|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Dziewczyny, ale ja się nie spinam, to tylko taka ironia była na temat różnego postrzegania rytuałów u dzieci.
Tak jak pisałam, teraz kąpiemy ją codziennie, ale jak jest chłodniej i nie wyrabiamy się z czasem (co nam się często zdarzało), to kąpiemy co 2 dni. W międzyczasie małą myję. Aczkolwiek zaznaczam, to nie była spina, raczej coś na zasadzie ironicznego komentarza. ![]() Także nie myślcie, że się obraziłam czy spięłam, nie nie. Nie biorę tego do siebie, bo Oliwa jest czysta, przebieram ją kilka razy dziennie (mówię o ubraniu, a nie o pampersie oczywiście, bo pampers to kwestia aż nazbyt oczywista... ), myję, wycieram, także... A co do bajek, to moim zdaniem krzywdy jej nie zrobią i już to pisałam ostatnio. Także jeszcze raz - nie spinam się! Dlatego tyle tych uśmiechniętych emotek tam było, żebyście zrozumiały to w taki sarkastyczny sposób.
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-08-07 o 13:15 |
|
|
|
#3332 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jeszcze w szpitalu, na obchodzie dzieciowym. jak go badala to mlody w ryk a lekarka - o, nastepny z krotkim wedzidelkiem. i poszla ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42148224]Pstryniu, krótkie o niczym nie przesąda [/QUOTE]oby oby dawaj, dawaj. jak mozesz to ja chetna jestem caly czas Cytat:
higiena, higiena higiena, ale po co, nie? Cytat:
-------- spadam juz, papa |
|||
|
|
|
#3333 |
|
Zakorzenienie
|
Złapałam jakąs mega chcicę na kfc i nie wiem czy się oprę
|
|
|
|
#3334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bokeh jak tam konik? ![]() Neti ale dla wielu łóżeczko turystyczne jest zbędne, która ma to Ci odp, a to że Ty inne potrzebujesz to już może zwyczajnie ze sprzedawcami sie skontaktuj albo pożycz skądśPuzzle piankowe nam jeszcze przyszły także teraz pół pokoju w macie jest ![]() a co do podstrzyżyn po pierwszym roku, to ja słyszałam. Po to się obcina żeby włosy gęstsze i grubsze rosły u mnie się to perfekcyjnie na nogach sprawdza
|
|
|
|
|
#3335 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Cytat:
jest dla mnie ratunek.a co do konika to przezylam horror otoz wszedł na górę lodówki więc chciałam go nakryc wcześniej przygotowaną miska... a on skoczył!!!! Na firanke oczywiście swoim piskiem obudzilam hanie.....help me ;(
|
|
#3336 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
bokeh to teraz okno otwórz przy tej firance i spróbuj go wygonić
|
|
|
|
#3337 |
|
Zakorzenienie
|
otworzyłam.... tylko z tym drugim wyganianiem, już nie tak łatwo
![]() Debrah, to kato nie ma dostawy....
Edytowane przez bokeh Czas edycji: 2013-08-07 o 14:05 |
|
|
|
#3338 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3339 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak byłam mała, to babcia zabroniła mi na żary/ropuchy patrzeć, bo mi te żaby zęby policzą i wszystkie mi wypadną ![]() Cały tata - nie wyprze się ![]() Cytat:
![]() Dziękuję Cytat:
Udanego spotkania! Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3340 |
|
Zakorzenienie
|
Bokeh, ja też nienawidzę koników - zaraz po pająkach.
W naszych pokojach na górze jest 28,3 stopni... Masakra...
|
|
|
|
#3341 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3342 |
|
Zadomowienie
|
bokeh mam nadzieje ze konika juz nie ma
![]() neti ja zamowiłam takie łóżeczko i dzisiaj przyszło http://allegro.pl/super-lozeczko-koj...418754118.html wydaje mi sie ze jest ok i jak na nowe to fajna cena, na razie stoi w kuchni jak pojedzimy nad morze i do Niemiec napewno je weźmiemy
|
#3343 | |||
|
Zakorzenienie
|
hej
przesiadłam się dzisiaj na innego laptopa, bo wczoraj tyle miałam cytatów i tyle już napisałam i musiałam do młodego na chwilę i się zwiesił ten beznadziejny komputer wyszłam przed chwilą do ogrodu psa zawołać do domu i myślałam, że zemdleję, jak we mnie takie gorące powietrze walnęło ale coś chmury się zbierają, więc może jakiś deszczyk będzie choć u nas dopiero na piątek zapowiadają burze i ochłodzenie na weekendjak Filip cudnie od poniedziałku mówi mama Cytat:
![]() Cytat:
aż mu się otarcie od tego na stópce zrobiłoCytat:
Filip też wałeczki na udach
|
|
#3344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale po pracy przyjdzie do mnie mama i mnie uratuje ! chyba że też zacznie panikować ![]() u mnie jest 30 stopni.....
|
|
#3345 |
|
Zakorzenienie
|
Fewciu, ma "robotę", że się tak wyrażę, ale generalnie to otwieramy biznes, już jest prawie gotowy (sklep internetowy).
|
|
|
|
#3346 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny, wpadam na chwile bo jedziemy zaraz nad wode
Zocha zostaje z babcią a my jedziemy sie relaksować ![]() Byliśmy dziś na szczepieniu i Zocha ma już 4 zęby a ja nawet nie zauważyłam tych dwóch nowych taka za mnie matka spostrzegawcza ![]() chrzciny były w poniedziałek.. : ufff, już po postaram się wieczorem wrzucić foty ![]() i ponadrabiać!!!!! |
|
|
|
#3347 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziekuje fewciu
|
|
#3348 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za zęby ![]() pospalimy trochę tzn prawie 2 h
|
|||
|
|
|
#3349 |
|
Zadomowienie
|
black a z czym ten sklep jeśli można wiedzieć
|
#3350 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu, to życzę fajnie spędzonego czasu z mamą.
![]() Badzia, gratulacje dla Zośki. I miłego relaksu.![]() Black, ooo. Się nie chwaliłaś.![]() Młodzież kolejną drzemkę ucina, czekamy na tż, wraca dzisiaj wcześniej, i jedziemy nad wodę. Chmura się. |
|
|
|
#3351 |
|
Zakorzenienie
|
Nancy :
przepraszam |
|
|
|
#3352 |
|
Zakorzenienie
|
Brawo za zębolki Zosi i mamę Filipka
![]() poza tym Fifek buziol za 7 miesięcy i dla Oliwki za pół roczku ![]() Hektor nas dziś na kocu po ogrodzie przeciągnął, a wczoraj podlewam tuje szlaufem Edytowane przez hope01 Czas edycji: 2013-08-07 o 14:52 |
|
|
|
#3353 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3354 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Cytat:
uuffff dobrze ze 23 stopnie bo bym na tym weselu sie usmazyla. Jeszcze tylko jutro i ciut chłodniej jupi Aniu ja zauważyłam tylko dziś taka zaaferowana jestem wybacz. Fajnie mam ci pewnie trochę pomoże? Cytat:
![]() Jeść mi sie chce a nie wchodzę do kuchni :P
|
|
#3355 | |||
|
Rozeznanie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Co do kąpieli to jak było chlodniej też rzadziej kąpaliśmy, zresztą u nas nie ma czegoś takiego jak rytuał bo dużo czasu spędzamy poza domem wiec Oli na nockę często zasypia tam gdzie jest - w wózku czy aucie w drodze do domu. Także godziny kąpania różne, jedynie to jedzonko o stałych porach. Edytowane przez YellowSheep Czas edycji: 2013-08-07 o 15:10 |
|||
|
|
|
#3356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dalej siedzi? |
|
|
|
|
#3357 |
|
Zakorzenienie
|
Evel, 1. Super ten tekst, który wrzuciłaś...
2. Jak maruda? Z tego co widziałam, to Maja chce się po prostu bawić z mamą.![]() Bokeh, wiesz już, w co się ubierzesz? Przyłączam się do życzeń dla Filipa i Oliwii! |
|
|
|
#3358 |
|
Zakorzenienie
|
Ten zakutafoniały telefon+internet odmawiają mi dziś posłuszeństwa
Za cholerę nie nadrobie,jak mąż wróci z pracy to spróbuje z jego tel. Póki co będę pisać na bieżąco ino cofnę się kilka stron co by być w temacie
|
#3359 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja miałam ostatnio takiego na suficie i do dzisiaj sie zastanawiam, co się z nim stało, bo nagle zniknął... może śpi ze mną w nocy ![]() no tak nawet dzieć perfekcyjnie wygląda po obiadku, moja jest cała upćkana ![]() no ale... cóż się dziwić toż to cała fewcia bałaganiara ![]() ![]() śliczna dziewczynka z Blanki Cytat:
![]() Cytat:
jakiś sklep kosmetyczny, czy może bardziej męski w stronę małża? ![]() co do kąpieli to ja kąpię codziennie. amen dziewczyny mi Julka tak jęczy, jęczydło jęczydłowate, że już mi brak pomysłów jak ją zabawiać. Nawet nie mam czasu żeby z Wami na spokojnie popisać. Chyba jej dokuczają zęby, których nie widać mam pytanie, jakimi smokami dajecie mleko? z 3 dziurkami czy 4? nie obraźcie się, że bedzie mnie rzadziej, ale dzieć absorbujący i musze jakoś to ogarniać. Ale w każdej wolnej chwili i wieczorami jak już ją uśpię bede sobie nadrabiać. przesyłam buziaki z mega czikowatego Wro i dołączam do życzeń dla dzisiejszych solenizantów!!
|
|
|
#3360 | |
|
Lurker ;)
|
Cytat:
Caly dzien nie wchodzilam Ostatnio trafilam na zdechla ose na sofie, nie wiedzialam czy jeszcze zyje wiec przykrylam reklama i walilam w nia tluczkiem do miesa
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:51.

Tak jak pisałam, teraz kąpiemy ją codziennie, ale jak jest chłodniej i nie wyrabiamy się z czasem (co nam się często zdarzało), to kąpiemy co 2 dni. W międzyczasie małą myję. Aczkolwiek zaznaczam, to nie była spina, raczej coś na zasadzie ironicznego komentarza. 

[/QUOTE]

On się takich zwierząt nie brzydzi, ale mówił, że wtedy to aż go otrzepało. Ja bym chyba miała pełno w gaciach i spierdzielała na drzewo.
może zwyczajnie ze sprzedawcami sie skontaktuj albo pożycz skądś
jest dla mnie ratunek.