Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć II część naszego wątku?
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz.2 21 38,18%
Przyszła wiosna będzie nasza, każda będzie miała swojego Bobasa - mamusie III/IV 2014 cz. 2 0 0%
Choć jesień już zagęszcza ruchy, to my się nie smucimy - podziwiamy rosnące brzuchy 0 0%
Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz. 2 26 47,27%
Połowa jeszcze rzyga, za niedługo im przejdzie chyba -mamusie III/IV 2014 cz. 2 8 14,55%
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-06, 12:13   #1681
teQiba
Moderator

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Cytat:
Napisane przez Gianna M Pokaż wiadomość
Mialam dokladnie to samo az wyladowalam na IP...lez przez kilka dni ja mialam tak zalecone i niestety nasluchalam sie ze nie robi sie cytologii szczoteczka na poczatku ciazy ale skad moglam wiedziec i upominac lekarza
No oczywiście że tak - to lekarz powinien takie rzeczy wiedzieć
Stary 2013-08-06, 12:13   #1682
Gianna M
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
Dzień dobry w ten niewiarygodnie gorący dzień

Gratutacje O nadżerce teraz lepiej nie myśleć i się nie stresować, jak nic nie możesz zrobić

Witaj i duże Fajnie, że coraz więcej mamuś kwietniowych.
Tylko chyba jeszcze żadna się nie zapisała na listę. Mamy kwietniowe, zapisujcie się!

nadzwyczajna
Dobrze, że wreszcie chociaż troszkę się uspokoiłaś Gratuluję 4 mm szczęścia

baja_86 zazdroszczę plaży - u nas jest tak cholerrnie gorąco, że jaa...

justine_87 no to luks, teraz masz 2, prawda? to możesz jedną zgubić

Ja też się dzisiaj popisałam, jak chyba też kiedyś jedna z Was, ale nie pamiętam która niestety - a mianowicie, rano byłam na badaniach, bo skierowanie wczoraj dostałam i oczywiście zapomniałam pojemnika z sikawkami nasikałam, zapakowałam i zostawiłam na szafeczce... Poza tym wchodzę, a przede mną w kolejce uwaga 17 osób... To się odwróciłam na pięcie i jutro uderzę jeszcze raz. Ale za to poszłam zrobić resztę badań płatnych i zostawiłam 150 zł... Ale to już wszystko w najbliższym czasie
Ale też śmiesznostka, chodzę do centermedu, a tam na ginekologii wszyscy straaasznie mili Pani w recepcji zawsze do mnie mówi pani Edyciu A dzisiaj jakaś pani położna robiła mi cytologię i chyba nie było jej dawno czy coś, bo leżałam rozkraczona chyba 10 min, bo to nie mogła swojego rozmiaru rękawiczek znaleźć, to rozmiaru wziernika.. Ale dokładna bardzo była, wywiad zebrała i wymaz wzięła mi z tarczy (co to jest?), bo powiedziała, że szyjki nie będzie mi tykać

Ostatnio tez zapomnialam o siuskach przypomnialam sobe rano jak poczulam parcie byla 7.00 musialm czekac do 8.00 az apteke pod blokiem otworza kupilam szybko pojemnik i pobieglam na reszte badan jutro tez ide na koncowe badania mam jeszcze watrobe zrobic morfologie mocz i cala tarczyce,tylko nie wiem jak wyjde z domu w taki zar

Gianna M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 12:14   #1683
justine_87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
powiedział cytuje nadżerka jest troche duza i trzeba ja usunąc w szpitalu zabieg bedzie koło3 godz
O kurczę... strasznie długo potrwa ten zabieg
Moje wymrażanie trwało jakieś 4 minuty... Po nim miałam takie bóle jak pierwszego dnia okresu, czyli masakryczne Myślałam, że zemdleję z bólu.
Tylko nie chcę Cię straszyć, bo każda kobieta reaguje inaczej Moja szwagierka nie miała takich dolegliwości - nawet nie musiała później chodzić w podpaskach, a ze mnie lało się jak z kranu

Mikołaj jest już z nami!

Bloguję
justine_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 12:23   #1684
Gianna M
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justine_87 Pokaż wiadomość
O kurczę... strasznie długo potrwa ten zabieg
Moje wymrażanie trwało jakieś 4 minuty... Po nim miałam takie bóle jak pierwszego dnia okresu, czyli masakryczne Myślałam, że zemdleję z bólu.
Tylko nie chcę Cię straszyć, bo każda kobieta reaguje inaczej Moja szwagierka nie miała takich dolegliwości - nawet nie musiała później chodzić w podpaskach, a ze mnie lało się jak z kranu

U mnie caly zabieg tez trwal ok.godziny bo mialam wymrazana tak w 3 etapach jakos jak pamietam...i najpierw z 15 min ogladaly cos pod mikroskopem czy kom sa ok a potem zabieg...Po zabiegu myslalma ze zejde bole przez 3dni a lalo sie ze mnie tydzien ja nawet okresu tak dlugo nigdy nie mialam ja mam zle wspomnienia bardzo z tego zabiegu i dzis jakbym wiedziala jak to wyglada wolabym usunac Solcogynem bo nadzerka byla mala...Ale kolezanka po zabiegu nic nie czula nic nie miala wiec pewno kwestia osobnicza. Ale dzieki temu w koncu mam 1 gr cytologiczna

---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
No oczywiście że tak - to lekarz powinien takie rzeczy wiedzieć
Napedzila mi takiego stresu a jak po badaniu zobaczyla czerwona krew moj TŻ by jej dal jakby cos bylo nie tak wiecej do niej nie poszlam i nigdy nie pojde.

Stary 2013-08-06, 12:37   #1685
23Paula23
BAN stały

Cytat:
16 lat... Bardzo młoda mamusia... Ja w tym wieku, to jeszcze się nie całowałam

Co do klimatyzatora - masz na myśli... taki wiatrak?
Świetna sprawa, której jeszcze się nie dorobiliśmy

Dzięki Dziewczyny, odzyskałam twarz, już nikt na innych mamuśkowych forach nie będzie mógł napisać "ej, a słyszałyście o mamusi marcowo-kwietniowej, która zgubiła kartę ciąży? oby dziecka nie zgubiła"
: cojest:
Cytat:
Napisane przez Gianna M Pokaż wiadomość
Paula wczoraj maz mi przyniosl taki wiatrak duzy i dzis w koncu jakos funkcjonuje bardzo przydatna sprawa jesli zle znosisz upaly,polecam
Nie wiatrak dodaje zdjęcie. Na wkłady chłodzące, nawilża powietrze i taki bajer ogólnie i zastanawiam się czy sprawdzi się lepiej niż wiatrak I zastanawiam się nad efektami czy faktycznie lepszy jest od wiatraka no bo niby wiatrak tylko miesza powietrze a z tegoż oto cudu leci b.zimne powietrze...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (24,0 KB, 7 załadowań)
23Paula23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 12:49   #1686
justine_87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 23Paula23 Pokaż wiadomość
Nie wiatrak dodaje zdjęcie. Na wkłady chłodzące, nawilża powietrze i taki bajer ogólnie i zastanawiam się czy sprawdzi się lepiej niż wiatrak I zastanawiam się nad efektami czy faktycznie lepszy jest od wiatraka no bo niby wiatrak tylko miesza powietrze a z tegoż oto cudu leci b.zimne powietrze...
Myślę, że taki klimatyzator to świetna sprawa - szczególnie na duszne noce
A dużo kosztuje taki "bajer"?

Mikołaj jest już z nami!

Bloguję
justine_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 13:07   #1687
estera85
Raczkowanie

Hej dziewczyny.
Chcialabym zapytać czy jeśli pójdę do lekarza 19.07. to będzie 5-6 tydzień lekarz założy mi karte ciazy. Od czego to zależy? Czy to bedzie jeszcze za wszczesnie?
Dzieki bardzo z odpowiedz
estera85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 13:11   #1688
23Paula23
BAN stały

Cytat:
Myślę, że taki klimatyzator to świetna sprawa - szczególnie na duszne noce
A dużo kosztuje taki "bajer"?
Znajoma za ten zapłaciła 250zł (no ale wiadomo są i duuuużo droższe co kto woli) i niby chwali ale zastanawiam sie czy to nie jest takie chwalenie na popis żeby nie było że badziew kupiła No właśnie dziś to ja spać nie mogłam pół nocy tak mi było gorąco duszno normalnie myślałam że wykorkuje... Tż przekonuje mnie tym że jeśli nie sprawdzi się w swojej roli to będzie robił jako nawilżacz powietrza zimą a u nas jest strasznie suche powietrze a dla dzidzi takie to nie zdrowe...
Stary 2013-08-06, 13:14   #1689
ag9
Zadomowienie

Cytat:
Ja mam taki w pracy i uważam że w domu się nie sprawdzi. Po pierwsze - on hałasuje, więc raczej zostawienie go na noc nie jest dobrym pomysłem. Po drugie - trzeba przecież gdzieś za okno wypuścić rurę. Więc to trochę mija się z celem, bo i tak musisz otworzyć okno, chyba że masz jakieś sprytne uchylne gdzie tylko wypuścić wywiew rury. Bo jak nie to i tak Ci wpada gorące powietrze, a nie na tym polega klimatyzacja.
No i żeby coś schłodzić to musi działać non stop, więc trochę prądu bierze. Ja bym się nie zdecydowała głównie dlatego że hałasuje.
Stary 2013-08-06, 13:15   #1690
23Paula23
BAN stały

Cytat:
Napisane przez estera85 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny.
Chcialabym zapytać czy jeśli pójdę do lekarza 19.07. to będzie 5-6 tydzień lekarz założy mi karte ciazy. Od czego to zależy? Czy to bedzie jeszcze za wszczesnie?
To zależy od lekarza. ZAZWYCZAJ kartę zakładają dopiero mając wyniki badań żeby ją odrazu uzupełnić bo po co Ci pusta karta? Mi lekarz założył dopiero w 13 tygodniu jak miałam wszystkie badania.
Stary 2013-08-06, 13:15   #1691
ag9
Zadomowienie

Cytat:
Hej dziewczyny.
Założy Ci jak potwierdzi ciąże przez USG. Niektórzy zakładają na pierwszej wizycie a inni dopiero potem, nie ma tu reguły ani żadnej różnicy.
Stary 2013-08-06, 13:16   #1692
estera85
Raczkowanie

Sorki, pomyliłam maiesące. Ide do lekarza 19.08
Stary 2013-08-06, 13:18   #1693
23Paula23
BAN stały

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Ja mam taki w pracy i uważam że w domu się nie sprawdzi. Po pierwsze - on hałasuje, więc raczej zostawienie go na noc nie jest dobrym pomysłem. Po drugie - trzeba przecież gdzieś za okno wypuścić rurę. Więc to trochę mija się z celem, bo i tak musisz otworzyć okno, chyba że masz jakieś sprytne uchylne gdzie tylko wypuścić wywiew rury. Bo jak nie to i tak Ci wpada gorące powietrze, a nie na tym polega klimatyzacja.
No i żeby coś schłodzić to musi działać non stop, więc trochę prądu bierze. Ja bym się nie zdecydowała głównie dlatego że hałasuje.
Jednak nie o coś takiego mi chodzi bo ten jest cichutki nawet (wentylator)wiatrak jest głośniejszy i nie ma tu żadnej rury
Stary 2013-08-06, 13:26   #1694
teQiba
Moderator

Cytat:
Hej dziewczyny.
Zależy od lekarza...
Mnie nie założył w 5 tygodniu, pomimo że USG zrobił.
Stary 2013-08-06, 13:33   #1695
estera85
Raczkowanie

Lekarz potwierdza ciaze jeśli zauważy przez USG pęcherzyk czy dopiero bijacą serduszko.
Stary 2013-08-06, 13:39   #1696
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

hej Dziewczyny, podczytuję Was ale ciągle źle się czuję i nie mam nawet siły pisać
Od prawie tygodnia odrzuca mnie niemal od wszystkiego, dziś zebrałam siły i gotuję zdrową, warzywną zupę bo jak jeden posiłek na dzień mi wchodzi to niech to nie będą czipsy

Czekam z niecierpliwością na poniedziałek, mam kolejne USG i wtedy założy mi kartę ciąży... oczywiście gdzieś w środku mam obawy czy wszystko jest dobrze ale staram się myśleć pozytywnie

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 13:46   #1697
Gianna M
Zakorzenienie

Cytat:

A to sory nie zajazylam fajnie wyglada ale nie mam z nim zadnego doswiadczenia niestety

---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ----------

Cytat:
Hej dziewczyny.

Pierwsza wizyte miala w 5tc byl juz pecherzyk ale karty nie zalozyla dostalam skierowanie na badania i za dwa tyg mialam przyjsc na wizyte wtedy bylo juz serduszko wyniki i dr zalozyla mi karte ciazy.Oczywiscie wpisala w nia tez ta pierwsza wizyte z 5tc.Nie wiem od czego to zalezy ale bez wynikow to po co zakladac karte?

Stary 2013-08-06, 13:49   #1698
thidien
Rozeznanie

ufff... co za żar się leje z nieba...

wybrałam sie na badania krwi, poszłam do mojej przychodni na drugi koniec miasta (gin mnie wysyłał do miasta 40 km od mojego, jakoś mi nie było po drodze :P więc poszłam u siebie), ale... odesłali mnie, bo tam nie oznaczają grupy krwi :P i musiałam się wracać, do laboratorium w szpitalu (mam rzut beretem z domu) i tam lekką ręką poszło 170zł (za to mi gin obiecał większą ilość usg) - wyczłapałam się po 10, wpadłam głoooooodna do domu to nie wiedziałam na co się rzucić :P

potem znowu rundka po mieście (odebrałam akt małżeństwa i złożyłam wniosek o nowy dowód

tu mnie babka wkurzyła, nie chciałam robić nowych zdjęć, mam z zeszłego roku (bo zmieniałam dowód), i na jednym z nich była dedykacja :P ona do mnie, że powinno być tylko nazwisko :P więc pytam grzecznie co za różnica, skoro i tak to zdjęcie pani przykleja do wniosku i tej strony w ogóle nie widać :P:P:P pokręciła nosem, popatrzyła z góry i... no i nie wiem w czym problem, bo i tak mi wniosek i zdjęcia przyjęła :P jeszcze marudziła, że nie może być zdjęcie z zeszłego roku - tu bym się zgodziła, gdybym wyglądała inaczej, ale ja wyglądam dokładnie tak samo jak rok temu :P

nie lubię nic załatwiać :P
nigdy nie chodziłam po lekarzach (swoją rodzinną to ja widziałam raz na oczy, jak wypisywała świstek na studia), przychodniach itp.

w niedziele musiałam udawać, że mi wino nie smakuje na grillu u rodzinki, na weseleu za 2 tyg faktycznie zwalę na antybiotyki :P tylko jeszcze nie wymyśliłam 'choroby' :P

mam nadzieję, że Maluszek zdrowo rośnie, wizyta dopiero za tydzień i jak zapewne wszystkie z Was nie mogę się doczekać

strasznie mnie bolą plecy... często leżę plackiem na podłodze :P

trochę się rozpisałam ale nie mam komu głowy zawracać, wiec trafiło na Was ;P
II kreski 1.12.2015
thidien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 14:31   #1699
Tequillla
Zadomowienie

Witajcie
Chciałabym do Was dołączyć. Podczytuję cichaczem już od soboty - bo wtedy zobaczyłam 2 kreski
Mogę?
Stary 2013-08-06, 14:46   #1700
thidien
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Tequillla Pokaż wiadomość
Witajcie
Chciałabym do Was dołączyć. Podczytuję cichaczem już od soboty - bo wtedy zobaczyłam 2 kreski
Mogę?
gratulacje! i... witamy serdecznie
II kreski 1.12.2015
Stary 2013-08-06, 15:33   #1701
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
hej Dziewczyny, podczytuję Was ale ciągle źle się czuję i nie mam nawet siły pisać
Od prawie tygodnia odrzuca mnie niemal od wszystkiego, dziś zebrałam siły i gotuję zdrową, warzywną zupę bo jak jeden posiłek na dzień mi wchodzi to niech to nie będą czipsy

Czekam z niecierpliwością na poniedziałek, mam kolejne USG i wtedy założy mi kartę ciąży... oczywiście gdzieś w środku mam obawy czy wszystko jest dobrze ale staram się myśleć pozytywnie
Ja mam wizytę w czwartek wieczorem - też już nie mogę się doczekać Ja i moje mdłości są niezbadane - czasem wszytsko super, mogę jeść co popadnie a dzisiaj na przykład całe śniadanie zwróciłam...

Cytat:
Napisane przez thidien Pokaż wiadomość
ufff... co za żar się leje z nieba...

wybrałam sie na badania krwi (...)
No to też miałaś przygody ja dzisiaj tylko z rana, ale jutro będę musiała jechać 2 razy autobusem też na drugi koniec miasta i też już się boję, bo dzisiaj ledwo dychałam na zewnątrz
Ale badania już wszystkie chociaż zrobiłaś?

Cytat:
Witajcie
Mogę?
gratuluję. Napisz coś więcej o sobie

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 15:50   #1702
Tequillla
Zadomowienie

Dziękuję

Mam córeczkę prawie 4 letnią, która marzy o rodzeństwie. Staralismy sie o dziecko prawie dwa lata (o pierwszą ciążę ponad 4 więc jest postęp )
W sobotę zrobiłam test - są DWIE krechy ale jedna strasznie blada...
w niedzielę drugi - nadal kreseczka bardzo blada...
Wczoraj poszłam na betę - to był pierwszy dzień 5 tygodnia licząc od OM i wynik 1322 mlU/ml a norma dla 5 tygodnia to 270-7138
Jutro idę do lekarza, termin od dawna zarezerwowany bo miałam się umawiać na inseminację , dowiem się czy wszystko OK, czy to nie sen chodzę do gina w klinice leczenia niepłodności. Mam nadzieję, ze jutro idę tam ostatni raz... i że tutaj się zadomowię
Stary 2013-08-06, 15:58   #1703
thidien
Rozeznanie

Cytat:
No to też miałaś przygody ja dzisiaj tylko z rana, ale jutro będę musiała jechać 2 razy autobusem też na drugi koniec miasta i też już się boję, bo dzisiaj ledwo dychałam na zewnątrz
Ale badania już wszystkie chociaż zrobiłaś?
tak, w szpitalnym laboratorium zrobili wszystko - i to taniej o 3 zł niż w poradni by mieli robić :P

miałam do zrobienia grupę krwi, toxo, różyczkę, HIV i HCV

heh z rozpędu podałam najpierw przemiłej pani pobierającej krew swoje stare nazwisko, a jak już się odplątałam to na pytanie czy jestem w ciąży z przywyczajenia rzuciłam "nie" i.. znowu się musiałam odplątywać :P
pani się dopytała który tydzień i z uśmiechem na twarzy powiedziała, że mam się nie przejmować, nie ja jedna taka zamotana i jeszcze nie przyzwyczajona

na dodatek zawsze wszyscy mieli problem mi się w żyły wkłuwać bo ich po prostu nie widać, a pani to zajęło kilka sekund

siedzę sobie teraz i się zastanawiam, jak ja tyle lat mogłam żyć bez blendera ;P robię sobie koktajle owocowe z lodem - pychotka

i przyszła niedawno do mnie wylicytowana na allegro "Szkoła przetrwania dla przyszłych ojców" za tydzień akurat i idę do gina i mamy z mężem drugą 'rocznicę' bycia oficjalnie razem, to dostanie kolejny prezent skarpeteczki tycie tycie już dostał :P zaraz po mojej pierwszej wizycie u gina ;P
II kreski 1.12.2015
Stary 2013-08-06, 16:24   #1704
cobra115
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Idę zaraz do okulisty. Trzymajcie kciuki
a pogorszył Ci się wzrok czy to rutynowa wizyta??

[QUOTE=Gianna M;42129977]
Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Mialam dokladnie to samo az wyladowalam na IP...lez przez kilka dni ja mialam tak zalecone i niestety nasluchalam sie ze nie robi sie cytologii szczoteczka na poczatku ciazy ale skad moglam wiedziec i upominac lekarza
No właśnie, to chyba lekarz powinien lepiej wiedzieć

Cytat:
Hej dziewczyny.
To chyba zależy od lekarza, ja miałam założoną już w tyg ciąży

Cytat:
Znajoma za ten zapłaciła 250zł (no ale wiadomo są i duuuużo droższe co kto woli) i niby chwali ale zastanawiam sie czy to nie jest takie chwalenie na popis żeby nie było że badziew kupiła No właśnie dziś to ja spać nie mogłam pół nocy tak mi było gorąco duszno normalnie myślałam że wykorkuje... Tż przekonuje mnie tym że jeśli nie sprawdzi się w swojej roli to będzie robił jako nawilżacz powietrza zimą a u nas jest strasznie suche powietrze a dla dzidzi takie to nie zdrowe...
Kurcze, jestem faktycznie ciekawa czy to cudo działa... Bo aktualnie zaraz się zrzygam z tego ciepła... Mieszkamy na poddaszu, okna w pokoju od zachodu Słońce mi napierdziela od 13:00 aż zajdzie szyby w oknach nie można się dotknąć bo centralnie PARZY

Cytat:

w niedziele musiałam udawać, że mi wino nie smakuje na grillu u rodzinki, na weseleu za 2 tyg faktycznie zwalę na antybiotyki :P tylko jeszcze nie wymyśliłam 'choroby' :P
Ja ściemniałam, że antybiotyk na gardło

Cytat:
Witajcie
Mogę?
Cześć zapraszamy

Kurrrrrrrrr nie wiem jak przeżyję jeszcze 2 dni takich upałów mam 32 stopnie w pokoju, wiatrak non stop chodzi, ale mało co daje pierd... zamknę się jutro w aucie, bo na szczęście jest klima
Stary 2013-08-06, 16:30   #1705
Enia_
Zadomowienie

Ja właśnie odebrałam wyniki badań i nie są za ciekawe
Tsh - mam ponizej normy, kiedys leczyłam sie na niedoczynnosc i widocznie znów powróciła,muszę koniecznie na dniach wybrać sie do endokrynologa ;(
Bakterię w moczu i jeszcze jeden wynik zaniżony w morfologii- brak żelaza bodajże.........
cytmegalia wynik ujemny a toxo pojechało do innego miasta i ma byc jutro juz nie bede tam robiła badań o nie
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b8iikt8hcg0od.png
09.09.2009
Enia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 16:41   #1706
teQiba
Moderator

Żelazo bardzo ważne w ciąży - pewnie lekarz coś będzie Ci na to musiał przepisać.
Stary 2013-08-06, 17:28   #1707
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
Dziękuję

Mam córeczkę prawie 4 letnią, która marzy o rodzeństwie. Staralismy sie o dziecko prawie dwa lata (o pierwszą ciążę ponad 4 więc jest postęp )
chodzę do gina w klinice leczenia niepłodności. Mam nadzieję, ze jutro idę tam ostatni raz... i że tutaj się zadomowię
O jacie, to walczyliście dzielnie o obie dzidzie To ja też trzymam kciuki, że na zawsze pożegnasz się jutro z kliniką

Cytat:
tak, w szpitalnym laboratorium zrobili wszystko - i to taniej o 3 zł niż w poradni by mieli robić :P

miałam do zrobienia grupę krwi, toxo, różyczkę, HIV i HCV

i przyszła niedawno do mnie wylicytowana na allegro "Szkoła przetrwania dla przyszłych ojców" za tydzień akurat i idę do gina i mamy z mężem drugą 'rocznicę' bycia oficjalnie razem, to dostanie kolejny prezent skarpeteczki tycie tycie już dostał :P zaraz po mojej pierwszej wizycie u gina ;P
To powiem Ci, że bardzo mało zapłaciłaś za badania
Książka fajna? Przeglądałaś już? Ja tez myślałam nad jakimś prezentem dla męża, ale on sam niezbyt domyślny (kupił mi tylko dobrą czekoladę, jak się ciąża potwierdziła ) a ja nie mam pomysłu, co mu kupić. On raczej niechętny do czytania po polsku, to i tak już zmuszam go do przeczytania chociaż jednego rozdziału dla tatusiów z "w oczekiwaniu na dziecko" :P
A i miałam się już wczesniej zapytać, dlaczego na razie nie chcecie mówić rodzinie? I kiedy planujesz? U mnie rodzina wie, koleżanki poinformuję jak skończę I trymestr.

Cytat:
Napisane przez Enia_ Pokaż wiadomość
Ja właśnie odebrałam wyniki badań i nie są za ciekawe
Tsh - mam ponizej normy, kiedys leczyłam sie na niedoczynnosc i widocznie znów powróciła,muszę koniecznie na dniach wybrać sie do endokrynologa ;(
Bakterię w moczu i jeszcze jeden wynik zaniżony w morfologii- brak żelaza bodajże.........
cytmegalia wynik ujemny a toxo pojechało do innego miasta i ma byc jutro juz nie bede tam robiła badań o nie
TeQiba dobzre mówi, że żelazo wazne, ale też wiem, że bardzo często kobiety mają z nim problemy w ciąży, więc się nie denerwuj. To samo tyczy się bakterii w moczu - pewnie jakiś furaginum i tyle

A miałam się Was też pytać: robicie już jakieś zakupy dla dziecia czy na razie się wstrzymujecie? Ja powiem szczerze, że mam jedną czapeczkę i jedne buciki Ach i osłonkę na łóżeczko, ale różową więc 50% szans, że się przyda Jakoś nie wierzę w to zapeszanie

Drugie serce

Edytowane przez mmhym
Czas edycji: 2013-08-06 o 17:30
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 17:38   #1708
cobra115
Zakorzenienie

Cytat:
A miałam się Was też pytać: robicie już jakieś zakupy dla dziecia czy na razie się wstrzymujecie? Ja powiem szczerze, że mam jedną czapeczkę i jedne buciki Ach i osłonkę na łóżeczko, ale różową więc 50% szans, że się przyda Jakoś nie wierzę w to zapeszanie
Ja się wstrzymuję jeszcze, ale kusi mnie niesamowicie dzisiaj oglądałam wózki i łóżeczka
Stary 2013-08-06, 17:51   #1709
mariolasl
Zakorzenienie

pracuje duzo, wiec tylko glownie podczytuje

witam nowe mamusie i wszysktim zycze powodzenia

Cytat:
A i miałam się już wczesniej zapytać, dlaczego na razie nie chcecie mówić rodzinie? I kiedy planujesz? U mnie rodzina wie, koleżanki poinformuję jak skończę I trymestr.
(...)
u mnie juz wszyscy wiedza, poza tym po mnie juz i tak widac

ja nie wierze w przesady, poza tym musze sobie jakos rozlozyc zakupy w czasie, bo to sa spore wydatki.
jeszcze niczego nie kupowalam, ale niedlugo zaczne, musze na razie kupic wszystko dla Synka do szkoly plus rzeczy na zime, wiec to tez wydatek.

Na razie kupuje dla siebie ciazowe rzeczy na wyprzedazach, moj Maz stwierdzil, ze oprocz kurtki zimowej chyba niczego mi juz nie brakuje i chyba ma racje, bo z tymi rzeczami, co zostaly z poprzedniej ciazy nazbierala sie juz pelna szafa
Mam rozne ladne spodniczki i sukienki, spodnie tez
Stary 2013-08-06, 17:52   #1710
fasola81
Przyczajenie

Cytat:
Dziękuję

W sobotę zrobiłam test - są DWIE krechy ale jedna strasznie blada...
w niedzielę drugi - nadal kreseczka bardzo blada...
Wczoraj poszłam na betę - to był pierwszy dzień 5 tygodnia licząc od OM i wynik 1322 mlU/ml a norma dla 5 tygodnia to 270-7138
Jutro idę do lekarza, termin od dawna zarezerwowany bo miałam się umawiać na inseminację , dowiem się czy wszystko OK, czy to nie sen chodzę do gina w klinice leczenia niepłodności. Mam nadzieję, ze jutro idę tam ostatni raz... i że tutaj się zadomowię

Witaj,
widzę, że tu dużo osób w ostatniej chwili przed inseminacją uciekło Ja na 8.08 miałam zaplanowaną laparoskopię a potem na wrzesień inseminację a tu taka niespodzianka
fasola81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości