Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część wątku będzie mieć tytuł ...
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 3 4,92%
Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! 0 0%
Każdej brzuszek to już piłka, do porodu jeszcze chwilka 8 13,11%
2 chłopaków, 2 dziewczynki, trzeba zacząć spinać tyłki! 3 4,92%
Niecierpliwe nasze brzuszki, chcą opuścić je maluszki! 1 1,64%
Rodzą nam się już maluszki, czas opróżniać nasze brzuszki 2 3,28%
Czas opuszczać mamuś brzuchy, nie obijać się maluchy! 3 4,92%
Coraz większe nasze brzuszki, czas wykurzyć z nich maluszki 0 0%
Rozkładamy nasze nóżki by urodzić swe maluszki 1 1,64%
Rozkładają nam się nóżki bo to czas już na maluszki 2 3,28%
Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki 31 50,82%
Jedne już dzieciaczki mają, pozostałe wciąż czekają 2 3,28%
Każdy dzień niech szybko zleci, bo my chcemy rodzic dzieci 0 0%
Do porodu jeszcze chwila, Wizaż życie nam umila 2 3,28%
Niech już wróci mąż od Kaśki, będą rodzic się bobaski 3 4,92%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-08, 12:14   #3751
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV

czeszko
ufff nadal w dwupaku ale noc byla ciezka... od 12 do 3 nie spalam... potem na szczescie skurcze sie uspokoily...ale mialam wrazenie ze Bartek za chwile wystawi mi glowke lub raczke i zamacha pytajac czy juz moze wychodzic... chyba zaczne brac nospe - 3 razy dziennie po 1 tabletce?? tutaj lekarze tego nie znaja ale skoro w pl zalecaja to chyba nie zaszkodzi... piore wlasnie koszule do porodu i musze zaczac pakowac torbe w takim razie...

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
Ja to się jednak z TŻ nie umiem wyspać...
przyzwyczaisz sie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
[LEFT]Właśnie Samba, koniecznie się powstrzymaj i nie ródź!!!!Zabetonuj krocze, leż i poczekaj chociaż tydzień.

Byłam obok, ale w środku to faktycznie nie
no zaciskam nogi... kurde lezec bezczynnie nie potrafie ale stwierdzilam ze nic nie robie i leze!!

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
A teraz zdaje relacje z wczorajszego oglądania domu.
No więc domek,na który byłabym tak napalona okazał się bez żadnych rewelacji. Niczym mnie nie ujął,a do tego był lekko zaniedbany. Pokoje malutkie, jedynie ogród zadbany i przyzwoity. Podziękowaliśmy ;]

A teraz słuchajcie tego...
Po powrocie do domu poszliśmy na małe zakupy spożywcze i jakoś tak mnie natchnęło,żeby przejść się do innych agencji i zobaczyć co mają do zaoferowania. Kiedy mijaliśmy jedną z nich, wyszedł znajomy Hindus,który jest tam managerem i zaczepił nas. Pytał czy szukamy mieszkania,jakie,gdzie,it p. Zaproponował nam jedno,tylko cena lekko wygórowana. Stwierdziliśmy,że pojedziemy zobaczyć..co nam szkodzi. Tak więc wrócilismy szybko do domu i pojechaliśmy w umówione miejsce.
Myślałam,że dostanę zawału jak otworzył drzwi tego domu...COŚ PIĘKNEGO! Wszystko idealne-takie jak powinno być. Salon z kominkiem, nowe okna,podłogi, kuchnia- z kuchni wyjscie do przepięknego ogródka,a na górze trzy sypialnie idealnej wielkości. Łazienka mała,ale za to ma wszystko,co powinna mieć... dom jednym słowem dopiero po remoncie..na dodatek w stylu nowoczesnym-ZAKOCHAŁAM SIĘ Nawet garaż jest z takim duzym podjazdem...
Ja tylko chwytałam się za głowę,a Tż rozkminiał co zrobić,bo na wstepie musimy wydać 25 tysiecy funtów... a to tylko same opłaty agencyjne i za wynajęcie. Dzwoniliśmy do naszego własciciela domu,w którym obecnie mieszkamy, bo problem jest taki,ze domek dostepny jest juz od 23.08, a my mamy tutaj umowę do 6.09. Po porannej rozmowie z Tż widzę,że jest zdecydowany, także dzisiaj jak wstanie to idziemy do agencji wpłacić pierwsze pieniądze, no i czekamy na decyzję własciciela,bo wczoraj przed nami była jeszcze jedna rodzinka oglądać domek... murzyni. Mam nadzieje,że do tego czasu nikt wiecej tego domu nie zobaczy,bo boję się cholernie,że ktoś nam go sprzątanie spod nosa
rany tyle kasy... to za jaki okres macie juz czynsz zaplacony z gory jakby co? trzymam kciuki chociaz ta cena mnie zwalila z nog...

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
Nie wiem czemu, ale ile razy czytam Twoją wypowiedź to mam silne przeczucie, że będziesz następna
wypluj to czarownico moge byc nastepna ale dopiero za 2 tygodnie

Cytat:
policzanka jeszcze samba i ladan mi 'śmierdzą'
wypraszam sobie...wlasnie wyszlam spod prysznica!

Cytat:
Czyżby ktoś się nie mył?
ja sie myje :P

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Samba i Ladan niech się jeszcze troszke wstrzymają-chociaz z dwa tygodnie...
otoz to!!

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Ja to mysle ze przede mna jeszcze ze dwie sie rozpakuja.
ale nie ja

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
wogole to miałam tak złą noc takie koszmary mi się śniły...
dużo by opowiadać ale ogólnie miałam CC, rozcięli mi brzuch i mnie zostawili a ja tak płakałam i ogólnie mówiłam, że dam radę urodzić naturalnie a oni, że jestem beznadziejna, nic nie potrafię, że szkoda tego dziecka, że ma taką matkę i nic nie potrafię
a drugi, że poszłam rodzić z misią (która jak się okazało wcale nie rodziła), obchodzili się z nią jak z jajkiem i wogóle a ja mówię, że chyba rodzę na to koleś mi mówi, że nie ma czasu dla mnie, bo gada z misią no i mówię, że jestem 5 tyg przed nią i chyba bardziej prawdopodobne, że ja rodzę, zwłascza, że mi wody odeszły!!!! i że czemu nie zapytał w którym jestem tc... a on mówi - bo Pani wygląda tak jakby była w 58 tc!!!!! i wogóle to Pani nigdy nie urodzi!!!!!!

hahaha niezle
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 12:14   #3752
kaska87
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV

ale mnie dziwnie głowa boli i jakoś mi słabo chyba od pogody, nie wiem czy rodzice gdzieś mają ciśnieniomierz

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 12:16   #3753
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny ta kobitka mi odpisała, nawet mi chce iść na rękę i go za 1200zł dać, bo jej mąż jeździ po pl, napisałam, że zależy mi, bo w sumie to dużo dla mnie 700zł zaoszczędzić, tym bardziej, że wiecie jaką mam sytuację. Brać? Mam dać znać do 13, podała mi numer telefonu... że też moja mama musi być w portugalii teraz
brać!

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 12:16   #3754
logoasia
Zakorzenienie

Kasia drogo jak skurczybyk, zdzieracze kasy w trójmieście niestety
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 12:18   #3755
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
dziś podobno najcieplejszy dzień lata
hehe chyba nie w szczecinie

Cytat:
Dziewczyny ta kobitka mi odpisała, nawet mi chce iść na rękę i go za 1200zł dać, bo jej mąż jeździ po PL, napisałam, że zależy mi, bo w sumie to dużo dla mnie 700zł zaoszczędzić, tym bardziej, że wiecie jaką mam sytuację. Brać? Mam dać znać do 13, podała mi numer telefonu... Że też moja mama musi być w Portugalii teraz
ja bym brala
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 12:20   #3756
papalinka83
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny
Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
a wiecie co? ja sobie myślę-bo jestem na duphastonie- czy on może też te skurcze wycisza i nie urodzę do czasu odstawienia
Kasia, duphaston nie wyciszy skurczy porodowych na pewno, to jest lek o działaniu głównie psychologicznym, w Polsce się podaje, bo lepiej brać niż nie brać i potem mieć jakieś wyrzuty sumienia, ale mi ginka mówiła, że on efektywnie działa w b. dużych dawkach max do 16tc. Ale ja też brałam dłuuugo
Cytat:
agusia nie? :P
A wlasnie! Wczoraj na wizycie wspomnialam o moich skurczach w lydkach i zapytałam o magnez... To odpowiedz brzmiała: proszę jesc banany i pić mleko
Zbadaj sobie poziom magnezu i potasu i jak masz niski to bierz tabletki, bo w ciąży oen się tak słabo wchłania, że nie ma szans wyrównać niedoborów jedzeniem
Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
odstawiam, chce odzyskac swoje kostki...
cisnieni mierzylam pol godizny temu i bylo na jednym 110/50 a na drugim aparacie 110/70, puls 11o
ide do ginka na 15.15 wiec mu wszystko powiem
Ja też zmierzyłam i mam 100/50... a podobno pod koniec ciąży ciśnieni9e powinno wzrastać
Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Ha papalinka, mam ten sam problem, też po mleczku Loveli... myślałam, że to kwestia wody u mnie, ale tak czy tak podłączam się pod pytanie, czy tak ma być, czy coś trzeba z tym zrobić

:
Czyli jednak wrocławska woda musi być kijowa. Ja chyba kupię płyn do płukania z lovelli jeszcze i spróbuję wypłukać dodatkowo i zobaczyć, czy zmiękną, bo wczoraj na próbę wyprasowałam 2 sztuki i niewiele to dało
Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Wymysliłam tytuł

" 2 chłopaków, 2 dziewczynki, trzeba zacząć spinać tyłki !!"
albo rozpinać, zależy kto
Cytat:
Napisane przez Madzia000 Pokaż wiadomość
Duzo mikrofibry jest na allegro, czy to jest dobry materiał?
Położna z SR mówiła, że dla noworodków tylko bawełna i żeby pod żadnym pozorem nie używać polaru. Polarowych kocyków jest w sumie najwięcej, a bawełnianych mało i b. drogie

Madzia - przecudny masz ten brzuch
[QUOTE=maharet1092;4216393 7]No mi w upał w kiecce najwygodniej, w koszulach to śpię w ostatnim trymestrze dopiero.Wcześniej zawsze piżama.[COLOR="Silver"]
[QUOTE]
Nie wiem, co wy tak wszystkie na te koszule narzekacie. Ja zawsze spałam w koszulach i bardzo je lubię. No chyba że zimą, jak już naprawdę zimno, to wtedy piżama
Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
Także jak to mówi mój ojciec, "strzeżcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godziny"
:
chyba "strzyżcie"
Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
dzięks bo Ty robisz drobiowe, ja robiłam z szynki wieprzowej, a TŻ mi coś gdera żeby zmieszać wieprzowe z wołowym i wtedy będą jeszcze lepsze, ale właśnie chce zeby były w miarę cienkie, zawsze przed smażeniem są, ale po jakoś rosną
rosną, jak robisz w panierce. Spróbuj bez i smażyć bez tłuszczu albo w piekarniku na blaszce, wtedy wychodzą płaskie
Cytat:
dziś podobno najcieplejszy dzień lata
No to jest w sumie optymistyczna wiadomośc, bo znaczy, że teraqz będzie już tylko chłodniej

Pawełek 20.03.2015

Edytowane przez papalinka83
Czas edycji: 2013-08-08 o 12:24
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 12:21   #3757
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny ta kobitka mi odpisała, nawet mi chce iść na rękę i go za 1200zł dać, bo jej mąż jeździ po PL, napisałam, że zależy mi, bo w sumie to dużo dla mnie 700zł zaoszczędzić, tym bardziej, że wiecie jaką mam sytuację. Brać? Mam dać znać do 13, podała mi numer telefonu... Że też moja mama musi być w Portugalii teraz
kochana jak to Twój wymarzony wózek to bierz! nie ma się co zastanawiać

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
Kasia drogo jak skurczybyk, zdzieracze kasy w trójmieście niestety
no

Stary 2013-08-08, 12:23   #3758
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
Doradźcie mi w sprawie łóżeczka, a w zasadzie jego koloru i aplikacji
http://allegro.pl/lozka-lozko-kevin-...452090844.html

6 lub 21

Cytat:
KAWKA!
ja też już po (plus 2 paseczki czekolady)

Cytat:
Napisane przez shure Pokaż wiadomość
A i ja witam sie w 30 tyg my z Julkiem zwarci i gotowi siedzimy w berecie i i czekamy na start. o 14 wizyta zobaczymy co powie gin

Cytat:
ale naszła mnie ochota na hamburgera!
mnie też!
Ale plany obiadowe już mam:
pizza na cieście francuskim z wędzonym łososiem i mozzarellą

Cytat:
Ja dzisiaj zaplanowałam na obiad ziemniaki z kotletem drobiowym, fasolką szparagową i sałatką. Jeszcze nie zaczęłam gotować, a już żałuję chyba się rozpłynę w tej kuchni.
Idę na drugie śniadanie - owsianka z bananem i poziomkami (przed chwilą nazbierałam)
u mnie to samo na drugie śniadanie, właśnie zabieram się za przyrządzanie: owsianka + banan i nektarynka

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 12:23   #3759
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
ale mnie dziwnie głowa boli i jakoś mi słabo chyba od pogody, nie wiem czy rodzice gdzieś mają ciśnieniomierz
Mi też,strasznie. A ciśnienie mam ok, nawet u gin miałam 110/75...

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 12:24   #3760
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
brać!
ja tez bym braa jest sliczny i widac ze zadbany

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 12:24   #3761
87czarna
Zakorzenienie

Jak głowa boli,to dupa rośnie!

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 12:25   #3762
ladanseuse14
Zakorzenienie

agusia ja bym brała
Stary 2013-08-08, 12:25   #3763
shure
Zadomowienie

Cytat:
brać!
Jasne ze brac!!!!!

Powiedzcie mi co bylo by lepsze czy kupic uzywke mure 3w1 czy nowego tako baby heaven 3w1 z fotelikiem mc?
cenowo stoja podobnie...
bylam zdecydowana na tako ale ta mura jezdzi mi po glowie ciagle...

[*]
shure jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 12:27   #3764
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Ja mam zagwozdke co zrobic z wozkiem,
przyjaciolka ma dla mnei spacerowke 2-3 razy uzywana!
potrzebuje tylko wozka z gondola i fotelika tez, bo dostalam fotelik ale polamal sie styropian pod dupka, zreszta fotelik nie jest droga sprawa

i sie zastanawiam czy kupowac wozek 3 w 1 ?

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 12:29   #3765
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
My mamy takie http://img17.allegroimg.pl/photos/or.../55/3409645506 stąd http://allegro.pl/lozeczko-tomi-v-z-...409645506.html bo chciałam, żeby szuflada miała taką pokrywę co mam nadzieje zapobiegnie zakurzeniu się wnętrza.
Nie wiem co Ci się podoba. Klupsia podobało mi się to http://allegro.pl/klups-lozeczko-saf...428812134.html ale wybrałam w końcu coś bardziej uniwersalnego, bo na pościeli mam miśki i nie komponowałoby się to najlepiej
Generalnie wolałabym białe, bo są śliczne, ale do pokoju mi nie pasuje no i mąż był przeciwny.

dzięki szkoda, że tylko Ty mi odpisałaś no ale trudno będę w takim razie musiała sama wybrać któryś.
angelikada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 12:30   #3766
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny dzisiaj normalnie się w nocy nie spociłam . Na odparzenia pod biustem wzięłam próbkę Johnsona baby ochronny krem przeciw odparzeniom i efekt jest widoczny-skóra powraca do normalności. A ja dzisiaj nie mam na nic siły. Zrobiłam sobie sałatkę owocową z arbuza, kiwi, malin i borówek. Poprasowałam kilka ciuszków małej, które wczoraj wyprałam i chyba zrobię półkę rzeczy do szpitala, po czym kładę się i czytam książkę. Ja nawet nie mam siły stać, tak mi słabo........
Stary 2013-08-08, 12:30   #3767
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
moja już niech lepiej nie ronie

Stary 2013-08-08, 12:31   #3768
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
rosną, jak robisz w panierce. Spróbuj bez i smażyć bez tłuszczu albo w piekarniku na blaszce, wtedy wychodzą płaskie

No to jest w sumie optymistyczna wiadomośc, bo znaczy, że teraqz będzie już tylko chłodniej
do hamburgerów robie bez panierki na patelni grilowej mozna powiedziec ze bez tłuszczu.. no nic spróbuje jeszcze raz może tym razem mi wyjdą płaskie

co do pogody ha dobra filzofia tylko czy oni są w stanie przewidziec że cieplej juz niebędzie? chyba nie choć ja mam nadzieje
Stary 2013-08-08, 12:34   #3769
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez shure Pokaż wiadomość
Jasne ze brac!!!!!

Powiedzcie mi co bylo by lepsze czy kupic uzywke mure 3w1 czy nowego tako baby heaven 3w1 z fotelikiem mc?
cenowo stoja podobnie...
bylam zdecydowana na tako ale ta mura jezdzi mi po glowie ciagle...
mi też mura jeździła poi głowie aż wyjeździła tutaj masz nową w fajnej cenie
http://more4kids.pl/szukaj.html?search=mura+4

Stary 2013-08-08, 12:34   #3770
inwersja
dryfuję słowami

zadzwonilam do tych od tej głupoty co matce kupilam (b se wymyśliła jakis odstraszacz na koaary) i tak sie wkurzylam, ze normalnie gadka windykacyjna mi się włączyła

2 tyg czekalam na towar, wyslalam maila bez odpowiedzi. dzwonilam we wt. Paniusia próbowała mnie pouczać ile przelew bankowy idzie. Sobie znalazła do tego kiepskiego klienta. Wyslalam 2 maila i odpisano mi, ze przekaza do ksiegowosci. To bylo 2 dni temu i zero środków na koncie. Dzwonie dzis znow, najpierw nie moglam się dodzwonic, jak sie dodzwoniłam to mnie ta sama Paniusia informuje, ze oni to przelewy robią 2 dni w tyg. w pon i pt. I że gdybym maila napisała w pon-więc jej mówię, że napisałam w pt tylko oni go wyrzucili/olali... A we wczesniejszej rozmowie nie bylo mowy o tym, ze w piatek, tylko powiedziala, ze natychmiast oni te dane przekazują. I że oczekuje do 15:30 chociaz wyslania potwierdzenia przelewu inaczej zglosze sprawe dalej.
Znajac swoje dobre serce i windykacyjne sposob (zawsze sie mowi, ze do jutra, a notuje sie w systemie jakis malusienki zapas) poczekam do jutra i sie nie doczekam. No ale grunt, ze gadka windykacyjna poszla. Siedzialam w koncu na windzie jakos kolo roku

Znając zycie bede musiala sprawe zglosic do all i to gówno da.

Agusia, jeśli za te min co w licytacji to ja bym brała

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2013-08-08 o 12:44
inwersja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 12:35   #3771
logoasia
Zakorzenienie

angelikada, no ja CI niestety nie doradzę mam 10 letnie proste łóżeczko szczebelkowe, jeszcze po swoim bracie, więc w ogóle nie jestem w temacie
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 12:35   #3772
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Rożek śliczny
W domu wolę dziecia w naturalnych tkaninach trzymać, więc kupuję jeszcze jeden gruby bawełniany i jeden cienki bawełniany - poza tym będę miała jeszcze pieluchy flanelowe, które też mogą za kocyk robić
Ja tam samo, zamówiłam jeden bawełniany cienki i jeden gruby
Cytat:
Napisane przez nephelim89 Pokaż wiadomość
Witam po długiej nieobecności
Nie wiem czy ktoś mnie jeszcze pamięta ale postanowiłam się na nowo odezwać
Przede wszystkim gratuluję kropla_deszczu, dirtymagdic85 oraz madziaW22 życzę zdrówka dla maluszków i szybkiego powrotu do formy mamusiom
Trochę czasu spędziłam w szpitalu, później leżąc plackiem w domu ale najważniejsze jest to że z maleństwem jest ok.
W dalszym ciągu walczę z TŻ o kwestię imienia- ja chciałam Filipa, który mu się kompletnie nie podoba a TŻ próbuje przeforsować Piotra który znów mi nie pasuje
W weekend dopakowuje szpitalną torbę i w sumie pozostaje mi tylko czekać na malucha i wózek który przyjdzie z Polski już niedługo

Cytat:
To by wiele wyjaśniało...

Pawełek 20.03.2015
Stary 2013-08-08, 12:37   #3773
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Wymysliłam tytuł

" 2 chłopaków, 2 dziewczynki, trzeba zacząć spinać tyłki !!"
podoba mi sie

Cytat:
nie podsuwaj mi takich pomysłów od tygodnia biorę 6 tabl fenka, pierwszego dnia chciałam być twarda i dałam radę wypić pół kawy, a później zdychałam
mnie w szpitalu przy partusisten nie pozwolili pic nawet czarnej herbaty...

---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

Agusia podoba mi sie ten wozek!
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 12:37   #3774
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli to "Twój" kolor, to bierz

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Czyli jednak wrocławska woda musi być kijowa. Ja chyba kupię płyn do płukania z lovelli jeszcze i spróbuję wypłukać dodatkowo i zobaczyć, czy zmiękną, bo wczoraj na próbę wyprasowałam 2 sztuki i niewiele to dało

Położna z SR mówiła, że dla noworodków tylko bawełna i żeby pod żadnym pozorem nie używać polaru. Polarowych kocyków jest w sumie najwięcej, a bawełnianych mało i b. drogie
O to poczekam, jak Ci pójdzie z Lovelą, jakby co, to ja mam jeszcze jakieś różne próbki innych piorących- Jelpa i bodajże Dzidziusia - zrobimy testy

Bawełny jest rzeczywiście mało, ale niekoniecznie b.drogo Znalazłam bardzo fajny gruby kocyk 100% bawełna za 38 zł... czyli można

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
Ja mam zagwozdke co zrobic z wozkiem,
przyjaciolka ma dla mnei spacerowke 2-3 razy uzywana!
potrzebuje tylko wozka z gondola i fotelika tez, bo dostalam fotelik ale polamal sie styropian pod dupka, zreszta fotelik nie jest droga sprawa

i sie zastanawiam czy kupowac wozek 3 w 1 ?
Wiesz co, trudno powiedzieć - popatrz sobie co Ci się bardziej opłaca - kupić tańszy wózek z gondolą (i tak krótko z nim pochodzisz, bo malucha do spacerówki darowanej przesiądziesz) i dobry (droższy) fotelik czy średniaka 3w1. ja bym chyba była za pierwszą opcją, o ile spacerówka od koleżanki jest fajna

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 12:38   #3775
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość
dzięki szkoda, że tylko Ty mi odpisałaś no ale trudno będę w takim razie musiała sama wybrać któryś.
bo ciężko coś doradzić jak nie wiemy czego szukasz i co będzie pasować i same mamy sieczke w głowie ja kupilam to http://allegro.pl/show_item.php?item=3404153055 + pościel http://allegro.pl/show_item.php?item=3446432361 w kropy mimo ze w pokoju mam czarne meble chce zeby łózeczko i kącik Filipa odbijał od reszty
Stary 2013-08-08, 12:39   #3776
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cześć
dwa dni mąż miał wolne wiec malutko się udzielałam, troszkę podczytywałam,ale dziś już koniec jego laby i jest w pracy także mam czas na spokojne nadrobienie zaległości najważniejsze wiem że kropla urodziła
wczoraj byłam na pierwszych zajęciach SR, temat PORÓD , położna prawie 2 h opowiadała, w sumie bardzo fajnie , bardziej pewnie zaczęłam się czuć jak jej posłuchałam, wiem czego się spodziewać mniej więcej i jak to będzie przebiegać
minus taki że u mnie w szpitalu nie robią lewatywy
dostałam też listę rzeczy które mam spakować do szpitala i powiem Wam że się nie spodziewałam że aż tyle, wszystko swoje trzeba mieć
aaa i wśród tony dokumentów jest wymagane USG z 36 tyg , ja w Medicover miała zapewnione 3 USG (12tyg,20tyg,30tyg)+ jedno na życzenie (na szczescie nie wykorzystałam to akurat się przyda ) a jak u Was?
piszą również żeby do porodu zabrać 2 koszulki ,najlepiej dłuższe T-shirt
po porodzie Michaś będzie położony u mnie na brzuszku , przystawiany do piersi itd ok 2 h i dopiero później ważenie i mierzenie , trochę się zdziwiłam że dopiero po 2h go zważą i zmierzą ,chyba że źle zrozumiałam, jak u Was ?

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 12:39   #3777
papalinka83
Zakorzenienie

Vea - drogo w sensie, że drożej sporo niż inne materiały. Np polarowe kocyki są na allegro już od 15 zł, sama 1 kupiłam, zanim się jeszcze zastanowiłam nad tym głębiej

Pawełek 20.03.2015
Stary 2013-08-08, 12:40   #3778
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Bawełny jest rzeczywiście mało, ale niekoniecznie b.drogo Znalazłam bardzo fajny gruby kocyk 100% bawełna za 38 zł... czyli można
na allegro?? masz linka??
Stary 2013-08-08, 12:40   #3779
t_89
Zakorzenienie

Cytat:
mi też mura jeździła poi głowie aż wyjeździła tutaj masz nową w fajnej cenie
http://more4kids.pl/szukaj.html?search=mura+4
Ja tez mure wyjezdzilam i jestem zadowolona gondola jest naprawde duza i ladnie sie prezentuje na kolach
masz link do tych wozkow ;-)?
t_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 12:40   #3780
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Ale już Ci ta krew z nosa nie leci?
Nie dziś już nie.

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
no ja kupilam mampie jakaś pierdołe i to od firmy, na 'kup teraz'. widzialam, ze ma dziwne komenatrze, wiec specjalnie poleconym zeby potem nie bylo kombinowania. czekalam chyba ze 2 tyg, napisalam maila ze chce albo nr przesylki albo zwrot kasy i zero odp. po 2 dniach dzwonie, a tam sie tłumaczą, że dostawca dzwonil, ze sie towar zepsuł i go nie bedzie i że oni przeciez pisali maile. no ciekawe komu,bo nie mnie. każe mi wysłac nr konta, gdzie ja juz go wyslalam 2 dni temu bez odp. wyslalam 2 raz, mieli w pon wyslac przelew do tej pory kasy nie ma. to nie są duże pieniądze, ale to zwyczajne chamstwo jest!

Nie znoszę takich sprzedających

Cytat:
Napisane przez nephelim89 Pokaż wiadomość
Witam po długiej nieobecności
Nie wiem czy ktoś mnie jeszcze pamięta ale postanowiłam się na nowo odezwać
Przede wszystkim gratuluję kropla_deszczu, dirtymagdic85 oraz madziaW22 życzę zdrówka dla maluszków i szybkiego powrotu do formy mamusiom
Trochę czasu spędziłam w szpitalu, później leżąc plackiem w domu ale najważniejsze jest to że z maleństwem jest ok.
W dalszym ciągu walczę z TŻ o kwestię imienia- ja chciałam Filipa, który mu się kompletnie nie podoba a TŻ próbuje przeforsować Piotra który znów mi nie pasuje
W weekend dopakowuje szpitalną torbę i w sumie pozostaje mi tylko czekać na malucha i wózek który przyjdzie z Polski już niedługo
Super,że się odezwałaś
Co się działo,że wylądowaliście w szpitalu?
Diorisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości