Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć II część naszego wątku?
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz.2 21 38,18%
Przyszła wiosna będzie nasza, każda będzie miała swojego Bobasa - mamusie III/IV 2014 cz. 2 0 0%
Choć jesień już zagęszcza ruchy, to my się nie smucimy - podziwiamy rosnące brzuchy 0 0%
Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz. 2 26 47,27%
Połowa jeszcze rzyga, za niedługo im przejdzie chyba -mamusie III/IV 2014 cz. 2 8 14,55%
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-08, 21:38   #1891
Tequillla
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
ja usiadłam na krześle, spytałam czy mogę zająć chwilkę, kierownik powiedział że tak, na to ja w ryk jak dziecko i przez zęby "jestem w ciąży" a on: wiedziałem
w końcu od pięciu lat płakałam tzreci raz w ciągu dwóch tygodni bez powodu
genialne
Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
Mamusie kwietniowe wpisujcie sie monie na priv bo nie ma zadnej kwietniówki
bardzo chętnie ale ja jeszcze nic nie wiem
niech mi chociaż termin porodu lekarz wyznaczy
A stanie się to dopiero za 3 tygodnie - wtedy mam kolejną wizytę. Wczoraj wprawdzie bylo widać kropeczkę, ale jeszcze na serduszko za wcześnie. A moja pani ginekolog byla tak ucieszona moją ciążą, że skołowało ją to kompletnie, ciągle w kółko powtarzała jak się cieszy, nawet na recepcie wpisała mi imię "Bernardetta" a ja Małgosia jestem i ona doskonale o tym wie
Trzy tygodnie... czy ja tyle wytrzymam? Chciałabym mieć w domu takie malutkie, przenośne USG, by podglądać co się tam w brzuchu dzieje
Stary 2013-08-08, 21:50   #1892
Gianna M
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
Tak, tak! Wrzucmy ćwiczenia Trisdom na pierwszą stronę Może coś poćwiczę, ale jak się lepsza temperatura zrobi...

Sajgon... Ja dzisiaj na wizytę szłam o 18 i się zgrzałam straszliwie

No i ja po wizycie własnie się melduję. Serduszko biło Małe ma 1,35 cm. Mam tylko takie mieszane uczucia. Bo ostatnio ciąża była młodsza o 9 dni od OM, a teraz jest młodsza o 2 tygodnie (15 dni nawet dokładnie, jak teraz liczę) Pani mówi, żeby się tym wcale nie przejmować, ale kurczę... Mówi, że przy tak małych pomiarach mógł się wkraść nawet jakiś błąd czy coś i że dzieć rośnie... Sama nie wiem. Staram się jej wierzyć... Reszta jest okej, bakteriami w moczu mam się nie przejmować, dostałam nystatynę (chwała Panu, bo już dostawałam szału) i schudłam 2 kg
Ach, no i znowu musze się zgłosić za 3 tygodnie, sprawdzić w jakim tempie dzieć rośnie, żeby się umówić na to USG w 12 tygodniu.

za serduszko pieknie !!! wiekiem sie nie przejmuj zmienia sie pewno z wizyty na wizyte wazne ze dzidzia rosnie

Gianna M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 21:58   #1893
BeautifulLie
Zadomowienie

Cytat:
No i ja po wizycie własnie się melduję. Serduszko biło Małe ma 1,35 cm. Mam tylko takie mieszane uczucia. Bo ostatnio ciąża była młodsza o 9 dni od OM, a teraz jest młodsza o 2 tygodnie (15 dni nawet dokładnie, jak teraz liczę) Pani mówi, żeby się tym wcale nie przejmować, ale kurczę... Mówi, że przy tak małych pomiarach mógł się wkraść nawet jakiś błąd czy coś i że dzieć rośnie... Sama nie wiem. Staram się jej wierzyć... Reszta jest okej, bakteriami w moczu mam się nie przejmować, dostałam nystatynę (chwała Panu, bo już dostawałam szału) i schudłam 2 kg
Ach, no i znowu musze się zgłosić za 3 tygodnie, sprawdzić w jakim tempie dzieć rośnie, żeby się umówić na to USG w 12 tygodniu.
Gratuluje serduszka jej jak ja zazdroszcze, że już widziałyście swoje maleństwa
BeautifulLie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 21:59   #1894
Michiru
Zakorzenienie

dołączam!

2 kreski zobaczyłam już 2tyg temu, na usg byłam trochę za wcześnie, bo trochę ponad tydzień temu ale jeszcze nic nie było widać, bo wygląda na to, że byłam wtedy dopiero w 4tyg. następna wizyta w środę i wtedy mam nadzieję będzie coś widać i coś mi mói, że to będzie chłopiec, nie wiem czemu

tak przy okazji.... nie wiem, bo to moja 1sza ciąża. ginekolog stwierdził, że co prawda na usg nic nie widać, że bazuje tylko a symptomach, ale "wygląda na to, że jestem w ciąży", ale na betę skierowania nie dostałam, idę wysępić od mojego lekarza rodzinnego dopiero jutro. wydawało mi się, że badanie krwi to w takim przypadku standard.

TŻ szczęśliwy, ale oprócz niego, mojej przyjaciółki, jego przyjaciela i naszego szefowstwa w pracy jeszcze nikt nic nie wie
Michiru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 22:14   #1895
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
A u tej samej bylas na poprzednim USG?
Tak, u tej samej.

Cytat:
Napisane przez komciak Pokaż wiadomość
przede wszystkim za serduszko
myślę, że nie potrzebnie się wszystkie nakręcamy - wiadomo, chcemy jak najlepiej, ale przez to, że się tak doszukujemy wszystkich możliwych problemów, to tylko nie potrzebnie się martwimy. Doktor powiedziała, że ok i dziecko rośnie, więc ok! Zobaczysz, 3 tyg szybko miną, a na USG będzie już dziecko wielkie jak byk
Mi pani doktor mówiła, że przy takich "opóźnionych" startach dzieci w końcu "zaskakują" i szybko zaczynają rosnąć

Byłam dzisiaj w H&M na przecenach i kupiłam fajne spodnie ciążowe za 30zł Jeszcze trochę w szafie przeleżą, bo jeszcze ich nie potrzebuję, ale żal było nie kupić . Także, która ma dostęp do H&M to warto rzucić okiem oczywiście skarpetek "I<3 MUM" i "I<3DAD" nie mogłam sobie równiez odmówić
Dzięki! Moja mama mówi też, że ważne że małe rośnie i serce bije, a innymi rzeczami się nie martwić

Cytat:
Napisane przez Michiru Pokaż wiadomość
dołączam!
tak przy okazji.... nie wiem, bo to moja 1sza ciąża. ginekolog stwierdził, że co prawda na usg nic nie widać, że bazuje tylko a symptomach, ale "wygląda na to, że jestem w ciąży", ale na betę skierowania nie dostałam, idę wysępić od mojego lekarza rodzinnego dopiero jutro. wydawało mi się, że badanie krwi to w takim przypadku standard.
i gratulacje
Z tą betą to powiem szczerze, że nie słyszałam, żeby ktoś dostał skierowanie na to badanie, a ginekolodzy zwykle po prostu zalecają je zrobić. Ale nie wiem, czy tak jest w 100% przypadków Poza tym, ona nie kosztuje jakoś nie wiadomo ile, u mnie 24 zł.

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 22:17   #1896
margo80
Zakorzenienie

dzięki dziewczyny, macie rację co do tego L4 i ja sobie z tego zdaję sprawę. musze to jeszcze z małżem, ginem i dyrą obgadać.

małż wreszcie wraca jutro, po prawie 2 tygodniach obozu

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 22:23   #1897
23Paula23
BAN stały

Gratuluje 2 kresek i serduszek

Wow przed przypadek znalazłam ogłoszenie fotografa że oferuje darmowe sesje brzuszkowe wzamian za wyrażenie zgody do umieszczenia tych zdjęć na jego stronie www jutro będę dzwonić może sie dogadam jakby nie było kilka stówek zostanie w kieszeni bo i tak planowaliśmy taka sesje i cenowo bynajmniej jak narazie znalazłam w granicach 350zl za 10zdjec.
23Paula23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 22:42   #1898
mona1
Zadomowienie

Cytat:
Tak, tak! Wrzucmy ćwiczenia Trisdom na pierwszą stronę Może coś poćwiczę, ale jak się lepsza temperatura zrobi...

Sajgon... Ja dzisiaj na wizytę szłam o 18 i się zgrzałam straszliwie

najważniejsze ze serduszko jest, skoro lekarz mówi że jest ok to jest ok i nie wolno ci zadręczać się złymi myślami.

Cytat:
dołączam!

2 kreski zobaczyłam już 2tyg temu, na usg byłam trochę za wcześnie, bo trochę ponad tydzień temu ale jeszcze nic nie było widać, bo wygląda na to, że byłam wtedy dopiero w 4tyg. następna wizyta w środę i wtedy mam nadzieję będzie coś widać i coś mi mói, że to będzie chłopiec, nie wiem czemu

TŻ szczęśliwy, ale oprócz niego, mojej przyjaciółki, jego przyjaciela i naszego szefowstwa w pracy jeszcze nikt nic nie wie
witaj! Betę to chyba tylko na własną rękę można, najlepiej w odstępie 48 godzin, żeby sprawdzić czy ładnie przyrasta

kamilast gdzie jesteś? jak po wizycie?

Edytowane przez mona1
Czas edycji: 2013-08-08 o 22:45
mona1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 23:12   #1899
BeautifulLie
Zadomowienie

Dobranoc dziewczyny życzę chłodniejszej nocy niż u mnie
BeautifulLie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 23:47   #1900
Michiru
Zakorzenienie

dzięki, dziewczyny rozjaśniło mi si trochę w głowie. chyba jednak nie bd się na razie wyrywać z tym badaniem krwi, skoro w środę idę na usg i powinno być już widać. jakoś wytrzymam ten kilka dni

też już idę w kimono i też życzę chłodniejszej nocy niż moja, bo wytrzymać trudno w takich temperaturach
Michiru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 00:07   #1901
cobra115
Zakorzenienie

Cytat:
Super, że jesteście
Faktycznie ładujecie mnie pozytywnie
Ładujmy się stale

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
ja usiadłam na krześle, spytałam czy mogę zająć chwilkę, kierownik powiedział że tak, na to ja w ryk jak dziecko i przez zęby "jestem w ciąży" a on: wiedziałem
w końcu od pięciu lat płakałam tzreci raz w ciągu dwóch tygodni bez powodu

jak już się powie od razu jest lżej.
Wybacz, ale padłam ze śmiechu
Cytat:
Napisane przez 23Paula23 Pokaż wiadomość
Mojego TŻ też tylko zaciekawilo ile to pradu ciągnie ale mnie to nie obchodzi bo ja juz nie mam siły żyć w takim upale....

Witam Was kurde ale mam dziś dzień byłam u lekarza internisty bo potrzebowałam L4 na dwa dni, miałam dziś być w urzędzie 80km od domu a w ten upał niewyobrazam sobie męczyć się 3h w autobusach i pociągach a jedyne wytłumaczenie jakie do nich dotrze to właśnie L4 (zamierzam jechać w poniedziałek) oczywiście bez problemu mi je wystawił. No ale skoro już byłam to stwierdził że mnie przebada no i tak obsłuchał mnie, zmierzył ciśnienie, obejrzał wyniki badan obmacał brzuch i zaczął mi obsłuchiwać brzuch (stetoskopem) bo chciał maluszka złapać i nic... Strasznie mnie tym zmartwił wcisnął mnie jutro na USG do mojego lekarza i na 9 mam jechać niby stwierdził że nie ma się czym martwić ale "strzeżonego Pan Bóg strzeże" Ale jednak strasznie mnie nastraszył...
Na pewno jest wszystko w porządku, jutro po usg się uspokoisz
Cytat:
mi tez ginekolog mówiła o granicach błędu, więc się nie przejmuj
Cytat:
dołączam!

Siemano
Stary 2013-08-09, 08:42   #1902
paulina_radom
Raczkowanie

Witam z rana wczoraj wróciłam z wakacji nie morze nie mazury nie góry nasza zaciszna działka w lesie koło rzeki całkiem spoko do mojej wizyty jeszcze 10 dni ale już się czuję lepiej wreszcie zaczełam normalnie jeść a teraz biorę się za nadrabianie bo trochę tego mam..
paulina_radom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 10:09   #1903
thidien
Rozeznanie

ja z kolei zaczęłam dzień od odebrania wyników toxo IgM, IgG, różyczki IgM, HIV i HCV - wszystko ujemne

swoją drogą, lubię nawet jak mnie kłują :P a mój mąż cały sztywnieje przy pobieraniu krwi i trzyma go to ok godziny jak nie więcej, bidulek (tu akurat dobrze, że to nie on jest w ciąży, bo by tego nie przetrzymał ;P:P:P)
II kreski 1.12.2015
thidien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 10:29   #1904
23Paula23
BAN stały

Witam...
Normalnie powiem Was że ja to naprawdę mam pecha, postanowiłam że nie będę ciągła tż tylko pojadę sama (skuterkiem) bo niewiadomo ile będę siedzieć w kolejce a w razie czego i tak musiałabym go z pracy ściągać gdybym musiała do szpitala czy coś no i tym sposobem 8.04 już wychodziłam dzwoni Tż że dzwonili do niego z przychodni lekarza mojego nie ma i w 2giej przychodni tez nie ma lekarza i że mam nie jechać (wogóle czemu nie zadz do mnie tylko do niego?) No ale stwierdziłam że zadzwonię sama i się dopytać bo to niemożliwe żeby w obu przychodniach akurat dziś nie było lekarzy no ale dzwonie no i faktycznie nie ma eh... więc pytam czy jest położna i czy mogę do niej pani w recepcji już mnie skojarzyła że ja to ja i mówi żebym czekała idzie po położna ta przyszła i gadka w czym problem i z tekstem że ten lekarz to się może tym stetoskopem po czole popukać a nie mi brzuch osłuchiwać no ale jak się martwię żebym przyjechała sprawdzi detektorem. Pojechałam, położna z młodszą chyba stażystką? bardzo miłe(mimo że cały czas wydawał mi się strasznie wredna) oczywiście sprawdziły i jest serduszko dzięki bogu wyśmiały tego lekarza że nie ma opcji póki co znaleźć stetoskopem tętna dziecka że może po 30tc i to nie zawsze sie udaje. Więc spokojna i uradowana pojechałam do sklepu, zrobiłam zakupy nawet kupiłam piwo tż-owi tak ooo w ramach dobrego humoru, wychodzę i ten pierdzielony skuter mi nie odpalił pomęczyłam się z 15 minut i zadzwoniłam do tż przyjechali z kumplem i jaka kompromitacja --- im odpalił za 1 razem oczywiście śmiali się do rozpuchu... eh mam nadzieje że ten mój pech już na dziś się zakończył...

Najważniejsze że z moją kropką wszystko wporządku kamień z serca mi spadł jak usłyszałam jej/jego serducho

I pocieszający jest też fakt że dziś nie jest już tak strasznie gorąco ...
Stary 2013-08-09, 10:42   #1905
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Cytat:
Witam...
Normalnie powiem Was że ja to naprawdę mam pecha, postanowiłam że nie będę ciągła tż tylko pojadę sama (skuterkiem) bo niewiadomo ile będę siedzieć w kolejce a w razie czego i tak musiałabym go z pracy ściągać gdybym musiała do szpitala czy coś no i tym sposobem 8.04 już wychodziłam dzwoni Tż że dzwonili do niego z przychodni lekarza mojego nie ma i w 2giej przychodni tez nie ma lekarza i że mam nie jechać (wogóle czemu nie zadz do mnie tylko do niego?) No ale stwierdziłam że zadzwonię sama i się dopytać bo to niemożliwe żeby w obu przychodniach akurat dziś nie było lekarzy no ale dzwonie no i faktycznie nie ma eh... więc pytam czy jest położna i czy mogę do niej pani w recepcji już mnie skojarzyła że ja to ja i mówi żebym czekała idzie po położna ta przyszła i gadka w czym problem i z tekstem że ten lekarz to się może tym stetoskopem po czole popukać a nie mi brzuch osłuchiwać no ale jak się martwię żebym przyjechała sprawdzi detektorem. Pojechałam, położna z młodszą chyba stażystką? bardzo miłe(mimo że cały czas wydawał mi się strasznie wredna) oczywiście sprawdziły i jest serduszko dzięki bogu wyśmiały tego lekarza że nie ma opcji póki co znaleźć stetoskopem tętna dziecka że może po 30tc i to nie zawsze sie udaje. Więc spokojna i uradowana pojechałam do sklepu, zrobiłam zakupy nawet kupiłam piwo tż-owi tak ooo w ramach dobrego humoru, wychodzę i ten pierdzielony skuter mi nie odpalił pomęczyłam się z 15 minut i zadzwoniłam do tż przyjechali z kumplem i jaka kompromitacja --- im odpalił za 1 razem oczywiście śmiali się do rozpuchu... eh mam nadzieje że ten mój pech już na dziś się zakończył...

Najważniejsze że z moją kropką wszystko wporządku kamień z serca mi spadł jak usłyszałam jej/jego serducho

szczerze mówiąc pomyślałam to samo co Ci powiedziała położna, trochę się dziwiłam, że wierzysz jakiemuś interniście... miał wielkie ambicje badać ciężarną ale chyba zapomniał podstawy ginekologii;P

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 10:56   #1906
teQiba
Moderator

Cytat:
Tak, u tej samej.
Hmmm- myślałam że może wina różnych sprzętów...
No ale najważniejsze że serduszko jest! Może dzidzia teraz powolutku sobie rośnie a potem ekspresowo wystrzeli w górę

Cytat:
Witam...

Tak też myślałam z tym stetoskopem, ale nie chciałam w błąd wprowadzać
No to skuter Cię urządził

Ja właśnie siedzę w pracy i myślę nad tym samym co wczoraj
I powiem Wam że jestem nienormalna - zawiązałam sobie czerwoną kokardkę na ramiączku od biustonosza, żeby nikt mnie nie zauroczył jak już się zdecyduję powiedzieć
Stary 2013-08-09, 11:00   #1907
23Paula23
BAN stały

Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
szczerze mówiąc pomyślałam to samo co Ci powiedziała położna, trochę się dziwiłam, że wierzysz jakiemuś interniście... miał wielkie ambicje badać ciężarną ale chyba zapomniał podstawy ginekologii;P

moją droga jakby chodzil o Twoje dziecie że nie biję mu serduszko to chodźby to sam Lucyfer powiedział to tez byś się zmartwiła Szczerze mówiąc w życiu nie słyszałam żeby internista obsłuchiwał brzuch ciężarnej no ale cóż jak chciał to co mi szkodzi niech se posłucha ale muszę przyznać że trochę śmiesznie się czułam leżąc jak siedział przed moim brzuchem i z takim skupieniem wsłuchiwał się chyba jakby kto wszedł i to zobaczył to by padł ze śmiechu
Stary 2013-08-09, 11:03   #1908
Gianna M
Zakorzenienie

Cytat:
Witam...

Wiedzialam ze wszytsko bedzie dobrze wazne ze juz sie troszke uspokoilas i ze uslyszalas serducho swojego malenstwa

Stary 2013-08-09, 11:05   #1909
Olapoznan
Raczkowanie

Dziewczyny gratuluje serduszek !

A ze skuterem to faktycznie - niezła historia
Ale dobrze że pojechałaś do lekarza- wszystko się wyjaśniło a tak niepotrzebnie byś się denerwowała!

A z tego lekarza to konował - powinnaś pójść do niego i mu o tym powiedzieć. Następnynm razem może by pomyślał dwa razy zanim by takie głupoty ciężarnej mówił!

Ja jestem mega negatywnie nastawiona do lekarzy.. Ciagle mam jakies niemile sytuacje z nimi.. A szczytem było jak w szpitalu po poronieniu traktują dziewczyny.. Szkoda gadać !

Ja jeszcze sobote, niedziela, poniedziałek, wtorek no i środa -ruszam posłuchać serduszka !
Olapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 11:11   #1910
Gianna M
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez thidien Pokaż wiadomość
ja z kolei zaczęłam dzień od odebrania wyników toxo IgM, IgG, różyczki IgM, HIV i HCV - wszystko ujemne

swoją drogą, lubię nawet jak mnie kłują :P a mój mąż cały sztywnieje przy pobieraniu krwi i trzyma go to ok godziny jak nie więcej, bidulek (tu akurat dobrze, że to nie on jest w ciąży, bo by tego nie przetrzymał ;P:P:P)

Co do pobran to kiedys zemdlalam przez pielegniarke bo bylam odwodniona w szpitalu a ta mi sciaga krew 15min cisnac reke i odlecialam potem tylko slyszalam jak lekarz ja opieprzal,no niestety od tego czasu mialam wstret do pobran az do momentu jak zobaczylam II kreski teraz nie ma problemu

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

Mam totalnie ciazowy mozgposzlam wczoraj do sklepu bo wymyslilam ze dzis na obiad robie bolonski garnek.Kupilam pomysl na,makaron,cebule,papryke no i brakuje tylko mielonego ide wiec na dzial miesny...pani do mnie co podac a ja co:cegla (zapomnialam) z braku laku wzielam jakiejs wedliny i wrocilam do domu zadowolona ze wszytsko mam .Rano maz cieszy sie na pomysl na obiad i pyta czy wyjac mieso z lodowki a ja od razu sobie przypomnialam co mialam kupic na dziale miesnym .Na dodatek jest tak cieplo ze ja piernicze nie wychodze na razie do sklepu siedze i sama nie moge uwierzyc ze taka jestem roztargniona

Stary 2013-08-09, 11:14   #1911
mariolasl
Zakorzenienie

Paula ciesze sie, ze wszystko dobrze sie skonczylo

Cytat:
Napisane przez thidien Pokaż wiadomość

Jesli masz wszystko ujemne, to znaczy, ze nie chorowalas na rozyczke i toxo, a wiec uwazaj na siebie, aby sie nie zarazic w ciazy. Po ciazy zas koniecznie zaszczep sie na rozyczke, jesli planujesz kolejne dziecko .
Stary 2013-08-09, 11:16   #1912
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2
Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Cytat:
moją droga jakby chodzil o Twoje dziecie że nie biję mu serduszko to chodźby to sam Lucyfer powiedział to tez byś się zmartwiła Szczerze mówiąc w życiu nie słyszałam żeby internista obsłuchiwał brzuch ciężarnej no ale cóż jak chciał to co mi szkodzi niech se posłucha ale muszę przyznać że trochę śmiesznie się czułam leżąc jak siedział przed moim brzuchem i z takim skupieniem wsłuchiwał się chyba jakby kto wszedł i to zobaczył to by padł ze śmiechu
A no tak myślalam, że lepiej sie nie wypowiadac, ja bym nie wierzyła i tyle.

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 11:20   #1913
mona1
Zadomowienie

Witam koleżanki!
Paulawiedziałam, że wszystko będzie dobrze, świetna ta położna że zbadała tętno detektorem, bo byś się bidulko zamartwiała nie wiem ile jeszcze.A ten lekarz, no cóż... niepotrzebnie Cię nastraszył, szczególnie my AM jesteśmy na takie rzeczy szczególnie wrażliwe
Cytat:
zawiązałam sobie czerwoną kokardkę na ramiączku od biustonosza, żeby nikt mnie nie zauroczył jak już się zdecyduję powiedzieć
boskie, nigdy bym na to nie wpadła
mona1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 11:28   #1914
arletka1313
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

paula tak właśnie ci pisałam ze gdzieś słyszałam że stetoskopem nie da sie u tak wczesnej ciąży wysłuchac serduszka, ale ciesze sie ze jest wszystko dobrze i jest to piękne serducho!

mmhmy ja też mam ciaże 2 tyg młodsza,i to z usg na usg będzie inaczej? inny tydzień będa wyznaczać? i termin porodu też inny? ech!

ja nie daje rady juz z tymi upałami, zdycham normalnie!
Hania 6.09.2016

http://suwaczki.maluchy.pl/li-67603.png

http://www.suwaczki.com/tickers/3i498u69fevq68l3.png
arletka1313 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 11:37   #1915
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez paulina_radom Pokaż wiadomość
Witam z rana wczoraj wróciłam z wakacji nie morze nie mazury nie góry nasza zaciszna działka w lesie koło rzeki całkiem spoko do mojej wizyty jeszcze 10 dni ale już się czuję lepiej wreszcie zaczełam normalnie jeść a teraz biorę się za nadrabianie bo trochę tego mam..
Witamy po nieobecności

23Paula23
Miałaś przygody Ale dobrze, że się uspokoiłaś

Cytat:
Napisane przez arletka1313 Pokaż wiadomość
!
mmhmy ja też mam ciaże 2 tyg młodsza,i to z usg na usg będzie inaczej? inny tydzień będa wyznaczać? i termin porodu też inny? ech!
No mi wczoraj wpisała w miejscu gdzie wpisuje się wizyty tydzień ciąży wg wczorajszego USG, ale w miejscu na TP wpisała mi ostatnio i niczego nie zmieniała

Kurczę, ja nie stresowałabym się gdyby ciążą była po prostu 2 tygodnie młodsza, ale martwię się tym, że może dzieć za wolno się rozwija skoro ta różnica między OM i USG urosła od ostatniej wizyty...

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 11:53   #1916
cobra115
Zakorzenienie

Cytat:
Witam...
Normalnie powiem Was że ja to naprawdę mam pecha

Głupi skuter ale super, że okazało się to taką głupotą ze strony lekarza

Cytat:
Ja właśnie siedzę w pracy i myślę nad tym samym co wczoraj
I powiem Wam że jestem nienormalna - zawiązałam sobie czerwoną kokardkę na ramiączku od biustonosza, żeby nikt mnie nie zauroczył jak już się zdecyduję powiedzieć
ja kiedyś tez byłam strasznie przesądna, teraz niby też jestem ale już nie tak
Cytat:
Napisane przez Gianna M Pokaż wiadomość

Mam totalnie ciazowy mozgposzlam wczoraj do sklepu bo wymyslilam ze dzis na obiad robie bolonski garnek.Kupilam pomysl na,makaron,cebule,papryke no i brakuje tylko mielonego ide wiec na dzial miesny...pani do mnie co podac a ja co:cegla (zapomnialam) z braku laku wzielam jakiejs wedliny i wrocilam do domu zadowolona ze wszytsko mam .Rano maz cieszy sie na pomysl na obiad i pyta czy wyjac mieso z lodowki a ja od razu sobie przypomnialam co mialam kupic na dziale miesnym .Na dodatek jest tak cieplo ze ja piernicze nie wychodze na razie do sklepu siedze i sama nie moge uwierzyc ze taka jestem roztargniona
nieźle ale nie przejmuj się, ja też pojechałam do sklepu a kasy nie zabrałam

Mam pierwsze za sobą chciałam poukladać w zmywarze, a w tym cieple to
Stary 2013-08-09, 11:55   #1917
Karolcia2401
Zakorzenienie

GG do Karolcia2401

Cytat:
Tu bym się nie zgodziła

USG2D(KLASYCZNE)
Obserwujemy na nim przekrój wnętrza macicy i zarys ciała płodu wraz z obrazem jego narządów

USG3D

możliwa jest trójwymiarowa rekonstrukcja płodu i wnętrza macicy. Uzyskuje się wtedy piękny, wyraźny obraz dziecka na którym przyszła mama może po raz pierwszy zobaczyć wyraźnie swoje maleństwo.

USG4D
to obrazowanie trójwymiarowe w czasie rzeczywistym, umożliwiające obserwację ruchów płodu, pracy serca

USG GENETYCZNE 11tc-13tc
Badanie USG genetyczne trwa od 40-60 minut i jest wykonywane przez doświadczonego specjalistę na bardzo czułym sprzęcie.
nareszcie wiem, jak to wszystko działa dzięki

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Na mojej butelce było wyraźnie napisane że nie zaleca się, oddałam rodzicom.Kremy chyba można

Dziewczyny, jak u Was z cerą? Bo ja jestem załamana swoim widokiem. Nigdy tak tragicznie nie wyglądałam
aloesu nie piję, stosuję balsam i żel do mycia z czystego aloesu... I nie wiem sama, odstawię dla świętego spokoju chyba...
Co do cery - masakra... Biorę luteinę, podobno od tego się psuje też cera...

Cytat:
Napisane przez Olapoznan Pokaż wiadomość
Super! Nawet nie wiesz jak zazdroszczę ..
Ja mam wizytę dopiero w przyszłą środe!
Całe 6 dniii ;/
A tak bym chciała się upewnić że już wszystko ok

Dziewczyny czy wy też macie takie kłopoty z zaparciami?
Ja od sob0oty z tym się męcze ;/
ja wizyta dopiero 19 sierpnia... Jak tu wytrzymać
Z zaparciami zero problemów, wręcz przeciwnie ale ciągle owoce, warzywa i owsianka na śniadanie to mój standard Może warto się przestawić na torhcę inne jedzonko?

Cytat:
Napisane przez filupka Pokaż wiadomość
Witam wszystkie mamusie marcowo-kwietniowe,
bardzo chetnie sie do Was przylacze.
Moje malenstwo ma przyjsc na swiat wedlug pierwszej wizyty u Gina 9.03.2014, wedlug internetu 12.03.2014. Jutro mam kolejna wizyte wiec moze dowiem sie czegos dokladniej juz sie nie moge doczekac

Powiedzcie mi mamusie, czy takie bóle w podbrzuszu co jakiś czas to dobra oznaka? Bo ja już głupieję, martwię się że coś nie tak, ale z drugiej strony to oczywiste że się zmieniam tam od środka więc taki średnio mocny ból to raczej chyba dobre zjawisko...
Karolcia2401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 12:14   #1918
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez cobra115 Pokaż wiadomość
ja kiedyś tez byłam strasznie przesądna, teraz niby też jestem ale już nie tak

Wiesz co - ja niby też już staram się nie być, ale jakoś tak chodziła mi po głowie myśl, że lepiej mieć na wszelki wypadek
Przecież to głupota, a gdzieś tam w środku czuję się trochę bezpieczniej

Cytat:
Napisane przez Karolcia2401 Pokaż wiadomość
A ja dopiero 22.08
Staram się nie świrować, ale jak widać z powyższego - średnio mi to wychodzi

Cytat:
Powiedzcie mi mamusie, czy takie bóle w podbrzuszu co jakiś czas to dobra oznaka? Bo ja już głupieję, martwię się że coś nie tak, ale z drugiej strony to oczywiste że się zmieniam tam od środka więc taki średnio mocny ból to raczej chyba dobre zjawisko...
Trochę pewnie boleć musi - w końcu wszystko tam się rozciąga.
Ja tylko czasem mam takie delikatne pobolewania...
Stary 2013-08-09, 12:33   #1919
Olapoznan
Raczkowanie

No właśnie przestawiłam sie z tym jedzonkiem a efektu nie ma .. Przed ciązą byłam fanką zielonej herbaty i kawki ! Teraz piję tylko jedną słaba kawke i myslę że to też ma wpływ !
Ale zajadam się cały czas owocami w tym śliwki i nic;/ Suszone śliwki stają kmi w gardle nie lubię...

No to jest nas więcej co czeka na wizytę !
Dla mnie ta wizyta jest sądna ponieważ w grudniu właśnie na 2 usg okazało się że jajo jest puste
Olapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 12:51   #1920
23Paula23
BAN stały

Cytat:
nareszcie wiem, jak to wszystko działa dzięki

aloesu nie piję, stosuję balsam i żel do mycia z czystego aloesu... I nie wiem sama, odstawię dla świętego spokoju chyba...
Co do cery - masakra... Biorę luteinę, podobno od tego się psuje też cera...

Z zaparciami zero problemów, wręcz przeciwnie ale ciągle owoce, warzywa i owsianka na śniadanie to mój standard Może warto się przestawić na torhcę inne jedzonko?

Heh ja to raczej ciągle mam jakiś bóle a to ciągnie a to kłuję, pulsuje pobolewa więc ja tam juz się przyzwyczaiłam...

Cytat:
Napisane przez Olapoznan Pokaż wiadomość
No właśnie przestawiłam sie z tym jedzonkiem a efektu nie ma .. Przed ciązą byłam fanką zielonej herbaty i kawki ! Teraz piję tylko jedną słaba kawke i myslę że to też ma wpływ !
Ale zajadam się cały czas owocami w tym śliwki i nic;/ Suszone śliwki stają kmi w gardle nie lubię...

No to jest nas więcej co czeka na wizytę !
Dla mnie ta wizyta jest sądna ponieważ w grudniu właśnie na 2 usg okazało się że jajo jest puste
Nie martw się tym razem NAPEWNO będzie dobrze
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości