|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
U nas także nie ma nic
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Fajny i dość łatwy język.Cytat:
Też nie gawoży. Za 10 dni skończy 7 miesięcy!Cytat:
![]() Fewciu zdjęcia z dzisiejszego spaceru dla Ciebie
|
|||||
|
|
|
#3272 |
|
Wtajemniczenie
|
Iguś drzemkę urządził a ja kawkę piję. Później już pewnie nie będę miała kiedy zajrzeć do Was bo teściowa przyjedzie młodego pilnować a ja będę robiła mus z jabłek na zimę dla młodego bo papierówki mamy z działki. A jak pojedzie to wiadomo, będę za Igim latała Ale on śmieszny się zrobił. Kładę go na podłodze przy kanapie na czworakach i on raczkuje w stronę szafki tv i ja wtedy mówię "Iguś mama goni" i idę za nim na czworakach a on piszczy z radośći, śmieje się na głos i przyspiesza tak jakby uciekał przede mną. I jak go dogonię już to śmieje się w niebogłosy Pstryniu, Hje pytałyście gdzie pracuję że jak wrócę do pracy to będę częściej na forum zaglądać Nie oszukujmy się ale jak będę te 7 godzin w pracy (matka karmiąca ) to non stop nie pracuję. Jak raz na godzinkę sobie przerwę zrobię to nic nikomu nie będzie. Ważne żeby się tak zorganizować żeby było zrobione w terminie a jak szybko to zrobię żeby później mieć czas dla siebie to moja broszka ![]() Pstryczku, cała - pięknie dzieciaki się poruszają. Kubuś jakie ma nogi długie i szczuplutkie po mamusi Mój Igi też właśnie najpierw pełzał a dopiero później raczkował a Julka widzę od razu wyższy level ![]() fewciu, co do żłobka to ja jak byłam w ciąży to jeszcze nie wiedziałam że moja teściowa pójdzie na tą wcześniejszą emeryturę i dyskutowaliśmy z mężem co to będzie. I ja bym chyba oddała do żłobka. teraz te prywatne to większość są monitorowane to byś mogła nawet w pracy sobie podejrzeć co tam u Blanki słychać No ale moja bratowa np. poszła z synkiem do takiego żłobka żeby zobaczyć jak to wygląda przed powrotem do pracy i wzięła jednak nianię bo stwierdziła że te maluchy co jeszcze nie chodzą to nikt się nimi nie zajmuje tylko są zostawione same sobie w leżaczkach albo łóżeczkach a Panie zajmują się z dziećmi starszymi. No jak opowiadała to miałam wrażenie że wyolbrzymia bo nie sądzę że jak płakałyby te małe dzieci to nikt by się nimi nie zajął, a jak akurat bawiły się same w łóżeczku czy w leżaczku to te Panie miały stać nad nimi czy co?Co do kąpieli, my codziennie bo Igi to uwielbia, jak go rozbieram do golasa wieczorową porą i mówię "A co teraz będzie Igorku?" to on piszczy z radości i wymachuje nóżkami. A w wanience jest taki szał że masakra Czasem tylko nie jest kąpany jak męża nie ma wieczorem w domu bo ja już tego łobuziaka sama bym nie ogarnęła w wanience bo on wstaje, wygina się we wszystkie strony, chlapie rączkami i nóżkami jednocześnie a waży sporo i czasem nawet mężowi ciężko go utrzymać.
|
#3273 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Dziewczyny, zmienię temat
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- Illusion, Igi jest już taki dorosły Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3274 | |
|
Zakorzenienie
|
Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Cytat:
|
|
|
|
|
#3275 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do znajomych : ![]() Cytat:
Witam się z kawą, chociaż słyszę, że dziecię już z drzemki wstało. Black: luzzzz babo - pamiętasz jak sama pisałaś o tym, że słowo pisane można różnie zrozumieć? )Co do kąpania: kiedyś, zimą kąpiel była co drugi dzień, teraz codziennie (chyba, że tż nie było a ja się nie odważyłam sama, ale to już za mną ), wiotkiego noworodka bym sama nie wykąpała jednak. Jesli nie kąpiemy z przyczyn wyższych (jak u Nancy - dzień poza domem + późna godzina) to przemywam pieluszką. I w dzień tak jak Black też myję rączki, buziaka. |
||
|
|
|
#3276 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę że mnie wywoływałyście (Lady,Fewcia) Ja czaaaaaaasem zobaczę co u Was ale net na telefonie tak mi zamula że nie mam jak pisać Wracam do Was w poniedziałek ![]() Na razie odpoczywam na całego. Buziaczki.
|
#3277 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Cytat:
Ale są osoby z którymi od razu rozmawiam..wyjaśniam..pyt am i jest czysta sytuacja ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- A ja proszę o porade w sprawie łóżeczka turystycznego..dziś najpóźniej jutro muszę zamowic.... Plis ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3278 |
|
Rozeznanie
|
Klub nadrobiłam reszty nie dam rady.
Mika jestem z wami całym sercem, buziaki dla Julaska. Laurko jesteś zadowolona z wózka? Sylwia proszę napisz jak po chrzcinach bo jestem bardzo ciekawa a nie mam czasu zbytnio szukać. Black ja Lenkę kąpię codziennie i mogę z czystym sumieniem napisać że chodzi brudna, przebieram ją kilka razy dziennie, co spojrzę to buziak i ręce brudne, jak je to zawsze się upaćka, podobno brudne dziecko to dziecko szczęśliwe nie mylmy z zaniedbanym dzieckiem.
Edytowane przez misia1505 Czas edycji: 2013-08-07 o 10:00 |
|
|
|
#3279 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wracaj wracaj! |
|
|
|
|
#3280 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Fajnie i lekko się prowadzi, i jestem w stanie znieść ją razem z dzieckiem (7 schodów )
|
|||
|
|
|
#3281 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Cytat:
My kapiemy raczej :p codziennie bo ten bobas się poci strasznie. Teraz jak była chora to mylismy mokra ściereczka , uszek nie możemy moczyć a ona się tak w wanience wierci że nie idzie jej utrzymać. Wczoraj ja tylko przetarlismy na mokro pomimo że spocona, bo byłam tak padnieta że nie miałam siły na cały kąpielowy rytuale. Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#3282 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Twój Igi to już taki duży chłopak ![]() dziękuję za wczorajsze dietowe dania a to codziennie jesz to samo? Czy coś zmieniasz? Cytat:
![]() co do szwagierki to współczuję ![]() charlizz pytałaś o to, co robimy jak ktoś powie o kilka słó za dużo... no cóż ja kiedyś miałam taką sytuację z sąsiadami (właściwie to bliską rodziną) u moich rodziców, poszło o błahostkę, ja powiedziałam kilka słó za dużo, ona nie była mi dłużna, potem ona naskarżyła swojemu mężowi, on przyszedł z pretensjami do mojej mamy, oni też się pożarli, potem ja do nich poszłam, żeby jakoś załagodzić sytuację (bo oni i rodzice mieszkają w takim domu typu bliźniak) to mnie wyrzucili z domu, skończyło się nieciekawie tzn na podziale domu, osobnych wejściach i nieodzywaniu, które trwa od kilku lat. A poszło o pierdołę, potem chciałam wyjaśnić i jej i jej mężowi ale nie chcieli słuchać, także w sumie nie wiem jak się powinno w takiej sytuacji zachować...
|
||
|
|
|
#3283 |
|
Zadomowienie
|
Neti, ja z łożeczkiem też nie pomogę, bo się nie znam i też nie mam
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3284 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3285 |
|
Zakorzenienie
|
oglądam właśnie bloga blogerki i mogę napisać tylko
|
|
|
|
#3286 |
|
Wtajemniczenie
|
witam sie i ja
U nas dzisiaj pobudka o 8. A w nocy taka burza byla,ze szok. Walily pioruny jakby sie swiztlo w pokoju swiecilo. fewciu przeciez mowilas, ze Blanka zaczyna siadac, nie wymyslaj tak jak laski mowia, bedzie bez szelek to nadrobi. Julka zaraz ma 7 mcy i dalej nie siedzi, ale czekam cierpliwie. illusion ona nigdy nie pelzala. Za to ostatnio czasami samolot robi, czego nigdy nie robila probuje cos z raczkowaniem, ale efekty jak na filmie a Igi to juz taki dorosly chlopieccharlizz jak cos blahego, to olewam, ale i tak kontakt nie jest juz taki sam, a jak jakas powqzniejsza sprawa, to probuje i wole wyjasnic. A kto Ci przykrosc sprawil? Mama? ![]() neti my mamy kojec, ale nigdzie z nim nie bylismy, wiec nie wiem czy by sie sprawdzil jako lozeczko. Wiec tez nie pomoge.
|
|
#3287 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hejka!
nadrobilam wsjo a teraz sprobuje poodpowiadac... dziekujemy z Dżejkobkiem za brawa Cytat:
![]() Cytat:
![]() oliwki uzylam moze z raz, nie lubie ![]() pierwsze slysze o takiej praktyce w propo wlosow ![]() Cytat:
Cytat:
![]() śliczna wczasowiczka! MBP 30 |
||||
|
|
|
#3288 |
|
Wtajemniczenie
|
Delicjanki dawno nie było też...
Ja Maję staram się kąpać też codziennie, bo ma teraz straszną frajdę z kąpieli, ale jak będzie zimno to napewno czasem przymknę oko Black, nie spinaj się, nie ma po co ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- wyślijcie mi link do bloga Blogerki,
|
|
|
|
#3289 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wcale nie głupio! pisz co u Was co się dzieje?![]() Cytat:
miał kiedyś jeszcze jeden w kartoniku nieodpakowany zapytam czy ma ![]() Cytat:
ehhh no nie wiem właśnie :/ No dokładnie z tym Waszym słońcem to właśnie tak jest dlatego też azjaci mają taka budowe oka bo to jest uwarunkowane dużym nasłonecznieniem (chyba że to też mit ) ale tak się zastanawiam, czemu są tay bladzi?! czy to faktycznie tylko dbanie o skórę i smarowanie i osłanianie od światła? Ale tak teraz myślę...nie widziałam chyba nigdy opalonej azjatki....![]() A cola waniliowa jets u nas Cytat:
Cytat:
![]() a czemu ja nie oglądam?! chce linka ! ;-) U nas z tż lepiej ale i tak mnie zdenerwował ![]() Ide się gdzieś schować przed tym upałem ![]() Gdzie meduzza? przeoczyłam jakąś informację o wyjeździe?
|
|
#3290 | |
|
Zakorzenienie
|
Widzę, że temat kąpieli się przewija. My kąpiemy zazwyczaj co drugi dzień, a teraz jak są upały - codziennie. Illusion, super się bawicie. Daj znać potem, jak po wizycie teściowej.![]() Laurko, Lenova, moja też się zaczęła częściej budzić w nocy. Nie wiem, nawet za noworodka może 3-4 razy się trafiło, żeby się budziła więcej niż 2 razy... A teraz zawsze koło 12, 3 i o 6. Czasem jeszcze pośpi do 8. Wiem, że dużo dziewczyn ma o wiele gorzej ode mnie, tylko że Pola właśnie nigdy tak nie miała i po prostu nie mogę się przyzwyczaić. Cała, ale Dżulia słodko się gimnastykuje. ![]() Fewciu, oprócz tych pobudek do 24 to nocka chyba nie taka najgorsza? U nas dzisiaj były pobudki dokładnie o tych samych godzinach. Cytat:
![]() (Jezu, mózg się lasuje, najpierw napisałam przez "ż" )-------------- Bulbaśnik zasnął mi na kolanach ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Evel, Deli jest na wczasach. ![]() Haha, podsunęłam temat i teraz wszystkie mają chcicę na blog Blogerki.
Edytowane przez hje Czas edycji: 2013-08-07 o 10:50 |
|
|
|
|
#3291 | |
|
Zakorzenienie
|
Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Cytat:
Tak, tylko. Jesli beda nieuwazni, to blyskawicznie sa opaleni. Bywaja opalone Japonki, ale sa w mniejszosci. Zerknij do wujka Google pod haslo "yamamba" ;-) |
|
|
|
|
#3292 |
|
Konto usunięte
|
Dlicjanka zdaje się wypoczywa na wakacjach?
|
|
|
|
#3293 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
cały czas czekam na ten moment
![]() Cytat:
Jak to Szaja mówi - olewam ![]() Znam zarobki w Twojej "firmie" ![]() Cytat:
![]() Cały czas myślę..... Cytat:
![]() A teraz jak jest tak strasznie gorąco, to kąpię Ją nawet w dzień - tzn. "kąpiel" to za dużo powiedziane - wkładam do wanny z wodą, tak dla ochłody ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42144321]Stuknij się ![]() Agatka mając 7mcy robiła samolot na brzuchu, to normalne, taki etap. [/QUOTE] no przemoc jak nic!
|
||||||
|
|
|
#3294 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaaaaaa ratunku!!!! Mam takie coś w domu chyba umrę jak sie tego pozbycr? Sory za jakośc zdjęcia ale musiałam przybliżyć bo bym nie podeszła
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3295 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
|
|
|
|
#3296 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Bardzo dziękuję, po fotkach mąż już prawie urobiony
![]() Cytat:
![]() Z tym żłobkiem to mamy niezłą zagwozdkę, pewnie się zdecydujemy bo nie mamy wyjścia Najpierw oczywiście wybadam tere ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
No nic, czekam cierpliwie ![]() Deli się wczasuje ![]() ja też proszę o link ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a miotłą to boje się że gdzieś skoczy albo mi na głowe, paralizuje mnie normalnie, od dziecka tego czegoś nielubie, już pająk byłby lepszy
|
|
#3298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale konika może szkoda? |
|
|
|
|
#3299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
boje się że mi nie wleci do rury.... bo jest wiekszy niż średnica...
Edytowane przez bokeh Czas edycji: 2013-08-07 o 11:28 |
|
|
|
|
#3300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Black- nie trzeba zaraz tak tego interpretować luzikja lubię myć mojego Kaziola codziennie, nawet połozna mi mówiła,że zaleca się myć noworodku co drugi dzień ale mowiła też że kąpiel i spacer jakby najszybciej wprawiają malucha w rytm dnia i ona swoje dzieci kąpała codziennie w szpitalu też mówila mi lekarka,że ona jest tej starej szkoły i sugeruje codzienną kąpiel poza tym mój Dzikus jest wiecznie upocony bo przecież on wiecznie w ruchu i wiem,że na pewno mu się tak lepiej śpi dziewczyny ale noc- o 2.30 obudziłą mnie bura a wieice,że ja się strasznie boję burzyoczywście TZ w delegacji a ja co? poleciałam pozamykać okna dachowe, wystraszyłam Samuela jak zamykałam okna w nocy biegałam po ogrodzie bo zostawiłąm wózek, ławkę z poduszkami i pranie przytuliłam się do mojego Dzikus i zaczęłąm się modlić zrobiło mi się lepiej i burza przeszła![]() a najlepszy jest mój pies- boi się jeszcze bardziej niż ja, wiecie gdzie się schowałą? koło Leosia, jakby czuła,że tam najbezpieczniej |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:50.

martwic sie?

Nie oszukujmy się ale jak będę te 7 godzin w pracy (matka karmiąca 

)

a wieice,że ja się strasznie boję burzy