|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#661 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
moje dziecko mnie rozpieszcza.
dwie kupy !!! i teraz już wiem co znaczy obsrac się po szyję fuuuuuuji z gorszych wieści po 13 tyg dostałam okres ;( Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#662 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Cytat:
|
|
|
|
|
#663 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Ada ja pamiętałam okazję ale nie pamiętam żebyś datę pisała
![]() Cytat:
esh ... skończcie z tym bo też zacznę ćwiczyć nie no, mam z 15 kilo nadwagi, muszę najpierw pospalać coś a potem ćwiczyć, bieganie by się przydało, ale mi głupio wyjść, przebiec 5 metrów i się zasapać ![]() zaraz Wam napiszę co po gastrologu ale koleżanka zaraz u mnie będzie więc nie wiem czy zdąże teraz. http://natemat.pl/70943,poronic-po-ludzku masakra
Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-08-09 o 13:23 |
|
|
|
|
#664 | |
|
Zakorzenienie
|
Re: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#665 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
skubana, dobra jesteś! nie daj się ![]() Cytat:
![]() mojacórcia też ma kręcone włoski jak ma mokre, ale schną już proste. muszę zakupić te woreczki do mrożenia i poczytać Diablki Poradnik Mrożenia ![]() Cytat:
z przyjemnością zaciśniemy wszystkie 12 kciuków ![]() Cytat:
![]() nie pocytowało mi wszystkiego- Ash, no miałam chwilę refleksji z rodzaju, co ze mnie za matka, niewyspała się to do lekarza nie pójdzie, ale dzięki za bacik i czujność ![]() Justi, a Ty jak mrozisz? każda sesja odciągania osobno, czy mieszasz ranną z wieczorną? pytam bo musiałabym mrozić po 50, nie odciągnę więcej za jednym razem. Diabli- jak duże szyłaś woreczki z ryżem, mniej więcej? połowa małego zeszytu? Po wizycie w poradni. Pani dr zauważyła lekką asyemtrię, Helcia kładzie główkę bardziej na lewo (ale śpi już z główką na prawo), i przytula ją do barku, więc jest niebezpieczeństwo, że z drugiej strony może to powodować skracanie mięśnia. Mamy zalecenie ćwiczeń, 3 x spotkanie z instruktażem. Terminy- najbliższe na październik. Będę próbować prywatnie. Z poradni panie rehabilitantki robią "prywatnie" (tzn poza pracą) , ale ta z którą rozmawiałam może dopiero we wrześniu, ma popytać koleżanek, jak nie zadzwonią to będę szukać jakiegoś gabinetu. Zapytałam też o nazwę metody (NDT Bobath) i szukam filmików. Jak ktoś zna ćwiczenia na asymetrię ułożeniową, to ładnie się uśmiecham ![]() miły spacerek w drodze powrotnej, ochłodziło się właśnie pożegnałam listonosza, przyniósł biustonosz mama alles (model cubana) i jestem bardzo, ale to bardzo zadowolona. zapłaciłam 66 zł z przesyłką, stanik jest bardzo ładny (czarny) i rozmiar pasuje super. jakby któraś była zainteresowana to sugerowałam się rozmiarówką podaną na stronie mama alles. |
|||||||
|
|
|
#666 | |
|
Zakorzenienie
|
ada jeszcze ode mnie serdeczne gratulacje
Cytat:
nie daj sie marudom!!!
|
|
|
|
|
#667 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no i wtedy jakoś osobna sala się znalazła..
|
|
|
|
|
#668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to codziennie trzeba skalpela robic??? ja myslalam o 3 x w tygodniu
|
|
|
|
|
#669 |
|
Wtajemniczenie
|
Rozpoczynam szycie zabawki dla Malutkiego!!!
|
#670 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
co do ćwiczeń nam kazała nosić przodem do świata z głową w powietrzu. jedna ręka między nogi druga ręką między ręce dłoń pod.pachą a przedramie na klatce.i obracac się tak by głowę.kręciła nie.q.ulubioną stronę drugie.łapiesz.dłon i przyciągasz do kolana tak samo druga i robi się.kolyske i tak się kręci dziecko na lewą i na prawa cZekając aż dociagnie główkę bierzesz jedną nogę i przerucasz ją na druga stronę cZekając jak sama głowę przesunie ramie racZej będzziemi bezwiedne to też pomoc tak jak by miała się.przekrecic na brUch jak leży na brUchu i nie chce przekręcic głowy na słabsza strone to zasłonić pole widzenia z.mocniejszej pielucha no i wszystko robić po słabszej stronie podchodzić myć odbijać karmić mówić Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#671 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my w klinice kardio mielismy co chwile psychologow przy sobie... i lekarze, chirurdzy i anestesjolodzy zawsze mieli sla nas czas. boszzz, jak to pomoglo... nie wyobrazam sobie byc wtedy sama. a co dopiero z poronieniem na "zdrowej" porodowce |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#672 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Okazało się, że jej dziecko zmarło po urodzeniu, a położyli ją z kobietą która na sali miała swoje zdrowe dziecko!!!! Rozumiecie?! To jest chore! Na szczęście dali jej z mężem osobną salę.
|
|
#673 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jakbym mniej odciągała to ranną z wieczorną bym mroziła razem ![]() myślę, że z czasem to pokochasz i będziesz koniecznie chciała codziennie ale spoko, 3x w tygodniu i tak jest baardzo okej!
|
|
|
|
|
#674 |
|
siedzę i myślę
|
Tez chce zaczac cwiczyc ten Skalpel
kilka dni robilam juz brzuszki i kilka cwiczen A6W i mialam nie jesc slodyczy caly sierpien ale oczywiscie nie dalam rady Dzisiaj probowalam sie opalac, chce korzystac poki jestem na wsi u rodzicow, ale co tylko polozylam sie na kocu Antek kweczal bo smoczek mu wypadal, wiec dalej jestem bialaskiem
|
#675 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dzięki Ci dobra kobieto..muszę sobie tylko to zwizualizować ![]() ta sacharoza była alergenem? ona w czymś jeszcze występuje? Cytat:
|
||
|
|
|
#676 | |
|
Wtajemniczenie
|
jedna środa nam przepadła, bo była u nas moja mama, a przyjechała o takiej porze (dość późno) że nie chciałam jej wyrzucać mówiąc że idę na pilates
a teraz w tą środę było po prostu za gorąco - brzmi jak wymówka ale ja się ledwie ruszałam po domu a ćwiczenia były na 17 więc masakra dla nas ![]() Cytat:
![]() miałam pisać o tym gastrologu. nie wiem czy jestem przewrażliwiona na punkcie swojego dziecka, czy mojej celiakii, czy dziecka w połączeniu z ewentualnością celiakii ale wyszłam wkurzona stamtąd. ogólnie sens taki że dawać gluten i czekać czy dziecko zacznie mieć problemy, a jak zacznie mieć problemy (biegunki, zacznie tracić na wadze itp) to po pół roku będzie można zrobić jakieś badania bo wtedy dopiero będzie taki zanik kosmków w jelitach ![]() aha i ważyliśmy Przemka. 3 tyg temu ważył ponad 7 kilo a teraz 6900 przez to że tak mało je muszę go obserwować i ważyć co tydzień.
Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-08-09 o 15:36 |
|
|
|
|
#677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dawno nie odciągałam ale jak już to gdzieś tak godzinkę po karmieniu albo od razu po karmieniu i po prostu z drugiego cyca zazwyczaj z jednego jakieś 90ml odciągnęłam i resztę z drugiego
|
|
|
|
|
#678 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#679 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i własnie się okazalo że ona na gluten uczulona była, to było bardzo dawno temu i wgl masakra jak ta choroba może wyniszczyć człowieka
|
|
|
|
|
#680 |
|
Zakorzenienie
|
Vil w żadnym wypadku nie podawałabym Przemkowi glutenu już!
|
|
|
|
#681 |
|
Zakorzenienie
|
No więc po wczorajszej granoli z jogurtem naturalnym i musem malinowym specjalnej jazdy nie ma. W nocy jak zwykle pomęczył go brzuszek, ale było jak zwykle.
Ośmielona dziś wciągnęłam ciasteczko z jabłkiem i kawałek kruszona...kurde, nie mogę się tak rozpędzać Poza tym kupiłam wiaderko i motoleżaczek, teraz w motoleżaczku Młody śpi, a wiaderko wypróbujemy wieczorem. W sumie w jego obecnym wieku jest poręczniejsze. Mam nadzieję, że się spodoba. Poza tym zostałam zachęcona do noszenia pieluszki na ramieniu gdy noszę dziecko bo podobno później działa to jako fajny uspokajacz. Co do asymetrii to my niby też jakąś mamy, ale ja się aż tak bardzo tym nie przejmuje bo naprawdę mam wrażenie, że niewielka. Nie mniej my ćwiczymy w nast. sposób: 1. np.3x dziennie po 3-5 razy kładziemy Darka na pleckach, bierzemy jakąś zabawkę, skupiamy na niej wzrok dziecka i przeciągamy zabawkę na drugą stronę by obracał główkę. I w sumie tak w obie strony. 2. Ja z nim jeszcze robię taką kołysankę ( to już bez zalecenia rehabilitanka, ale moje dziecie to lubi) - pierwsze ćwiczenie na filmiku http://www.youtube.com/watch?v=DRvMPSmmBxQ 3.Staram się np. interesować go częściej rzeczami z prawej strony ( bo obecnie woli lewą, ale też bez przesady żeby się nie przekręciło znów) A z innej beczki, koleżanka mi poleciła na ćwiczenie podnoszenia główki i naprawdę u nas to działa, zamiast na macie czy na jakimś podłożu położyć dziecko na kolanach, przodem do świata i np. poruszać delikatnie nogami w prawo i w lewo i faktycznie on jakoś lepiej trzyma łepek niż na tapczanie. Vil, czekam też na Twoje ćwiczenia z asymetrii
|
#682 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Wrocilam z dlugiego spaceru zdycham poszlismy do c.h. 3 km w jedna strone masakra ledwo wrocilidmy.. weszlam do smyka i byly SPIEWOSIE FP i mlody bardziej przerazony niz zachwycony :banghead: i cena w smyku 24,99 a ja z przedylka dalam 35 wiec 10 w plecy:p a ino kfc zachaczylismy mniam zjadlam stripsy
Teraz lece nadrobic
|
#683 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hejj
![]() dzisiaj dosyć dużo zrobiłam- odkurzyłam, względnie ogarnęłam mieszkanie, zrobiłam rybę z warzywami, byłam z Młodym na krótkim spacerze i w biedrze ![]() całą drogę Młody nawet nie drgnął i nie pisnął, leżał tylko spokojnie na boczku dzisiaj w ogóle jest jakiś taki osowiały nie chce za bardzo gadaćmoja mama wpadła do nas na chwilę i W nie posłał jej ani jednego uśmieszka;p mama była zawiedziona ;p vil- na Twoim miejscu bałabym się tego glutenu jak ognia (po Twoich przejściach) i w najbliższym czasie nie podawałabym Przemkowi ani odrobinki. a lekarze mogą sobie gadać co chcą ;;/ trzeba mieć do nich ograniczone zaufanie ... niestety... straszny ten artykuł co wrzuciłaś o poronieniach ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ---------- Cytat:
moim zdaniem chusta jest trochę za słabo dociągnięta |
|
|
|
|
#684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może Bartkowi się spodobają ![]() Vil teraz przeczytałam ten artykuł... porażka w tym naszym kraju po prostu Znów mamy panę zamówiłam już nowe dętki, mam nadzieję, że M. jakoś to poklei dobrze, że chociaż chustę mamy
Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2013-08-09 o 16:35 |
|
|
|
|
#685 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powinni sami z siebie i bez pytsnia na osobna sale albo nawet inny oddzial dawac...Cytat:
|
||
|
|
|
#686 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a pomijając już rehabilitację to jakie zabawy "stosujecie" z dziećmi. Wiadomo, że mówienie, mówienie i mówienie i noszenie w ramionach i po domku i pokazywanie zabawek, ale w sumie co jeszcze porabiacie z nimi?
Np. turlacie je? Wiecie chodzi mi zarówno o zabawy zwykłe jak i np. jakieś stymulujące np. obroty czy cokolwiek
|
#687 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Justi po jakich terenach ty buszujesz?? całe szczęście zrobiło się chłodniej i może i ja "uaktywnię" swoją chustę ![]() bo mi trochę tego brakuje
|
|
|
|
|
#688 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaż co drugi dzień póki co... może na od orbiego zacznę Cytat:
|
||
|
|
|
#689 |
|
Zakorzenienie
|
Justi, Veronic dziękuję. Spróbuje mocniej odciągnąć ta chustę choć wydawało mi się, że jest już w niej Młoda mocno scisnieta
![]() To jest chusta tkanka natibaby Ale ogólnie one powinny zwisac tak od kolana w dół w sensie cała lydka? A co z raczkami dziecka? W instrukcji nic nie ma gdzie one mają być. I ten materiał faktycznie miałam z przodu w kilku warstwach ale tak jest w instrukcji jak się chce żeby dziecko było bardziej otulone niby, ale rozumiem, że lepiej tak nie robić? Vil brawo dla czteromiesiecznego już Przemka - ale ten czas leci ![]() Z tym glutenem to ja się nie znam, ale zdaje się Ty wiesz lepiej niż lekarz. Świetna ta nasza służba zdrowia nie ma co. Ada gratulacje
|
|
|
|
#690 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wróciłam do domu, jechało się normalnie, M. wyszedł z Młodym do swojej mamy i za chwilę mi dzwoni, że mamy panę a szedł po chodniku, więc to w parku musiałam najechać na kolec znów też mi tęskno do chusty |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:22.

fuuuuuuj

za miesiac pochwale sie sixpackiem 

Zostało może z 8 na całym ciele
no cóż może jeszcze się zakręcą

Ale to, że następna operacja już we wrześniu świadczy o tym, że nasz drogi Florian radzi sobie świetnie. Ciotki łizażowe są z niego wielce dumne!
my w klinice kardio mielismy co chwile psychologow przy sobie... i lekarze, chirurdzy i anestesjolodzy zawsze mieli sla nas czas. boszzz, jak to pomoglo... nie wyobrazam sobie byc wtedy sama. a co dopiero z poronieniem na "zdrowej" porodowce

i własnie się okazalo że ona na gluten uczulona była, to było bardzo dawno temu i wgl masakra jak ta choroba może wyniszczyć człowieka
07.07.2012