|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3902 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Cytat:
![]() ewulkaa sie zapodziała ---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ---------- Onaella! myslałam o obie rano |
|
|
|
|
#3903 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
![]() mam nadzieję że choć trochę mnie pamiętacie ciągle jeszcze jestem na wakacjach ale już we wtorek wracamy do domu i tym samym wracam do Was. Mam nadzieję że bez problemu wkrece się do rozmowy z Wami. |
|
|
|
#3904 |
|
Zakorzenienie
|
Ela, czekamy!
|
|
|
|
#3905 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3906 |
|
Zakorzenienie
|
Bumbol zasnął o 19 i nie wiem, czy to już na noc?
![]() Z powodu niepewności idę się położyć i jakby co, to chociaż się zdrzemnę.
|
|
|
|
#3907 |
|
Lurker ;)
|
Onaella witaj
![]() Slunzaczki, dajcie sprawdzony przepis na kluchy slaskie- nigdy nie robilam a mnie ciagnie ![]() Sublime ile czasu wprowadzalas gluten, skoro Twoja dzidzia juz ciastka wcina?
It's okay I got lost on the way But I'm a supergirl And supergirls don't cry Edytowane przez litllesweetangel Czas edycji: 2013-08-09 o 20:10 |
|
|
|
#3908 |
|
Zakorzenienie
|
Budzi się powoli (chyba...), to jednak nawet nie ma sensu się kłaść.
Little, ja w ogóle nie "wprowadzałam" glutenu.
|
|
|
|
#3909 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciesze sie bardzo!!!!!!mam nadzieje, ze bable zaczna jesc coraz czesciej i chetniej ![]() wiecie, poki co, jestem zachwycona wielorazowkami. kij z wkladami, jeszcze sie susza mam nadzieje, ze pooddycha sobie w tym troszke..... oczywiscie jak najczesciej tez pieluche sciagam i wietrze. i chyba calkiem sie przerzuce na wielo, w przyszlym miechu musze znalezc kase na komplet
|
|
#3910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lepisz. Wrzucasz na wrzątek i zmniejszasz by delikatnie bulgotały. Gotujesz ok 3-5 minut od wypłynięcia. Co do glutenu podałam kiedyś (5 m-c) kaszki łyżeczkę na wodzie w zupce jarzynowej, później jak się nic nie działo dałam małej kawalątek środeczka chleba. Praktycznie nie wprowadzałam dłużej jak tydzień... Bo ona wcześniej ode mnie próbowała różnych rzeczy, włączając serek tutti waniliowy. Po biszkopty sięgnęłam, jak mi zaczęła łapki do tortu imieninowego szwagierki wsadzać, więc stwierdziłam "czemu nie?" Nie szczypię się za bardzo ze schematem wprowadzania, bo uważam, że jeżeli dziecko jest gotowe, a mama ma choć troszkę ostrożności w sobie, to można próbować - jakkolwiek ryzykownie/dziwnie to brzmi.
Przemilczenia dzielą bardziej niż nieobecności. [Gabrielle Bonheur Chanel] Edytowane przez sublime Czas edycji: 2013-08-09 o 20:26 |
|
|
|
|
#3911 |
|
Zakorzenienie
|
Sublime, podszedł córci serek Tutti? Pola uwielbia.
|
|
|
|
#3912 |
|
Zakorzenienie
|
Hje, ja rodziłam w Polsce, bo miałam wymioty niepowściągliwe od kwietnia do porodu. Dzień w dzień. W UK tylko wiecznie na kroplówkach byłam i doradzili mi usunięcie. Nie raz, nie dwa, ale trzy razy usłyszałam by usunąć, bo miałam komplikacje, więc przyleciałam do Polski, wrzucił mnie ginek na Torecan i jakoś się udało donosić.
---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- Dodam tylko, że w UK byłam na różnych tabletkach i większość miała szkodliwy wpływ na płód wg ulotki i naprawdę dużo efektów ubocznych
|
|
|
|
#3913 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Bierzesz ile chcesz ziemniaków, normalnie je gotujesz, wrzucasz do miski i tłuczkiem do ziemniaków ubijasz na gładko. Wyrównujesz na gładko w misce, 1/4 wyjmujesz, w to miejsce wsypujesz mąkę ziemniaczaną (grulę ), dodajesz jajo i resztę ziemniaków i ugniatasz - ręką, więc ziemniaki nie mogą być gorąco, ale mogą być cieplutkie. Ja dodaję zazwyczaj potem jeszcze mąki ziemniaczanej, wówczas wychodzą takie gładsze - kluchy klejuchy :d robisz kulki nieduże lub wałeczki, wrzucasz na osolony wrzątek, wyciągasz kilka minut po wypłynięciu na wierzch.Debrah, tak, to takie ćwiczenia które każde dziecko może robić, nie zaszkodzi bo to wspomaga rozwój ruchowy
|
|
|
|
|
#3914 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3915 |
|
Zakorzenienie
|
kija, no czika teraz
ide biegac
|
#3916 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem w szoku, to w uk jest taka tendencja: problemy=aborcja, czy po prostu Tobie się takie konowały trafiły? Ale Zuzia chyba nie ma przez to jakichś... "komplikacji"? Chodzi mi o to, czy jest zdrowa?
|
|
|
|
#3917 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Lady ja tez sie zajralam pieluchami wielo
juz kombinuje zeby wiecej dokupić |
|
|
|
#3918 |
|
Zadomowienie
|
hej laski, cały dzień was podczytuje ale jakoś nie mam czasu nic napisać, dzisiaj w końcu troszkę chłodniej wiec dużo czasu spedziliśmy na dworze.
Ja od 2 dni wprowadzam gluten i podejrzewam ze nie bede sie z tym bawc az 4 miesiace tak jak w tabelach. Mamy dzieci które są na nutramigenie czy wiecie kiedy będziecie próbować przechodzic na inne mleko?
|
#3919 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
hmmm.. ja robię tak że obieram ziemniaki, gotuję ale nie rozgotowuję, gniotę, lub przeciska się przez praskę, uklepuję i dzielę na 4 części jedną część wyjmuję (ale zostawiam) i w to puste wsypuję mąkę ziemniaczaną i jajko i mieszam no i sól, niektorzy dodaą masło. Potem gotuję 5 min w osolonej wodzie (oczywiście najpierw formuję kluczeczki z dziurką:P) ale nie wiem czy to jest jakieś super sprawdzone ? ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
dla mnie chica ![]() Cytat:
![]() jakie to musiało być słodkie ja dziś też, najgorzej bo znalazłam buty które bym kupiła na wesele......
Edytowane przez bokeh Czas edycji: 2013-08-09 o 20:51 |
||||||
|
|
|
#3920 |
|
Zakorzenienie
|
Hje: czyli że co od razu dałas np całego biszkopta czy coś??
Czemu nam się nie chwaliłaś? ![]()
|
|
|
|
#3921 |
|
Zakorzenienie
|
Debrah, raz mi się skończyła kaszka mleczno-ryżowa, a że brakowało chyba z 5 łyżeczek, to dołożyłam manną, bo tylko ta mi została. I na następny dzień dałam już całą butlę mannej. Biszkopta to tak jak chrupki, dałam młodej do ręki, bo strasznie chciała, i memlała. Miała chyba 5 miesięcy.
A czym się miałam chwalić? ![]() ---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- Ogólnie to ja nic nie wprowadzam wg jakichś schematów. Nie wiem jak one wyglądają. . Pola coś chce, to jej daję do spróbowania i tyle.
|
|
|
|
#3922 |
|
Zakorzenienie
|
No patrz, to ja jestem mega strachliwa w takim razie.:P
|
|
|
|
#3923 |
|
Zakorzenienie
|
Eeee, jak strachliwa.
Chyba większość Mam tutaj wprowadza wg schematu.
|
|
|
|
#3924 |
|
Zakorzenienie
|
A! Jeszcze do wody na kluski wlewam łyżkę oleju i oczywiście szczyptę soli. Bo zapomniałam
![]() Gotowe kluski okraszam smalcem ze skwarkami i maggi lub polewam gulaszem
Przemilczenia dzielą bardziej niż nieobecności. [Gabrielle Bonheur Chanel] Edytowane przez sublime Czas edycji: 2013-08-09 o 21:13 |
|
|
|
#3925 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Muszę dokupić.
|
||||
|
|
|
#3926 |
|
Zakorzenienie
|
Widzisz Hje, mamy córki z tego samego dnia i te same "schematy" żywieniowe, czyli dajemy co chce dziecko, tyle, że z rozsądkiem
|
|
|
|
#3927 |
|
Zakorzenienie
|
Może to wynika też z tego, że za noworodka Amelcia miała problemy z brzuszkiem - i to mnie nauczył takiej hiper-ostrożności.
|
|
|
|
#3928 |
|
Zakorzenienie
|
Smalec ze skwarami, olaboga.
![]() ![]() Hje, Sublime, ja też tak robię. Bo moja Oliwa to niejadek, a coś jej muszę dawać, więc generalnie daję jej to, co jej w miarę smakuje.
|
|
|
|
#3929 |
|
Zakorzenienie
|
Black, smalec ze skwarkami jest super!
|
|
|
|
#3930 |
|
Konto usunięte
|
A ja uwielbiam ( i Agu też) z bułeczką smażoną na maśle
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:19.

Bo mnie ciekawi czy ważniejsze przyzwyczajenie z dzieciństwa czy z wizażu...
ciągle jeszcze jestem na wakacjach ale już we wtorek wracamy do domu i tym samym wracam do Was.

Wymieńmy się danymi na pw.

mam nadzieje, ze pooddycha sobie w tym troszke..... oczywiscie jak najczesciej tez pieluche sciagam i wietrze. i chyba calkiem sie przerzuce na wielo, w przyszlym miechu musze znalezc kase na komplet