|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#361 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych Mam 2013,
Hej
![]() Zaczęłam nadrabiać, ale nie wiem ile Mały pośpi, więc się witam ![]() Spać poszliśmy dopiero o 3 - po burzy, a tak to Kubuś wisiał ciągle na cycku ![]() ![]() Czyli noc ok i zgodnie z systemem mojego syna -dzień powinien też być ok ![]() Mam w planach dziś spacer z zaliczeniem Tesco na max 15 minut. Tylko boję się, że Kuba jest za mały na wyjście do tylu ludzi-ma 2 i pół tygodnia. Jak myślicie? |
![]() ![]() |
![]() |
#362 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych Mam 2013,
No mysle tak jak wy ze za wczesnie na basen.polezy sobie golutka w wozku i sie dotleni za to..
![]() tak jak teraz lezy na lozku bez pampresa i pierdzi raz po raz hahahahah ![]() ale upal...nie lubie takich ukropow:-( my zglaszalismy do usc a mamy odebrac w urzedzie miasta...(to dobrze bi jest blizej nas..) ---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- Jejku...Neni to ja jestem jakas wyrodna bo moja juz byla dwa razy w ch...i w tesco tez dwa razy..(pierwszy raz jak miala juz skonczone 2tyg i pare dni...)w pon tez jedziemy do ch do mojej pracy ...kolezanki zrobia mi kolor i zabieg pielegnacyjny prezent taki dla mamuski ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#363 |
Zakorzenienie
|
Witam sie z Wami w 40 tc
![]() ![]() gratuluje mamusiom i trzymam kciuki za rozpakowania ![]() Mam do Mamus pytanko na ile dni (ewentualnie godzin ) mniej wiecej zaczełyscie sie oczyszczac (jesli cos takiego mialo miejsce )? Trzymam kciuki za wizyty ![]() nie dam rady nadrobic
#364 |
Zakorzenienie
|
Pesel daja w um 2tyg po zarejestrowaniu w usc.dodaje sie 20 do miesiąca.tak dla tż mowilli w um.u nas jest 132712 jak ur 12lipca
---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- Ja mam herbatke hipp i jest droga ale u mnie działa mam wiecej pokarmu.a rosmana co ma w składzie? ---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- Złapałam siuśki za 2 razem.byliśmy w labie.krew wzięli z rączki.jutro po 14 wyniki w przychodni i zobaczymy. |
![]() ![]() |
![]() |
#365 |
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacy
Dziewczyny czy Wy wychodząc ze szpitala dostałyście jakieś skierowanie na badania maluszków? Chodzi mi o usg brzuszka, główki, na kolejne badanie słuchu? Bo moja znajoma rodziła w innym szoitalu i takie skierowania dostała a my nic
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#366 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zapisaliśmy Oliwię do guru od naczyniaków w Polsce w Łodzi na konsultację. na nfz pierwsze terminy w 2015 roku ![]() ![]()
![]() |
#367 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#368 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacy
Strawberry ja nic nie dostałam. Położna środowiskowa na pierwszej wizycie dała mi skierowanie na usg bioderek i kazała się umówić na wizytę do pediatry-tyle. A po co dodatkowe badanie słuchu?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#369 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#370 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ja mialam zatwardzenia od wczoraj (jeszcze bez kawy zrobilam raz a dzis juz 2 razy ) czekamy zobaczymy jak bedzie . Jutro wizyta wiec jak dotrwam to sie dowiem co i jak ![]()
![]() |
#371 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
To mnie uspokoiłyście, dziękuję ![]() A tak przy okazji BARDZO polecam chustowanie ![]() ![]() ![]() barbara ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#372 | ||||
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych Mam 2
Cytat:
Ja wprawdzie karmię butelką, ale jak Mały ssie, to może się walić i palić, nie wstanę. Dopiero, jak sobie przerwie na beczka, to mogę podejść. Cytat:
Ja nie chodzę ze względu na klimę. Samej mi jest zimno w tych sklepach... Cytat:
Artur miał USG brzuszka i główki w szpitalu. Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#373 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#374 |
Zakorzenienie
|
Hej
Pisze z tel jedna reka. W drugiej mam kroplowke i syna znecajacego sie nad moim cyckiem. Maly dzis pobil siebie. Uzywa mi cyckow jako smoczka. Sutki mi z lekka juz bola. Lubie jak ze mna lezy ale wkurza mnie ze ciagle ten cycek. Macica mi boli od tego mega. Polozna chciala mi smoczka dac, ale ja nie chce bo wtedy w ogole zglupieje z tym. Nie mam mleka jeszcze tylko te siare podobno ktorej ja nie widze jakos sama. Maly szybko cycka zalapuje i nie wkurza sie przy nim ale wlasnie milo spedza se czas ![]() Jestem nieprzytomna od niespania i bolu. Wstaje juz na siku i posiedziec na krzeselku bujanym. Stopy i buzia mi spuchly okropnie. Podobno skutek operacji :/ Wybaczcie ze nie nadrobie. Ciagle ktos tu przychodzi i nas badaja i milion pytan. Pozdrawiam ![]()
#375 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie no, tak mało przyjemności człowiekowi zostało, gratuluję ![]() Cytat:
![]() Ja akurat nie wierzę, że mogę mieć takiego pecha, żeby się do września męczyć...ale czuję, że termin przekroczę ![]() Tylko jak tu się cieszyć ostatnimi chwilami, skoro wszystko boli, skóra pęka, żyły nawalają, nigdzie nie można wyjść, bo pogoda potworna ![]() Cytat:
![]() Jezu, jaka pogoda ![]() Myślałam, że zdechnę po drodze, taki ukrop jest. Jeszcze durna chciałam dzisiaj iść do ginki na nogach, niby bez tragedii, bo tylko 2,5km w jedną stronę, ale teraz myślałam, że z przystanku do domu nie dojdę, a co dopiero takie wojaże ![]() ![]() Nic to, chwilę posiedzę i zabieram się za robienie makaroniku ![]() I jeszcze raz zacznę się szykować do ginki, bo mój wcześniejszy odmok na nic się zdał ![]()
![]() |
#376 |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacy
PERSE,
Znam ta stronę ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"nie człowieka kocham mniej, lecz naturę bardziej" Edytowane przez lachryma Czas edycji: 2013-08-07 o 12:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#377 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#378 |
Zadomowienie
|
Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych Mam 2013, cz.21!
Dziekuje dziewczyny za Wasze propozycje odnosnie ksiazek, tak tez myslalam, ze Murkoff bedzie przewazac
![]() Ja posprzatalam mieszkanie (odkurzanie, kurze, podlogi pozmywalam, lazienke i kuchnie ogarnelam), pranie wstawione, wkrotce zabiore sie za obiad a poki co leze i ogladam tv ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- Neni, po ponad dwoch tygodniach chyba mozna wyjsc do ch, byle nie na dlugo. Powiem Ci, ze w UK sie nie przejmuja tym i moga wyjsc do ludzi juz po kilku dniach, o ile matka i dziecko czuja sie dobrze ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#379 |
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany
Ja się sama nauczyłam. Może jestem nieodpowiedzialną matką ale nie ćwiczyłam na lalce tylko z instrukcją od razu zamotałam małą i poszłyśmy na 10 min na spacer. Antonina od razu zasnęła więc chyba jej było dobrze
![]() My idziemy prywatnie |
![]() ![]() |
![]() |
#380 |
Zakorzenienie
|
A do którego tygodnia należy zrobić usg bioderek?
|
![]() ![]() |
![]() |
#381 |
Konto usunięte
|
Odp: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych Mam 2013, c
Nie ma chyba granicy, my zrobiliśmy koło 5 tygodnia, ale mamy powtórzyć w 3 i 6 miesiącu (a wszystko było OK). Moja pediatra mówiła, żeby się z tym nie spieszyć, bo potem i tak trzeba powtarzać.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#382 |
Zadomowienie
|
A to nie zniknie samo? Mi w szpitalu mówil że do 2rż samo się wchłonie, Gabi ma małego naczyniaka na powiece.
#383 |
Konto usunięte
|
Odp: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych Mam 2013, c
Moje Maleństwo wywaliło właśnie 140 ml mleka i 50 ml herbatki z kopru w ciągu 2 godzin....
Naczyniaki ponoć same się wchłaniają, moja siostra podobno miała też, teraz jest piękna i gładziutka ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#384 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych Mam 2
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42150364]Moje Maleństwo wywaliło właśnie 140 ml mleka i 50 ml herbatki z kopru w ciągu 2 godzin....
Naczyniaki ponoć same się wchłaniają, moja siostra podobno miała też, teraz jest piękna i gładziutka ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] ![]() ![]() ![]() ![]() Naczyniaki sie wchlaniaja ![]() ![]()
#385 |
Konto usunięte
|
Poproszę o brawa, wróciłam z pierwszej mojej samodzielnej wyprawy z malizną
![]() była bardzo przyjemnie, mały w jedna i druga strone spał, u pani doktor czuwał i był bardzo spokojny, zjadłam przy okazji obiad na mieście a wracajac odebralam pesel w urzędzie gminy ![]() Jutro mamy wizytę u neonatologa i usg głowy, a 13 sierpnia w promyku słońca usg bioderek u Pytlasinskiego i narazie wizyty z głowy. Dostaliśmy skierowanie na rehabilitację bobath ze względu na ciagle skrety małego w prawa stronę.. Będziemy ćwiczyć ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#386 |
Raczkowanie
|
Witamy się już rozpakowane i w domku
![]() WIKTORIA, 04.08.2013 (I rocznica ślubu) URODZONA O GODZ. 6.55, WAGA - 4820 g i 60 cm ![]() rekordowe dziecko na porodówce w ciągu tygodnia ![]() Coś więcej napiszę później, teraz wrzucam zdjęcie naszego 'Maleństwa' Jesteśmy już w domku i wszystko z nami w porządeczku, powoli się ogarniamy. Wiktoria - w świecie, w którym jest głośno i dużo ludzi, a ja - w świecie gdzie ważne są kupy, przełykanie i w którym widać stopy i uda ![]()
#387 | |
Zakorzenienie
|
Tesiu
![]() A ja czekam na ojca wlasnie, ma nas odwiedzic i zabrac Lale do parku i na lody... a poza tym moze mi wreszcie powie, jaka ma "propozycję" nowa dla nas... bo ma, tylko poki co pary z ust nie puscil jeszcze. Az sie boje, co to znowu mialoby byc ![]() ---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- Cytat:
![]() ![]()
Iza ![]() Diablicja ![]() Lilo ![]() Kubulek ![]() Edytowane przez Oliath Czas edycji: 2013-08-07 o 13:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#388 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#389 | ||
Zakorzenienie
|
No i zgłupiałam z tym wejściem do Tesco
![]() ![]() Nie sądziłam, że będę miała takie problemy ![]() ![]() była bardzo przyjemnie, mały w jedna i druga strone spał, u pani doktor czuwał i był bardzo spokojny, zjadłam przy okazji obiad na mieście a wracajac odebralam pesel w urzędzie gminy ![]() Jutro mamy wizytę u neonatologa i usg głowy, a 13 sierpnia w promyku słońca usg bioderek u Pytlasinskiego i narazie wizyty z głowy. Dostaliśmy skierowanie na rehabilitację bobath ze względu na ciagle skrety małego w prawa stronę.. Będziemy ćwiczyć ![]() ![]() No to należą się ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ale fajnie Wam wyszło- w I rocznicę ślubu ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#390 | |
Zadomowienie
|
Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych Mam 2013, cz.21!
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:50.