|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4531 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
![]() my od liceum mieliśmy z tż imię dla synka - Piotruś ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dziś o 19 mam wizytę i ma potwierdzić płeć ![]() ![]()
![]() |
#4532 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Mam takie pytanie... jak z Waszymi mdłościami/wymiotami? Bo mi wszystko przeszło w 12 tc ![]() no chyba, że mnie ktoś poczęstuje kurczakiem. Nie znoszę w każdej formie. Gotowany, pieczony, smażony, roladki, cuda wianki - odpada. Nawet jak widzę surowego w lodówce to mi się podnosi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4533 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie z tym Borysem to samo, że imię dla psa, tak moja mama mówi ![]() Bruno tez mi się podoba
![]() |
#4534 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4535 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Noo,ja też byłam w szoku ![]()
![]() |
#4536 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mi póki co poranne mdłości przeszły, ale każdego dnia boję się że wrócą. Na razie mogę chociaż w spokoju umyć zęby, bez niespodzianek ![]() Ale na zapach grilla nadal reaguję ucieczką :P
![]() |
#4537 |
Zakorzenienie
|
Co wy myślicie o imieniu dla chłopca:
Leon czy Borys? ![]() marieee ja jeżdżę często do Rusinowic ![]()
wymiana Edytowane przez malaMigotkAaa Czas edycji: 2013-08-09 o 14:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#4538 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4539 | |
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4540 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Kiedyś z koleżanką rozmawiałam na temat imion dla chłopców. I mówiłam że mi się bardzo Filip podoba, ona nie miała zdania. I jak ma jej syn na imię.. ... ... Filip ![]()
![]() |
#4541 |
Zakorzenienie
|
Wiem, wiem, tylko że ta lekarka u której mam zrobić usg przyjmuje 1 raz w tygodniu, więc może to być kluczowe.
#4542 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
hihihi, czyli po raz kolejny stwierdzę, że świat jest maleńki ![]() Może kiedyś jakaś herbatka Noworocznych Mamuś ? ![]()
![]() |
#4543 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4544 | ||
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4545 |
Zadomowienie
|
cześć dziewczyny, nie było mnie z Wami od wczoraj, bo miałam najpierw kardiologa, potem ten laser na oczach i dłuuuugi powrót (stwierdziłam, że nie może mi się mąż tak ciągle z pracy zrywać, więc mnie zawiózł i wróciłam sama - i gdyby nie ten upał to pomysł był w porządku) i jeszcze po drodzę o sklep ze stanikami zahaczyłam - podskoczyło mi o kolejne dwa rozmiary w miseczce (już trzy od początku ciąży!!! a obwód bez zmian), czyli miało prawo mnie gnieść
![]() kardiolog mnie bardzo podbudowała- oczywiście tam niemal wszystko jest w porządku, więc moje uroki to ewidentnie wina ciąży, ale dała mi karteczkę dla ginekolog (bo jej się poskarżyłam) że nie mogę długo stać ![]() przy okazji powiedziała ciekawą rzecz przy rozmowie o wynikach krwi (bo trochę mi się poprawiły). otóż jak jest upał i człowiek jest lekko odwodniony, to wyniki zawsze idą w górę (mimo że jak pisałyście w ciąży to się rozcieńcza), więc trzeba bardzo o nie dbać, bo jak upał zejdzie to i wyniki spadną głowa mi pęka migrenowo, ale to pewnie od tych oczu, to na razie wstrzymuję się z tabletką i powoli Was nadrabiam ![]() a, i witam nową mamusię i gratuluję kolejnego chłopaczka i dziewczynki (bo to jeszcze wczoraj doczytałam, zanim się wzrok rozmył) i nowych dobrych wyników ![]()
![]() |
#4546 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zamówiliśmy drzwi wejściowe ![]()
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2013-08-09 o 15:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4547 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() słyszałam, że pierwsze ciąże są często przenoszone, ale jakoś mam wrażenie, że mnie to nie spotka (może dlatego, że jestem dość niecierpliwa i się nie mogę doczekać ![]() ---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ---------- Cytat:
![]() u mnie z damskim imieniem też jest jednak problem- było już wybrane - Zofia jak moja babcia, ale ostatnio stwierdziłam, że nie wiadomo, czy babunia dożyje prawnuczki, a nawet jeśli ile czasu, więc z tym imieniem wiązałoby się za dużo emocji... może przy następnym dziecku, ale nie teraz. no i mamy kłopot. mężowi podoba się Oliwka, mi zupełnie nie i dziś próbowałam szukać jakichś pomysłów, ale tak se... połówkowe dopiero za miesiąc, więc raczej szybciej nie poznamy płci, ale może rzeczywiście będzie chłopiec? ---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ---------- ja nie, ale bardzo chciałam, jakoś tak co roku nie wychodzi...
![]() |
#4548 |
Rozeznanie
|
Znam Bruna człowieka i Brunów psów sztuk trzy. I tak - od razu kojarzy się z brunatnym psem
![]() Borys - moja najlepsza szkolna koleżanka miała psa o tym imieniu. Osłuchałam się tylu opowieści o nim, że inaczej chyba bym nie potrafiła kojarzyć tego imienia.... Adam - to jedno z tych imion, które mi się nie podoba i źle kojarzy, pomimo iż wszyscy, których znam to fajni faceci. A, no i był przecież Adaś Miauczyński ![]() Krzyś - gdyby nie to, że mój tata się tak nazywa, to sama bym chętnie syna tak nazwała ![]() Róża - nie znoszę marmolady różanej, zbiera mnie na wymioty od samego zapachu. Gdyby nie to, pewnie imię by uszło ![]() Filip - "Fifi", "Rodzina zastępcza"... Leon - mieszkam z kotem o tym imieniu. Przez niego nie znoszę kotów, wrrr. Piotruś - zdecydowanie TAK. Czuję, że będę miała spory dylemat co do imienia ![]()
![]() Edytowane przez kukurydzianaa Czas edycji: 2013-08-09 o 16:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#4549 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() na dowód załączam (wreszcie) zdjęcie sprzed tygodnia - czyli wg OM 15t2d, wg USG 16- o ile oczywiście się uda...
![]() |
#4550 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ---------- Cytat:
![]() a swoją drogą mam nadzieję, że w drugą stronę to nie działa, bo mnie brafiterka (czy jak tam się ją piszę) pocieszyła, że dojdę do h jak będę w takim tempie rosnąć, co nawet przy małym obwodzie by oznaczało ogromną głowę a ja chcę rodzić naturalnie! ![]()
![]() |
#4551 |
Rozeznanie
|
Ejani, ja mam prawie taki sam brzuszek, może tylko ciut (ale naprawdę niewiele) mniejszy
![]() ---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ---------- Chociaż nie, jak tak stoję przed lustrem, to stwierdzam, że nie mam mniejszego. To tylko moje wyobrażenie, że prawie nic mi "tam" nie urosło... ![]()
![]() |
#4552 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
czytałam gdzieś, że to na całym świecie (nawet w Azji) ciężarne mają problem z kurczakami ![]() no, jestem już na bieżąco ![]() Puszczam dzieciakowi Mozarta, ponoć już słyszy (ciekawe czy przez szum komputera też ![]() ![]()
![]() |
#4553 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Coraz częściej ostatnio zastanawiam się nad cesarką. Wszystkie kobitki z mojej rodziny mnie to tego namawiają. Przedstawiają mi swoje straszne opisy porodów i każda przy drugim decydowała się na cesarkę ![]() ![]() ![]() Zostało mi tylko 5 dni nad morzem, ale szczerze powiedziawszy wróciłabym już do Wrocławia żeby urządzić mieszkanko ![]() ![]() ![]()
![]() Edytowane przez Akkma Czas edycji: 2013-08-09 o 16:46 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4554 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() postaram się zaraz wrzucić drugie zdjęcie, z góry, normalnie inna osoba ![]()
![]() |
#4555 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4556 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Maluch dzisiaj nie źle się bawi-kopie w najlepsze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4557 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeśli już to Leon (czytałyście "Lesia" Chmielewskiej? ![]() ---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ---------- Cytat:
oj gdzie on duży? ja normalnie mam taki ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4558 |
Zakorzenienie
|
Lesio jest chyba od Lesław (mam kolegę o tym imieniu i nazywany jest Lesiu).
#4559 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak, tak ale tak mi się skojarzyło apropo Leona ![]() a Lesio może być od Leszka, Lecha, Lechosława, Lesława- różnie
![]() |
#4560 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
szczególnie że czytałam, że sn są lepsze i dla dziecka (przygotowują je do tego okrutnego świata) i dla mamy (rytuał przejścia - im więcej bólu i trudu poświęca się, żeby zostać mamą, tym potem łatwiej tą mamą być). no i po cesarce nie ma tej euforii po urodzeniu, choć to oczywiście sprawa indywidualna i zależy od podejścia. namówiona przez którąś z Was (Emma, to Twoja sprawka) czytałam sobie opisy porodów z wątku sierpniowego i uderzyło mnie, jaka nawet po opisach pełnych bólu jest radość i tylko jedna dziewczyna nie chciała przeżyć tego ponownie, a jedna wprost pisała, że przez to że miała cesarkę (z powodów medycznych) czuła się gorzej i że zawiodła swoje dziecko a jeśli chodzi o zawroty głowy - to mam tak samo. ---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ---------- dzięki ![]() ---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ---------- Cytat:
teraz też już go mam normalnie:p ale wcześniej nie było jakoś super płasko, ale świata mi brzuch nie zasłaniał ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:18.