|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Cytat:
Cytat:
|
|
#3452 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Cytat:
i buzioleCytat:
![]() tylko Was czytam u nas po staremu pracy na razie brak wydajemy juz oszczednosci na lokatach
|
||
|
|
|
#3453 |
|
Zakorzenienie
|
oglada ktoras z was bitwe o tron??? obejrzelismy pierwszy odcinek i jak kolejne beda takie same to Pietraszko sie szybko rodzemstwa dorobk
![]() dziewczyny orientujs sie ktoras czy sa soczewki komtaktowe dla astygmatykow??? jak biegam to ludzi na ulicy nie poznaje.....a przeca w brelach nie bede smigac do jutra lejdis powinnam byc juz na biezaco
|
#3454 |
|
Zadomowienie
|
A u mnie na balkonie coś strasznie cyka, tzn ogólnie słyszę całą cykającà orkiestrę świerszczy ale jeden musi chyba siedzieć tuż przy drzwiach... Ciekawe czy wlezie bo akurat w tych drzwiach mamy tylko taką prowizoryczną "moskitierę" za parę złotych. Postanowiliśmy że na wiosnę kupujemy porządne moskitiery na wszystko co się da, dziś odebrałam kolejne dwie (dwie pierwsze testujemy od miesiąca) i wreszcie możemy zrobić wieczorem przeciąg bez obaw że nam jakieś cholerstwo do światła przyleci. Super sprawa takie firmowe moskitiery, nie ma porównania z tymi przyklejanymi siatkami, tylko szkoda że na malutkie uchylne okienko kosztuje prawie stówę. A do sypialni musimy mieć takie otwierane drzwi jak na filmach amerykańskich, wycenili ją nam na 530 zeta
|
|
|
|
#3455 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3456 |
|
Zadomowienie
|
Fewciu jeśli Blanka płacze i nie może spać przez zęby to może spróbuj jej dać nurofen? Może ją po prostu boli? Co prawda nigdy nie podawałam nurofenu na zęby (Grześkowi wychodziły bezboleśnie a przy Ani też na razie nie ma dramatu), ale skoro we wskazaniach jest m.in bolesne ząbkowanie to widocznie się podaje...
|
|
|
|
#3457 |
|
Zadomowienie
|
No normalnie szok, jestem po kłótni z TŻ, obecnie jest w delegacji a Bartuś miał dziś swoje pierwsze pluskanko w baseniku wiec wysłałam mu zdjęcia jak mały sie moczy a ten na mnie z pyskiem że jestem głupia, nieodpowiedzialne itp bo jak ja moglam go dać do baseniku jak on miesiac temu wyszedl ze szpitala, ma problemy z uszkami, ze mam nie beczec jak znowu trafi do szpitala itp, normalnie afera na całego. Czy ja na prawdę aż tak źle zrobiłam. Na dole zdjęcie
P.S. proszę nie dziwcie się że ja w ubraniu ale to było u mojej siostry na działce i wyszo to dość spontanicznie przez co nie byłam na to przygotowana hope nienawidzę takich facetów, zrobic dziecko potrafią a później nic ich to nie interesuje co do przyjaciolek to ja mialam taka jedna od podstawowki do licum ale pozniej nasze drogi sie rozeszyl i kontakt byl zerowy, miesiac temu urodzila dziecko i teraz znowu kontakt powrocil black bedzie dzisiaj ![]() neti nie obraż sie ale ja sie tobie dziwie, czemu zmienilas mleko na zwykle BD? jak moj mały nie robił kupek to zmieniłam mu na bebilon confort na kolki i zaparcia mimo że Bartuś jak już robił kupke to miękką czyli typowych zaparc nie było, co prawda nie robil po nim codziennie ale co 2 dni, aktulanie jesteśmy na nutramgenie lgg i kupki sa codziennie a przy rozszerzaniu diety nawet dwie dziennie
26.02.2013 18.11.2014 Edytowane przez iffonka7 Czas edycji: 2013-08-07 o 23:12 |
|
|
|
#3458 | |
|
Zakorzenienie
|
Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Cytat:
Ostatnio sie usmialam, bo widzialam notke z instytucji a la sanepid mowiacej o tym, aby ludzie w miejscu pracy byli lekko ubrani, tak by mozna bylo ustawic klimatyzacje na 28 st. To wlasciwie po co ja w ogole uruchamiac? |
|
|
|
|
#3459 |
|
Zadomowienie
|
Neti i co z tym łóżeczkiem, kupiłaś? Ja mam po Grzesiu czyli blisko sześcioletnie, bodajże Arti? Kupowałam na all. Koniecznie dokup materacyk, przynajmniej taki zwykły piankowy bo te "materacyki" dodawane w komplecie są nic nie warte. Przewijak sobie daruj (nawet jeśli myślisz o zostawieniu łóżeczka dla następnego dzidzia, po prostu te przewijaki to chłam). Za to super sprawa to bok otwierany na zamek, dziecko może sobie samo wchodzić i wychodzić
|
|
|
|
#3460 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Cytat:
Iffonka...ja już sama nie wiem na co zmienić najlepiej... Każdy radzi co innego...ja głupieje..wczoraj pytalam dziewczyn..żadna jakos mi nie odradzala BD...ale teraz sama nie wiem czy dobrze zrobiłam .. ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3461 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3462 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Nic się nie martw, ja też wtedy głupiałam nie wiedziałam co robić, poczekaj jeszcze troszke z tym czopkiem może zrobi sam ta kupke chociaz i by po 5 dniach, jak dłużej nie robi to się męczy bardzo? ma je twarde czy miekkie? mieliscie robione usg jamy brzusznej? ile waży? a moze wybierz sie do gastrologa.
26.02.2013 18.11.2014 Edytowane przez iffonka7 Czas edycji: 2013-08-08 o 08:03 |
|
|
|
#3463 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Cytat:
- materac koniecznie musi być, przy Ani miałam piankę i było ok, teraz jest super (na wyjazdy lepsza pianka bo zajmuje mniej miejsca) - z przewijaka przy Grzesiu nie korzystałam wcale, przy Ani kilka razy,, wolę położyć zwykły podkład rossmanowski na podłogę czy łóżko. Może przy innych łóżeczkach one są lepiej obmyślane (to moje to było jedno z tańszych), w moim przewijak to materiał ortalionowy nałożony na stelaż z rurek, do tego są pasy żeby dziecko sobie nie poszło (w zasadzie to jeden pas z klamrą na wysokości brzucha). Jak Ania leżała spokojnie to było w miarę ok, teraz przy przewijaniu kopie nogami albo nie daj Boże wali głową o te metalowe rurki. Dlatego przewijak zlikwidowałam. Uważam że jest zbędny i niewygodny, dziecko kilkumiesięczne jest do niego za duże a młodsze też się niezbyt wygodnie przewija - z kołyski nigdy nie korzystałam - koniecznie kółka (u mnie są z jednej strony) bo dużo łatwiej łóżko przesunąć - uchwyty do wstawania - fajna rzecz bo w takim łóżeczku nie ma szczebelków więc dziecku ciężko wstać - otwierany bok koniecznie! Teraz jeszcze zbędny, przy Grzesiu używałam jak tylko się nauczył sam wchodzić i wychodzić ze środka, po spanku sobie wyłaził i nie musiałam go dźwigać górą = zdrowszy kręgosłup i frajda dla dzieciaka - kieszenie z boku przydatne na pampersy i różne duperele - drugi poziom... Szczerze mówiąc nie testowałam. Łóżeczko kupiliśmy jak Grześ miał 5 miesięcy więc mógłby wylecieć z górnego. Potem zgubiłam gdzieś to podwieszenie i przy Ani w ogóle nie miałam, z tym że wsadziłam do środka stary materacyk po Grześku, gryka- kokos czyli dość gruby, to spowodowało automatycznie podniesienie dna i uważam że tak jest w sam raz. To podwieszenie jest dość wysoko, podejrzewam że po włożeniu lepszego materaca byłoby zbyt wysoko (dla leżącego jak kłoda noworodka ok, dla starszego wiercipięty absolutnie). - zwróć uwagę żeby siatki po bokach było dość dużo. W niektórych łóżeczkach jest tylko odrobina ścianki zasiatkowana, dziecko nic nie widzi i ma utrudniony przepływ powietrza (to znaczy na mój gust) . U mnie po włożeniu materaca zaraz nad nim się zaczyna siatka, dziecko leżąc na boku wszystko widzi, nie musi oglądać nieprzejrzystego materiału - u mnie jeszcze była w komplecie moskitiera, w bloku przy Grzesiu nie korzystałam, teraz korzystam jak wynoszę łóżeczko na taras - wymiary mam typowe 120 na 60, wystarczało mi, pasowały typowe materace i prześcieradła ---------- Dopisano o 00:05 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:55 ---------- Jak chcesz przewijak to niech Ci go zmontują i sama oceń. Nie wierz w zapewnienia że jest super-hiper-mega, usztywniany i w ogóle. U mnie to usztywnienie to taki kawałek plastiku wsuwany w kieszonkę od spodu, coś takiego jak dno w torbach na zakupy, może trochę grubsze ale szału nie ma. Jak się wsadzi na to dziecko to ono się zapada do środka i dlatego przewijanie jest niewygodne. Plus te koszmarne metalowe rurki... |
|
|
|
|
#3464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3465 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny ktora moze niech wesprze
Gdy jedziesz samochodem nie zdajesz sobie sprawy z tego, kto na Ciebie patrzy. Filipek walczy z najcięższą formą nowotworu, według lekarzy nie powinien już żyć. Zatrzymaj się na chwilę. Spójrz na Filipka. Pomóż... http://www.siepomaga.pl/filipek |
|
|
|
#3466 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:27 ---------- Poprzedni post napisano o 00:18 ---------- aniu udanego przebywania z mama. Ja juz tylko odliczam dni do wyjazdu mojej. Gdybym wiedziala na jaka "pomoc" z jej strony moge liczyc, to w zyciu nie sprowadzilabym jej tutaj. I gdyby nie tesknota za tz, to siedzialabym u t. ---------- Dopisano o 00:31 ---------- Poprzedni post napisano o 00:27 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 00:54 ---------- Poprzedni post napisano o 00:31 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 01:28 ---------- Poprzedni post napisano o 00:54 ---------- lenova, hje, iffonka wspolczuje ograniczonych bliskich! Dziendoberek! Dzis Yae byla laskawa i pobudke urzadzila dopiero o 5.50. Wieczorem idziemy ze znajomymi tz na kolacje, maja dziecko miesiac starsze od Yae. Poznam nowych ludzi i jedzenie pod nos bedzie podane - miodzio! bokeh, lady i reszta anonimowych serialomaniaczek. Poleccie prosze cos ciekawego, poza serialami tvn nic wiecej nie ogladalam. |
|||
|
|
|
#3467 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak dobrze wstać skoro świt... Dzień dobry
moja panna już wyspana,szkoda że o matce nie myśli, ehh życie :-PMeneq a co jest z mamą,nie pomaga Ci przy Yae? |
|
|
|
#3468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przy Yae posiedzi jak ona spi albo sie sama bawi, w domu poza zmywaniem naczyn palcem nie ruszy a jeszcze chodzi nadeta, ze nigdzie jej na zwiedzanie nie zabieram. Jest tu od 3 tygodni, a ja w tym okresie nawet chwilki dla siebie nie mialam. |
|
|
|
|
#3469 |
|
Rozeznanie
|
Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Heeej
Melduje,ze jeszcze wszystkiego nie nadrobilam,bo poki co czytam w napieciu co stanie sie z konikiem polnym,ktory z premedytacja odcial Bokeh od lodowki ![]() Ok,czytam dalej ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 05:56 ---------- Poprzedni post napisano o 05:35 ---------- Doszlam do tego,ze mama ma Cie uratowac Bokeh... Aczkolwiek.nie znam jeszcze zakonczenia Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3470 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Blanka zarządziła dzisiaj pobudke o 5 ![]() Bokeh ja też robiłam z borówkami i wyszło takie suche,może wina owoców. Ale TZ zjadł cała blachę więc chyba mimo wszystko smakowało,a On nie lubi ciast bez masy ![]() Meneq czyli masz kolejne dziecko w domu zamiast pomocy? Kija piękna instrukcja łóżeczka ![]() Ja nie wiem czy to zęby czy szelki czy taki urok Blanki że od początku mamy takie ciężkie noce. Tak sobie od początku tłumaczyłam: 1. Że malutka,mały brzuszek i szybko głodna więc się budzi. 2. Szelki przeszkadzają więc się budzi. 3. Zęby nie chcą wyjsc więc się budzi. Ciekawe na jak długo starczy mi wymowek? ![]() Hope tak mi się smutno zrobiło jak Przeczytałam o Twojej kuzynce Facet nie ma pojęcia o odpowiedzialności. Mój ginekolog zawsze powtarzał że kobiety w ciąży są piękne,wyjątkowe. Że nigdy kobieta nie wygląda lepiej niż w ciąży. A ten dureń (prawdopodobnie) znalazł sobie dziewczynę. Wiecie,ja nie rozumiem takich facetów. Po cholerę zdradzać? Przecież można odejść od obecnej partnerki a nie przyprawiać jej rogi!!Ja mam ostatnio często koszmary że M. mnie zdradza. I mimo że wiem że nigdy by tego nie zrobił,to budzę się cała we łzach. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 06:51 ---------- Poprzedni post napisano o 06:43 ---------- Neti jak dziecko się nie męczy to ja bym nie podawała czopka. Organizm musi sobie spróbować sam poradzić. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 06:52 ---------- Poprzedni post napisano o 06:51 ---------- Lady to ja myślę,że dla dobra Pietraszka oczywiście,musicie obejrzeć cała serie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 06:54 ---------- Poprzedni post napisano o 06:52 ---------- Cała mówisz że kurnik nagrzany,a gdzie obiecywana klimatyzacja? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 06:56 ---------- Poprzedni post napisano o 06:54 ---------- Debrah ma to chyba służyć podkreśleniu jaką to złą matka jestem w Jej oczach To jest w ogóle temat rzeka. Muszę się kiedyś zebrać i napisać![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 06:58 ---------- Poprzedni post napisano o 06:56 ---------- Blanka się wycisza,może zaśnie ![]() Ja gadam ze sobą,to straszny objaw choroby psychicznej ![]() Ciekawe jak Pstryczek po rehabilitacji i Marsi po wizycie szefa? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3471 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Witam sie Pobudka dzisiaj lekko po 6. Ale to i tak lepiej niz u lenovy. Ciekawe, czy bedzie kolejny dzien jojczydla . Jak tak, to nadrobie Was dopiero wieczorem. Milego dnia zycze ![]() ---------- Dopisano o 07:03 ---------- Poprzedni post napisano o 06:58 ---------- Fewciu, klima jest, ale w pomieszczeniu, gdzie maz pracuje. Nie przebywam tam, ale on ma rarytas w ta czike
|
|
|
#3472 |
|
Zakorzenienie
|
fewciu drugie dziecko, z tym ze na szczescie jeszcze pieluch nie musze zmieniac. Tak na serio, to posprzatac po mamie i podac jej jedzenie tez musze.
---------- Dopisano o 07:05 ---------- Poprzedni post napisano o 07:03 ---------- cala nie odstepuje i owszem, ale pomocna przy tym niestety nie jest |
|
|
|
#3473 |
|
Wtajemniczenie
|
Chodzilo' mi wlasnie o nie odtsapienie takie pomocne, ze masz chwilke dla siebie...
|
|
#3474 |
|
Rozeznanie
|
Doczytalam wszystko
Little- historia o tym, jak tluklas martwa ose tluczkiem do miesa--> Hope,przykre to, co opisalas z kuzynem... Szkoda dzieciaczka, dziewczyny tez jakos tam szkoda Wlasnie,gdzie jest meduzza? Black- tez kapie co 2 dni Tak chyba zostalo z czasow noworodkowych. Ale myje go codziennie,kilkanascie razy dziennie w sumie,bo brudzi sie straaasznie A u nas nocka dobra,tylko 4 pobudki- ostatnio noce sa tragiczne, wiec jestem naprawde ukontentowana Marcinek dalej ma tylko 2 zabki, nie chca sie przebic te z gory Kupilismy mu szczoteczke i paste do zebow i pucujemy teraz jego perelki W sobote Marcinkowy usiadl sam Tylko chodze za nim z wieeelka poducha,bo czasem nie umie wybrnac z tego siedzenia i wtedy bach do tylu- w sobote wlasnie przywalil w ten sposob glowka w dywan Aaaa ide,jeczydlo wzywa,milego dnia Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3475 |
|
Zakorzenienie
|
Bokeh, przygodowo historyczno fantasy? Cos takiego chyba. Na podstawie ksiazki, generalnie wszyscy wszyscy wszyscy wokol ogladaja tylko my zacofani (podobno
Meneq, ojej, przykro strasznie! U nas t.w zupelnie inna strone, jak przyjezdza to od razu zagarnia Pietraszka do siebie i gdyby mogla to by i cyca dala ![]() Z seriali a co Cie interere? Komedia, sensacja? My mnostwo tego ogladamy... Jak chcesz sie mega posmiac a lubisz angielski humor to "the IT crowd" polecamy. Mega ciezki, tez brytyjski, "Luther", policyjny, KOCHAM ten serial, szkoda, ze taki krotki i wiecej krecic nie beda tez brytyjski, mini serial, "sherlock", o sherlocku holmesie ale w terazniejszosci, tutaj malz zakochany:P poza tym ogladamy jeszcze #how i met your mother, #the big bang theory, #suits, #house of cards (polityczny, "od kuchni", z Kevinem Spacey ktory wyglada jak Karol Strasburger :P ), #Dexter (ale tu juz 8 sezon i szczerze, juz mam dosc), no i wczoraj doszla jeszcze #gra o tron ![]() A u nas nocka calkiem oki, 3 pobudki, ale za to z przerazliwym placzem, jak szlismy spac to Mlody sie rozplakal niesamowicie i niczym nie moglam uspokoic\uspac, pomogly dopiero cmoki dookola oczkow, zasnal ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3476 |
|
Zakorzenienie
|
Cała czyli mąż ma luksusy
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3477 |
|
Wtajemniczenie
|
Fewciu, i to jaki. Siedzi sobie w chlodku i ma czike w nosie
![]() Lady, musze obczaic te seriale i jakis obejrzec wieczorami. Nomen, czesc ![]() Ciekawe, czemu czesc dziewczyn sie nie odzywa. Gdzie przepadly...?
|
|
#3478 |
|
Rozeznanie
|
Cala,pisalam ostatnio ze mialam tyly przez jeczydlo
i przez czike i jeszcze tz mial wolny likend A nie lubie pisac,jak nie wiem co u Was:p Ehhh chyba juz zaraz wyjde na spacer,bo nie mam pomyslow jak zajac jojczyllo moje:p Ale wiecie- chocby on niewiadomo jak stekal,kwekal,marudzil,ni e spal w nocy- to ja sie gniewac na niego nie potrafie chociaz ogolnie straszny nerwus jestem Bardzo kocham tego brzdaca i wystarczy jeden jego usmiech,zebym dostala kopa do dalszego dzialania![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3479 |
|
Zakorzenienie
|
Cala, na wieczory nie polecam Luthera, bedziesz sie bala sama do kibla isc
znam z autopsji hahahaWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:44.

Nasze małżeńskie było tragiczne, a raczej - materace były tragiczne i za dużo miejsca zajmowało (160x200)... Mam nadzieję, że mój kręgosłup będzie się uśmiechał rano. 

i buziole

w sumie nawet 5 min nie padało, ale dobre i to na chwilę ochłody; wyszłam z Filipem na ten deszcz, ale miał radochę

znam z autopsji hahaha