|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć II część naszego wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz.2 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
21 | 38,18% |
Przyszła wiosna będzie nasza, każda będzie miała swojego Bobasa - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
0 | 0% |
Choć jesień już zagęszcza ruchy, to my się nie smucimy - podziwiamy rosnące brzuchy |
0 | 0% |
Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
26 | 47,27% |
Połowa jeszcze rzyga, za niedługo im przejdzie chyba -mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
8 | 14,55% |
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1921 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
cześć dziewczynki
![]() jak się czujecie? u mnie mdłości prawie przeszły, wcześniej czułam się jak na ciągłym mega kacu a teraz już prawie ok ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() mój synio od września idzie do żłobka i bardzo się obawiam jego reakcji, bo niestety jest do mnie mocno przywiązany (24/7 od porodu) i strasznie nie lubi nowych miejsc, ludzi i ogólnie histeria ![]()
#1922 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mnie to 1 usg będzie tego 19.08 i nie mogę się doczekać... zastanawiam sie czy nie iść wcześniej gdzies do innego lekarza, co myśliciee? Tak bardzo bym chciała usłyszeć serducho i zobaczyć cokolwiek... ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1923 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1924 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() No Twój synek szczęśliwy raczej nie będzie ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1925 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A który to będzie tydzień ciązy? z doświadczenia wiem że nie warto iść za prędko od lekarza bo co z tego że zobaczysz pęhewrzyk ciążowy jak to serduszko fasolinki jets najważniejsze ! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1926 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ale mi się dłuży... we wtorek gin ![]() ![]() a z poniedziałku na wtorek stuknie mi z mężem 2 lata jak jesteśmy razem ![]() same atrakcje ![]() mam nadzieję, że Maluszek rośnie zdrowo ![]() zrobiłam im kartkę ![]()
![]() |
#1927 |
Moderator
|
śliczne kartki
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1928 |
Rozeznanie
|
dziękuję
![]() ![]() ![]() ![]() hehe mój mąż założył się z siostrą, która z nas pierwsza uczyni z teściowej babcię po raz drugi :P:P mała szuja z męża, bo oni dopiero zaczną staranka :P co prawda nie pamiętają już o co się założyli, ale sam fakt zakładu istnieje :P
#1929 |
Zadomowienie
|
Kochane jestem po prenatalnych !!!
Usg wykazało że wszystko jest super ! Jeju jakie to wspaniałe uczucie zobaczyć wiercącego się bąbelka,machającego łapkami i nóżkami ![]() Lekarz robił mi je około 40 min bo bąbelek przybierał pozycje nieodpowiednie do wymierzenia ![]() Tak się cieszę ! I nie żałuje że się zdecydowałam ! Wyniki z krwi będą u mojej ginki na kolejnej wizycie ![]() Z tej okazji zakupiłam sobie buciki już na jesień ![]() Lecę was doczytać ![]() aaa z usg wychodzi tak 12 tydz 2 dzien ![]() Wszystkie pomiary w normie ![]()
#1930 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1931 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1932 | ||
Rozeznanie
|
mówiłam mu, że miałam różyczkę; albo wyśle mnie jeszcze raz (ale mówił, że następne badania będę robiła na jego koszt, tylko za te pierwsze zapłacę 'za swoje', a on mi to "odda" w większej ilości USG
Cytat:
![]() ![]() a do mnie przed chwilą doszły książki "tato to ja" (genialna, przeczytałam już połowę, pisana przez ojca dla przyszłych ojców, świene anegdotki i historie opowiedziane prosto, po chłopsku :P) i "szczęśliwej ciąży" (to już dla mnie, była w pakiecie z 'tato to ja', cena niska, to wzięłam, ale wolę te pisane dla tatusiów, bo faaaaajnie napisane) ---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ---------- Cytat:
![]() złożona, jak kartka pocztowa z życzeniami ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez thidien Czas edycji: 2013-08-09 o 13:58 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1933 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1934 | ||
Raczkowanie
|
Hejka!
Cytat:
Cytat:
![]() Jesteśmy w podobnym tygodniu. Ja dzisiaj zaczełam 12 tydzień. Byłam dzisiaj u połoznej. Przeprowadziła ze mną wywiad. Uzupełniła mi kartę ciązy wpisując wszystkie badania. W poczekalni do połoznej rozmawiałam z ciężarnymi dziewczynami i kazda z nich chodzi prywatnie do lekarza i ma robione usg co miesiąc i nie wyobrażaja sobie że mogłyby nie widziec maluszka co miesiąc. U mnie sytuacja wygląda tak ze ginka nie ma w gabinecie usg i teraz zastanawiam sie czy nie pójśc do innego lekarza takiego który ma usg. Zarejestrowałam sie do innego miasta na 26.08 i zobacze jak to będzie. Z drugiej strony bardzo cenie swoja Panią doktor i od zawsze do niej chodze ale co to za prowadzenie ciązy bez usg nawet połozna mi dzisiaj tak powidziała. Miałam jedno usg i widziałam serduszko wtedy moja Pani doktor zrobiła mi je na swoim dyżusze w szpitalu no ale nie zawsze będzie pewnie mi je chciała robić na dyżurze. Nie wiem co robić! Do połoznej jestem umówiona za miesiąc i wtedy będziemy juz próbowac posłuchac maluszka detektorem. Dostałam listę badan do zrobienia i mam rózyczkę, hiv, grupe krwi, toxo (tylko imG bo mam poprzednie dwa wyniki ujemne a robiłam je w lutym) oraz inne. Z wizyty u połoznej jestem super zadowolona. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1935 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() Co do USG to zdania są podzielone - z jednej strony ponoć wystarczą 3 USG na całą ciążę, ale z drugiej spokojniej się kobieta czuje jak co miesiąc się upewni że wszystko ok. Zależy jak Ty się z tym czujesz? Czy stresujesz się tym że nie masz częstszego USG? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1936 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1937 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#1938 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() A może kobitka będzie na tyle fajna, że z chęcią zmienisz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1939 |
Raczkowanie
|
Ja też mam wizytę 19 sierpnia
![]() Dzisiaj mój mały mówi w autobusie do mnie: "masz duży brzuch tak? i masz w nim dzidziusia tak? acha to dzidziuś też zajdł tic taca tak? " a mówiłam mu tylko że nie moge go nosić bo mam dzidziusia ze dwa razy ![]() ![]() Mdłości już miałam teraz zgaga masakra w poprzedniej ciąży nic mi nie było potwierdza się to że każda ciąża inna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1940 |
Rozeznanie
|
![]()
czesc dziewczyny,
ale tu sie duzo dzieje, fajnie bo jestescie bardzo pozytywne ![]() ja jestem po mojej wizycie i moje malenstwo ma juz 2,5 cm ![]() ![]() ![]() apropos bolow brzuszka to tez tak mam, jeden dzien czuje sie rewelacyjnie, moge gory przenosic a nastepnego tylko spac, no ale takie sa poczatki. Powiedzcie prosze slyszalyscie cos moze, ze niby w ciazy nie powinno sie farbowac wlosow i malowac paznokci?? Ostatnio ktos mi tak powiedzial ale w sumie wszystkie kobietki, ktore znam i maja dzieci farbowaly wiec sama nie wiem, a nie chce dac sie zwariowac ![]()
#1941 |
Raczkowanie
|
Hej. Ja też mam 19 sierpnia wizyte - pierwszą. Będzie to ok 6 tydzien. Bardzo się boje. Dzis moj maż stwierdził ze musi popytac lekarza czy w czasie ciazy moge brać jakieś tabletki na narwy bo stwierdził ze nie wytrzyma ze mna do konca ciazy. Ratunku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1942 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ---------- Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1943 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do zdjęć to sądziłam że będą wyraźniejsze............a le to było tylko 2d ![]() Postaram się pokazać ;-)
![]() |
#1944 |
Raczkowanie
|
Wreszcie w domu. Jak wczoraj wyszłam na USG to dopiero wróciłam. W USG wszystko w porządku. Widziałam małego podskakującego, wymachującego kończynami człowieczka. Wygląda na to że te moje plamnia nie mają wpływu na rozwój. Bagatelizować nie wolno ale mamy być dobrej mysli
Pytałam o tą różnice w wieku z CRL i OM bo tez mi za każym razem inaczej wychodzi i powiedziała że ważniejsze jest że widać postęp w rozwoju adekwatny do wieku a pomiar jest zawsze obarczony jakimś tam błędem i że ogólnie "nie czepiać się dziecka". W życiu nie słyszałam żeby zwykłym stetoskopem dało się wysłuchać akcję serca płodu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1945 |
Rozeznanie
|
aj aj..
poczułam niedawno, że mi jakoś... mokro i mam jakieś brązowe upławy czy jak to nazwać :| mam nadzieję, że to z serii "tych normalnych", bo wyczytałam w necie, że się zdarzają
#1946 | ||
Moderator
|
Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
czesc ![]() Wlosow nie farbuje wiec nie pomoge, ale co do paznokci to ja tam maluje... Trzeba dobrze wywietrzyc pozniej mieszkanie i jest ok ![]() Cytat:
![]() Wlasnie sie dowiedzialam ze moze i ja nad morze pojade ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1947 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No, mnie kilka osób opieprzyło i się już uspokoiłam i tak myślę, jak napisałaś. Serce bije, małe rośnie! czego chcieć więcej ![]() A co do tego stetoskopu to w "W oczekiwaniu na dziecko" było napisane, że teoretycznie można wysłuchać gdzieś od 20-22 tygodnia ciązy, ale dziecko musi być wyjątkowo dobrze ułożone. Dawniej było to chyba dość często praktykowane, teraz po prostu nie ma po co. ![]() Edytowane przez mmhym Czas edycji: 2013-08-09 o 20:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1948 |
Raczkowanie
|
10 tyg +6 powinno być, było tydzień mniej, a widok był o taki: http://parenting.pl/portal/rozwoj-plodu-11-tydzien# tylko jeszcze podskakiwała (mamy teorie że dziewczyna) w górę i w dół.
Oj przeżywam strasznie, ale po tym miesiącu stresów każa dobra wiadomość na wagę złota Też pazury maluje i włosy farbuję, moją teorię o wnikaniu do środka przez skórę już znacie ;p A do słuchania tętna to kiedyś były takie specjalne "trąbki" co się przykładało do brzucha, ale to tak jak piszesz w późniejszej ciąży no i głównie dlatego że nie było usg i ktg Thidien moja gin mówi że żadne plaminia w ciąży nie są normą, ale ja na podstawie moich panikarskich doświadczeń myślę że jak to tak jednorazowo to nie ma co panikować, a jak się będzie powtarzało... to pewnie nikt Cię nie będzie musiał przekonywać do jakiejś awaryjnej wizyty Edytowane przez kamilast Czas edycji: 2013-08-09 o 20:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#1949 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() ![]() ![]() Będę was podczytywać na telefonie ![]() 3majcie się Mamy ciepło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1950 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:09.