Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć II część naszego wątku?
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz.2 21 38,18%
Przyszła wiosna będzie nasza, każda będzie miała swojego Bobasa - mamusie III/IV 2014 cz. 2 0 0%
Choć jesień już zagęszcza ruchy, to my się nie smucimy - podziwiamy rosnące brzuchy 0 0%
Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz. 2 26 47,27%
Połowa jeszcze rzyga, za niedługo im przejdzie chyba -mamusie III/IV 2014 cz. 2 8 14,55%
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-07, 12:26   #1771
mona1
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość

O - moja jest Ale tak czytam i czytam też o tym USG i czy ono jest obowiązkowe czy zalecane czy proponowane? Bo z informacji na necie wynika, że jeśli jest "częścią składową diagnostyki prenetalnej" to jest obowiązkowe? Wynikałoby, że to właśnie USG jest tym pierwszych z 3 zalecanych USG kontrolnych w czasie ciąży. Mnie ginekolog nie pytała czy chcę czy nie, tylko robimy i tyle. Z tym, że ja chcę mieć je zrobione.
To badanie jest proponowane, obowiązkowe tylko dla kobiet po 35 roku życia. Czyli rozumiem, że badanie będziesz miała robione na "zwykłej" wizycie i nie będzie ono ekstra płatne?
Cytat:
Napisane przez Gianna M Pokaż wiadomość

[/COLOR]Mona
Fajna lista z tymi lekarzami moj na szczescie jest na liscie
:
Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Moj tez jest na liscie
Cytat:
Napisane przez justine_87 Pokaż wiadomość
Mój gin jest na tej liście
:
szczęściarymojego co prawda na liście nie ma, ale w przychodni do której chodzę 3 z tej listy robi badania 4D, właśnie genetyczne, więc pójdę. Koszt takiego badania 250zł
mona1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 12:27   #1772
kamilast
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Karolcia2401 Pokaż wiadomość
Witajcie, można?

Co prawda jeszcze ciąża niepotwierdzona u mnie, wczoraj byłam u gina, stwierdził że za wcześnie na badanie (OM 03.07) i umówiłam się na usg dopiero na 19 sierpnia... Ale zrobiłam 5 testów ciążowych i każdy jest pozytywny... Myślicie, że będę jedną z was?
5 testów nie może się mylić
kamilast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 12:28   #1773
BeautifulLie
Zadomowienie

Cytat:
Witajcie, można?

Co prawda jeszcze ciąża niepotwierdzona u mnie, wczoraj byłam u gina, stwierdził że za wcześnie na badanie (OM 03.07) i umówiłam się na usg dopiero na 19 sierpnia... Ale zrobiłam 5 testów ciążowych i każdy jest pozytywny... Myślicie, że będę jedną z was?
witaj! napewno będziesz

Cytat:
Napisane przez komciak Pokaż wiadomość
ja staram się jeść zdrowo chociaż wiadomo nie zawsze wychodzi, ale wsuwam owoce, staram też warzywa bardziej włączać do diety .

Dostałam jeszcze receptę na tabletki z jodem, czy któraś też dostala i łyka? Gin mówiła, że to nowe rozporządzenie i że obowiązkowo teraz w ciąży się to łyka, tak jak kwas foliowy.

Teraz tak zaczęłam myśleć, czy to normalne, ze między datą z OM a z USG jest taka różnica? Niby 6tc a tu 4... dopiero teraz do mnie dotarło, ze może nie cykle dłuższe a coś jest nie tak, nie rozwija się prawidłowo... A może nakręcam się niepotrzebnie? Zwariuję!
u mnie jest tak samo... wg om to bylabym juz w 9 TC a jestem w 7 TC to po prostu jest zależne od zapłodnienia, prawda dziewczyny? czy ja już też coś pochrzaniłam? przede wszystkim bądź spokojna, nerwy nie pomagają

A gdzie ta lista lekarzy? bo chyba coś przeoczyłam :/

Edytowane przez BeautifulLie
Czas edycji: 2013-08-07 o 12:30
BeautifulLie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 12:28   #1774
Karolcia2401
Zakorzenienie

GG do Karolcia2401

Cytat:
ja staram się jeść zdrowo chociaż wiadomo nie zawsze wychodzi, ale wsuwam owoce, staram też warzywa bardziej włączać do diety .

Dostałam jeszcze receptę na tabletki z jodem, czy któraś też dostala i łyka? Gin mówiła, że to nowe rozporządzenie i że obowiązkowo teraz w ciąży się to łyka, tak jak kwas foliowy.

Teraz tak zaczęłam myśleć, czy to normalne, ze między datą z OM a z USG jest taka różnica? Niby 6tc a tu 4... dopiero teraz do mnie dotarło, ze może nie cykle dłuższe a coś jest nie tak, nie rozwija się prawidłowo... A może nakręcam się niepotrzebnie? Zwariuję!
a mnie gin stwierdził, że nawet kwas foliowy wcale nie jest konieczny, jak to powiedział: "wiesz, ktoś kiedyś pomyślał że zarobi sobie na ciężarnych i puści w obieg info że coś jest niezbędne, zacznie to produkować i zarobek milionowy gotowy"...
Ale mam to w nosie, nie wybaczyłabym sobie gdyby było coś nie tak z maluszkiem i ktoś by mi powiedział później że to wina braku kwasu foliowego, więc biorę codziennie w zestawie z femibionem i od dziś luteinką

Edytowane przez Karolcia2401
Czas edycji: 2013-08-07 o 12:30
Karolcia2401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 12:30   #1775
kamilast
Raczkowanie

Kobiety wytłumaczcie mi bo już nic nie rozumiem. Wydawało mi się że każde usg w 12-14tyg jest genetyczne bo sie ocenia fałd karkowy i kość nosową czyli to co ew. może świadczyć o jakiś wadach i że każdy gin ma obowiązek to zrobić. na co wy się umawiacie tak dodatkowo?
Stary 2013-08-07, 12:35   #1776
mona1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kamilast Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Ja po koszmarnych przeżyciach jestem. Miałam intensywny weekend i wstalam w pon rano, a tam krwawienie jakbym okres dostała. Spłakałam się, spakowałam torbę i pojechałam do szpit z wizją że po wszystkim i że mnie wyskrobią itp. A tam nie dość, że serce bije to ręce się ruszają Widok czad naprawdę. Zostałam zwyzywana od panikar i wysłana do domu i leże jak naleśnik i was czytam.
Też mam mózg ciążowy, przed każdym wyjściem z domu dzikie poszukiwanie kluczyków, jak już znajdę to się okazuje że nie wiem gdzie torebke położyłam, jak znajdę to już nei wiem gdzie są kluczyki
Mi brzuch gdzieś od tyg wystaje, do szczupłych nie należałam i teraz mi te moje fałdki wypchnęło na zewnątrz więc wyglądam jak mega grubas a nie jak w ciąży
współczuję, nie chciałabym czegoś takiego przezyć... najważniejsze jednak że dobrze się skonczyło. dla dzidziusia, jaki jest duży już?
Cytat:
Napisane przez BeautifulLie Pokaż wiadomość
dziewczyny a czy wy bierzecie jakieś witaminy? jak tak to od kiedy zaczęłyście je brać?
femibion natal 1, opróćz tradycyjnego kwasufoliowego zawiera matafolinę i witaminy, biorę od kilku miesięcy przed ciążą, jestem zadowolona
komciaknie nakręcaj się niepotrzebnie, na pewno wszystko jest w porządku. Takie rozbieżności bardzo często się zdarzają i nie oznaczają niczego złego, po prostu później miałaś owulację. Skoro lekarz powiedział, że z ciążą wszystko ok, to mu zaufaj i nie denerwuj się, bo dzidziuś teraz potrzebuje przede wszystkim Twojego spokoju
Cytat:
Kobiety wytłumaczcie mi bo już nic nie rozumiem. Wydawało mi się że każde usg w 12-14tyg jest genetyczne bo sie ocenia fałd karkowy i kość nosową czyli to co ew. może świadczyć o jakiś wadach i że każdy gin ma obowiązek to zrobić. na co wy się umawiacie tak dodatkowo?
Jeśli Twój lekarz jest na liście ultrasonografistów z certyfikatem możesz być spokojna, że posiada odpowiedni sprzęt i umiejętności do dokładnego przeprowadzenia badania. Jeśli nie (z tego co czytałam w internecie) ryzyko błędu może być ogromne....
tu masz co nieco wyjaśnione
http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-...,13290332.html
Stary 2013-08-07, 12:35   #1777
thidien
Rozeznanie

co do witaminek to przez 4msc brałam kwas foliowy, a od pierwszej wizyty u gina femibion 1
poza tym blenderuję robie owocki jako koktajle - do normalego ich jedzenia mnie nie ciągnie, a tak to wypijam dwie szklanki w taki upał i 2 w 1: i zdrowo i chłodniej

hm.. chyba cały tłuszcz oponkowy postanowił uciec z miejsca akcji maluszkowo-fasolkowej, bo brzuchol mam okropnie wielki

kombinuję kartkę z bociankiem i napisami "zostaniesz babcią" i "zostaniecie dziadkami" miałam się bardziej naciąć nożyczkami, ale... że jestem leń :P robię z klipartów ;P

zdrówka wszystkim nam życzę i naszym maluszkom
II kreski 1.12.2015
thidien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 12:38   #1778
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
szczęściarymojego co prawda na liście nie ma, ale w przychodni do której chodzę 3 z tej listy robi badania 4D, właśnie genetyczne, więc pójdę. Koszt takiego badania 250zł
Mojego też nie ma, ale w razie co znalazłam blisko mojej pracy prywatnego, który jest na liście.

Cytat:
Ja nie jestem pewna czy na NFZ na pewno mi to zaproponują więc wolę się zabezpieczyć.

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

Cytat:
Jeśli Twój lekarz jest na liście ultrasonografistów z certyfikatem możesz być spokojna, że posiada odpowiedni sprzęt i umiejętności do dokładnego przeprowadzenia badania. Jeśli nie (z tego co czytałam w internecie) ryzyko błędu może być ogromne....
Doczytałam - no to tym bardziej wolę prywatnie
Stary 2013-08-07, 12:52   #1779
kamilast
Raczkowanie

Cytat:
współczuję, nie chciałabym czegoś takiego przezyć... najważniejsze jednak że dobrze się skonczyło. dla dzidziusia, jaki jest duży już?

Jaki duży nie wiem, bo bez mierzenia było. W czwartek mam normalną wizytę to się dowiem. A ciąży 10 tyg +, czyli jak kto woli 11tyg (nie dojdę jak to się powinno liczyć).
Dzięki za link,doedukowałam się . Ale tak globalnie na to patrząc 150 lek? w skali kraju? ciekawe jaki procent kobiet ma do nich dostęp. Mi w pierwszej ciąży zrobił gin w funduszowej poradni i pewnie tak to się odbywa najczęściej. Czyli rozumiem że planujecie USG u eksperta i badania z krwi tak?
Stary 2013-08-07, 13:16   #1780
mona1
Zadomowienie

Cytat:
Jaki duży nie wiem, bo bez mierzenia było. W czwartek mam normalną wizytę to się dowiem. A ciąży 10 tyg +, czyli jak kto woli 11tyg (nie dojdę jak to się powinno liczyć).
Dzięki za link,doedukowałam się . Ale tak globalnie na to patrząc 150 lek? w skali kraju? ciekawe jaki procent kobiet ma do nich dostęp. Mi w pierwszej ciąży zrobił gin w funduszowej poradni i pewnie tak to się odbywa najczęściej. Czyli rozumiem że planujecie USG u eksperta i badania z krwi tak?
kamilast a czemu nie ma Cię na liście na pierwszej stronie? Dopisujemy?
Stary 2013-08-07, 13:18   #1781
All_21
Przyczajenie

Cytat:
napisz coś więcej o sobie

A więc to jest druga moja ciąża, pierwsza niestety obumarła w 6 tyg.

Po wczorajszej wizycie uśmiech na twarzy wszystko w jak najlepszym porządku serduszko bije ! i to jest najważniejsze. Dla uspokojenia przyjmuję Luteinę , jak dotor powiedział nie szkodliwa a pomaga
All_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 13:22   #1782
Gianna M
Zakorzenienie

Cytat:

Nie kazde usg miedzy 11-14tyg jest usg genetycznym i nie kazdy lekarz umie i ma certyfikat zeby je wykonac,mona podeslala linka do lekarzy ktorzy go maja. info o usg genetycznym:
http://www.badania-usg.pl/usg-ciazy/usg-genetyczne

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

[QUOTE=[B]komciak[/B];42147906]ja staram się jeść zdrowo chociaż wiadomo nie zawsze wychodzi, ale wsuwam owoce, staram też warzywa bardziej włączać do diety .

---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ----------

Nie martw sie dwa tyg to standard bo przeciez zaplodnienie bylo pozniej ,zagniezdzenie, wszytsko jest ok nie martw sie

Gianna M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 13:40   #1783
cobra115
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
Ja dzis wbilam sie w jeansy; jestem dalej plaska, a to juz srodek 11.tygodnia. Ciekawe, kiedy mnie wydmie.
Baaaaardzo sie zdenerwowalam w pracy wczoraj. Przeryczalam caly wieczor wiszac na telefonie z Tz i mama.

Cytat:
Ja dzisiaj już po oddaniu krwi. Moczu nie zapomniałam I pamiętacie, że wczoraj pisałam o tej szalonej kolejce? To dzisiaj przyszłam 40 min później i nikogo nie było - weszłam z marszu
Po 15.00 jadę z powrotem odebrać wyniki, zrobić EKG i do lekarza rodzinnego znów.
U mnie też zazwyczaj później jest 'luźniej' w kolejce

Cytat:

Ja wczoraj usłyszałam, że będę głupia jak nie pójdę na zwolnienie.... W piątek powiem szefowi i szefowej o ciąży, złożę zaświadczenie i powiem, że już teraz chciałabym szkolić osobę na moje miejsce.
Nie powinni mnie rozszarpać... CHYBA. Boję się jak jakas głupia małolata
Ja też się bałam, ale fasolka najważniejsza

Cytat:
Byłam na wizycie i okazało się, że nie jestem w 6tc jak wychodzi z OM, tylko w 4tc . Gin powiedziała, że wszystko jest ok, ciąża rozwija się prawidłowo, zarodka jeszcze nie widać co prawda, ale pęcherzyk ma 1,1cm dopiero, więc jak ma być widać . Torbiel na lewym jajniku, ale pani doktor mówiła, że to normalne w ciąży i koło 16tc powinna samoistnie zniknąć.

Cytat:
Cześć dziewczyny
Ja po koszmarnych przeżyciach jestem. Miałam intensywny weekend i wstalam w pon rano, a tam krwawienie jakbym okres dostała. Spłakałam się, spakowałam torbę i pojechałam do szpit z wizją że po wszystkim i że mnie wyskrobią itp. A tam nie dość, że serce bije to ręce się ruszają Widok czad naprawdę. Zostałam zwyzywana od panikar i wysłana do domu i leże jak naleśnik i was czytam.
Też mam mózg ciążowy, przed każdym wyjściem z domu dzikie poszukiwanie kluczyków, jak już znajdę to się okazuje że nie wiem gdzie torebke położyłam, jak znajdę to już nei wiem gdzie są kluczyki
Mi brzuch gdzieś od tyg wystaje, do szczupłych nie należałam i teraz mi te moje fałdki wypchnęło na zewnątrz więc wyglądam jak mega grubas a nie jak w ciąży
ciekawe dlaczego krwawiłaś
Cytat:

Nie poszlam na badania nie czuje sie dzis na silach jakos no i zapomnialam wczoraj kupic pojemnik na siuski Pojde jutro juz na pewno bo na watrobe czeka sie 3 dni wiec jutro moja ostatnia szansa przed wizyta we wtorek.
Jest taki zar ze ledwo zyje a jutro ma byc jeszcze gorzej wiatrak chodzi caly dzien a ja i tak ledwo dysze.
Uciekam przygotowac sobie troszke rzeczy na obiad dzis robie wrapsy
Zycze wszytskim brzuchatka udanego popoludnia i oby powialo w koncu chlodem!!!!!!!!!!!!:prosi :
W taką pogodę faktycznie lepiej odpuścić badania

Kurcze, kupiłam sobie tylko spódnicę i krótkie spodenki a w przymierzalni miałam z milion rzeczy

Cytat:
dziewczyny a czy wy bierzecie jakieś witaminy? jak tak to od kiedy zaczęłyście je brać?
Cytat:
Witajcie, można?

Cytat:
a mnie gin stwierdził, że nawet kwas foliowy wcale nie jest konieczny, jak to powiedział: "wiesz, ktoś kiedyś pomyślał że zarobi sobie na ciężarnych i puści w obieg info że coś jest niezbędne, zacznie to produkować i zarobek milionowy gotowy"...
Ale mam to w nosie, nie wybaczyłabym sobie gdyby było coś nie tak z maluszkiem i ktoś by mi powiedział później że to wina braku kwasu foliowego, więc biorę codziennie w zestawie z femibionem i od dziś luteinką
Stary 2013-08-07, 13:47   #1784
Irie88
Przyczajenie

Witajcie Mogę dołączyć? Wcześniej nie miałam odwagi, bo poroniłam w lutym i bałam się że coś znowu będzie nie tak... Teraz jestem w 11 tyg. i jak na razie wszystko ok. Mam 25 lat i czteroletnią córeczkę. Pozdrawiam wszytkie mamy
Irie88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 13:59   #1785
mmhym
Zadomowienie

komciak
Dobrze, że wszystko okej. A na gardło polecam Tantum Verde
Ja mam różnicy 9 dni pomiędzy OM i USG

Cytat:
Napisane przez Enia_ Pokaż wiadomość

nie wyobrażam sobie zostawić wszystkiego na ostatnią chwilę
w poprzedniej ciąży odrazu czułam ze to będzie dziewczynka,kupowałam ciuszki w SH,mnóstwo i takich nawet na 3-4 latka które niebawem się przydadzą przecież jeść im w szafie nie daje a miejsca mam dosyć
Tez myślę, że to musi być super przyjemne - już się doczekać nie mogę, ale zakupy, w tym dla siebie głównie na początek, planuję we wrzesniu, po wakacjach

kamilast
Ja pierniczę, ale miałaś emocjonujący dzień Dobrze, że zakończył się pozytywnie

Gianna M
Co to są te wrapsy? Mój mąż ma pracę w domu rodziców i je tam obiady, a dla mnie samej nie chce mi się gotować, bo i tak apetytu nie mam Dlatego dzisiaj tylko zupa pomidorowa

Cytat:
Ja folik i co 2/3 dni falvit mama, bo mi kiedyś farmaceutka wcisnęła podatna jestem...

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
No to mam zwolnienie mam do konca tygodnia odpoczne troche i podlecze plecy. W pn pojde do kolegi ortopedy w pracy i wezme skierowanie na masaze. Lekow, nawet wcieranych jak Voltaren, mi nie wolno.
Przekichane, w takim razie tlyko życzyć, żeby te 3 tygodnie szybko i już bezstresowo minęły

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Jakiś związek musi być
Ale powiem Ci że ja też mam kartę ciąży Femibionu [COLOR="Silver"]
Ja mam kartę Matruelle

Cytat:
Witajcie, można?

Oczywiście Gratuluję. A dla pewności zawsze betę HCG można zrobić

Cytat:
To badanie jest proponowane, obowiązkowe tylko dla kobiet po 35 roku życia. Czyli rozumiem, że badanie będziesz miała robione na "zwykłej" wizycie i nie będzie ono ekstra płatne?
Kurcia, to mi zabiłaś ćwieka - bo nie wiem ile to będzie płatne Zapytam jutro na wizycie, ale chyba niezależnie ile, zrobię i tak Ale moja szwagierka, która do niej chodziła mówiła mi ostatnio, że nigdy nie zapłaciła u niej więcej niż 180 zł, więc może to to.

Ja się wybieram za godzinkę na to EKG, normalnie jak pomyślę, że muszę wyjść na zawnątrz to

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ----------

Cytat:
Napisane przez Irie88 Pokaż wiadomość
Witajcie Mogę dołączyć? Wcześniej nie miałam odwagi, bo poroniłam w lutym i bałam się że coś znowu będzie nie tak... Teraz jestem w 11 tyg. i jak na razie wszystko ok. Mam 25 lat i czteroletnią córeczkę. Pozdrawiam wszytkie mamy
gratulacje

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 14:00   #1786
kamilast
Raczkowanie

Cytat:
kamilast a czemu nie ma Cię na liście na pierwszej stronie? Dopisujemy?
A nie ma bo ja przez te plamienia/krwawienia nie wiem na ile się mogę do tej ciąży przywiązywać . To już tak trwa 3 tyg a a coraz większy mętlik mam w głowie, coraz trudniej mieć dystans że co będzie to będzie, a teraz jak zobaczyłam małego człowieka już w ogóle....

Kurcze jak Wy to robicie z tym cytowaniem wszytkich na raz?

Edytowane przez kamilast
Czas edycji: 2013-08-07 o 14:05
Stary 2013-08-07, 14:13   #1787
justine_87
Raczkowanie

Cytat:
Też myślę że nie miałam w domu na co czekać, ale z podejścia na izbie odczytałam że takie rzeczy się zdarzają. Najgorzej że nitk mi nie umie powiedzieć skąd ta krew

Trisdom mnie nie tyle bolą plecy co mam rwe kulszową i biorę paracetamol jak to mówi moja lekarka w słusznej dawce, czyli 2 tabl co 6h. działa, może nie w 100% ale daje się funkcjonować.
Rwa kulszowa.... Współczuję

Cytat:
Witajcie, można?

Witaj Testy nie mogą się mylić, aż pięć razy Gratuluję

Cytat:
Teraz tak zaczęłam myśleć, czy to normalne, ze między datą z OM a z USG jest taka różnica? Niby 6tc a tu 4... dopiero teraz do mnie dotarło, ze może nie cykle dłuższe a coś jest nie tak, nie rozwija się prawidłowo... A może nakręcam się niepotrzebnie? Zwariuję![COLOR="Silver"]
Chyba się nakręcasz Nie denerwuj się na zapas... Chyba żadna kobieta nie ma zawsze takich idealnie równych cykli

Cytat:
Napisane przez Irie88 Pokaż wiadomość
Witaj Serdecznie gratuluję i cieszę się, że jest nas coraz więcej

Dziś siedzę w pracy do 16:00, ale później lecę na zakupy - muszę sobie kupić jakąś odjazdową bluzkę na spotkanie z szefostwem
Oczywiście będzie luuuuźna

Mikołaj jest już z nami!

Bloguję
justine_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 14:15   #1788
teQiba
Moderator

Cytat:
Pomiędzy "cytuj" a "odp" masz taką jakby książeczkę. Klikasz każdego kogo chcesz zacytować w tą książeczkę i przy ostatniej osobie wciskasz "cytuj" i masz kilka postów

---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

Justine dopiero teraz zauważyłam, że mamy ten sam dzień OM 08.06?
Stary 2013-08-07, 14:18   #1789
mona1
Zadomowienie

Cytat:
A nie ma bo ja przez te plamienia/krwawienia nie wiem na ile się mogę do tej ciąży przywiązywać . To już tak trwa 3 tyg a a coraz większy mętlik mam w głowie, coraz trudniej mieć dystans że co będzie to będzie, a teraz jak zobaczyłam małego człowieka już w ogóle....

Kurde 3 tygodnie już krwawisz? Mówiłaś o tym na IP? A czy lekarz wytłumaczył Ci skąd te plamienia?

Edytowane przez mona1
Czas edycji: 2013-08-07 o 14:22
Stary 2013-08-07, 14:18   #1790
Karolcia2401
Zakorzenienie

GG do Karolcia2401

Dziewczyny powiedzcie mi, wiadomo wam coś na temat przeciwwskazań do stosowania aloesu w ciąży? I jeśli tak to chodzi o picie aloesowych specyfików czy o kosmetyki też?
Jak z innymi kosmetykami wygląda sprawa?
Stary 2013-08-07, 14:26   #1791
justine_87
Raczkowanie

Cytat:
Pomiędzy "cytuj" a "odp" masz taką jakby książeczkę. Klikasz każdego kogo chcesz zacytować w tą książeczkę i przy ostatniej osobie wciskasz "cytuj" i masz kilka postów

---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

Justine dopiero teraz zauważyłam, że mamy ten sam dzień OM 08.06?
O kurczę, to mała pomyłka się wkradła (może źle wpisałam w poście), ale Mona1, proszę, mogłabyś poprawić mi OM na 5.06.?

Mikołaj jest już z nami!

Bloguję
Stary 2013-08-07, 14:29   #1792
kamilast
Raczkowanie

Cytat:
Kurde 3 tygodnie już krwawisz? Mówiłaś o tym na IP? A czy lekarz wytłumaczył Ci skąd te plamienia?
nie wytłumaczył, tzn powiedział że nie widać źródła, może być tak że w szyi jest jakieś naczynie które krwawi, ale może być też tak że gdzieś jest krwiak który odkleja zarodek od ściany macicy, ale to tylko teorie. Nie wygląda żeby było to z dziecka.

Cytat:
Dziewczyny powiedzcie mi, wiadomo wam coś na temat przeciwwskazań do stosowania aloesu w ciąży? I jeśli tak to chodzi o picie aloesowych specyfików czy o kosmetyki też?
Jak z innymi kosmetykami wygląda sprawa?
Ja z kosmetykami to zawsze myślę sobie żę tak: skóra ma jakieś 8 warstw i tylko ta najgłębsza ma naczynia, nawet jak coś tam dotrze i się wchłonie to w jakiejś mikroskopijnej dawce, to nadal musi przejść przez wątrobę która to jakoś tam metabolizuje a dopiero może cokolwiek dojść do łożyska i też nie koniecznie musi być w stanie przez nie przejść
Stary 2013-08-07, 14:38   #1793
Gianna M
Zakorzenienie

[QUOTE=mmhym;4214980

[B]Gianna M[/B]
Co to są te wrapsy? Mój mąż ma pracę w domu rodziców i je tam obiady, a dla mnie samej nie chce mi się gotować, bo i tak apetytu nie mam Dlatego dzisiaj tylko zupa pomidorowa

Pomidorowa tez ciagle ostatnio robie.
Wrapsy to tak ja kupuje gotowe nalesniki takie specjalne wlasnie do tortilli czy wrapsow(ja lubie te z biedronki) plus do tego nadzienie robie roznie jak nam sie z mezem chce dzis np: pokrojona pekinska ,pomidor,ogorek,papryka,k ukurydza, troszke ugotowanych i ostudzonych brokul,plus piersi kurczaka pokrojone w paski w przyprawach.Tym faszeruje nalesnik polewam sosem(mix ketchup plus majonez jak kto lubi) i zawijam w taka koperte/kwadrat na koniec delikatnie podgrzewam nalesnik na elektrycznym grilu i gotowe.Ide wlasnie miesko odsmazyc bo zaraz glodomorek wroci z pracy. buziaki

Stary 2013-08-07, 14:41   #1794
teQiba
Moderator

Cytat:
O kurczę, to mała pomyłka się wkradła (może źle wpisałam w poście), ale Mona1, proszę, mogłabyś poprawić mi OM na 5.06.?
A w suwaczku też masz błąd?
Stary 2013-08-07, 14:42   #1795
Gianna M
Zakorzenienie

Cytat:
Kamilsat ja tez zrzoumialam ze ty plamisz juz 3tyg czy tak jest???
Rany zmien lekarza jesli to prawda na usg od razu widac jesli jest krwiak albo naczynko krwawi to mozna to od razu zbadac...Moja kolezanka miala krwiaka na poczatku lezala 3tyg. plus luteina i przeszlo ale ona plamila 3 dni i lekarz juz sie zastanawial czy jej do szpitala nie skierowac.Powiedz ze zle cie zrozumialysmy...

Stary 2013-08-07, 14:43   #1796
teQiba
Moderator

Cytat:
Pomidorowa tez ciagle ostatnio robie.
Wrapsy to tak ja kupuje gotowe nalesniki takie specjalne wlasnie do tortilli czy wrapsow(ja lubie te z biedronki) plus do tego nadzienie robie roznie jak nam sie z mezem chce dzis np: pokrojona pekinska ,pomidor,ogorek,papryka,k ukurydza, troszke ugotowanych i ostudzonych brokul,plus piersi kurczaka pokrojone w paski w przyprawach.Tym faszeruje nalesnik polewam sosem(mix ketchup plus majonez jak kto lubi) i zawijam w taka koperte/kwadrat na koniec delikatnie podgrzewam nalesnik na elektrycznym grilu i gotowe.Ide wlasnie miesko odsmazyc bo zaraz glodomorek wroci z pracy. buziaki
brzmi super!
A ja z kanapką w pracy
Stary 2013-08-07, 14:45   #1797
asia665
Wtajemniczenie

Co do aloesu :

http://zdrowie-diety.pl/aloes

Przepraszam,że się ostatnio nie odzywam ,ale jesteśmy w trakcie próby sprzedania samochodu i tam jeździmy do komisów itd

"...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli."

Jestem mamą

asia665 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 14:53   #1798
Karolcia2401
Zakorzenienie

GG do Karolcia2401

Cytat:
Ja z kosmetykami to zawsze myślę sobie żę tak: skóra ma jakieś 8 warstw i tylko ta najgłębsza ma naczynia, nawet jak coś tam dotrze i się wchłonie to w jakiejś mikroskopijnej dawce, to nadal musi przejść przez wątrobę która to jakoś tam metabolizuje a dopiero może cokolwiek dojść do łożyska i też nie koniecznie musi być w stanie przez nie przejść
skorzystam z twojego myślenia

---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ----------

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
czyli jednak... dziękuję za info
Stary 2013-08-07, 14:56   #1799
justine_87
Raczkowanie

Cytat:
A w suwaczku też masz błąd?
W suwaczku już wcześniej ustawiłam datę wg usg, czyli 3 dni późniejszą niż OM

Mikołaj jest już z nami!

Bloguję
Stary 2013-08-07, 15:04   #1800
teQiba
Moderator

No to już wszystko jasne
Ja wg. USG mam różnicę tylko 2 dni więc nie chciało mi się przestawiać - mam to w głowie

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości