|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Rozstanie przez ubranie?
Witam,
Edytowane przez Roxana145 Czas edycji: 2013-08-15 o 16:36 |
|
|
|
|
#2 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Rozstanie przez ubranie?
Ten facet to idiota. Jest lato, gorąco. W co niby masz się ubierać? W długi rękaw? Cóż zdrożnego jest w ażurowym sweterku i szortach?
Daj sobie spokój dziewczyno z takim typem. Po 4 miesiącach robi Ci awanturę o strój, za dwa kolejne nie pozwoli wychodzić, bo go zdradzisz.
|
|
#3 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dodam tylko, że takie zachowania ze strony faceta poza głupotą dyktowane są tylko jednym - niepewnością. Im dziewczyna wygląda lepiej, tym bardziej robi w gacie, że ktoś inny się nią zainteresuje, bo widocznie sam wie, że niewiele jako człowiek może jej zaproponować. Mój TZ dla odmiany zacier ręce z radością gdy ktoś się za mną ogląda na ulicy i w kółko powtarza, że mogą mu mnie tylko zazdrościć bo jestem jego. Nie wyobrażasz sobie jaką ulgą jest odejście do faceta z takim podejściem, zakładanie co się chce i nie obawianie się, że będzie foch bo za dużo piersi pokazałaś A noszę się bardzo krótko
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Konto usunięte
|
Nie kazde szorty + cos na góre + obcasy wygladaja jak zwykly letni stroj. Moze chlopak autorki przesadził, a moze ona ze strojem.
Ja raz widzialam pijaną laskę biegnącą z rykiem za jej wkurzonym facetem, chyba po przyłapaniu jej na zdradzie, z tego co przez te chwile slyszalam. Tez miala szorty, obcasy i sweter, a wyglądała jak typowa tirówka, co sam jej powiedział ''spojrz na siebie, wygladasz jak prostytutka''. I zeby zastopowac oburzenie osob, ktore wszystko biorą 100% dosłownie, to zaznaczę: nie uważam że tak jest zawsze, wszędzie i o każdej porze. Pokazuje Wam tylko, ze nie wiemy kto przesadzil w tym wypadku. Sama ubieram glownie szorty, jakis t-shir i tenisówki i nie uwazam szortow za stroj wyzywający, ale w odpowiednim kroju, dodatkach, po skomponowaniu, mozna wyglądac wlasnie tak, jak chlopak autorki powiedział. |
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
Przecież to jakiś furiat.. nie daj się ustawiać, rób co Ci się podoba a nie czego on chce. Są granice. Zostaw gościa, nie warto się poświęcać czasu i nerwów dla dobrego humoru "Pana".Rozstanie nie będzie z powodu Twojego ubioru a jedynie z powodu braku szacunku.
|
|
#6 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jesli autorka faktycznie ubrała się tak To trzeba było powiedzieć 'kobieto, na głowę upadłaś?' a nie 'Ty dziwko!'. Tylko, ze oczywistym było, że nikt normalny tak nie wygląda i autorka raczej musiała przypominać tą panią ![]() A w tym wypadku facet powinien się cieszyć z seksownej kobiety. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Konto usunięte
|
Co za koleś. Rozumiem, że można się pokłócić o takie coś, ale żeby od razu obrażać się jak dziecko i zrywać (chociaż nie wiem nawet co to było). I ten sms: "Widzę, że zdecydowałaś. Twój wybór". Skręca mnie jak słyszę takie teksty. To podchodzi już pod szantaż emocjonalny. Daj sobie luz...
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nawet jakby szła z cyckami na wierzchu nie powinna od swojego faceta usłyszeć, że się nie szanuje i skoro nawet jego matka i jej ojciec stwierdzili, że strój jest ok to raczej nie przypominał takiego spod latarni. A NAWET jeśli przypominał, to reakcja faceta ujawniła wszystkie jego kompleksy i bałabym się, że to dopiero początek i tak jak już było wcześniej napisane, za dwa miesiące w ogóle nie będzie mogła wyjść z domu, żeby się czasami nie puszczała. |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Konto usunięte
|
Ema, ja nie usprawiedliwiam jego agresywnej reakcji. Mowie tylko, ze nie wiemy, czy to ona przesadzila z ubiorem, czy on z oceną tego ubioru. Slownictwo jakiego uzyl i kultura jaka pokazal tak czy owak budzi wiele do zyczenia.
---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Zadomowienie
|
Żaden, powtarzam żaden, strój nie uprawnia faceta do wyzywania kobiety od "dziwek" i tym podobnych.
Nie pasuje mu jak wygląda kobieta - ok, niech zwróci uwagę, ale kulturalnie. A nie z grubej rury, że się nie szanuje, bo założyła szorty i ażurowy sweter. I czy wyglądała tak jak pani na pierwszym zdjęciu, które wstawiła Ema czy tak jak na drugim, obojętnie. Są pewne granice, których się nie przekracza. Autorko, chłoptaś gbur, prostak, nie szanujący ludzi. Uciekaj od niego jak najdalej i zapomnij jak najszybciej o tym delikwencie. Tak będzie dla ciebie lepiej. |
|
|
|
|
#11 | |
|
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
jesteś z tym chłopcem 4 miesiące, a on już ciebie zaczyna ostro szkolić, jak masz wyglądać
potem będzie tylko "lepiej" Edytowane przez JanePanzram Czas edycji: 2013-08-09 o 16:24 |
|
|
|
|
#13 |
|
Raczkowanie
|
Koniecznie od niego odejdz. Skoro on juz po 4 miesiacach probuje Cie w taki agresywny sposob kontrolowac, to pozniej moze byc tylko gorzej.
Przemoc (emocjonalna i fizyczna) w zwiazkach bardzo czesto zaczyna sie od tego, ze jedna osoba narzuca drugiej jak ma sie ubierac. Sposob w jaki Cie traktowal podczas i po calym zajsciu jasno pokazuje jego brak szacunku do Ciebie i jego ogromna niedojrzalosc emocjonalna. Na tym etapie ten czlowiek jest niezdolny to stworzenia zdrowego, cieplego zwiazku; zaslugujesz na znacznie wiecej niz on moze Ci dac. |
|
|
|
|
#14 |
|
Moderator
|
Ciekawa strasznie jestem co Siurniety Krolik doradziłby w tej sytuacji
![]() Autorko - uważam że Twój chłopak jest co najmniej niepoważny, spotykacie się dopiero 4 miesiące, a on już ma tupet dyrygować Ci jak masz się ubierać. Nie zapowiada się ciekawie. W tej sytuacji nie ma Twojej winy i nie waż się do niego pierwsza odzywać
|
|
|
|
|
#15 |
|
Zakorzenienie
|
takasobie93 - jeśli jej ojciec uznaje, że ładnie wygląda, to nie, ona nie wyglądała na tirówkę - pomyśl logicznie kobito, zanim posta napiszesz
Edytowane przez JanePanzram Czas edycji: 2013-08-09 o 16:21 |
|
|
|
|
#16 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ---------- To chyba watek zle przeczytalam, przepraszam, myslalam ze jego mama kręcila nosem na ten stroj. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Przyczajenie
|
Słuchajcie
Edytowane przez Roxana145 Czas edycji: 2013-08-15 o 16:37 |
|
|
|
|
#19 |
|
Zadomowienie
|
No i dobrze mówisz Autorko, nie pozwól, żeby jakiś pierwszy lepszy typ brał się za zmienianie ciebie, tym bardziej, że strój jak najbardziej adekwatny do pogody. Miałaś w golfie i kozakach przylecieć czy co?
Poza tym to nie pierwsza taka akcja, więc ja bym się nie zastanawiała, tylko podziękowała panu za te cztery miesiące i zwiała. |
|
|
|
|
#20 |
|
Zadomowienie
|
Autorko daj sobie spokój, bo niedługo to Ci będzie mówił w jaki sposób masz leżeć. Tacy ludzie bardzo rzadko się zmieniają
Edytowane przez vouvray Czas edycji: 2013-08-09 o 16:28 |
|
|
|
|
#21 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kochana, to nie jest Twoja wina, nie trac czasu na poczucie winy ani na zastanawianie sie nad tym czy mial racje czy nie. Chlopak ma ogromne problemy emocjonalne, jesli probuje Cie kontrolowac na kazdym kroku. Jego brat rowniez. Po prostu zerwij kontakt z nimi i tyle. Sposob w jaki on Cie traktuje nazywa sie przemoca psychiczna! |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Zakorzenienie
|
Mam nadzieję, że nie zamierzasz go przepraszać, ugłaskiwać i do niego wracać...?
|
|
#23 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie dość, że mądra, to jeszcze seksownie ubrana a co do autorki, to skoro tata pochwalil Twój strój to napewno nie było tak źle chłopak powinien byc dumny a nie sceny robic
|
|
|
|
#24 |
|
Konto usunięte
|
Autorko, słusznie robisz, że nie dajesz się w ten sposób traktować.
Facet powinien się cieszyć, że ma atrakcyjną kobietę za którą oglądają się inni, a nie traktować jak śmiecia czy prostytutkę. Jeżeli naprawdę mu się coś nie podobało w Twoim wyglądzie, to mógł kulturalnie zwrócić na to uwagę a nie tak... Ja będąc ostatnio z TŻ nad jeziorkiem poszliśmy sobie na spacer. A że było gorąco to chodziłam w krótkiej spódniczce i w staniku od kostiumu kąpielowego. Przechodzący faceci gapili mi się akurat na biust i ja się tym wkurzyłam, a TŻ się tylko roześmiał i powiedział: a niech się gapią i mi zazdroszczą bo one są tylko moje ![]() I to jest normalna, zdrowa reakcja. |
|
|
|
|
#25 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
nie mozesz opierac wszytskiego na slowach ale czy choc raz zastanowilas sie co on chce ci powiedziec? czy tylko zamykasz sie bo bola cie jego słowa postanowilas obrazic sie na amen za krótko jestes na tym świecie żeby mówić że nie wiem jak cie zranił wiedz mi że można duż obardziej człowieka zranic słowa są tu najmniej raniacym czynnikiem pamiętaj tylko jedno. najbardziej bolą złe słowa od najlbiższej nam osoby. Niestety to one najczęściej mówią nam je byśmy nie usłyszeli ich od całkiem obcych po prostu brak słow, tak czułam się wczoraj winna... moja mama caly czas mi mówi że nawet jeśli jego zdaniem źle wyglądałam, nie miał prawa użyć takich słow, tata kaze sie nie odzywac do niego... a jego brat uwaza ze robie mu na zlosc, a wszystko sie zaczelo od tego gdy pierwszy raz ubralam obcasy... miny robil |
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ps. jeśli możesz to spytaj owego braciszka - słowa możesz wybaczyć, ale jakie znajdzie wytłumaczenie na: brak szacunku, agresję, histerię, ograniczanie drugiej osoby? To nie są słowa o których tak pięknie pisał, tylko czyny. Czyny, któe Twój chłopak zademonstrował. Edytowane przez _ema_ Czas edycji: 2013-08-09 o 16:57 |
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A kolesie, którzy mają paranoję na punkcie czyichś dekoltów czy obcasów często sami mają coś za uszami.
|
|
|
#29 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie. Facet ma prawo mieć jakieś preferencje w tych kwestiach, w końcu ubiór np. może być dyktowany religią czy innymi zasadami i sam fakt, że uważa, że np. mini są niestosowne jeszcze nie świadczy o nikim źle. Ale jak się ubiór partnerki nie podoba, to się o tym mówi, a nie wyzywa, upokarza i zawstydza, stosując tzw. slut shaming, czyli wmawianie Ci, że jak nosisz szorty, to jesteś zdzirą. Masz prawo nosić co chcesz, ktoś ma prawo uważać, że jesteś kompletnym bezguściem, ale nikt nie ma prawa traktować Cie jako przedmiotu i uprzedmiotawiać, sugerować, że w jakimś stroju nie zasługujesz na szacunek.
Według mnie, osobiście, krótkie szorty, ażurowy sweter ze stanikiem pod spodem i obcasy to strój, który zdecydowanie odsłania za wiele ciała. I wiesz co? Nigdy nie przyszłoby mi do głowy, żeby sugerować, że ktoś, to się tak ubiera, nie zasługuje na szacunek, nie wspomnę o wyzwiskach. NIKT nie ma prawa Cię upokarzać. NIKT. I naprawdę, nawet gdyby Cię ojciec od dziwek wyzwał a matka chciała wydziedziczyć, i nawet gdybyś miała na sobie mini, kabaretki i gorset i cycki na wierzchu, to i tak Twój facet nie miałby racji. Bo NIKT, powtarzam NIKT nie ma prawa Cię tak traktować. Także nie szukaj poparcia dla Twojego stroju, tylko zrozum, że Twój facet to obrzydliwy typ, według którego ktoś może nie zasługiwać na szacunek, bo ubierze się czy wygląda nie tak.
|
|
#30 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:37.

A noszę się bardzo krótko