|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#631 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Witam
Wczorajszy dzień raczej nieudany. Pojechaliśmy z TŻtem na wieś do ciotki. Kupiliśmy małej taki malutki basenik żeby się popluskała. I co> nmoje dziecko w baseniku szk, w ogóle się nie ruszała. A później przez 5 godz ryk, nie chciała ani jeść ani pić. Przespała się i znów ryk. Widocznie popierdzieliło jej się w głowie przez ten basen. Bo myślała że to kąpiel, a ona zawsze czeka aż jej tatuś stópki umyje i dopiero szaleje nogami w kąpieli. A tu tatusia nie ma i nikt stópek nie umył. Po kąpieli karmi tatuś a tu znów tatusia brak. Dopiero później na to wpadłam i zawołałam TŻta i ZJADŁA! no i ZNÓW nam się zepsuł samochód. Trafi mnie coś chyba, non stop się psuje a już chyba wszystko co możliwe wymieniliśmy. Ale okazało się że ten koleś co nam wcześniej naprawiał niepodokręcał jakiś śrubek czy coś i to przez to ![]() no i przez to wszystko siedzieliśmy tam cały boży dzień i mała była kąpana półtorej godz później niż zwykle. Ale za to przespała do 6 rano szprotka ale miałaś przeżycia a wiesz że dziś o Tobie myślałam?![]() ---------- Dopisano o 07:22 ---------- Poprzedni post napisano o 07:13 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:31 ---------- Poprzedni post napisano o 07:22 ---------- Cytat:
![]() MoTyleKsw ja będę mroziła surowe. Tylko kalafiora i brokuła troszkę podgotuje bo wtedy są lepsze. Nie chce gotowych dań robić bo nie wiem co podejdzie małej a co nie. vil piękny i duży Przemuś muszę zmykać później ponadrabiam |
|||
|
|
|
#632 | |||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
![]() Cytat:
inaczej niz z zaskoczenia nie da rady heee na pierwszym szczepiwniu kazala scisnac go u usiasc i nic to nie dalo teraz wolalam na stojaco i w pozycji ktora lubi trzymalam go tez nic nie dalo ![]() Cytat:
|
|
#633 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
moje dziecko jest wyrachowane i złośliwe
![]() nigdy nie spał dłużej niż do 7, a dziś jak mamy iść zaraz do gastrologa to bezczelnie sobie śpi trzeba zaraz budzić ale nie mógłby tak innego dnia? |
|
|
|
#634 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Faaajnie, że dzieciaki zaczęły dźwigać Teraz Wy mi powiedzcie jak to zrobić by młoda zaczęła się z pleców na brzuch przekręcać Turlam ją turlam a ona ni krzty nie chce załapać ![]() Diabli czy ty kuźwa nie masz co robić po nocach? ![]() Na każdy post odpowiedź? A jak wizyta brata?
|
|
#635 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
Teraz stawała na komisję i dostała znaczny stopień niepełnosprawności. Super,że biopsja Cię minęła:-* Cytat:
ja dokarmiam też bebiko 1 ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
więc coś w tym jest. Cytat:
Witam:-* Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#636 |
|
Zakorzenienie
|
Nie ni Nuna, gdyby tylko mniej odbijał to byłoby fajnie, ale zaczął ulewać po każdym jedzeniu, a ja w sumie nie przyzwyczajona do tego, że mi tyle ulewa.
|
#637 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
A o cyce zaczęłam dbać dodatkowo żeby nie dopuścić do zapalenia.Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Jaki błogostan Cytat:
![]() Ja nie odciągam dziennie więcej niż 75ml, więc stwierdziłam, że opcja pojemniczków będzie lepsza. Ale może faktycznie rzucę się na woreczki, bo mniej miejsca zajmują. A myślicie, że mogę np z dwóch dni razem zlać do woreczka i zamrozić? O widzisz ![]() ---- Dzień dobry! U nas od samego rańca (czyli od 4) z przerwami pada deszcz. Powietrze jest dużo chłodniejsze i rześkie. Ciekawe tylko czy nie przypierdzieli słońcem i wszystko zacznie parować i wtedy to będzie kicha...
|
|
#638 |
|
Zadomowienie
|
bryyyyyyy
![]() ale mam lenia dziś, powinnam za pół godziny wyjść do poradni rehabilitacyjnej, ale chyba się nie zbiorę, Kwiatek śpi, mi tu pachnie świeżo zaparzoną kawą, muszę odciągnąć mleczko, nadrobić forum, aaaaaaaaaaaaa, dzwonię zmienić termin................... |
|
|
|
#639 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
U nas dzisiaj bedzie lepiwj temp.ax 23 stopnie juz czuc chlodniejsze powietrze
![]() M. Spal od 20:40 do 8 :10 na spiocha nakarmilam go o 3:30 i o 7 goraczki nie mial to juz chyba nie dostanie ![]() Dzisiaj wybioe sie chyba do sklepu musze skompletowac wyprawke starszemu do szkoly... Ada cos chyba przegapilam kazdy gratuluje to ja tez hee Wszystkiego dobrego i gratulacje - musze sie chyba cofnac w postach hii
|
#640 |
|
Zadomowienie
|
dobra, nie robię jaj, idę pod prysznic, budzę małą i śmigamy...miałam zrobić listę pytań, ekhem, zapomniałam
spacerek |
|
|
|
#641 |
|
Wtajemniczenie
|
banka
...he he ...z tego co zauwazyłam to wszystkie przegapiły hi hi....nie no..jak to!?..... żartuje...... oczywiście że wybaczam każdej z osobna... ![]() tak...wyszłam sobie za mąż...i ochrzciłam Gabriela tego samego dnia! ![]() komiksowa...pytałaś o ubiór małego..(chyba Ty)... miał biały cieniutki garniturek z granatowymi lamówkami...tak na marynarzyka ...dzięki dziewczyny za zyczonka |
|
|
|
#642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To jeszcze ode mnie! By ślub nic nie zmienił, a jak już coś to jedynie na lepsze Cekamy na zdjęcia
|
|
#643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wybacz nam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#644 | ||||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakocha
będę teraz powoli nadrabiać
jestem u rodziców, a tutaj jest duża konkurencja do internetu no i za dużo się dzieje. Cytat:
![]() Cytat:
mąż chlor Cytat:
Cytat:
|
|
#645 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Wladnie zakupilam spiewusia zobaczymy czy sie spodoba jak tak to bedzie aria heee
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#646 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na szczęście już zniknęły Zostało może z 8 na całym ciele ![]() Cytat:
![]() Daj znać jak wrócicie!
|
|
#647 |
|
Zakorzenienie
|
Melduje się że żyje
tylko się wakacjuje:p pogoda cudna 34 st.. tylko chlopaki strasznie marudza.. mlodszak płacze ze gorąco a starszak płacze ze młodszak płacze. i weź z taką ekipą wytrzymajale ja się nie uginam i próbuje się relaksować:p |
|
|
|
#648 |
|
Zakorzenienie
|
Witam i zaraz nadrabiam
|
|
#649 | |
|
Wtajemniczenie
|
to jeszcze ja - ada gratulacje
godz 10 - mały jak w zegarku zasnął, mieliśmy dziś gości - kuzynka o 2 tyg młodsza od Nikodema, strasznie zaczęła płakać i nie szło jej uspokoić i tak się zastanawiam <głupia gęś ze mnie> czy aby z małym moim wszystko ok, bo ja nie pamiętam żeby mały tak płakal, on w ogole nie płacze - tylko marudzi i jak coś się nie podoba to krzyczy, przed jedzeniem trochę popiszczy ale to lajcik w porównaniu z innymi maluchami, no i ogolnie przez pierwszy miesiąc w ogóle nie płakał - kazdy tylko sie pytał głupio czy on aby to potrafi robić ![]() ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Cytat:
póki co odraczam samodzielne zasypianie aż mały skończy pół roku
|
|
|
|
|
#650 | ||
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
![]() Gratulacje dla Przemka ![]() Cytat:
ale pierwszy raz tak długo i wysoko trzymał głowę
|
|
#651 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
max 2-3 porcje więc mnie taniej wychodzą jednak pojemniki plastikowe Cytat:
Cytat:
o tej 17:00 już mniej ludzi ale i tak ciężko z pływaniem... 145cm głębokości a ja muszę mieć naprawdę głęboko aby pływać no ale wygłupiamy się z mężem jak małolaty fajnie jest jakoś nie poza tym jak on zasypia podczas jedzenia to ja nie chcę go budzić ![]() ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Cytat:
![]() ![]() === dzień dobry! moje dziecko się dziś obraziło na jedzenie!! o 9:00 nie mogę go porządnie nakarmić! udało mi się go przekonać żeby possał parę minut dopiero za czwartym podejściem, nie wiem o co chodzi
|
||||
|
|
|
#652 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wszyscy,że dziadek i tata:P o tej teorii też słyszałam no i mój synuś się robi coraz bardziej do taty podobny![]() Cytat:
![]() diabli Ci juz odpisała ja mam też pojemniki z aventu i do nich zbieram a jak nie wychodzę to na wieczór zlewam do woreczka po 100-120, mam tez kilka 50![]() Cytat:
karmimy się ze 2 razyw nocy więc niema drmaatu ze wstawaniem![]() jak odciągam i nie leci od razu (bo młody mnie wymęczył:P) to czekam do 10 minut, ja nie ma mrowienia i nie zaczyna lecieć to odpuszczam i próbuje póxniej ale zazwyczaj po kilku minutrach się rozkręca![]() basen super sprawa, polecam ![]() Cytat:
no cóż może jeszcze się zakręcą
|
|
|
#653 |
|
Zakorzenienie
|
Ty nosisz od czasu do czasu dwie godziny, więc pół biedy ale nie każdy tak robi...
|
|
|
|
#654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a tak w ogole to doczytalam wczoraj, ze obejdzie sie bez jodowania i tylko 4 dni w szpitalu spedzisz - super!!! bedziecie musialy tez trzymac za Florka, jak w polowie wrzesnia znow sie wybierzemy do szpitala...
|
|
|
|
|
#655 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w poniedziałek jak szłam z moja przyjaciółką widziałyśmy dziewczynę z dzieckim w nosidle (w ten upał ) mała niewiele starsza od młodego a nosidłko miało tylko podparcie z tyłu główki do tego ręce i nogi na słońcu
|
|
|
#656 |
|
Zakorzenienie
|
a w ogole skusilam sie na ten oslawiony skalpel chodakowskiej i moge polecic! naprawde da rade zrobic te cwiczenia
za miesiac pochwale sie sixpackiem
|
|
|
|
#657 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A już miałam Cię pogonić ![]() Cytat:
i ciepło o Was myślałam w sobotę. Ale jak pisałam na watku to mi z głowy wyleciało ![]() Cytat:
![]() Cytat:
)Cytat:
Ale to, że następna operacja już we wrześniu świadczy o tym, że nasz drogi Florian radzi sobie świetnie. Ciotki łizażowe są z niego wielce dumne!Cytat:
|
||||||
|
|
|
#658 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem w trakcie nadrabiania wątku, ale mam do Was szybkie pytanie
![]() Justi, Veronic i inne znawczynie tematu tzn. chustujące mamy ![]() Na szybko potrzebowałam wyjść do sklepu a Lenka od wczoraj strasznie marudna - czyżby skok? (we wtorek będzie miała 8tyg) i zawiązałam pierwszy raz Młodą w chustę. I mam teraz do Was pytanie czy zrobiłam to poprawnie? Nie chciałabym dziecku krzywdy zrobić dlatego proszę o wszelkie rady. Ogólnie wydaje mi się, że Młoda siedziała stabilnie ale na początku nóżki miała jakoś krzywo - jedna wyżej druga niżej, no ale poprawiłam to. Ale czy ich rozstaw jest ok? I czy w dobrym miejscu przebiega ta chusta na dole? No i wydaje mi się też, że jak wróciłam z zakupów to Lenka zjechała mi ciut niżej w tej chuście. Ale nawet nie w całości tylko główka była głębiej (testowałam na patent z całowaniem jak w instrukcji każą )
|
|
|
|
#659 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
no i poły lepiej jak są po bokach a nie na dziecku... pozycja też wydaje mi się zła bo nóżki chyba jej za bardzo wiszą powinnaś czuć jej kolanka na swoim brzuchu ciężko mi to opisaću nas wygląda to tak: Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2013-08-09 o 12:12 |
|||
|
|
|
#660 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:30.

a wiesz że dziś o Tobie myślałam?

a kluja go z zaskoczenia? bo nasza pielegniarka probowala mloda najpierw wkurzyc, podszczypywala ja itd. żeby się nie zaniosła :P ale to twarda baba i tylko sobie raz krzyknela.
mleko z jednego dnia możesz mieszac, ale najpierw schlodz swiezo odciagniete i zlej zimne.

trzeba zaraz budzić ale nie mógłby tak innego dnia? 
07.07.2012 

a co chwile sprawdzałyśmy 

no i poły lepiej jak są po bokach a nie na dziecku... pozycja też wydaje mi się zła bo nóżki chyba jej za bardzo wiszą