|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Cytat:
![]() ![]() P.s. "firma"..fajnie brzmi gdy myślę o swoim...miejscu pracy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3302 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
|
|
|
|
#3303 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Cytat:
jest Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() kurcze to może dajcie linka do bloga blogerki w k. w pogaduchach? ![]() ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- Neti ja mam zwykłe, używane od ojca TZ po jego synu. Uzywam jako kojec. też Ci za wiele nie pomogę bonie wiem jakie ma wymiary, do jakiej wagi i w ogóle to nie wiem jaka firma, ale chyba Fp |
||||
|
|
|
#3304 |
|
Wtajemniczenie
|
Bokeh, koniki polne nie gryzą, tylko wysoko skaczą
nie bój się go. Ja wczoraj miałam na balkonie - jak się zbliżyłam to sam uciekł
|
|
|
|
#3305 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
|
|
|
|
#3306 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
ej, nie za dobrze ci?
![]() Cytat:
lepi sie od potu, przebieram co godzine, dodatkow tu soczek kapnie, tam sie chrupką upacka, siam obiadkiem splunie.....a co do chrzcin- na zyczenie przypomnienie chrzciny była, i owszem, mój brat i moja kuzynka są chrzestnymi, mąż sfochowany i jako tako na razie jest ale nie za ciekawie, tesciowie nie raczyli byc na mszy a mieszkamy w jednym domu, bo nie zgodziłam sie absolutnie żeby był brat meża. Nie odzywam sie do nich praktycznie poza dzien dobry, bo straciłam szacunek i sympatie, zresztą- z rodziny meża nie było nikogo i kij im w ![]() Cytat:
a ja Sylwia Teresa i myslałby kto, ze my takie swięte Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() dziecie mi zasneło zmeczone upałem, ja kawusiuje, obiadek mam wczorajszy, życ nie umierac poaalegruje troche ![]() ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Cytat:
podkręciłby temperature ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- http://allegro.pl/bob-budowniczy-kot...438215721.html opis rządzi ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- SZAJA, czy taka http://allegro.pl/przytulanka-slimak...434351375.html zabawka to fajna zabawka? |
||||||
|
|
|
#3307 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- Ale wiesz ..pensję są zróżnicowane bardzo..nawet w moim "kregu" ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3308 |
|
Zakorzenienie
|
śmiejcie się :P jeszcze nic z nim nie zrobiłam.... zal mi go do odkurzacza i boje sie :P
siedzi w takiej szparze koło lodówki odcią mnie od jedzenia... od dziecka sie tego boje :P a jak cykało to zatykałam uszy :P
|
#3309 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w dzieciństwie biegałyśmy po łąkach i próbowałyśmy je łapać
|
|
|
|
|
#3310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3311 |
|
Wtajemniczenie
|
rozmroziłam lodówkę i muszę iść teraz wszystko ogarnąć... sama się ma rozmrażać automatycznie, ale TŻ zapomniał zamknąć drzwiczek od zamrażarki
i tak mi oszroniło, że ciężko cokolwiek wyciągnąć |
|
|
|
#3312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3313 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tez chce obejrzec ![]() Cytat:
powodzenia jutro z szefem. na pewno wymyslisz cos extra! dla Leo, ale kochaniutki jest he he, mi tez sie marzy zeby mlody przesypial cala nocke bez jedzenia, chyba nierealne ![]() Cytat:
wyginam smialo cialo! ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42141766] Dziewczyny, co do mówienia. KIEDYŚ lekarze twierdzili, że dziecko ma do 3rż czas. A to nie tak, od dawna już logopedzi trąbią, że jeśli dziecko nie mówi do 2rż to migiem do logopedy. Czasem np. za krótkie wędzidełko i zahamowany rozwój mowy jest a czasem niemówienie jest oznaką jakiejś nieprawidłowości w rozwoju i to trzeba sprawdzić. Rzecz jasna, to tyczy się już starszych dzieci niż nasze. Ale jak będą miały 2 lata i mówiły 5 słów na krzyż, to idziemy grzecznie do logopedy [/QUOTE]moj ma krotkie wedzidelko ![]() Cytat:
tak sama z siebie czy jest ci potzrebny do czegos? ja chcialam francuskiego sie uczyc to mialamw liceum... rosyjski ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3314 |
|
Zakorzenienie
|
Pstryczku, skąd wiesz że ma krótkie? Lekarz na to zwrócił uwagę?
|
#3315 |
|
Konto usunięte
|
Pstryniu, krótkie o niczym nie przesąda
|
|
|
|
#3316 |
|
Zakorzenienie
|
Chałupa ogarnięta, pranie wywieszone, kołdry wyniesione, zmywarka nastawiona, obiad się gotuje, dziecko nakarmione, prasowanie posortowane zostawiam na później.
![]() Bokeh, ja też ostatnio miałam konika w domu. Nienawidzę tak samo.![]() Pstryk, skoro Jakub tak szaleje, to chyba filmiku już nie muszę dawać?
Edytowane przez hje Czas edycji: 2013-08-07 o 12:44 |
|
|
|
#3317 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42148224]Pstryniu, krótkie o niczym nie przesąda
[/QUOTE]Szaja, owszem. Mojemu bratu podcinali i wszczepili mu gronkowca złocistego |
|
|
|
#3318 |
|
Zakorzenienie
|
A co do wstrętnych mniejszych. Tata ostatnio ścinał gałęzie, które leżą koło domu. I nagle takie "chhhhrrr"... Okazało się, że przeciął ropuchę na pół. I była wielkości dwóch jego dłoni.
On się takich zwierząt nie brzydzi, ale mówił, że wtedy to aż go otrzepało. Ja bym chyba miała pełno w gaciach i spierdzielała na drzewo.
|
|
|
|
#3319 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Pozdrawiamy poobiednio
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3320 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wogóle marzę żeby ogarnąć jeszcze francuski i rosyjski z hiszpańskiego zdawałam maturę a teraz ni w ząb tyle lat i się nie przydał, teraz będzie mi potrzebny bo będę współpracować z hiszpanami, no i wygląda na to,że trzeba będzie sobie go przypomnieć od podstawa jak kiedyś nauczę się franuskiego to wyjadę sobie na parę tygodni na jakiś prestiżowy kurs gotowania- to takie marzenie na starość ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3321 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szkoda tylko ze ta ostatnia linijka to prawda... takze kobitki - JESTESMY SUPER!!!!!!!!!!!!!!! Cytat:
kapiel moze byc, moze jej nie byc.kapac sie lubi, gorzej z przebieraniem sie ![]() facet!i jakie udzisko! u nas wystaja takie dwa dlugie szczypiory ![]() Cytat:
a moj lezy praktycznie nieruchomo! jak sobie dajecie rade przy mobilnych dzieciach? Cytat:
Edytowane przez pstryczek84 Czas edycji: 2013-08-07 o 13:02 |
||||
|
|
|
#3322 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() u mnie pranie się kisi w pralce, gary nie pomyte, lodówka w połowie umyta, prasowanie już drugi dzień czeka, dziecko maruda na nic nie pozwala, bo tylko na kolanach by mi leżała tyłkiem do góry a mnie brzuch napitala tak, ze się odniechciewa wszystkiego... i jeszcze mam tylko 30 stopni w pokoju |
|
|
|
|
#3323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() HJE- szacun
|
|
|
|
|
#3324 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć mamuśki
Wczoraj mnie od południa nie było i tyyyyle nadrabiania-w dodatku zwolnili mi transfer więc pewnie będę nadrabiać do jutra ![]() Blogerko-dziękuje kochana za linka ![]() Powiem tylko tak: masz poczucie stylu kochana. Jeszcze wszystkiego nie obejrzałam bo czasu brak ale póki co nie było żadnej rzeczy która mi się nie podobała. Będziesz moim modowym wzorcem ![]() I jeśli Ci czas i chęci pozwolą nie zaprzestawaj prowadzenia bloga-bo jest naprawdę ciekawy.
|
#3325 |
|
Zakorzenienie
|
FEWCIU- czy mi sie wydaje, czy Blaneczka do taty podobna?
|
|
|
|
#3326 |
|
Zakorzenienie
|
na 15.00 mamy ta rehabilitacje. prosimy o kciuki
![]() boje sie ![]() jak wrocimy to sprobuje sie odezwac a jak nie to jutro. i dokoncze wtedy odp na posty bo teraz bede sie zbierac powolutku - trza sie jako-tako ogarnac
|
|
|
|
#3327 |
|
Zakorzenienie
|
Fewciowa Blanka to przecie cały M.
|
|
|
|
#3328 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale jestem nie do życia po dzisiejszej nocy. Jakby mnie ktoś obuchem (aczkolwiek nie wiem jak to wygląda) w tył głowy trzepnął.
To tak jak piszesz Hje ze niby nie mamy źle ale jak się czlowiek przyzywczaił do luksusu tak ciężko teraz przywyknąć do nowej sytuacji. Pamiętam jak Blanka noworodkiem była to ją musieliśmy nawet na jedzenie budzić bo spała ![]() Co do kąpieli ,my się kąpiemy codziennie bo Blanka pokochała kąpiele, teraz jej kupiłam rybki i kaczuszki to w ogóle jest szał, poza tym w taką czikę to właśnie nawet w ciągu dnia czasem ją chlupnę. Fewciu Twoja Blanka jest jak najbardziej dobrze rozwinięta,moja miesiąc starsza i też jeszcze niewiele umie. Ale ja rozumiem że czasem się nie da o tym nie myśleć i nie martwić. Bokeh ale Ci współczuje tego koniku, ja to bym wrzasku narobiła że szok. Mi ostatnio wróbel wleciał do pokoju to mamę wołałam bo nie wiedziałam co mam z nim zrobić Słuchajcie po dwóch latach małżeństwa doczekałam się sesji ślubnej plenerowej :P O dziwo zmieszczę się w suknie ślubną !
|
|
|
|
#3329 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A na serio to tez bym sie pewnie bala ![]() pieknosci Cytat:
Michas uroczy pstryczku doczekalas sie Ciocia jest dumna! ![]() My kapiemy w lecie codziennie a w zimie jak sie nie brudza i nie poca to co drugi dzien. Oczywiscie sa wyjatki ale uogolniajac tak to wlasnie wyglada Dziewczyny, pisalam juz kilka razy, ze dzisiaj przylatuje moja Mama
|
|
#3330 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Dziewczyny..co dzień mogę zwiększać ilość zupki..deserku..ale do kiedy tak?tzn. Jaką jest taka odpowiednią porcja dla 6cio miesięcznego szkraba...potem dopoic mlekiem?
U nad kupy wczoraj niet ...dzis jeszcze też nie...boję się że jej nie bedzie..a co do mleka Bd...dla mnie lepsze od Hipp i Nan..smaczniejsze i nie tluste. P.s.Antoś lubi jablko z brzoskwinka..i zupke jarzynowa.na razie na tym koniec. P.s.2 ide zaraz wybrać jakieś to łóżeczko...bo za tydzień lecimy pod Ełk..myślałam że jesteście większe specjalistki i więcej z Was używa ![]() Muszę sama zdecydować... ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2013-08-07 o 13:17 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:43.

nie mylmy z zaniedbanym dzieckiem.
a wieice,że ja się strasznie boję burzy

i tak mi oszroniło, że ciężko cokolwiek wyciągnąć 

bo zachwala moją kuchnie,a że z innego miasta jest to nie wypadało mi odmówić
) jak do niego podchodzę to aż łzy mu lecą jak grochy a jak zaczynam np całować stopki to zaciesz i od razu dotyka mnie po twarzy
dla Leo, ale kochaniutki jest