|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1381 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierś do przodu i powaga - w noc poślubną będę naga! PM2014 cz.17
U nas teściowie nie wtrącają się ani słowem, może im przykro, że nie mogą nam się dołożyć do wesela?
Moja mama widzę, że ma mega ochotę się wtrącać, ale wie, że nie pomaga nam finansowo i trzyma język za zębami.
Edytowane przez monikkad Czas edycji: 2013-08-09 o 17:27 |
|
|
|
#1382 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczyny dzieki wielkie za wszystkie rady! ![]() Cytat:
a powiedz mi - ciężko sie to obsługiwało?Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() i mam pytanie - jak zamierzasz poradzić sobie z nim w kościele? jak klękać/siadać? będziesz go pilnowac?
|
|
#1383 |
|
Zadomowienie
|
My od początku zakomunikowaliśmy, że płacimy sami za wszystko, a jeśli mają życzenie wspomóc nas finansowo - to w kopercie w ramach prezentu ślubnego.
Teściowa się miesza - co prawda, do każdego komentarza dołącza "no ale zrobicie jak chcecie", ale już ja wiem co się za tym kryje: jak nie będzie tak jak radzę, to na pewno będzie źle :P Siostra co rusz donosi jakieś nowinki dotyczące sali - czym mi działa na nerwy Moja mama za to stara się nie mieszać. Jedynie podarowała mi pierścionek, który powstał z obrączki mojego taty - wejdzie w skład naszych obrączek, robionych u złotnika - to dla mnie najlepszy prezent, będę nosić na palcu obrączkę ze złota, które on też nosił - to tak jakby był ciągle obok, pomimo, że nie ma go już od dawna.. ![]() ---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ---------- Może świadkowa przypilnuje, żeby ładnie się prezentował całą mszę?
|
#1384 | |
|
Erudycja
|
Cytat:
to tak jak ja powiedzial Tżtwoi, ze jesli jego mama bedzie chciala nas wspomoc finansowo - to tylko poprzez koperte w prezencie slubnym. A co do złota... moja mama i babcia dały nam pierscionki, stare obraczki i mama swoj zareczynowy. Ale to nie jest tak ze zrobią wam obrączki z waszego złota, chyba ze takie bedzie wasze zyczenie. Ogolnie to jest tak ze dajesz swoje zloto na wymiane, zamiast gotowki, ale oni robią ze swojego złota.
|
|
#1385 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
choc ja mam wieksza czesc rodziny taką, ze nawet gdybym podala same nalesniki z dzemem to by byli zadowoloni nie dlatego, ze sa biedni (wrecz przeciwnie), ale dlatego, ze tak mocno sie kochamy, ze wszystko by im było jedno, byleby sie cieszyc naszym szczesciem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
no i fajnie, że się dokładają. Co ja bym dała, żeby ktoś nam pomógł, ale niestety jesteśmy skazani na siebie :/---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ---------- Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1386 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1387 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jeśli rodzice będą mieli ochotę to dadzą pieniądze w formie prezentu.
|
|||
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1388 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Pierś do przodu i powaga - w noc poślubną będę naga! PM2014 cz.17
Cytat:
dawaj stronke z fryzurami,koniecznie! ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1389 |
|
Raczkowanie
|
wczoraj rozmawiałam tak na serio z mamą, oglądałyśmy w necie sale, które wiem, że mają wolne terminy itd. i wiem, że chce nam pomoc finansowo, rodzice TŻ też więc trochę kamień spadł z serca ( przynajmniej finansowy). Jak się okazuje są jeszcze sale ( polecone) które mają wolne terminy. Musimy się umówić z TŻ i pojechać na "ogląd" sali no i na rozmowę bo poza terminem nie wiemy co i jak.
Oczywiście mamy jeszcze popatrzeć na jakieś inne miejsca. Ale nadzieja, że zdążymy jest!
|
|
|
|
#1390 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierś do przodu i powaga - w noc poślubną będę naga! PM2014 cz.17
Dzięki
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1391 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Pierś do przodu i powaga - w noc poślubną będę naga! PM2014 cz.17
Ana909, pokaż zdjęcie Twojej sukni na Tobie? Bo nie widziałam...
Atomoowka, witaj ![]() My staramy sie sami uzbierać ma wesele, ale wiem, że mama chce mi za suknię zapłacić, a tata za zespół... Zobaczymy ile sami uzbieramy. Idziemy właśnie z psem do Parku, bo o 19 tam sie wszyscy z psami spotykają na wybiegu ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1392 |
|
Erudycja
|
mojemu Tżtowi chodzi o to ze podobno nasza kucharka marnotrawi towar. Np z jednego fileta kurczaka robi sie dwa devolaye a ona tak kroi ze polowe wyrzuca i wychodzi jeden kotlet. Ale ja uwazam ze on jako kucharz jest w stanie wyliczyc ile czego na 120 osob potrzebujemy i nie damy sie w konia zrobic. Poza tym zawsze mozemy sie zapytac o takie techniczne szczegoly. Jesli okaze sie to prawda to wtedy zrezygujemy i wezmiemy inna. Bo w sytuacji kiedy kupimy 60 filetow a jej wyjdzie tylko 60 kotletow a nie 120 tak jak powinno to niech se sama dokupuje reszte.
|
#1393 |
|
Wtajemniczenie
|
Ad rem ja nie będe miała welonu.
Marzy mi się wianek z żywych kwiatów, jak to nie wypali to jakiś piękny żywy kwiat tylko. U Nas jest pół na pół. Tzn ja i TŻ dajemy połowę kasy, resztę moi rodzice. Mam super kochanych rodziców, do niczego się nie wtrącają tzn inaczej to ujmę zawsze mogę liczyć na ich zdanie ( zarówno pozytywne jak i te mniej) ale decyzja zawsze należy do mnie i TŻ. Co do pomocy mamy, jestem pewna, że będę ją prosiła o pomoc w wielu kwestiach tzn będę pytała o jej zdanie no sukni ( na pewno będzie na przymiarkach) dam jej np posłuchać DJ którego wybierzemy, pokaże filmy kamerzysty którym będziemy zainteresowani. Jak się zdecydujemy na salę to też ja zabiorę żeby zobaczyła wcześniej. Moja mama jest dla mnie ogromnym autorytetem. Teściowa nawet nie wiem jeszcze o ślubie i weselu hahah Pewnie będzie nieźle zaskoczona Kurde zaraz jadę oglądać sale, strasuję się
|
|
#1394 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ..jaka kolejka do tego chirurga to masakra. Noc mnie tu zastanie za nim wejdę ;-/
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak naprawde to on jest tak dlugi ze przy siadaniu nie bedzie wiekszego problemu. Moze podroz pod oltarz na przysiege i spowrotem, ale to druhny niech ogarniaja. Jakos sie w ogole nie zastanawialam nad tym ![]()
|
|
|
|
|
#1396 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
dobrze ze trafiłaś na TA jedyna![]() ---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ---------- a Ty jesteś z Wołomina? bo tak wnioskuje z tego gdzie będzie Twój ślub
|
|
|
|
|
#1397 |
|
Zadomowienie
|
ja sie boje że się w niego zaplatam, dlatego zastanawiam sie nad takim długim, do samej ziemi, ale nie ciagnącym się za mną - co sądzicie? nie bedzie to głupio wyglądać?
|
#1398 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
my mamy się trochę dolozyc a moi rodzice nie bo nie pracują. ale mysle ze jeszcze chwile czasu mamy na załatwianie![]() nie denerwuj się! ![]() ---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1399 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
U nas rodzice T wiedzieli już przed zaręczynami o jego planach.
|
|
#1400 | |||
|
Erudycja
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ---------- Cytat:
ok ale wrzuce jak bede w domu bo w pracy to nie mam ![]() ---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ---------- Cytat:
zastanawiam sie na złotnikiem w tluszczu lub łochowie. Podobno macie organiste ktory swietnie prowadzi wesela
|
|
#1401 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
byłam na paru ślubach w Łochowie to bylo dużo ładniej niż w mojej parafi czyli Kamionnie ale każdemu może podobać się co innego
|
|
|
|
|
#1402 |
|
Erudycja
|
ja znikam, pojawie sie jak wroce do domu
bye
|
#1403 | |
|
Zakorzenienie
|
Dobry
![]() Z grubsza przeleciałam Was, ale dokładnie nadrobić na pewno nie da rady. Cytat:
![]() Sama nie planuję welonu i się zastanawiam, na co się zdecydować. Pewnie skończy się na jakiejś spince, ale każdy pomysł jest wart zastanowienia. ![]() Widziałam, że o włosach było. Ja ze swoich od jakiegoś czasu jest bardzo zadowolona. Co prawda nigdy nie miałam z nimi problemu - ewentualnie z przetłuszczaniem, ale to z własnej winy (jak się myje codziennie to tak to jest) - zaprzestałam tego i jest zdecydowanie lepiej. ![]() Ostatnio kłaki mi oszalały i rosną jak szalone co bardzo mnie cieszy i póki co postanowiłam ich nie ścinać. ![]() Jeśli chodzi o pielęgnację i inne kosmetyki to używam bardzo mało rzeczy - do stylizacji NIC, a do pielęgnacji szampon jakiś przyjemny nie koniecznie naładowany silikonami, z raz/dwa w tygodniu jakąś odżywkę/maskę ekspresową i.. olejek rycynowy (też dwa razy w tygodniu). Bardzo im pasuje taki zestaw i póki co nie mam zamiaru nic zmieniać. Niedawno zjedliśmy obiad z TŻ i mieliśmy iść na rower, ale idzie taka burza, że chyba lepiej jednak jak zostaniemy w domu.
Edytowane przez ijaa Czas edycji: 2013-08-09 o 18:44 |
|
|
|
|
#1404 |
|
Zakorzenienie
|
Jesli chodzi o dlugi welon w koscuele, to musicie poprosic swiadkowa o pomoc
ja rok temu przez cala msze poprawialam tren mojej przyjaciolki Pmki ![]() A co do rodzicow - troche nie rozumiem powiazania dokladania sie do wesela z wtracaniem sie. Nasi rodzice pomoga nam finansowo, ale wcale nie chca stawiac na swoim. Mimo to i tak pytamy ich o zdanie. Moja mama na pewno pomoze mi wybrac menu, suknie, kwiaty itp. Ja sie bardzo ciesze, ze moge liczyc na jej rady, to dla mnie wazna opinia. Finalnie o wszystkim decydujemy my z tz. Nawet, gdyby sie nie dokladali, to sytuacja wygladalaby tak samo Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1405 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Pierś do przodu i powaga - w noc poślubną będę naga! PM2014 cz.17
Aaaa bo bym zapomniała.
Jakby któraś miała ochotę się pośmiać to polecam wybrane się do mina na "Gorący towar". ![]() Byliśmy wczoraj. Tak mi się nie chciało iść, bo humor nadal lekko denny, ale TŻ mnie siłą wyciągnął i dobrze zrobił. ![]() Uprzedzam, że kino do ambitnych nie należy i nie szczędzą tam na słownictwie - ot, amerykańska komedia, ale.. na odstresowanie się po ciężkich dniach IDEALNA!
|
|
#1406 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak czy siak, sama złota nie przetopię na obrączki więc pozostaje zaufać złotnikowi
|
|
#1407 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#1408 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() o to podeślij ta burze do mnie! :P |
|
|
|
|
#1409 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Pierś do przodu i powaga - w noc poślubną będę naga! PM2014 cz.17
Cytat:
---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ---------- Cytat:
Nie chcemy żenujących zabaw typu przeciąganie jajka przez nogawkę od spodni czy zakładanie prezerwatywy na butelkę. Zdecydujemy się na pewno na oczepiny, chusteczkę, pociąg i może jeszcze coś lekkiego, żeby goście się lepiej poznali
|
|
#1410 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Pierś do przodu i powaga - w noc poślubną będę naga! PM2014 cz.17
Cytat:
w takim razie zycze, aby sie wam wszystko po waszej mysli ulozylo ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:59.

jak pracowałam w Promod to czesto nawet sobie do pracy przynosilam jakas trudna do wyprasowania kiecke i prasowalam bo takie zelazka sa rewelacyjne 
30.08.2014