Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Staraczki 2013, część IV - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-09, 10:18   #3151
Juliette25
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Staraczki 2013, część

Cytat:
Napisane przez cowie Pokaż wiadomość
Noo, jak ją zaplotłam i położyłam na blasze do wyrośnięcia to się rozrosła na całą wielkość blachy od piekarnika
Musiałam ją jeszcze raz zagnieść, zapleść i od razu piec, bo jakaś monstrualna rosła

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

Latte
Akurat taką wczoraj piłam - mmm
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC02124.jpg (65,5 KB, 11 załadowań)
Stary 2013-08-09, 10:28   #3152
anyaG25
Rozeznanie

Dot.: Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Staraczki 2013, część

Cytat:
Napisane przez Carmenaa_88 Pokaż wiadomość
ale jakbyście widziały jego spokojną, bezczelną mordę. taki cwaniaczek z czapką ala amerykański raper, typowy jedynak bogatych rodziców lekarzy. Mówię do niego "jak byś nie miał dzianych rodziców, to by Ci ta pewna siebie mordka ścierpła, gdybyś musiał sam łożyć na alimenty mały cwaniaczku" łosz do teraz mnie nerwy trzymają jak sobie przypomnę jego pewność siebie

ona 15, on 16
Tak czułam, że okaże się nieodpowiedzialnym gówniarzem !! Szkoda mi Twojej siostry Zakochana i tyle ...a z miłości nie jedne głupoty się czyni
anyaG25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 10:33   #3153
cowie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Juliette25 Pokaż wiadomość
Akurat taką wczoraj piłam - mmm

18.05.2015
Leoś
cowie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 10:33   #3154
Elfka86
Zakorzenienie

ale robicie dziś smaka na dobre
Stary 2013-08-09, 10:36   #3155
Leine
Zakorzenienie

Jeju dziś pakowanie, jak ja tego nie lubię! się rozbestwię a potem ciężko będzie mi wrócić, tak jak teraz wyjechać

tempka mi spada cały czas

Maxwelka
miamiiiiiiii

cowie ale buła i ekspresik
Cytat:
Napisane przez Isabelle_ Pokaż wiadomość
Ale ja ju nie chce czekać na stała umowe, w zyciu. Po prostu pół roku to bardzo mało. Jakbym później dostala na rok to mi to już wisi, ze tak powiem.
a jaką masz pewność, że Cię nie zwolnią za 3 miesiące? Przecież mogą zwolnić przed czasem...

Cytat:
ja rodziłam naturalnie 17h jednak jak widziałam dziewczyny na porodówkach i koleżanki po cesarkach to dziękuję bardzo!!!!!!!!fakt cierpisz, ale na drugi dzień możesz chodzić i zająć się dzieckiem, masz je cały czas przy sobie, a po cesarce? dają ci je pierwszego dnia tylko wtedy gdy ktoś z gości jest by upilnować. Potem chodzi się zgięta w pół przez tydzień dwa, bratowa to chodziła miesiąc (tak ją zszyli). Fakt, jak cie natną w kroczu to też boli potem, też miałam problemy długo z siadaniem czy robieniem kupy, ale jakoś nigdy nie chcę CC.

Teraz powiem, że drugi poró naturalny ale tylko ze znieczuleniem- drugi raz nie mam zamiaru tak cierpieć bardzo źle wspominam.
ja dostałam znieczulenie ale ono działa godzinę i nie może być przecież znieczulenie na partych, bo jak to urodzić wtedy? Ja odpłynęłam jak dostałam. Taka forma odpoczynku i zrelaksowania przed najgorszym... Jak na haju tak mi się dobrze zrobiło .... ale jak wróciły skurcze to masakra, pamiętam jak przez mgłę miałam zamknięte wtedy oczy miałam zamknięte potem, bo się nie opłacało otwierać co 2 minuty mnie najbardziej bolały te cholerne skurcze niż parcie czy coś. Ale w zyciu też nie chciałabym CC Poród naturalny to jest moc Chodziłam okrakiem, czułam jak siedziałam, że zaraz pęknę tak rwała i ciągnęła rana w dół. Ja przez tydzień byłam obłąkana po porodzie Nie kojarzyłam taka wymęczona byłam hihihi
Cytat:
Napisane przez Elfka86 Pokaż wiadomość
Byłam wczoraj zobaczyć synka mojej szwagierki - jakie cudo 2 dni ma i taaaaaki malutki ale szybko jej poszło 4 godzinki i po porodzie, na dodatek śmiałam się ze szwagra, bo nie wytrzymał za głową szwagierki tylko musiał w krocze patrzeć przy porodzie ale on jest ratownikiem medycznym to go to ani nie ruszyło
nieźle...
Cytat:
haha Mój mąż raczej nie chciałby być przy porodzie... chyba by zemdlał - tak mówił
mój też...
Cytat:
pojechałyśmy nad tą wodę. tak sztywnawo było, bo nie chciałam z grubej rury się wypytywać. ona też była zresztą przerażona.
na miejscu już nie wytrzymałam i mówię "gadaj co i jak, bo nie wytrzymam. co się stało? ty i ciąża? taka porządna piątkowa uczennica?"
wtedy się rozpłakała i mówi, że jak się domyślam to przez Darka (boże jak ja go nie trawię). Że to był ich pierwszy raz, że była pijana, że tak strasznie go kocha, że tak nalegał. Powiedział jej, że założył gumkę, ona nie znała się było ciemno, nie sprawdziła i nie czuła czy coś założył czy nie. Ufała mu (jak można ufać takiemu gnojkowi?)Po wszystkim powiedział jej, że żartował z tą gumką, ale ma się nie martwić. Ona uciekła wystraszona do domu. Stwierdziła, że z nim zrywa, że poraz kolejny ją tak bezczelnie oszukał. W między czasie kłócili się przez telefon (słyszałam krzyki w pokoju właśnie wówczas) i po 4 tygodniach od zdarzenia zrobiła test, wyszedł pozytywnie. Powiedziała Darkowi, ten stwierdził, że to jej wina, więc niech się teraz martwi sama jak jest głupia i nie sprawdziła czy ubrał gumkę. NOŻ CO ZA GNÓJ MAŁY. Jak bym mu przylała w krocze dupicielowi od siedmiu boleści to by zobaczył Po wodzie pojechałam do niego i do jego rodziców. Powiedziałam co się wydarzyło i co powiedział ich syn na wiadomość. Byli w szoku, bo ich synuś to taki aniołek (taak aniołek a po nocach się szlaja i balangi w domu robi jak rodzice na delegacjach). Darek grał w zaparte, że to nie jego, on jest za młody, i to nie jego sprawa. Że to jej wina. MAtka jego płakała ze wstydu, że syn tak się zachowuje, że nie chce ponieść odpowiedzialności. Byłam w szoku. Chłopak miał totalną władzę nad matką. Ojciec zamilkł i tylko słuchał. Potem jak już miałam wychodzić, ojciec Darka powiedział "niech się pani nie martwi, zadbamy o pani siostrę, a z synem porozmawiam sam".
co za gnojek wrrrrrrr

Postawa ojca bezcenna ma chłop jaja! ale pewnie w☠☠☠☠☠☠☠ dostał
Dobrze, że poszłaś do niego piękna postawa!!!!!!!!!! broń siostry

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

Ale jesteście 'świnki' za te zdjęcia z kawkami włączam expres, robię kawę i Wam wysyłam babole jedne!
Leine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 10:39   #3156
cowie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Leine Pokaż wiadomość

Ale jesteście 'świnki' za te zdjęcia z kawkami włączam expres, robię kawę i Wam wysyłam babole jedne!

Czekamy!

18.05.2015
Leoś
Stary 2013-08-09, 10:47   #3157
Leine
Zakorzenienie

Cytat:
Czekamy!
proszzzz.... tak na szybko!

Stary 2013-08-09, 10:49   #3158
Juliette25
Zakorzenienie

No i gdzie ta kawa?

edit: aaaaa - smaczna!!!
Wpadam, otwieraj drzwi!!!
Stary 2013-08-09, 10:51   #3159
cowie
Zakorzenienie

Cytat:
proszzzz.... tak na szybko!

Aleeee piana!

To i ja lecę sobie zrobić, a co
Z pokruszonym karmelkiem na górze

18.05.2015
Leoś
Stary 2013-08-09, 10:56   #3160
Leine
Zakorzenienie

Cytat:
No i gdzie ta kawa?

edit: aaaaa - smaczna!!!
Wpadam, otwieraj drzwi!!!
jeszcze się specjalnych szklanek nie dorobiłam, ale taka może być?
Cytat:
Aleeee piana!

czekam!

Noo.. trochę przesadziłam z tą piana... najlepsze jest to, że jej nie wypiję- nie mam cukru!
Stary 2013-08-09, 10:56   #3161
manieczka1
Zakorzenienie

Cytat:
Aleeee piana!

ale jesteście ja siedzę w pracy i muszę zadowolić się zwykłą sypaną kawą i to bez mleka, bo nie mamy lodówki
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 11:00   #3162
Elfka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
ale jesteście ja siedzę w pracy i muszę zadowolić się zwykłą sypaną kawą i to bez mleka, bo nie mamy lodówki
My też nie mamy lodówki, ale kupuję sobie tą małą śmietankę w pojemniczkach i biorę do pracy tyle ile zamierzam wypić kaw
Stary 2013-08-09, 11:00   #3163
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:
Carmenaa, przeczytałam co w końcu z Twoją siostrą.
Aż mi słów brakuje.

Jak można żartować, że się założyło gumkę!!!!?? Nie pojmę chyba. To najdurniejszy żart jaki mogę sobie wyobrazić.

Żart, który odbije się na życiu dwojga młodych ludzi, ich rodziców i ich dziecka

Swoją drogą Twoja siostra już ma ukończone te 15 lat? Bo jakby nie miała to bym go jeszcze zgłosiła na policję za seks z nieletnią. Żeby miał jakiegoś bata nad

Współczuję z całego serca Twojej siostrze. Pewnie dziecko będzie miłością jej życia, ale nie oszukujmy się - życie będzie miała może nie zmarnowane, ale niesamowicie utrudnione. Z odebraną młodością i palantem przy boku.

Bardzo dobrze, że poszłaś do jego rodziców
Dziwię się, że Twoi rodzice tego nie zrobili?
tak ukończyła w styczniu, więc ma gnojek szczęście. Poprosiłam mamę, że łatwiej Olce będzie jak ja pójdę najpierw. Olka była za, też wolała, żebym ja poszła. wątpliwe by byli razem. jeśli będzie chciała wybiję jej ten pomysł z głowy. przecież życia nie będzie miała przy nim. on to balangi i co chwilę inna dziewczyna. taki żigolo od siedmiu boleści, patrzy tylko gdzie zamoczyć. Że też moja siostra dała się uwieść takiemu palantowi. Wiem, że dziewczyny i kobiety lubią niegrzecznych chłopców, taki nasz mózg dziwny i głupi, ale czemu ona musiała akurat z takim palantem zajść i to jeszcze za jej pierwszym razem. bądźmy realistami, zniszczyła sobie młodość, dla takiego gnojka, bo tak nalegał na rozdziewiczenie jej. I znając jego, oleje ją i dziecko. Może i dobrze.

Cytat:
ja dostałam znieczulenie ale ono działa godzinę i nie może być przecież znieczulenie na partych, bo jak to urodzić wtedy? Ja odpłynęłam jak dostałam. Taka forma odpoczynku i zrelaksowania przed najgorszym... Jak na haju tak mi się dobrze zrobiło .... ale jak wróciły skurcze to masakra, pamiętam jak przez mgłę miałam zamknięte wtedy oczy miałam zamknięte potem, bo się nie opłacało otwierać co 2 minuty mnie najbardziej bolały te cholerne skurcze niż parcie czy coś. Ale w zyciu też nie chciałabym CC Poród naturalny to jest moc Chodziłam okrakiem, czułam jak siedziałam, że zaraz pęknę tak rwała i ciągnęła rana w dół. Ja przez tydzień byłam obłąkana po porodzie Nie kojarzyłam taka wymęczona byłam hihihi
ja myślałam, że dłużej trwa mi właśnie chodzi o znieczulenie na parte- bo te przeżyłam najgorzej, i wyjście główki o mamooo to było coś a to ile płaciłaś?mnie rana też potwornie rwała, długo dosyć. potem nawet miałam problemy ze seksem, bo bolało mimo że rana się zagoiła. teraz już jest dobrze, ale tam gdzie mnie cieli dalej mnie czasem boli

Igorek ur.4.09.2010

Maja 16.04.2014- 26.04.2014
(na zawsze w moim sercu Aniołku)

Carmenaa_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 11:02   #3164
skubana
Zakorzenienie

Cytat:
buu a ja od soboty ostawilam kawe i w pracy normalnie zasypiam. pije tylko zbozową z mlekiem a wy tu kusicie zdjeciami
skubana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 11:03   #3165
manieczka1
Zakorzenienie

Cytat:
My też nie mamy lodówki, ale kupuję sobie tą małą śmietankę w pojemniczkach i biorę do pracy tyle ile zamierzam wypić kaw
no to jest pomysł
23.06.2011
01.06.2013
Stary 2013-08-09, 11:04   #3166
katekatee
Zadomowienie

Hey. Ale smaka robicie Ja nawet kawy nie zdążyłam wypić, obudziłam się i myślałam że jest godz 6 i jeszcze sobie pośpię, zaglądam na zegarek a tam 8.10 Akurat u nas się dziś pogoda popsuła, jedziemy dziś po Wikiego myślałam że się co opalę a tu du...pa

QUOTE=fantastka;42178287]
W ogóle od kilku dni się zastanawiam, czy nie przełożyć w czasie starań... Nie jestem pewna, czy się czuję już gotowa na dziecko. Mój mąż bardzo chce, ale im dłużej się nad tym zastanawiam, tym bardziej się waham. On tak bardzo chce dziecko, ale jego życie nie zmieni się tak jak moje. To ja będę musiała zrezygnować z pracy na jakiś czas, zostać w domu z dzieckiem... Jego całe dni nie ma... Niewiele mi pomoże, pomimo szczerych chęci... Zabezpieczać się i tak nie będziemy... Już próbowałam z mężem rozmawiać, ale jak pisałam, ostatnio nie ma zbyt wiele czasu no i bardzo chce. Nie wiem czy to tylko strach, czy co... Ale niepowodzenia w kolejnych cyklach jeszcze bardziej mnie nakręcają, że może to jeszcze nie jest ten czas. Jakby się udało to pewnie, że bym się cieszyła, ale póki jeszcze mam wybór, mam milion wątpliwości. Czy któraś czuje się tak jak ja? Jakaś nienormalna chyba jestem?[/QUOTE]

Ja mam dokładnie to samo, ze skrajności w skrajność. Ty to masz chociaz wytłumaczenie bo @ przyszła... Ja ciągle myślę czy to co się stało, to że może tak miało być że może to jeszcze nie czas na drugie
Póki co postanowiliśmy od września do stycznia się starać, jak nie wyjdzie to na troche odpuszczę... chyba że jeszcze z 5 razy zdanie zmienię

Cytat:
Napisane przez fantastka Pokaż wiadomość

Ja się czuję jeszcze bardzo młoda, chciałabym jeszcze trochę "poszaleć"... i tak jak opisałam powyżej, boję się, że dla TŻ rodzicielstwo nie oznacza końca niektórych szaleństw, co dla mnie niestety końcem będzie...
Faceci to mają inne podejście, jak czasem piszecie że wasi tżt-owie nie widzą nic złego żeby w ciąży na narty, albo zaraz po porodzie na wesele. Chciałabym ich widzieć, mój jak mnie zobaczył po porodzie to siedział i się słowem nie odezwał, nawet Wikiego nie poszedł zobaczyć, bał się chyba żebym nie umarła jak go nie będzie Jakby oni musieli rodzić to by świata już dawno wyginął..

Ja też się czuję młoda Wiktor jest w takim wieku że jedzie do babci spać a my z tżtem gdzieś idziemy posiedzieć czy potańczyć. Mój tżt bardziej taki domator, to ja już bardziej naciskam żeby gdzieś wyjść. I boje się że jak będzie drugie dziecko to już wogóle będziemy ciągle w tym domu siedzieć bo jak to dwójka dzieci i gdzieś na imprezę iść

Cytat:
Napisane przez Isabelle_ Pokaż wiadomość
Agnieszka my w lutym skończymy 28 i 31 lat. To już czas najwyzszy, dlatego tak myślę. Może grudzień? W lutym nie powinno byc nic widac, co?
Mi nie było nic widać przez 5 miesięcy, nawet dwa tygodnie przed porodem koleżanka nie wierzyła że to już ten miesiąc. Uwierzyła dopiero jak jej zadzwoniłam że urodziłam

Cytat:
Napisane przez maxwelka Pokaż wiadomość
Cześć laski

Wczoraj nici z przytulanek, bo mąż pojechał na działkę ziemię zwozić do zakopania oczka wodnego I wrócił padnięty Ale może dzisiaj będą, urodzinowo

Zapraszam was na ciasteczko, które wczoraj upiekłam do pracy i do domu Jedno jest z jagodami i mascarpone, a drugie ze śliwkami i masą bezowo-budyniową
Mniam Łatwo to się robi? dawaj przepis

Cytat:

ja rodziłam naturalnie 17h jednak jak widziałam dziewczyny na porodówkach i koleżanki po cesarkach to dziękuję bardzo!!!!!!!!fakt cierpisz, ale na drugi dzień możesz chodzić i zająć się dzieckiem, masz je cały czas przy sobie, a po cesarce? dają ci je pierwszego dnia tylko wtedy gdy ktoś z gości jest by upilnować. Potem chodzi się zgięta w pół przez tydzień dwa, bratowa to chodziła miesiąc (tak ją zszyli). Fakt, jak cie natną w kroczu to też boli potem, też miałam problemy długo z siadaniem czy robieniem kupy, ale jakoś nigdy nie chcę CC.
Ja też rodziłam naturalnie ale miałam znieczulenie, czułam bóle przez 1 godzinę jak mi podali oxytocynę (wody mi odeszły, zero rozwarcia, zero skurczy) potem dosłownie leciałam na sale po znieczulenie i w sekunde jesteś w niebie Zero bólu, chodzisz sobie po korytarzu Po jakiś 3 godzinach znieczulenie zeszło i okazało się że mam już rozwarcie i bóle partę, końcówka trwała 15 minut ale to tylko dzięki temu że nie byłam wogóle zmęczona i jak poczułam te bóle to tak się spiełam że trzy razy i poszło no i Wiki też malutki był 51cm i 2950. Po 3 godzinach od porodu poszłam pod prysznic

A co do siostry to powiem krótko, nie zazdraszczam

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200910201762.html

katekatee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 11:10   #3167
cowie
Zakorzenienie

Cytat:
jeszcze się specjalnych szklanek nie dorobiłam, ale taka może być?

czekam!

Noo.. trochę przesadziłam z tą piana... najlepsze jest to, że jej nie wypiję- nie mam cukru!
Nie zrobiłam w końcu. poszłam do kuchni i zrobiłam sobie kanapki
I uznałam, że jak zjem słone kanapki i popiję słodkim latte to raczej się to dobrze nie skończy

Cytat:
Uuuuu, a my właśnie w pracy mamy wszystkie cuda do kawy

18.05.2015
Leoś
Stary 2013-08-09, 11:15   #3168
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:
W ogóle od kilku dni się zastanawiam, czy nie przełożyć w czasie starań... Nie jestem pewna, czy się czuję już gotowa na dziecko. Mój mąż bardzo chce, ale im dłużej się nad tym zastanawiam, tym bardziej się waham. On tak bardzo chce dziecko, ale jego życie nie zmieni się tak jak moje. To ja będę musiała zrezygnować z pracy na jakiś czas, zostać w domu z dzieckiem... Jego całe dni nie ma... Niewiele mi pomoże, pomimo szczerych chęci... Zabezpieczać się i tak nie będziemy... Już próbowałam z mężem rozmawiać, ale jak pisałam, ostatnio nie ma zbyt wiele czasu no i bardzo chce. Nie wiem czy to tylko strach, czy co... Ale niepowodzenia w kolejnych cyklach jeszcze bardziej mnie nakręcają, że może to jeszcze nie jest ten czas. Jakby się udało to pewnie, że bym się cieszyła, ale póki jeszcze mam wybór, mam milion wątpliwości. Czy któraś czuje się tak jak ja? Jakaś nienormalna chyba jestem?
jedna dobra rada NIE ZASTANAWIAJ SIĘ TYLE ja też tak jeszcze nie dawno myślałam- tu chciałam drugiego, ale z drugiej myślałam, że jeszcze popracuję, że mogę trochę pożyć, po co mam sobie znowu życie komplikować, znowu w końcu będę uziemiona w domu, przy dwójce to przecież już nigdzie nie wyjdę. Igorka mi nikt nie bierze a co dopiero dwójki maluchów. Dalej czasem tak myślę. A jak od paru dni kłócę się z mężem to tym bardziej myślę czy aby wybrałam dobry moment, bo on ma chyba gdzieś całe te starania. Dopiero jak wchodzę do Was na wątek to mam pewność- tak chcę, teraz albo nigdy.
Nie zamartwiaj się, masz chwile wahania to normalne. Każda z nas je ma, pamiętaj

Cytat:
Napisane przez katekatee Pokaż wiadomość
Ja też rodziłam naturalnie ale miałam znieczulenie, czułam bóle przez 1 godzinę jak mi podali oxytocynę (wody mi odeszły, zero rozwarcia, zero skurczy) potem dosłownie leciałam na sale po znieczulenie i w sekunde jesteś w niebie Zero bólu, chodzisz sobie po korytarzu Po jakiś 3 godzinach znieczulenie zeszło i okazało się że mam już rozwarcie i bóle partę, końcówka trwała 15 minut ale to tylko dzięki temu że nie byłam wogóle zmęczona i jak poczułam te bóle to tak się spiełam że trzy razy i poszło no i Wiki też malutki był 51cm i 2950. Po 3 godzinach od porodu poszłam pod prysznic

A co do siostry to powiem krótko, nie zazdraszczam

ooo chociaż na takie coś liczę, żeby mieć siły przeć. u mnie trwało to długo, bo byłam najzwyczajniej zmęczona 15,5godzinnymi bólami. dlatego parte trwały 1,5godziny. Igor był siny ale cały i zdrowy. Wtedy było mi szkoda kasy, mówiłam sobie "tyle kobiet daje rade bez znieczulenia to ja też pokażę, że umiem" taaaa dałam radę, ale co się namordowałam to dziękuję także teraz dam nawet 1000zeta ale chcę to przejść spokojniej i zmniejszymi cierpieniami.

Igorek ur.4.09.2010

Maja 16.04.2014- 26.04.2014
(na zawsze w moim sercu Aniołku)

Carmenaa_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 11:31   #3169
katekatee
Zadomowienie

Cytat:
jedna dobra rada NIE ZASTANAWIAJ SIĘ TYLE ja też tak jeszcze nie dawno myślałam- tu chciałam drugiego,

ooo chociaż na takie coś liczę, żeby mieć siły przeć. u mnie trwało to długo, bo byłam najzwyczajniej zmęczona 15,5godzinnymi bólami. dlatego parte trwały 1,5godziny. Igor był siny ale cały i zdrowy. Wtedy było mi szkoda kasy, mówiłam sobie "tyle kobiet daje rade bez znieczulenia to ja też pokażę, że umiem" taaaa dałam radę, ale co się namordowałam to dziękuję także teraz dam nawet 1000zeta ale chcę to przejść spokojniej i zmniejszymi cierpieniami.

O widzę ze ty też masz wątpliwości co do drugiego dziecka

Ja za ten poród w prywatnej klinice płaciłam tylko 400 zł bo mieli kontrakt z NFZtem. Teraz już nie mają i za poród płaci się 2000zł. Tam jest tylko ten problem że bardzo szybko do domu puszczają ja byłam w domu po 25 godzinach od porodu... Ale jak pomyślę co czują kobiety rodząc tyle godzin, już nie wspomnę o tym że ja to mega niewytrzymala jestem, nawet jak mi zakładali jeden szew to mnie znieczulali bo im tam wyłam że chce znieczulenie

Stary 2013-08-09, 11:41   #3170
cowie
Zakorzenienie

Cytat:
O widzę ze ty też masz wątpliwości co do drugiego dziecka

Ja za ten poród w prywatnej klinice płaciłam tylko 400 zł bo mieli kontrakt z NFZtem. Teraz już nie mają i za poród płaci się 2000zł. Tam jest tylko ten problem że bardzo szybko do domu puszczają ja byłam w domu po 25 godzinach od porodu... Ale jak pomyślę co czują kobiety rodząc tyle godzin, już nie wspomnę o tym że ja to mega niewytrzymala jestem, nawet jak mi zakładali jeden szew to mnie znieczulali bo im tam wyłam że chce znieczulenie

I Ci normalnie dali? Uff.
Bo póki co to się naczytałam, że na poród i owszem, znieczulają. Ale potem wychodzi na to, że szyją na żywca i to masakra

Ja w ogóle jak myślę o porodzie to mnie przerażenie bierze. Oddam wszystkie pieniądze bylebym mogła uniknąć jak najwięcej bólu. Bo mam strasznie niski próg

18.05.2015
Leoś
Stary 2013-08-09, 11:51   #3171
God Of War 20
Zakorzenienie

Przekimałam 2 godziny, ale mi się zachciało spaćku... ehh ale nie mam siły was nadrobić zrobię to później
Miłego dnia dziewczynki
Stary 2013-08-09, 12:01   #3172
katekatee
Zadomowienie

Cytat:
I Ci normalnie dali? Uff.
Bo póki co to się naczytałam, że na poród i owszem, znieczulają. Ale potem wychodzi na to, że szyją na żywca i to masakra

Ja w ogóle jak myślę o porodzie to mnie przerażenie bierze. Oddam wszystkie pieniądze bylebym mogła uniknąć jak najwięcej bólu. Bo mam strasznie niski próg
Dali, tylko nie wiem czemu nie dali tego samego co do porodu tylko takie że nie czułam bólu od pasa w dół ale po 2 godzinach zeszło i było ok. Mało tego ja miałam jeden szew drugi taki bardziej kosmetyczny, leciutko mi pękło. Lekarz mówił że więcej zabawy ze znieczuleniem niż z szyciem ale zapytał czy szyjemy bez znieczulenia na to ja NIEEEEEEEEEEEEE i jak zobaczył moja minę to wiedzial wszystko, zresztą ja swoim panikarstwem ich tam stawiałam na nogi więc wiedział z kim ma do czynienia Na samym początku bóli, zanim mi dali znieczulenie bo nie chcieli mi tak całkiem od razu dawać bo powinno się czekać do iluś tam rozwarcia, to mnie pod KTG podpinali bo ja im tam wyłam zamiast oddychać i nie czuli tętna płodu, także niższego progu bólu niż ja mam to chyba nikt nie ma No i jak lekarz widział z kim ma do czynienia to mimo braku rozwarcia zgodził się na znieczulenie i potem poszło błyskawicznie. Miałam szczęście bo to bardzo dobry lekarz był, same dobre opinie ma. On tak logicznie myśli a nie po prostu schematami jedzie. Aczkolwiek mówili mi potem że myśleli że mi będą musili drugi raz znieczulenie dawac i urodze o 21 a urodziłam po 18tej.

Cytat:
Napisane przez God Of War 20 Pokaż wiadomość
Przekimałam 2 godziny, ale mi się zachciało spaćku... ehh ale nie mam siły was nadrobić zrobię to później
Miłego dnia dziewczynki
No toś podkręciła teraz domysły

Stary 2013-08-09, 12:11   #3173
skubana
Zakorzenienie

wreszcie troche chlodniej bedzie mozna sie przytulic do meża w nocy

gdzie kamel i jej beta hcg?
skubana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 12:12   #3174
cowie
Zakorzenienie

Cytat:
Dali, tylko nie wiem czemu nie dali tego samego co do porodu tylko takie że nie czułam bólu od pasa w dół ale po 2 godzinach zeszło i było ok. Mało tego ja miałam jeden szew drugi taki bardziej kosmetyczny, leciutko mi pękło. Lekarz mówił że więcej zabawy ze znieczuleniem niż z szyciem ale zapytał czy szyjemy bez znieczulenia na to ja NIEEEEEEEEEEEEE i jak zobaczył moja minę to wiedzial wszystko, zresztą ja swoim panikarstwem ich tam stawiałam na nogi więc wiedział z kim ma do czynienia Na samym początku bóli, zanim mi dali znieczulenie bo nie chcieli mi tak całkiem od razu dawać bo powinno się czekać do iluś tam rozwarcia, to mnie pod KTG podpinali bo ja im tam wyłam zamiast oddychać i nie czuli tętna płodu, także niższego progu bólu niż ja mam to chyba nikt nie ma No i jak lekarz widział z kim ma do czynienia to mimo braku rozwarcia zgodził się na znieczulenie i potem poszło błyskawicznie. Miałam szczęście bo to bardzo dobry lekarz był, same dobre opinie ma. On tak logicznie myśli a nie po prostu schematami jedzie. Aczkolwiek mówili mi potem że myśleli że mi będą musili drugi raz znieczulenie dawac i urodze o 21 a urodziłam po 18tej.
Kurde, bo jak czasem oglądam porodówkę to aż mnie krew zalewa jak patrzę co się wyprawia z tym znieczuleniem

"teraz pani nie damy, bo jest za wcześnie. Trzeba czekać na większe rozwarcie", a potem przychodzą te położne zawołane po okropnych bólach i mówią "ooo kochana, rozwarcie już za duże, nie ma sensu podawać znieczulenia, bo nie zdąży zadziałać. Musisz już przeć"
No kurde, one są tam od tego, żeby kontrolować te rozwarcie

Albo kobieta wyje z bólu a oni mówią "sorry, anestezjolog jest na operacji. Za półtorej godziny wróci". Przecież przez tyle czasu to ona może urodzić Powinno ich być więcej, niż jeden na cały odział

No, wylałam moje frustracje
Mam nadzieję, że mnie żadne z powyższych nie spotka i bez gadania dadzą mi znieczulenie

18.05.2015
Leoś
Stary 2013-08-09, 12:20   #3175
manieczka1
Zakorzenienie

ja też się boję nie tyle tego co będzie przed i po, ale samego porodu
23.06.2011
01.06.2013
Stary 2013-08-09, 12:25   #3176
Elfka86
Zakorzenienie

hmm a ja się na razie nie boję jakoś specjalnie mam dość wysoki próg bólu - nawet kanałowo zęby robiłam bez znieczulenia może wytrzymam
Stary 2013-08-09, 12:25   #3177
fantastka
Zakorzenienie

Dziewczyny, tyle naskrobałyście, a ja dzisiaj kompletnie nie mam czasu... ale chciałam jedno napisać

Dziękuję! już mi lepiej Szczególnie Leine, bo jej odpowiedź najbardziej do mnie przemówiła Będę mierzyć z wami i proszę o więcej batów, żebym już tak nie przeżywała

A teraz pytanie, bo przyszłam się poradzić. Mam od rana mocne plamienie - to jest taki lepki glutowaty śluz w kolorze ciemnego brązu. Czy to mam oznaczyć jako @ i pierwszy dzień cyklu?

25.05.2013

Michał
Szymon

Chudnę! Cel 77,5 --- 72 --- 66 --- > 64 kg

fantastka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 12:33   #3178
manieczka1
Zakorzenienie

Cytat:
hmm a ja się na razie nie boję jakoś specjalnie mam dość wysoki próg bólu - nawet kanałowo zęby robiłam bez znieczulenia może wytrzymam
ja kiedyś jak byłam młodsza to też kanał robiłam bez znieczulenia, ale im jestem starsza, tym bardziej strachliwa i np. u dentysty od razu proszę o znieczulenie, nieważne co by nie robił

---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ----------

Cytat:
Dziewczyny, tyle naskrobałyście, a ja dzisiaj kompletnie nie mam czasu... ale chciałam jedno napisać

Dziękuję! już mi lepiej Szczególnie Leine, bo jej odpowiedź najbardziej do mnie przemówiła Będę mierzyć z wami i proszę o więcej batów, żebym już tak nie przeżywała

A teraz pytanie, bo przyszłam się poradzić. Mam od rana mocne plamienie - to jest taki lepki glutowaty śluz w kolorze ciemnego brązu. Czy to mam oznaczyć jako @ i pierwszy dzień cyklu?
Cytat z ovu: Czasami granica pomiędzy plamieniem a krwawieniem (miesiączką) nie jest do końca jednoznaczna. Kieruj się ogólną, bardzo prostą zasadą: zaznacz plamienie, jeśli zauważyłaś niewielką ilość krwi o kolorze jasno czerwonym bądź brązowym. Plamienie często występuje przed lub tuż po miesiączce. Jeśli ilość krwi jest na tyle duża, że musisz użyć podpaski lub tamponu zaznacz miesiączkę (krwawienie).
a tu baciki na przyszłość, żeby jęków nie było i stęków
23.06.2011
01.06.2013
Stary 2013-08-09, 12:35   #3179
Elfka86
Zakorzenienie

Cytat:

Ja tak miałam w tym cyklu i zaznaczyłam to jako plamienie, a potem jak się @ rozkręciła to wtedy była @
Stary 2013-08-09, 12:37   #3180
fantastka
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat z ovu: Czasami granica pomiędzy plamieniem a krwawieniem (miesiączką) nie jest do końca jednoznaczna. Kieruj się ogólną, bardzo prostą zasadą: zaznacz plamienie, jeśli zauważyłaś niewielką ilość krwi o kolorze jasno czerwonym bądź brązowym. Plamienie często występuje przed lub tuż po miesiączce. Jeśli ilość krwi jest na tyle duża, że musisz użyć podpaski lub tamponu zaznacz miesiączkę (krwawienie).
a tu baciki na przyszłość, żeby jęków nie było i stęków
Manieczka, ja wiem, co pisze Ovu... chodzi mi o to, że to nie bardzo jest krew tylko jakaś mieszanka czegoś ze śluzem i jest tego dużo, więc używam podpaski.... Kij! Zaznaczam nowy cykl

25.05.2013

Michał
Szymon

Chudnę! Cel 77,5 --- 72 --- 66 --- > 64 kg

fantastka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości