|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
![]() ja też muszę dać na wstrzymanie z tym allegro. Albo młodemu coś kupuję, albo sobie ciuchy używane, a za małe sprzedaję ![]() wczoraj listonosz przekazał że dziś paczka do odebrania i przez niego TZ sie dowiedział \Cytat:
i tylko po to żeby mu podać i znowu zwalić ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a ja blogerką zachwycona ![]() Cytat:
Dawid wstał o 5, o 6 na chwilę zasnął z nogami na mojej głowie i główką przy moim brzuchu i tz go obudził jak do pracy szedł, teraz znowu śpi ... Black wróciłaś do łóżka? ![]() Dziękujemy za wczorajsze buziaki
|
||||
|
|
|
#3752 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Mojemu szogunowi coś się przestawiło, wstała przed 6 i wyspana ani myśli spać. Grasuje. Na łóżku w nocy się rozpycha, ze hej, w nogach ląduje i w poprzek. Gdzie mój noworodek ja się pytam ?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3753 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Cytat:
ciągle z Tobą, tylko już niemowlę, a za chwile dziecko
|
|
|
|
|
#3754 |
|
Zakorzenienie
|
Kija gratulacje dla zdolnej Ani! Mała moja też wczoraj Zasnela z nogami w górze ![]() Meneq trzymam kciuki żeby tym razem kolacja doszła do skutku. Charliz nasze noworodki urosły ![]() Ja też poproszę link do bloga Blogerki też się pozachwycam,a co! ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 07:38 ---------- Poprzedni post napisano o 07:35 ---------- Nomen daj znać co gin powiedział ![]() Cała jak noc po szczepieniu? Badzia dla Zosi! Jak to zrobiłaś?Marsi napiszesz proszę jak zrobiłaś ta sałatkę z kozim serem? Ładnie proszę ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3755 |
|
Rozeznanie
|
Hello
Ejjj, ja też chcę linka do bloga Blogerki ![]() Dzisiaj ledwo otwarłam oczy a już t. mnie wkurzyła. Jestem zła bo musimy tam jechać no ale to też troszke w naszym interesie więc nic nie mówię. Ja nie wiem tylko dlaczego rodzice tż muszą być tacy problematyczni? Powiedzieliśmy że pojedziemy jutro z rana, bo po pierwsze ja idę dziś na warsztaty slalomowe i będę zmęczona a po drugie ostatnio jechaliśmy w piatek wieczorem i dotarliśmy bardzo późno a ja na drugi dzień byłam nieżywa. No i chcę wrócić też jutro wieczorem bo na niedzielę mamy plany i nie mam zamiaru ich zmieniać. Więc t. dzwoni od rana do tż żeby mu wytłumaczyć że oni sobie życzą żebyśmy byli dziś i zostali do niedzieli a nasze plany traktują jak wybryki nastolatków. O niedoczekanie, niech tylko do mnie zadzwoni. Oni wiecznie podważają nasze zdanie. Poza tym wizyta u nich wygląda tak ze na siłę nas rozdzielaja bo ciągle wyszukuja tżtowi cos do roboty w efekcie nie możemy iść nawet na spacer a ja nie mam czasu na nic bo zajmuje się małym a nie ma kto mi pomóc. Dlatego chcę tam być tylko tyle ile muszę. Nie znoszę tych ludzi, są naprawdę dziwni, albo może raczej szurnięci. To jest ostatnia wizyta tam na najbliższe 100 lat - jedziemy tam jeszcze we wrześniu ale wtedy ich nie będzie więc to rozumiem. |
|
|
|
#3756 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Cytat:
I czemu tż nie odmówi im choc trochę pomocy i nie poświęci Wam czasu? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3757 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Czesc Kochane.
Noc po szczepieniu srednia, Julasek spal bardzo niespokojnie w efekcie czego obudzila sie o 2 i marudzila do 5. Prawie cala noc nie spalam, bo co chwile do niej wstawalam. Byla mocno goraca, a termometr pokazywal, zd temp jest ok, nie wiem o co kaman. Dalam jej ten pedicetamol i troche sie wyciszyla, zasnela po 5 a o 7 juz wyspana. Narazis nie marudzi jakos specjalnie, wiec mam nadzieje, ze najgorsze za nami, oby! Dziekuje za troske Pozniej wrzuce jakiex Julaskowe fotki.W nocy byla mega burza i czika odeszla.. dzisiam da sie zyc, wiec bede sprzatac itp. Widzialam, ze w nocy imprezka tu byla ![]() Naadrobilam Was, ale przepraszam, ze nie pocytuje, ale nocka troche odczuwalna Odezwe sie pozniej, milego dnia bez cziki, buzka
|
|
#3758 |
|
Zadomowienie
|
Yellow, dla tesciow:
Neti, cieszę się, ze coś ruszyło i bez syropu. Tak sobie myślę, ze trochę czasu trzeba, bo po tym syropie organizm się przyzwyczaił i nie będzie od razu tak hop siup regularna kupka. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3759 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za obrótu nas spanie do 11 przeszło do lamusa, dziś pobudka o 8
|
|
|
|
|
#3760 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Ja standardowo poszłam spać z Domcią - wczoraj o 20:30 i wstałam przez 7 i jestem padnięta!Cytat:
dla Dadiego za kupę do sedesuNeti kciuki trzymam za kupę Antosia
|
|
|
|
|
#3761 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Cytat:
Moj dziec jeszcze śpi.... ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3762 |
|
Zakorzenienie
|
Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
|
|
|
|
#3763 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() BLACK- żartujesz z tym dzieciątkiem, prawda? sie tż rozpędził, że ho ho ho ![]() FEWCIU- a mówiłas, ze Blaneczka nic, a tu prosze- niespodziewanka ![]() HOPE- ja tez musze dostac bana na all, bo w koncu przepuszcze całą kase jaką młdoy dostał na chrzzciny, usprawiedliwia mnie tylko to, że wszytkie zakupy są dla niego ![]() KIJA- brawa za obrót dla Ani ![]() YELLLOW- zacisnij zęby i olej ich, ostatni raz dasz rade LENOVA- trzymam kciukiz a podróż' u nas nocka jakotako, choc duszno było niesamowicie, miałam w sypialni 31 stopni |
||
|
|
|
#3764 |
|
Zakorzenienie
|
Czy ja tez moge prosic o namiary na blog blogerki?
|
|
|
|
#3765 | |||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
nie, raczej nie, ale w upały owszem Cytat:
tsk! Cytat:
![]() możliwe, że np. skład jest zmieniany albo brakło składnika do produkcji i stąd braki, miałam tak kiedyś z Bebiko, nie było 3 i 4 nigdzie ze 2 tygodnie, producent dał info na stronie Cytat:
no tak, dzień bez przygód to dzień stracony ![]() Cytat:
ode mnie też buziaki! Cytat:
ślicznie Cytat:
jaka delikatna, subtelna mamusia: muszę jej wcisnąć mleko |
|||||||
|
|
|
#3766 | ||||
|
Zakorzenienie
|
hejka!
bosz, dzisiejsza noc byla chba najbardziej czikowata ze wszystkich, zero tlenu w powietrzu, z.e.r.o.!!! jak wstalam to czulam sie jak sloik miodu od srodka, cala sie lepilam. ale przeszla juz burza, popadalo nawet niezle i jest uwaga - 20 stopni Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
aha, przypomnialo mi sie... pisalas ze dajesz antoniemu sok marchwiowy Cytat:
![]() zdolniacha! ![]() wow, niezle go trzepnelo! ![]() -------------- obnizilismy lozeczko. jejciu, jak nisko teraz klasc malego
|
||||
|
|
|
#3767 |
|
Zakorzenienie
|
No wlasnie lenova jak pogoda?
Jesli czika nie odpuscila, to podluz pod plecy len i ubierz w cos mozliwie najbardziej przewiewnego. Wachlarz jak najbardziej. Polecam tez zawinac w reczniki takie worki z zelem, ktore uzywa sie w przenosnych lodowkach i tym mozesz okladac Blanke. Natomiast jesli chcesz spryskiwac woda, to pamietaj by natychmiast wytrzec. Inaczej bedzie niepotrzebnie woda ze skory odparowywac. |
|
|
|
#3768 |
|
Zakorzenienie
|
Pstryczku...ale pediatra kazala dawac surowy:banghead:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3769 |
|
Zakorzenienie
|
Czyli uważacie, że to głupi pomysł?
Jego argument jest taki, że - dzieci byłyby w podobnym wieku (jakieś 1,5 roku różnicy tylko), poza tym odchowalibyśmy dwójkę za jednym zamachem i potem byłyby spokój. Doszedł do wniosku, że jak będziemy za długo czekać, to Oliwka zostanie jedynaczką, bo będzie nam "zbyt wygodnie", jak już podrośnie. A do łóżka wróciłam, bo na razie mąż mi nic nie zrobi, biorę tabletki przecie. ![]() Meneq, na razie jestem na nie = w chwili obecnej nie chcę, może za jakiś czas (nieokreślony) się to zmieni, ale teraz mówię nie. Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-08-09 o 09:19 |
|
|
|
#3770 | |||||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
jest tak gorąco, że ten wiatr nic nie robił złego Cytat:
bardzo ładne krzesło Cytat:
Dorotka tak samoCytat:
ja też glanowa byłam ![]() dawaj linka do blogerki! Cytat:
![]() powodzenia ![]() Cytat:
piękna waga ![]() Cytat:
robicie?Cytat:
![]() --------------------- Dorotka wczoraj zaliczyła pierwszy raz basen Bokeh, Nemo podobało się BARDZO, ani nie pisnęła, Agatka jak była pierwszy raz to z lękiem aż jakaś pani wczoraj w szoku patrzy i mówi, że nie wierzy że się nie boi 40 minut w wodzie była, trochę ze mną, trochę w 4 byliśmy, trochę tylko z tatą a ja z Agu szalałam wzięliśmy ze sobą tam nosidło/fotelik, no i jak już wyszłam z nią z wody, wytarłam, zmieniłam pieluchę i na chwilę w nie wsadziłam - usnęła :d wkoło ogrom ludzi, hałas, muzyka, a ta padnięta.
|
|||||||||
|
|
|
#3771 |
|
Zakorzenienie
|
Ja rano wczoraj do męża powiedziałam, że jeślibyśmy mieli lepszą i stabilniejszą sytuację finansową to też bym chciała już drugie dziecko - i tak nie przesypiam nocek, jestem do tego przyzwyczajona, więc dałabym radę i przy drugim dziecku. A tak jak już się odzwyczaję, o ile Domcia zacznie przesypiać nocki, może być mi znowu ciężko
A poza tym, to co Black, napisała - mała różnica wieku, odchowane za jednym razem. Same plusy Tylko tej kasy brak
|
|
|
|
#3772 | |||||
|
Zakorzenienie
|
ja tez chcem
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
e tam, ja sie ciesze razem z toba ![]() aaaaa, takie buty... Cytat:
![]() no widzisz jaka zdolna dziewuszka z niej ![]() Cytat:
![]() ---------- wczoraj po kaszce chcialam uspic mlodego ale widze ze nie bardzo do spania, jeszcze maz wrocil z dworu to juz w ogole szal wiec polozylismy go na lozku i tak sie wscikal, taki zaciesz. juz nie mialam go sily nosic wiec sie polozylam obok niego, poglaskalam po poliku i zasnal. |
|||||
|
|
|
#3773 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Cytat:
po ślunsku jest chica tak się czyta jak pisze ale potem uległo to spolszczeniu ![]() Cytat:
![]() plisssssssss ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja też chcę bloga BLOGERKI !
|
|
#3774 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja też nadal sama zasypia po pół godzinnym przewalaniu się po całym łóżku
|
|
|
|
|
#3775 |
|
Zakorzenienie
|
Wsadziłam moje bejbi do Magnusa i jest zabawa.
Podoba jej się. Chyba będę mogła w końcu ugotować w spokoju obiad, hehehe.
|
|
|
|
#3776 |
|
Rozeznanie
|
Ten upał nas wykończy, mała maruda spać nie mogła wczoraj, ciągle męczona. Wczoraj was nadrobiłam ale nie miałam siły się odzywać. jeszcze musiałam w ten upał o 12 jechać mężowi kupić i zawieść śrubę bo mu się urwała, ponad 20 kolców w jedną stronę, naszczęście lenka zasnęła jak wyjechałam z miasta. taki upał że ustawiłam na 18 stopni a przez szybę grzało że było z 30, nie włączam konkretnej klimy bo lenka ma już katar od tej jazdy ze mną. siedzi z przodu.
Byliśmy w tamtym tyg na szczepieniu, mała przez 1,5 msc przybrała tylko 600g, lekarka kazała ją trochę podpaść, tylko jak? jak ona nie chce jeść. mleko pije tylko na śpiocha, deserki jogurciki tak, obiadki żadko. chguda nie jest tylko taka drobna. Jak u waszych dzieci z jedzeniem w ten upał? u nas przeważnie picie. Debrah ile twoja Amelcia waży? Jak długo będzie trwał ten lęk separacyjny? u mnie jest tragedia, z nikim nie zostanie, do babci pójdzie oczywiście jak jestem w pobliżu i mnie widzi, nawet jak tż ją weźmie to trochę się pobawi i mnie szuka. Black Lenka uwielbia lizać moje ramię, oczywiście spocone ![]() Pstryczku twój Dżejkob jest zarąbisty, Lenka ma do kąpieli taką żabę nakręcaną, pełza podobnie jak Kubuś ![]() Gratulacje dla zębolków, u nas łysa szczęka ![]() Sylwia Fajnie że mąż odzywa się ludzkim głosem, jestem ciekawa co on sobie myśli boi już nie jest chyba taki pewny siebie, trzymaj się tak dalej.
|
#3777 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42179372]
--------------------- Dorotka wczoraj zaliczyła pierwszy raz basen Bokeh, Nemo podobało się BARDZO, ani nie pisnęła, Agatka jak była pierwszy raz to z lękiem aż jakaś pani wczoraj w szoku patrzy i mówi, że nie wierzy że się nie boi 40 minut w wodzie była, trochę ze mną, trochę w 4 byliśmy, trochę tylko z tatą a ja z Agu szalałam wzięliśmy ze sobą tam nosidło/fotelik, no i jak już wyszłam z nią z wody, wytarłam, zmieniłam pieluchę i na chwilę w nie wsadziłam - usnęła :d wkoło ogrom ludzi, hałas, muzyka, a ta padnięta.[/QUOTE]no ale Nemo jednak gorsze niż w rudzie, tylko, że wy macie blisko no Hania też się ani troche nie boi! co lepsze zanurza buzie w wodzie i puszcza bąbelki mam filmik potem może wstawię I też zjadłą prawie cały słoiczek obiadku gdzie rzadko się to zdarza, a potem kima w tym hałasie i nic jej nie przeszkadzało
|
#3778 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tam nie widze, zeby u nas bylo choc troche chlodniej
![]() Przyszly pieluchy!!!!!!!! Ogolem jestem zla bo sie dobijala listonoszka i mi mlodego obudzila a pewnie bysmy spali jeszcze z godzinke, bo zazwyczaj tak wlasnie robimy (wstajemy o 6, o 8 idziemy spac na 2,5godz jeszcze) ale pieluchy super ![]() Buuuuu babel placze ale jestem glodna!Dziekujemy za sliczne miesieczne zyczenia ![]() Zocha, Dadus, buziak za kupy w nocniki / kibelki!!! Ostatnio Pietraszko sie tak chowa z kupsztalkami ze nawet nie slychac ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3779 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry, my niedawno wstaliśmy, ale już jesteśmy prawie zebrani. tylko zrobie małemu inhalacje,sama cosik zjem i wyruszamy na targ, po jakieś warzywka bo dzisiaj dzień targowy. Nie pisać za dużo proszę.
buziaki
|
#3780 |
|
Rozeznanie
|
Marta ja też sobie sprawiłam nowy odkurzacz bo już ku...icy dostawałam przy odkurzaniu, zaznaczam dywan i malutkie o umęczyłam się jak świnia
mam zelmera syriusa z turboszczotką.co do krzesełek ja zamawiałm, płaciłam 210 zł z przesyłką, stacjonarnie 270-280 zł dla mnie wybawienie. ---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- idzie burza, nareszcie może popada
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:17.

i przez niego TZ sie dowiedział 

dla Zosi! Jak to zrobiłaś?

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)