|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Cytat:
bo ja spioch straszny jestem Cytat:
siostra tz ma syna 8 lat i widze jak on szaleje jak widzi inne dzieci [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42179372]ja się NIE powstrzymuję ![]() ja po prostu otwierałam okna jest tak gorąco, że ten wiatr nic nie robił złego bardzo ładne krzesło nie chce na rękach, bo gorąco Dorotka tak samoja też glanowa byłam ![]() dawaj linka do blogerki! buhahaha ![]() powodzenia ![]() gorączka po szczepieniu, bo tez i gorco na dworze, pewnie się nałożyło? piękna waga ![]() oooo robicie?no to jadą po bandzie ![]() --------------------- Dorotka wczoraj zaliczyła pierwszy raz basen Bokeh, Nemo podobało się BARDZO, ani nie pisnęła, Agatka jak była pierwszy raz to z lękiem aż jakaś pani wczoraj w szoku patrzy i mówi, że nie wierzy że się nie boi 40 minut w wodzie była, trochę ze mną, trochę w 4 byliśmy, trochę tylko z tatą a ja z Agu szalałam wzięliśmy ze sobą tam nosidło/fotelik, no i jak już wyszłam z nią z wody, wytarłam, zmieniłam pieluchę i na chwilę w nie wsadziłam - usnęła :d wkoło ogrom ludzi, hałas, muzyka, a ta padnięta.[/QUOTE] ![]() za basen moja tez uwielbia, ale teraz chodzimy nad jeziorko bo basen daleko, a jeziorko mamy czysciusienkie na miejscy sa 3 ale nie jestesmy pewni co do czystosci wiec jezdzimy dalej, mala uwielbia. chcialabym tak jak marsi chodzic na nauke plywania dla niemowlaczkow ibum, zimne oklady |
||
|
|
|
#3812 |
|
Rozeznanie
|
deszcz pada, delikatna burza a wieco co robiłam? myłam okna w sypialni bo odsłoniłam rolety i się przeraziłam
|
#3813 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co przegladasz?
|
|
|
|
|
#3814 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3815 |
|
Zakorzenienie
|
Chcecie sie posmiac?
![]() zobaczcie z jakimi problemami "ludzie" dzwonia na policje - wystarczy przeczytac sam tytul ![]() http://plock.gazeta.pl/plock/1,35710...anie.html?as=1 |
|
|
|
#3816 | |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, zobaczcie jakie jest ostatnio ulubione zajęcie mojego Dzikusa
![]() http://www.youtube.com/watch?v=vfx0t...ature=youtu.be zapomnialam wcześniej wrzucic ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3817 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
od razu mi się lepiej zrobiło.W jakich rozmiarach kupujesz na jesień/zimę? Cytat:
o matko - ja bym się bała że będzie tak robił bez mojego nadzoru.. szok.
|
||
|
|
|
#3818 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Idziemy jednak na basen |
||||
|
|
|
#3819 |
|
Rozeznanie
|
ale zdolniocha
Marsi jak ty masz czysto w mieszkaniu ( widziałam dopiero zdjęcie w kuchni)
|
#3820 | ||
|
Rozeznanie
|
Odp: Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Cytat:
jakby to zrobić żeby moi się obrazili? ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3821 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja sie pelzaniem Kuby podniecam ![]() miszcz z Niego! ![]() ![]() klask i:
|
|
|
|
|
#3822 |
|
Zakorzenienie
|
Potrzebuje porady ubrankowej
![]() Podpowiecie który mam wybrać sweterek? nie chcę kupić dwóch![]() (dla dziecka of course) A wiecie, że stała się dziwna rzecz? nic mi się z dorosłych ciuchów ostatnio nie podoba - to dobrze dla naszego portfela ale nie mogę się nadziwić.Sylwia : jak coś upolujesz, pochwal się. ---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Hm, moja gwiazda jeszcze na kolanka nie staje, jak do raczkowania - na razie przesuwa się siłą rączek i odpycha trochę nogami, ale pupa leży. Rączki ma mega silne. cały czas na baczność, jak tylko się obudzi. No i dźwiga się ale z leżenia na plecach, podpierając się na rączce jednej, na łokciu. Żeby dogonić Leosia mnóstwo pracy przed nami
|
|
|
|
#3823 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Babcia z Michałkiem na spacerze więc idę sprzątać bo mi wstyd jak wasze czyste wnętrza widzę ![]() Cytat:
Co zrobić kochana? Nie mam pojęcia bo my się nie staraliśmy o to specjalnie, oni sami na siłę problemów szukają
|
||
|
|
|
#3824 |
|
Zakorzenienie
|
Debrah nowy awatar?
|
|
|
|
#3825 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3826 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mąż już dawno kapitulował i śpi na kanapie ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3827 |
|
Zakorzenienie
|
Marsi
Pstryczku leżę, Ty jak coś wynajdziesz |
|
|
|
#3828 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3829 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale chyba musicie bramki na schody pozakladac bo strach dziewczyny mamy druga dolna jedynkę mąż wlasnie zauwazyl bo karmił wlasnie i przechodzi to u nas jak na razie bezbolesnie raz zdarzyly sie dwie sluzowate kubki jak pierwszy wyszedl |
|
|
|
|
#3830 |
|
Rozeznanie
|
Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Dziewczyny, powiedzcie, czy przez wszystkich ludzi którzy non stop zwracają uwagę że Oli nie siedzi i męczą mnie że mam go sadzać i bla bla, poprzewracało mi się w głowie, czy to powód do niepokoju? mamy 6,5 miesiąca, a mały nie jest w stanie utrzymać się nawet z podparciem. Mam się martwić? Idziemy do neuro na wszelki wypadek, ale nfz na 9 października, jaja jakieś...
Szaja jeszcze do Ciebie mam pytanko. Wrzucałaś tamtą książkę z ćwiczeniami, i jest tam takie polegające na podciąganiu do siadu i opuszczaniu. Mnie pediatra mówiła żeby tego nie robić bo mogę zaszkodzić. Jak to jest? Na rehabilitacji wspominali coś o ćwiczeniach do siadu? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3831 |
|
Zakorzenienie
|
Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
marsi alez Leo zasuwa!! Brawo!!
|
|
|
|
#3832 | ||
|
Konto usunięte
|
nie martw się, ja się jaram przewracaniem na boki
Marsi, brawo! Cytat:
super ![]() Cytat:
Co do tego - wiesz, to książka stara, więc też weź to pod uwagę - po prostu tego nie rób. Na reh. też nie robią, lekarze prawdzają tym tylko czy dziecko prawidłowo trzyma głowę Ale ogólnie książka w porządku bo ją obgadałam z reh Ćwiczenia do siadu - dziecko leży na plecach, kciuki pod kolanka (więc kolanka uniesione), złapać resztą dłoni za dziecka dłonie, przyciągnąć do kolanek i teraz taki ruch jakbyś wańkę-wstańkę miała - do przodu trochę i jednocześnie w bok,takie... kulanie się na pupie. |
||
|
|
|
#3833 |
|
Zakorzenienie
|
jedlismy obiadek, swoja droga cos ostatnio dziec mi podejrzanie pieknie je obiadki
, i poszla dwojeczka ![]() smierdziel niesamowity! zagladam w pampka a tam taki tyci-tyci, ledwo widoczny mikrusik! ![]() mam wrazenie ze im mniejsza qpka tym bardziej capiaca!
|
|
|
|
#3834 |
|
Zakorzenienie
|
Yellow: Moja też się nie utrzyma w siadzie w ogóle - od razu zwija się w kulkę, ewidentnie za słaby kręgosłup (sprawdziłam tylko raz i uczulam wszystkich by tego nie robili).
Jedyne co robi to z plecków się dźwiga do pól siadu bokiem z podparcie na boku. Więc się nie martwię, widzę, że się szykuje i ćwiczy. |
|
|
|
#3835 |
|
Konto usunięte
|
To co masz na stronach: 45, 47, 55, 57, 59, 61 (tylko akurat reh u nas siedzi z tyłu), 70 (bardzo ważne!), 74, 80, 103 - jak najbardziej. No i tam są też już większe dzieci niż nasze, więc to co niedozwolone u naszych, będzie ok przy starszych.
|
|
|
|
#3836 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() MARSI- o ja cie piernicze, jak zasuwa...... w szoku jestem ![]() PSTRYNIU, ty jak cos wynajdziesz to boki zrywac ---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- a co otwierania okien w aucie, to ja tez nie odsuwam na maxa, kiedys mnie zawiało, to głową ani wte ani we wte ruszyc nie mogłam..... tak samo w domu unikam przeciągów.... ja dzis na szybko zrobiłam zalewajkę z kiełbasą, ale mi smakuje cos tu dzis podejrzanie cicho
|
||
|
|
|
#3837 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Heloł, wróciliśmy z targu i byłam też na łowach lupowych, kupiłam sobie elegancką marynarkę czarną z h&m, czerwoną elegancką bluzkę z dorothy perkins, dwie jakieś takie zwykłe do latania i małemu czapeczke i wydałam 15 zeta, więc jestem zadowolona
![]() Cytat:
za obrotydowcip dobry ![]() Cytat:
![]() a pobrubione, to nieźle, doczytałam, w sumie mąż ma racje, za jednym zamachem pieluchy itd. u nas ze względu finansowych i mieszkaniowych będziemy musieli trochę poczekać na kolejne bobo Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42179372] --------------------- Dorotka wczoraj zaliczyła pierwszy raz basen Bokeh, Nemo podobało się BARDZO, ani nie pisnęła, Agatka jak była pierwszy raz to z lękiem aż jakaś pani wczoraj w szoku patrzy i mówi, że nie wierzy że się nie boi 40 minut w wodzie była, trochę ze mną, trochę w 4 byliśmy, trochę tylko z tatą a ja z Agu szalałam wzięliśmy ze sobą tam nosidło/fotelik, no i jak już wyszłam z nią z wody, wytarłam, zmieniłam pieluchę i na chwilę w nie wsadziłam - usnęła :d wkoło ogludzi, hałas, muzyka, a ta padnięta.[/QUOTE]brawo za pierwszy basen, super, ze się nie bała my sobie obiecaliśmy, zę raz w tygodniu będziemy chodzić z Filipem na basen, bo Filip też bardzo lubi. Mamy karnet z pracy męża to trzeba korzystać
|
|
#3838 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale ja na twoim miejscu tez poszlabym do lekarza tak dla swietego spokoju. i poszlam he he. mi to nie dawalo spokoju, mialam jakies "zle" przeczucia i jednak matczyna intuicja wygrala, niestety w naszym przypadku. lepiej pojsc i spr niz potem sobie pluc w brode ze czegos sie nie zobilo. byc moze bezie tak jak u nas albo u Szajki, reh i bedzie ok. a moze wszystko jest cacy i tylko taki egzemplarz Ci sie trafil ![]() z dosw - idz prywatnie do neuro bo jesli bedzie potrzeba rehabilitacji to trzeba zaczac ja jak najwczesniej, wiadoma sprawa. na nfz nawet nie masz co dzwonic raczej trzymma kciuki zeby wszystko bylo jednak ok ![]() a jak malego sadzasz to ma proste plecki czy wygiete w C? [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42184347]nie martw się, ja się jaram przewracaniem na boki Ćwiczenia do siadu - dziecko leży na plecach, kciuki pod kolanka (więc kolanka uniesione), złapać resztą dłoni za dziecka dłonie, przyciągnąć do kolanek i teraz taki ruch jakbyś wańkę-wstańkę miała - do przodu trochę i jednocześnie w bok,takie... kulanie się na pupie.[/QUOTE] padlam jest to cwiczenie wskiazce? bo jakos nie moge sobie go wyobrazic
|
||
|
|
|
#3839 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale on będzie przystojniak Cytat:
7 miesięcy ma. Raz małż sprawdził czy się utrzyma posadzony - leci od razu w kuleczkę, jak Debrah napisała. Fakt, zaczyna SIADAĆ, próbuje i raz mu się udało nawet dwie nóżki do przodu dać, ale utrzymać się siedząco nie utrzyma
|
|
#3840 |
|
Konto usunięte
|
Nie ma :/
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:24.

Dorotka tak samo

o matko - ja bym się bała że będzie tak robił bez mojego nadzoru.. szok.

głowa mi napiernicza tak, że 

klask i: