Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część wątku będzie mieć tytuł ...
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 3 4,92%
Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! 0 0%
Każdej brzuszek to już piłka, do porodu jeszcze chwilka 8 13,11%
2 chłopaków, 2 dziewczynki, trzeba zacząć spinać tyłki! 3 4,92%
Niecierpliwe nasze brzuszki, chcą opuścić je maluszki! 1 1,64%
Rodzą nam się już maluszki, czas opróżniać nasze brzuszki 2 3,28%
Czas opuszczać mamuś brzuchy, nie obijać się maluchy! 3 4,92%
Coraz większe nasze brzuszki, czas wykurzyć z nich maluszki 0 0%
Rozkładamy nasze nóżki by urodzić swe maluszki 1 1,64%
Rozkładają nam się nóżki bo to czas już na maluszki 2 3,28%
Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki 31 50,82%
Jedne już dzieciaczki mają, pozostałe wciąż czekają 2 3,28%
Każdy dzień niech szybko zleci, bo my chcemy rodzic dzieci 0 0%
Do porodu jeszcze chwila, Wizaż życie nam umila 2 3,28%
Niech już wróci mąż od Kaśki, będą rodzic się bobaski 3 4,92%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-06, 22:47   #2671
tassia
Zakorzenienie

Odp: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV

dobrej nocy

bajka blanka i tak bedzie lac w gacie jak urodzisz:p
bedzie trzeba to przetrwac
nie chce byc zlym prorokiem ale to prawie pewne

buziaki

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 22:51   #2672
bajka1807
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
dobrej nocy

bajka blanka i tak bedzie lac w gacie jak urodzisz:p
bedzie trzeba to przetrwac
nie chce byc zlym prorokiem ale to prawie pewne

buziaki

hehe pewnie cofka w rozwoju bedzie, byle nie zaczela podbierac siostrze smoka i nie zaczela w nocy mleka pic
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 23:03   #2673
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV

Makrela ciesze się, że mała rośnie

passion kciuki za jutrzejsze wyjście

ewacia jakie słodkie łóżeczko tez bym chciala taka posciel

Motyl ostatnio pisałam do fotografa odnośnie sesji noworodkowej, mówił, że robią zazwyczaj ok 3-4 tyg dziecku, czy tygodniowe to nie za wcześnie?

kaska pościel z mikim zajefajowska

matal a moze sama sobie przepowiedzialas? hhi

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 23:49   #2674
matallewar
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość
Witam,

ojojojoj- kropla_deszczu- Twoje posty to normalnie jak dreszczowiec. Trzymam kciuki, żeby było wszystko w porządku

passion- mam nadzieję, że szybciutko wyjdziesz ze szpitala

Dziewczyny - mam pytanie - zmierzyłam sobie dzisiaj z ciekawości ciśnienie..
No i wyszło- UWAGA 82/49 i puls 92. Dwa razy powtarzałam i wyszły wartości przybliżone. Ciśnieniomierz jest ok bo mama jak sobie zmierzyła to tradycyjnie miała wysokie.

Ogólnie dobrze się czuję- normalnie zawsze miałam 100/80 ale tak niskie?!!
O co chodzi?!!
Ja bym pojechała na IP... Niskie ciśnienie w ciąży to nic dobrego!

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość

Motyl ostatnio pisałam do fotografa odnośnie sesji noworodkowej, mówił, że robią zazwyczaj ok 3-4 tyg dziecku, czy tygodniowe to nie za wcześnie?

Nonono
Dla mnie za wcześnie, przed 2.09 nie rodzę na 100% I wszystko pozamykane na 4 spusty

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 00:35   #2675
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Znalazłam domek idealny dla nas
Jestem tak podjarana,że jak tylko Tż się obudzi,to zaraz lecimy do agncji żeby się umówić na obejrzenie. Na dodatek data idealnie nam pasuje,bo tutaj mamy umowe do 6 września,a ten domek jest dostępny od 29 sierpnia
Trzymajcie kciuki!
3mam mocno kciuki

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Chwalę się
ja będę miała podobny komplet 13el. tylko kolory odwrotne, białe serduszka na czerwonym tle

Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość
cześć laseczki

Ale miałam noc jakoś od 11 miałam skurcze niereguralne i ciąnął mnie dół brzucha jak diabli do tego żeby za miło nie było to ból od krzyża...czop mi już wczoraj odpadł, i mam śluz z krwią zmieszany...brzuch bolał mnie jak na @....ogólnie to masakra, ten ból krzyża jest okropny!

Przemęczyłam tak całą noc, stojąc, chodząc, siedząc, leżeć się za bardzo nie dało poza tym dziecko mnie juz tam na dole tak ciśnie (takie uczucie jakbym ciągle potrzebowała iść zrobić kupę)

Rano trochę mi przeszło. ogólnie to spałam może ze 2 godziny - w ciągu których nie śniło mi się nic innego jak poród ogólnie to serce mi waliło jak młotem całą noc, bo myślałam że sie juz zacznie - bez kitu

Koło 5:20 pojechalismy na IP - bo się TŻ uparł. Podłączyli mi KTG, skurczy na nim żadnych nie odnotowano (ale były w tym czasie). Pan doktor mi powiedział, że to musiały być przepowiadacze i żeby zgłosić się na IP jak będą skurcze reguralne co 2-3 minuty i gdy będą one odczuwalne u góry brzucha (zaraz pod cyckami) bo takie na dole to jeszcze nie to (tak mi powiedział). No, ale oczywiście zbadał mnie tez i dzisiaj rozwarcie już na 2 palce także spodziewam się tego porodu lada dzień

Przyjechałam do domku i położyłam się spać - jakimś cudem udało mi się zasnąć. Ale to nie zmienia faktu, że n.a.k.u.r.w.i.a.j.ą mi krzyże tak, że po prostu masakra! tak więc krzątam sie po chacie z bólami krzyża i skurczami tam na dole

idę Was troszkę nadrobić - widziałam, że mamy już bliźniaków na wątku super, teraz to się już zacznie wszystko powoli dziać

Ah i mój TŻ stwierdził, że Wam nakłamałam, i że powinnam się przenieść do mamuś sierpniowych

Módlcie się żebym dotrwała jakoś do jutrzejszego USG chociaż
o raju ja uciekam
Stary 2013-08-07, 01:24   #2676
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Znalazłam domek idealny dla nas
Jestem tak podjarana,że jak tylko Tż się obudzi,to zaraz lecimy do agncji żeby się umówić na obejrzenie. Na dodatek data idealnie nam pasuje,bo tutaj mamy umowe do 6 września,a ten domek jest dostępny od 29 sierpnia
Trzymajcie kciuki!

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość
Dziewczyny - mam pytanie - zmierzyłam sobie dzisiaj z ciekawości ciśnienie..
No i wyszło- UWAGA 82/49 i puls 92. Dwa razy powtarzałam i wyszły wartości przybliżone. Ciśnieniomierz jest ok bo mama jak sobie zmierzyła to tradycyjnie miała wysokie.

Ogólnie dobrze się czuję- normalnie zawsze miałam 100/80 ale tak niskie?!!
O co chodzi?!!
Ja mam bardzo często niskie - tak 85-90/60 - ale u mnie to standard, juz tak mam od urodzenia. Jeśli takiego nie miewasz z reguły to nie mam pojęcia - może zadzwoń do gin? Ja bym spróbowała jeszcze je troche podnieść małą kawą/mocną herbatą.
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 01:34   #2677
matallewar
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość

Ja mam bardzo często niskie - tak 85-90/60 - ale u mnie to standard, juz tak mam od urodzenia. Jeśli takiego nie miewasz z reguły to nie mam pojęcia - może zadzwoń do gin? Ja bym spróbowała jeszcze je troche podnieść małą kawą/mocną herbatą.
Ja pamiętam, ze ta dziewczyna z majowych, która straciła maluszka w 37 tc, miała bardzo niskie ciśnienie i z tego powodu pojechała na ip. Dlatego ja bym tego nie bagatelizowala, lepiej dmuchać na zimne.

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 03:07   #2678
ja :)
Zakorzenienie

Re: Dot.: Odp: Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X

Cytat:
Ja pamiętam, ze ta dziewczyna z majowych, która straciła maluszka w 37 tc, miała bardzo niskie ciśnienie i z tego powodu pojechała na ip. Dlatego ja bym tego nie bagatelizowala, lepiej dmuchać na zimne.

O matulu, nawet nie strasz.. w takim wypadku racja - jesli to nie jest normalne cisnienie to tez bym dmuchala na zimne i pojechala.

ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 04:30   #2679
your Angel
czyli Endżi

Co za okropniasta pogoda dla ciężarówek Jak udało mi się usnąć, to przez otwarte okno powłaziły komary i wszędzie mnie pożarły, co za mordęga

Czy któraś z Was skusiła się na żel położniczy - np. Natalis (czy droższy Diantal)? Położna w sr chwaliła, że jeśli się zaaplikuje podczas porodu naturalnego, to maluchy wyślizgują się z foki jak piskorze Ja się parę dni wahałam, bo cena jednak spora (160-185zł za Natalis), ale jeśli faktycznie ma przynieść ulgę, coś pomóc, to warto. Można wyszperać zestawy z jakimiś gadżetami - kremem do masażu krocza i jakimiś drobiazgami dla malucha.
Tutaj strona firmy - http://avrixpharma.pl/
Stary 2013-08-07, 05:52   #2680
Diorisha
Zakorzenienie

Ja również nie mogę spać... Obudziłam się o 4.45 dłuższą chwilę przeleżałam w nadziei,że usnę ale lipka więc włączyłam lapa.

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Dzięki
No właśnie tutaj wystarczy krzyknąć 'dawać mi ten epidural' i od razu dają. W większości szpitali nie ma problemu. Ale zobaczymy - może nie będzie bolało Wczoraj na lipcówkach dziewczyna pisała o swoim porodzie - dojechała do szpitala nie pewna czy to to a okazało się że miała pełne rozwarcie!

Wow też bym tak chciała! Przy pierwszym porodzie pojechałam do szpitala za wcześnie-teraz zdecydowanie dłużej zostanę w domu jak już będę czuła,że coś się zaczyna dziać.

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Co za okropniasta pogoda dla ciężarówek Jak udało mi się usnąć, to przez otwarte okno powłaziły komary i wszędzie mnie pożarły, co za mordęga

Czy któraś z Was skusiła się na żel położniczy - np. Natalis (czy droższy Diantal)? Położna w sr chwaliła, że jeśli się zaaplikuje podczas porodu naturalnego, to maluchy wyślizgują się z foki jak piskorze Ja się parę dni wahałam, bo cena jednak spora (160-185zł za Natalis), ale jeśli faktycznie ma przynieść ulgę, coś pomóc, to warto. Można wyszperać zestawy z jakimiś gadżetami - kremem do masażu krocza i jakimiś drobiazgami dla malucha.
hmmm powiem Ci,że nie zastanawiałam się nad tym- a może warto? Choć cena raczej z tych odstraszających .
Diorisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 07:07   #2681
tassia
Zakorzenienie

Odp: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV

dzien dobry
trzecia noc z rzedu mam zboczuchowate sny
ja juz sobie z tym zakazem nie radze! psychicznie sie wykoncze

[/RIGHT]
Stary 2013-08-07, 07:49   #2682
ewacia85
Wtajemniczenie

witam pisze z kom bo buczenie wiatraka w komp mnie wkurza. Wzięłam mamy komp ale jest tak wolny że tylko się wkurzam . Mam pytanie czy jak macie psuchniete nogi to po nocy są normalne bo Ją mam cały czas kostki jak słonica
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 07:55   #2683
tassia
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
witam pisze z kom bo buczenie wiatraka w komp mnie wkurza. Wzięłam mamy komp ale jest tak wolny że tylko się wkurzam . Mam pytanie czy jak macie psuchniete nogi to po nocy są normalne bo Ją mam cały czas kostki jak słonica
generalnie sa normalne ale teraz w te upaly mam leko spuchniete ale nie jakos bardzo

---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ----------

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość

tez sie nad tym zastanawialam ale zadnej opinii nie slyszalam.poza poloznymi i nie mam zdania

[/RIGHT]
Stary 2013-08-07, 07:57   #2684
butterfly20
Zakorzenienie

Dobry.

Czemu tak gorąco?Akurat jak mam iść do gin?

Cytat:
Nie chcę nic mówić, ale normalnie mam skurcze co kilkanaście minut
Tyle, że w sumie nie bardzo bolą, ale ja się pytam, to tak jeszcze 1,5 miesiąca będzie?
Weeeeśśśśś nie strasz
Czemu ja wcale nie mam, nie rozumiem?

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
hehe pewnie cofka w rozwoju bedzie, byle nie zaczela podbierac siostrze smoka i nie zaczela w nocy mleka pic
Nooo tak to podobno jest,ale dasz radę

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość

Tak jak mówię-ja na stronach fotografów widziałam,że do 14 dnia życia się robi.
I któraś tu jeszcze wstawiała linka jakiegoś forum fotograficznego i tak samo było napisane. Ale wyjdzie w praniu, zobaczymy

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 08:01   #2685
Susanna
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Susanna

O Boże człowieka dzień nie ma na wizażu a tu takie cuda-wianki się dzieją
Kropla mam nadzieję, że urodzisz szybko Z niecierpliwością czekamy na woje maleństwo i jesteśmy bardzo podekscytowane !

M&M

Staś

Susanna szyje - mój krawiecki blog
Susanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 08:05   #2686
tassia
Zakorzenienie

swoja droga kropla cos zamilkla

a dzis i jutro apogeum temperatury w krk
36stopni
kogos chyba pogielo

[/RIGHT]
Stary 2013-08-07, 08:12   #2687
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja mam rano normalne. Na wieczor leciutko spuchniete, ale ogolnie nie narzekam na puchniecie-widzialam wczoraj w poczekalni, jak dziewczynom puchna nogi i stwierdzilam, ze przestaje narzekac, bo nie mam na co.
Tylko bola mnie od czasu do czasu.

---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ----------

Cytat:
generalnie sa normalne ale teraz w te upaly mam leko spuchniete ale nie jakos bardzo

---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ----------

tez sie nad tym zastanawialam ale zadnej opinii nie slyszalam.poza poloznymi i nie mam zdania

U nas mowily, ze szkoda kasy. Wiec co polozna, to opinia pewnie.

---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ----------

Cytat:

36stopni
kogos chyba pogielo

U nas tez goraco, choc akurat w domu jest przyjemnie, nie czuc upalu, wiec nie narzekam. Jutro musze jednak jechac do gin. Dobrze, ze w miare rano, bo na 9.

Stary 2013-08-07, 08:12   #2688
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:

No,no... ja też bym tego nie lekceważyła

Cytat:
U mnie po nocy wracają do normy
Cytat:

36stopni
kogos chyba pogielo

Rano jest,więc pewnie odpoczywa

Hej Zrobiłam sobie zimno kakao i siedzę z Majulą przed Tv O 10 mam wizytę,także dzisiaj Maja pójdzie spać później- będzie jazda

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 08:14   #2689
butterfly20
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Ja mam rano normalne. Na wieczor leciutko spuchniete, ale ogolnie nie narzekam na puchniecie-widzialam wczoraj w poczekalni, jak dziewczynom puchna nogi i stwierdzilam, ze przestaje narzekac, bo nie mam na co.

---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ----------

---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ----------

U nas tez goraco, choc akurat w domu jest przyjemnie, nie czuc upalu, wiec nie narzekam. Jutro musze jednak jechac do gin. Dobrze, ze w miare rano, bo na 9.

Pewnie opinia zależna od tego,czy producent coś im płaci za reklamę

Stary 2013-08-07, 08:19   #2690
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:
Chwalę się
Sweet
Cytat:
Napisane przez Fikusek82 Pokaż wiadomość
Właśnie zadzwonili dp mnie z przychodni że moje wyniki badań krwi się nie powiodły i muszę wszystko powtórzyć w 31 tygodniu a teraz mam 29 ale czemu tak późno to nikt mi nie był w stanie wytłumaczyć. Angielska służba zdrowia niech ją sz.... do tego żołądek mnie tak boli jakby mnie ktoś cial żywcem.

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość

kurcze, w staniku niewygodnie, bo sie poce jak świnia, bez tez nie, bo mi ciężko i żebra bolą... i mówie do TZ'ta żeby mi moze potrzymał, a on do mnie "na plecy se zarzuć"

Cytat:
no to sie zmobilizowałam i teraz wchodząc do pokoju ciesze oko ale Adi ile razy tam zajrzy to włazi mi do łóżeczka
jejku ale sie zaczyna dziac na wątku --> nie ogarniam ...
Ślicznie a przy okazji super że z mamą wszystko ok

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
to już pewne - kuzyni będą w pon i zostają do wt i będą malować nam mieszkanko a śr i czw D. ma wolne więc planuje może mebelki w kuchni zacząć skręcać a z pewnością panele położyć... jak już to będzie zrobione to zamawiam łóżeczko i tam postawię żeby się wietrzyło bo w sumie robotnicy będą w tym czasie robić łazienkę więc to nie koliduje a i tak mam nadzieję, że jak łóżeczko przyjdzie to będzie już prawie gotowa
No to za szybki postęp prac

Passion za wyjście

Kropla

Weźcie już te upały. nie dość że ja się męczę to już nawet moje dzieci nie mogły spać i wierciły się do drugiej w nocy a po szóstej pobudka.

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 08:21   #2691
Diorisha
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość

hehe bardzo możliwe

Ciekawe jak tam kropla
Diorisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 08:25   #2692
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:
Nogi po nocy ok. Za to palce u rąk to mam masakryczne i obojętnie czy rano czy wieczorem. Nie mam nawet jak odkręcić butelki z wodą

Wczoraj swoją drogą spotkałam koleżankę, która ma termin za 1,5 tyg i moje stopy jakkolwiek spuchnięte to przy jej stopach wydały się filigranowe. Szczerze jej współczuję

---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ----------

Cytat:
Napisane przez Diorisha Pokaż wiadomość

Ciekawe jak tam kropla
Też jestem ciekawa

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013

Edytowane przez katarzyna2811
Czas edycji: 2013-08-07 o 08:23
Stary 2013-08-07, 08:27   #2693
t_89
Zakorzenienie

Hej, a ja zaraz ide zaplacic za wyniki i wstapie do lumpka i wracam do domu bo goraco. Kto chce kawke mrozona?;-)
t_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 08:28   #2694
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
a to już zupełnie inna sprawa, sama mam pewną barierę psychologiczną ustawioną na wiek około 1 roczku
natomiast nie przeraża mnie fakt, że ktoś może karmić dłużej.
no i chodzi generalnie o to by jednak wiedzieć o kp jak najwięcej i świadomie podejmować pewne wybory/decyzje a nie na podstawie dziwnych mitów krążących wokół kp
Przyszly tesc mojej siostry jest neonatologiem i kobietom zawsze doradza karmienie do 2 roku zycia. Zreszta moja siostra studiuje medycyne i tez zamierza robic specjalizacje w tym zakresie i mowila to samo. Nie ma lepszego, bardziej wartosciowego pokarmu niz mleko matki. Sama nie wyobrazam sobie karmienia do 2 roku zycia, ale tak 6 ms - rok jeszcze przejdzie Mysle ze baba na BM tak mowila zeby przekonac do uzywania mm a tym samym nabic kase firmie je produkujacej.
Cytat:
Właśnie się umówiłam wstępnie na 20 września na sesję noworodkową
To mała będzie miała tydzień, we wtorek wyjdziemy ze szpitala. Zdążymy się ogarnąć?
Jesli nie zdazycie najwyzej przelozysz. Generalnie bratowa jest fotografem i specjalizuje sie wlasnie w sesjach dzieciecych. Zawsze powtarza ze takie maluszki fotografuje sie najlepiej bo mozna je ladnie ulozyc i jeszcze nie wierzgaja tak nozkami i raczkami. Ja tez jestem z nia umowiona ze jak tylko bede mogla to jak najszybciej po porodzie dzialamy ze zdjeciami

Co do boli miesiaczkowych to ja mialam zawsze takie ze jak juz cos.pomoglo to byl to tylko zestaw ketonal+nospa a i tak czesto mdlalam i wymiotowalam z bolu. Dwa razy bylo tak ze nic nie pomagalo i trzeba bylo dzwonic po karetke. U mnie przyczyna moze byc miesniak. Ludze sie troche ze skoro jestem "przyzwyczajona' do takiego bolu, to moze porod nie bedzie dla mnie taki straszny. A co do boli krzyzowych to slyszalam teorie ze czesto dopadaja kobiety ktore maja tylozgiecie macicy i faktycznie u mnie w rodzinie wszystkie kobietybz tylozgieciem mialy bole krzyzowe podczas porodu.
Stary 2013-08-07, 08:33   #2695
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez t_89 Pokaż wiadomość
Hej, a ja zaraz ide zaplacic za wyniki i wstapie do lumpka i wracam do domu bo goraco. Kto chce kawke mrozona?;-)
Chętnie

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
Stary 2013-08-07, 08:36   #2696
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Wczorajsza wizyta u gina bez rewelacji - nie zbadał mnie, nie zrobił USG, dostałam tylko skierowanie na mocz i morfologię... Przynajmniej mocz będę miała za darmo, bo gin na wizycie prywatnej też kazał zbadać mocz

Cytat:
Mam pytanie czy jak macie psuchniete nogi to po nocy są normalne bo Ją mam cały czas kostki jak słonica
Ja też mam opuchnięte...

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 08:43   #2697
tassia
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość

no u mnie w domu jest masakra jakas bo sie blok nagrzewa okna od strony wschodniej nie da sie zrobic przeciagu wiec uciekam chyba gdzies dzis bo nie dam fizycznie rady w tym ukropie

Cytat:
pewnie tak
ale u mnie na sr byla babka ktora nie polecala zadnej firmy a mowila ze wiecej zna przypadkow ze to pomoglo niz nie mialo wplywu
ale ja i tak chcialavym.opinie kogos kto uzywal tego zelu na sobie

[/RIGHT]
Stary 2013-08-07, 08:44   #2698
asiek89
Raczkowanie

Hej
Ja też bym się chętnie pisała na mrożoną kawkę
A tymczasem mam wodę i kapiącą spłuczkę w łazience... no jak nie urok to... :P
Wczoraj wyczytałam, że to ostatni tydzień upałów, więc mam nadzieję, że faktycznie tak będzie, bo wszyscy dzięki temu odetchną wreszcie.

Ja to się w ogóle nie śmiem odzywać w sprawie spuchniętych stóp, bo w zasadzie nic mi nie puchnie, a stopy ledwo znacznie, ale po dłuższym takim bardziej męczącym chodzeniu, a poza tym w zasadzie nie.

A sesję noworodkową też bym chętnie sobie zamówiła, ale chyba sobie odpuszczę ze względu na kasę. Sporo zaoszczędziłam przy wyprawce, ale w sumie przydadzą mi się pieniądze na później, więc najwyżej może coś po znajomości się uda zaplanować, a jak nie to Babcia ma dar do robienia zdjęć to coś się zorganizuje samemu
asiek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 08:45   #2699
karolson
Zakorzenienie

Helol.

Pszczoua - niepocieszasz tez mam tylozgiecie :/ zawsze myslalam ze mnie jajniki bola w czasie @ a to moze te bole krzyzowe... ale w sumie mi po tabletkach przeciwbolowych zawsze przechodzilo.
Jak piszecie o tych sesjach noworodkowych to sie teraz zastanawiam.czy nie zrobic teraz tej sesji ciezarnej bo jak ja bede wygladac i sie czuc 2-4 tygodnie po porodzie a mam do wykorzystania u slubnego fotografa jedna sesje..
Stary 2013-08-07, 08:45   #2700
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez t_89 Pokaż wiadomość
Ja kcem mrożoną kawkę!

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Przyszly tesc mojej siostry jest neonatologiem i kobietom zawsze doradza karmienie do 2 roku zycia. Zreszta moja siostra studiuje medycyne i tez zamierza robic specjalizacje w tym zakresie i mowila to samo. Nie ma lepszego, bardziej wartosciowego pokarmu niz mleko matki. Sama nie wyobrazam sobie karmienia do 2 roku zycia, ale tak 6 ms - rok jeszcze przejdzie Mysle ze baba na BM tak mowila zeby przekonac do uzywania mm a tym samym nabic kase firmie je produkujacej.

Jesli nie zdazycie najwyzej przelozysz. Generalnie bratowa jest fotografem i specjalizuje sie wlasnie w sesjach dzieciecych. Zawsze powtarza ze takie maluszki fotografuje sie najlepiej bo mozna je ladnie ulozyc i jeszcze nie wierzgaja tak nozkami i raczkami. Ja tez jestem z nia umowiona ze jak tylko bede mogla to jak najszybciej po porodzie dzialamy ze zdjeciami

Co do boli miesiaczkowych to ja mialam zawsze takie ze jak juz cos.pomoglo to byl to tylko zestaw ketonal+nospa a i tak czesto mdlalam i wymiotowalam z bolu. Dwa razy bylo tak ze nic nie pomagalo i trzeba bylo dzwonic po karetke. U mnie przyczyna moze byc miesniak. Ludze sie troche ze skoro jestem "przyzwyczajona' do takiego bolu, to moze porod nie bedzie dla mnie taki straszny. A co do boli krzyzowych to slyszalam teorie ze czesto dopadaja kobiety ktore maja tylozgiecie macicy i faktycznie u mnie w rodzinie wszystkie kobietybz tylozgieciem mialy bole krzyzowe podczas porodu.
Też planuję do 6 miesiąca, mam nadzieję,że się uda.

Jeśli we wtorek wyjdę ze szpitala to myślę,że do piątku się jakoś ogarniemy. Jeśli coś niespodziewanego się wydarzy to przełożymy, ale wolałabym zrobić je do tego 27 września

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość

Wczorajsza wizyta u gina bez rewelacji - nie zbadał mnie, nie zrobił USG, dostałam tylko skierowanie na mocz i morfologię... Przynajmniej mocz będę miała za darmo, bo gin na wizycie prywatnej też kazał zbadać mocz

Ja też mam opuchnięte...
Dobrze,że chodzisz też prywatnie...

A to byłaś u tego wrednego gina?Gadał coś, dokuczał?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości