Pierś do przodu i powaga - w noc poślubną będę naga! PM2014 cz.17 - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-09, 17:26   #1381
monikkad
Wtajemniczenie

Dot.: Pierś do przodu i powaga - w noc poślubną będę naga! PM2014 cz.17

U nas teściowie nie wtrącają się ani słowem, może im przykro, że nie mogą nam się dołożyć do wesela?
Moja mama widzę, że ma mega ochotę się wtrącać, ale wie, że nie pomaga nam finansowo i trzyma język za zębami.

Edytowane przez monikkad
Czas edycji: 2013-08-09 o 17:27
monikkad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 17:29   #1382
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Sprzęty AGD wyrzuć od razu. Jeśli przez 3 lata będziecie korzystać ze sprzetów rodziców, Wasze będą stały w kącie, minie gwarancja i później może sie okazać że po miesiącu coś się popsuje i nie bedzie sensu tego naprawiać.

Za 350 zł można kupić:
- super pościel z jakąś narzutą, ale szczerze to nie wiem czy pod taką pościelą wyspię się bardziej niż pod tą za 100 zł
- fajny gadżet do domu o którym zawsze marzyłaś a który wydaje Ci się zbyt drogi żeby go kupić - mi się podobają różne designerskie misy do owoców które kosztują prawie 200 zł a nie ma tanszych podrobek
- bon podarunkowy IKEA lub do innego fajnego sklepu - za 350 zł kupisz wiele przydatnych gadżetów które spokojnie mogą stać w kącie bez obaw o zniszczenie czy gwarancję
- weekend w hotelu - moi znajomi dostali taki prezent i byli zachwyceni bo po tej całej gorączce ślubnej byli zmęczeni i spłukani żeby sobie zafundować taki relaks, a w podróż poślubną wybierali się sporo później
dlatego od razu na wstępie odrzuciłam sprzęt agd

Dziewczyny dzieki wielkie za wszystkie rady!

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
Tobie chodzi o takie stojące? jak pracowałam w Promod to czesto nawet sobie do pracy przynosilam jakas trudna do wyprasowania kiecke i prasowalam bo takie zelazka sa rewelacyjne i jak zaslony nimi rewelacyjnie prasuje nie wiem gdzie mozna takie kupic, ale jak nam. Sie zepsulo to zamawialismy z Francji i cos kolo 700zl kosztowalo
dokładnie o takie stojące a powiedz mi - ciężko sie to obsługiwało?
Cytat:
Napisane przez tinyheart Pokaż wiadomość
Dziewczyny wróciłam od fryzjerki. TŻtowi tak spodobała sie fryzura, że zmusił mnie do zrobienia zdjęcia. Ponieważ od anty wypadają mi włosy dostałam ampułki, jak któraś chce to mogę napisac jakie ale teraz mi się nie chce iść do łazienki i sprawdzać :P do mycia włosów poleciła mi Radicol, i odradziła Gliss Kur mówiąc to co swiat_katarzyny pisała. Będę jeszcze szła na kreatynę. A no i moja wspaniała fryzjerka prześle mi stronkę z fryzurami ślubnymi, podzielę się ją jeżeli chcecie. Mówiła, że były tam mega fajne
a nie mówiłam

Cytat:
Katarzyna, o takie chodzi nie? ale tanszego nie znalazlam

Edit: jednak znalazlam klik
i tak troche za drogo, najwyzej 150 zł dołoże
Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
ja bede miala taki 3 metrowy ale suknia nie bedzie miala trenu.
Po mszy, welon zdejme.
tak jak ja
i mam pytanie - jak zamierzasz poradzić sobie z nim w kościele? jak klękać/siadać? będziesz go pilnowac?
swiat_katarzyny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 17:34   #1383
Ad rem
Zadomowienie

My od początku zakomunikowaliśmy, że płacimy sami za wszystko, a jeśli mają życzenie wspomóc nas finansowo - to w kopercie w ramach prezentu ślubnego.
Teściowa się miesza - co prawda, do każdego komentarza dołącza "no ale zrobicie jak chcecie", ale już ja wiem co się za tym kryje: jak nie będzie tak jak radzę, to na pewno będzie źle :P
Siostra co rusz donosi jakieś nowinki dotyczące sali - czym mi działa na nerwy
Moja mama za to stara się nie mieszać. Jedynie podarowała mi pierścionek, który powstał z obrączki mojego taty - wejdzie w skład naszych obrączek, robionych u złotnika - to dla mnie najlepszy prezent, będę nosić na palcu obrączkę ze złota, które on też nosił - to tak jakby był ciągle obok, pomimo, że nie ma go już od dawna..

---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ----------

Cytat:
Napisane przez swiat_katarzyny Pokaż wiadomość

tak jak ja
i mam pytanie - jak zamierzasz poradzić sobie z nim w kościele? jak klękać/siadać? będziesz go pilnowac?
Może świadkowa przypilnuje, żeby ładnie się prezentował całą mszę?

30.08.2014
Nasz Dzień

Ad rem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 17:41   #1384
ana909
Erudycja

Cytat:
Napisane przez Ad rem Pokaż wiadomość
My od początku zakomunikowaliśmy, że płacimy sami za wszystko, a jeśli mają życzenie wspomóc nas finansowo - to w kopercie w ramach prezentu ślubnego.
Teściowa się miesza - co prawda, do każdego komentarza dołącza "no ale zrobicie jak chcecie", ale już ja wiem co się za tym kryje: jak nie będzie tak jak radzę, to na pewno będzie źle :P
Siostra co rusz donosi jakieś nowinki dotyczące sali - czym mi działa na nerwy
Moja mama za to stara się nie mieszać. Jedynie podarowała mi pierścionek, który powstał z obrączki mojego taty - wejdzie w skład naszych obrączek, robionych u złotnika - to dla mnie najlepszy prezent, będę nosić na palcu obrączkę ze złota, które on też nosił - to tak jakby był ciągle obok, pomimo, że nie ma go już od dawna..

---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ----------

Może świadkowa przypilnuje, żeby ładnie się prezentował całą mszę?

to tak jak ja powiedzial Tżtwoi, ze jesli jego mama bedzie chciala nas wspomoc finansowo - to tylko poprzez koperte w prezencie slubnym. A co do złota... moja mama i babcia dały nam pierscionki, stare obraczki i mama swoj zareczynowy. Ale to nie jest tak ze zrobią wam obrączki z waszego złota, chyba ze takie bedzie wasze zyczenie. Ogolnie to jest tak ze dajesz swoje zloto na wymiane, zamiast gotowki, ale oni robią ze swojego złota.
Stary 2013-08-09, 17:46   #1385
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
powiem mu chyba ze około 15 zeby mi potem nie powiedzial ze mu podalam za mało :p
O bedzie w sam raz. Lepiej, żeby zostało niż zabrakło

Cytat:
nie przejmuj sie. Ludzie zawsze beda na cos narzekac ;d na rosol ze tlusty, drugi powie ze makaron mial zbyt zimny, trzeciemu sos do miesa nie bedzie pasowal :P
Dokładnie tak choc ja mam wieksza czesc rodziny taką, ze nawet gdybym podala same nalesniki z dzemem to by byli zadowoloni nie dlatego, ze sa biedni (wrecz przeciwnie), ale dlatego, ze tak mocno sie kochamy, ze wszystko by im było jedno, byleby sie cieszyc naszym szczesciem

Cytat:
Wszystkim nie dogodzę, nie ma szans, ale byłoby miło gdyby chociaż najbliższa rodzina powspierała zamiast dołować..

A teraz z innej beczki, czy decydujecie się na welon? Ja byłam wielką przeciwniczką, ale suma sumarum zdecydowałam, że jednak w nim wystąpię i kombinuję jak włosy do niego upiąć...
Ja będę miała dłuuuugi welon i dodatkowo tren zawsze o tym marzyłam i zdania nie zmienie

Cytat:
Znajdź kogoś kto miał tam wesele, poszukaj w necie. Ja znalazłam najlepszą salę w mieście, po czym zaczęły do mnie dochodzić informacje że mało jedzenia, że są 3 wesela w jednym dniu, że slychać, no cuda na kiju. Poszukałam w internecie, znalazłam na forum pana ktory organizował córce wesela, wysłałam maila, dostałam same pozytywne opinie, później daleki kuzyn miał tam wesele, tata zadzwonił i popytał, też byli bardzo zadowoleni. Kamień z serca

Mnie najbardziej uraziło jak spotkałam się po kilku latach z koleżankami z liceum, jedna z nich jest kandydatką na świadkową. Pytają gdzie wesele, mówię że w tym lokalu, mieliśmy tam połowinki i studniówkę. No i one obie: "o jaaaaa akurat tam? A to nie ma innych miejsc? Ja to źle wspominam bo na studniówce miałam zły humor. No a mi się to jakoś tak oklepane wydaje, ostatnio dużo osób tam robi".
I czar prysł. Nie wiem jak można dawać przykre uwagi komuś kto organizuje imprezę, sugerując się tylko swoim gustem.
Kiedyś na weselu koleżanki ze studiów inna koleżanka wyleciala do niej z tekstem: kurde ale orkiestre to chyba spod remizy macie, same disco polo leci
Co za ludzie

Cytat:
Ad rem my bysmy na pewno nie udzwigneli ...
no ale my mamy to szczescie, że rodzice sie nie mieszaja... w sumie mam wrazenie ze jest im wszysztko jedno co wybierzemy. Tylko moja mama ma ochote jezdzic z nami i zalatwiac i zawsze mowi ze ladnie i fajnie xd
Fajnie, że rodzice się nie wtrącają no i fajnie, że się dokładają. Co ja bym dała, żeby ktoś nam pomógł, ale niestety jesteśmy skazani na siebie :/

---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ----------

Cytat:

dokładnie o takie stojące a powiedz mi - ciężko sie to obsługiwało?

a nie mówiłam

i tak troche za drogo, najwyzej 150 zł dołoże

?
Mega łatwa obsługa

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 17:48   #1386
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ana909 Pokaż wiadomość
Ale to nie jest tak ze zrobią wam obrączki z waszego złota, chyba ze takie bedzie wasze zyczenie. Ogolnie to jest tak ze dajesz swoje zloto na wymiane, zamiast gotowki, ale oni robią ze swojego złota.
Ja już byłam u złotnika i pytałam, ma zrobić dokładnie z tego co od nas dostanie, więc mam nadzieję, że tak będzie

30.08.2014
Nasz Dzień

Stary 2013-08-09, 17:49   #1387
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Atomoowka Pokaż wiadomość
Witam serdecznie wszystkie PM 2014
Czy można dołączyć?
Do tej pory pisałam z PM2015 ale jako, ze termin został przyśpieszony chciałabym też zz Wami popisać i się powspierać.
Można dołączyć?
Witaj

Cytat:
Wszystkim nie dogodzę, nie ma szans, ale byłoby miło gdyby chociaż najbliższa rodzina powspierała zamiast dołować..

A teraz z innej beczki, czy decydujecie się na welon? Ja byłam wielką przeciwniczką, ale suma sumarum zdecydowałam, że jednak w nim wystąpię i kombinuję jak włosy do niego upiąć...
Tak, jakiś taki skromny będę miała. Gorzej też z upięciem go, bo chcę lekko upięte włosy z przodu, ale z tyłu rozpuszczone.

Cytat:
My też poinformowaliśmy, że płacimy sami, bo pieniądze na wesele mieliśmy odłożone zanim się poznaliśmy Jeśli rodzice będą mieli ochotę to dadzą pieniądze w formie prezentu.

2014

magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 17:53   #1388
missmalezji
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Pierś do przodu i powaga - w noc poślubną będę naga! PM2014 cz.17

Cytat:
Napisane przez tinyheart Pokaż wiadomość
Dziewczyny wróciłam od fryzjerki. TŻtowi tak spodobała sie fryzura, że zmusił mnie do zrobienia zdjęcia. Ponieważ od anty wypadają mi włosy dostałam ampułki, jak któraś chce to mogę napisac jakie ale teraz mi się nie chce iść do łazienki i sprawdzać :P do mycia włosów poleciła mi Radicol, i odradziła Gliss Kur mówiąc to co swiat_katarzyny pisała. Będę jeszcze szła na kreatynę. A no i moja wspaniała fryzjerka prześle mi stronkę z fryzurami ślubnymi, podzielę się ją jeżeli chcecie. Mówiła, że były tam mega fajne

ana909 Ta suknia wygląda na Tobie milion razy lepiej niż na modelce!
na jakas fajan fryzjerke trafilas dawaj stronke z fryzurami,koniecznie!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 17:55   #1389
Paulina170
Raczkowanie

wczoraj rozmawiałam tak na serio z mamą, oglądałyśmy w necie sale, które wiem, że mają wolne terminy itd. i wiem, że chce nam pomoc finansowo, rodzice TŻ też więc trochę kamień spadł z serca ( przynajmniej finansowy). Jak się okazuje są jeszcze sale ( polecone) które mają wolne terminy. Musimy się umówić z TŻ i pojechać na "ogląd" sali no i na rozmowę bo poza terminem nie wiemy co i jak.
Oczywiście mamy jeszcze popatrzeć na jakieś inne miejsca. Ale nadzieja, że zdążymy jest!
Paulina170 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 17:57   #1390
ane3kaa
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Pierś do przodu i powaga - w noc poślubną będę naga! PM2014 cz.17

Cytat:
Milego wypoczynku

To oddaj, please

pielna suknia
Dzięki

ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 17:58   #1391
poznanianka1990
Zakorzenienie

Odp: Pierś do przodu i powaga - w noc poślubną będę naga! PM2014 cz.17

Ana909, pokaż zdjęcie Twojej sukni na Tobie? Bo nie widziałam...

Atomoowka, witaj

My staramy sie sami uzbierać ma wesele, ale wiem, że mama chce mi za suknię zapłacić, a tata za zespół... Zobaczymy ile sami uzbieramy.

Idziemy właśnie z psem do Parku, bo o 19 tam sie wszyscy z psami spotykają na wybiegu

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 17:59   #1392
ana909
Erudycja

mojemu Tżtowi chodzi o to ze podobno nasza kucharka marnotrawi towar. Np z jednego fileta kurczaka robi sie dwa devolaye a ona tak kroi ze polowe wyrzuca i wychodzi jeden kotlet. Ale ja uwazam ze on jako kucharz jest w stanie wyliczyc ile czego na 120 osob potrzebujemy i nie damy sie w konia zrobic. Poza tym zawsze mozemy sie zapytac o takie techniczne szczegoly. Jesli okaze sie to prawda to wtedy zrezygujemy i wezmiemy inna. Bo w sytuacji kiedy kupimy 60 filetow a jej wyjdzie tylko 60 kotletow a nie 120 tak jak powinno to niech se sama dokupuje reszte.
Stary 2013-08-09, 18:00   #1393
Atomoowka
Wtajemniczenie

Ad rem ja nie będe miała welonu.
Marzy mi się wianek z żywych kwiatów, jak to nie wypali to jakiś piękny żywy kwiat tylko.

U Nas jest pół na pół. Tzn ja i TŻ dajemy połowę kasy, resztę moi rodzice.
Mam super kochanych rodziców, do niczego się nie wtrącają tzn inaczej to ujmę zawsze mogę liczyć na ich zdanie ( zarówno pozytywne jak i te mniej) ale decyzja zawsze należy do mnie i TŻ.
Co do pomocy mamy, jestem pewna, że będę ją prosiła o pomoc w wielu kwestiach tzn będę pytała o jej zdanie no sukni ( na pewno będzie na przymiarkach) dam jej np posłuchać DJ którego wybierzemy, pokaże filmy kamerzysty którym będziemy zainteresowani.
Jak się zdecydujemy na salę to też ja zabiorę żeby zobaczyła wcześniej.
Moja mama jest dla mnie ogromnym autorytetem.

Teściowa nawet nie wiem jeszcze o ślubie i weselu hahah
Pewnie będzie nieźle zaskoczona

Kurde zaraz jadę oglądać sale, strasuję się

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca
Atomoowka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 18:11   #1394
aniuska18032
Zakorzenienie

Dziewczyny ..jaka kolejka do tego chirurga to masakra. Noc mnie tu zastanie za nim wejdę ;-/

Zaręczczeni od listopada 2011

Nasz Wielki Dzień - 30.08.2014

Fotografia Anna Kolebuk
aniuska18032 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 18:13   #1395
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
tak jak ja
od czegos bede miala 3 druhny no nie?

a tak naprawde to on jest tak dlugi ze przy siadaniu nie bedzie wiekszego problemu. Moze podroz pod oltarz na przysiege i spowrotem, ale to druhny niech ogarniaja. Jakos sie w ogole nie zastanawialam nad tym
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 18:17   #1396
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
mysza93, dziękuję Ja też chciałam bez ramiączek (na stronie 19 tego wątku możesz zobaczyć zdjęcia wszystkich, które przymierzałam), ale w tej się zakochałam Nie chciałam jej ściągać! Chyba to jest właśnie TA jedyna

swiat_katarzyny, tak, wiem, że mój ślub. Tylko, że już sama nie wiem co wybrać - chciałam zawsze białe pończochy i białe buty, a teraz się przekonuje do kolorowych butów. Bo wiem, że wydam kasę, ale je wynoszę. Ale boje się otarć, a jakoś pończochy koloru cielistego mi do sukni ślubnej nie pasują. Wolałabym gołe nogi.
właśnie chyba oglądałam te sukienki na Tobie dobrze ze trafiłaś na TA jedyna

---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ----------

Cytat:
moja z wyprzedazy jestes z moich okolic
a Ty jesteś z Wołomina? bo tak wnioskuje z tego gdzie będzie Twój ślub
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 18:18   #1397
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
od czegos bede miala 3 druhny no nie?

a tak naprawde to on jest tak dlugi ze przy siadaniu nie bedzie wiekszego problemu. Moze podroz pod oltarz na przysiege i spowrotem, ale to druhny niech ogarniaja. Jakos sie w ogole nie zastanawialam nad tym
ja sie boje że się w niego zaplatam, dlatego zastanawiam sie nad takim długim, do samej ziemi, ale nie ciagnącym się za mną - co sądzicie? nie bedzie to głupio wyglądać?
swiat_katarzyny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 18:22   #1398
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Marzy mi się wianek z żywych kwiatów, jak to nie wypali to jakiś piękny żywy kwiat tylko.

U Nas jest pół na pół. Tzn ja i TŻ dajemy połowę kasy, resztę moi rodzice.
Mam super kochanych rodziców, do niczego się nie wtrącają tzn inaczej to ujmę zawsze mogę liczyć na ich zdanie ( zarówno pozytywne jak i te mniej) ale decyzja zawsze należy do mnie i TŻ.
Co do pomocy mamy, jestem pewna, że będę ją prosiła o pomoc w wielu kwestiach tzn będę pytała o jej zdanie no sukni ( na pewno będzie na przymiarkach) dam jej np posłuchać DJ którego wybierzemy, pokaże filmy kamerzysty którym będziemy zainteresowani.
Jak się zdecydujemy na salę to też ja zabiorę żeby zobaczyła wcześniej.
Moja mama jest dla mnie ogromnym autorytetem.

Teściowa nawet nie wiem jeszcze o ślubie i weselu hahah
Pewnie będzie nieźle zaskoczona

Kurde zaraz jadę oglądać sale, strasuję się
a u nas praktycznie wszystko maja płacić rodzice TŻ, a my chcemy im oddac po ślubie my mamy się trochę dolozyc a moi rodzice nie bo nie pracują. ale mysle ze jeszcze chwile czasu mamy na załatwianie

nie denerwuj się!

---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ----------

Cytat:
ja sie boje że się w niego zaplatam, dlatego zastanawiam sie nad takim długim, do samej ziemi, ale nie ciagnącym się za mną - co sądzicie? nie bedzie to głupio wyglądać?
też bym się bała
Stary 2013-08-09, 18:29   #1399
flosssy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
mam pilne pytanie w trakcie wesela oprócz oczepin są u Was jakies zabawy??
My chcemy zabawy, ale takie bardziej na poziomie niż jakieś super zboczone. Nasi goście na pewno będą chcieli w nich uczestniczyć, w sumie my z TŻ też nic nie mamy przeciwko

Cytat:
Napisane przez magdalenka_w_86 Pokaż wiadomość
Są tu jakieś dziewczyny, które zapuszczają włosy do ślubu? Jak Wam idzie? Ja mam wrażenie, że nic nie rosną. Dbam o nie, olejuję, maski do włosów, podcinam i co... Rozdwajające się końcówki, przesuszone (wakacje jeszcze się do tego przyczyniły).
Ja zapuszczam ale powoli mi coś to wychodzi. Muszę zakupić supementy - polecacie jakieś konkretnie? Kiedyś stosowałam Bellissę i była w sumie ok, ale zastanawiam się nad L'Bioticą. Do tego balsam Seboradin z czarną rzodkwią i mam nadzieje na pokaźniejszy efekt

Cytat:
a ja chce nasze rodziny lubią disco wo polu, stare hity lat 60'-90' i biesiadne zabawy. Obie rodziny mają korzenie wiejskie i takie klimaty nam pasuja. My z Tżtem tez najlepiej sie na imprezach bawimy przy muzyce disco i disco polo no i pop.
U nas też nie może tego zabraknąć, szczególnie gdy już impreza się rozkręci i goście będą bardziej . W przyszłym tygodniu jedziemy z TŻ na próbę zespołu, którego chcemy wziąć - 5 facetów, dwie gitarki elektryczne, bass, keyboard i perkusja. Mam nadzieję, że będzie ciekawie

Cytat:
Mamę zabrałam tylko na zakupy sukni, resztę (sala, fotograf, DJ, data w kościele) załatwiliśmy jeszcze zanim rodzice się dowiedzieli o zaręczynach
O świetnie! U nas rodzice T wiedzieli już przed zaręczynami o jego planach.

Należysz pan do tych, co to niby spadają z drzewa, ale jakoś nigdy nie spadają na ziemię.

C.R Zafon "Cień wiatru"

04.10.2014 !

flosssy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 18:32   #1400
ana909
Erudycja

Cytat:
Ja już byłam u złotnika i pytałam, ma zrobić dokładnie z tego co od nas dostanie, więc mam nadzieję, że tak będzie
oby was nie zrobili w bambuko :P

---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ----------

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Ana909, pokaż zdjęcie Twojej sukni na Tobie? Bo nie widziałam...

Atomoowka, witaj

My staramy sie sami uzbierać ma wesele, ale wiem, że mama chce mi za suknię zapłacić, a tata za zespół... Zobaczymy ile sami uzbieramy.

Idziemy właśnie z psem do Parku, bo o 19 tam sie wszyscy z psami spotykają na wybiegu

ok ale wrzuce jak bede w domu bo w pracy to nie mam

---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ----------

Cytat:
Napisane przez mysza93 Pokaż wiadomość
właśnie chyba oglądałam te sukienki na Tobie dobrze ze trafiłaś na TA jedyna

---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ----------

a Ty jesteś z Wołomina? bo tak wnioskuje z tego gdzie będzie Twój ślub
tak zastanawiam sie na złotnikiem w tluszczu lub łochowie. Podobno macie organiste ktory swietnie prowadzi wesela
Stary 2013-08-09, 18:39   #1401
201604261006
Konto usunięte

Cytat:

---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ----------

ok ale wrzuce jak bede w domu bo w pracy to nie mam

---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ----------

tak zastanawiam sie na złotnikiem w tluszczu lub łochowie. Podobno macie organiste ktory swietnie prowadzi wesela
wrzuć wrzuć
byłam na paru ślubach w Łochowie to bylo dużo ładniej niż w mojej parafi czyli Kamionnie ale każdemu może podobać się co innego
Stary 2013-08-09, 18:41   #1402
ana909
Erudycja

ja znikam, pojawie sie jak wroce do domu bye
Stary 2013-08-09, 18:41   #1403
ijaa
Zakorzenienie

Dobry

Z grubsza przeleciałam Was, ale dokładnie nadrobić na pewno nie da rady.

Cytat:
Ja nie. Prawdopodobnie będę miała niski kok i białą tasiemkę z jakąś ozdobą.
Myslałam o toczku ale obawiam się że będe brzydko wyglądać lub ze zakryje mi twarz.
Mogłabyś pokazać o co chodzi z tą tasiemką jeśli masz jakiś przykład. Zaintrygowałaś mnie.
Sama nie planuję welonu i się zastanawiam, na co się zdecydować. Pewnie skończy się na jakiejś spince, ale każdy pomysł jest wart zastanowienia.

Widziałam, że o włosach było.
Ja ze swoich od jakiegoś czasu jest bardzo zadowolona.
Co prawda nigdy nie miałam z nimi problemu - ewentualnie z przetłuszczaniem, ale to z własnej winy (jak się myje codziennie to tak to jest) - zaprzestałam tego i jest zdecydowanie lepiej.
Ostatnio kłaki mi oszalały i rosną jak szalone co bardzo mnie cieszy i póki co postanowiłam ich nie ścinać.
Jeśli chodzi o pielęgnację i inne kosmetyki to używam bardzo mało rzeczy - do stylizacji NIC, a do pielęgnacji szampon jakiś przyjemny nie koniecznie naładowany silikonami, z raz/dwa w tygodniu jakąś odżywkę/maskę ekspresową i.. olejek rycynowy (też dwa razy w tygodniu). Bardzo im pasuje taki zestaw i póki co nie mam zamiaru nic zmieniać.

Niedawno zjedliśmy obiad z TŻ i mieliśmy iść na rower, ale idzie taka burza, że chyba lepiej jednak jak zostaniemy w domu.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!

Edytowane przez ijaa
Czas edycji: 2013-08-09 o 18:44
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 18:42   #1404
say-hello
Zakorzenienie

Jesli chodzi o dlugi welon w koscuele, to musicie poprosic swiadkowa o pomoc ja rok temu przez cala msze poprawialam tren mojej przyjaciolki Pmki

A co do rodzicow - troche nie rozumiem powiazania dokladania sie do wesela z wtracaniem sie. Nasi rodzice pomoga nam finansowo, ale wcale nie chca stawiac na swoim. Mimo to i tak pytamy ich o zdanie. Moja mama na pewno pomoze mi wybrac menu, suknie, kwiaty itp. Ja sie bardzo ciesze, ze moge liczyc na jej rady, to dla mnie wazna opinia. Finalnie o wszystkim decydujemy my z tz. Nawet, gdyby sie nie dokladali, to sytuacja wygladalaby tak samo

say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 18:47   #1405
ijaa
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Pierś do przodu i powaga - w noc poślubną będę naga! PM2014 cz.17

Aaaa bo bym zapomniała.
Jakby któraś miała ochotę się pośmiać to polecam wybrane się do mina na "Gorący towar".
Byliśmy wczoraj. Tak mi się nie chciało iść, bo humor nadal lekko denny, ale TŻ mnie siłą wyciągnął i dobrze zrobił.
Uprzedzam, że kino do ambitnych nie należy i nie szczędzą tam na słownictwie - ot, amerykańska komedia, ale.. na odstresowanie się po ciężkich dniach IDEALNA!

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 18:49   #1406
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:

Kurcze nie strasz! Tak czy siak, sama złota nie przetopię na obrączki więc pozostaje zaufać złotnikowi

30.08.2014
Nasz Dzień

Stary 2013-08-09, 18:50   #1407
tinyheart
Rozeznanie

Cytat:
Czekooczekolada wiesz w brew pozorom o sale chyba aż tak trudno nie jest.
Nie wiem do tych do których ja dzwoniłam na rok 2015 nawet cennika jeszcze nie mieli.
Chcemy DJ i kamerzystę wstępnie już rozmawiałam ale bardzo wstępnie no i na rok 2015.

Tinyheart a czemu się nie zaręczyliście ?

Misia policz wsio za wódkę pewnie 0,5 na głowę razy powiedzmy 20 zł połówka.
O kosztach w kościele, w USC
Wasze stroje, dodatki.
HYMMM rzuć kwotą około 20 tysięcy może?

Ana909
no też mam nadzieję,że się uda.
Dużo masz już rzeczy ogarniętych tzn umowy podpisane?
Tak jakoś wyszło chcemy ślubu, ale na razie TŻ nie chce zaręczyn :P Moje życie jest trochę pokręcone

Cytat:
Super, też chciałam wianek ale nie pasuje do mojej sukni

Cytat:

a nie mówiłam

Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość
na jakas fajan fryzjerke trafilas dawaj stronke z fryzurami,koniecznie!

To moja kochana fryzjerka od zawsze.. ok 4 lat. Ale jest wspaniała. A stronka to www.weddinghair.com

You're all I ever wanted
I didn't see how it could change
That something was missing until today
tinyheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 18:52   #1408
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
Dobry

Z grubsza przeleciałam Was, ale dokładnie nadrobić na pewno nie da rady.

Mogłabyś pokazać o co chodzi z tą tasiemką jeśli masz jakiś przykład. Zaintrygowałaś mnie.
Sama nie planuję welonu i się zastanawiam, na co się zdecydować. Pewnie skończy się na jakiejś spince, ale każdy pomysł jest wart zastanowienia.

Widziałam, że o włosach było.
Ja ze swoich od jakiegoś czasu jest bardzo zadowolona.
Co prawda nigdy nie miałam z nimi problemu - ewentualnie z przetłuszczaniem, ale to z własnej winy (jak się myje codziennie to tak to jest) - zaprzestałam tego i jest zdecydowanie lepiej.
Ostatnio kłaki mi oszalały i rosną jak szalone co bardzo mnie cieszy i póki co postanowiłam ich nie ścinać.
Jeśli chodzi o pielęgnację i inne kosmetyki to używam bardzo mało rzeczy - do stylizacji NIC, a do pielęgnacji szampon jakiś przyjemny nie koniecznie naładowany silikonami, z raz/dwa w tygodniu jakąś odżywkę/maskę ekspresową i.. olejek rycynowy (też dwa razy w tygodniu). Bardzo im pasuje taki zestaw i póki co nie mam zamiaru nic zmieniać.

Niedawno zjedliśmy obiad z TŻ i mieliśmy iść na rower, ale idzie taka burza, że chyba lepiej jednak jak zostaniemy w domu.
to masz szczęście z tymi włosami! moje rosna jakby chcialy a nie mogly
o to podeślij ta burze do mnie! :P
Stary 2013-08-09, 18:56   #1409
Ad rem
Zadomowienie

Dot.: Odp: Pierś do przodu i powaga - w noc poślubną będę naga! PM2014 cz.17

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
Jesli chodzi o dlugi welon w koscuele, to musicie poprosic swiadkowa o pomoc ja rok temu przez cala msze poprawialam tren mojej przyjaciolki Pmki

A co do rodzicow - troche nie rozumiem powiazania dokladania sie do wesela z wtracaniem sie. Nasi rodzice pomoga nam finansowo, ale wcale nie chca stawiac na swoim. Mimo to i tak pytamy ich o zdanie. Moja mama na pewno pomoze mi wybrac menu, suknie, kwiaty itp. Ja sie bardzo ciesze, ze moge liczyc na jej rady, to dla mnie wazna opinia. Finalnie o wszystkim decydujemy my z tz. Nawet, gdyby sie nie dokladali, to sytuacja wygladalaby tak samo

No to pozazdrościć podejścia rodziców i teściów.. u nas jest tak, że gdyby coś nam dołożyli, to chcieliby mieć wpływ na to, o czym decydujemy - na zasadzie: wybierzcie takie danie, a nie takie, bo i tak my za to płacimy - porażkowo, ale tak to jest, niestety. Podejrzewam, że wywodzi się to z tego, że za czasów młodości naszych rodziców wesele organizowali rodzice, było jasno podzielone czym kto się zajmował i młodzi mieli niewiele do gadania.. Czasy się zmieniły, ale pewne przyzwyczajenia ciężko zmienić

---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ----------

Cytat:
Napisane przez flosssy Pokaż wiadomość
My chcemy zabawy, ale takie bardziej na poziomie niż jakieś super zboczone. Nasi goście na pewno będą chcieli w nich uczestniczyć, w sumie my z TŻ też nic nie mamy przeciwko
My dostaliśmy od DJ'a zestaw zabaw, możemy wybrać te które nam się podobają, lub zaproponować coś nowego, jeśli tylko mamy pomysł.
Nie chcemy żenujących zabaw typu przeciąganie jajka przez nogawkę od spodni czy zakładanie prezerwatywy na butelkę. Zdecydujemy się na pewno na oczepiny, chusteczkę, pociąg i może jeszcze coś lekkiego, żeby goście się lepiej poznali

30.08.2014
Nasz Dzień

Stary 2013-08-09, 18:56   #1410
say-hello
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Pierś do przodu i powaga - w noc poślubną będę naga! PM2014 cz.17

Cytat:
No to pozazdrościć podejścia rodziców i teściów.. u nas jest tak, że gdyby coś nam dołożyli, to chcieliby mieć wpływ na to, o czym decydujemy - na zasadzie: wybierzcie takie danie, a nie takie, bo i tak my za to płacimy - porażkowo, ale tak to jest, niestety. Podejrzewam, że wywodzi się to z tego, że za czasów młodości naszych rodziców wesele organizowali rodzice, było jasno podzielone czym kto się zajmował i młodzi mieli niewiele do gadania.. Czasy się zmieniły, ale pewne przyzwyczajenia ciężko zmienić
Rozumiem. Wiadomo, ludzie sa rozni w takim razie zycze, aby sie wam wszystko po waszej mysli ulozylo

say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości