|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć II część naszego wątku? | |||
| Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz.2 |
|
21 | 38,18% |
| Przyszła wiosna będzie nasza, każda będzie miała swojego Bobasa - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
|
0 | 0% |
| Choć jesień już zagęszcza ruchy, to my się nie smucimy - podziwiamy rosnące brzuchy |
|
0 | 0% |
| Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
|
26 | 47,27% |
| Połowa jeszcze rzyga, za niedługo im przejdzie chyba -mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
|
8 | 14,55% |
| Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1891 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
Cytat:
![]() niech mi chociaż termin porodu lekarz wyznaczy ![]() A stanie się to dopiero za 3 tygodnie - wtedy mam kolejną wizytę. Wczoraj wprawdzie bylo widać kropeczkę, ale jeszcze na serduszko za wcześnie. A moja pani ginekolog byla tak ucieszona moją ciążą, że skołowało ją to kompletnie, ciągle w kółko powtarzała jak się cieszy, nawet na recepcie wpisała mi imię "Bernardetta" a ja Małgosia jestem i ona doskonale o tym wie Trzy tygodnie... czy ja tyle wytrzymam? Chciałabym mieć w domu takie malutkie, przenośne USG, by podglądać co się tam w brzuchu dzieje
|
||
|
|
|
#1892 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za serduszko pieknie !!! wiekiem sie nie przejmuj zmienia sie pewno z wizyty na wizyte wazne ze dzidzia rosnie
|
|
|
|
|
#1893 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jej jak ja zazdroszcze, że już widziałyście swoje maleństwa
|
|
|
|
|
#1894 |
|
Zakorzenienie
|
dołączam!
![]() 2 kreski zobaczyłam już 2tyg temu, na usg byłam trochę za wcześnie, bo trochę ponad tydzień temu ale jeszcze nic nie było widać, bo wygląda na to, że byłam wtedy dopiero w 4tyg. następna wizyta w środę i wtedy mam nadzieję będzie coś widać i coś mi mói, że to będzie chłopiec, nie wiem czemutak przy okazji.... nie wiem, bo to moja 1sza ciąża. ginekolog stwierdził, że co prawda na usg nic nie widać, że bazuje tylko a symptomach, ale "wygląda na to, że jestem w ciąży", ale na betę skierowania nie dostałam, idę wysępić od mojego lekarza rodzinnego dopiero jutro. wydawało mi się, że badanie krwi to w takim przypadku standard. TŻ szczęśliwy, ale oprócz niego, mojej przyjaciółki, jego przyjaciela i naszego szefowstwa w pracy jeszcze nikt nic nie wie
|
|
|
|
#1895 | ||
|
Zadomowienie
|
Tak, u tej samej.
Cytat:
Moja mama mówi też, że ważne że małe rośnie i serce bije, a innymi rzeczami się nie martwić ![]() Cytat:
Z tą betą to powiem szczerze, że nie słyszałam, żeby ktoś dostał skierowanie na to badanie, a ginekolodzy zwykle po prostu zalecają je zrobić. Ale nie wiem, czy tak jest w 100% przypadków Poza tym, ona nie kosztuje jakoś nie wiadomo ile, u mnie 24 zł.
|
||
|
|
|
#1896 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny, macie rację co do tego L4 i ja sobie z tego zdaję sprawę. musze to jeszcze z małżem, ginem i dyrą obgadać.
małż wreszcie wraca jutro, po prawie 2 tygodniach obozu |
|
|
|
#1897 |
|
BAN stały
|
Gratuluje 2 kresek i serduszek
![]() Wow przed przypadek znalazłam ogłoszenie fotografa że oferuje darmowe sesje brzuszkowe wzamian za wyrażenie zgody do umieszczenia tych zdjęć na jego stronie www jutro będę dzwonić może sie dogadam jakby nie było kilka stówek zostanie w kieszeni bo i tak planowaliśmy taka sesje i cenowo bynajmniej jak narazie znalazłam w granicach 350zl za 10zdjec.
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1898 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
kamilast gdzie jesteś? jak po wizycie? Edytowane przez mona1 Czas edycji: 2013-08-08 o 22:45 |
||
|
|
|
#1899 |
|
Zadomowienie
|
Dobranoc dziewczyny
życzę chłodniejszej nocy niż u mnie
|
|
|
|
#1900 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki, dziewczyny
rozjaśniło mi si trochę w głowie. chyba jednak nie bd się na razie wyrywać z tym badaniem krwi, skoro w środę idę na usg i powinno być już widać. jakoś wytrzymam ten kilka dni ![]() też już idę w kimono i też życzę chłodniejszej nocy niż moja, bo wytrzymać trudno w takich temperaturach
|
|
|
|
#1901 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Ładujmy się stale
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1902 |
|
Raczkowanie
|
Witam z rana wczoraj wróciłam z wakacji nie morze nie mazury nie góry nasza zaciszna działka w lesie koło rzeki całkiem spoko
do mojej wizyty jeszcze 10 dni ale już się czuję lepiej wreszcie zaczełam normalnie jeść a teraz biorę się za nadrabianie bo trochę tego mam..
|
|
|
|
#1903 |
|
Rozeznanie
|
ja z kolei zaczęłam dzień od odebrania wyników toxo IgM, IgG, różyczki IgM, HIV i HCV - wszystko ujemne
swoją drogą, lubię nawet jak mnie kłują :P a mój mąż cały sztywnieje przy pobieraniu krwi i trzyma go to ok godziny jak nie więcej, bidulek (tu akurat dobrze, że to nie on jest w ciąży, bo by tego nie przetrzymał ;P:P:P)
|
|
#1904 |
|
BAN stały
|
Witam...
Normalnie powiem Was że ja to naprawdę mam pecha, postanowiłam że nie będę ciągła tż tylko pojadę sama (skuterkiem) bo niewiadomo ile będę siedzieć w kolejce a w razie czego i tak musiałabym go z pracy ściągać gdybym musiała do szpitala czy coś no i tym sposobem 8.04 już wychodziłam dzwoni Tż że dzwonili do niego z przychodni lekarza mojego nie ma i w 2giej przychodni tez nie ma lekarza i że mam nie jechać (wogóle czemu nie zadz do mnie tylko do niego?) No ale stwierdziłam że zadzwonię sama i się dopytać bo to niemożliwe żeby w obu przychodniach akurat dziś nie było lekarzy no ale dzwonie no i faktycznie nie ma eh... więc pytam czy jest położna i czy mogę do niej pani w recepcji już mnie skojarzyła że ja to ja i mówi żebym czekała idzie po położna ta przyszła i gadka w czym problem i z tekstem że ten lekarz to się może tym stetoskopem po czole popukać a nie mi brzuch osłuchiwać no ale jak się martwię żebym przyjechała sprawdzi detektorem. Pojechałam, położna z młodszą chyba stażystką? bardzo miłe(mimo że cały czas wydawał mi się strasznie wredna) oczywiście sprawdziły i jest serduszko wyśmiały tego lekarza że nie ma opcji póki co znaleźć stetoskopem tętna dziecka że może po 30tc i to nie zawsze sie udaje. Więc spokojna i uradowana pojechałam do sklepu, zrobiłam zakupy nawet kupiłam piwo tż-owi tak ooo w ramach dobrego humoru, wychodzę i ten pierdzielony skuter mi nie odpalił pomęczyłam się z 15 minut i zadzwoniłam do tż przyjechali z kumplem i jaka kompromitacja --- im odpalił za 1 razem Najważniejsze że z moją kropką wszystko wporządku I pocieszający jest też fakt że dziś nie jest już tak strasznie gorąco |
|
|
|
#1905 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
szczerze mówiąc pomyślałam to samo co Ci powiedziała położna, trochę się dziwiłam, że wierzysz jakiemuś interniście... miał wielkie ambicje badać ciężarną ale chyba zapomniał podstawy ginekologii;P
|
|
#1906 | |
|
Moderator
|
Hmmm- myślałam że może wina różnych sprzętów...
No ale najważniejsze że serduszko jest! ![]() Cytat:
![]() No to skuter Cię urządził ![]() Ja właśnie siedzę w pracy i myślę nad tym samym co wczoraj ![]() I powiem Wam że jestem nienormalna - zawiązałam sobie czerwoną kokardkę na ramiączku od biustonosza, żeby nikt mnie nie zauroczył jak już się zdecyduję powiedzieć |
|
|
|
|
#1907 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
moją droga jakby chodzil o Twoje dziecie że nie biję mu serduszko to chodźby to sam Lucyfer powiedział to tez byś się zmartwiła Szczerze mówiąc w życiu nie słyszałam żeby internista obsłuchiwał brzuch ciężarnej no ale cóż jak chciał to co mi szkodzi niech se posłucha ale muszę przyznać że trochę śmiesznie się czułam leżąc jak siedział przed moim brzuchem i z takim skupieniem wsłuchiwał się |
|
|
|
|
#1908 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiedzialam ze wszytsko bedzie dobrze wazne ze juz sie troszke uspokoilas i ze uslyszalas serducho swojego malenstwa |
|
|
|
|
#1909 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny gratuluje serduszek !
A ze skuterem to faktycznie - niezła historia ![]() Ale dobrze że pojechałaś do lekarza- wszystko się wyjaśniło a tak niepotrzebnie byś się denerwowała! A z tego lekarza to konował - powinnaś pójść do niego i mu o tym powiedzieć. Następnynm razem może by pomyślał dwa razy zanim by takie głupoty ciężarnej mówił! Ja jestem mega negatywnie nastawiona do lekarzy.. Ciagle mam jakies niemile sytuacje z nimi.. A szczytem było jak w szpitalu po poronieniu traktują dziewczyny.. Szkoda gadać ! Ja jeszcze sobote, niedziela, poniedziałek, wtorek no i środa -ruszam posłuchać serduszka ! |
|
|
|
#1910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do pobran to kiedys zemdlalam przez pielegniarke bo bylam odwodniona w szpitalu a ta mi sciaga krew 15min cisnac reke i odlecialam potem tylko slyszalam jak lekarz ja opieprzal,no niestety od tego czasu mialam wstret do pobran az do momentu jak zobaczylam II kreski teraz nie ma problemu ![]() ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Mam totalnie ciazowy mozg |
|
|
|
|
#1911 | |
|
Zakorzenienie
|
Paula ciesze sie, ze wszystko dobrze sie skonczylo
Cytat:
|
|
#1912 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
|
|
#1913 | |
|
Zadomowienie
|
Witam koleżanki!
Paulawiedziałam, że wszystko będzie dobrze, świetna ta położna że zbadała tętno detektorem, bo byś się bidulko zamartwiała nie wiem ile jeszcze.A ten lekarz, no cóż... niepotrzebnie Cię nastraszył, szczególnie my AM jesteśmy na takie rzeczy szczególnie wrażliwe Cytat:
|
|
|
|
|
#1914 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
paula tak właśnie ci pisałam ze gdzieś słyszałam że stetoskopem nie da sie u tak wczesnej ciąży wysłuchac serduszka, ale ciesze sie ze jest wszystko dobrze i jest to piękne serducho!
mmhmy ja też mam ciaże 2 tyg młodsza,i to z usg na usg będzie inaczej? inny tydzień będa wyznaczać? i termin porodu też inny? ech! ja nie daje rady juz z tymi upałami, zdycham normalnie!
|
#1915 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() 23Paula23 Miałaś przygody Ale dobrze, że się uspokoiłaś ![]() Cytat:
Kurczę, ja nie stresowałabym się gdyby ciążą była po prostu 2 tygodnie młodsza, ale martwię się tym, że może dzieć za wolno się rozwija skoro ta różnica między OM i USG urosła od ostatniej wizyty... |
||
|
|
|
#1916 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale super, że okazało się to taką głupotą ze strony lekarza Cytat:
Cytat:
nieźle Mam pierwsze za sobą chciałam poukladać w zmywarze, a w tym cieple to
|
|||
|
|
|
#1917 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki Cytat:
Co do cery - masakra... Biorę luteinę, podobno od tego się psuje też cera... ![]() Cytat:
![]() Z zaparciami zero problemów, wręcz przeciwnie ale ciągle owoce, warzywa i owsianka na śniadanie to mój standard Może warto się przestawić na torhcę inne jedzonko?Cytat:
Powiedzcie mi mamusie, czy takie bóle w podbrzuszu co jakiś czas to dobra oznaka? Bo ja już głupieję, martwię się że coś nie tak, ale z drugiej strony to oczywiste że się zmieniam tam od środka więc taki średnio mocny ból to raczej chyba dobre zjawisko...
|
|
|
#1918 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
Wiesz co - ja niby też już staram się nie być, ale jakoś tak chodziła mi po głowie myśl, że lepiej mieć na wszelki wypadek ![]() Przecież to głupota, a gdzieś tam w środku czuję się trochę bezpieczniej A ja dopiero 22.08 ![]() Staram się nie świrować, ale jak widać z powyższego - średnio mi to wychodzi ![]() Cytat:
Ja tylko czasem mam takie delikatne pobolewania... |
||
|
|
|
#1919 |
|
Raczkowanie
|
No właśnie przestawiłam sie z tym jedzonkiem a efektu nie ma .. Przed ciązą byłam fanką zielonej herbaty i kawki ! Teraz piję tylko jedną słaba kawke i myslę że to też ma wpływ !
Ale zajadam się cały czas owocami w tym śliwki i nic;/ Suszone śliwki stają kmi w gardle nie lubię... No to jest nas więcej co czeka na wizytę ! Dla mnie ta wizyta jest sądna ponieważ w grudniu właśnie na 2 usg okazało się że jajo jest puste
|
|
|
|
#1920 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
więc ja tam juz się przyzwyczaiłam...Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:39.

Może coś poćwiczę, ale jak się lepsza temperatura zrobi...
Mam tylko takie mieszane uczucia. Bo ostatnio ciąża była młodsza o 9 dni od OM, a teraz jest młodsza o 2 tygodnie (15 dni nawet dokładnie, jak teraz liczę)
Pani mówi, żeby się tym wcale nie przejmować, ale kurczę... Mówi, że przy tak małych pomiarach mógł się wkraść nawet jakiś błąd czy coś i że dzieć rośnie... Sama nie wiem. Staram się jej wierzyć... Reszta jest okej, bakteriami w moczu mam się nie przejmować, dostałam nystatynę (chwała Panu, bo już dostawałam szału) i schudłam 2 kg 
pieknie !!! wiekiem sie nie przejmuj zmienia sie pewno z wizyty na wizyte wazne ze dzidzia rosnie 
jej jak ja zazdroszcze, że już widziałyście swoje maleństwa

byłam u lekarza internisty bo potrzebowałam L4 na dwa dni, miałam dziś być w urzędzie 80km od domu a w ten upał niewyobrazam sobie męczyć się 3h w autobusach i pociągach a jedyne wytłumaczenie jakie do nich dotrze to właśnie L4 (zamierzam jechać w poniedziałek) oczywiście bez problemu mi je wystawił. No ale skoro już byłam to stwierdził że mnie przebada no i tak obsłuchał mnie, zmierzył ciśnienie, obejrzał wyniki badan obmacał brzuch i zaczął mi obsłuchiwać brzuch (stetoskopem) bo chciał maluszka złapać i nic... Strasznie mnie tym zmartwił wcisnął mnie jutro na USG do mojego lekarza i na 9 mam jechać niby stwierdził że nie ma się czym martwić ale "strzeżonego Pan Bóg strzeże" Ale jednak strasznie mnie nastraszył...
Perfect Housewife 
żonka 27.07.2013
II kreski 30.07.2013
pomęczyłam się z 15 minut i zadzwoniłam do tż przyjechali z kumplem i jaka kompromitacja --- im odpalił za 1 razem 

ale super, że okazało się to taką głupotą ze strony lekarza
nieźle
za sobą
chciałam poukladać w zmywarze, a w tym cieple to