|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część wątku będzie mieć tytuł ... | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
3 | 4,92% |
| Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! |
|
0 | 0% |
| Każdej brzuszek to już piłka, do porodu jeszcze chwilka |
|
8 | 13,11% |
| 2 chłopaków, 2 dziewczynki, trzeba zacząć spinać tyłki! |
|
3 | 4,92% |
| Niecierpliwe nasze brzuszki, chcą opuścić je maluszki! |
|
1 | 1,64% |
| Rodzą nam się już maluszki, czas opróżniać nasze brzuszki |
|
2 | 3,28% |
| Czas opuszczać mamuś brzuchy, nie obijać się maluchy! |
|
3 | 4,92% |
| Coraz większe nasze brzuszki, czas wykurzyć z nich maluszki |
|
0 | 0% |
| Rozkładamy nasze nóżki by urodzić swe maluszki |
|
1 | 1,64% |
| Rozkładają nam się nóżki bo to czas już na maluszki |
|
2 | 3,28% |
| Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki |
|
31 | 50,82% |
| Jedne już dzieciaczki mają, pozostałe wciąż czekają |
|
2 | 3,28% |
| Każdy dzień niech szybko zleci, bo my chcemy rodzic dzieci |
|
0 | 0% |
| Do porodu jeszcze chwila, Wizaż życie nam umila |
|
2 | 3,28% |
| Niech już wróci mąż od Kaśki, będą rodzic się bobaski |
|
3 | 4,92% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2671 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV
dobrej nocy
bajka blanka i tak bedzie lac w gacie jak urodzisz:p bedzie trzeba to przetrwac nie chce byc zlym prorokiem ale to prawie pewne buziaki Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2672 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
i nie zaczela w nocy mleka pic |
|
|
|
|
#2673 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV
Makrela ciesze się, że mała rośnie
passion kciuki za jutrzejsze wyjście ![]() ![]() ewacia jakie słodkie łóżeczko tez bym chciala taka poscielMotyl ostatnio pisałam do fotografa odnośnie sesji noworodkowej, mówił, że robią zazwyczaj ok 3-4 tyg dziecku, czy tygodniowe to nie za wcześnie? kaska pościel z mikim zajefajowska matal a moze sama sobie przepowiedzialas? hhi
|
#2674 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV
Cytat:
Cytat:
![]() Dla mnie za wcześnie, przed 2.09 nie rodzę na 100%
|
|
|
#2675 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja będę miała podobny komplet 13el. tylko kolory odwrotne, białe serduszka na czerwonym tle ![]() Cytat:
ja uciekam ![]()
|
|
#2676 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Ja bym spróbowała jeszcze je troche podnieść małą kawą/mocną herbatą.
|
||
|
|
|
#2677 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2678 | |
|
Zakorzenienie
|
Re: Dot.: Odp: Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2679 |
|
czyli Endżi
|
Co za okropniasta pogoda dla ciężarówek
Jak udało mi się usnąć, to przez otwarte okno powłaziły komary i wszędzie mnie pożarły, co za mordęga Czy któraś z Was skusiła się na żel położniczy - np. Natalis (czy droższy Diantal)? Położna w sr chwaliła, że jeśli się zaaplikuje podczas porodu naturalnego, to maluchy wyślizgują się z foki jak piskorze Ja się parę dni wahałam, bo cena jednak spora (160-185zł za Natalis), ale jeśli faktycznie ma przynieść ulgę, coś pomóc, to warto. Można wyszperać zestawy z jakimiś gadżetami - kremem do masażu krocza i jakimiś drobiazgami dla malucha.Tutaj strona firmy - http://avrixpharma.pl/
|
#2680 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ja również nie mogę spać... Obudziłam się o 4.45 dłuższą chwilę przeleżałam w nadziei,że usnę ale lipka
więc włączyłam lapa.Cytat:
Wow też bym tak chciała! Przy pierwszym porodzie pojechałam do szpitala za wcześnie-teraz zdecydowanie dłużej zostanę w domu jak już będę czuła,że coś się zaczyna dziać. Cytat:
|
||
|
|
|
#2681 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV
dzien dobry
trzecia noc z rzedu mam zboczuchowate sny ja juz sobie z tym zakazem nie radze! psychicznie sie wykoncze
|
|
#2682 |
|
Wtajemniczenie
|
witam
pisze z kom bo buczenie wiatraka w komp mnie wkurza. Wzięłam mamy komp ale jest tak wolny że tylko się wkurzam . Mam pytanie czy jak macie psuchniete nogi to po nocy są normalne bo Ją mam cały czas kostki jak słonica
|
|
|
|
#2683 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ---------- Cytat:
|
|
|
#2684 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dobry.
Czemu tak gorąco?Akurat jak mam iść do gin? ![]() Cytat:
![]() Czemu ja wcale nie mam, nie rozumiem? Cytat:
![]() Cytat:
I któraś tu jeszcze wstawiała linka jakiegoś forum fotograficznego i tak samo było napisane. Ale wyjdzie w praniu, zobaczymy
|
|
#2685 |
|
Zakorzenienie
|
O Boże człowieka dzień nie ma na wizażu a tu takie cuda-wianki się dzieją
![]() Kropla mam nadzieję, że urodzisz szybko Z niecierpliwością czekamy na woje maleństwo i jesteśmy bardzo podekscytowane !
|
|
|
|
#2686 |
|
Zakorzenienie
|
swoja droga kropla cos zamilkla
a dzis i jutro apogeum temperatury w krk 36stopni kogos chyba pogielo Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2687 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tylko bola mnie od czasu do czasu. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ---------- Cytat:
|
|
#2688 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Hej Zrobiłam sobie zimno kakao i siedzę z Majulą przed Tv O 10 mam wizytę,także dzisiaj Maja pójdzie spać później- będzie jazda
|
|
|
#2689 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013
Cytat:
|
|
#2690 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Sweet
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
za szybki postęp prac Passion za wyjścieKropla ![]() ![]() Weźcie już te upały . nie dość że ja się męczę to już nawet moje dzieci nie mogły spać i wierciły się do drugiej w nocy a po szóstej pobudka.
|
|
|
#2691 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013
|
|
|
|
#2692 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wczoraj swoją drogą spotkałam koleżankę, która ma termin za 1,5 tyg i moje stopy jakkolwiek spuchnięte to przy jej stopach wydały się filigranowe. Szczerze jej współczuję ---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ---------- Też jestem ciekawa
Edytowane przez katarzyna2811 Czas edycji: 2013-08-07 o 08:23 |
|
|
|
|
#2693 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, a ja zaraz ide zaplacic za wyniki i wstapie do lumpka i wracam do domu bo goraco. Kto chce kawke mrozona?;-)
|
#2694 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mysle ze baba na BM tak mowila zeby przekonac do uzywania mm a tym samym nabic kase firmie je produkujacej.Cytat:
![]() Co do boli miesiaczkowych to ja mialam zawsze takie ze jak juz cos.pomoglo to byl to tylko zestaw ketonal+nospa a i tak czesto mdlalam i wymiotowalam z bolu. Dwa razy bylo tak ze nic nie pomagalo i trzeba bylo dzwonic po karetke. U mnie przyczyna moze byc miesniak. Ludze sie troche ze skoro jestem "przyzwyczajona' do takiego bolu, to moze porod nie bedzie dla mnie taki straszny. A co do boli krzyzowych to slyszalam teorie ze czesto dopadaja kobiety ktore maja tylozgiecie macicy i faktycznie u mnie w rodzinie wszystkie kobietybz tylozgieciem mialy bole krzyzowe podczas porodu. |
||
|
|
|
#2695 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2696 |
|
Wtajemniczenie
|
Wczorajsza wizyta u gina bez rewelacji - nie zbadał mnie, nie zrobił USG, dostałam tylko skierowanie na mocz i morfologię... Przynajmniej mocz będę miała za darmo, bo gin na wizycie prywatnej też kazał zbadać mocz ![]() Ja też mam opuchnięte...
|
|
#2697 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X
Cytat:
no u mnie w domu jest masakra jakas bo sie blok nagrzewa okna od strony wschodniej nie da sie zrobic przeciagu wiec uciekam chyba gdzies dzis bo nie dam fizycznie rady w tym ukropie Cytat:
ale u mnie na sr byla babka ktora nie polecala zadnej firmy a mowila ze wiecej zna przypadkow ze to pomoglo niz nie mialo wplywu ale ja i tak chcialavym.opinie kogos kto uzywal tego zelu na sobie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2698 |
|
Raczkowanie
|
Hej
![]() Ja też bym się chętnie pisała na mrożoną kawkę ![]() A tymczasem mam wodę i kapiącą spłuczkę w łazience... no jak nie urok to... :P Wczoraj wyczytałam, że to ostatni tydzień upałów, więc mam nadzieję, że faktycznie tak będzie, bo wszyscy dzięki temu odetchną wreszcie. Ja to się w ogóle nie śmiem odzywać w sprawie spuchniętych stóp, bo w zasadzie nic mi nie puchnie, a stopy ledwo znacznie, ale po dłuższym takim bardziej męczącym chodzeniu, a poza tym w zasadzie nie. A sesję noworodkową też bym chętnie sobie zamówiła, ale chyba sobie odpuszczę ze względu na kasę. Sporo zaoszczędziłam przy wyprawce, ale w sumie przydadzą mi się pieniądze na później, więc najwyżej może coś po znajomości się uda zaplanować, a jak nie to Babcia ma dar do robienia zdjęć to coś się zorganizuje samemu
|
|
|
|
#2699 |
|
Zakorzenienie
|
Helol.
Pszczoua - niepocieszasz tez mam tylozgiecie :/ zawsze myslalam ze mnie jajniki bola w czasie @ a to moze te bole krzyzowe... ale w sumie mi po tabletkach przeciwbolowych zawsze przechodzilo. Jak piszecie o tych sesjach noworodkowych to sie teraz zastanawiam.czy nie zrobic teraz tej sesji ciezarnej bo jak ja bede wygladac i sie czuc 2-4 tygodnie po porodzie a mam do wykorzystania u slubnego fotografa jedna sesje..
|
|
#2700 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jeśli we wtorek wyjdę ze szpitala to myślę,że do piątku się jakoś ogarniemy. Jeśli coś niespodziewanego się wydarzy to przełożymy, ale wolałabym zrobić je do tego 27 września ![]() Cytat:
A to byłaś u tego wrednego gina?Gadał coś, dokuczał?
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:29.

[/RIGHT]

i nie zaczela w nocy mleka pic

hhi

i żeby zgłosić się na IP jak będą skurcze reguralne co 2-3 minuty i gdy będą one odczuwalne u góry brzucha (zaraz pod cyckami) bo takie na dole to jeszcze nie to (tak mi powiedział). No, ale oczywiście zbadał mnie tez i dzisiaj rozwarcie już na 2 palce
Ja bym spróbowała jeszcze je troche podnieść małą kawą/mocną herbatą.

Jak udało mi się usnąć, to przez otwarte okno powłaziły komary i wszędzie mnie pożarły, co za mordęga
więc włączyłam lapa.