|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Staraczki 2013, część
Cytat:
|
|
|
|
|
#3152 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Staraczki 2013, część
Cytat:
Szkoda mi Twojej siostry Zakochana i tyle ...a z miłości nie jedne głupoty się czyni
|
|
|
|
|
#3153 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3154 |
|
Zakorzenienie
|
ale robicie dziś smaka na dobre
|
#3155 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Jeju dziś pakowanie, jak ja tego nie lubię!
tempka mi spada cały czas ![]() Maxwelka miamiiiiiiii ![]() cowie ale buła i ekspresik ![]() Cytat:
Cytat:
i nie może być przecież znieczulenie na partych, bo jak to urodzić wtedy? Ja odpłynęłam jak dostałam. Taka forma odpoczynku i zrelaksowania przed najgorszym... Jak na haju tak mi się dobrze zrobiło .... ale jak wróciły skurcze to masakra, pamiętam jak przez mgłę miałam zamknięte wtedy oczy miałam zamknięte potem, bo się nie opłacało otwierać co 2 minuty Chodziłam okrakiem, czułam jak siedziałam, że zaraz pęknę tak rwała i ciągnęła rana w dół. Ja przez tydzień byłam obłąkana po porodzie Nie kojarzyłam taka wymęczona byłam hihihi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
wrrrrrrr Postawa ojca bezcenna ma chłop jaja! ale pewnie w☠☠☠☠☠☠☠ dostał Dobrze, że poszłaś do niego broń siostry ![]() ---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Ale jesteście 'świnki' za te zdjęcia z kawkami włączam expres, robię kawę i Wam wysyłam babole jedne!
|
|||||
|
|
|
#3156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czekamy!
|
|
#3157 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3158 |
|
Zakorzenienie
|
No i gdzie ta kawa?
![]() ![]() ![]() edit: aaaaa - smaczna!!! Wpadam, otwieraj drzwi!!!
|
|
|
|
#3159 |
|
Zakorzenienie
|
Aleeee piana! ![]() To i ja lecę sobie zrobić, a co ![]() Z pokruszonym karmelkiem na górze
|
#3160 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Noo.. trochę przesadziłam z tą piana... najlepsze jest to, że jej nie wypiję- nie mam cukru! |
||
|
|
|
#3161 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja siedzę w pracy i muszę zadowolić się zwykłą sypaną kawą i to bez mleka, bo nie mamy lodówki
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#3162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3163 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mi właśnie chodzi o znieczulenie na parte- bo te przeżyłam najgorzej, i wyjście główki o mamooo to było coś a to ile płaciłaś?mnie rana też potwornie rwała, długo dosyć. potem nawet miałam problemy ze seksem, bo bolało mimo że rana się zagoiła. teraz już jest dobrze, ale tam gdzie mnie cieli dalej mnie czasem boli
|
|
#3164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3166 | ||||
|
Zadomowienie
|
Hey. Ale smaka robicie
Ja nawet kawy nie zdążyłam wypić, obudziłam się i myślałam że jest godz 6 i jeszcze sobie pośpię, zaglądam na zegarek a tam 8.10 Akurat u nas się dziś pogoda popsuła, jedziemy dziś po Wikiego myślałam że się co opalę a tu du...paQUOTE=fantastka;42178287] W ogóle od kilku dni się zastanawiam, czy nie przełożyć w czasie starań... Nie jestem pewna, czy się czuję już gotowa na dziecko. Mój mąż bardzo chce, ale im dłużej się nad tym zastanawiam, tym bardziej się waham. On tak bardzo chce dziecko, ale jego życie nie zmieni się tak jak moje. To ja będę musiała zrezygnować z pracy na jakiś czas, zostać w domu z dzieckiem... Jego całe dni nie ma... Niewiele mi pomoże, pomimo szczerych chęci... Zabezpieczać się i tak nie będziemy... Już próbowałam z mężem rozmawiać, ale jak pisałam, ostatnio nie ma zbyt wiele czasu no i bardzo chce. Nie wiem czy to tylko strach, czy co... Ale niepowodzenia w kolejnych cyklach jeszcze bardziej mnie nakręcają, że może to jeszcze nie jest ten czas. Jakby się udało to pewnie, że bym się cieszyła, ale póki jeszcze mam wybór, mam milion wątpliwości. Czy któraś czuje się tak jak ja? Jakaś nienormalna chyba jestem?[/QUOTE] Ja mam dokładnie to samo, ze skrajności w skrajność. Ty to masz chociaz wytłumaczenie bo @ przyszła... Ja ciągle myślę czy to co się stało, to że może tak miało być że może to jeszcze nie czas na drugie ![]() Póki co postanowiliśmy od września do stycznia się starać, jak nie wyjdzie to na troche odpuszczę... chyba że jeszcze z 5 razy zdanie zmienię ![]() Cytat:
Jakby oni musieli rodzić to by świata już dawno wyginął.. Ja też się czuję młoda Wiktor jest w takim wieku że jedzie do babci spać a my z tżtem gdzieś idziemy posiedzieć czy potańczyć. Mój tżt bardziej taki domator, to ja już bardziej naciskam żeby gdzieś wyjść. I boje się że jak będzie drugie dziecko to już wogóle będziemy ciągle w tym domu siedzieć bo jak to dwójka dzieci i gdzieś na imprezę iść![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Łatwo to się robi? dawaj przepisCytat:
Zero bólu, chodzisz sobie po korytarzu Po jakiś 3 godzinach znieczulenie zeszło i okazało się że mam już rozwarcie i bóle partę, końcówka trwała 15 minut ale to tylko dzięki temu że nie byłam wogóle zmęczona i jak poczułam te bóle to tak się spiełam że trzy razy i poszło no i Wiki też malutki był 51cm i 2950. Po 3 godzinach od porodu poszłam pod prysznic![]() A co do siostry to powiem krótko, nie zazdraszczam
|
||||
|
|
|
#3167 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I uznałam, że jak zjem słone kanapki i popiję słodkim latte to raczej się to dobrze nie skończy ![]() Cytat:
|
|
#3168 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie zamartwiaj się, masz chwile wahania to normalne. Każda z nas je ma, pamiętaj Cytat:
ooo chociaż na takie coś liczę, żeby mieć siły przeć. u mnie trwało to długo, bo byłam najzwyczajniej zmęczona 15,5godzinnymi bólami. dlatego parte trwały 1,5godziny. Igor był siny ale cały i zdrowy. Wtedy było mi szkoda kasy, mówiłam sobie "tyle kobiet daje rade bez znieczulenia to ja też pokażę, że umiem" taaaa dałam radę, ale co się namordowałam to dziękuję także teraz dam nawet 1000zeta ale chcę to przejść spokojniej i zmniejszymi cierpieniami.
|
|
#3169 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
O widzę ze ty też masz wątpliwości co do drugiego dziecka ![]() Ja za ten poród w prywatnej klinice płaciłam tylko 400 zł bo mieli kontrakt z NFZtem. Teraz już nie mają i za poród płaci się 2000zł. Tam jest tylko ten problem że bardzo szybko do domu puszczają ja byłam w domu po 25 godzinach od porodu... Ale jak pomyślę co czują kobiety rodząc tyle godzin, już nie wspomnę o tym że ja to mega niewytrzymala jestem, nawet jak mi zakładali jeden szew to mnie znieczulali bo im tam wyłam że chce znieczulenie
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#3170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I Ci normalnie dali? Uff. Bo póki co to się naczytałam, że na poród i owszem, znieczulają. Ale potem wychodzi na to, że szyją na żywca i to masakra ![]() Ja w ogóle jak myślę o porodzie to mnie przerażenie bierze. Oddam wszystkie pieniądze bylebym mogła uniknąć jak najwięcej bólu. Bo mam strasznie niski próg
|
|
#3171 |
|
Zakorzenienie
|
Przekimałam 2 godziny, ale mi się zachciało spaćku... ehh ale nie mam siły was nadrobić zrobię to później
![]() Miłego dnia dziewczynki
|
|
#3172 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na samym początku bóli, zanim mi dali znieczulenie bo nie chcieli mi tak całkiem od razu dawać bo powinno się czekać do iluś tam rozwarcia, to mnie pod KTG podpinali bo ja im tam wyłam zamiast oddychać i nie czuli tętna płodu, także niższego progu bólu niż ja mam to chyba nikt nie ma No i jak lekarz widział z kim ma do czynienia to mimo braku rozwarcia zgodził się na znieczulenie i potem poszło błyskawicznie. Miałam szczęście bo to bardzo dobry lekarz był, same dobre opinie ma. On tak logicznie myśli a nie po prostu schematami jedzie. Aczkolwiek mówili mi potem że myśleli że mi będą musili drugi raz znieczulenie dawac i urodze o 21 a urodziłam po 18tej. Cytat:
|
||
|
|
|
#3173 |
|
Zakorzenienie
|
wreszcie troche chlodniej bedzie mozna sie przytulic do meża w nocy
![]() gdzie kamel i jej beta hcg?
|
|
|
|
#3174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() "teraz pani nie damy, bo jest za wcześnie. Trzeba czekać na większe rozwarcie", a potem przychodzą te położne zawołane po okropnych bólach i mówią "ooo kochana, rozwarcie już za duże, nie ma sensu podawać znieczulenia, bo nie zdąży zadziałać. Musisz już przeć" ![]() No kurde, one są tam od tego, żeby kontrolować te rozwarcie ![]() Albo kobieta wyje z bólu a oni mówią "sorry, anestezjolog jest na operacji. Za półtorej godziny wróci". Przecież przez tyle czasu to ona może urodzić Powinno ich być więcej, niż jeden na cały odział ![]() No, wylałam moje frustracje ![]() Mam nadzieję, że mnie żadne z powyższych nie spotka i bez gadania dadzą mi znieczulenie
|
|
#3175 |
|
Zakorzenienie
|
ja też się boję nie tyle tego co będzie przed i po, ale samego porodu
|
#3176 |
|
Zakorzenienie
|
hmm a ja się na razie nie boję jakoś specjalnie
mam dość wysoki próg bólu - nawet kanałowo zęby robiłam bez znieczulenia może wytrzymam
|
#3177 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, tyle naskrobałyście, a ja dzisiaj kompletnie nie mam czasu... ale chciałam jedno napisać
Dziękuję! Szczególnie Leine, bo jej odpowiedź najbardziej do mnie przemówiła ![]() A teraz pytanie, bo przyszłam się poradzić. Mam od rana mocne plamienie - to jest taki lepki glutowaty śluz w kolorze ciemnego brązu. Czy to mam oznaczyć jako @ i pierwszy dzień cyklu? |
|
|
|
#3178 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- Cytat:
a tu baciki na przyszłość, żeby jęków nie było i stęków
|
|
#3179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:33.

Szkoda mi Twojej siostry

i nie może być przecież znieczulenie na partych, bo jak to urodzić wtedy? Ja odpłynęłam jak dostałam. Taka forma odpoczynku i zrelaksowania przed najgorszym... Jak na haju
tak mi się dobrze zrobiło
ale szybko jej poszło 4 godzinki i po porodzie, na dodatek śmiałam się ze szwagra, bo nie wytrzymał za głową szwagierki tylko musiał w krocze patrzeć przy porodzie
)Po wszystkim powiedział jej, że żartował z tą gumką, ale ma się nie martwić. Ona uciekła wystraszona do domu. Stwierdziła, że z nim zrywa, że poraz kolejny ją tak bezczelnie oszukał. W między czasie kłócili się przez telefon (słyszałam krzyki w pokoju właśnie wówczas) i po 4 tygodniach od zdarzenia zrobiła test, wyszedł pozytywnie. Powiedziała Darkowi, ten stwierdził, że to jej wina, więc niech się teraz martwi sama jak jest głupia i nie sprawdziła czy ubrał gumkę. NOŻ CO ZA GNÓJ MAŁY. Jak bym mu przylała w krocze dupicielowi od siedmiu boleści to by zobaczył
wrrrrrrr
ma chłop jaja!

23.06.2011
01.06.2013

Jedno jest z jagodami i mascarpone, a drugie ze śliwkami i masą bezowo-budyniową