|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1171 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
Cytat:
I to jest kolejny powód, dla którego boję się momentu odstawienia. Jak te noce będą wyglądały jak nie dam cycusia do ponownego zaśnięcia? Co wtedy z takim dzieckiem zrobić jak się obudzi - brać na ręce? Bo butli młoda
|
|
#1172 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
to chyba będzie najlepsze rozwiązanie, bo może już jakis zarys schematu macie
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A dajesz małej smoczka? Może to by załatwiło sprawę?
|
|
#1174 |
|
Zakorzenienie
|
więc może nie ma aż takiej potrzeby ssania, i może nie będzie problemu z odstawieniem
|
#1175 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
do roku chcę karmić, więc pewnie jeszcze milion rzeczy się zmieni ![]() moje dziecko zasnęło 10 min temu. Od 7 do 10.10 było bez cyca
|
|
#1176 |
|
Zakorzenienie
|
Melduję się w ostatnim pełnym dniu urlopu. Pogoda chyba ładna ale nie wiem bo mam zasłony zaciągnięte
Co by nie było idziemy na plażę się dojodowywać. Młoda drzemie a M się do mnie nie odzywa, bo znowu ja jestem ta zła, oziębła i nieprzystępna. No i ch.uj. Nie będę się zmuszać. Także urlop nam się miło kończy Jezzzu jak jak bym chciała mieć takiego wyrozumiałego męża jak Goba I tak w ogóle to gdzie jest Goba? ![]() Co do "schematów" odżywiania - u nas wolna amerykanka ale się biorę za młodą po powrocie. Najpierw usystematyzujemy pory posiłków, włączę wreszcie kaszkę na drugie śniadanie albo podwieczorek albo zamiennie, bo jak na razie jadła tylko raz (Jagnna ile dajesz kaszki Ulce?), obiadki jako tako mamy więc tu tylko trzeba będzie jakoś godzinę bardziej dostosować, żeby mi dziecko później zdążyło jakiś owocek zjeść. A jak to wszystko ogarniemy to zawalczymy o przesypianie nocek metodą Tarcy Hogg & Sola A potem odstawimy cycusia. Ciekawe ile nam się z tym wszystkim zejdzie ![]() Jagnna co do gofrów to może wypróbuję nutella + bita śmietana dla złagodzenia smaku Połączenie krówka i bita śmietana było dobre to może i to zagra. Ja pitole wrócę szersza jak wyższa ![]() Uciekam! |
|
|
|
#1177 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzisiaj lub jutro znów zabieram się za produkcję Cytat:
Cytat:
robi się bardziej gęste i ma żółty kolor po prostu ![]() mniej więcej o stałych ale sporo to czasu zajęło ![]() 5/6 mleko 8.30/9 kaszka lub kleik na mleku 12 obiad i tu różnie, czasem obiad starczy na godzinkę bo mało zje, czasem na dwie więc później są dwie lub 3 butle mniej więcej co 3h ![]() w międzyczasie, zazwyczaj po obiedzie owoce musiałyście mnie pominąć bo nie miałam ![]() ale dziś super Jasiek zje obiad i lecimy w miasto ![]() chcę mu kupić jakieś zabawki do kąpieli
|
|||
|
|
|
#1178 |
|
Przyczajenie
|
Odp: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 20
Huuurraaa!!!! I ruszyła do przodu
pierwsze 3 metry mamy za sobą;-)Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1179 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dlatego staram się wychodzić z nią jak zbliża się pora spania, bo inaczej mi się wkurza w wózku i muszę ją na ręce brać...ona z tym noszeniem...
|
|
#1180 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
tak to poleży spokojnie 2-3h nawet jak nie śpi ![]() oczywiście bywa marudny i stęka czasem pół drogi ale nie wyciągam go z wózka dopóki się konkretnie nie rozryczy (co zdarzyło się raz) |
||
|
|
|
#1181 |
|
Wtajemniczenie
|
hej Kochane
wpadam i wypadam odmeldowuję się na weekend. Wyjeżdżamy do teściów i nad morze i po nowy pojazd dla malucha![]() miłego weekendu |
|
|
|
#1182 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-
Cytat:
![]() a tak trochę z innej beczki - ostatnio spotkałam znajomą, jej córa ma 7 miesięcy i już siedzi i raczkuje ![]() ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Obudziła się księżniczka z Fordonu... tzn. zaczęła płakać w wózku o 11.50, a jak jej dałam cycka to pociągnęła i jeszcze przysnęła na 20 min na rękach przy UU. Obiadku teraz nie mam co jej dawać, bo jak z cyca pojadła to głodna pewnie nie jest...![]() ---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- Cytat:
mąż kupił przed ślubem i mam ochotę go teraz planowany zakup opel insignia na początku roku dopiero baw się dobrze i odpocznij
|
|
#1183 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Z tym, że moja praktycznie od początku leżała dużo na brzuchu na dywanie. Bardzo mało ją nosiłam. Ale każde dziecko jest inne i każde ma swoje tempo. Z tym, że czasem warto skonultować się z lekarzem jak są wątpliwości. |
||
|
|
|
#1184 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a jak się wkurza, jak nie może dosięgnąć zabawki...
Wymianka Edytowane przez kala__20 Czas edycji: 2013-08-09 o 13:11 |
|
|
|
|
#1185 |
|
Wtajemniczenie
|
Bry
Dzika przynudzasz z tym przynudzaniem, fajnie tam macie, na nastepny zlot sie piszeTez mam pare rzeczy fisherka i mala jest bardzo z nich zadowolona Moonia rozwalilas mnie, nie lubisz plastikowych... nocnikow? You made my day Miejmy nadzieje ze syn tego nie odziedziczyl ![]() U nas nie ma planu, cycki kroluja, je kaszke i owocki, objadkami plujemy na odleglosc no ale cos tam czasem przelknie. U nas kiedy jemy wyznaczaja takze witaminki w pieluchach, po mega bombce max 30-40 minut i trzeba cos dac.Chyba sie przeprowadzamy ![]() :pros i:Zapomnialam; Klucha ruszyla do przodu jak jej polozylam kawalek chleba na podlodze( wczesniej jadla wiec wiedziala co to) mozna jablko etc. Jedzenie to b dobry stymulator Paluszki sie podgoja i przyzwyczaja
I'm looking for a husband... ![]() Zyje tym co czuje, z zycia biore to co mi smakuje, szukam i znajduje, nie doluje kiedy mi brakuje Edytowane przez dzinek Czas edycji: 2013-08-09 o 13:38 |
|
|
|
#1186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ortopeda powiedziała, żeby kłaść na długi okres czasu i nie przejmować się, że płacze, ale to nie na moje nerwy. Zresztą nie lubię robić nic na siłę. To tak jakbym ja nie ćwiczyła a ktoś kazał mi zrobić od razu 100 brzuszków. Mięśnie są słabe dlatego dzieci protestują.Ale na pocieszenie napiszę Ci, że są dzieci, które siadają czy chodzą bez leżenia na brzuszku. Z tym, że jeśli Ty swoją dużo nosisz to ona nie ma za bardzo motywacji do pionizacji dlatego to może trwać dłużej. Jak się wkurza, że nie może dosięgnąc zabawki to nie podawaj jej odrazu - poczekaj chwilę. Moja bardzo chciała dotknąć psa, który ją toleruje, przylatuje jak coś się dzieje, ale generalnie ma ją w zadku i to ją motywowało to przemieszczania się ![]() Dobra wymądrzyłam się i idę na swoje miejsce czyli do mycia okna ![]() Ale wrócę
|
|
|
|
|
#1187 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pierwsza!![]() ---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- Cytat:
skoro nic innego nie pomaga to nosimy ( chociaż teraz, o dziwo już długo leży na macie, raz na brzuchu, raz na plecach, ale nie piszczy. Na tv się trochę gapi).My nie mamy zwierząt żadnych, a jak psa u TŻta babci na wsi zobaczyła to wpadła w taki ryk, że heeeeejaaa ![]() też bym z chęcią się spotkała osobiście z Wami. Nad morze nie mam daleko jakoś
|
|
#1188 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#1189 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Jestem za uczeniem dziecka nowych rzeczy, ale nie za robieniem tego na siłę tylko małymi kroczkami.Odnośnie samego noszenia to mnie przestrzegano, żebym z tym uważała, bo o ile fajnie się nosi 4 kg bąbla to już 10 kg może być trudno. A dzieci bardzo szybko się do tego przyzwyczajają. W ciągu dnia jestem sama i nie dałabym sobie rady. Zresztą dla mnie to nawet 4 kg to było za dużo na dłuzsze noszenie, bo mam słabe ręce. Ja jak już to raczej trzymałam na kolanach - najpierw na leżąco a teraz sobie siedzi
|
|
|
|
|
#1190 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-
gdzie scisagnełas taką aplikacje
moja to juz chodzi przy meblach a tez ma 7 miesiecy
Jest córa od 31 grudnia od godzinki 8.10. Gabrysia szczęście nasze Mimo złości i bólu łez i strachu na świat przyszła ONA zakrywając swym obliczem wszystko co straszne było.... razem od 17.11.2008 zaręczeni od sylwestra 2011 małżeństwo od 12 maja 2012 http://suwaczki.maluchy.pl/li-65470.png Edytowane przez dorcia2120 Czas edycji: 2013-08-09 o 14:21 |
|
|
|
#1191 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
ona mocno stoi na nogach trzymana pod paszki, ale czy skuma, że można samemu się podciągnąć
Wymianka Edytowane przez kala__20 Czas edycji: 2013-08-09 o 14:45 |
||
|
|
|
#1192 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jest córa od 31 grudnia od godzinki 8.10. Gabrysia szczęście nasze Mimo złości i bólu łez i strachu na świat przyszła ONA zakrywając swym obliczem wszystko co straszne było.... razem od 17.11.2008 zaręczeni od sylwestra 2011 małżeństwo od 12 maja 2012 http://suwaczki.maluchy.pl/li-65470.png |
|
|
|
|
#1193 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
"Plastikowy" w sensie tandetny. Najlepiej grający i migający i oczo☠☠☠.ny, w tłoczone księżniczki albo inne puchatki. To miałam na myśli. |
|
|
|
|
#1194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Absolutnie Ciebie nie krytykuję.Ale jeśli chodzi o moją to ja brałam ją na ręce jak siedziałam i przytulałam aż się uspokoi i potem odkładałam. Poza tym dziecko płacze z jakiegoś powodu i trzeba dojść co to jest. Podejrzewam, że potrzebowała bodźców i była znudzona. Czasem dziecko płacze też z przebodźcowania, a czasem chce się przytulić. Jak była mniejsza to robiłam tak, że przekładałam - łóżeczko, przytulanie na kolanach, leżaczek, podłoga i tak wkółko. W międzyczasie różne zabawki. Teraz może być trudno ją oduczyć, bo się przyzwyczaiła. Ale bym próbowała. No chyba, że Ci to odpowiada. Zaczęłabym chyba od tego, że trzymam ją na ręku i nie chodzę. Ale tak jak mówię specjalistką w tym temacie nie jestem
|
|
|
|
|
#1195 |
|
Zadomowienie
|
o matko niech się skończą te upały!!!
córcia mi nie chce spać męczy się biedna, wczoraj po południu spała tylko 30 min... |
|
|
|
#1196 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1197 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wiesz co, tak sobie myślę, że może i nie jest to rozwiązanie problemu, ale jakiś sposób żeby Twój kręgosłup i ręce aż tak nie cierpiały - myślałaś o chuście albo nosidle? Ręce odpoczną, kręgosłup też, a Mała będzie blisko. Polecam |
|
|
|
|
#1198 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no i nie zmotywuję jej tym do raczkowania czy chodzenia, ona noszona nie ma możliwości próbować. Owszem leży na podłodze, nieraz nawet długo, staram się jak najczęściej ją kłaść. Mam nadzieję, że w swoim czasie się nauczy siadać, wstawać itp.
|
|
#1199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a Jan raczkować nie umie, ale czołga się przez cały pokój spokojnie się przeczołga albo jak zobaczy coś ciekawego to musi podejść ![]() co do tego noszenia to przekichane ja się strasznie wzbraniałam już od urodzenia, tak jak Sola raczej siadałam na kanapie i trzymałam na rękach bywa że i co 15 min nową zabawę wymyślam ![]() ostatnio hit - rzucić koc na pałąki od maty i robi się taki "namiot" ![]() byliśmy na spacerku, mamy też nocnik ![]() właśnie Jan siedzi i się oswaja
|
|
|
|
|
#1200 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:15.

I to jest kolejny powód, dla którego boję się momentu odstawienia. Jak te noce będą wyglądały jak nie dam cycusia do ponownego zaśnięcia? Co wtedy z takim dzieckiem zrobić jak się obudzi - brać na ręce? Bo butli młoda 

bawi się nim i gryzie sobie

dlatego staram się wychodzić z nią jak zbliża się pora spania, bo inaczej mi się wkurza w wózku i muszę ją na ręce brać...ona z tym noszeniem...

planowany zakup opel insignia na początku roku dopiero

pierwsza!
ona mocno stoi na nogach trzymana pod paszki, ale czy skuma, że można samemu się podciągnąć