|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#331 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych Mam 2013,
Ok dziękuję
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#332 | ||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych Mam 2013,
![]() Cytat:
![]() U nas dzisiaj w nocy też była boska burza, lało i wiało okropnie, a ja zasypiałam z bananem na ustach ![]() Teraz oczywiście słońce daje od rana tak intensywnie, że już ani kropelki nigdzie nie widać ![]() Cytat:
![]() A co do 2izyty - ![]() ![]() Powiem ci, że jak wcześniej miałam przeczucie, że urodzę wcześniej, tak teraz mam wręcz odwrotne ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Tż pewnie ładnie padnięty jest - z jednej strony super, że kolega przyjechał, ale znowu kasa ![]() ![]() I słodko się czyta, jak tż przechodzi metamorfozę względem Tomeczka. Pewnie coś w tym jest, że im bardziej dziecko kontaktowe, tym lepsza relacja powstaje pomiędzy nim a ojcem ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() En, daj żyć, ja chcę się Alka doczekać, a nie kolejnych tygodni! ![]() I nie budź lwa ![]() ![]() ![]() ![]() Ale mam nadzieję, że Kluska będzie punktualna, jak mamusia, ja to zawsze przed czasem wszędzie jestem ![]()
![]() |
#333 |
Zakorzenienie
|
twee on ma przede wszystkim nasze pieniądze, a nikt go niestety nie jest w stanie zmusić do tego zeby nam je oddał, po sądach sie z nim uganiac nie będziemy. Ja sie przejde do jego biura z Tztem i mu nagadam.. Dobrze wiedział jak nam zależy na $, jak przychodził z wycieczkami wynajmujacych a ja w ostatnich dniach ciąży nic nie mówiłam, a wręcz zachwalalam mieszkanie.. Aaaaa gdyby nie to auto może bym to jakoś przebolala, chociaż to zawsze kasa, ale w takim przypadku chce mi sie po prostu wyc !
Ja tez miałam wcześniej urodzić, pitus bajdus, szyjka skrócona w 31 tyg już.. A wyszło na to, ze urodziłam całe 9dni przed terminem, no superowo po prostu ![]() A skaczesz na tej piłce? Ja to nią tylko czopa z siebie wygonilam, a uparty mały gnojek siedział dalej, Ohoooo pierworodny uruchomił syrene ![]()
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. ![]() ![]() 3470g, 54cm
Edytowane przez enlevee Czas edycji: 2013-08-07 o 08:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#334 |
Konto usunięte
|
Odp: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych Mam 2013, c
Naprawdę nie tylko ja zasypiam z Małym na rękach? UFFFFFFFF a już myślałam, że jestem wyrodna.
Nie boicie się wtedy, że Wam dziecko się osunie albo coś? Ja tak jak pisałam - jakoś zawsze się budzę w innej pozycji niż zasypiałam, tzn. zasypiam siedząc, a budzę się leżąc obok mojego rogalika. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#335 |
Zakorzenienie
|
Odp: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych Mam 2013, c
Spałam dziś razem 8 godzin
![]() Tak to ja mogę żyć ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#336 |
Zakorzenienie
|
Ja budze sie w tej samej pozycji.dzis to albo przy piersi albo na brzuchu syna mialam bo chcialam żeby mu się odbiło
|
![]() ![]() |
![]() |
#337 |
Konto usunięte
|
Hej
![]() Jak czytam ze sie wyspalyscie to szlag mnie zaraz trafi.. Dzisiaj w nocy malizna budziła sie co godzinę, chwile pociamkal i szedł spac... I tak w kółko.. Rano aż mnie nerwy wzięły jak zaczął kwekac... Ehhh ![]() A teraz siedzę i sie stresuje bo na 12 jadę z małym do neurologa.. A na dworze ukrop .. |
![]() ![]() |
![]() |
#338 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Jakąś ciężką noc mieliśmy. Michaś ładnie zasnął po kąpieli i karmieniu, obudził się o północy i do rana prawie nie spaliśmy. Wiercił się. W sumie nie płakał jakoś strasznie, tylko kiedy domagał się piersi, ale wiercił kwękał, machał nóżkami. Nic go chyba nie bolało, bo nie płakał przy tym, tylko tak sobie marudził, ale i tak musiałam wziąć go do siebie do łóżka żeby kontrolować co i jak. Może jakieś gazy go męczyły. ![]() En- współczuję ogromnie i sytuacji z samochodem i facetem od mieszkania. Pamiętam jak z babką od mojego mieszkania się użeraliśmy o zwrot za ogrzewanie. Da się z nimi wygrać, ale trzeba się nakrzyczeć, czasem nastraszyć...Chociaż z Michasiem na świecie już bym pewnie tak ostro nie walczyła o tę kasę. |
![]() ![]() |
![]() |
#339 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale wyczucie czasu ma zabójcze, nie ma co, dobrze, że sobie zakolejne 2 miesiące nie przypomniał ![]() Ja też wcześniej brałam luteinę i magnez, a tu teraz cicho sza ![]() Ale ile razy czytałam o babeczkach, które miały np. pessara, a po zdjęciu przenosiły ![]() ![]() Na piłce skaczę, ostatnio trochę mniej, bo gdzieś wyczytałam, że może się przez to łożysko odkleić, to się durna przestraszyłam ![]() ![]() A teraz dziewczyny trymac mocno kciuki, bo idę się kąpać, czeka mnie golenie kapy ![]() ![]() teso bidulko ![]()
![]() |
#340 |
Zakorzenienie
|
Wściekłam się.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#341 |
Zakorzenienie
|
Mąż dziś jedzie po nasze wypisy ze szpitala i do USC zarejestrować Ale. Już mu napisałam że dziś zabiera stąd część rzeczy a jutro nas.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#342 |
Wtajemniczenie
|
witam sie po przespanej nocy - ani jednego skurczyku tylko nie wiem czy sie cieszyc czy nie bo w sumie by mogl maluszek sie juz urodzic
dzis w planach dlugi spacer i mycie tych okien - mam nadzieje ze cos rusze a jak nie to nie zostaje mi nic innego jak gwalcic Tz'ta
#343 | |
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;42145530]Hej
![]() A teraz siedzę i sie stresuje bo na 12 jadę z małym do neurologa.. A na dworze ukrop ..[/QUOTE] ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#344 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#345 |
Zakorzenienie
|
![]() Drogie te herbatki, a nie wiem czy działają. Boję się jednak odstawiać żeby to sprawdzić. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#346 |
Zakorzenienie
|
Mąż mi kupił ta herbatke rossmanowska tylko nie wiem ile ona kosztuje. Czy działa nie wiem, ale smakuje rewelacyjnie.
#347 |
Zakorzenienie
|
Ale ukrop...witam wszystkich:-P jest mnie mniej bo sie zaczytalam w wolnych chwilach haha
![]() chcialam zapytac bi jedziemy na pare dni na wioche..no i wczoraj gadalam o tym ze znajoma a ona mi mowj ze fajnie (tam basen wielki itp) i zebym kupila malej pampersy do wody i ja wlozyla pare razy do basenu..wiadomo na rekach a ja takie oczy bo wydaje mi sie ze to troche za male dziecko na takie zabawy?jak uwazacie? (jade sobie pozniej stroj kupic ...jednoczesciowy bo nie jestem jeszcze pogodzona z moimi rozstepami..mniej je widac juz przez specyfiki no ale jednak..myslicie ze jak sie czlowiek opali to troche mniej je bd widac?...jak tak dalej pojdzie i one zostama to uzbieram kesz i usune laserowo ha ciekawe czy to daje efekt) widzialam ze pisalyscie o zasypianiu przy/po karmieniu ...na siedzaco to bym sie bala...dlatego w nocy polecam karmienie na lezaco.. ![]() ![]() aaa jeszcze jedno pytanie do mam kp..myslicie ze kielbaska z grila,nie jakos mega wypieczona byla by ok?:-P |
![]() ![]() |
![]() |
#348 |
Zadomowienie
|
Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych Mam 2013, cz.21!
Dzien dobry
![]() Sammi i Gusia, ![]() Misiaczka, ![]() En, masakryczna sytuacja i z autem i z mieszkaniem. Bardzo wspolczuje wydatkow. Wlasciciel jakos dziwnie zgral termin oddania pieniedzy z poinformowaniem Was o problemie ![]() Tweed, gratuluje donoszonej ciazy ![]() Ja wczoraj wypilam herbatke na noc i dziabnelismy sie z TZtem, po czym cala noc meczyly mnie jakby skurcze, cmienie na okres, bol plecow. Nic sie jednak nie rozkrecilo, teraz czuje sie dobrze. Troche sie martwie, bo TZ za chwile zostawi mnie sama, musi odebrac kumpla z lotniska w innej miejscowosci i mam nadzieje, ze nie zaczne rodzic akurat w tym czasie ![]() Dzis mamy w planach kolejne dziabanko, bo chyba dziala ![]() Milego dnia wszystkim ![]() Lece zjesc sniadanie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#349 |
Konto usunięte
|
Mela ja kupowałam w promocji za 3,99.
Dotka wg mnie Twoja niunia jest za mała na basen, w mojej książce piszą, że na basen dziecko musi stabilnie trzymać głowę. Zresztą przy takim maluszku ja bym się dodatkowo bała infekcji, a tym bardziej u dziewczynki. Przy karmieniu nie zasypiam, bo muszę być czujna ze względu na krztuszenie się Młodego, ale przy jego usypianiu czasami.... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2013-08-07 o 10:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#350 |
Zakorzenienie
|
No wlasnie mi tez sie wydawalo ze jest za mala na takie cos a ta kolezanka mowila ze nie,ze tak mozna.
Postaam sie zrobic jakies fajne zdjecia,no i moze wkoncu wspolne to Wam wkleje:-P |
![]() ![]() |
![]() |
#351 | ||||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych Mam 2
Cytat:
Ją miałam tylko dowód. Cytat:
to super że tz z dnia na dzień coraz bardziej zakochuje się w małym. Cytat:
a wysłałaś chociaż smsa? [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42145143]Naprawdę nie tylko ja zasypiam z Małym na rękach? UFFFFFFFF a już myślałam, że jestem wyrodna. Nie boicie się wtedy, że Wam dziecko się osunie albo coś? Ja tak jak pisałam - jakoś zawsze się budzę w innej pozycji niż zasypiałam, tzn. zasypiam siedząc, a budzę się leżąc obok mojego rogalika. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Ją na szczęście budzę sią w tej samej pozycji. Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#352 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dotka- ja bym poczekała z basenem jeszcze trochę. my chcemy chodzić na basen z małą, ale czekamy, aż skończy 3 miesiąc ![]() a tą kiełbaską to nie wiem ![]() powiem Wam, że jem coraz więcej słodyczy, ale małymi kroczkami. próbowałam już po kilka sztuk: piegusków, ciasteczek zbożowych, ciasteczek maślanych z dżemem wiśniowym i na razie jest ok.
![]() |
#353 |
Zakorzenienie
|
Dotka na basen za wcześnie. Zresztą taki basen przy domowy to nie za czysty nawet jeżeli jest chlor. Zresztą dla takich maluszkow lepsza woda ozonowana.
Co do karmienia to ja w nocy pierwsze karmienie na siedzaco, drugie na leżąco bo zwykle zasypiam Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#354 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
A koleś z mieszkaniem to ewidentnie chce was naciągnąć ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Co za noc, w ogóle prawie nie spałam. Mieliśmy pootwierane okna w całym domu na noc, żeby się ochłodziło, w środku nocy zerwał się masakryczny wiatr i z trzaskiem je wszystkie ozamykał, mój pies mało na zawał nie zszedł. Do tego zaczął grad padać i tak walił, że myślałam, że wybije mi szyby w oknach dachowych. Musiałam pozamykać okna i wcale mi się nie ochłodziło w domu i nie mogłam spać w tej gorączce ![]() Mam pytanie do mam kp: bo tak się zaczęłam zastanawiać- jak wam dziecko wisi na cycu a musicie pilnie przerwać na chwilę karmienie, powiedzmy przyjechał listonosz i musicie drzwi otworzyć, to co robicie? Przerywacie karmienie i odkładacie dziecko? Czy jak karmicie to nie ma was dla nikogo? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#355 | |||
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Byliśmy na wizycie u pediatry. Mały zaczął ładnie przybierać i waży juz 4100 ![]() ![]() Muszę małego jeszcze do okulisty zapisać i będzie wsio ![]() A i odebraliśmy pesel Kamila, więc jest już pełnoprawnym obywatelem ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#356 |
Zakorzenienie
|
Michaś zaczął kwękać. Chyba zaraz się obudzi. Mam nadzieję, że da mamie dojeść jabłko.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#357 |
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych Mam 2
Heidi Murkoff
![]() |
#358 |
Zakorzenienie
|
A ten Pesel to gdzie wydaja? Do US trzeba jeszcze małe zglosic?
#359 |
Zadomowienie
|
jakierko ja polecam tą: http://lubimyczytac.pl/ksiazka/16080...-zycia-dziecka
![]() Nowe fotki w klubie ![]() ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Zastanawiam sie nad zakupem karuzeli mała księżniczka Tiny Love, dziewczyny ma któraś z was ją może? ---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- Z tego co wiem do Urzędu Stanu Cywilnego. My za tydzień mamy odebrać i mają nam wysłać sms,że już jest i można przyjść odebrać.
#360 | ||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez surka Czas edycji: 2013-08-07 o 13:12 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:28.