|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1741 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Podkarpackie dziewczyny -> cud, miód i maliny! czyli Podkarpackie PM-ki cz. IV
Nigdy jej nie piłam, ale słyszałam że dobra jest. Na szczęście jeżeli chodzi o wódkę, to mój tata ma kontakty w hurtowniach i zawsze da się radę trochę taniej ją załatwić, a jeżeli jej na prawdę dużo zostanie to i zwrócić będziemy mogli
|
#1742 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Podkarpackie dziewczyny -> cud, miód i maliny! czyli Podkarpackie PM-ki cz. IV
Ja (i z tego co pamiętam to Agniecha też) miałyśmy Maximusa (z rozlewni Finlandii, ale tańsza), jednak też chwalona przez gości, więc również mogę polecić
|
|
|
|
#1743 |
|
Wtajemniczenie
|
My mamy tą samą co Blue, na 200 proszonych gości kupiliśmy 270 butelek 0,5 l., płaciliśmy 18 zł. z groszami. Poza tym mamy jeszcze 5 l. beczkę z bimberkiem, wino i na drugi dzień piwo lane. U nas będzie pewnie około 170-180 ludzi w końcu. Rozmawiałam wczoraj z przyjaciółką, zgodziła się być moją świadkową
Nawet nic nie powiedziała, że późno o tym mówię, chociaż zaskoczona była strasznie Zrezygnowałam z tego pudła na koperty, zrezygnowałam z winietek z cukierkami - będę robić zwyczajne, tylko jakąś ozdóbkę mi jeszcze trzeba żeby nie były takie zwyczajne. Nadal nie mam sukienki na poprawiny i zaczynam się tym załamywać bo w tych cholernych sklepach nic nie ma !
|
|
|
|
#1744 |
|
Zakorzenienie
|
Wchodzisz w etap przygotowań pt. "wisi-mi-to". Podejrzewam, że za to Twój przyszły mąż teraz zaczyna się co raz bardziej denerwować
![]() Z moich obserwacji wynika, że wszystkie PMki tak mają - najpierw przez rok-dwa jest panika, dbanie o detale itp a potem im bliżej ślubu, tym jest bardziej tym zmęczona i jest jej wszystko jedno. Za to TŻci zwykle zaczynają się ogarniać dopiero w ostatnich miesiącach, przez co jak na początku to PMka jest zła na TŻta, że mu "obojętne", tak pod koniec jest odwrotnie. Zauważyłyście też to? Co do wódki - my mieliśmy Stocka, ale teraz już go nie polecę, bo dwa lata temu jesienią zmienili chyba recepturę, bo wódka całkiem inaczej smakuje. Nawet kiedyś kupiliśmy dla porównania - normalnie jakbym piła dwie inne wódki. |
|
|
|
#1745 |
|
Zadomowienie
|
małgoś nie wiem jak jest u was, ale w Rzeszowie za szkołe rodzenia płaci się 250 zł i masz mozliwość odrobienia zajęc w innej grupie
my z tż nie mieliśmy w rodzinie małych dzieciaków więc nigdy sie nie opiekowaliśmy i dla nas szkoła rodzenia jest przydatna uczą jak kąpać, przewijąć, nosić pielęgnować, a poza tym ćwiczysz pozycje porodowe i wiesz co cie czeka ale tego wszystkiego można dowiedzieć się z książek czy z neta ![]() co do wózków to musisz koniecznie zobaczyć go na żywo, troche pojeździć, zobaczyć jak sie składa albo podpytaj znajomych jaki mają i co polecają. wybór wózka to cieżka sprawa byłam w sklepach czytałam tyle opinii i dalej mam dylemat co wybrać maximusa polecałabym wcześniej teraz to trudno mi powiedzieć bo zmienił sie wygląd butelki i nie którzy smakosze twierdzą że w smaku sie pogorszyła |
|
|
|
#1746 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Tak mi się dziś spało, że masakra! Zaraz lecę na zakupy ![]() Dziewczyny, w następną niedziele mamy pierwszą rocznicę ślubu i chciałabym coś TŻ dać. Macie jakieś pomysły? |
|
|
|
#1747 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny która się zna na ekspresach do kawy ? |
|
|
|
|
#1748 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie, zegarka on nie nosi, portfel nowy ma, perfumy dobre też.
|
|
|
|
#1749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może coś praktycznego? Jakąś koszule, krawat (jeżeli nosi)??
|
|
#1750 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1752 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mój tż nie pasuje do Pauli schematu - nie przejmował się niczym do ostatniego dnia - potem zaczął się stresować samym dniem itp, ale przygotowaniami - wcale...Nunny ja nawet żadnych ozdób na wódkę nie miałam, dlatego chciałam w miarę ładną butelkę - naklejki nie za bardzo mi się podobają a w ozdabianie też nie chciało mi się bawić Cytat:
![]() a może jakieś wyjście zorganizuj? zrób romantyczną kolację .. Cytat:
Agniecha - o patrz, nawet nie wiedziałam że zmienili butelkę... dużo się zmienia a ja widocznie nie na czasie jestem ![]() co do szkoły rodzenia to są głównie w weekendy (w soboty a ja właściwie zawsze pracuję, w ciągu tygodnia też zawsze inny dzień wolny do pracy o różnych porach)... wiem, że na pewno wiele fajnych i przydatnych informacji podają, ale chyba niestety nie uda nam się tam chodzić, poza tym zawsze miałam mnóstwo dzieciaków koło siebie a ja byłam najstarsza, teraz wiadomo wszystko powyrastało, ale dziwnie w ogóle się nie obawiam, że nie będę widziała co robić, gorzej z tż-tem ale i on się nauczy No właśnie, jeśli chodzi o wózki to chciałabym się im przyjrzeć z bliska, pojeździć, ale te tutejsze są trochę inne niż w PL, tutaj opinii dużo ale na temat tych droższych, a ja nie dam 1200 euro za wózek (bo dla nas to przesada - nasze auto mniej kosztowało), a PL będę może we wrześniu na kilka dni, więc dość wcześnie... chyba że się rozglądnę i potem zamówię przez neta... albo będę szwagierkę męczyć żeby pomogła nam coś wybrać, ona sama będzie rozpoczynała starania więc też popatrzy okiem przyszłej mamy ... a i jest jeszcze opcja wózka używanego... sama nie wiem, na szczęście mam jeszcze dużo czasu
|
|||
|
|
|
#1753 |
|
Zakorzenienie
|
Małgoś, no właśnie, chyba padnie na kolację.
I u Nas przed ślubem było bardzo podobnie, ja przestałam się przejmować głupotami, a TŻ zaczął się denerwować w sobotę, samą ceremonią, ale na pewno nie przygotowaniami.
Edytowane przez bluesky89 Czas edycji: 2013-08-08 o 14:05 |
|
|
|
#1754 |
|
Zakorzenienie
|
Ale ja właśnie mówię o takich nerwach - nie stricte przygotowaniowych tylko generalnie. PMka jest już tak "wymęczona", że w dniu ślubu ma wszystko w d... a TŻ wtedy dopiero szaleje
u nas zresztą też tak było ![]() Co do prezentu - ja bym powiedziała lizaka serduszko albo ulubionego batonika, bo u nas się do tego takie prezenty ograniczają Z takich wartościowszych to nie wiem... może zabierz go do kina na jakiś fajny film, potem kolacja, winko,
|
|
|
|
#1755 |
|
Zadomowienie
|
My mieliśmy żubrówkę białą
Mieliśmy ok 120 gości, a kupiliśmy 160 butelek. Wesele było dwudniowe i jeszcze sporo butelek zostało. Podobno chociaż jedną butelkę z wesela powinno się zostawić na chrzciny Paula U nas zauważyłam to samo! Ja zaczęłam się przejmować 1,5 roku szybciej, a mój tż nic. Dużo razy się przez to kłóciliśmy, bo wydawało mi się, że nie zależy mu na tym jak będzie wyglądało nasze wesele Parę dni przed ślubem ja trochę odpuściłam, a on zaczął się denerwować Sam ślub chyba też bardziej przeżył, bo kilka dniu później wylądował na pogotowiu. Musieli mu dać kroplówkę na wzmocnienie, taki był słaby... Panie pielęgniarki miały ubaw, jak dowiedziały się, że to świeżo upieczony małżonek ![]() Blue Myślę, że kolacja przy świecach i dobre winko to fajny pomysł My też mamy rocznicę w przyszła niedzielę
|
|
#1756 |
|
Zadomowienie
|
blue dobrze że mi przypomniałas bo my mamy 19.08 rocznice wiec też pewnie wybierzemy sie do restauracji na kolacje ale ja niestety bez winka
|
|
|
|
#1757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)A co do drugiego - nie dziwię się, że ubaw miały też bym pewnie miała to co go tak zmęczyło? Wesele, czy %?
|
|
|
|
|
#1758 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1759 |
|
Zakorzenienie
|
my mieliśmy dwie i jedną zwiało. Ale druga wystrzeliła prawidłowo. Myślę, że z czterema efekt może być jeszcze fajniejszy
|
|
|
|
#1760 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Podkarpackie dziewczyny -> cud, miód i maliny! czyli Podkarpackie PM-ki cz. IV
My mieliśmy dwie i w zupełności wystarczyło
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1761 |
|
Zadomowienie
|
U nas wczoraj był straszny upał, a mnie wysłali w teren na budowę
Opaliłam sobie ramiona i dekolt, tylko znowu zostały mi białe ramiączka po bluzce ![]() paula My mamy wódkę zbunkrowaną u rodziców Zostało tam jeszcze chyba z 15 butelek, ale tyle dzieci nie planujemy 2 butelki zostaną na pewno, a trzecia tak jak u Ciebie - na wszelki wypadek % mojego męża nie wymęczyły, bo dużo nie piliśmy Wydaje mi się, że po tym całym stresie opadły emocje i tak jego organizm zareagował. Nie mógł nic jeść cały dzień, wieczorem to już ledwo stał na nogach. Pojechaliśmy do szpitala, dali mu kroplówkę na wzmocnienie. Kazali zachować lekkostrawną dietę i na szczęście mu przeszło ![]() nunny Mieliśmy tylko jedną tubę, ze względu na to, że nawet nie wiedzieliśmy, że teoretycznie może nie wystrzelić Dopiero po ślubie się dowiedziałam, że tak mogło być Tuba wystrzeliła, efekt był piękny i fotografowi udało się ten moment uchwycić. Teraz kupiłabym 2 tuby.
Edytowane przez RoXi_7 Czas edycji: 2013-08-09 o 10:38 |
|
|
|
#1762 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie!
![]() Cytat:
![]() Będę musiała ją dobrze schować bo przez tyle czasu przez przypadek możemy skonsumować ![]() Cytat:
mi się bardzo podobała ale z tego co widze teraz na stronie internetowej to jej nie ma ale dużo innych jest w jasnych kolorach![]() Cytat:
haha ja chyba zaczęłam od etapu wisi mi to bo na forum pm2015 dziewczyny strasznie przezywają haha a ja nic chociaż w sumie jeszcze dużo czasu ![]()
|
|
|
#1763 |
|
Zakorzenienie
|
Nunny - nie mam pojęcia, nic takiego nie miałam
|
|
|
|
#1764 |
|
Zadomowienie
|
Beezee Z tą wódką to po prostu taka tradycja
Chociaż gdzieś czytałam, że to po to, żeby para płodna była
|
|
#1765 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- my mieliśmy 2 duże ale mogłoby być spokojnie 3 lub 4 |
|
|
|
|
#1766 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chciałabym coś dopasowanego, przejdę się do reserved jak mówisz że coś jest ![]() Oj mnie dwa lata przed ślubem też by chyba nie ruszało to wszystko, bo rzeczywiście jest mnóstwo czasu na dopracowanie całej uroczystości i przyjęcia ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
jeszcze na pierwszy taniec może starczy Zapomniałam wam powiedzieć.. wczoraj byliśmy na pierwszej lekcji tańca, mój narzeczony to kaleka...
|
||||
|
|
|
#1767 |
|
Zakorzenienie
|
Aga - no tego to nie chciałam sugerować, bo to przecież sama przyjemność, a nie męczarnie
![]() U nas z tą wódką to chyba jakaś tradycja, ale nie znam żadnego przesądu z tym związanego. Kurde, kupiłam sobie sukienkę na wesele (bo mi się strasznie spodobała), ale jest ecru - miałam dziś do niej dokupić jakieś kolorowe buty i torebkę, ale przez te upały mi się nie chce nic szukać i chyba pójdę jutro w którejś ze starych a ta zostanie na "kiedyś"
|
|
|
|
#1768 |
|
Zadomowienie
|
Aga i Paula Nie sądze, żeby to noc poślubna tak na niego zadziałała
Może przejął się aż tak swoją nową rolą - męża i głowy rodziny ![]() Też mam taką kremową sukienkę z poprawin i się zastanawiam czy kiedykolwiek ją jeszcze ubiorę. Ale może gdyby dobrać do niej jakieś kolorowe dodatki
Edytowane przez RoXi_7 Czas edycji: 2013-08-09 o 12:39 |
|
|
|
#1769 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
) ale z tego co jest na stroonie wydaje mi się, że fajne są sukienki no ale widzisz, niektore już że tak się brzydko wyrażę "srają ogniem" ;p hahahahahhahahaha z tym kaleką dobre my kiedyś byliśmy na kursie tańca i dzięki Bogu mój ma dryg taneczny planuję ślub stawiając na lekkość i zwiewność i jakoś nie przemawia do mnie walc (bo dla mnie jak młodzi tancza walca to zazwyczaj nie mysla o sobie tylko o tym zeby kroków nie pomylic )
|
|
|
#1770 |
|
Wtajemniczenie
|
Beezee my też nie będziemy mieć jakiegoś układu, poszliśmy bo mój tż naprawdę jest trudny jeśli chodzi o taniec, na weselach tańczy tylko ze mną bo z kimś innym sie stresuje, no a pasowałoby na własnym weselu z kimś jeszcze
Pan nas bedzie uczył jakichś podstawowych kroków które później będziemy mogli wykorzystać Zobaczymy co z tego wyjdzie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:58.

Zrezygnowałam z tego pudła na koperty, zrezygnowałam z winietek z cukierkami - będę robić zwyczajne, tylko jakąś ozdóbkę mi jeszcze trzeba żeby nie były takie zwyczajne. Nadal nie mam sukienki na poprawiny i zaczynam się tym załamywać bo w tych cholernych sklepach nic nie ma !