Słowa przysięgi powiesz lojalnie i będziesz się mogła bzykać legalnie! PM2013, cz.59! - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-09, 18:34   #901
extassy
Zakorzenienie

Dot.: Słowa przysięgi powiesz lojalnie i będziesz się mogła bzykać legalnie! PM2013,

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
wiem, że to może głupie, ale zastanawiam się czy nie podpisać stron w księdze gości

Boje się bowiem, że goście zacznąc się podpisywać po 10 osób na 1 stronie i tym samym zapiszę 5stron a reszta zostanie pusta
wydrukuj karteczke że prosisz o wpisywanie się jednej pary na jednej stronie wloz do środka albo do ramki z ikea i będzie dobrze;-)
Stary 2013-08-09, 18:39   #902
Viollet87
Zakorzenienie

Dot.: Słowa przysięgi powiesz lojalnie i będziesz się mogła bzykać legalnie! PM2013,

Cytat:
Napisane przez Antilia Pokaż wiadomość
Jak to nie myc do rana? ja myje po odczekaniu pół godziny/godziny
Przeczytałam jeszcze raz, jest napisane żeby nie myć zębów minimum 15 minut przed założeniem pasków, po ich ściągnięciu wypłukać usta wodą i nie myć zębów, ale nie jest napisane przez ile czasu. Pamiętam, że Cowie mówiła, że myła zęby dopiero rano, żeby przez noc te resztki żelu jeszcze działały. W sumie jak się klei paski na czyste zęby (umyte tych 20-30 minut wcześniej) a potem już nic się nie je, to czemu nie

Cytat:
boję się przed jutrzejszym odbiorem sukni

boję się, że nie poprawiły tego co miały
Trzymam kciuki! Do odbioru mojej sukni jeszcze 17 dni, chyba zniosę jajko, chcę JUŻ

Cytat:
Napisane przez extassy Pokaż wiadomość
wrzuce to ocenicie strasznie ciężko coś ustawić w tym pokoju trochę przekroczymy budżet ale to raczej norma przy takich rzeczach.
No raczej... Mój naiwny TŻ założył, że z całym remontem i urządzaniem zmieścimy się w 18 tysiącach. Wydaliśmy ponad 26 tys. I to wcale nie szalejąc nie wiadomo jak.

310813
Viollet87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 18:40   #903
emma90
Wtajemniczenie

Przyszły moje buty
są dokładnie takie jakie chciałam, a w żadnym sklepie stacjonarnym nie było ładnych butów na max 5cm obcasie.
Jestem zadowolona nie są to moje wymarzone buty ślubne (wyglądają trochę babcinie) ale czego się nie robi dla wymarzonej sukni

teraz poszukam do nich jakiś ładnych klipsów

od razu wrzucę Wam zdjęcia moich nowych nabytków nie są ślubne, ale na randki z mężem jak najbardziej
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20130809_183301__884763.jpg (38,9 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20130809_183335__784216.jpg (52,9 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20130809_183438__860730.jpg (55,1 KB, 27 załadowań)
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 18:41   #904
Antilia
Uzależnienie

Cytat:
Napisane przez Viollet87 Pokaż wiadomość
Przeczytałam jeszcze raz, jest napisane żeby nie myć zębów minimum 15 minut przed założeniem pasków, po ich ściągnięciu wypłukać usta wodą i nie myć zębów, ale nie jest napisane przez ile czasu. Pamiętam, że Cowie mówiła, że myła zęby dopiero rano, żeby przez noc te resztki żelu jeszcze działały. W sumie jak się klei paski na czyste zęby (umyte tych 20-30 minut wcześniej) a potem już nic się nie je, to czemu nie

Trzymam kciuki! Do odbioru mojej sukni jeszcze 17 dni, chyba zniosę jajko, chcę JUŻ

No raczej... Mój naiwny TŻ założył, że z całym remontem i urządzaniem zmieścimy się w 18 tysiącach. Wydaliśmy ponad 26 tys. I to wcale nie szalejąc nie wiadomo jak.
Ja tam jednak wolę, żeby żel nie zostawał, bo by mi z bólu zęby odpadły

Ćwiczę z Ewką, bo nic się samo nie wydarzy!
Skalpel: 48 + 17
Skalpel II: 3

Bridezilla
Antilia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 18:43   #905
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:

policzyliśmy bardzo podobnie i byliśmy święcie przekonani, że tak się uda teraz dobijamy do 50 tys.a jeszcze kilka wydamy
Stary 2013-08-09, 18:47   #906
extassy
Zakorzenienie

my wydaliśmy prawie70.ale robiliśmy od podstaw. w łazience wymiana rur no i jak widać 3pokój nie jest umeblowany.
Stary 2013-08-09, 18:50   #907
Viollet87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Antilia Pokaż wiadomość
Ja tam jednak wolę, żeby żel nie zostawał, bo by mi z bólu zęby odpadły
Hmm... no coś w tym jest zapewne. Zobaczę jak moje zęby zareagują. Zaraz coś zjem, umyję je i ok. 21:00 nakleję pierwsze paski.

Cytat:
Napisane przez emma90 Pokaż wiadomość
policzyliśmy bardzo podobnie i byliśmy święcie przekonani, że tak się uda teraz dobijamy do 50 tys.a jeszcze kilka wydamy
No to już w ogóle poszliście po bandzie jakim cudem przeliczyliście się z założonym budżetem aż o 70%?

---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ----------

Cytat:
my wydaliśmy prawie70.ale robiliśmy od podstaw. w łazience wymiana rur no i jak widać 3pokój nie jest umeblowany.
No nie dziwię się - robienie kuchni i łazienki od zera pięknie ciągnie po kieszeni. Gdyby nie to, że mieliśmy wszystkie meble po kosztach i po znajomościach, to też wydalibyśmy dużo więcej niż tych 26 tys. Pełne umeblowanie sypialni, "biura", salonu i kuchni kosztowało nas tylko ok. 12 tysięcy.

310813

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-08-09, 18:53   #908
extassy
Zakorzenienie

nam więcej wyszło za sama kuchnię
Stary 2013-08-09, 19:00   #909
agassek
Zakorzenienie

Cytat:
Naszą na szczęście robi TŻ, byłam pełna obaw, ale to co widziałam do tej pory

Ale dzisiaj gość wycenił płytki, sufity itd. i cena nas zabiła

agassek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 19:01   #910
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Hmm... no coś w tym jest zapewne. Zobaczę jak moje zęby zareagują. Zaraz coś zjem, umyję je i ok. 21:00 nakleję pierwsze paski.

No to już w ogóle poszliście po bandzie jakim cudem przeliczyliście się z założonym budżetem aż o 70%?

No nie dziwię się - robienie kuchni i łazienki od zera pięknie ciągnie po kieszeni. Gdyby nie to, że mieliśmy wszystkie meble po kosztach i po znajomościach, to też wydalibyśmy dużo więcej niż tych 26 tys. Pełne umeblowanie sypialni, "biura", salonu i kuchni kosztowało nas tylko ok. 12 tysięcy.
Nie byliśmy świadomi ogromu kosztów związanych z instalacją ogrzewania gazowego oraz reszty instalacji. Najdroższe jest to czego nie widać poza tym powybieraliśmy trochę droższe meble niż zamierzaliśmy aby zmieścić się w kosztach to nasze oszczędności poszerzyliśmy o pożyczone pieniądze od teściowej i o kilka bieżących pensji tż
Stary 2013-08-09, 19:03   #911
FlightlessBird
Zakorzenienie

10 dni do ślubu wg suwaczka, ale ja nie liczę poniedziałku wiec 9
FlightlessBird jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-09, 19:05   #912
Viollet87
Zakorzenienie

Cytat:
No bo normalne, sklepowe ceny mebli są CHORE Gdybyśmy mieli płacić za te wszystkie nasze meble 100% ceny, to pewnie by nam 30 tysięcy nie pomogło więc nie muszę mówić o ile mniejsze od sklepowych są ceny producenta...

310813
Stary 2013-08-09, 19:12   #913
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
Księżna Kate i książę William chcą, by jednym z ośmiorga rodziców chrzestnych pierworodnego syna był ich przyjaciel Guy Pelly.

---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ----------

Cytat:
No bo normalne, sklepowe ceny mebli są CHORE Gdybyśmy mieli płacić za te wszystkie nasze meble 100% ceny, to pewnie by nam 30 tysięcy nie pomogło więc nie muszę mówić o ile mniejsze od sklepowych są ceny producenta...
oj zazdroszczę Ci tych teściów

---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ----------

nie pochwaliłam się najwazniejszym

dziś dyrektor podpisał mi 5 dni urlopu
FlightlessBird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 19:17   #914
Antilia
Uzależnienie

Cytat:

Może 20 od razu

Ćwiczę z Ewką, bo nic się samo nie wydarzy!
Skalpel: 48 + 17
Skalpel II: 3

Bridezilla
Antilia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 19:22   #915
Copykat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Ja stołu ostatecznie rozplanowalam w czwartek przed weselem. Wczesniej oczywiscie robiłam przymiarki, ale ostatecznej wersji ulżyć sie nie dało.
Ja tak samo

W końcu piąteczek myślałam że nie dożyję... przez te kilka dni urlopu prawie zdążyłam zapomnieć jak bardzo nie znoszę swojej pracy na szczęście jest nadzieja na długi przyszły weekend
Powinnam przysiąść i napisać wam relację, ale jakoś nie mogę się zebrać

they said there's too much caffeine in your blood stream and a lack of real spice in your life

Copykat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 19:24   #916
biibi
Zakorzenienie

Cytat:

nie pochwaliłam się najwazniejszym

dziś dyrektor podpisał mi 5 dni urlopu

My nareszcie kupiliśmy już cały alkohol na wesele
biibi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 19:39   #917
tusia0708
Zakorzenienie

Odp: Słowa przysięgi powiesz lojalnie i będziesz się mogła bzykać legalnie! PM2013, c

Viola, moglabys podać mi namiary na ten nocleg w Hb?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

tusia0708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 19:39   #918
agassek
Zakorzenienie

biibi

Szukam suszarki do włosów, miała któraś z Was może do czynienia z tą Suszarka REMINGTON D 5020
?
(pierwszy raz udało mi się coś podlinkować )

agassek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 19:42   #919
Karoloo
<3 <3 <3

Odp: Dot.: Słowa przysięgi powiesz lojalnie i będziesz się mogła bzykać legalnie! PM2

Cytat:
Napisane przez biibi Pokaż wiadomość

My nareszcie kupiliśmy już cały alkohol na wesele
No gratulacje

Franek 15.12.2014
Zosia i Klara 08.12.2016
<3
Karoloo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 19:45   #920
extassy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agassek Pokaż wiadomość
biibi

Szukam suszarki do włosów, miała któraś z Was może do czynienia z tą Suszarka REMINGTON D 5020
?
(pierwszy raz udało mi się coś podlinkować )
jedna z lepszych. do tego tu masz super cene
Stary 2013-08-09, 19:49   #921
motylek2701
Rozeznanie

Dot.: Odp: Dot.: Słowa przysięgi powiesz lojalnie i będziesz się mogła bzykać legalni

Hej

byłam dzisiaj w salonie, w którym kupuje suknię zapytać o welon i bolerko. No i się dowiedziałam, że wszystko uzgodnimy przy przymiarce. No to pytam kiedy przymiarka a pani, że najwcześniej 3 tygodnie przed ślubem. Tylko czy to nie jest za późno?

A tak w ogóle muszę się pochwalić, dostałam awans!
Stary 2013-08-09, 19:56   #922
naiat
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Słowa przysięgi powiesz lojalnie i będziesz się mogła bzy

Cytat:
Napisane przez Yavanna84 Pokaż wiadomość
Z racji tego, że właśnie dochodzę do siebie po utracie przytomności u... dentysty... poczytałam wątek i muszę jednak coś sprostować (jeszcze jeden post Twój mi się nie załączył, ale nie mam siły go szukać).

Ja jestem PO ślubie i nie uważam, żeby choć jedna minuta spędzona na planowaniu ślubu i wesela poszła na marne. IMO to jest jeden dzień w życiu i warto się postarać, a tym bardziej nie warto odkładać wszystkiego na ostatnią chwilę. Jest też różnica między dobieraniem koloru majtek pana młodego do kokardki na bukiecie świadkowej, a np rozdaniu ze sporym wyprzedzeniem (dla mnie min. 2 miesiące) zaproszeń, czy zamówieniem odpowiedniego tortu. Szanuję to, że komuś może zwyczajnie nie zależeć, ale przyznam że jak na osobę której tak wszystko jedno, to jednak sporo się na forum ślubnym udzielasz. Czyli jednak nie zwisa Ci to kalafiorem.
Na forum się udzielam, bo jest tu trochę dziewczyn, które polubiłam niezależne od tematyki ślubnej tu poruszanej.
Do reszty się nie odnoszę, bo mam zupełnie inne zdanie w wielu kwestiach, ale dyskutować mi się nie chce, bo każdy ma swoje zdanie i niech tak zostanie

Cytat:
Napisane przez tusia0708 Pokaż wiadomość
Naiat co z sesja?

U mnie nareszcie burza!!!!
Tusia u mnie ulewa

Cytat:
Napisane przez burlesque90 Pokaż wiadomość
-----

Buuurzaaaa!
A na burzę czekam

---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

Cytat:
Napisane przez bride88 Pokaż wiadomość
no niestety tak jak myślałam w moim cudownym mieście nie ma porządnej kwiaciarni. Nigdzie mi nie zagwarantowali róży angielskiej ani nostalgicznej, nie mówiąc już o jaskrach azjatyckich
dlatego będę miała bukiet z dużych białych goździków ze złotą wstążką. Zamówiłam w kwiaciarni, w której rok temu bukiet miała robiony moja koleżanka więc mam nadzieję, że mój będzie równie ładny TZ będzie miał butonierkę w formie listka na którym będzie jedne goździk coś jak na zdjęciu poniżej.
zamówiłam też dwie wiązanki na gróby naszych tatusiów, bukiet dla mojej siostry - świadkowej (z drobnych goździków ecru) i kosze z kwiatami dla mam.
Goździki to piękne kwiaty, więc na pewno bukiet będzie cudowny

Cytat:
Napisane przez ila87 Pokaż wiadomość
Jakimś białym kwiatku z kilkoma kryształkami, lub bez... Niestety est kiepski wybór - albo mają mnóstwo drucików, albo sznurki, woalki itp.

Mam jedną opcję - 3 pojedyncze kwiatki różnej wielkości do dowolnego formowania kształtu czy to jeden obok drugiego, czy w "kupie". Muszę jeszcze przejrzeć allegro.
A nie wolisz żywego kwiata do wpięcia we włosy po zdjęciu welonu?

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ----------

Cytat:
Napisane przez Copykat Pokaż wiadomość
Ja tak samo

W końcu piąteczek myślałam że nie dożyję... przez te kilka dni urlopu prawie zdążyłam zapomnieć jak bardzo nie znoszę swojej pracy na szczęście jest nadzieja na długi przyszły weekend
Powinnam przysiąść i napisać wam relację, ale jakoś nie mogę się zebrać
Kiedy doczekamy się jakiejś relacji?
Bardzo jestem ciekawa
Stary 2013-08-09, 19:56   #923
motylek2701
Rozeznanie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Słowa przysięgi powiesz lojalnie i będziesz się mogła bzy

Cytat:
Napisane przez naiat Pokaż wiadomość
Na forum się udzielam, bo jest tu trochę dziewczyn, które polubiłam niezależne od tematyki ślubnej tu poruszanej.
Do reszty się nie odnoszę, bo mam zupełnie inne zdanie w wielu kwestiach, ale dyskutować mi się nie chce, bo każdy ma swoje zdanie i niech tak zostanie

Tusia u mnie ulewa

A na burzę czekam[COLOR="Silver"]
U mnie burza a ja okna myje

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-08-09, 19:59   #924
naiat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez motylek2701 Pokaż wiadomość
U mnie burza a ja okna myje
U mnie tradycją jest, że jak umyję okna to tego samego dnia wieczorem, a najpóźniej dnia następnego jest ulewa, burza, albo inne gradobicie

Gratuluję awansu
A co do przymiarki to mam podobnie, więc to chyba standard
Stary 2013-08-09, 19:59   #925
tusia0708
Zakorzenienie

Odp: Słowa przysięgi powiesz lojalnie i będziesz się mogła bzykać legalnie! PM2013, c

Naiat u nas miesiąc nie padało prawie

Stary 2013-08-09, 20:02   #926
Copykat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez naiat Pokaż wiadomość

Tusia u mnie ulewa

A na burzę czekam

Kiedy doczekamy się jakiejś relacji?
Bardzo jestem ciekawa
U mnie trochę kropi a burza na razie w oddali ale widać że nieźle daje

Myślę że w ciągu kilku dni uda mi się coś wymęczyć, chyba muszę trochę odpocząć od ślubnych tematów ale jak chciałabyś wiedzieć coś konkretnego to pytaj śmiało
Jutro idę na wieczór panieński koleżanki (poznanej zresztą na wizażu ) i chcę zrobić takiego wysokiego koka na wypełniaczu ale coś mi nie idzie

they said there's too much caffeine in your blood stream and a lack of real spice in your life

Copykat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 20:04   #927
naiat
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Słowa przysięgi powiesz lojalnie i będziesz się mogła bzykać legalnie! PM2

Cytat:
Napisane przez tusia0708 Pokaż wiadomość
Naiat u nas miesiąc nie padało prawie

U nas to nie pamiętam ile... ale fajnie, że pada, bo będzie trochę lżej... i nawet nie jestem zła, że pada w dzień kiedy miałam plany

---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ----------

Cytat:

Myślę że w ciągu kilku dni uda mi się coś wymęczyć, chyba muszę trochę odpocząć od ślubnych tematów ale jak chciałabyś wiedzieć coś konkretnego to pytaj śmiało
Jutro idę na wieczór panieński koleżanki (poznanej zresztą na wizażu ) i chcę zrobić takiego wysokiego koka na wypełniaczu ale coś mi nie idzie
Nic konkretnego, ogólnie jestem ciekawa jak było
Lubię czytać relację, ale rozumiem, że z pisaniem może być gorzej
Stary 2013-08-09, 20:04   #928
motylek2701
Rozeznanie

Cytat:

Jak widać, że daje to na Bielanach. Burza jakiej dawno nie widziałam
Stary 2013-08-09, 20:06   #929
Misia89p
Wtajemniczenie

u nas teraz leje :/ oby tylko jutro była ładna pogoda, jutro przychodzą na grilla teściowie
w poniedziałek mamy rocznicę zaręczyn, w środę sesję narzeczeńską będzie słodka wśród zieleni w piątek przymiareczka i kolejny tydzień szybko minie

26 marca
II kreseczki
Synuś Dawiduś
21.11.2014
Misia89p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 20:09   #930
tusia0708
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Słowa przysięgi powiesz lojalnie i będziesz się mogła bzykać legalnie! PM2

Cytat:
Napisane przez Misia89p Pokaż wiadomość
u nas teraz leje :/ oby tylko jutro była ładna pogoda, jutro przychodzą na grilla teściowie
w poniedziałek mamy rocznicę zaręczyn, w środę sesję narzeczeńską będzie słodka wśród zieleni w piątek przymiareczka i kolejny tydzień szybko minie
W krzakach? co was tak wszystkie na te krzaki wzięło :p

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości