Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych Mam 2013, cz.21! - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-07, 14:00   #391
Neni1984
Zakorzenienie

Dot.: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych Mam 2013,

Cytat:
Napisane przez rasha90 Pokaż wiadomość
pełen opis będzie później, ale tak skurcze zaczęły się po 3 w nocy, 6.55 Mała już była z nami
O ja pierdziu
Szacuneczek!! A nacięli Cię, czy sama popękałaś?
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 14:05   #392
strawberry162
Rozeznanie

Dot.: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych Mam 2013,

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
A do którego tygodnia należy zrobić usg bioderek?
Ja na wypisie ze szpitala mam napisane że w 1-2 miesiącu My akurat będziemy mieć równo w 6tż

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;42150764]Poproszę o brawa, wróciłam z pierwszej mojej samodzielnej wyprawy z malizną
była bardzo przyjemnie, mały w jedna i druga strone spał, u pani doktor czuwał i był bardzo spokojny, zjadłam przy okazji obiad na mieście a wracajac odebralam pesel w urzędzie gminy
Jutro mamy wizytę u neonatologa i usg głowy, a 13 sierpnia w promyku słońca usg bioderek u Pytlasinskiego i narazie wizyty z głowy.
Dostaliśmy skierowanie na rehabilitację bobath ze względu na ciagle skrety małego w prawa stronę.. Będziemy ćwiczyć [/QUOTE]
Ja bym się chyba nie odważyła sama tak daleko wypuścić z małą

Cytat:
Witamy się już rozpakowane i w domku

WIKTORIA, 04.08.2013 (I rocznica ślubu) URODZONA O GODZ. 6.55, WAGA - 4820 g i 60 cm

rekordowe dziecko na porodówce w ciągu tygodnia

Coś więcej napiszę później, teraz wrzucam zdjęcie naszego 'Maleństwa' Jesteśmy już w domku i wszystko z nami w porządeczku, powoli się ogarniamy. Wiktoria - w świecie, w którym jest głośno i dużo ludzi, a ja - w świecie gdzie ważne są kupy, przełykanie i w którym widać stopy i uda
Gratuluje pięknej Kluseczki Patrze na to zdjęcie i jakaś taka znajoma mi się wydaje ta karta z imieniem dziecka i prześcieradełko, sobie myśle kurde u mnie na o/położniczym tak samo mydelniczka wyglądała Patrze na Twoją lokalizacje i widzę Toruń Witam sąsiadke

Antonisia
strawberry162 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 14:05   #393
surka
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42150311]Nie ma chyba granicy, my zrobiliśmy koło 5 tygodnia, ale mamy powtórzyć w 3 i 6 miesiącu (a wszystko było OK). Moja pediatra mówiła, żeby się z tym nie spieszyć, bo potem i tak trzeba powtarzać.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]

Aha, dzięki

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42150364]Moje Maleństwo wywaliło właśnie 140 ml mleka i 50 ml herbatki z kopru w ciągu 2 godzin....

Naczyniaki ponoć same się wchłaniają, moja siostra podobno miała też, teraz jest piękna i gładziutka

Ale ma spust

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;42150764]Poproszę o brawa, wróciłam z pierwszej mojej samodzielnej wyprawy z malizną
była bardzo przyjemnie, mały w jedna i druga strone spał, u pani doktor czuwał i był bardzo spokojny, zjadłam przy okazji obiad na mieście a wracajac odebralam pesel w urzędzie gminy
Jutro mamy wizytę u neonatologa i usg głowy, a 13 sierpnia w promyku słońca usg bioderek u Pytlasinskiego i narazie wizyty z głowy.
Dostaliśmy skierowanie na rehabilitację bobath ze względu na ciagle skrety małego w prawa stronę.. Będziemy ćwiczyć [/QUOTE]

Cytat:

WIKTORIA, 04.08.2013 (I rocznica ślubu) URODZONA O GODZ. 6.55, WAGA - 4820 g i 60 cm

Coś więcej napiszę później, teraz wrzucam zdjęcie naszego 'Maleństwa' Jesteśmy już w domku i wszystko z nami w porządeczku, powoli się ogarniamy. Wiktoria - w świecie, w którym jest głośno i dużo ludzi, a ja - w świecie gdzie ważne są kupy, przełykanie i w którym widać stopy i uda
Serdeczne gratulacje, mała śliczna Super, że w domku

Cytat:
pełen opis będzie później, ale tak skurcze zaczęły się po 3 w nocy, 6.55 Mała już była z nami
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 14:06   #394
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Ale masz potencjal patrze na Lilo, ktora ma mniej niz 60 cm i wazy tylko 4 kg i gdybym miala takiego kolosika wypchnac, to bym tam umarla chyba a Ty dalas rade z dzieciatkiem jeszcze wiekszym i to jak szybko!!!
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 14:13   #395
strawberry162
Rozeznanie

Chciałam się pochwalić że moje dziecko w miesiąc przytyło 134o gram! Tylko na moim mleczku I niech mi ktoś powie, że nie mam pokarmu
Kurde na Was też tak działa jak płachta na byka jak dziecko płacze, denerwuje się przy piersi, mleko tak leci że i Wy i dziecko jesteście całe mokre a ktoś Wam mówi "pewnie jest głodna", "nie masz pokarmu!", "daj jej mm!"
Swoją droga nie wiem czemu zawsze po kąpaniu i rzadko w dzień mała tak się przy piersi wkurza? Płacze, pręży się, zachowuje się tak jakby nie mogła złapać piersi a jak już złapie to zaraz ją puszcza, wariuje z otwartą buzią i robi dzięcioła. Nie wiem o co jej chodzi bo głodna to raczej nie jest bo mleko mam Wczoraj chyba odkrylam że tak robi jak jej za gorąco ale nie wiem Jak myślicie? Może to kolka?

Antonisia
Stary 2013-08-07, 14:23   #396
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez strawberry162 Pokaż wiadomość
Chciałam się pochwalić że moje dziecko w miesiąc przytyło 134o gram! Tylko na moim mleczku I niech mi ktoś powie, że nie mam pokarmu
Kurde na Was też tak działa jak płachta na byka jak dziecko płacze, denerwuje się przy piersi, mleko tak leci że i Wy i dziecko jesteście całe mokre a ktoś Wam mówi "pewnie jest głodna", "nie masz pokarmu!", "daj jej mm!"
Swoją droga nie wiem czemu zawsze po kąpaniu i rzadko w dzień mała tak się przy piersi wkurza? Płacze, pręży się, zachowuje się tak jakby nie mogła złapać piersi a jak już złapie to zaraz ją puszcza, wariuje z otwartą buzią i robi dzięcioła. Nie wiem o co jej chodzi bo głodna to raczej nie jest bo mleko mam Wczoraj chyba odkrylam że tak robi jak jej za gorąco ale nie wiem Jak myślicie? Może to kolka?
kolejna z turbo-mlekiem
Moze sprobuj malutka odbeknac, kiedy tak sie denerwuje na Lilo to dziala, bo zaczyna wariowac, kiedy zbierze jej sie w brzuszku powietrze
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 14:27   #397
iwona335
Zakorzenienie

rasha jak to mozliwe ze urodziłaś takiego klocuszka duzego??! aż czekam na opis porodu i chce sie dowiedziec jaki jest stan Twojej kapy???
ja miałam kilo mniej i kapa mi nie wytrzymala
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 14:27   #398
kubus puchatek
Rozeznanie

Cytat:

wielkie gratulacje!!! Wiktoria słusznych rozmiarów dziewczynka Czekamy na opis porodu i już zazdroszczę,że tak szybko się uwinęłaś

Cytat:
za piękny przyrost wagi

Wybaczcie,że nie cytuję wszystkiego. Byłam w sklepie kupić stanik do karmienia, miła pani skakała koło mnie,przynosiła różne style i kolory,dobrała mi odpowiedni rozmiar wzięłam 2,biały i czarny,mogę już spokojnie rodzić,bo to była ostatnia rzecz do kupienia . Za chwilkę wychodze na wizytę, mam nadzieje,że Mały zszedł choć troszkę niżej,choć ja tego kompletnie nie czuję.

MIłego popołudnia życzę Dziewczyny
kubus puchatek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 14:29   #399
mela1234
Zakorzenienie

Odp: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych Mam 2013, c

Rasha gratulacje i szacun za wypchniecie takiego klocka

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 14:29   #400
strawberry162
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
kolejna z turbo-mlekiem
Moze sprobuj malutka odbeknac, kiedy tak sie denerwuje na Lilo to dziala, bo zaczyna wariowac, kiedy zbierze jej sie w brzuszku powietrze
To pewnie wszystko przez petit beuree które jem w niezliczonych ilościach
Dziś przy kolejnym ataku histerii tak zrobie Dziękuję za rade

Antonisia
Stary 2013-08-07, 14:37   #401
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Odp: Dot.: Odp: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych

Rasha gratki :O:O:O

Ja też odbekam Małego, jak się tak wścieka.

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
. Ciekawe, ile Lilo zjada, skoro ja jedynie 40 jestem w stanie odciagnac i zapodac jej z butli . Perse, a ile wazy Artus teraz?

Naczyniaki sie wchlaniaja Lala miala na czolku i powieczce, zniknely dosc szybko i bez sladu
Tydzień temu 3380, przybiera koło 350 g tygodniowo, w tym tygodniu ze względu na pogodę nie idziemy na ważenie.

Dziewczyny-mamy 6-7 tygodniowych dzieci: czy Wasze dzieci uśmiechają się świadomie? Mój nie i chyba mu daleko do tego...

ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-07, 14:51   #402
surka
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacy

Cytat:
Stary 2013-08-07, 14:54   #403
b a r b a r a
Zakorzenienie

GG do b a r b a r a

Cytat:

Gratulacje kochana .
Ja mam rocznicę slubi w niedzielę i może dotrwał ale to by był super prezent na 8 rocznicę

W... 09.11
lipiec 2008
W... 16.08
listopad 2017
b a r b a r a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 15:01   #404
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
A to nie zniknie samo? Mi w szpitalu mówil że do 2rż samo się wchłonie, Gabi ma małego naczyniaka na powiece.
w zdecydowanej większości przypadków same się wchłaniają, jakoś w 80%. Oliwia ma widocznego na czole i nosku, męczy mnie to. jedziemy do tego lekarza porozmawiać z nim i niech on ustali czy to na pewno naczyniak płaski czy może malformacja. i wypowie się nt ewentualnego leczenia czy czekania.
Stary 2013-08-07, 15:05   #405
malinka0525
Zadomowienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacy

Witam się w nowym wąteczku Mam nadzieję, że to ostatni w poczekalni bo nie mogę się doczekać kiedy przejdziemy na odchowalnię

U nas całkiem nieźle ostatnio choć nie chcę zapeszać Mała przesypia prawie całą noc Jak zaśnie o 21 to śpi do 5 rano czasami budzi się parę minut przed 5. Zmieniliśmy (stopniowo) mleko z Nan na Hipp Combiotik i powiem Wam, że naprawdę jest bardzo dobre. Po Nanie mała robiła 1 kupkę dziennie z wielkim trudem, a po Hippie są 2-3 kupki dziennie bez większego wysiłku Za tydzień idziemy na szczepienie. Pewnie będzie się drzeć wniebogłosy

Te upały nas wykańczają już

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42151679]Dziewczyny-mamy 6-7 tygodniowych dzieci: czy Wasze dzieci uśmiechają się świadomie? Mój nie i chyba mu daleko do tego...

Perse Milenka uśmiecha się świadomie już od około 4/5 tygodnia życia. Jak do niej mówię, a ona ma dobry humor to tak ślicznie się śmieje i gaworzy ze mną po swojemu

Gratuluje nowym mamusiom
Rasha Jak Ty tego klocuszka wypchnęłaś! Szok

Milenka
malinka0525 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 15:06   #406
fiazo
Zakorzenienie

Rasha gratulacje i szacun za poród sn

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 15:10   #407
lachryma
Zakorzenienie

rasha- szacun i gratulacje
Stary 2013-08-07, 15:20   #408
surka
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany w

Cytat:
Napisane przez malinka0525 Pokaż wiadomość
Witam się w nowym wąteczku Mam nadzieję, że to ostatni w poczekalni bo nie mogę się doczekać kiedy przejdziemy na odchowalnię

U nas całkiem nieźle ostatnio choć nie chcę zapeszać Mała przesypia prawie całą noc Jak zaśnie o 21 to śpi do 5 rano czasami budzi się parę minut przed 5. Zmieniliśmy (stopniowo) mleko z Nan na Hipp Combiotik i powiem Wam, że naprawdę jest bardzo dobre. Po Nanie mała robiła 1 kupkę dziennie z wielkim trudem, a po Hippie są 2-3 kupki dziennie bez większego wysiłku Za tydzień idziemy na szczepienie. Pewnie będzie się drzeć wniebogłosy

Te upały nas wykańczają już

Perse Milenka uśmiecha się świadomie już od około 4/5 tygodnia życia. Jak do niej mówię, a ona ma dobry humor to tak ślicznie się śmieje i gaworzy ze mną po swojemu

Gratuluje nowym mamusiom
Rasha Jak Ty tego klocuszka wypchnęłaś! Szok
Super, że u was tak fajnie. Ją chyba też przejdę na hipp, bo też mamy problemy z kupa. Ją też nie mogę się doczekać kiedy Lila zacznie się świadomie uśmiechać.

Stary 2013-08-07, 15:20   #409
Neni1984
Zakorzenienie

Młody tak narobił, że konieczna była kąpiel

Z tej okazji foto w klubie

Cytat:
Pięknie przybiera

Też to odkryłam Odkryłam też, że pomaga odbekcięnie i zmiana piersi. Wydaje mi się, że Mały denerwuje się, bo leci mu treściwe mleczko, a on chce pić
Cytat:
Napisane przez kubus puchatek Pokaż wiadomość

Wybaczcie,że nie cytuję wszystkiego. Byłam w sklepie kupić stanik do karmienia, miła pani skakała koło mnie,przynosiła różne style i kolory,dobrała mi odpowiedni rozmiar wzięłam 2,biały i czarny,mogę już spokojnie rodzić,bo to była ostatnia rzecz do kupienia . Za chwilkę wychodze na wizytę, mam nadzieje,że Mały zszedł choć troszkę niżej,choć ja tego kompletnie nie czuję.

MIłego popołudnia życzę Dziewczyny
Brawo za zakupy
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42151679]

Tydzień temu 3380, przybiera koło 350 g tygodniowo, w tym tygodniu ze względu na pogodę nie idziemy na ważenie.

Dziewczyny-mamy 6-7 tygodniowych dzieci: czy Wasze dzieci uśmiechają się świadomie? Mój nie i chyba mu daleko do tego...

Perse Arturek też super przybiera na wadze
A co do uśmiechów-wydaje mi się, że to przez to, że urodził się miesiąc wcześniej. Jeśli ma teraz 1,5 miesiąca to jego wiek korygowany to są tylko 2 tygodnie. Może poczytaj coś w tym kierunku.
Cytat:
Napisane przez malinka0525 Pokaż wiadomość

Fajnie, że tak dobrze się dogadujecie

No i system Małego działa - zatem dziś czeka mnie kiepska noc a jutro kiepski dzień.
Stary 2013-08-07, 15:22   #410
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
rasha- szacun i gratulacje
Ja tez sie dolaczam...pelen szacun!:-P

Neni ja jak wygodze gdzies gdzie jest klima ew.lodowki to zawsze zakladam czapeczke na glowe i przykrywam kocykiem badz pielucha...i malej nic nie jest..

wykoncza mnie te upaly,nienawidze takiej pogody(no chyba ze gdzies na Rodos:-P czy gdzies w takim egzotic miejscu:-P)

wyczytalam ze sa dla takich maluszkow jakies plastry na wozek/sukienke vzy ubranie przeciw komara,myslicie ze az dla takich maluszkow takie cos bd ok?

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 15:22   #411
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Rasha- ale klocuszek z córci. gratulacje !!!! I ściski dla małej/dużej

Perse- nasza malizna śmieje sie świadomie od tygodnia, i to najczęściej do taty, dzisiaj podeszłam jeszcze do pracy tz wszyscy sie zeszli zobaczyć małego, a on wtedy strzelił taka popisowke ze szok, kiedy tz powiedział do niego uśmiechnij sie synku to ten zrobił uśmiech od ucha do ucha i coś tam jeszcze wydukał. normalnie chyba sie umówili he he

Malinka nawet nie wiesz jak ci zazdroszczę tych nocy !!!!?
A dlaczego zmieniliscie na to mleko? Bo juz któryś raz ta nazwa sie pojawia.. Ono jest jakieś specjalne czy jak? Na kółko? Dla alergików czy jak?

Oliath - normalnie ciekawosc mnie zezre co tym razem tatuś wymyślił...
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 15:32   #412
Neni1984
Zakorzenienie

Dotka ponoć w aptece można kupić wtyczkę do kontaktu i brelok do wózka firmy Chicco. Dozwolone od 0+. Ponoć ekologiczny produkt.

---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ----------

Dotka a jak smoczek Nuk się spisuje? Mała ssie go bez problemu?
Stary 2013-08-07, 15:57   #413
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
O ja pierdziu
Szacuneczek!! A nacięli Cię, czy sama popękałaś?
może ani jedno ani drugie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-08-07, 16:10   #414
magdalennne
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
A ten Pesel to gdzie wydaja? Do US trzeba jeszcze małe zglosic?

W USC w mieście, w którym rodziłaś trzeba odebrać akt urodzenia dziecka i oni wysyłają informację do USC w miejscowości, w której mieszkasz. I już tam odbierasz pesel. Chyba, że to to samo miasto, to wszystko załatwiasz w jednym.

Cytat:
za ładne przybieranie. Jeśli chodzi o pesel to w miesiąca dodaje się cyfrę 2. Jeżeli dziecko urodziło się w lipcu to będzie miało 27. Lilka urodziła się 1.07.2013 r. I pesel zaczną się jej tak 132701 rok miesiąc dzień
Nie wiedziałam, że tak jest Ale się zgadza

Cytat:
Hej

Zaczęłam nadrabiać, ale nie wiem ile Mały pośpi, więc się witam
Spać poszliśmy dopiero o 3 - po burzy, a tak to Kubuś wisiał ciągle na cycku Ale za to o 5tej obudził się dosłownie na kilka łyczków i spaliśmy do 9tej
Czyli noc ok i zgodnie z systemem mojego syna -dzień powinien też być ok

Mam w planach dziś spacer z zaliczeniem Tesco na max 15 minut. Tylko boję się, że Kuba jest za mały na wyjście do tylu ludzi-ma 2 i pół tygodnia. Jak myślicie?
My byliśmy jak miał 2 tygodnie. Na króciutko, ale byliśmy.

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość

Złapałam siuśki za 2 razem.byliśmy w labie.krew wzięli z rączki.jutro po 14 wyniki w przychodni i zobaczymy.
Oby wyniki były dobre

Cytat:
Dziewczyny czy Wy wychodząc ze szpitala dostałyście jakieś skierowanie na badania maluszków? Chodzi mi o usg brzuszka, główki, na kolejne badanie słuchu? Bo moja znajoma rodziła w innym szoitalu i takie skierowania dostała a my nic A widziałam że Wy też coś pisałyście o usg brzuszka.
My nic nie dostaliśmy

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Hej

Pisze z tel jedna reka. W drugiej mam kroplowke i syna znecajacego sie nad moim cyckiem.
Maly dzis pobil siebie. Uzywa mi cyckow jako smoczka. Sutki mi z lekka juz bola. Lubie jak ze mna lezy ale wkurza mnie ze ciagle ten cycek. Macica mi boli od tego mega. Polozna chciala mi smoczka dac, ale ja nie chce bo wtedy w ogole zglupieje z tym. Nie mam mleka jeszcze tylko te siare podobno ktorej ja nie widze jakos sama.
Maly szybko cycka zalapuje i nie wkurza sie przy nim ale wlasnie milo spedza se czas

Jestem nieprzytomna od niespania i bolu. Wstaje juz na siku i posiedziec na krzeselku bujanym. Stopy i buzia mi spuchly okropnie. Podobno skutek operacji :/

Wybaczcie ze nie nadrobie. Ciagle ktos tu przychodzi i nas badaja i milion pytan.

Pozdrawiam
Bądź dzielna. Mały szuka bliskości po prostu

Zaczęłam odpisywać i dzieć się obudził, więc kończę co zaczęłam i czytam dalej
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 16:13   #415
malinka0525
Zadomowienie

Cytat:
Super, że u was tak fajnie. Ją chyba też przejdę na hipp, bo też mamy problemy z kupa. Ją też nie mogę się doczekać kiedy Lila zacznie się świadomie uśmiechać.

Spróbuj kochana tego Hippa jeśli Lilka się męczy z kupą. Ja to już nie mogłam patrzeć na te twarde kupki i nie mogłam słuchać już tego okropnego stękania Milusi. Tak mi jej szkoda było. Przechodziliśmy stopniowo i niemalże od razu były efekty, mimo że dodawałam na początku 2 miarki Nan i jedną Hipp na 90ml wody. Teraz dodaję 2 miarki Hipp i jedną Nan, a od jutra chyba będzie już tylko Hipp. A kupki zrobiły się już luźniejsze i nie wymagają takiego wysiłku.

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;42152373]Malinka nawet nie wiesz jak ci zazdroszczę tych nocy !!!!?
A dlaczego zmieniliscie na to mleko? Bo juz któryś raz ta nazwa sie pojawia.. Ono jest jakieś specjalne czy jak? Na kółko? Dla alergików czy jak? [/QUOTE]

Teso kochana Twoje maleństwo niedługo pewnie też będzie tak ładnie sypiać. Moja z początku też się często budziła.

Zmieniliśmy mleczko bo po Nan Milusia miała twardą kupkę i bardzo ciężko było jej zrobić. Trzeba było jej zawsze nóżki do brzuszka dociskać żeby cokolwiek zrobiła, a i to nie zawsze pomagało.
A o mleku Hipp czytałam dużo pozytywnych opinii (nie spotkałam żadnej negatywnej) i tu też dziewczyny polecały. Ono nie jest żadnym mleczkiem specjalistycznym. Po prostu ma dobry skład i zawiera praebiotyki i probiotyki.

Przez te upały Milence wylazły dziś potówki

Milenka
malinka0525 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 16:13   #416
mela1234
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany w

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42151679]Rasha gratki :O:O:O

Ja też odbekam Małego, jak się tak wścieka.

Moja świadomie to chyba tylko do cyca się śmieje

mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 16:15   #417
strawberry162
Rozeznanie

Cytat:
Też to odkryłam Odkryłam też, że pomaga odbekcięnie i zmiana piersi. Wydaje mi się, że Mały denerwuje się, bo leci mu treściwe mleczko, a on chce pić
Myślałam też może że ona chce possać i się denerwuje bo mleczko leci.

A powiedzcie mi czym dopajacie maluchy? Czy np woda przegotowana albo taka z butelki może być? Widziałam że niektóre z Was dają herbatki ale jakie? I od kiedy można podawać?

Perse Antonina ma 5 tygodni i też jeszcze się nie uśmiecha A tak bardzo na to czekam A może ja po prostu jej nie śmiesze?;p

Antonisia
Stary 2013-08-07, 16:21   #418
d0tkaaa
Zakorzenienie

Neni to jest nuk classic 1.tak sie nazywa bo z tego co widzialam to maja rozne nazwy.Zuzia wogole jest dosc dziwna bo smoczka chce i ssie chetnie na spacerach:-P w domu to tylko w wyjatkowych okolicznoscoach jak widze ze chce ciumkach to daje ona soboe usnie i wypluwa:-P ale ostatnio caly spacer ogladala niebo ssala smoczek i go nie wypuscila nawet w kapieli zassala jak cycka hahahah nieraz robo taka mine jak jej chce wlozyc smoczka ,ktora mniej woecej wyglada tak"Co Ty mi tu wciskasz stara jak z tego mleko nie leci":-P ale ten bez problemu zassysa a inne odrazu wypluwa /ma odruch wymiotny.

Szogunek spal chyba 5godzin-budzi sie wiec spaddam cyc i na polko

---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ----------

Co do usmiechow to moja usmiecha sie tez do cycka...jak sobie poje,pusci przetrawi 3minuty i usmiech taki blogi

wlasnie chcialam "na ogrod"takie cos zeby jej nie gryzly jak cos...

jezu,topie sie...

czy Wam tez schoszi tylw mokrych chusteczek?:-P

ja nie dopajam..boje sie ze mala przyzyczai sie do butelki i nie bd chciala cycka,polozna mowila ze mozna woda przegotowana plus glukoze lyzeczke dodac(ale po co takie slodkie)albo wode zywiec zdroj...

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 16:27   #419
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Myślałam też może że ona chce possać i się denerwuje bo mleczko leci.

A powiedzcie mi czym dopajacie maluchy? Czy np woda przegotowana albo taka z butelki może być? Widziałam że niektóre z Was dają herbatki ale jakie? I od kiedy można podawać?

Perse Antonina ma 5 tygodni i też jeszcze się nie uśmiecha A tak bardzo na to czekam A może ja po prostu jej nie śmiesze?;p
Też może tak być, ale nie mam jak tego sprawdzić, bo mój smoczkiem pluje

Niby nie dopaja się, gdy dziecko jest na piersi ALE po wczorajszych jazdach mam dziś przygotowaną wodę w razie W.
Przegotowałam wodę źródlaną i trzymam w lodówce w pojemniku na pokarm.

Ale tu cisza. My niedługo zbieramy się na spacer, więc idę się trochę ogarnąć
Stary 2013-08-07, 16:31   #420
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Malinka- oby Twoje słowa okazały sie prorocze

Nie rozumiem dopajania dzieci slodzonymi herbatkami czy tez woda z glukozą niczemu to nie służy a dziecko pije cukier jak juz coś to woda woda i jeszcze raz woda, a jak Kp to częściej przystawiac i tyle.

Mój jak sie prezy to tez przez bąki, albo musi odbić albo kupa idzie, albo juz sie najadl i wiecej nie chce...

Teraz śpi bąk na mojej lewej ręce

A wieczorem wybieram sie na shopping he he w końcu
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości