakis na dwójce jest i przed chwilą tekst: Kobiety, wstrzykujecie sobie w pupe, usta, twarze, biust, malujecie sie, nie mozna poznac czy macie lat 20,30,40.... dlatego ja zawsze patrze na nogi: jakie tory taka stacja |
||
|
|
|
#3159 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42130180]Wiecie co, jedzenie obiadków w taki upał to też masakra. Jak ciepłe to dajecie? ja podgrzewam malutko, byleby ciut cieplejsze niż otoczenie były.[/QUOTE]
Ja daje w temperaturze pokojowej, Borys nawet mleka lekko podgrzewaneg nie lubi. A dzisiaj nawet na spacerze mi calkiem ladnie obiadek zjadl ![]() Inna sprawa ze wózek cały upaparła i musiałam na szybko wodą poprzemywać chciażz grubsza
|
#3160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://demotywatory.pl/4182600/Tak-sie-konczy-jazda |
|
|
|
|
#3161 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem, właśnie to mnie boli że będę dziecko widziała....podczas kąpieli i usypiania Ale wiem też, że nie mogę zrezygnować z pracy.![]() co za durny kraj, żebym musiała stać przed takimi wyborami - Pstryczku masz rację, nóż się w kieszeni otwiera Black my mamy takie: http://allegro.pl/longlife-tapicerka...409029280.html, jestem bardzo zadowolona. |
|
|
|
|
#3162 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale to bardziej dla relaksu niz z potrzeby nawilzania skory.2. glupota chociaz tez slyszalam ze jak sie na lyso zetnie to szybciej urosna---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- Cytat:
To super u nas Brys tez jadl wiecej przy ulewaniu
|
|
#3163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3164 |
|
Zakorzenienie
|
bardzo przepraszam Sylwietta
Na swoje usprawiedliwienie mam prawie nie przespana wczorajsza noc i mega Jeczydło w domu ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trójka rodzenstwa utoneła w Warcie- od 6 do 15 lat o losie.......
|
|
|
|
|
#3166 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
fajnie ze podpasowało![]() Cytat:
![]() Cytat:
2 Dla mnie głupota. Ja osobiście małej podcinam tylko końcówki i włosy ma moim zdaniem śliczne. Sama zobacz. Cytat:
|
||||
|
|
|
#3167 |
|
Zadomowienie
|
Fewciu, a może zmniejsz wymiar na pół etatu?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3168 |
|
Zakorzenienie
|
Lenova, a więc tak:
1. NIGDY nie smarowałam małej oliwką po kąpieli, bo w przypadku dzieci powinno się ją dolewać do wody, wtedy skóra i tak zachowa optymalny poziom nawilżenia i tak robię zawsze. Oliwa nigdy nie miała suchej skóry. 2. Ja byłam bardzo długo łysa, tzn nie obcinali mi włosów, tylko były jasne i wolno rosły, nikomu do głowy wtedy nie przyszło, żeby mnie "opitolić". A szczerze mówiąc, takie zabiegi nie mają żadnego wpływu na włos. Ani u dziecka, ani u dorosłego - w dodatku na żaden włos, ani na nogach, ani na głowie. To ich nie wzmocni.
|
|
|
|
#3169 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3170 |
|
Zakorzenienie
|
Blogerko, widzę, że się orientujesz w działaniu olejków na skórę...
A jeszcze co do pytania, to nie widzę sensu smarowania dziecka oliwką po kąpieli, która się nie wchłonie w suchą skórę, a dziecko będzie się kleiło i raczej nie będzie się z tym dobrze czuło... Zwłaszcza w taki upał.
|
|
|
|
#3171 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ona jest jeszcze taka malutka, a ja mam jej zniknąć nagle na 8h![]() Cytat:
, ale po ok 2 m-ach odstawić
Edytowane przez treselle0 Czas edycji: 2013-08-06 o 21:17 |
||
|
|
|
#3172 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Cytat:
Ale nic nie czuje pod palcem. Dzisiaj był jeden z gorszych dni,cały czas jęczała moja biedna widać że się męczy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3173 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwietta, chyba mało kto lubi.
Ja miałam być Maria (babcia chciała), bo się urodziłam 8.09., Brygida (chyba mamie się podobało), a została Sylwia, bo tatuś i ciocie chciały.Lenova, ja gdzieś od 3. miesięcy nie smaruję oliwką, a wlewałam do wanny od samego początku przez jakieś 4 miesiące, i jest gitez. A włosy, to tak jak Black napisała - nic ich obcięcie nie daje. Pola i tak ma jeszcze króciutkie, a zobaczymy jakie będzie miała na roczek. Ale obetnę jej dopiero, jak będzie taka potrzeba.![]() --------------------------------- Wrzucam zdjęcia mojej małej wczasowiczki - mały Rubensik ![]() Na ostatnim padnięta po wojażach. Edytowane przez hje Czas edycji: 2013-08-06 o 21:26 |
|
|
|
#3174 |
|
Lurker ;)
|
Dziewczyny, tez mam takie dylematy
nie chce jej zostawic, co prawda wiekszosc czasu bedzie z mala TZ ale to jednak nie mamusia Jak dojda nadgodziny to bede nawet 12 h poza domem... A jak nie zobacze jak robi pierwszy krok ?
|
#3175 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
haha, faktycznie rubensowska poza
|
|
#3176 |
|
Zakorzenienie
|
hej kochane!
mniej mnie ostatnio bo siedzimy cale dnie u mamy w baseniku ale jutro ostatni dzien bo jedzie na 2tyg na wakacje abuu wiec wrocehope,gratulacje zebala!!!! my sie nie doczekamy chyba ![]() pstryniu, dzejkob pieknie popyla jak biboj!!!bokeh, wow, sprytna Hanulka moj na razie rasiemwyciaga do regalow i kamapy ale na razie jeszcze sie nie podciagnalznowu bylam biegac mamy plan z przyjaciolka teraz sie rozbiegac, przycisnac zime, a na wiosne polmaraton machnac![]() bloegrko, a wieczorami, jak borysek spi, nie dasz rady wyjsc na te 15 min? przeciez tz ze spiacym borysem chyba da sobie rade?
|
#3177 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Poza tym po bieganiu wieczorem mam problem zeby zasnac. No i trzecia kwesta, wieczor to dla mnie juz czas na chwile relaksu / odpoczynku po calym dniu.
|
|
#3178 | ||
|
Zadomowienie
|
mama za male kupilas
![]() Cytat:
brawo brawo Cytat:
zamiast kremu olejek sa migdalowe z pestek malin arganowy itp?? |
||
|
|
|
#3179 |
|
Zakorzenienie
|
Kliknęłam Magnusa. Tylko znalazłam wyprzedaż - http://www.agito.pl/krzeselko-carete...34-511395.html Jeśli którejś nie przeszkadza kolor, to możecie skorzystać.
![]() Sarah, owszem, ale na noc, bo na dzień i pod makijaż się tym nie posmarujesz...
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-08-06 o 21:45 |
|
|
|
#3180 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję dziewczyny za odpowiedzi
Co do oliwki to ja też nigdy nie smarowałam Blanki na suchą skóre,albo dolewałam do wanienki albo od razu po wyjęciu z wody ją trochę smyrnęłam ale to przez pierwszy miesiąc, potem przeszłam na balneum a teraz mam balsam z hippa i cieszę się że uświadomiłyście mnie że nie muszę tego robić codziennie ![]() Co do tego obcinania włosów to nie wiem gdzie mój mąz to słyszał, pewnie od mamy.... moja kuzynka jest fryzjerką i też twierdzi że obcinanie włosów wcale nie wpływa na gęstość. Fewciu bardzo Ci współczuje tego dylematu Ale może da się właśnie jakąś nianie znalezc za mniejsze pieniądze,czasem takie starsze panie chca sobie dorobic do emerytury i wcale dużo nie biorą.Mam nadzieję że jakoś rozwiążecie ten problem |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:03.

No i się zastanawiam właśnie, mam na oku Caretero Magnus, ale może polecicie coś jeszcze? Albo może któraś zna to krzesełko?
Kiedy j ich tyle naskrobałam

Ale wiem też, że nie mogę zrezygnować z pracy.
a może za gruba jest na takie wygibasy?
Na swoje usprawiedliwienie mam prawie nie przespana wczorajsza noc i mega Jeczydło w domu
Ona jest jeszcze taka malutka, a ja mam jej zniknąć nagle na 8h