Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-06, 20:26   #3151
treselle0
Zadomowienie

Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
tez Sylwia jestes?

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
Fewciu od 6 do 18 to dość długo, nie lepiej jeszcze jedną dziecinę zmajstrować od razu i przedłużyć sobie macierzyński
z tych nudów powstał pomysł,myślicie, że to fajna myśl, żeby podarować gościom weselnym w ramach podzięki nasze zdjęcie ze ślubu cywilnego?
my dawalismy takie zdjęcie ale po slubie wiec zdjecie było slubne kościelnie a obok wierszyk z podziekowaniem
Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Treselle, też jesteś Sylwia? A myślałam, że mam takie oryginalne imię...
ja tez tak długo myślałam
Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Mogę mieć głupie pytania ?
1.Nadal smarujecie dzieciaki oliwką/balsamem po kąpieli? Jak długo tak się robi? Bo ja zauważam że moja mała to coraz mniej lubi zabiegi pielęgnacyjne , i tak się zatsnawiam...
2.Mój tż słyszal gdzieś teorie że jak dziecko skonczy roczek to trzeba je na łyso opitolić to wtedy będzie miało lepsze włosy,prawda to ??

Idę się prać i relaksować
ad. 1 my balsamowalismy tylko ok 1,5/2m-ce (połozna mowiła, ze po okresie noworodkowym juz nie trzeba) i obecnie niczym
ad. 2 pierwsze słyszę
treselle0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 20:27   #3152
charlizz
Zadomowienie

Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Ezzo, pomysł jest ok, ja się już z tym spotkałam. Raz od razu na weselu dawali, innym razem już po wysyłali taka fotke z podziękowaniem za przybycie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 20:30   #3153
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
kochana, jakbyś miała potem posprzątać po mnie armagedon w kuchni- szybko byś oddała z powrotem

ale jestem wściekła, pisałam Wam ostatnio o zakupach w zarze, wyprałam w rękach koszulkę i wiecie co? puściła prasowanka (jakby z pluszu) i zapieprzyła całą koszulkę ,wrrr jestem wściekła bo przecież prałam ją w rękach
nie wiem czy reklamować czy co bo w sumie dużo nie kosztowała na wyprzedaży a teraz paliwo plus czas oczekiwania, wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
Bo zara jakosciowo to jedno wielkie gowno a ceny regularne czasami , jak widze ze na wieszakach rzeczy sa juz zmechacone, pozaciagane,. podarte czasem.
Jak masz specjlanie jechac, a koszulka kosztowala grosze, to nie kalkuluje sie.
Ale pewnie ktoregos dnia wybierzesz sie na zakupy wiec zareklamuj wtedy, no chyba ze Ci sie nie chce. Oni z reguly reklamacje uznaja.
Stary 2013-08-06, 20:33   #3154
BlackSanctum
Zakorzenienie

Dziewczyny, chcę kupić małej jeszcze dziś krzesełko do karmienia, bo już nie chcę jej karmić w wózku, mamy nowy i już całkiem ubadziany jest... No i się zastanawiam właśnie, mam na oku Caretero Magnus, ale może polecicie coś jeszcze? Albo może któraś zna to krzesełko?

Co do konkursów typu Miss na wózku to jestem za, co z tego, że na wózku, jak piękne? Ona też jest fajna - http://dominikabudzynska.blogspot.com/ Śliczna, modnie ubrana, a wózek? Pfff. Dla mnie go nie ma, jak na nią patrzę. Przecież to żadna skaza!
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 20:34   #3155
treselle0
Zadomowienie

jeszcze 1 post i będę ich juz miała na koncie 200 Kiedy j ich tyle naskrobałam
czy dzisiaj jest jakis dzień dobroci dla żon?? TŻ wrócił, zajął się małą, żebym mogła sobie posiedzieć w wannie (nie pamiętam, kiedy ostatnio mogłam spokojnie posiedzieć i poczytać książkę przy kąpieli?!), pozniej wziął ja jeszcze na spacer, w czasie którego zjadłam obiado-kolację, normalnie czuję się jakbym dostała prezent gwiazdkowy I cudownie się stęskniłam za małą, choć wszystko trwało może z godzinę
Stary 2013-08-06, 20:36   #3156
blogerka
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny..do kiedy dzieciaczkom może się ulewać?

Po roku powinno minąć, max 1.5 - tak mówiła nam gastroloog

U nas już duuużo lepiej w tym temacie, wiadomo, czasem się uleje, czasem nawet dużo, ale są karmienia po któryuch nie ulewa nic, a wcześniej to było po każdym.
I powiem Wam, że odstawiłam, gastrotusy itp, nie miałam już siły, zwłaszcza na spacerach. Oczywiście nutrition cały czas podaję.

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ----------

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
ja przechodziłam teraz z pepti na nutra i podziwiam swojego syna. myślałam że od pepti nic gorszego nie ma

Może jestem dziwina ale polubiłam zapach nutramigenu
Stary 2013-08-06, 20:38   #3157
BlackSanctum
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Blogerko, u nas też Oliwa bardzo ulewała (swojego czasu przez to częściej i więcej jadła), ale zaczęło jej się normować i teraz bardzo rzadko jej się zdarza, najczęściej, jak usiądzie...
Stary 2013-08-06, 20:41   #3158
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Dziewczyny, chcę kupić małej jeszcze dziś krzesełko do karmienia, bo już nie chcę jej karmić w wózku, mamy nowy i już całkiem ubadziany jest... No i się zastanawiam właśnie, mam na oku Caretero Magnus, ale może polecicie coś jeszcze? Albo może któraś zna to krzesełko?

Co do konkursów typu Miss na wózku to jestem za, co z tego, że na wózku, jak piękne? Ona też jest fajna - http://dominikabudzynska.blogspot.com/ Śliczna, modnie ubrana, a wózek? Pfff. Dla mnie go nie ma, jak na nią patrzę. Przecież to żadna skaza!
Black, ja mam taklie zwykłe ikejowskie, całe plastikowe i jestem zadowolona,co upackane scieram wilgotną sciereczka i git, a co do tego, które masz w planach to sie nie wypowiadam bo nie znam

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
jeszcze 1 post i będę ich juz miała na koncie 200 Kiedy j ich tyle naskrobałam
czy dzisiaj jest jakis dzień dobroci dla żon?? TŻ wrócił, zajął się małą, żebym mogła sobie posiedzieć w wannie (nie pamiętam, kiedy ostatnio mogłam spokojnie posiedzieć i poczytać książkę przy kąpieli?!), pozniej wziął ja jeszcze na spacer, w czasie którego zjadłam obiado-kolację, normalnie czuję się jakbym dostała prezent gwiazdkowy I cudownie się stęskniłam za małą, choć wszystko trwało może z godzinę
uuuuuuu, szalenstwo, brawa dla meża

kabaret jakis na dwójce jest i przed chwilą tekst: Kobiety, wstrzykujecie sobie w pupe, usta, twarze, biust, malujecie sie, nie mozna poznac czy macie lat 20,30,40.... dlatego ja zawsze patrze na nogi: jakie tory taka stacja
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 20:41   #3159
blogerka
Wtajemniczenie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42130180]Wiecie co, jedzenie obiadków w taki upał to też masakra. Jak ciepłe to dajecie? ja podgrzewam malutko, byleby ciut cieplejsze niż otoczenie były.[/QUOTE]

Ja daje w temperaturze pokojowej, Borys nawet mleka lekko podgrzewaneg nie lubi. A dzisiaj nawet na spacerze mi calkiem ladnie obiadek zjadl
Inna sprawa ze wózek cały upaparła i musiałam na szybko wodą poprzemywać chciażz grubsza
Stary 2013-08-06, 20:44   #3160
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
Po roku powinno minąć, max 1.5 - tak mówiła nam gastroloog

U nas już duuużo lepiej w tym temacie, wiadomo, czasem się uleje, czasem nawet dużo, ale są karmienia po któryuch nie ulewa nic, a wcześniej to było po każdym.
I powiem Wam, że odstawiłam, gastrotusy itp, nie miałam już siły, zwłaszcza na spacerach. Oczywiście nutrition cały czas podaję.

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ----------

Może jestem dziwina ale polubiłam zapach nutramigenu
fajnie, ze juz sie normuje u Was

http://demotywatory.pl/4182600/Tak-sie-konczy-jazda
Stary 2013-08-06, 20:45   #3161
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Fewciu, ja bym nie oddała dziecka na tyle godzin do żłobka. Zobacz, o 18 ja odbierzesz, zje kolację, siusiu kapanie i spać... A może udałoby Ci się znaleźć pracę w Siedlcach? Wtedy byś była na miejscu. Wiesz jeszcze jest tego typu sprawa, widzę np po mojej siostrzenicy. siostra zostawia ja w przedszkolu, mija godzina i dzwonią po nią, żeby ja odebrała, bo dziecko wymiotowalo. I co teraz, zanim z Wawy wrócisz...

Cały czas staram się przenieść z pracą do Siedlec. Ale niestety to nie takie proste :/ Nie mam "poparcia" odpowiedniego
Wiem, właśnie to mnie boli że będę dziecko widziała....podczas kąpieli i usypiania Ale wiem też, że nie mogę zrezygnować z pracy.
co za durny kraj, żebym musiała stać przed takimi wyborami - Pstryczku masz rację, nóż się w kieszeni otwiera

Black my mamy takie: http://allegro.pl/longlife-tapicerka...409029280.html, jestem bardzo zadowolona.
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 20:50   #3162
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
witam się wieczornie dziewojki kochane

Pstryniu- ale Dżejkobik zasuwa, fajnie mu te nóżki chodzą ,gratulacje

Hope- gratuluję ząbka!

Little -super wieści

Debrah- super że Amelka zaczyna coś tam podjadać

Bokeh- ale Hania zdolniacha. w ogóle ona tak wiekowo przybliżona do mojej Blanusi i Aśki Blanka tak samo ale w porównaniu do Waszych córek to moja jest zacofana a może za gruba jest na takie wygibasy? Aczkolwiek z tego co Aśka mi pisała to teraz nie ma chwili spokoju na sekunde Małej nie może zostawić , ja póki co korzystam z tego że mogę spokojnie Blankę na łóżku jeszcze zostawić. Aczkolwiek chciałabym aby już raczkowała

Co do tamtego drapnięcia przez kota nic się nie dzieje na szczęście i oby tak zostało, Blanka dziś prawie wcale nie spała w ciągu dnia i teraz padła od razu po kąpieli. Ja wypije sobie Radlerka obejrze jakiś serial i też się kładę,mam zamiar się dzis wyspac bo czika mnie dobija.

1.Nadal smarujecie dzieciaki oliwką/balsamem po kąpieli? Jak długo tak się robi? Bo ja zauważam że moja mała to coraz mniej lubi zabiegi pielęgnacyjne , i tak się zatsnawiam...
2.Mój tż słyszal gdzieś teorie że jak dziecko skonczy roczek to trzeba je na łyso opitolić to wtedy będzie miało lepsze włosy,prawda to ??

1. ja nigdy nie smarowalam, nie czulam takiej potrzeby bo po kaieli w oilatum skora byla nawilzona, czasem TZ robi mlodemu masaz oliwka ale to bardziej dla relaksu niz z potrzeby nawilzania skory.

2. glupota chociaz tez slyszalam ze jak sie na lyso zetnie to szybciej urosna

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------

Cytat:
Blogerko, u nas też Oliwa bardzo ulewała (swojego czasu przez to częściej i więcej jadła), ale zaczęło jej się normować i teraz bardzo rzadko jej się zdarza, najczęściej, jak usiądzie...

To super u nas Brys tez jadl wiecej przy ulewaniu
Stary 2013-08-06, 20:57   #3163
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Cały czas staram się przenieść z pracą do Siedlec. Ale niestety to nie takie proste :/ Nie mam "poparcia" odpowiedniego
Wiem, właśnie to mnie boli że będę dziecko widziała....podczas kąpieli i usypiania Ale wiem też, że nie mogę zrezygnować z pracy.
co za durny kraj, żebym musiała stać przed takimi wyborami - Pstryczku masz rację, nóż się w kieszeni otwiera

Black my mamy takie: http://allegro.pl/longlife-tapicerka...409029280.html, jestem bardzo zadowolona.
to ja mówiłam, ale mysle, ze Pstryczkowa tez podpisałaby sie pod tym rękami i nogami
Stary 2013-08-06, 21:01   #3164
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

bardzo przepraszam Sylwietta Na swoje usprawiedliwienie mam prawie nie przespana wczorajsza noc i mega Jeczydło w domu
Stary 2013-08-06, 21:04   #3165
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
bardzo przepraszam Sylwietta Na swoje usprawiedliwienie mam prawie nie przespana wczorajsza noc i mega Jeczydło w domu
wybaczam przeciez a czemu jęczydło? zęby? szelki jeszcze zakładasz? czy tylko tą pieluchę od Kiji?

trójka rodzenstwa utoneła w Warcie- od 6 do 15 lat szukają czwartego o losie.......
Stary 2013-08-06, 21:07   #3166
karusia_2007
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
ło kurdę, toś mi pojechała zwłaszcza, że jako jedyna znasz mnie realnie

Dziecko zjadło parę łyżeczek owoców z gerbera - wychodzi, że przyswaja owoce leśne i lubi - bo kolejną rzeczą którą raczy jeść jest jogurt z hippa, też z leśnymi.
Mniej niż pół słoiczka zjadła, ale chociaż bez szczękościsku i plucia..
fajnie ze podpasowało

Cytat:
przebiła nam się lewa dolna jedynka

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

Cytat:

1. Czasami kremem intensywnie nawilżającym z nivea
2 Dla mnie głupota. Ja osobiście małej podcinam tylko końcówki i włosy ma moim zdaniem śliczne. Sama zobacz.

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość

kabaret jakis na dwójce jest i przed chwilą tekst: Kobiety, wstrzykujecie sobie w pupe, usta, twarze, biust, malujecie sie, nie mozna poznac czy macie lat 20,30,40.... dlatego ja zawsze patrze na nogi: jakie tory taka stacja
dobre
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1005446_579437525432288_46161272_n.jpg (30,2 KB, 26 załadowań)
karusia_2007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 21:08   #3167
charlizz
Zadomowienie

Fewciu, a może zmniejsz wymiar na pół etatu?

charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 21:10   #3168
BlackSanctum
Zakorzenienie

Lenova, a więc tak:
1. NIGDY nie smarowałam małej oliwką po kąpieli, bo w przypadku dzieci powinno się ją dolewać do wody, wtedy skóra i tak zachowa optymalny poziom nawilżenia i tak robię zawsze. Oliwa nigdy nie miała suchej skóry.
2. Ja byłam bardzo długo łysa, tzn nie obcinali mi włosów, tylko były jasne i wolno rosły, nikomu do głowy wtedy nie przyszło, żeby mnie "opitolić". A szczerze mówiąc, takie zabiegi nie mają żadnego wpływu na włos. Ani u dziecka, ani u dorosłego - w dodatku na żaden włos, ani na nogach, ani na głowie. To ich nie wzmocni.
Stary 2013-08-06, 21:12   #3169
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Lenova, a więc tak:
1. NIGDY nie smarowałam małej oliwką po kąpieli, bo w przypadku dzieci powinno się ją dolewać do wody, wtedy skóra i tak zachowa optymalny poziom nawilżenia i tak robię zawsze. Oliwa nigdy nie miała suchej skóry.
2. Ja byłam bardzo długo łysa, tzn nie obcinali mi włosów, tylko były jasne i wolno rosły, nikomu do głowy wtedy nie przyszło, żeby mnie "opitolić". A szczerze mówiąc, takie zabiegi nie mają żadnego wpływu na włos. Ani u dziecka, ani u dorosłego - w dodatku na żaden włos, ani na nogach, ani na głowie. To ich nie wzmocni.
Otóż to!
Stary 2013-08-06, 21:13   #3170
BlackSanctum
Zakorzenienie

Blogerko, widzę, że się orientujesz w działaniu olejków na skórę... A jeszcze co do pytania, to nie widzę sensu smarowania dziecka oliwką po kąpieli, która się nie wchłonie w suchą skórę, a dziecko będzie się kleiło i raczej nie będzie się z tym dobrze czuło... Zwłaszcza w taki upał.
Stary 2013-08-06, 21:16   #3171
treselle0
Zadomowienie

Cytat:
ja zaczełam szukać pracy, wysyłać cv i boje sie ze oddzwonią Ona jest jeszcze taka malutka, a ja mam jej zniknąć nagle na 8h

Cytat:
Lenova, a więc tak:
nam położna radziła właśnie tak robic i ze nawet nie trzeba oliwkę, ale oliwę z oliwek (tj. jakies 2krople) wlewac do wanienki , ale po ok 2 m-ach odstawić

Edytowane przez treselle0
Czas edycji: 2013-08-06 o 21:17
Stary 2013-08-06, 21:21   #3172
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia
Odp: Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
wybaczam przeciez a czemu jęczydło? zęby? szelki jeszcze zakładasz? czy tylko tą pieluchę od Kiji?

trójka rodzenstwa utoneła w Warcie- od 6 do 15 lat szukają czwartego o losie.......
Jest w szelkach. Pieluszka jest na kryzysowe sytuacje. Chyba zęby bo już pięść się do buzi nie mieści i hektolitry śliny produkuje.
Ale nic nie czuje pod palcem. Dzisiaj był jeden z gorszych dni,cały czas jęczała moja biedna widać że się męczy
Stary 2013-08-06, 21:23   #3173
hje
Zakorzenienie

Sylwietta, chyba mało kto lubi. Ja miałam być Maria (babcia chciała), bo się urodziłam 8.09., Brygida (chyba mamie się podobało), a została Sylwia, bo tatuś i ciocie chciały.

Lenova, ja gdzieś od 3. miesięcy nie smaruję oliwką, a wlewałam do wanny od samego początku przez jakieś 4 miesiące, i jest gitez. A włosy, to tak jak Black napisała - nic ich obcięcie nie daje. Pola i tak ma jeszcze króciutkie, a zobaczymy jakie będzie miała na roczek. Ale obetnę jej dopiero, jak będzie taka potrzeba.

---------------------------------

Wrzucam zdjęcia mojej małej wczasowiczki - mały Rubensik

Na ostatnim padnięta po wojażach.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 201308061254.jpg (238,8 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 201308061257.jpg (223,8 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 201308061261.jpg (85,7 KB, 28 załadowań)

Edytowane przez hje
Czas edycji: 2013-08-06 o 21:26
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 21:27   #3174
litllesweetangel
Lurker ;)

Dziewczyny, tez mam takie dylematy nie chce jej zostawic, co prawda wiekszosc czasu bedzie z mala TZ ale to jednak nie mamusia Jak dojda nadgodziny to bede nawet 12 h poza domem... A jak nie zobacze jak robi pierwszy krok ?

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 21:27   #3175
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Sylwietta, chyba mało kto lubi. Ja miałam być Maria (babcia chciała), bo się urodziłam 8.09., Brygida (chyba mamie się podobało), a została Sylwia, bo tatuś i ciocie chciały.

Lenova, ja gdzieś od 3. miesięcy nie smaruję oliwką, a wlewałam do wanny od samego początku przez jakieś 4 miesiące, i jest gitez. A włosy, to tak jak Black napisała - nic ich obcięcie nie daje. Pola i tak ma jeszcze króciutkie, a zobaczymy jakie będzie miała na roczek. Ale obetnę jej dopiero, jak będzie taka potrzeba.

---------------------------------

Wrzucam zdjęcia mojej małej wczasowiczki - mały Rubensik

Na ostatnim padnięta po wojażach.

haha, faktycznie rubensowska poza
Stary 2013-08-06, 21:35   #3176
LadyWhisper
Zakorzenienie

hej kochane!
mniej mnie ostatnio bo siedzimy cale dnie u mamy w baseniku ale jutro ostatni dzien bo jedzie na 2tyg na wakacje abuuwiec wroce

hope,gratulacje zebala!!!! my sie nie doczekamy chyba

pstryniu, dzejkob pieknie popyla jak biboj!!!

bokeh, wow, sprytna Hanulkamoj na razie rasiemwyciaga do regalow i kamapy ale na razie jeszcze sie nie podciagnal

znowu bylam biegac szczerze mowiac mialam kryzys wczoraj bo sie nabawilam takich zakwasow lydek, ze ledwo chodzic moglam ale sie nie dam, nie tym razem mamy plan z przyjaciolka teraz sie rozbiegac, przycisnac zime, a na wiosne polmaraton machnac
bloegrko, a wieczorami, jak borysek spi, nie dasz rady wyjsc na te 15 min? przeciez tz ze spiacym borysem chyba da sobie rade?

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 21:38   #3177
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
hej kochane!
mniej mnie ostatnio bo siedzimy cale dnie u mamy w baseniku ale jutro ostatni dzien bo jedzie na 2tyg na wakacje abuuwiec wroce

hope,gratulacje zebala!!!! my sie nie doczekamy chyba

pstryniu, dzejkob pieknie popyla jak biboj!!!

bokeh, wow, sprytna Hanulkamoj na razie rasiemwyciaga do regalow i kamapy ale na razie jeszcze sie nie podciagnal

znowu bylam biegac szczerze mowiac mialam kryzys wczoraj bo sie nabawilam takich zakwasow lydek, ze ledwo chodzic moglam ale sie nie dam, nie tym razem mamy plan z przyjaciolka teraz sie rozbiegac, przycisnac zime, a na wiosne polmaraton machnac
bloegrko, a wieczorami, jak borysek spi, nie dasz rady wyjsc na te 15 min? przeciez tz ze spiacym borysem chyba da sobie rade?
Nie o to chodzi, ja już wtedy po 20 nie daje rady fizycznie, bo jestem zmeczona po calym dniu.
Poza tym po bieganiu wieczorem mam problem zeby zasnac. No i trzecia kwesta, wieczor to dla mnie juz czas na chwile relaksu / odpoczynku po calym dniu.
Stary 2013-08-06, 21:43   #3178
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
mojemu dziecku brakuje miejsca w łóżeczku
mama za male kupilas
Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Na pewno Japonka.

Na szczepieniu byli mniej wiecej rowiesnicy Yae. Wszystkie dzieci blade, chyba rzeczywiscie na spacery nie wychodza.

.
moja tez jasniutka nie opalona a cale dnie jestesmy na dworze, tylko smaruje ja fakttorem 50 plus i jestesmy w cieniu unikamy slonca
Cytat:
przebiła nam się lewa dolna jedynka

brawo brawo
Cytat:
Blogerko, widzę, że się orientujesz w działaniu olejków na skórę... A jeszcze co do pytania, to nie widzę sensu smarowania dziecka oliwką po kąpieli, która się nie wchłonie w suchą skórę, a dziecko będzie się kleiło i raczej nie będzie się z tym dobrze czuło... Zwłaszcza w taki upał.
a co sadzisz dla mnie mam sucha wrazliwa skore
zamiast kremu olejek
sa migdalowe z pestek malin arganowy itp??
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 21:43   #3179
BlackSanctum
Zakorzenienie

Kliknęłam Magnusa. Tylko znalazłam wyprzedaż - http://www.agito.pl/krzeselko-carete...34-511395.html Jeśli którejś nie przeszkadza kolor, to możecie skorzystać.

Sarah, owszem, ale na noc, bo na dzień i pod makijaż się tym nie posmarujesz...

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2013-08-06 o 21:45
Stary 2013-08-06, 21:46   #3180
Lenova
Wtajemniczenie

Dziękuję dziewczyny za odpowiedzi
Co do oliwki to ja też nigdy nie smarowałam Blanki na suchą skóre,albo dolewałam do wanienki albo od razu po wyjęciu z wody ją trochę smyrnęłam ale to przez pierwszy miesiąc, potem przeszłam na balneum a teraz mam balsam z hippa i cieszę się że uświadomiłyście mnie że nie muszę tego robić codziennie
Co do tego obcinania włosów to nie wiem gdzie mój mąz to słyszał, pewnie od mamy.... moja kuzynka jest fryzjerką i też twierdzi że obcinanie włosów wcale nie wpływa na gęstość.

Fewciu bardzo Ci współczuje tego dylematu Ale może da się właśnie jakąś nianie znalezc za mniejsze pieniądze,czasem takie starsze panie chca sobie dorobic do emerytury i wcale dużo nie biorą.
Mam nadzieję że jakoś rozwiążecie ten problem
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości