Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-06, 23:01   #721
zebrawpaski
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX

nie mam szans na nadrobienie ale posyłam całuski dla wszystkich AM

anitax-

wedera- ja chyba w takim wypadku zrobiłabym ponownie dwa razy betę...

Perse- wszystkiego najlepszego, zdrowia i czego sobie tylko życzysz- buziaki

---------- Dopisano o 00:01 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:50 ----------

maksi- wow- to już niebawem będziecie w nowym domu...
a my właśnie tydzień temu spaliśmy pierwszy raz w naszej nowej sypialni (Kasia nam zasnęła pod wieczór w łóżeczku turystycznym i zostaliśmy na noc)
upatrzyłam płytki do łazienki- może we wrześniu uda się ją zrobić

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
zebrawpaski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 05:00   #722
201704210903
Konto usunięte

Dot.: Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X

Cytat:
Napisane przez wadera4 Pokaż wiadomość
Persephone wszystkiego najcudowniejszego z okazji urodzin

Dziękuję wszystkim za trzymanie kciuków...

No i poryczałam się... Wprawdzie nie w gabinecie, ale zaraz po wyjściu. Ginekolog mówi, że jest pełen optymizmu, że na zarodek jeszcze za wcześnie. Mąż też mnie pociesza, ale przecież ja nie jestem głupia. Wszystko wygląda tak samo jak wtedy. Dziś jest 7 tyg. i 3 dni od OM, a na usg znów tylko czarna plama
Przepisał mi luteinę i kazał zgłosić się za 2 tyg, ale ja nie mam nadziei
Chociaż tak naprawdę nic złego i ostatecznego nie powiedział...
nie wiem co powiedzieć - przykro mi, ale mam nadzieje, że za 2 tygodnie będzie ok
201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 06:01   #723
pani22ka
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Jestem po pierwszym spacerze od 2 miesięcy 30 minutowy, wolniutko, a tak się zmachałam jakbym pół dnia chodziła
pamietam to uczucie
a Ty chodzisz po domu?
mnie miesnie zanikly od lezenia i chodzilam troche jak postac z kreskowki

Cytat:
Ginekolog mówi, że jest pełen optymizmu, że na zarodek jeszcze za wcześnie.
no to czekamy, a Ty nie tracisz nadziei!!!!

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42140455]
Jeszcze mój prezent na wszystkie możliwe urodziny i święta [/QUOTE]swietne zdjecie, boski synek! spi w pozie 'na glodnego szczygielka'

Cytat:
Napisane przez maksikola Pokaż wiadomość
A Wy? starania trwają?
u mnie libido -100000000... z reszta chyba malo realne z prolaktyna karmiacej piersia...

Cytat:
Napisane przez wieka22 Pokaż wiadomość
przez pierwsze 2 miesiące miałam ciągle zastoje i zapalenia w piersiach, przez co chodziłam ciągle obłożona albo kapustą albo zsiadłym mlekiem
i to jest własnie ten laktacyjny heroizm! za nie poddanie się!!!!

Cytat:
dzisiaj w nocy odpadł w końcu (po 4 tyg...) kikut
u Was też zostawała taka mała ranka???

nie, ale połozna mówila że może tak być i żeby przez kilka dni pielegnowac jak dotad.

Cytat:
a po za tym ja proszę o deszcz...błagam wręcz...
dolaczam do prosby. idzie oszalec. w tej chwili mamy w sypialni 28,7... idziemy do 'salonu' tam jest highlife 26

Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość
my właśnie tydzień temu spaliśmy pierwszy raz w naszej nowej sypialni
i co się śniło?

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 06:29   #724
Luna0
Zakorzenienie

Dzien dobry
nadrabiam po troche. W poniedziałek byliśmy na szczepieniu, maly waży 8,5kg ma 72cm i przystopował z wagą
ale od weekendu się zepsuł i nie chce się już tak ładnie bawić tylko stęka ciągle. Ale co tam, nikt nie mówił że dziecko ma być grzeczne cały czas

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42072612]Luna a czemu dalas mm?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]
Bo w sobotę idę na wesele a musiałam przyuczyć go do butelki, swojego mam za mało żeby odciągać i podawać mu w butli. A teraz zaczynam mieć za mało żeby wogóle wykramić przez cały dzień... ostatnio był marudny i wpadłam na pomysł że może się nie najadł i podałam butle z MM, zjadl wszystko 100ml, mimo ze był po dwóch cycach a nigdy najedzony nie chwyciłby butli. taka moja mała porażka.

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

a dlaczego walczysz o spanie? nadal wierzysz w bajki, ze niemowlak tylko spi i je
w momencie gdy sie pogodzilam z tym ze dziec spi kiedy ON chce - jest mi lzej. nie denerwuje sie jego nie spaniem, ciesze kiedy zasypia, nie czuje sie jak duren 'usyiajac'... nie ma zasad. a wpisanie dziecka w jakis schemat czy ramki, tylko meczylo - mnie, i jego.
w pewnym momencie SIE okazalo, ze moj lubi spac w wozku (co za tym idzie niewiele moglam zrobic w domu albo robilam jak konkubent wracal). na dodatek lubi jak dęca, nie lubi gdy mama sie zatrzymuje, nie znosi asfalcikow.
ale juz sie skonczylo. na kazdym etapie sa chyba jakies preferencje - najtrudniej tylko wpasc na to jakie

Pani dokładnie.. mama mi mówi żebym jej spisała na weekend co, jak i kiedy robi a ja jej mówie że to nie cyborg (jak dzieci mojej siostry) i robi co chce. Je co około 3 h i tyle wiem, śpi kiedy jest śpiący, bawi się kiedy jest najedzony. Kąpie sie o tej samej porze. Tyle
Może jak będzie troche starszy to ustale rytm dnia że śpi dwa razy dziennie o konkretnych godzinach ale puki co śpi nawet 5 razy dziennie, czasami po 15min czasami po godzinie. I co ja mu zrobie, będę na siłe lulać bo ma spać 2 h? Niech robi to co uważa

Cytat:
Napisane przez Kubek29 Pokaż wiadomość
Izka, super!
Nie taki diabeł straszny?

A ja mam dzis schizy... Rano mi sie raz brzuch spiął i teraz cały czas "nasłuchuje". Nie jestem w stanie sie wyluzowac, tylko sie w brzuch wgapiam, zastanawiam sie czy nic złego nie czuje. Oszaleje!
Juz było taki piekńie, byłam spokojniejsza... A tu zwykły, najnormalniejszy na tym etapie, bezbolesny skurcz mnie o całodniowy zawal przyprawia...
Czy ja jestem mądra!?
Nie wiem czy aktualne, ale ja miałam ciągle twardnienia. Jadłam fenoterol i 3x2 asmag-polecany dla kobiet w ciązy. Jeszcze fajny jest syrop prenalen-magnez+omega.
Ogólnie podstawowa zasada, im bardziej schizujesz i o tym myślisz tym więcej będzie twardnień. Wiem, że to trudne, oj dobrze wiem ale staraj się jak najbardziej wyluzować. Ja jak się bałam że przed świętami urodzę (ok 27tc) to miałam twardnienia przy każdym poruszeniu ciała po świętach jak już się nie bałam żeby mnie w razie W położyli w szpitalu to o dziwo miałam dużo mniej.
Pod koniec jak odstawiłam fenoterol miałam twardnienia właściwie bez przerwy, brzuch jak kamień a mimo to nie urodziłam.
Także z doświadczenia-najważniejsze jest jak najmniej o tym myśleć

Cytat:
no łakomczuch po mamusi szpinaku tylko nie lubi

u nas spacer po 18ej jest nierealny. beton jest tak rozgrzany, że hej... jak do piekarnika się z klatki wychodzi...

Kto kawę serwuje?
Ja jestem hardcore i jak potrzebuje to i w południe w mlodym wyjdę. Tylko pilnuje żeby był zasłonięty.
Ale staram się wychodzić po 18 mimo że jest gorąco, ale słońce nie praży już tak bardzo.
Dziś cały dzień chyba w domku.
Najlepsza ta pediatra u której byłam ostatnio mówi mi żeby kąpać dwa razy dziennie dziecko dla ochłody w 37,5 stopniach. ładna mi ochłoda...

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 07:10   #725
wadera4
Wtajemniczenie

Nie robiłam bety bo nie chcę sobie dawać niepotrzebnej nadziei. Wtedy też była wysoka i co z tego...
Ten lekarz ma chyba najlepszy sprzęt w mojej okolicy. Nie wiem, może różne przypadki widział, stąd ta ostrożność, ale przecież wiem jak to powinno wyglądać. O dalszej ciąży nie naczytałam się tyle, co o tych pierwszych dniach życia zarodka. I wiem, że serce powinno już bić, nawet gdyby owulacja spóźniła się o 2 tygodnie

Poza tym to przecież pęcherzyk, nie zarodek produkuje bHCG...

Są groby uwiecznione tylko wspomnieniem, na których wciąż tli się płomień rozpaczy.

Edytowane przez wadera4
Czas edycji: 2013-08-07 o 07:21
wadera4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 07:12   #726
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
Kocur a może jemu się nie jeść a pić chce?

stąd zamiast zaspokoić pragnienie to się przejada?

proponujesz mu wodę w takie upały? (ja Wiktorowi proponowałam jak było 30stopni czasem wziął łyka, niby mleko z piersi i za jedzenie i picie starcza ale ponoć w duże upały nie zawsze)

btw picia dziś w autobusie leży w wózku dzieć trochę młodszy od Wiktora i zaczął marudzić (a moje wprawne oko, znudzony lub zmęczony) wiadomo autobus, płaczące dziecko i pełno ludzi w koło
odzywa się jakaś babka "a może mu się pić chce", matka próbując uspokoić dziecko w wózku mówi "nie nie chce"
babka "bo jak mu się pić chce to ja mam wody"
matka już bardziej dosadnie "mam wodę, pił przed chwilą, jemu się spać a nie pić chce"
dojechaliśmy do przystanku i koniec scenki
Dla mnie to głupota że nie dopaja się dzieci na piersi. Wszyscy mi tak powtarzają i wtedy im mówie "to co mam tego cycka co 10 minut wyciągać na ulicy" bo może i owszem nie dopaja się, ale wtedy cyca trzeba dawać co chwile. Czyli dzieć zaczyna ulewać z przejedzenia itd., pojawiają się bóle brzuszka. Więc ja jestem za dopajaniem, może nie w zimie ale w takich upałach? Niby w czym to ma zaszkodzić.
A dialog dobry ja też dostaje różne rady, najczęściej od ludzi bezdzietnych. Strasza mnie przy każdej okazji jak to ja nie będę mieć przerąbane
dwa razy obróciłam spacerówkę żeby mały widział świat ale jak tylko się rozpłakał to tak ludzie lipili i komentowali że jeździ już tylko przodem do mnie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42117254]Niewiele, bo jak poczuje, że to herbatka a nie mleczko, to pluje. Ok. 20-40 ml.

To bardzo dobrze! Mój do tej pory nie wiem czy 20 ml wypił. Ja wlewam na siłe, w sensie gniote smoczka i mu się wlewa

Cytat:
Te wizyty o 16 mnie wykończą psychicznie, ale od tej godziny przyjmuje.

Wszystko ok

Najpierw mnie wystraszył, bo powiedział, że macica jest coś za nisko (a na poprzedniej wizycie powiedział, że jak jest ciąża obumarła, to od razu macica "siada"), nie mógł wyczuć dna. Wiec ja już panika. Ale wszystko ok Dziecko bardzo ruchliwe, drapało się po buźce
Wymierzył główkę, kość udową (wg. tych pomiarów dokładnie 15tc0d, a wg. OM dopiero w czwartek skończę 15tc), posprawdzał komory serca, czy brzuch zamknięty. Łożysko mam za nisko - jak w poprzedniej ciąży.
Szyjka zamknięta.

Mogę już wychodzić na spacer Ale krótki i późnym wieczorem, jak już jest chłodniej.
O pracy absolutnie nie ma mowy, na te upały mnie nie puszcza, więc zwolnienie do końca sierpnia, z przkazem chłodzenia mieszkania, zasłaniania okien itp. Może we wrześniu/październiku wrócę jak nic się nie będzie działo.

Przez 3 tyg waga poszła o 0,5 kg w górę, gin zaczął się śmiać, że powinnam już trochę przytyć, a nawet nie nadrobiłam wagi z początku ciąży

Następna wizyta 29.08.

Wizyty u niego to niebo a ziemia w porównaniu z lekarzem, do którego chodziłam rok temu. Nic nie mówił przy USG, wizyta może 10 min trwała. A teraz 30-40 minut to standard.

A no i mam zażywać rutinoscorbin na zakwaszenie moczu, bo wyszło mi pH 7,5.
Duphaston mam zażyć do końca co mam (czyli do jutra) i potem zużyć luteinę, która mi została z początku ciąży (najpierw tą podjęzykową 3x dziennie, a otem dopochwową 2x dziennie).
Super

Cytat:
Napisane przez Kubek29 Pokaż wiadomość
U mnie tez wszystko ok.
Następna pełna wizyta 19 sierpnia.

Ta dzisiejsza była ekspresowa, właściwie tylko pomiar szyjki a pozniej chwila USG przez brzuch, ale to tylko celem zobaczenia i zmierzenia FHR. Popatrzył tez na główkę, w środku wszytsko cacy.

Pozniej byłam na mini zakupach owocowo ( ) - sandalkowych.
Maksi mi ochoty na buty narobila a Pani na młode jabłka.
No i pięknie

Cytat:
Napisane przez adunia89 Pokaż wiadomość
A my chwalimy się, bo wczoraj skończyłyśmy już 8 tygodni I załączamy wczorajsze foto (babci trochę musiałam wyciąć, bo chyba nie chce być na łizażu)
Piękna jest

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
a
ten sam problem miałam. ściągnięcie czegokolwiek to była masakra.

piękna jest
Ja też, już myślałam że laktator zepsuty, ale teraz ściąga

Aniołek 25.05.2012
Stary 2013-08-07, 07:39   #727
agatkaa1
Zakorzenienie

Wadera zatkało mnie....ale ja Ci powiem że MUSISZ wierzyć w swoje dziecko! MUSISZ!! ja też nie wierzyłam a potem miałam wyrzuty sumienia Jedno jest pewna każde dziecko rozwija się własnym tempem i to że wczoraj nic nie było widać nie znaczy że za 3 dni będzie tak samo! DAJ mu czas Kochana!! a ja ciągle trzymam za Was

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-08-07, 07:43   #728
Luna0
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42128848]Dziekuję Dziewczyny za życzenia
Dzisiaj przyjedzie mama zająć się wrzaskunem, to ja skoczę na miasto - po sandałki

Dziękuję Monika i Pani za to, co napisałyście Zawsze mi jednak raźniej jak wiem, że płacz to naturalna sprawa - podobają mi się te wyliczenia, jakie dzieci płaczą, chyba to sobie druknę :P

Bujam go w bujaczku, zamyka oczy, ale nie uśnie, uparciuch mały :P

Spoznione wszystkiego najlepszego
Co do Arturka to zobaczysz pozna zabawki, przewracanie itp i nie będzie już taki marudny. Mój też był i leżaczek to był ratunek a teraz nawet chwili w leżaczku nie chce siedzieć. Woli lezeć cały dzien ma macie

Cytat:
Napisane przez anitaxas Pokaż wiadomość
Dziewczyny pomocy!!!!
Mam wynik tarczycy i załamka
TSH 4,04 (norma do 4,2)
ft4 1,31 (norma 0,932-1,71)
ft3 3,28 (norma 2,57-4,43)

wizyta u endo dopiero w sb. Czy mogę sama na własną rękę włączyć EUTHYROX? mam w domy tylko euthyrox N25 i w nie mam pojęcia jak miałabym go zażywać. Może któraś z Was poradzi co robić bo ja już totalnie jestem spanikowana!!!!
Anitko ja jak byłam na początku ciązy to wyszło mi tsh 7 nie ma co panikować, jesli masz euthyrox to zacznij brać jak pisze Byou, od 25 a pozniej edno sam Ci ustali. ja tak zrobilam

Cytat:
Dziękuję Byou więc od rana włączę leki i będę próbowała się skontaktować z lekarzem. Spięłam się strasznie tym wynikiem.. mam nadzieję że nie zaszkodziłam maluszkowi
Dzisiejszy wynik bety 291 więc od piątkowego poziomu 20 chyba ładnie urosło ?

Idę jeść kolację bo z nerwów aż mi w brzuchu burczy.
Gratulacje kochana

Cytat:

No i poryczałam się... Wprawdzie nie w gabinecie, ale zaraz po wyjściu. Ginekolog mówi, że jest pełen optymizmu, że na zarodek jeszcze za wcześnie. Mąż też mnie pociesza, ale przecież ja nie jestem głupia. Wszystko wygląda tak samo jak wtedy. Dziś jest 7 tyg. i 3 dni od OM, a na usg znów tylko czarna plama
a jesteś pewna kiedy mialaś owulacje? Bo owu może być przed samym terminem @-ja tak mialam.
Mam nadzieje że wszystko będzie dobrze i dzidzia się pojawi
ale też tak jak Zeberka dla spokoju zrobiłabym dwie bety i zobaczyły czy rośnie

Cytat:
Napisane przez ciociami Pokaż wiadomość
Dziekuje Berbie za podpowiedz. Chetnie bym to zrobila ale musze czekac do wrzesnia Bo nie wiem czy Nam sie warunki wynajmu nie zmienia. Na chwile obecna zajelam sie ogrodem.
Najlepszy zjadacz czasu to książki no i wizaż. Także gadaj z nami a zobaczysz jak czas ucieka

Aniołek 25.05.2012
Stary 2013-08-07, 07:49   #729
anitaxas
Zadomowienie

Dzień dobry
Dziękuję(my) za ciepłe słowa, kciuki i wsparcie

Jest mi gorąąącccooo!!! Kurcze nawet spać dłużej nie mogę bo mam w sypialni okno od wschodu i nawet przy roletach od 6 rano nie da się już spać bo normalnie sauna a ja tak chętnie bym jeszcze spała w sumie to mimo że siedzę w domu podam na pyszczek ok. 21

Leki wzięte - choć mam naprawdę mega stresa, bo w życiu nie miałam tak wysokiego TSH, miesiąc temu było jeszcze na poziomie 1,7.. oczywiście naczytałam się już że z takim wynikiem jak teraz jestem zagrożona poronieniem

Cytat:
Jestem po pierwszym spacerze od 2 miesięcy 30 minutowy, wolniutko, a tak się zmachałam jakbym pół dnia chodziła, aż mnie kolano rozbolało. Ledwo weszliśmy do mieszkania musiałam się walnąć na łóżko.
Hosenko obyś dzisiaj nie miała zakwasów Lepiej się czujesz??

Cytat:

a my właśnie tydzień temu spaliśmy pierwszy raz w naszej nowej sypialni
Zeberko i jak się spało? wygodnie? Pochwal się jakie płytki wybrałaś.

Cytat:
Cytat:
O dalszej ciąży nie naczytałam się tyle, co o tych pierwszych dniach życia zarodka. I wiem, że serce powinno już bić, nawet gdyby owulacja spóźniła się o 2 tygodnie
Wederko wiem, że jest Ci teraz ciężko ale pamiętaj że nic nie jest przesądzone!!! Pamiętam, że pisałaś że miesiąc w którym zaszłaś w ciąże był dla Ciebie bardzo zabiegany i stresujący, więc nie wiadomo jak wyglądał Twój cykl, kiedy była owulacja ani kiedy doszło do zagnieżdżenia więc naprawdę może być jeszcze za wcześnie na zarodek. A jakiej wielkości był pęcherzyk? Dostałaś lutkę to ją grzecznie bierz. A robiłaś już jakieś badanie np. tarczycę czy morfologię, progesteron? Dostałaś zwolnienie L4?
Ja wierzę że wszystko będzie dobrze Pisze tutaj o wszystkim co leży na sercu, to będzie łatwiej przetrwać te dwa tygodnie.

---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ----------

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość

Anitko ja jak byłam na początku ciązy to wyszło mi tsh 7 nie ma co panikować, jesli masz euthyrox to zacznij brać jak pisze Byou, od 25 a pozniej edno sam Ci ustali. ja tak zrobilam
Lunka i jaką dawkę leku dostałaś?? Pamiętasz w którym tygodniu robiłaś pierwsze badania i w jakim czasie udało Ci się wyregulować?

Edytowane przez anitaxas
Czas edycji: 2013-08-07 o 07:50
anitaxas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 07:56   #730
agatkaa1
Zakorzenienie

Anitka a TY powinnaś dostać za czytanie głupot!!

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2013-08-07, 08:16   #731
maksikola
Wtajemniczenie

Cytat:
a my właśnie tydzień temu spaliśmy pierwszy raz w naszej nowej sypialni )
i jak i jak?
Cytat:
upatrzyłam płytki do łazienki- może we wrześniu uda się ją zrobić
poka poka
Cytat:
W poniedziałek byliśmy na szczepieniu, maly waży 8,5kg ma 72cm i przystopował z wagą
maksikola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 08:18   #732
iza243
Zakorzenienie

Witam
Cytat:

Mam nadzieje że będzie dobrze
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42140455]

Jeszcze mój prezent na wszystkie możliwe urodziny i święta i.imgur.com/MHgt18V.jpg

Cytat:
D

Leki wzięte - choć mam naprawdę mega stresa, bo w życiu nie miałam tak wysokiego TSH, miesiąc temu było jeszcze na poziomie 1,7.. oczywiście naczytałam się już że z takim wynikiem jak teraz jestem zagrożona poronieniem
Spokojnie bierzesz leki,myśl pozytywnie

Udało mi się zbić cukier na czczo-dziś 81Zjadłam tuż przed snem kromke pełnoziarnistą z tłustym serem żółtym.Dziś wizyta u diabetologa ,zobacze co mi powie.

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 09:01   #733
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX

I dziękuję jeszcze raz za życzenia

Anita powiedz mi, kiedy Ty pisałaś o swojej ciąży? Nie mogę się nadziwić, że mi to umknęło.... Ja miałam TSH gdzieś koło 12-13 tc na poziomie 5 prawie i poszłam do endo dopiero wtedy.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 09:21   #734
edytte
Zadomowienie

GG do edytte

Persi spóźnione życzenia
Wadera trzeba mieć nadzieję do samego końca
Anitka gratulację

Tracimy coś by zrobić miejsce dla czegoś lepszego....
edytte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 09:22   #735
Hosenka*
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X

Cytat:

Trzeba mieć nadzieję

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 09:22   #736
wadera4
Wtajemniczenie

Cytat:
A jakiej wielkości był pęcherzyk?
Mam podane dwie wielkości: 16.80mm, wg której to 6w6d i 9.60mm - 5w6d.
Nie wiem co to oznacza... Napisz, że to dobrze świadczy
I nie wiem czemu mam podane dwa terminy porodu: 26.03 i 2.04
Badań jeszcze żadnych nie robiłam, oprócz tych dotyczących prawidłowości macicy i jajników...

Są groby uwiecznione tylko wspomnieniem, na których wciąż tli się płomień rozpaczy.
Stary 2013-08-07, 09:24   #737
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
Badań jeszcze żadnych nie robiłam, oprócz tych dotyczących prawidłowości macicy i jajników...
Kochana widzisz??!! skoro masz tak podane te tygodnie i 2 terminy to do końca nie wiadomo kiedy miałaś owulację!!!!! i jeszcze jest za wcześnie na wszystko!!!!
Pewnie jeden wymiar masz podany od OM a drugi wymiar od owulacji! Tak mi się wydaje przez co też masz 2 terminy porodu!! głowa do góry! Za 2 tyg serduszko będzie biło jak dzwon!!

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2013-08-07, 09:26   #738
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
a Ty chodzisz po domu?
Tak, chodzę po mieszkaniu od jakiegoś miesiąca.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 09:27   #739
wadera4
Wtajemniczenie

Oj Agatko, żebyś tylko miała rację...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-07, 09:35   #740
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:

Kochana jestem pewna że mam rację a pozytywne nastawienie z Twojej str też jest bardzo ważne!
Chociaż wiem dokładnie co czujesz....strach silniejszy od wszystkiego jest, prawda?? Czułam dokładnie to samo....

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2013-08-07, 09:48   #741
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Mogłaś mieć pózniej owulke.Ja bym zrobiła bete.

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 09:49   #742
edytte
Zadomowienie

GG do edytte

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
Kochana widzisz??!! skoro masz tak podane te tygodnie i 2 terminy to do końca nie wiadomo kiedy miałaś owulację!!!!! i jeszcze jest za wcześnie na wszystko!!!!
Pewnie jeden wymiar masz podany od OM a drugi wymiar od owulacji! Tak mi się wydaje przez co też masz 2 terminy porodu!! głowa do góry! Za 2 tyg serduszko będzie biło jak dzwon!!
Ja się bardzo nie znam, ale wydaje mi się że to co pisze Agatka ma sens i jeżeli jet to 5 tc to chyba jeszcze za wcześnie na serduszko. Wadera musi się udać.

Stary 2013-08-07, 09:52   #743
anitaxas
Zadomowienie

Wedera no widzisz - głowa do góry i myślimy pozytywnie!!! Na tak wczesnym etapie jak teraz to naprawdę wszystko zmienia się z dnia na dzień, dziecię szybko rośnie i trzeba wierzyć że za dwa tygodnie będzie bijące serduszko Teraz jedyne co możesz zrobić to zachować spokój i postarać się nie zadręczać
Te pierwsze tygodnie to chyba największa niepewność i niepokój, strach i jedyne co możemy zrobić, to prócz brania leków, modlić się i popijać meliskę na nerwy.
anitaxas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 10:03   #744
edytte
Zadomowienie

GG do edytte

Dziewczyny przemogłam się i odwiedziłam cioteczną siostrę, która urodziła 4 m- c temu córeczkę. Nie było tak źle. Wcześniej kupiłam nawet ubranka i sprawiło mi to nawet trochę przyjemności. Nutka żalu była, ale jakoś nabrałam do tego trochę dystansu. Myślami starałam się powrócić do czasu kiedy kupowałam synkowi ubranka.
Mała siostry jest urocza, taki mały aniołek. Ma przepiękne oczy, miałam ją nawet na rękach .

Stary 2013-08-07, 10:14   #745
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez Wika28 Pokaż wiadomość
Mąż plażowy najlepiej jeszcze jeśli da się tak położyć na plaży, by fale lekko stopy muskały i nic więcej do szczęścia mu nie brakuje Oczywiście ponakrywa się ręcznikami, by go słońce też nie paliło.
Ja z kolei kocham góry namówiłam go teraz niedawno na weekend w Zakopanem i chyba złapał bakcyla, bo sam zaproponował w tym roku, żebyśmy tam urlop spędzili. No ale nie chce go od razu jakimiś wysokimi górami męczyć - może tylko jakieś Sarnie Skałki czy Nosal. Ale pewnie dużo ludzi będzie o tej porze roku.
mój tż też nie-górski był, ale kiedyś jak chciałam nad morze jechać to mi powiedział że to przeze mnie pokochał góry i nie ma opcji, jedziemy w góry. eh, poznaliśmy się w zakopcu..

Cytat:
Dziewczyny pomocy!!!!
Mam wynik tarczycy i załamka
TSH 4,04 (norma do 4,2)
ft4 1,31 (norma 0,932-1,71)
ft3 3,28 (norma 2,57-4,43)

wizyta u endo dopiero w sb. Czy mogę sama na własną rękę włączyć EUTHYROX? mam w domy tylko euthyrox N25 i w nie mam pojęcia jak miałabym go zażywać. Może któraś z Was poradzi co robić bo ja już totalnie jestem spanikowana!!!!
zacznij od tabletki dziennie, na czczo, minimum pół godz przed posiłkiem, możesz też brać nad ranem np jak wstajesz do łazienki żeby potem nie musieć czekać na śniadanie.
wynik za duży, bo norma dla 1 trymestru i staraczek to do 1,5, ale na euthyroxie będzie dobrze. zacznij tą dawkę, którą masz, a endo zdecyduje co dalej. ja przy tsh 3,2 na początku ciąży zaczynałam od 25, ale zaraz mi zmieniali na 50. cała ciąża na euthyroxie i wyniki tsh miałam bardzo dobre.
wiem, że panikujesz. ja jak się naczytałam o tsh w ciąży i zobaczyłam wynik to cała mokra byłam od dzwonienia po przychodniach w poszukiwaniu endo "na już", a potem kazali mi powtórzyć jeszcze 2 razy tsh żeby mieć pewność że wynik jest za wysoki, usg tarczycy i dopiero euthyrox dali.

w ogóle.. jak mogłam przeoczyć takie info?? gratuluję!!!

Wadera - trzymam kciuki za Was. bądź dobrej myśli.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 10:42   #746
agatkaa1
Zakorzenienie

Monika a teraz po ciązy badałaś TSH? bierzesz nadal euthyrox??

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2013-08-07, 10:54   #747
Kubek29
Zadomowienie

Wadera

Cytat:
Napisane przez edytte Pokaż wiadomość
Dziewczyny przemogłam się i odwiedziłam cioteczną siostrę, która urodziła 4 m- c temu córeczkę. Nie było tak źle. Wcześniej kupiłam nawet ubranka i sprawiło mi to nawet trochę przyjemności. Nutka żalu była, ale jakoś nabrałam do tego trochę dystansu. Myślami starałam się powrócić do czasu kiedy kupowałam synkowi ubranka.
Mała siostry jest urocza, taki mały aniołek. Ma przepiękne oczy, miałam ją nawet na rękach .

Super ze sie przemoglas!

Lunka, z tymi skurczami poki co nieaktualne.
Miałam wtedy i juz sie to nie powtórzyło.
Mnie zlapalo to w trakcie lezenia. W trakcie chodzenia, stania jest ok.
Zreszta to juz pora na takie pojedyncze skurcze... Tylko ja mam fisia, bo wtedy z Zuzia ...ech.

Wieka, no wiem, ale wole jak kopie w brzuch a nie w dupke.

Ten upał jest straszny...
Znalazłam sposob na dotlenienie wczoraj byliśmy w parku po 22, mowie Wam jaki wypas chłodno, miły wiatr... Poki będą te upały będę spacerować nocą
Byliśmy zdziwienie bo mnostwo ludzi (jak na ten park) było, na rolkach, rowerach, nogach Dwie dziewczyny nawet miały koc i leżały na trawie.
Spotkaliśmy tez sąsiadów z dziecmi.
Czułam włoski klimat normalnie. Maz sie śmiał,ze gdyby miał lodziarnie to by ja o tej porze otworzył. Lodziarnia w parku jest, tylko o tej porze zamknięta. Ktos nie ma nosa do interesu

Edytowane przez Kubek29
Czas edycji: 2013-08-07 o 10:57
Kubek29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 11:17   #748
Wika28
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
mój tż też nie-górski był, ale kiedyś jak chciałam nad morze jechać to mi powiedział że to przeze mnie pokochał góry i nie ma opcji, jedziemy w góry. eh, poznaliśmy się w zakopcu..
mam nadzieję, że mój też pokocha i góry
Już się nie mogę doczekać tego wyjazdu - zwłaszcza po takim roku, jak ten który mieliśmy od ostatnich wakacji Jeszcze tydzień do wyjazdu a ja już prawie spakowana jestem
Wika28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 11:19   #749
wadera4
Wtajemniczenie

Ok. dziewczyny, obiecuję myśleć pozytywnie. Wlałyście nieco nadziei w moje serce...

Stary 2013-08-07, 11:39   #750
adunia89
Zadomowienie

Perse, spóźnione życzenia składam Najpiękniejszy prezent już masz przy sobie, więc dużo zdrówka dla Was

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42125451]Adunia mam Avent ręczny, taki zwyklak, kosztował 130 zł w aptece niedaleko szpitala, musiałam kupować na szybko i w ciemno, tzn. ja zadzwoniłam ze szpitala do apteki i go obczailam, a mój tata jechał kupić bo tylko on wtedy mógł. Ale sprawuje sie nienajgorzej, choć czasami siedzę przy nim godzinę.
[/QUOTE]
No widzisz, też mam ten aventowski i ściąga mi pięknie jak pierś jest wypełniona na full. Jak już trochę spompuje to nie chce lecieć, a mleko jest bo naciskam i tryska jak z węża ogrodowego
Cytat:
dzisiaj w nocy odpadł w końcu (po 4 tyg...) kikut
u Was też zostawała taka mała ranka???
Wieka, u nas odpadł po 12 dniach i też została mała ranka. Przemywałam octaniseptem przez kilka dni i pięknie się zagoiło
Cytat:
Ja też, już myślałam że laktator zepsuty, ale teraz ściąga
Znalazlaś na niego jakiś sekretny sposób?
Cytat:
Wadera, trzymam kciuki i wierzę, że wszystko dobrze się skończy. U mnie owulacja wystąpiła w 28dc i właśnie z tego cyklu mam Kaję
Cytat:
Napisane przez edytte Pokaż wiadomość
Edytte, każda z nas wie jakie to trudne dla aniołkowej mamy, więc brawa dla Ciebie

Najbardziej gorzka w naszym dzisiejszym smutku
jest pamięć o wczorajszej radości...

Amelia
adunia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości