Pierś do przodu i powaga - w noc poślubną będę naga! PM2014 cz.17 - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-08, 10:24   #691
little_zosh
Rozeznanie

Dot.: Pierś do przodu i powaga - w noc poślubną będę naga! PM2014 cz.17

Cytat:
Napisane przez exist_ Pokaż wiadomość
Księża są różni. Skoro wybrałaś nauki z księdzem, to trzeba wysiedzieć i go słuchać. Nam ksiądz mówił o Bogu, sakramencie, modlitwie. Wszystkie inne sprawy na naukach poruszało wspaniałe, wykształcone, mądre małżeństwo. Państwo Babik. Kto z Krakowa - serdecznie polecam. Warto. Nie ma moralizatorstwa, nawracania. Ba, dowiedziałam się że mogę brać tabletki antykoncepcyjne i w moim przypadku nie jest to grzech (zasada podwójnego skutku, biorę z przyczyn zdrowotnych).
Nauki są właśnie po to żeby coś wynieść.

Dokładnie. Dlatego szukaj jakiś polecanych w Twojej okolicy albo popytaj znajomych.

W ślubie też tylko o papier chodzi?
Ciężko mi zrozumieć ludzi którzy biorą kościelny, a na wszystkie rzeczy po drodze psioczą.
Można znaleźć ciekawe nauki, takie na których TŻ nie będzie się wiercił - poza tym to trochę brak szacunku, jeśli faktycznie nie umiał usiedzieć godziny w spokoju.

To tylko moje zdanie. Bo chodziłam na nauki nie dla papierka i ślub kościelny biorę nie dla papierka.
Popieram w pełni Dodatkowo można znaleźć wiele nauk, których nie prowadzą księża, tylko małżeństwa.

Razem od 05.03.2010
Narzeczeni od 02.05.2012
Ślub 24.05.2014
little_zosh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 10:25   #692
missmalezji
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Pierś do przodu i powaga - w noc poślubną będę naga! PM2014 cz.17

Cytat:
Księża są różni. Skoro wybrałaś nauki z księdzem, to trzeba wysiedzieć i go słuchać. Nam ksiądz mówił o Bogu, sakramencie, modlitwie. Wszystkie inne sprawy na naukach poruszało wspaniałe, wykształcone, mądre małżeństwo. Państwo Babik. Kto z Krakowa - serdecznie polecam. Warto. Nie ma moralizatorstwa, nawracania. Ba, dowiedziałam się że mogę brać tabletki antykoncepcyjne i w moim przypadku nie jest to grzech (zasada podwójnego skutku, biorę z przyczyn zdrowotnych).

Dokładnie. Dlatego szukaj jakiś polecanych w Twojej okolicy albo popytaj znajomych.

Ciężko mi zrozumieć ludzi którzy biorą kościelny, a na wszystkie rzeczy po drodze psioczą.
Można znaleźć ciekawe nauki, takie na których TŻ nie będzie się wiercił - poza tym to trochę brak szacunku, jeśli faktycznie nie umiał usiedzieć godziny w spokoju.

To tylko moje zdanie. Bo chodziłam na nauki nie dla papierka i ślub kościelny biorę nie dla papierka. Ale to oczywiście Twoja sprawa.
zgadzam sie absolutnie

witam sie dziewczyny i zaraz uciekam. jada na pogrzeb niestety,a popoludniu do pracy. po pracy obiecalam ciezarnej kolezance ze do niej wpadne pogadac.rodzi juz we wrzesniu,chce rodzic ze mna a nie mamy czasu sie nawet spotkac.. :/ zajrze pozno wieczorem i sprobuje was nadrobic..pa!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 10:25   #693
Verunka
Zadomowienie

Odp: Dot.: Pierś do przodu i powaga - w noc poślubną będę naga! PM2014 cz.17

Cytat:

To tylko moje zdanie. Bo chodziłam na nauki nie dla papierka i ślub kościelny biorę nie dla papierka.
Zgadzam sie z Toba. Nie uznaje takiej obludy - typu jestem katolikiem kiedy i jak mi sie podoba. Jesli ktos sie decyduje na slub w kosciele, to powinien pragnac sie do tego sakramentu przygotowac, a nie liczyc na to ze odbebni i juz.

Moglabys mi przeslac namiary na te nauki? Znasz moze jakies sensowne rekolekcje dla narzeczonych?

Verunka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 10:26   #694
tinyheart
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez antonina_bielska Pokaż wiadomość
Teraz się Tercja przytuliła do najzimniejszej ze ścian na balkonie i tu buszuje
Moj Pan Klusek wlasnie goni pusta butelke po calym mieszkaniu.. Toz to czas na koci fitness

You're all I ever wanted
I didn't see how it could change
That something was missing until today
tinyheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 10:27   #695
moniczka_90
Zakorzenienie

Cytat:

Powiem Ci, ze nasze nauki (5 spotkań) były bardzo fajne, zarówno ja słuchałam z uwagą jak i TŻ, fajnie było, na prawdę i można powiedzieć, ze coś z tego wynieśliśmy natomiast spotkania w poradni zycia rodzinnego to była istna katastrofa i co do tego nie ma wątpliwości, TŻ się pokłócił z tą kobietą, ja tłumiłam gniew i śmiech w sobie także na prawdę zależy na kogo się trafi bo jednych się chce słuchać a inni gadają takie głupoty, ze na prawdę nóż się w kieszeni otwiera
moniczka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 10:29   #696
ParisParisienne
Rozeznanie

Witam Was po baaaaardzo dlugiej przerwie ciesze sie, ze mnie nie wyreslilyscie z kalendarza. Zniknelam poniewaz goscilam u mnie rodzinke, a potem jeszcze pojechalam do Polski na prawie 3 tygodnie, takze nie mialam kompletanie czasu... Duzo sie dzialo, takze na polu slubnym

Mam juz foto i video, mierzylam kilka sukien i planuje zamowic w grudniu, omowilam z rodzicami liste gosci, kwiaty z moja florystka, swiadkowe obejrzaly lokal i zebralam dokumenty na cywilny

Niestety nie nadrobie Was, takze jak bede zadawala glupie pytania na temat, ktory sie nie dawno pojawil to nie krzyczec

Milego dnia ale od dzis juz zagladam regularnie...
ParisParisienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 10:39   #697
misia880
Zakorzenienie

Ciesze się, że macie możliwości szukania ciekawych nauk itp, odpowiedniego przygotowania itp.

Mój TŻ nie ma czasu zjeść obiadu bo lata z roboty do roboty, nie dziwie mu sie, że nie ma ochoty łazić po naukach i słuchac iles godzin bo te godziny to mógłby spać, żeby miec siły na drugi dzien isc do pracy.

---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

możecie mowić, że to ważne itp. Ja wiem, ale pieniadze na życie są dla nas ważniejsze, więc po prostu wybieramy to, co jest potrzebniejsze.
Mozecie mnie krytykować, ale mamy inne zdanie, widocznie inne piorytety.

Ale wątpie, że jakbyscie miały wybierać między zarobieniem dodatkowych 100 zł a isciem na nauki... ( gdzie liczy sie kazdy grosz) to wybralybyscie nauki.

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 10:44   #698
antonina_bielska
Polka Ogarniaczka

Cytat:
Napisane przez tinyheart Pokaż wiadomość
Moj Pan Klusek wlasnie goni pusta butelke po calym mieszkaniu.. Toz to czas na koci fitness
Moja się dopiero koło 22 uaktywnia ostatnio, ale jak K wstał po 5. żeby zrobić poprawki na stronie do pracy, to go zaczepiała do zabawy

„Leć tam gdzie miłość głaszcze Cię dłonią, nie płacz za tymi, co miłość Twą trwonią”
antonina_bielska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 10:45   #699
tinyheart
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Ciesze się, że macie możliwości szukania ciekawych nauk itp, odpowiedniego przygotowania itp.

Mój TŻ nie ma czasu zjeść obiadu bo lata z roboty do roboty, nie dziwie mu sie, że nie ma ochoty łazić po naukach i słuchac iles godzin bo te godziny to mógłby spać, żeby miec siły na drugi dzien isc do pracy.

---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

możecie mowić, że to ważne itp. Ja wiem, ale pieniadze na życie są dla nas ważniejsze, więc po prostu wybieramy to, co jest potrzebniejsze.

Ale wątpie, że jakbyscie miały wybierać między zarobieniem dodatkowych 100 zł a isciem na nauki... ( gdzie liczy sie kazdy grosz) to wybralybyscie nauki.
W pelni Cie rozumiem.

You're all I ever wanted
Stary 2013-08-08, 10:45   #700
poznanianka1990
Zakorzenienie

Dziękuję jeszcze raz za wszystkie miłe słowa
Figurę mam chyba w genach. Moja mama jak była w moim wieku to też była bardzo szczupła, teraz też jest szczupła, ale nie tak jak wtedy Zresztą widać ją na zdjęciu nr 1

Zdjęcie nr 1 - suknia kompletnie nie w moim guście, ale babka mnie w niej widziała, więc przymierzyłam. Odpada.
Zdjęcie nr 11 - suknia też nie w moim typie, nie lubię princessek. Za dużo tiulu, trochę ciężka. Przymierzyłam, żeby zobaczyć jak mi w princessce. Też odpada.

Reszta, poza 7, którą wypatrzyłyśmy w salonie, to moje typy z internetu (no w sumie kilka też na manekinie zobaczyłyśmy, ale wszystkie w podobnym stylu, a ta nr 7 trochę inny styl, ale zakochałam się w niej).

krooliczek, w każdym z salonów pozwolono mi robić fotki, tylko w Kreacji Żannet babka zapytała mnie czy to na własny użytek, odpowiedziałam, że tak i pozwoliła
Vivien Ci odradzam - weszłam, bo przechodziłam. Stara babka jakaś, na dzień dobry powiedziała, że na przymiarki trzeba się umawiać - taa, rozumiem jakby miała tłumy do przymierzania, odbiory sukien itp, ale ona siedziała na tyłku i nic nie robiła! W życiu nie wrócę do tego salonu!
W Gracji za to tłumy, a my nie byłyśmy umówione, więc tylko pooglądałyśmy i wyszłyśmy.
Morał z tego taki, że lepiej się umawiać, chyba, że trafi się na tak super , miłą obsługę jak w Bonnie&Clyde na Głogowskiej, gdzie właśnie jest ta suknia nr 7

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

Edytowane przez poznanianka1990
Czas edycji: 2013-08-08 o 10:47
poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 10:47   #701
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Dziękuję jeszcze raz za wszystkie miłe słowa
Figurę mam chyba w genach. Moja mama jak była w moim wieku to też była bardzo szczupła, teraz też jest szczupła, ale nie tak jak wtedy :P Zresztą widać ją na zdjęciu nr 1

Zdjęcie nr 1 - suknia kompletnie nie w moim guście, ale babka mnie w niej widziała, więc przymierzyłam. Odpada.
Zdjęcie nr 11 - suknia też nie w moim typie, nie lubię princessek. Za dużo tiulu, trochę ciężka. Przymierzyłam, żeby zobaczyć jak mi w princessce.

Reszta, poza 7, którą wypatrzyłyśmy w salonie, to moje typy z internetu (no w sumie kilka też na manekinie zobaczyłyśmy, ale wszystkie w podobnym stylu, a ta nr 7 trochę inny styl, ale zakochałam się w niej).

krooliczek, w każdym z salonów pozwolono mi robić fotki, tylko w Kreacji Żannet babka zapytała mnie czy to na własny użytek, odpowiedziałam, że tak i pozwoliła
Vivien Ci odradzam - weszłam, bo przechodziłam. Stara babka jakaś, na dzień dobry powiedziała, że na przymiarki trzeba się umawiać - taa, rozumiem jakby miała tłumy do przymierzania, odbiory sukien itp, ale ona siedziała na tyłku i nic nie robiła! W życiu nie wrócę do tego salonu!
W Gracji za to tłumy, a my nie byłyśmy umówione, więc tylko pooglądałyśmy i wyszłyśmy.
Morał z tego taki, że lepiej się umawiać, chyba, że trafi się na tak super , miłą obsługę jak w Bonnie&Clyde na Głogowskiej, gdzie właśnie jest ta suknia nr 7
A powiedz mi... Widziałaś gdzieś sukienki w większych rozmiarach?
Bo boje się że pójdę mierzyć, a okaże się ze w żadną i tak nie wejdę

Razem od 27.06.2008r
Zaręczeni: 25.05.2012r
Wedding
kroooliczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 10:48   #702
antonina_bielska
Polka Ogarniaczka

Macie może jakieś sprawdzone sposoby na walkę z rozszerzonymi porami? Bo ja stosuję te rzeczy z la-roche, ale nie widzę poprawy, dziś się załamałam, jak się Tż we mnie zakochać mógł to ja nie wiem...

„Leć tam gdzie miłość głaszcze Cię dłonią, nie płacz za tymi, co miłość Twą trwonią”
Stary 2013-08-08, 10:50   #703
kuli1986
Raczkowanie

Cytat:
Nieee, mi się nie podoba nr 1. Ja mam swój typ numer 1, ale to nie jest pierwsza suknia!
Nie zmienia to faktu że w nr 1 wyglądasz ładnie
kuli1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 10:51   #704
poznanianka1990
Zakorzenienie

krooliczek, nie widziałam... Wszędzie były rozmiary 38, czasem 36. Ale te co ja przymierzałam to były 38.
Ale wiem, że są kolekcje xxl (nie pamiętam jakie salony, musiałabyś zajrzeć na strony - chyba Warchalewska ma) i może z tamtych kolekcji mają większe rozmiary?

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2013-08-08, 10:54   #705
moniczka_90
Zakorzenienie

Cytat:

ja bardzo często pracuję 12h dziennie, jak mam w grafiku, ze mam 8h to i tak zostaje dłużej... mój TŻ pracuje od 6 rano do nawet 19-20 i oboje mamy pracę fizyczną i mimo to daliśmy radę zorganizować sobie 6,5 h wolnego w lipcu żeby się wybrać na nauki i do poradni
moniczka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 10:54   #706
niulka_1985
Zadomowienie

Skończyłam klejenie kryształków do dekoracji auta - efekt na zdjęciu poniżej
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0239.jpg (153,9 KB, 49 załadowań)
niulka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 10:54   #707
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Witam! Matko ile postów powstało przez te 10 dni.
Pobyt nad morzem dobiegł końca, wróciliśmy w nocy. Stanęłam na wadze i szok. 2 kg na plusie w 10 dni Tak się kończy codzienne jedzenie świderków i innych świństw.
Napstrykaliśmy chyba z 600 zdjęć, coś w stylu sesji narzeczeńskiej Nie chcieliśmy specjalnie płacić. Nie są to profesjonalne foto, bo robił nam je statyw, ale na pewno wybierzemy coś na zaproszenie.
Jak ogarnę rozpakowywanie to muszę choć trochę nadrobić

2014

magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 10:55   #708
21klaudyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nasturcja1308 Pokaż wiadomość
aaaaaa... śliczne! i te koronki...
i największy ból .. że w polsce o takiej moge pomarzyć . Może orientuje sie któraś z Londyśkich PM czy w Uk dostane takie cuda ?
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00

"Zestarzej się przy mnie
Najlepsze dopiero się zdarzy"
21klaudyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 10:57   #709
misia880
Zakorzenienie

moniczka_90 to super
my tez zorganizowalismy 3 dni po godzinie - 2 ,wieczorem, zeby zrobic nauki

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 10:59   #710
tinyheart
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez niulka_1985 Pokaż wiadomość
Skończyłam klejenie kryształków do dekoracji auta - efekt na zdjęciu poniżej
Juz teraz takie rzeczy robisz?! Ja nawet dja nie mam

You're all I ever wanted
Stary 2013-08-08, 10:59   #711
poznanianka1990
Zakorzenienie

Zapomniałam o najważniejszym - C. mnie dzisiaj przeprosił.
Wytłumaczyłam mu, że te suknie są za duże na mnie, bo to rozmiar 38 (wczoraj nie chciał tego słuchać), a on na to: "to czemu mniejszych nie przymierzałaś?", więc mu musiałam wytłumaczyć, że w salonie mają tylko jeden rozmiar i to najczęściej 38 właśnie. Nie wiem czy dotarło, ale dalej nie drążył tematu.

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2013-08-08, 11:02   #712
niulka_1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tinyheart Pokaż wiadomość
Juz teraz takie rzeczy robisz?! Ja nawet dja nie mam
a co mi tam.... mam czym się zająć wieczorami - oczywiście po Chodakowskiej

Edytowane przez niulka_1985
Czas edycji: 2013-08-08 o 11:04
niulka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 11:03   #713
Verunka
Zadomowienie

Odp: Pierś do przodu i powaga - w noc poślubną będę naga! PM2014 cz.17

Dzwonilam do USC mają kalendarz na przyszły rok, są dostępne obie daty które nas interesują 31maja i 14 sierpnia, w maju jest opcja w willi Decjusza, chcieliśmy w dworku bialopradnickim ale rezygnują ze współpracy w te sobotę jedziemy wiec do willi obejrzeć ze dwa śluby zobaczymy jak to wypada, chyba zadzwonię jeszcze do Wieliczki bo tam są śluby na zamku może tez byśmy obejrzeli.
14 sierpnia to czwartek mielibyśmy taniej na sali bo cena zeszlaby ze 140 zł do 120 ale to jest w urzędzie w centrum praktycznie i jest problem z parkingiem, sala jest bardzo ładna w takim starym dworkowym stylu.

Kurcze jakoś się zaniepokoilam.

Verunka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 11:05   #714
tinyheart
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez niulka_1985 Pokaż wiadomość
a co mi tam.... mam czym się zająć wieczorami - oczywiście po Chodakowskiej
Haha ja rano sie mecze z Mel B. Co Chodakowskiej cwiczysz?

Cytat:
Napisane przez Verunka Pokaż wiadomość
Dzwonilam do USC mają kalendarz na przyszły rok, są dostępne obie daty które nas interesują 31maja i 14 sierpnia, w maju jest opcja w willi Decjusza, chcieliśmy w dworku bialopradnickim ale rezygnują ze współpracy w te sobotę jedziemy wiec do willi obejrzeć ze dwa śluby zobaczymy jak to wypada, chyba zadzwonię jeszcze do Wieliczki bo tam są śluby na zamku może tez byśmy obejrzeli.
14 sierpnia to czwartek mielibyśmy taniej na sali bo cena zeszlaby ze 140 zł do 120 ale to jest w urzędzie w centrum praktycznie i jest problem z parkingiem, sala jest bardzo ładna w takim starym dworkowym stylu.

Wszystko napewno dobrze sie ulozy

You're all I ever wanted
Stary 2013-08-08, 11:08   #715
moooniaaaa
Zakorzenienie

Króliczku
Na pewno coś przymierzysz, suknie w większości są wiązane, więc pasują i na 36 i na 42. Halki zazwyczaj są na gumce z rzepem. Luz

Mam jutro umówiony jeden salon i fryzjera,a być może będę musiała przyjechać za kolegę do pracy. Trzymam kciuki,żeby nie
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 11:08   #716
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

Cytat:
Zapomniałam o najważniejszym - C. mnie dzisiaj przeprosił.
Wytłumaczyłam mu, że te suknie są za duże na mnie, bo to rozmiar 38 (wczoraj nie chciał tego słuchać), a on na to: "to czemu mniejszych nie przymierzałaś?", więc mu musiałam wytłumaczyć, że w salonie mają tylko jeden rozmiar i to najczęściej 38 właśnie. Nie wiem czy dotarło, ale dalej nie drążył tematu.
No widzisz
Zobaczysz, że jakiej byś nie kupiła, to w dzień ślubu będzie koparę zbierał z podłogi Na Twój widok

Cytat:
krooliczek, nie widziałam... Wszędzie były rozmiary 38, czasem 36. Ale te co ja przymierzałam to były 38.
Ale wiem, że są kolekcje xxl (nie pamiętam jakie salony, musiałabyś zajrzeć na strony - chyba Warchalewska ma) i może z tamtych kolekcji mają większe rozmiary?
Będę musiała próbować w Visual Chriss, tam napewno mają kolekcje 44-48. Nie wiem gdzie jeszcze :/

Razem od 27.06.2008r
Zaręczeni: 25.05.2012r
Wedding
kroooliczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 11:11   #717
karoolecka
Zadomowienie

Cytat:
Ja też mykam. Muszę odpocząć. Na prawdę jest mi przykro, popłakałam się... Jak można powiedzieć ukochanej, że nie ma gustu?

Jutro muszę wcześnie wstać, zabrać się za sprzątanie mieszkania, bo po południu przyjedzie do mnie kuzynka Także na forum może wejdę do południa, a potem dopiero wieczorem pewnie.

Dziękuję za wszystkie opinie, miłe słowa Jesteście niezastąpione
Dobranoc
co się przejmujesz.. to facet oni mówią szybciej jak myślą.. choć to nie żaden wyczyn
Pamiętajcie kobitki, Kasia z "Kasia i Tomek" powiedziała kiedyś bardzo mądrą rzecz " Faceci rozwijają się do 7 roku życia.. później tylko rosną"

Cytat:
Napisane przez aniuska18032 Pokaż wiadomość
W jego działalności : będę robiła różne rzeczy
będziesz jego seksi sekretareczką ?

Cytat:
Napisane przez kroooliczek89 Pokaż wiadomość
Heh wydaje mi się że my po już ponad 5ciu latach zauroczenie mamy za sobą
Chociaż... Do dzisiaj mam motylki w brzuchu, jak jadę do TŻ-ta albo czekam na niego Uwielbiam to

Zapomniałam napisać najważniejszego:

Dziś mamy 400 DDŚ!!!
Kurcze, a gdybyśmy mieli w czerwcu pewnie byłoby ze 330
ja też mam motylki zwłaszcza jak się gdzieś szykuję na imprezę z nim albo nawet głupią pizzę.. takie fajnie uczucie
o piękna okrągła.. gratki !

my jutro będziemy mieli okrągły roczek i urodziny tż

Cytat:
Napisane przez anka1897 Pokaż wiadomość
U Was też tak strasznie gorąco, że nawet nie ma czym oddychać?
nic mi nie mów.. mam ochotę pójść do jakiejś galerii i leżeć tam plackiem bo mają klime.. od 2 tyg nie mogę oddychać i nie wiem czy iść z tym do lekarza bo w sumie nie ma czym oddychać.. więc..

Cytat:
Napisane przez antonina_bielska Pokaż wiadomość
Jak Wasze kociaki znoszą upał? Moja Gwiazda ma zostawione drzwi do łazienki, 2 miski z wodą w domu, a mimo to dzisiaj, pierwszy raz ever, wywaliła język leżąc na płytkach - nie wiem, jak jeszcze mogłabym jej ulżyć?
zmocz szmatkę i połóż mu na grzbiecie (można tak nazywać plecy kotów?) mój tak chodzi od rana i wygląda jak król wrzucę Wam później zdjęcie poza tym mój uwielbia upał, zawsze rano wygrzewa się przy moim oknie (mam na wschodzie) więc możecie sobie wyobrazić jaki gorąc jest na moim czarnuchu.. jajka by można smażyć..
karoolecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 11:12   #718
exist_
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Pierś do przodu i powaga - w noc poślubną będę naga! PM2014 cz.17

Cytat:

Mój TŻ pracuje w dwóch firmach, wolne w tygodniu ma jedynie niedziele i to nie zawsze. W jednej pracuje 12h, w drugiej zaczyna czasem od 4 rano. A na dwa spotkania na naukach znaleźliśmy czas.
Ba, idziemy nawet na trwające cały dzień warsztaty komunikacji. Bo chcemy My też oszczędzamy, zbieramy kasę, ale to nie kasa jest celem a ślub w kościele i chcemy się do niego przygotować.

Cytat:

Zadzwoń jeszcze do Niepołomic, tam też robią na zamku cywilne. Mnie się ten zamek kojarzy z traumą z dzieciństwa - wypchane zwierzęta - ale jest ładnie

Cytat:
Zgadzam sie z Toba. Nie uznaje takiej obludy - typu jestem katolikiem kiedy i jak mi sie podoba. Jesli ktos sie decyduje na slub w kosciele, to powinien pragnac sie do tego sakramentu przygotowac, a nie liczyc na to ze odbebni i juz.

Moglabys mi przeslac namiary na te nauki? Znasz moze jakies sensowne rekolekcje dla narzeczonych?

http://kursyprzedmalzenskie.pl/ tutaj są nauki, weekendowe. Małżeństwo albo państwo Babik albo Bakunowicz, ale oboje podobno świetni.
Albo Dominikanie: http://www.krakow.dominikanie.pl/prz...alzenstwa.html tutaj idziemy na warsztaty. Też państwo Babik.

Króliczku Agnes i Sincerity ma kolekcję w większych rozmiarach. http://www.sinceritybridal.com/plus_wedding_dress
http://www.suknieagnes.pl/polski.html Oferta, suknie size plus.

Edytowane przez exist_
Czas edycji: 2013-08-08 o 11:15
exist_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 11:15   #719
antonina_bielska
Polka Ogarniaczka

Cytat:
Napisane przez karoolecka Pokaż wiadomość
zmocz szmatkę i połóż mu na grzbiecie (można tak nazywać plecy kotów?) mój tak chodzi od rana i wygląda jak król wrzucę Wam później zdjęcie poza tym mój uwielbia upał, zawsze rano wygrzewa się przy moim oknie (mam na wschodzie) więc możecie sobie wyobrazić jaki gorąc jest na moim czarnuchu.. jajka by można smażyć..
Nie, ona tak nie znosi, zaraz wyjdę z domu, to ona będzie musiała szukać chłodnego miejsca

Stary 2013-08-08, 11:16   #720
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karoolecka Pokaż wiadomość
co się przejmujesz.. to facet oni mówią szybciej jak myślą.. choć to nie żaden wyczyn
Pamiętajcie kobitki, Kasia z "Kasia i Tomek" powiedziała kiedyś bardzo mądrą rzecz " Faceci rozwijają się do 7 roku życia.. później tylko rosną"
Dobre

krooliczek, a Warchalewska? Zadzwoń po salonach i popytaj.

Ok, zmykam sprzątać. Odezwę się później.

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ----------

Właśnie suknie Sincerity mają u Warchalewskiej, także tam spróbuj

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości