|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć II część naszego wątku? | |||
| Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz.2 |
|
21 | 38,18% |
| Przyszła wiosna będzie nasza, każda będzie miała swojego Bobasa - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
|
0 | 0% |
| Choć jesień już zagęszcza ruchy, to my się nie smucimy - podziwiamy rosnące brzuchy |
|
0 | 0% |
| Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
|
26 | 47,27% |
| Połowa jeszcze rzyga, za niedługo im przejdzie chyba -mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
|
8 | 14,55% |
| Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1711 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
Nie martw sie bedzie dobrze Baktria w moczu moze zle probke pobralas ale nie martw sie najwyzesz dostaniesz furagin i juz a ja radze duzo pic zeby oczyscic pecherz .Nie jest zle Edytowane przez Gianna M Czas edycji: 2013-08-06 o 18:38 |
|
|
|
|
#1712 | |
|
Zadomowienie
|
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
Jak brak zelaza?? Ferrytyne robilas?
|
|
#1713 | |||
|
Rozeznanie
|
to jeszcze nie koniec zapewne badaniowych wygibasów, jak czytam inne mają ich o wiele więcej
Cytat:
fajniasta pisana z perspektywy jaskiniowca ;Pznalazłam dzisiaj na allegro jeszcze pakiet 2 książek "Szczęśliwej ciąży" i "Tato to ja", wiec... zakupiłam, żebym i ja miała coś ciekawego do poczytania Cytat:
teściowa 2 tygodnie później :P więc też będzie prezent :Ptroche też chcę się nacieszyć tym tylko i wyłącznie z mężem taka... słoooodka tajemnica przed całym niemal światem ![]() przed wrześniem po pierwszej radzie pedagogicznej powiem szefostwu (nie widzi mi się stać na dyżurze i być popychadłem dla rozpędzonych biegaczy w podstawówce - swoją drogą bardzo bym chciała pracować ile się da, ale wśrod takich maluchów to naprawdę niebezpieczne... szczegolnie że biegam po całej szkole i sporej ilości schodów... i nie wiem, czy dopytać lekarza o l4 czy mimo wszystko pracować dopóki starczy sił? szkoda mi dzieciaczków w szkole i tego, że stworzę spory problem kadrowy, a z drugiej strony... własne dziecko najważniejsze Cytat:
w ten sposob mam fajniasty polarek, śliniaczki, zabawke do nauki chodzenia itp.
|
|
|
#1714 |
|
Raczkowanie
|
Witam.
Dziewczyny bardzo wam dziekuję za odpowiedzi na nurtujące mnie pytania. Nie wiem co bym bez was zrobiła. Pewnie bez sensu zamarwiałabym się do dnia wizyty u gina. Skorzystam z waszej dobroci i zaryzukuje zadaniem jeszcze jednego pytania które mnie prześladuje. Wiecie już że na moje dwie grube krechy czekałam bardzo długo. Zeby tego nie przepasici poszłam odrazu na zwonienie lekarskie od rodzinnego. Powiedzcie mi czy gin wystawi mi zwolnienie chorobowe z kodem B jesli zobaczy fasolke a da mi dopiro skierowania na badania nie wystawiając karty ciazy. |
|
|
|
#1715 |
|
Zakorzenienie
|
mmhym
Ja nie wierze w przesady i zapeszanie...Od znajomych dostalam juz wanienke rozowa 50%szans Kiedy jest okazja na ciuszki to kupuje zwlaszcza teraz wyprzedaze.Mam tez wybrany wozek i lozeczko ale sie jeszcze wstrzymam poznam plec to kupie |
|
|
|
#1716 |
|
Raczkowanie
|
o ja dziewczyny ledwo żyję! te upały mnie wykończą. Nadrobiłam Was, ale po łebkach - przyznaję się bez bicia, po prostu piszecie jak szalone
![]() Jutro idę na wizytę - umówiłam się prywatnie, stwierdziłam, że do końca sierpnia to ja osiwieję a nie doczekam .W pracy nieciekawie, ledwo siedzę, jestem rozkojarzona i zerowy pożytek ze mnie... w ogóle mam ciążowy mózg jak stąd do Berlina... non stop coś zapominam, gubię, mylę... mój TŻ ma ze mną 3 światy |
|
|
|
#1717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizyte bedzie dobrze !!!
|
|
|
|
|
#1718 | |
|
Moderator
|
Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Ja jeszcze nawet nie pomyslalam o rzeczach dla fasolki, teraz bardziej mysle komu i w jakiej kolejnosci powiedziec o ciazy
![]() ---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1719 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
![]() Cytat:
a dawno temu leczyłam sie na Niedoczynnosc............ echhh normalnie załamałam sie ale nie czytam nic w necie tylko szukam endokrynologa na gwałt ! a wszędzie gdzie dzwoniłam dziś terminy na wrzesień ![]() Cytat:
http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv730y6j3jyp.png http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b8iikt8hcg0od.png 09.09.2009 Edytowane przez Enia_ Czas edycji: 2013-08-06 o 19:18 |
|||
|
|
|
#1720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1721 | |
|
Moderator
|
Odp: Dot.: Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
Ja tez powiedzialam tylko rodzinie najblizszej, a w pracy na razie sie boje - cos czuje ze jak powiem jednej osobie to sie rozniesie Po nastepnej wizycie powiem juz wszystkim
|
|
|
|
|
#1722 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Można się przytulać z Tż. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() U okulisty okazało się, że wszystko ok. Nie muszę zmieniać szkieł i w ogóle jest super. A w ogóle Tż maluje sufit a ja czmychnęłam na wizaż
|
||||
|
|
|
#1723 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
![]() na Nfz to wizyta byłaby może w maju przyszłego roku Jutro od rana obdzwonie wszystkie prywatne gabinety w najbliższych miastach
|
|
#1724 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Gartulacje II kresek, zwłaszcza po takich staraniach to mega radość![]() Ja poszłam do gina dzień przed spodziewanym okresem, bez bety, tylko z testem ciążowym, bo zależało mi właśnie na jak najszybszym L4(moja praca to przenoszenie produktów do 14 kg, przez cały dzień, non stop na stojąco, do tego zmianowo) i gin od razu dał mi L4 i zrobił wtedy nawet USG i wypatrzył dosłownie kropkę i zaznaczył mi kursorem myszki na zdjeciu, zebym widziała, że jest Ja byłam mega przewrażliwiona bo 2 lata temu straciłam Fasolkę. Tylko ja mieszkam w DE, ale mój lekarz to polski lekarz, także myślę, że zależy to od gina, czy Cię zrozumie i Twoje obawy![]() Nie martw się, na pewno jakoś sobie L4 załatwisz, jak nie u swojego to u innego
|
|
|
|
|
#1725 | |
|
Moderator
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
![]() Ja na Twoim miejscu poszlabym do przychodni i bezposrednio lekarza zapytala czy nie moze mnie przyjac nadprogramowo, bo jestem w ciazy i sie martwie. Powinien sie zgodzic. |
|
|
|
|
#1726 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
I witam resztę nowych mamus ![]() Cytat:
Teraz jeszcze nic, ale powoli mnie ciągnie do oglądania ![]() Dobry wieczór! Dziewczyny, czy Wy macie twarde brzuchy czy miękkie? Ja mam non stop twardy i chyba mi Dziecko wlazło pod lewe żebro pod mnie boli. Zaraz je przesunę jakoś
|
|
#1727 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
thidien No ja juz wydałam na badania łącznie prawie 350zł ![]() Fajnie Ci się poskładało z tymi okazjami Na pewno najlepsze prezenty w życiu Z tymi prezentami to ![]() Cytat:
A wózek wybrany też już mam I łóżeczko na mnie czeka ![]() Cytat:
A podbrzusze mam twarde, ale nie wiem jakie było przed ciążą
|
|||
|
|
|
#1728 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powyżej pępka też troche w sumie jak sie teraz macam
|
|
#1729 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Enia_;42137501]wizyta w następnym tygodniu ,juz sie boje
![]() no właśnie chodzi o to ze jak zaniżone Tsh to jest raczej Nadczynność :/ a dawno temu leczyłam sie na Niedoczynnosc............ echhh normalnie załamałam sie ale nie czytam nic w necie tylko szukam endokrynologa na gwałt ! a wszędzie gdzie dzwoniłam dziś terminy na wrzesień ![]() czyli jak mam podwyzszony to mam niedoczynnosc ja k ja sluchalam tego lekarza |
|
|
|
#1730 |
|
Zakorzenienie
|
jestem.
więc tak widziałam swoje maleństwo, ma cały 1 cm! serduszko tez już biło niesamowite uczucie, choc lekarz jakos na odwal mi usg zrobił,i niewiele mówił,no ale cóz. w każdymr azie jest wszystko dobrze, ciaza jest 2 tyg młodsza tak jak podejrzewałam,nie 9 t 2d,tylko 7t 1d,czyli 8 tydzień. luteine mi zwiększył do 2x2,nie wiem jak dwie na raz do buzi wezme. seksu nadal zabronił, i dalej odpoczywać i sie nie przemeczać, i nie dźwigać, zwolnienie przedłużył, zważył,zmierzył ciśnienie i jak na razie wszystko jest dobrze. ależ się ciesze! patrze na fotke i uwierzyć nie mogę ze mam w sobie centymetrowe dzieciatko dobra chyba tyle, uciekam do łóżka, za duzó wrazeń.
|
#1731 |
|
Zadomowienie
|
Rany ja umieram dzisiaj od tych upałów... ledwo w klimie dojechałam z pracy do domu, a potem padlam. Siedzę teraz przed wiatrakiem i ledwo żyję. Niech te upały się już skończą... nie wiem jak ja jutro pójdę do pracy...
|
#1732 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Teraz zaliczyłam 2km spacer, mam nadzieję, że będzie mi się lepiej spało
|
||
|
|
|
#1733 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
z jednej strony wolałabym bezpiecznie, z dala od chorób siedzieć w domu. z drugiej wiem, że moja nieobecność to kłopoty kadrowe dla placówki, obciążenie dla koleżanek. do tego od września moja córcia pójdzie do tego przedszkola i nie wiem, jak miałabym jej wytłumaczyć, że ja jednak zostaję w domu. albo zostać, ale co mówić rodzicom, którzy będą wiedzieć, że do pracy nie chodzę, ale chyba nie jest tak źle, skoro przyprowadzam/odbieram swoje dziecko. mętlik mam. też się cieszę ![]() Cytat:
czekam na piątek. małż wraca wreszcie z obozu. |
|||
|
|
|
#1734 |
|
Rozeznanie
|
Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Mnie wczoraj TZ dobił. Cały dzien mi zepsul i non stop sie na niego zloscilam. Na koniec dostalam plamienia, chyba z upalu i znowu sie darlam. Moje skoki emocji latwosc wpadania w zlosc mnie dobijaja :banghead:
Zeby tak cudownie dokonczyc dzien, poszedl po piwo do sklepu. Na chwile. Sklep 50 m od kwatery. Nie ma go i nie ma. Telefonu nie zabral. Po godzinie ubralam sie i wychodze mysla szukania go. Martwilam sie. A on w najlepsze sobie piwko pije z sasiadem!!!:banghead::ban ghead: Myslałam ze mnie piorun jasny trafi albo że go zabiję :banghead::banghead: Nie chodziło mi o to piwo bo on nie pije ogólnie ale o to że sie martwiłam bo wyszedł na moment i to bez telefonu. Mozna bylo wejsc te pare stopni i powiedziec ze bedzie na dole. On nie pomyslal... I nie wiem kto ma ciazowy mozg- ja czy on ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez nadzwyczajna Czas edycji: 2013-08-07 o 06:46 |
|
|
|
#1735 |
|
Zadomowienie
|
Witam!
Coś dzisiaj spać nie mogę ![]() Dziewczyny dużo ostatnio pisałyście o usg genetycznym, znalazłam listę lekarzy posiadających uprawnienia do ich wykonywania, może komuś się przyda :USG "genetyczne" jest składową diagnostyki prenatalnej w pierwszym trymestrze ciąży. Jest ważnym elementem służącym do określenia ryzyka wystąpienia najczęstszych wad genetycznych u płodu. Wykonywaniem badania zajmują się tylko doświadczeni lekarze posiadający certyfikat umiejętności wystawiany przez Fundację Medycyny Płodowej w Londynie (Fetal Medicine Foundation https://courses.fetalmedicine.com/lists/web) Edytowane przez mona1 Czas edycji: 2013-08-07 o 06:55 |
|
|
|
#1736 | ||||
|
Zadomowienie
|
Przez te wyniki wczorajsze cała noc zawalona i od 5 nie śpie
Dziś umawiam się na usg tarczycy,możliwe ze w tym tygodniu je zrobią,bo jak pójdę do endo zeby mieć coś oprócz wyników Tsh ![]() Cytat:
![]() Chyba mnie nie wygonią, przecież kase dam ![]() [QUOTE=Gianna M;42139654] Cytat:
![]() Piszą też że tsh na początku ciąży może tak spadać , dlatego jak chce się upewnić czy rzeczywiście coś z tarczycą nie tak,aby zrobić dodatkowo właśnie usg tarczycy i Ft3 , Ft4 Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:41 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ---------- Cytat:
Z drugiej strony chciałabym chociaż z miesiąc,dwa popracować,zawsze to inaczej między ludźmi- ale na pewno nie tak jak ostatnio do 7-go miesiąca,ale nie miałam umowy na stałe,chciałam pokazać że mi zależy.............ale znów,moja córa ma 2,5 roku ,ja do pracy dojezdzam 20km, córe musiałabym wozić albo do teściowej albo zapisać ja do prv przedszkola niedaleko mojego no i wozić codziennie.Sama nie wiem co robić
|
|
#1737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i dodatkowe nerwy ci przysporzył Ale faceci myślą inaczej i wiem, że na pewno nie chciał cię denerwowaćJadę do Seconhandów bo wstyd z rozpiętymi gaciami łazić |
|
|
|
|
#1738 |
|
Zadomowienie
|
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Ja dzis wbilam sie w jeansy; jestem dalej plaska, a to juz srodek 11.tygodnia. Ciekawe, kiedy mnie wydmie.
Baaaaardzo sie zdenerwowalam w pracy wczoraj. Przeryczalam caly wieczor wiszac na telefonie z Tz i mama. Ide zaraz do rodzinnego po zwolnienie do konca tygodnia- w sumie nie bezpodstawnie, bo plecy dalej bola i nie jestem w stanie siedziec przy biurku caly dzien, nie mowiac juz i wozeniu sobie pacjentow do Usg. A co do TSH, to czasem warto zrobic po prostu kontrole z fT3 i fT4. Przy nadczynnosci usg tez sie przyda- moga byc guzki. Ale i tak sie ich w ciazy nie rusza. Ide do lekarza. Paaaa
|
#1739 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Gianna M;42139654]
Cytat:
Pewnie wszystko jest ok http://kolmed.com/a1224525281pol-Cho...y-w-ciazy.html |
|
|
|
|
#1740 | |||
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=Gianna M;42091092]
![]() ---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- Cytat:
Cytat:
ja już bede miała 8 tydzień ( bynajmniej tak mi się wydaje, bo u mnie to coś bardzo zagmatwane)Cytat:
ja brałam duphaston i miałam straszne zawroty głowy i dostałam wysypkę :/ teraz biorę Luteinę i póki co efekty uboczne nie pojawiły się.
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:32.

bedzie dobrze 

teściowa 2 tygodnie później :P więc też będzie prezent :P
Ach i osłonkę na łóżeczko, ale różową więc 50% szans, że się przyda
żonka 27.07.2013
II kreski 30.07.2013
Synek 1.4.2014
Kiedy jest okazja na ciuszki to kupuje zwlaszcza teraz wyprzedaze.Mam tez wybrany wozek i lozeczko ale sie jeszcze wstrzymam poznam plec to kupie
bedzie dobrze !!!

Perfect Housewife 

A podbrzusze mam twarde, ale nie wiem jakie było przed ciążą
ja k ja sluchalam tego lekarza 

Ale faceci myślą inaczej i wiem, że na pewno nie chciał cię denerwować