|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2.
Cytat:
![]() 2. Mój wczoraj zaczął gryźć pałąk od maty W ogóle zachowuje się tak, jakby miał ząbkować za chwilę... Kupiłam Mu gryzaczek,dziś wyparzę ![]() 3. Tobrex ![]() Cytat:
|
|
|
#3302 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a z tą Zosią uważaj bo zaraz się Antosia pojawi a tak apropo ciąży to mi się też ostatnio przypomniało że fajnie było ![]() ale jeszcze czas Cytat:
czarna?czerwona? Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3303 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() jak miałam z 12 lat pojechałam do ciotki do Kolbuszowej. i oni cały czas żebym szła na pole. w końcu się rozpłakałam, "bo ja wakacje mam i nie idę w pole" (a ze wsi jestem i czasem w polu pomagałam )ale też już czesem mówię na to nieszczęsne pole, czasem też już mówię "idę na nogach", ale jak pierwszy raz powiedziałam "dżefko" to się rozpłakałam. wszak ja z lubelszczyzny. u nas mówią jak w telewizorze ![]() duże WOW. zdolniacha ![]() a jaką?! moja matka brała kościelny ślub jak miałam coś koło 8 lat. była w malinowej kiecce. ojciec do tej pory uwielbia powtarzać, że była to najbrzydsza sukienka slubna jaką widział ![]() heh... no i siłacz-matowy z Kamilka ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
#3304 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
znam tą sprawę ! Jeju jak można o taki bandziorze takie bzdury gadać i po co w ogóle się proboszcz miesza w jakieś kibicowskie sprawy...ręce opadają... Ogólnie mój też dziś w nocy co 2 godziny na cycu...a w dzień...jak mu nawet dobrze to ciągle piszczy i wrzeszczy bo mam wrażenie że już by coś popełzał poraczkował a nie umie...i piszczy ze złości mój chory łeb mi pęka !mam w domu 31 stopni
|
|
|
#3305 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i jeszcze np. jest u mnie taki ksiąz , który nie trawi Owsiaka- zeby się o kims wypowiadać aż tak negatywnie uważam trzeba go znać a nie czerpać wiedzę z Radia Maryja, bo Owsiak se dla mnie może nawet "szczać" na siedząco ważne że sprzęt z logo orkiestry jest widoczny ( a nawet to mu zarzuca- że tego sprzętu nie ma)
|
|
|
#3306 | |
|
Wtajemniczenie
|
Nie zauważyłam wcześniej...
Cytat:
Nie było emotikonki więc nie jestem duchem świętym...skąd mogłam wiedzieć :PNa kościół nie ma ale na kiecke, imprezkę na 200 osób, wódzię i inne jest. Powiedzmy szczerze ile jest takich przypadków że kogoś naprawdę nie stać. Zresztą jak kogoś nie stać na 1000 zł to chyba powinien przemyśleć czy stać go na założenie rodziny ogólnie i taką ceremonię. Na której chyba osobie wierzącej powinno zależeć... Z tego mi się chce śmiać ogólnie... na fotografa i filmik nie szkoda kasiorki, a jak biednemu księdzu uciąć kombinowanie Taka właśnie to jest wiara przemyślana i świadoma To ogólne obserwacje - oczywiście zapewne każda z tego forum miała zupełnie inaczej ![]() ---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- A ogólnie może ktoś mi napisze.... Jak długa jest krowa ?? Bo się wczoraj z chłopem posprzeczaliśmy o to czy krowa się zmieści do windy towarowej...a w google nie mogę znaleźć informacji i spór pozostaje nierozwiązany ! Ktoś pomoże ??
|
|
|
#3307 |
|
Zakorzenienie
|
Witamy po wizycie
Szczepienie Kacper znióśął dzielnie, wychwalony przez lekarke-same achy i ochy- znów pękam z dumy, ale do rzeczy: Dieta CUD działa Kacper waży 9740g czyli w 2 tygodnie przybrał 140g a nie jak osttanio bywało 800g Lekarka (inna niz osttanio, bo była na urlopie) mówi, ze ruchliwy jest, ciągle wierzga to na pewno zrzuci, wychwaliła że pogodny i wesoły-darł się tam w niebogłosy, bo nad lezanką wisi osmiornica i tak do niej gadał;p. Mówi,ze ladnie"się ciagnie" i zaraz bedzie siadał imozna go juz na półsiedzaco wozić, sprawdza sie to z tym, co mowil ortopeda, bo miesiąc temu tez mowił, ze za miesiąc bedzie można podnosic oparcie wózka, więc w koncu bedzie widzial świat i tak ogolnie to tyle A i marchewka mojego wyrobu byla za gesta...dalam dzis troche wody i wsunął
|
|
|
|
|
#3308 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja kiedys poszłam na Pomorzu do sklepu i poprosiłam dwa kołaczyki.. babka chyba z 3 razy się pytała co ja chcę.. bo po ichniemu to są szneki chyba czy jakoś tak ![]() Cytat:
a krowa.. zależy jaka krowa co nie? ale taka standard to chyba nie hahha ---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#3309 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ciekawy powód do sprzeczki ![]() ---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- Cytat:
za szczepienie i dietę
|
|||
|
|
|
|
#3310 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cześć
![]() Dzięki za odpowiedzi odnośnie spania na brzuszku i za powitanie też ![]() dla mnie cudne, ale zalezy kto co lubi, bo z pogodą róznie bywa i komarów duzo, ale jeziora i przyroda niepowtarzalna... faceci z długimi włosami są bleeee ![]() ![]() Cytat:
mój tz medal powinien dostać ze to zniósł ale on to się ze wszystkimi potrafi dogadać ![]() zdjęcie będzie a ostały się w brytyjskim h&m (były po 1 funcie) ktos sprowadził i sprzedawał na allegro ![]() Cytat:
![]() za kontrolę Róży Cytat:
przypomniało mi się jak kiedyś zastanawiałysmy się ile krowa ma wymion ![]() Cytat:
![]() ![]() Jeszcze mi się przypomniało, że nie pogratulowałam Florkowi zęba! ![]() I dla Choco i JolanT za przewrotkiU mnie dziś piękna noc, przyjemne 21 st w sypialni. Ale nie sie już skonczą te cholerne upały bo na spacery nie da sie wyjść
Edytowane przez alliw Czas edycji: 2013-08-07 o 14:28 |
||||
|
|
|
|
#3311 | |||
|
Zakorzenienie
|
moj nie zwaza co gryzak a co nie. wszystko zre. zeby sprawiedliwie bylo
![]() Cytat:
biedny Dziedzic. cos mi sie zdaje ze lada moment nasze dzieci rusza z kopyta ![]() chociaz a moj a moj tak kombinuje ze jakos sie do przodu posuwa. ruchem gasienicowym chodz wciaz okrag preferuje.a bierzesz cos na chorobe? jakos sie kurujesz? leżę!!! każdego pytania się na forum spodziewałam. Powiem Ci że zależy jaka winda i jaka krowa ale średnia krowa do takiej windy jak kojarze by sie na wpych zmiescila najwyzej by ogon podkulila ![]() ![]() hehe to ciekawe co z moim będzie ![]() ![]() brawa dla Kacperka za ochy i achy!!! ![]() ![]() Cytat:
![]() :brzyda l: a ja nadal nie wiem co chcialas kupic kołacze? ---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- Cytat:
![]() ![]() i zazdroszcze 21 stopni. brzmi jak fatamorgana
|
|
|
|
#3312 | |||
|
Kniaginia
|
Cytat:
Podobno na Lubelszczyźnie, a szczególnie Zamojszczyźnie, mówią najczystszą polszczyzną ![]() Cytat:
![]() Nie wiem, ja miastowa. Cytat:
Kiedyś jak byłam w Krakowie i wsiadłam w tramwaj, chciałam spytać, czy on jedzie na stare miasto. Tylko że powiedziałam po lubelskiemu, czyli czy jedzie na starówkę i nikt nie wiedział, o co mi chodzi. |
|||
|
|
|
|
#3313 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
nie no chyba nie ![]() dziekujemy, możesz gratulować jeszcze raz bo UWAGA!!!!! (nie nikt nie urodził) AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA FLOREK MA DRUGIEGO ZĘBA!!!!!
|
|
|
#3314 |
|
Kniaginia
|
Dragusia,
A który teraz wyszedł ząb?
|
|
|
|
|
#3316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3317 |
|
Zakorzenienie
|
teraz lewa dolna jedynka. wiec dolne jedynki już ma
prawie jak królik to co ja mam teraz tą szczoteczką nakładką wodą mu przemywać tak?
Edytowane przez Dragusia88 Czas edycji: 2013-08-07 o 15:22 |
|
|
|
|
#3318 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() klaski :u mnie na studiach ok 100 osob i może z 10 byłoz Lublina reszta z caałej Polski tam dopiero poznałam wiele regionalizmów i zamienników. Dziewczyny z dalsza nie wiedziały co to: kaszkietówka- u nich była czapka z daszkiem, ciapy- u nich kapcie, cebularze- tego to nie znały wcale. Mój tż 40km poza Lublinem i już innowacje jakieś;p np. ciarupa- pogardliwie o misce,np dla psa ja pierwszy raz słyszałam, a na ciasta mówią placki,dla mnie placki to ziemniaczaane, racuchy, ewentualnie krowie, ale nie sernik czy szarlotka
|
||
|
|
|
|
#3319 |
|
Zakorzenienie
|
Dragusia88
idzie jak burza
|
|
|
|
|
#3320 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za zębaCytat:
|
|
|
#3321 | |
|
Kniaginia
|
Cytat:
![]() Cebularze tylko u nas występują. Och, jak jest taki świeży, chrupiący to masełko na niego i pychota! |
|
|
|
|
|
#3322 |
|
Zakorzenienie
|
u nas cebularz to taka bułka jak mini pizza z cebulą, a u Was?
|
|
#3323 |
|
Zakorzenienie
|
despa teżtaki placek z cebulą i z makiem...do tego masełko
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3324 |
|
Zakorzenienie
|
a to bez maku i masełka, ale w piekarni nie kupie tylko zapakowany w folię w markecie (przynajmniej w tych zwykłych piekarniach)
|
|
#3325 | ||
|
Zadomowienie
|
moge zapytac bratowej u kogo kupowała jesli chcesz
Cytat:
Cytat:
Florek zęba urodził ![]() GRATULACJE jeszcze raz |
||
|
|
|
|
#3326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- To takiego czegoś nie znam. |
|
|
|
|
|
#3327 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
czyli przystopował tak jak moj i OC Cytat:
Ja poprosiłam nad morzem gofry z borówkami to mnie baby wyśmiały, bo dla nich borówki to jakieś wielkie czerwone kulki, a moje borowki to jagody Cytat:
![]() Cytat:
hehehebrawo dla Florka, jest gość ![]() Jeszcze co do kazan to w tamtym roku jak byliśmy na ślubie znajomych, mieli kazanie gdzie ksiądz ciągle gadał że więcej jest rozwodów niż małżeństw |
|||||
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3328 |
|
Zakorzenienie
|
uf, nadrobiłam
gratuluję wszystkim przewrotów, zębów, my stoimy w miejscu. Dodatkowo ja się sypię całkowicie, witaminy nie pomagają, morfologia co raz gorsza, a waga ciągle leci w dół. Do tego doszły zawroty głowy. Zastanawiam się nad przejściem na mm, bo co z tego, ze mały ma 9kg i super się rozwija jak niedługo nie będę w stanie się nim zajmować
|
|
|
|
|
#3329 | |
|
Kniaginia
|
I z makiem, jak Klementyna pisała.
Cytat:
Ja w Lublinie i w Warszawie też. Ale zapytaj krakowianek |
|
|
|
|
|
#3330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pokłócili się z księdzem dzień przed weselem i kazanie było o ilości rozwodów. |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:08.

bo zaraz się Antosia pojawi 

klaski :