Pierś do przodu i powaga - w noc poślubną będę naga! PM2014 cz.17 - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-09, 09:32   #1021
moniczka_90
Zakorzenienie

Dot.: Pierś do przodu i powaga - w noc poślubną będę naga! PM2014 cz.17

patrzcie jaki ładny sweterek znalazłam ! http://allegro.pl/kremowe-bolerko-hm...455031367.html tyle, że nie jestem pewna rozmiaru
jedna z was zapytała czy nie chciałabym futerka, też mogę wypożyczyć z salonu ale średnio mi się podobają takie futerka
moniczka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 09:36   #1022
antonina_bielska
Polka Ogarniaczka

Witam
Znowu chłodzimy się na balkonie - zaczynam się przyzwyczajać do myśli, że się nie da w takim gorącu pracować (ale burze ponoć wieczorem u nas mają być)

„Leć tam gdzie miłość głaszcze Cię dłonią, nie płacz za tymi, co miłość Twą trwonią”
antonina_bielska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 09:37   #1023
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasiulenkowo Pokaż wiadomość
cześć

dziewczyny niedługo spadam do pracy ale przyszłam się pochwalić ze został nam ROK do ślubu
gratulacje!
Cytat:
Napisane przez KasiaK_080290 Pokaż wiadomość
też chciałam gołe nogi ale boję się otarć więc założę pończochy albo rajstopy, najcieńsze jakie są czyli chyba 8den i w neutralnym kolorze jakimś, polecam z OMSY jak coś, sprawdziłam już na weselu w lato w tamtym roku http://allegro.pl/ponczochy-samonosn...433853322.html
ja też się chyba zdecyduję na cienkie pończochy, chyba, że będzie bardzo gorąco. akurat ja otarć się nie boję, często chodzę w szpilkach na gołą stopę i prawie nigdy nic mi się nie dzieje
Cytat:
Napisane przez ana909 Pokaż wiadomość
gratuluje piękna data BO dzis mija nam razem 5,5 roku razem
.
gratuluję!!
Cytat:
Napisane przez kroooliczek89 Pokaż wiadomość
A my dzisiaj mamy 3 z przodu
Tzn 399 DDŚ !
Tobie też gratuluję
Cytat:
Napisane przez karoolecka Pokaż wiadomość
pochwalę sięęę

365 dni do ślubu

jeśli za rok będzie taka pogoda to umrę
i Tobie też gratuję wszystkim dziś gratuluję
Cytat:
to.. chyba normalne ? ja też mam wątpliwości choć wiem, że to ten jedyny.. mi się wydaje, że każdy je ma, choć nie każdy się przyzna siostra tż mówiła, że dopadło ją 3 msc przed slubem, ale przeszło jak już 'nie miała odwrotu' nie wiem czy to pocieszające, ale chyba po prostu (u mnie) jest tak, że boimy się zrobić krok w przód 'na całe życie' choć dobrze wiem, że to najlepsze co mi się przydarzy w życiu
ja też mam wątpliwości po każdej ostrzejszej kłótni ale to chyba normalne.. bo tak jak Wy, też wiem, że to TEN JEDYNY. jednak tak jak piszesz, to chyba ten lekki strach przed tym krokiem w przód
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 09:38   #1024
ana909
Erudycja

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Pogadaj, szczerze i od serca! Ja z moimi ostatnio gadałam, że w ogóle się nie cieszą na mój ślub, tylko ciągle mówią o kasie, a rodzice TŻa są dużo biedniejsi, mają 2 wesela w ciągu jednego roku a żyją z jednej pensji, i w ogóle o pieniądzach nie mówią, tylko się cieszą naszym szczęściem. To się zaczęli bardziej angażować, i już nie gadają tak tylko o forsie

11-latce? przegięcie...

co to są te % przy daniach? Menu bogate, ale szampan, napoje, owoce i ciasta powinny jednak już w tym być za tą cenę..
prawda, za 200 zł to ja mialam wszystko poza alkoholem na pierwszej sali i jeszcze bogatsze menu.
Stary 2013-08-09, 09:38   #1025
say-hello
Zakorzenienie

Świat Katarzyny, obejrzałam te szpilki i niestety nie są dla mnie - jakoś nie mogę się przekonać do tych czarno-białych pasków
Stary 2013-08-09, 09:39   #1026
misia880
Zakorzenienie

no ale ja mam takie, nic leszego nie znalazłam.

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 09:39   #1027
Elrosa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez antonina_bielska Pokaż wiadomość
Witam
Znowu chłodzimy się na balkonie - zaczynam się przyzwyczajać do myśli, że się nie da w takim gorącu pracować (ale burze ponoć wieczorem u nas mają być)
U mnie była burza w nocy i nie wyspałam się przez nią, uwielbiam oglądać pioruny i sterczałam w oknie
Dziś zimno (w porównaniu z poprzednimi dniami), "tylko" 19 stopni, podobno ma dojść do 22-25. Niestety, ma też padać
Stary 2013-08-09, 09:41   #1028
ana909
Erudycja

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
gratulacje!

ja też się chyba zdecyduję na cienkie pończochy, chyba, że będzie bardzo gorąco. akurat ja otarć się nie boję, często chodzę w szpilkach na gołą stopę i prawie nigdy nic mi się nie dzieje

gratuluję!!

Tobie też gratuluję

i Tobie też gratuję wszystkim dziś gratuluję

ja też mam wątpliwości po każdej ostrzejszej kłótni ale to chyba normalne.. bo tak jak Wy, też wiem, że to TEN JEDYNY. jednak tak jak piszesz, to chyba ten lekki strach przed tym krokiem w przód
a juz myslalam ze tylko ja mam watpliwosci po klutniach :P
Stary 2013-08-09, 09:41   #1029
myboyismine
Zakorzenienie

u mnie 25 stopni... mogłoby popadać
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 09:44   #1030
karoolecka
Zadomowienie

Cytat:
Witam
u mnie od rana burza i jak ja zorganizuję Tż urodziny ??

say-hello
misia
karoolecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 09:47   #1031
ParisParisienne
Rozeznanie

Cytat:
to.. chyba normalne ? ja też mam wątpliwości choć wiem, że to ten jedyny.. mi się wydaje, że każdy je ma, choć nie każdy się przyzna siostra tż mówiła, że dopadło ją 3 msc przed slubem, ale przeszło jak już 'nie miała odwrotu' nie wiem czy to pocieszające, ale chyba po prostu (u mnie) jest tak, że boimy się zrobić krok w przód 'na całe życie' choć dobrze wiem, że to najlepsze co mi się przydarzy w życiu
troche mnie pocieszylas..... nie wyobrazam sobie jakiegokolwiek rozstania, a wiem, ze jak teraz wyjade z jakimis watpliwosciami, to TZ stwierdzi, ze skoro nie jestem jego pewna, to moze to nie ma sensu... ze on nie chce mnie rozczarowac i takie tam... On mnie bardzo kocha i wiem to, ale raz jak mielismy kryzys to stwierdzil ( zupelnie bzudrnie, nie mial racji ), ze on chyba nie moze mnie uszczesliwic, a moje szczescie jest dla niego najwazniejsze, wiec powinnismy sie rozstac oczywiscie kryzys zazegnany i potem bylo super

ale teraz znowu te watpliwosci.... czasem nie moge ze soba wytrzymac...
ParisParisienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 09:48   #1032
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
no ale ja mam takie, nic leszego nie znalazłam.
Misiu mogę cię prosić, abyś dodawała cytaty? bo ciężko skumać apropo czego piszesz
Stary 2013-08-09, 09:51   #1033
antonina_bielska
Polka Ogarniaczka

Cytat:
u mnie od rana burza i jak ja zorganizuję Tż urodziny ??

say-hello
misia
Ups będzie dobrze, ułoży się

„Leć tam gdzie miłość głaszcze Cię dłonią, nie płacz za tymi, co miłość Twą trwonią”
antonina_bielska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 09:52   #1034
moniczka_90
Zakorzenienie

Cytat:
Misiu mogę cię prosić, abyś dodawała cytaty? bo ciężko skumać apropo czego piszesz
moniczka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 09:55   #1035
karoolecka
Zadomowienie

ParisParisienne też mam chore wymysły zawsze jak się nie zgadzamy.. a jest to dość często bo mamy zupełnie odmienne charaktery i zdania, ale poza tymi chwilami są miliony innych, cudownych chwil dla których właśnie bierzemy ślub, żeby móc cieszyć się nimi do końca życia Tż czasem mi wypomina, ze ja pamiętam wszystko to co złe, kiedy zawinił itp. może to i racja, ale ja ciężko walczę, żeby tego nie pamiętać, ale same pewnie wiecie, że to trudne i czasami te głupoty do nas powracają. Zrozumiałam, że niszczę tymi wyrzutami nasz związek i muszę się ogarnąć.. mam wątpliwość i uważam, że to normalne. Ale nie można pozwolić im sobą zawładnąć ! Ja już miałam chwilę słabości, nikomu nic nie powiedziałam, Tż myślał, że łapie mnie jakaś depresja, a ja dosłownie biłam się z myślami w głowie, żeby mu tylko nie wypalić co na prawdę myślę. Przeszło. Jest już lepiej, choć czasem jak mnie drażni to mam ochotę mu to powiedzieć, ale mocno gryzę się w język i jak ręką odjął

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

Cytat:
Ups będzie dobrze, ułoży się
mam nadzieję ale super powietrze jest chociaż, mam nadzieję, że i do Was dojdzie na wieczór bo o wielee wieeele lepiej się oddycha
Stary 2013-08-09, 09:56   #1036
tinyheart
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez moniczka_90 Pokaż wiadomość
patrzcie jaki ładny sweterek znalazłam ! http://allegro.pl/kremowe-bolerko-hm...455031367.html tyle, że nie jestem pewna rozmiaru
jedna z was zapytała czy nie chciałabym futerka, też mogę wypożyczyć z salonu ale średnio mi się podobają takie futerka
Śliczny sweterek o wiele lepszy niż futerko. A my umówiliśmy się na spotkanie z DJem i podpisanie umowy z foto

You're all I ever wanted
I didn't see how it could change
That something was missing until today
tinyheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 10:07   #1037
Blondi2989
Blond forever!

Cześć
Znowu nowy wątek, szalone jesteście
Ja właśnie zaczynam sprzątać, bo przyjeżdżają do mnie moi rodzice
A wieczorkiem jedziemy razem do moich przyszłych teściów
Stary 2013-08-09, 10:08   #1038
KaEs
Wtajemniczenie

Króliczku gratuluję 3 z przodu

Velika zdaj relację gdzie najlepiej udac się na przymiarki w Łodzi

Nie nadrabiam... za dużo piszecie

KaEs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 10:09   #1039
ana909
Erudycja

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
mój ma dośc twardy łeb do picia, chyba że jest zmęczony ( np 20 lipca na weselu mu sie usnelo na chwilke bo na chwilke, ale jak sie obudzil to do domu nie chcial isc bo chcial sie bawic , tyle ze caly tydzien wczesniej pracowal od 7 rano do 22) ale tak to wiem ze nie robi zadnych glupstw ani raczej nie gada, jak cos wypije i skonczy to zaraz sie kladzie spac

zeby moj taki byl... to jest ta jedna z jego nielicznych wad ale jakze denerwujacych... upija sie lub wypija za duzo raz-dwa razy w miesiacu ale mam go wtedy tak serdecznie dosc...

---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
w moich stronach ciasta są niemal na każdej sali w cenie, w mojej też (150zł/os.), dlatego się zdziwiłam lekko

Na Puławskiej w Ślubnym Domu trzeba się umawiać, dlatego będę dziś dzwonić, no i wpadnę do tych, które wymieniłaś, jak mojej mamie się zechce

A co do wątpliwości - ja je też mam, prawie każdą pmkę dopadają, w końcu to jest docelowo decyzja na calusieńkie życie...

eee tam, zawsze sie mozna rozwieść :P
Stary 2013-08-09, 10:16   #1040
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Cytat:
Ludziom, zwlaszcza "anonimom" nigdy nie dogodzisz. takze nie przejmuj sie, bo wygladasz bardzo dobrze!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
no nie tak dobrze :P jeszcze 7 kg i będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez nasturcja1308 Pokaż wiadomość
Wiecie co? Muszę się wyżalić, bo po prostu już nie daję rady...
Pisałam już kiedyś, że moja Mama bardziej przejmuje się ślubem Kuzynki? Otóż, załatwiła im salę (tę samą co ja mam), doradzała ciotce co i kiedy trzeba zrobić (a od czego jest internet?), ba! nawet załatwiła kobietę, która upiekła im tort na wesele! A gdyby tego było mało, to całą sobotę niańczyła psa kuzynki, bo przecież sam by był i byłoby mu smutno. O mały włos kuzynka też miałaby fioletowe dodatki (hmmm... też o tym myślałam, ale zrezygnowałam ze względu na porę ślubu). I czy Mama dostała zaproszenie na wesele? Otóż nie, bo było małe (40 osób bez poprawin) - ja mam takie samo. Śmieszne jest to dla mnie, bo planuję ślub od półtora roku na spokojnie, a Oni spodziewają się Dziecka, więc na szybko wszystko robią. Tydzień przed Ślubem przypomnieli sobie, że wypadałoby mieć kamerzystę i fotografa, ale gdy dowiedziały się ile to kosztuje, to zrezygnowały... Ostatecznie kolorem przewodnim był różowo-złoty (???!!!) i był fotograf. A dzisiaj o mały włos bym się z nią pokłóciła, bo przecież tort to wydatek rzędu 1000 zł, a ciotka zapłaciła u kucharki 180 i taniej nigdzie nie znajdę! Ja dowiadywałam się już w cukierni i tort na moje 40 osób to będzie jakieś 400 zł z dowozem. No, ale przecież ciotka z kuzynką wiedzą lepiej, bo się dowiadywały. Tylko jak dla mnie ten 1000zł za tort to jest na ok 100 osób, a nie 40. Nic już nie powiedziałam, ale musiałam wyjść i się rozpłakałam, i teraz znowu, bo jak to tak, moja własna Mama a się nie interesuje i ponad wszystko stawia ciotkę. Nie wiem czy dusić to w sobie czy z nią porozmawiać. Chociaż wątpię czy to coś da...

No, to trochę Wam pomarudziłam. Wybaczcie, ale musiałam.
dziewczyny juz ci odpisały w sprawie mamy, ja nic lepszego nie dopowiem ale w sprawie tortu i ceny co nie co już wiem... liczy sie 100 gram na osobę tortu, czyli jak masz wesele na 40 osób to potrzebujesz 4 kg tortu, my płacimy 45 zł za kilogram a jest to jedna z najdroższych opcji, czyli wychodzi 180 zł. Nie gniewaj się na mnie ale te 400 zł to wydaje mi sie strasznie dużo.... nie wiem jaka cukiernia robi torty za 100 zł kilogram?

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
Ja też uzywam revlon color stay i jestem bardzo zadowolona

a jakie ma krycie? mocne? ja mam dużo przebarwień na twarzy i zalezy mi na mocnym kryciu
Cytat:
Witam się, po kolejnym wieczorze nauk - jakas kobita, truła o tym jak zazywa sie tabletki antykoncepcyjne i ze aborcja jest zła
ameryke odkryla
ale dało sie zniesc bo truła tylko 45 min :P
dlatego ja sie cieszę że my nauki odbyliśmy w Poznaniu i wszystko było na poziomie. Nie było zacofanych poglądów nawiedzonych małżeństw, tylko wszystko z klasą i poparte nauką. Każda osoba świecka która przychodziła przedtsawiała się jakimś sporym tytułem naukowym. Naprawdę wszystko odbyło się ze smakiem

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
Moja mama też dziwnie reaguje. jak tylko zaczynam coś mówić na temat ślubu to albo nic nie mówi, nawet jak ją pytam o zdanie, albo wychodzi znudzona. Zaraz po zaręczynach jak ustalaliśmy datę ślubu to tylko mówiła, ze czym ja się już tak ekscytuję- jeszcze tyle czasu.
Jest to dla mnie przykre, bo myślałam, że trochę się zainteresuje. Mam nadzieję, że za jakiś czas się chociaż trochę zaangażuje i zainteresuje.
ja mam to samo z moją teściową... ona też w ogole nie porusza tematu ślubu, a gdy ja go porusze to zbywa mnie jakimś krótkim zdaniem.
Nawet jej synowa się podpytywała czy już przeżywa to powiedziała ze zupełnie tego nie czuje i jeszcze jest czas to przykre bo naprawde chce ją wciągnąc w te przygotowania, radziłam się w restauracjach, zespołąch fotografach, nawet sukienke na poprawiny jej pokazałam a ona tylko komentuje zdaniem "co sobie wybierzecie będziecie mieli"
Cytat:
Napisane przez moniczka_90 Pokaż wiadomość
prześliczny i bardzo przyjemna cena! super będzie pasował do sukni ślubnej!!! ja bym brala bez zastanowienia! dlaczego masz watpliwości z rozmiarem? z tego co pamietam to ty szczuplutka jesteś

Cytat:
Świat Katarzyny, obejrzałam te szpilki i niestety nie są dla mnie - jakoś nie mogę się przekonać do tych czarno-białych pasków
ok nic sie nie stało, rozumiem, że sa dość odwazne i nie wszystkim musza się spodobać tylko teraz nie wiem co robić.... kupowac rozmiar większe z nadzieją że te ktoś ode mnie odkupi?
swiat_katarzyny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 10:19   #1041
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

Cytat:
Napisane przez swiat_katarzyny Pokaż wiadomość

dziewczyny juz ci odpisały w sprawie mamy, ja nic lepszego nie dopowiem ale w sprawie tortu i ceny co nie co już wiem... liczy sie 100 gram na osobę tortu, czyli jak masz wesele na 40 osób to potrzebujesz 4 kg tortu, my płacimy 45 zł za kilogram a jest to jedna z najdroższych opcji, czyli wychodzi 180 zł. Nie gniewaj się na mnie ale te 400 zł to wydaje mi sie strasznie dużo.... nie wiem jaka cukiernia robi torty za 100 zł kilogram?

a jakie ma krycie? mocne? ja mam dużo przebarwień na twarzy i zalezy mi na mocnym kryciu

dlatego ja sie cieszę że my nauki odbyliśmy w Poznaniu i wszystko było na poziomie. Nie było zacofanych poglądów nawiedzonych małżeństw, tylko wszystko z klasą i poparte nauką. Każda osoba świecka która przychodziła przedtsawiała się jakimś sporym tytułem naukowym. Naprawdę wszystko odbyło się ze smakiem

ja mam to samo z moją teściową... ona też w ogole nie porusza tematu ślubu, a gdy ja go porusze to zbywa mnie jakimś krótkim zdaniem.
Nawet jej synowa się podpytywała czy już przeżywa to powiedziała ze zupełnie tego nie czuje i jeszcze jest czas to przykre bo naprawde chce ją wciągnąc w te przygotowania, radziłam się w restauracjach, zespołąch fotografach, nawet sukienke na poprawiny jej pokazałam a ona tylko komentuje zdaniem "co sobie wybierzecie będziecie mieli"

prześliczny i bardzo przyjemna cena! super będzie pasował do sukni ślubnej!!! ja bym brala bez zastanowienia! dlaczego masz watpliwości z rozmiarem? z tego co pamietam to ty szczuplutka jesteś

ok nic sie nie stało, rozumiem, że sa dość odwazne i nie wszystkim musza się spodobać tylko teraz nie wiem co robić.... kupowac rozmiar większe z nadzieją że te ktoś ode mnie odkupi?
A gdzie?

Razem od 27.06.2008r
Zaręczeni: 25.05.2012r
Wedding
kroooliczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 10:23   #1042
karoolecka
Zadomowienie

http://vimeo.com/69987442#
jeeeeeeeeeeej... widziałyście to ? trochę długawy filmik, ale jednak to super zaproszenie
Stary 2013-08-09, 10:25   #1043
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
może spróbuj sprzedać na allegro?
Stary 2013-08-09, 10:26   #1044
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
daj koniecznie znac, bo szkoda wyrzonych moich pieniedzy a planuje zakupić tez wieksze a to juz w ogóle by mnie zrujnowało

ludzie to w ogole nie mają wyczucia - dodałam posta i zaraz komentarz abym miała 20 kg mniej! no na litość boską - to już bym miała skrajną niedowagę
Ale Ty się chyba tym nie przejmujesz? Masz fajną figurę, mega kobiecą. Od pasa w górę mam podobnie tylko że ja mam masywny dół - szerokie biodra i łydki jak u Pudziana.

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Pamiętacie jak zawsze mówiłam, że ma pewno będę miała białe pończochy i białe buty? To chyba mi sie odwidziało
W sukni ślubnej jest gorąco - nie wiedziałam, że aż tak - stwierdziłam po przymiarkach.
Myślę o gołych nogach i butach koloru fioletowego Ale boję się otarć... Sama nie wiem co wybrać - białe buty i pończochy czy gole nogi i kolorowe buty

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ja też się boję otarć ale ostatnio czytałam że dziewczyny radzą sobie oklejaniem newralgicznych miejsc plastrami. Naklejasz plastry na pewno na małe palce, na piety ale tak zeby nie wystawały poza but, na kostki jak ktoś ma małe halluksy i inne różne miejsca które często się obcierają. Powinno zadziałać.

tinyheart wysłałam Ci zdjęcia które robiliśmy do zaproszeń, niestety nie wiem czy się wkleiły, jak coś to wyślę drugi raz.
Dla pozostałych chętnych też mogę podesłać.

Cytat:
Napisane przez ana909 Pokaż wiadomość
A ja sie wczoraj wkur*** na Tżta... zawsze jak wypije wiecej niz 2 piwa zalącza mu sie głupia, często chamska gadka.
Mój też tak czasem ma ale tylko w stosunku do obcych ludzi. Nigdy nie powiedział złego slowa komuś z mojej rodziny ani przyjaciół. Jak cos to mówi mi co mu się nie podoba. Ale często komentuje innych, obcych ludzi, kiedyś barmance powiedział że jest tępą łychą jak kazała nam wyjść z lokalu bo zamykali, a my właśnie wrzucilismy żeton na bilard i nie chciała nam go oddać ani poczekać aż rozegramy partię...

Cytat:
byliśmy wczoraj na tej sali i podpisaliśmy umowe, już mi wisi czy jest dobra czy nie ( chyba mam zmeczenie materialu ) bo jestem tym wykonczona. Tymi salami, umowami itp.

Menu mamy takie :
200 zl od osoby
(...)
Gratuluję :Oklaski:
Wysoka cena, ale z tego co pamiętam to u Was w regionie standard...
Ja osobiście po podpisaniu umowy NIE OGLĄDAM żadnych sal, zdjęć, filmów z mojego regionu, aby nie żałować że podpisałam umowę a można było znaleźć coś lepszego. Akurat w przypadku sali nigdy nie wybrałabym zadnej innej bo nasza jest najlepsza Ale fotovideo nie do końca mnie przekonuje, mimo to pogodziłam się z myślą że juz wszystko zaklepane.
Po co się zadręczać, rozmyślać że można bylo lepiej, taniej, więcej...

Cytat:
Napisane przez Kasiulenkowo Pokaż wiadomość
cześć

dziewczyny niedługo spadam do pracy ale przyszłam się pochwalić ze został nam ROK do ślubu
Gratuluję!!!

Ja nawet nie wiem ile nam, zaraz chyba sprawdzę
EDIT: my mamy 309 dni, jeszcze 9 dni i bedzie równe 300 Ustawię przypomnienie w kalendarzu

Edytowane przez justynkie
Czas edycji: 2013-08-09 o 10:28
justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 10:29   #1045
ana909
Erudycja

Cytat:
ParisParisienne też mam chore wymysły zawsze jak się nie zgadzamy.. a jest to dość często bo mamy zupełnie odmienne charaktery i zdania, ale poza tymi chwilami są miliony innych, cudownych chwil dla których właśnie bierzemy ślub, żeby móc cieszyć się nimi do końca życia Tż czasem mi wypomina, ze ja pamiętam wszystko to co złe, kiedy zawinił itp. może to i racja, ale ja ciężko walczę, żeby tego nie pamiętać, ale same pewnie wiecie, że to trudne i czasami te głupoty do nas powracają. Zrozumiałam, że niszczę tymi wyrzutami nasz związek i muszę się ogarnąć.. mam wątpliwość i uważam, że to normalne. Ale nie można pozwolić im sobą zawładnąć ! Ja już miałam chwilę słabości, nikomu nic nie powiedziałam, Tż myślał, że łapie mnie jakaś depresja, a ja dosłownie biłam się z myślami w głowie, żeby mu tylko nie wypalić co na prawdę myślę. Przeszło. Jest już lepiej, choć czasem jak mnie drażni to mam ochotę mu to powiedzieć, ale mocno gryzę się w język i jak ręką odjął

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

mam nadzieję ale super powietrze jest chociaż, mam nadzieję, że i do Was dojdzie na wieczór bo o wielee wieeele lepiej się oddycha
ja pierwszy taki kryzys powazny mialam po 2 latach zwiazku, po 2 tygodniach mi przeszło. I zawsze podczas klutni wypominam Tżtowi tą akcje z rozstaniem i nową dziewczyną. Noo niby mineło juz duzo czasu bo prawie 2 lata, a jednak wciaz mnie to boli. I mimo ze wiem, ze lepszego męża nie znajde, to czasem mam watpliwosci... A charaktery mamy tak różne jak woda i ogień
Stary 2013-08-09, 10:29   #1046
nasturcja1308
Rozeznanie

Cytat:

U nas w cukierniach biorą 60-70 zł/kg (Sowa/Chmielewscy) plus dodatkowo dowóz jakieś 150 (z Bydgoszczy do mnie). A tort w tych miejscowych mieści się cenowo mniej więcej tak samo - bez dowozu, ale cena za kg jest wyższa.

Nie mam pojęcia gdzie się pytały, że taka kwota. Chyba, że chciały tort 10 kg

nasturcja1308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 10:30   #1047
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nasturcja1308 Pokaż wiadomość
Ciężko mi pojąć o co jej chodzi, przecież nikt nie broni się pytać czy nie trzeba pomóc czy coś. Nie wiem, może jej źle, bo sami opłacamy wszystko? A może przez to, że robimy po swojemu, dla najbliższej rodziny, a jej marzyło się duże wesele, na które nas nie stać, ani mnie, ani moich rodzicówa tym bardziej rodziców Tż.

Zostało mi 8,5 miesiąca, mam nadzieję, że zmieni swoje nastawienie.
Może właśnie to są powody? Mama chciała żeby było tradycyjnie, jak ona sobie wymarzyła, a Wy chciecie wg swojego pomysłu, to chociaż jak pomaga kuzynce to czuje się pomocna, spełniona itd?
Może porozmawiaj z nią, wytłumacz że Ci przykro, ale też nie obstawaj twardo przy swoim, poproś o pomoc w czymkolwiek, w wyborze sukni, butów, zaproszen...

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 10:31   #1048
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie z teściową wręcz odwrotnie. cały czas porusza tematy ślubne, pyta o sukienkę, dodatki, kwiaty. To ona nam znalazła kamerzystę i była z nami u niego, ona rezerwowała sale i dzwoniła do kucharza. Ostatnio pytała czy sukienką jaką wymyśliła na nasz ślub będzie pasowała i czy wg mnie będzie ładnie a znając życie moja mama zostawi to na ostatnią chwilę, bo jeszcze tyle czasu i kupi coś, co jej do końca się nie podoba

Obawiam się, że w dzień ślubu dla mamy ważniejsze będzie pomóc siostrze (mojej świadkowej) przy dzieciakach niż zainteresować się mną
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 10:32   #1049
KasiaK_080290
Zadomowienie

misia880, ana909 dziweczyny przecież ceny na salach są uzależnione od regionów w dużej mierze, nie mam co generalizować, ktoś na północy za 200zł może mieć wszystko w cenie, a na południu w skłąd tej ceny może nie wchodzić ciasto, napoje, owoce

7.06.2014
KasiaK_080290 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 10:32   #1050
tinyheart
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Ale Ty się chyba tym nie przejmujesz? Masz fajną figurę, mega kobiecą. Od pasa w górę mam podobnie tylko że ja mam masywny dół - szerokie biodra i łydki jak u Pudziana.

Ja też się boję otarć ale ostatnio czytałam że dziewczyny radzą sobie oklejaniem newralgicznych miejsc plastrami. Naklejasz plastry na pewno na małe palce, na piety ale tak zeby nie wystawały poza but, na kostki jak ktoś ma małe halluksy i inne różne miejsca które często się obcierają. Powinno zadziałać.

tinyheart wysłałam Ci zdjęcia które robiliśmy do zaproszeń, niestety nie wiem czy się wkleiły, jak coś to wyślę drugi raz.
Dla pozostałych chętnych też mogę podesłać.

Mój też tak czasem ma ale tylko w stosunku do obcych ludzi. Nigdy nie powiedział złego slowa komuś z mojej rodziny ani przyjaciół. Jak cos to mówi mi co mu się nie podoba. Ale często komentuje innych, obcych ludzi, kiedyś barmance powiedział że jest tępą łychą jak kazała nam wyjść z lokalu bo zamykali, a my właśnie wrzucilismy żeton na bilard i nie chciała nam go oddać ani poczekać aż rozegramy partię...

Gratuluję :Oklaski:
Wysoka cena, ale z tego co pamiętam to u Was w regionie standard...
Ja osobiście po podpisaniu umowy NIE OGLĄDAM żadnych sal, zdjęć, filmów z mojego regionu, aby nie żałować że podpisałam umowę a można było znaleźć coś lepszego. Akurat w przypadku sali nigdy nie wybrałabym zadnej innej bo nasza jest najlepsza Ale fotovideo nie do końca mnie przekonuje, mimo to pogodziłam się z myślą że juz wszystko zaklepane.
Po co się zadręczać, rozmyślać że można bylo lepiej, taniej, więcej...

Gratuluję!!!

Ja nawet nie wiem ile nam, zaraz chyba sprawdzę
EDIT: my mamy 309 dni, jeszcze 9 dni i bedzie równe 300 Ustawię przypomnienie w kalendarzu
Dostałam wszystkie zdjęcia, powrzucałam linki w przeglądarke i się otworzyło wszystko, śliczne są. Moim zdaniem drugie najlepsze

You're all I ever wanted
I didn't see how it could change
That something was missing until today
tinyheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości