|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#391 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych Mam 2013,
Cytat:
![]() Szacuneczek!! A nacięli Cię, czy sama popękałaś? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#392 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych Mam 2013,
Ja na wypisie ze szpitala mam napisane że w 1-2 miesiącu
![]() ![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;42150764]Poproszę o brawa, wróciłam z pierwszej mojej samodzielnej wyprawy z malizną ![]() była bardzo przyjemnie, mały w jedna i druga strone spał, u pani doktor czuwał i był bardzo spokojny, zjadłam przy okazji obiad na mieście a wracajac odebralam pesel w urzędzie gminy ![]() Jutro mamy wizytę u neonatologa i usg głowy, a 13 sierpnia w promyku słońca usg bioderek u Pytlasinskiego i narazie wizyty z głowy. Dostaliśmy skierowanie na rehabilitację bobath ze względu na ciagle skrety małego w prawa stronę.. Będziemy ćwiczyć ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#393 | ||
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42150311]Nie ma chyba granicy, my zrobiliśmy koło 5 tygodnia, ale mamy powtórzyć w 3 i 6 miesiącu (a wszystko było OK). Moja pediatra mówiła, żeby się z tym nie spieszyć, bo potem i tak trzeba powtarzać.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Aha, dzięki ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42150364]Moje Maleństwo wywaliło właśnie 140 ml mleka i 50 ml herbatki z kopru w ciągu 2 godzin.... Naczyniaki ponoć same się wchłaniają, moja siostra podobno miała też, teraz jest piękna i gładziutka ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Ale ma spust ![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;42150764]Poproszę o brawa, wróciłam z pierwszej mojej samodzielnej wyprawy z malizną ![]() była bardzo przyjemnie, mały w jedna i druga strone spał, u pani doktor czuwał i był bardzo spokojny, zjadłam przy okazji obiad na mieście a wracajac odebralam pesel w urzędzie gminy ![]() Jutro mamy wizytę u neonatologa i usg głowy, a 13 sierpnia w promyku słońca usg bioderek u Pytlasinskiego i narazie wizyty z głowy. Dostaliśmy skierowanie na rehabilitację bobath ze względu na ciagle skrety małego w prawa stronę.. Będziemy ćwiczyć ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#394 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#395 |
Rozeznanie
|
Chciałam się pochwalić że moje dziecko w miesiąc przytyło 134o gram!
![]() ![]() ![]() Kurde na Was też tak działa jak płachta na byka jak dziecko płacze, denerwuje się przy piersi, mleko tak leci że i Wy i dziecko jesteście całe mokre a ktoś Wam mówi "pewnie jest głodna", "nie masz pokarmu!", "daj jej mm!" Swoją droga nie wiem czemu zawsze po kąpaniu i rzadko w dzień mała tak się przy piersi wkurza? Płacze, pręży się, zachowuje się tak jakby nie mogła złapać piersi a jak już złapie to zaraz ją puszcza, wariuje z otwartą buzią i robi dzięcioła. Nie wiem o co jej chodzi bo głodna to raczej nie jest bo mleko mam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#396 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Moze sprobuj malutka odbeknac, kiedy tak sie denerwuje ![]() ![]()
![]() |
#397 |
Zakorzenienie
|
rasha jak to mozliwe ze urodziłaś takiego klocuszka duzego??! aż czekam na opis porodu i chce sie dowiedziec jaki jest stan Twojej kapy???
ja miałam kilo mniej i kapa mi nie wytrzymala ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#398 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Wybaczcie,że nie cytuję wszystkiego. Byłam w sklepie kupić stanik do karmienia, miła pani skakała koło mnie,przynosiła różne style i kolory,dobrała mi odpowiedni rozmiar ![]() MIłego popołudnia życzę Dziewczyny ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#399 |
Zakorzenienie
|
Odp: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych Mam 2013, c
Rasha gratulacje i szacun za wypchniecie takiego klocka
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#400 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dziś przy kolejnym ataku histerii tak zrobie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#401 | |
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Odp: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych
Rasha gratki :O:O:O
Ja też odbekam Małego, jak się tak wścieka. Cytat:
Dziewczyny-mamy 6-7 tygodniowych dzieci: czy Wasze dzieci uśmiechają się świadomie? Mój nie i chyba mu daleko do tego... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#402 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacy
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#403 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam rocznicę slubi w niedzielę i może dotrwał ![]()
![]() |
#404 |
Zakorzenienie
|
w zdecydowanej większości przypadków same się wchłaniają, jakoś w 80%. Oliwia ma widocznego na czole i nosku, męczy mnie to. jedziemy do tego lekarza porozmawiać z nim i niech on ustali czy to na pewno naczyniak płaski czy może malformacja. i wypowie się nt ewentualnego leczenia czy czekania.
#405 |
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacy
Witam się w nowym wąteczku
![]() ![]() U nas całkiem nieźle ostatnio choć nie chcę zapeszać ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Te upały nas wykańczają już ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42151679]Dziewczyny-mamy 6-7 tygodniowych dzieci: czy Wasze dzieci uśmiechają się świadomie? Mój nie i chyba mu daleko do tego... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Perse Milenka uśmiecha się świadomie już od około 4/5 tygodnia życia. Jak do niej mówię, a ona ma dobry humor to tak ślicznie się śmieje i gaworzy ze mną po swojemu ![]() ![]() Gratuluje nowym mamusiom ![]() Rasha ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#407 |
Zakorzenienie
|
rasha- szacun i gratulacje
![]() ![]()
#408 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany w
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#409 | |||
Zakorzenienie
|
Młody tak narobił, że konieczna była kąpiel
![]() Z tej okazji foto w klubie ![]() Cytat:
![]() Też to odkryłam ![]() ![]() Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42151679] Tydzień temu 3380, przybiera koło 350 g tygodniowo, w tym tygodniu ze względu na pogodę nie idziemy na ważenie. Dziewczyny-mamy 6-7 tygodniowych dzieci: czy Wasze dzieci uśmiechają się świadomie? Mój nie i chyba mu daleko do tego... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Perse Arturek też super przybiera na wadze ![]() A co do uśmiechów-wydaje mi się, że to przez to, że urodził się miesiąc wcześniej. Jeśli ma teraz 1,5 miesiąca to jego wiek korygowany to są tylko 2 tygodnie. Może poczytaj coś w tym kierunku. Cytat:
![]() ![]() No i system Małego działa - zatem dziś czeka mnie kiepska noc a jutro kiepski dzień. |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#410 |
Zakorzenienie
|
Ja tez sie dolaczam...pelen szacun!:-P
Neni ja jak wygodze gdzies gdzie jest klima ew.lodowki to zawsze zakladam czapeczke na glowe i przykrywam kocykiem badz pielucha...i malej nic nie jest.. wykoncza mnie te upaly,nienawidze takiej pogody(no chyba ze gdzies na Rodos:-P czy gdzies w takim egzotic miejscu:-P) wyczytalam ze sa dla takich maluszkow jakies plastry na wozek/sukienke vzy ubranie przeciw komara,myslicie ze az dla takich maluszkow takie cos bd ok? |
![]() ![]() |
![]() |
#411 |
Konto usunięte
|
Rasha- ale klocuszek z córci.
![]() ![]() Perse- nasza malizna śmieje sie świadomie od tygodnia, i to najczęściej do taty, dzisiaj podeszłam jeszcze do pracy tz wszyscy sie zeszli zobaczyć małego, a on wtedy strzelił taka popisowke ze szok, kiedy tz powiedział do niego uśmiechnij sie synku to ten zrobił uśmiech od ucha do ucha i coś tam jeszcze wydukał. ![]() ![]() Malinka nawet nie wiesz jak ci zazdroszczę tych nocy !!!!? ![]() A dlaczego zmieniliscie na to mleko? Bo juz któryś raz ta nazwa sie pojawia.. Ono jest jakieś specjalne czy jak? Na kółko? Dla alergików czy jak? Oliath - normalnie ciekawosc mnie zezre co tym razem tatuś wymyślił... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#412 |
Zakorzenienie
|
Dotka ponoć w aptece można kupić wtyczkę do kontaktu i brelok do wózka firmy Chicco. Dozwolone od 0+. Ponoć ekologiczny produkt.
---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ---------- Dotka a jak smoczek Nuk się spisuje? Mała ssie go bez problemu? |
![]() ![]() |
![]() |
#413 |
Zakorzenienie
|
może ani jedno ani drugie
![]()
![]() |
#414 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zaczęłam odpisywać i dzieć się obudził, więc kończę co zaczęłam i czytam dalej ![]()
![]() |
#415 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;42152373]Malinka nawet nie wiesz jak ci zazdroszczę tych nocy !!!!? ![]() A dlaczego zmieniliscie na to mleko? Bo juz któryś raz ta nazwa sie pojawia.. Ono jest jakieś specjalne czy jak? Na kółko? Dla alergików czy jak? [/QUOTE] Teso kochana Twoje maleństwo niedługo pewnie też będzie tak ładnie sypiać. Moja z początku też się często budziła. Zmieniliśmy mleczko bo po Nan Milusia miała twardą kupkę i bardzo ciężko było jej zrobić. Trzeba było jej zawsze nóżki do brzuszka dociskać żeby cokolwiek zrobiła, a i to nie zawsze pomagało. A o mleku Hipp czytałam dużo pozytywnych opinii (nie spotkałam żadnej negatywnej) i tu też dziewczyny polecały. Ono nie jest żadnym mleczkiem specjalistycznym. Po prostu ma dobry skład i zawiera praebiotyki i probiotyki. Przez te upały Milence wylazły dziś potówki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#416 |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany w
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42151679]Rasha gratki :O:O:O
Ja też odbekam Małego, jak się tak wścieka. Tydzień temu 3380, przybiera koło 350 g tygodniowo, w tym tygodniu ze względu na pogodę nie idziemy na ważenie. Dziewczyny-mamy 6-7 tygodniowych dzieci: czy Wasze dzieci uśmiechają się świadomie? Mój nie i chyba mu daleko do tego... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Moja świadomie to chyba tylko do cyca się śmieje ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#417 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A powiedzcie mi czym dopajacie maluchy? Czy np woda przegotowana albo taka z butelki może być? Widziałam że niektóre z Was dają herbatki ale jakie? I od kiedy można podawać? Perse Antonina ma 5 tygodni i też jeszcze się nie uśmiecha ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#418 |
Zakorzenienie
|
Neni to jest nuk classic 1.tak sie nazywa bo z tego co widzialam to maja rozne nazwy.Zuzia wogole jest dosc dziwna bo smoczka chce i ssie chetnie na spacerach:-P w domu to tylko w wyjatkowych okolicznoscoach jak widze ze chce ciumkach to daje ona soboe usnie i wypluwa:-P ale ostatnio caly spacer ogladala niebo ssala smoczek i go nie wypuscila nawet w kapieli zassala jak cycka hahahah nieraz robo taka mine jak jej chce wlozyc smoczka ,ktora mniej woecej wyglada tak"Co Ty mi tu wciskasz stara jak z tego mleko nie leci":-P ale ten bez problemu zassysa a inne odrazu wypluwa /ma odruch wymiotny.
Szogunek spal chyba 5godzin-budzi sie wiec spaddam cyc i na polko ![]() ---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- Co do usmiechow to moja usmiecha sie tez do cycka...jak sobie poje,pusci przetrawi 3minuty i usmiech taki blogi ![]() wlasnie chcialam "na ogrod"takie cos zeby jej nie gryzly jak cos... jezu,topie sie... czy Wam tez schoszi tylw mokrych chusteczek?:-P ja nie dopajam..boje sie ze mala przyzyczai sie do butelki i nie bd chciala cycka,polozna mowila ze mozna woda przegotowana plus glukoze lyzeczke dodac(ale po co takie slodkie)albo wode zywiec zdroj... |
![]() ![]() |
![]() |
#419 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niby nie dopaja się, gdy dziecko jest na piersi ALE po wczorajszych jazdach mam dziś przygotowaną wodę w razie W. Przegotowałam wodę źródlaną i trzymam w lodówce w pojemniku na pokarm. Ale tu cisza. My niedługo zbieramy się na spacer, więc idę się trochę ogarnąć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#420 |
Konto usunięte
|
Malinka- oby Twoje słowa okazały sie prorocze
![]() Nie rozumiem dopajania dzieci slodzonymi herbatkami czy tez woda z glukozą ![]() ![]() Mój jak sie prezy to tez przez bąki, albo musi odbić albo kupa idzie, albo juz sie najadl i wiecej nie chce... Teraz śpi bąk na mojej lewej ręce ![]() A wieczorem wybieram sie na shopping ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:45.