|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42184512]To co masz na stronach: 45, 47, 55, 57, 59, 61 (tylko akurat reh u nas siedzi z tyłu), 70 (bardzo ważne!), 74, 80, 103 - jak najbardziej. No i tam są też już większe dzieci niż nasze, więc to co niedozwolone u naszych, będzie ok przy starszych.[/QUOTE]
dzia!!! bede miec chwilke to rzuce okiem |
|
|
|
#3842 |
|
Zakorzenienie
|
byłam, kupiłam te koturny
miętowe. ale mam w nich NOGI!!!!!!! ---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- aha, wiecie, co dzisiaj bąbel zrobił? ![]() robiłam mejkapa w łazience a młody został w salonie, po czym paczę, młody przy moich nogach i tak się patrzy w pralkę, paczy, paczy, paaaaaczy, paaaaaaaaaaaaaaczy, zaczęła mu główka lecieć i mi prawie zasnął
|
#3843 |
|
Zakorzenienie
|
Marta, tylko krzesełka w tej cenie są już niedostępne tam, gdzie kupowałam... Niestety.
Kupowałam na agito.pl i chyba wzięłam jedną z ostatnich sztuk, bo po zakupie były jeszcze dostępne, a jak zajrzałam kilka godzin później, to już niestety nie było ich.
|
|
|
|
#3844 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42184512]To co masz na stronach: 45, 47, 55, 57, 59, 61 (tylko akurat reh u nas siedzi z tyłu), 70 (bardzo ważne!), 74, 80, 103 - jak najbardziej. No i tam są też już większe dzieci niż nasze, więc to co niedozwolone u naszych, będzie ok przy starszych.[/QUOTE]
A Szajopedio powiedz - od kiedy warto robić takie ćwiczenia, kiedy już trzeba dziecko wspomóc? Czy mam je robić czy czekać? [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42185234]Nie ma :/[/QUOTE] czego nie ma, nie zajarzyłam? Cytat:
A co do dziecia : ---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- Wrzuciłam Wam jedno foto ślubne - które znalazłam tam gdzie te inne stare zdjęcia, w moim starym profilu na wizażu :P (szkoda, że nie da się skasować, uh), w każdym razie : enjoy! Tutaj z kolei widać, ale młodzi byliśmy ( ja lat 20 bez dwóch tygodni, Tż 21:P)
|
|
|
|
|
#3845 |
|
Zakorzenienie
|
Debrah, pół na pół, bo on na czworaka staje już pewnie, ale żeby się przemieścić to opuszcza się na brzusio
wieczorkiem wstawię filmik z "pogoni" za kotą ![]() aha, dzisiaj byłam się pytać o te soczewki, w 3 salonach w jednym mnie gościu tak chamsko potraktował że chciałam mu szczelić, a w jednym bardzo fajna babeczka i powiedziała, żebym się zarejestrowała na za-kontaktowani.pl i są zniżki na soczewki i mam wrócić z bonem rabatowym, dostałam 25% na 2 opakowania soczewek. Wizyta dopasowująca soczewki - 50zł, pójdę po 25sierpnia, na urodziny se soczewki machnę ![]() ---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- Debrah, kogo masz w av?
|
#3846 |
|
Zakorzenienie
|
Lady, u Debrah w av jest Keira Knightley.
|
|
|
|
#3847 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do chamskiego traktowania: nigdy nie pojmę jak można chamsko traktować kogoś komu się chce coś sprzedać przecież - obłęd. Na filmik czekam, ciekawa jestem jak się przemieszcza, nie mogę się doczekać jak moja tak będzie
|
|
|
|
|
#3848 |
|
Zakorzenienie
|
Black : pokazałabyś nam cześciej Oliwkę
czasem podglądam na fb![]() Macie już film ze ślubu? I jeszcze pytanie makijażowe: jak zrobić, żeby efektownie wyglądało : kreskę na dole, taką która jest wyciągnięta dalej i u góry wówczas też kreska jest - i te dwie kreski góra i dół są wyciągnięte w górę i równoległe do siebie? kurdę nie wiem czy wiesz o jaki makijaż mi chodzi. Bawiłam się ostatnio, ale nie wiem czy mi to dobrze wyszło, robisz tak czasem? |
|
|
|
#3849 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Dziewczyny co do braków mleka w rossie, to nie wina obsługi bo my nie zamawiamy towaru, tylko komputer ! A to że go nie ma to mogą być różne przyczyny.
Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#3850 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
po co ja weszłam na deezee
|
|
|
|
#3851 |
|
Zakorzenienie
|
Debrah, wstawiłam przed chwilą do klubu Oliwę i jedno ślubne właśnie.
Co do filmu, to tak - już mamy. ![]() A co do kreski, to nie bardzo kumam. ![]() Hope, co kupiłaś?
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-08-09 o 14:59 |
|
|
|
#3852 |
|
Lurker ;)
|
Mialo byc chlodniej i dupa, glowa az mnie od tego goraca boli ;/
Chcialam pytac, ktora moja wyplate zwinela, ze jej na koncie jeszcze nie ma ale pacze teraz i jest I fajnie sie paczy az szkoda wyplacac ![]() Dziec mi sie od 2 h!
|
#3853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3854 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a jakie krzesełko zamawiałaś i gdzie? Cytat:
też ostatnio patrzyliśmy zaczymś na balkon, i fajny zestaw był w biedrze, bo była tak jakby połówka stołu która przykręcała się do ściany i jakby się chciało mieć więcej miejsca to można tylko blat opuścić i jest git Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za ząbekCytat:
Filip zasnął, to może ogarne troszkę chałupe, ale taaak mi się nie chce w ogóle byliśmy na tym targu i jak wracaliśmy to tak wiało, że aż mi się zimno zrobiło ---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ---------- Cytat:
![]() pięknie śpi
|
|
#3855 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko zasnęło o 14:00, wstało o 14:30, nie zdążyłam nawet jej wziąć, bo coś się krzątałam naokoło, ogarniałam półkę, nagle cisza - patrzę, a ta znów śpi.
I na razie nie zamierza wstawać.
|
|
|
|
#3856 |
|
Zakorzenienie
|
Black jeszcze nic ale tak mnie tyle kusi
---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ---------- te mi się tak picze podobają! http://deezee.pl/trendy/odwykowe_spr...pu_bootie.html to kurna 38 jest ale o pół centymetra za duża wkłądka, nietypowo tak!!! widziała gdzies któraś podobne? |
|
|
|
#3857 |
|
Zakorzenienie
|
debrah, ja 7 lat robie w handlu i wierz mi, ze nigdy mi sie nie zdarzylo byc chamska do klienta - mimo, ze przez te 7 lat na naprawde duzo ludzi sie natknelam, nieraz wylam na zapleczu no ale kurde.... a ten autentycznie wszystkie odpowiedzi miedzy slowami - i tak Cie na nie nie stac to po co sie w ogole pytasz
Pietraszkowi od czolgania sie zrobily odciski na paluszkach!!!!!!!! co mam z tym zrobic???!!!
|
#3858 |
|
Zakorzenienie
|
Pytanie : jak często odkurzacie/myjecie podłogę przy przemieszczającym się dziecku? Jak często myjecie dziecku rączki?
?
|
|
|
|
#3859 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
A ja mogę prosić o linka do bloga Blogerki ?
Czika niesamowita, nawet pod drzewkiem gorąco jest Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#3860 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba idzie burza!!
|
|
|
|
#3861 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze, my musimy zaczac czesciej, niby u nas sie nie nosi tak bardzo, ale jak on wszedzie smiga teraz to masakra, mysle, ze co 2 dni starczy, bo teraz to raz w tyg i to zdecydowanie za malo
|
#3862 |
|
Zakorzenienie
|
No własnie ja myję co drugi dzień, nie wiem czy codziennie powinnam?
|
|
|
|
#3863 |
|
Zakorzenienie
|
Dołączam do wątku z moją Małą Styczniówką
![]() Zuzia już stoi i powoli uczy się chodzić. Póki co za rączkę i po meblach, ale pierwsze koty za płoty.
|
|
|
|
#3864 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a myje roznie, co 3 dni. najbardziej upackana podloga jest w salonie gdzie je, wypadaloby myc tam podloge po kazdym jedzeniu ![]() raczki myje zawsze rano a potem to roznie, niestey moj delikatnie mowiac nie przepada za myciem lapek ![]() Debrah - szajka opisywala cwiczenie i pytalam sie jej czy jest to cwiczenie w tej ksiazce ze świastaka nie ma
|
|
|
|
|
#3865 |
|
Zakorzenienie
|
Dodałam jeszcze 2 ślubne.
Gotuję brokuł do obiadu - czy mogę dac małej do rączki jeśli nie siedzi czy za duże ryzyko? |
|
|
|
#3866 | |||
|
Zakorzenienie
|
Codziennie tylko w gorące dni, kiedy maluch się poci.
Można wtedy nawet dwa razy dziennie, jeżeli dziecko tego wymaga. Inaczej codziennie tetrówką zmoczoną w wodzie z płynikiem tylko twarzyczkę, pipku, dupku i rączki. Kąpać co drugi dzień można spokojnie, przynajmniej tak mi mówiła położna. Byle nie rzadziej. ---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ---------- Cytat:
Staram się by dzidziak śmigał po kocu rozłożonym w salonie. Rączki myję bardzo często. Najczęściej wodą, pod kranem, szybcikiem, ale zdarza się, że tylko przetrę chusteczkami. ---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ---------- Cytat:
![]() Mój skarb śpi 2 razy dziennie po pół h, a potem jak jej nie wyjmę z łóżeczka, to sama się próbuje ewakuować
|
|||
|
|
|
#3867 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dziec mi dzisiaj lizal podłoge w kuchni- mam deski lakierowane, te sęki strasznie mu sie spodobały i chciał je zjesc a teraz grzecznie husia sprzedałam kolejne ubranka za małe, bede miec na następne zakupy dla małego ![]() LADY- poziom kultury niektórych sprzedających osiągnął dno ![]() o Jezusie, ale duchota.... zachmurzone, ale 28 stopni, siedzie i płyne,..... niech wreszcie popada niech nawet burza bedzie bo sie roztopie.....
|
||
|
|
|
#3868 |
|
Zakorzenienie
|
o, nowa mama! hello! co tak pozno u nas?
ocholibka, to my balaganiarze wydaje mi sie, ze spokojnie co drugi dzien mozna ![]() oglaszam ze - sprzatnelam na Fewciowy balagan! tylko kuchnie z jadalnia zostawilam malzowi starlam kurze,pranie sie pierze, babeczki w piekarniku (tylko babeczki a sajgon w kuchni jakkbym co najmniej kolacje prezydentowi stawiala) podloga odkurzona i umyta, dziecie spi ![]() ---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ---------- debrah, no ja dzisiaj tez chcialam Pietraszkowi dac brokula, ale dostanie drugi dzien arbuza. a jakbys jej dala z reki? bo moj to nie kuma, ze trza wsadzic zarelko z reki do buzki, ale jak podam z mojej reki to ciamka ladnie
|
#3869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziecko kąpię codziennie. Witam na wątku
|
|
|
|
|
#3870 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie podłogi też codziennie myję, bo pers, york i beagle po podwórku biegają,
a później kurde łażą po podłodze ![]() Widzisz, odpowiedziałam na pytanie konkursowe, a drugie sama sobie stworzyłam ![]() Co wygrałam?!
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:14.

miętowe. ale mam w nich NOGI!!!!!!! 
Kupowałam na agito.pl i chyba wzięłam jedną z ostatnich sztuk, bo po zakupie były jeszcze dostępne, a jak zajrzałam kilka godzin później, to już niestety nie było ich.

( ja lat 20 bez dwóch tygodni, Tż 21:P)
wieczorkiem wstawię filmik z "pogoni" za kotą
w jednym mnie gościu tak chamsko potraktował że chciałam mu szczelić, a w jednym bardzo fajna babeczka i powiedziała, żebym się zarejestrowała na za-kontaktowani.pl i są zniżki na soczewki i mam wrócić z bonem rabatowym, dostałam 25% na 2 opakowania soczewek. Wizyta dopasowująca soczewki - 50zł, pójdę po 25sierpnia, na urodziny se soczewki machnę 

głowa mi napiernicza tak, że 

za ząbek