|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#721 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Cytat:
Sprawdzają, młoda nie dźwiga w ogóle. A głowę trzyma jak ta lala. Problem jest wtedy gdy nie trzyma na brzuchu i nie ciągnie wtedy można podejrzewać osłabione napięcie mięśniowe, a jeśli trzyma na brzuchu to takie ciągniecię to się jakoś nazywa jakiś "test" to kwestia czasu. Tego absolutnie się nie ćwiczy. To jest jedynie kontrolne choć podobno mało miarodajne i reha i fizjo nigdy tego nie robią, bo podobno to nic nie wnosi?! Dziecko ma samo znaleźć sposób na to by usiąść, a nie rodzice mają ciągnąć za ręce. Za jakiś czas samo zacznie się ciągnąć czego popadnie by usiąść, a jeszcze przy takim ciągnięciu patrzą czy w pionie siedząc dziecko przez chwilę utrzymuje głowę by nie opadała, to jest ważniejsze, niż to, że nie ciągnie głowy. Tyle wiem, ale pewnie co lekarz to teoria. Cytat:
![]() ![]() Wypas wygląda!!Cytat:
![]() Aaaaa obciełam się i ja!
Nasza Miłość - Matylda 11.05.2013 http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png Jestem W Niebie. Kocham Was Edytowane przez MoTyleKsw Czas edycji: 2013-08-09 o 20:46 |
|||
|
|
|
#722 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Cytat:
|
|
|
|
|
#723 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny!!!
po co wam motolezaczki - pokazcie waszym chlopom to i niech dzialaja!!! http://www.youtube.com/watch?feature...&v=KvlVKIuXGuI |
|
|
|
#724 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
Trzymam kciuki oby to nie raczek ![]() Cytat:
moja tez sprawdza Cytat:
a ubranko ze smyka ![]() Cytat:
masz syna czy corke starsza? Ile ma lat? Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#725 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC
dokładnie
Cytat:
dobrze, że mojego syna nie trzeba bujać świetne sprzedaj nam
|
|
|
|
|
#726 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
Cytat:
80 to niezle
|
|
#727 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w sumie tam same podstawy - to co udało mi się zebrac kiedy sama szukałam info.Cytat:
lepiej zamrozić porcje, która podasz dziecku. zlewanie po odmrożeniu jest trudniejsze, bo w woreczku/pojemniku na sciankach zostanie więcej tłuszczyku ![]() Cytat:
ale tak mniej więcej jak dowod wplaty (pocztowy), wiec chyba pol zeszytu hehe. Cytat:
tak jak pisala Vil - trzeba się przestawić i wszystko robic odwrotnie. trzymać przy kapieli, przy karmieniu, lezec i mowic po przeciwnej. wszystkie zabawki po drugiej stronie, przewijak. zlikwidować bodźce, tak żeby atrakcyjniej było z drugiej strony. bawic się w wodzenie wzrokiem, uparcie przekladac glowke. poza tym woreczki, można zawinąć torebke cukru w tetrowa pieluszke. u nas pierwsze efekty były widoczne już po tygodniu. znajoma fizjo nic więcej nie wymyslila Cytat:
![]() dzisiaj w rossmanie dostałam stanik do karmienia gratis. podobno wystarczy zrobić zakupy za 100zl. miekki materiałowy taki za 15zl ale na noc będzie ok.---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- jakiej? pewnie cos "lesno-jezowego"! pochwal się efektem końcowym ![]() ---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- Cytat:
Edytowane przez diabli Czas edycji: 2013-08-09 o 22:03 |
||||||
|
|
|
#728 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja wlasnie sobie myslalam w szpitalu wtedy, jak strasznie musza sie czuc kobiety w podobnej sytuacji jak nasza (albo jeszcze gorszej) polozone obok mam ze zdrowymi dzieciaczkami przy sobie... nie wiem, jak ty to przetrwalas ja nawet nie slyszalam jakiegokolwiek kwikniecia innego dziecka. przychodzily do mnie pielegniarki z pompa, lekarze ogladali mnie zebym mogla jak najszybciej jechac do malego... wszyscy sie przejeli. jedna polozna przyszla i dala mi aniolka z krysztalu gorskiego, zrobila masaz stop (!!!) i pokazala, jak moge mlodemu masowac/trzymac stopki, zeby czul sie bezpiecznie (bo wiadomo bylo, ze nie bede mogla go brac i przytulac na poczatku). polozna, ktora odbierala porod, jezdzila potem do kliniki do nas, zeby mnie obejrzec, wesprzec i zrobic mi masaz... do tej pory przychodzi i pomaga mi w walce o laktacje... ciekawe co jutro powie, jak jej oznajmie, ze walke wygralam |
|
|
|
|
#729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bezpłatnie. oczywiście zapomniałam jeszcze zadzwonić, ale znajoma bardzo polecala i pewnie skorzystam choćby po to żeby pokazali jak cwiczyc...
|
|
|
|
|
#730 |
|
Zadomowienie
|
Patrzcie jakie fajne, jak macie androida pokazuje gdzie jest telefon jak kto ukradnie, a co bardziej przydatne dzwoni na niego jak sie zgubi w domu
https://www.google.com/android/devicemanager?u=0
|
|
#731 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
|
|
|
|
|
#732 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie w szpitalu przenosza na ginekologie. w czasie kiedy lezalam przyjęli niepelnosprawna umyslowa dziewczyne pod opieka siostry zakonnej. dziecko zaraz po porodzie zostało przekazane do adopcji, a matke przenieśli na inny oddzial.
|
|
|
|
#733 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() mój tż wpadł na podobny pomysł, ale przy użyciu reklamówek (foto niżej) tak bujał Adiego w szpitalu ![]() Teraz jest patent na sznurek przywiązany do nosidełka, drugi koniec zakończony pętelką aby można było tylko jednym palcem bujać Zdjęcie0763.jpg |
|
|
|
|
#734 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak położyli nam do sali dziewczynę, która okazało się, że dopiero na drugi dzień poroniła ( bo w dniu przyjazdu serce dziecka biło) to od razu ją zapytali czy życzy być sobie przeniesiona do innej sali, położne jak przychodziły to ją pocieszały i w sumie na łyżeczkowanie ją uśpili. Więc albo to stary artykuł i jednak dziewczyny wygrały swoje postulaty albo akurat w szpitalu w którym rodziłam zachowywali się inaczej
|
|
#736 | |
|
Zakorzenienie
|
oo wlasnie
nie tylko ja znam te czary ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- Cytat:
u nas w rodzinie tez nowy psiak - berneński pies pasterski zazdroszczę labradora!
|
|
|
|
|
#737 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#738 |
|
Zakorzenienie
|
hmm może zaszaleje podczas tego urlopu macierzyńskiego
poznie już takie dluzsze wolne może się nie zdarzyć. zobaczymy co z tego wyniknie. jakiś plan w glowie mi się tli hehepokaz możesz zaslonic twarz jak w kronikach kryminalnych |
|
|
|
#739 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#740 | |||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZE
Cytat:
Cytat:
ja już nie mogę się doczekać tych marcheweczek itp:-D Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#741 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#742 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=bYcF_xX2DE8 ten patent tez niezły http://www.youtube.com/watch?v=MRfbOUoZyjs ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- Cytat:
aaa i jakie smieszne lozeczka w szpitalu ---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- bylam przekonana, ze pisalas o wylewie. kurcze SM tak szybko postepujace? czy wiedzieliście wcześniej o chorobie? |
||
|
|
|
#743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobra, muszę to tutaj napisać bo muszę a Wy mi zarzucicie schize, ale może i uspokoicie. A piszę to dlatego, że od kilku dni jest z nami koleżanka i ona też to zauważyła i stwierdziłam, że skoro już 2 osoby to widzą to sama nie wiem. Generalnie mój synek wygląda na zdrowego, nadal przybiera na wadze ( może już mniej, ale w normie się mieści), jak chce potrafi się wydrzeć, cycka sobie je co 2-3h choć czasami tylko chwilę a później ewidentnie nie chce bo przy nim ryczy. I to jest ok. Ale od jakiś 3 może 4 dni ( ale wydaje mi się, że 3) zaczął duuużo więcej spać i właściwie jest zmęczony po chwili aktywności. Dziś sobie policzyłam to mi wyszło, że przespał około 17h. I np. wygląda to tak, że zje, ponosimy się i potulimy jakieś 20-30 min i jakby lekko odlatuje przy tym noszeniu już, ale jak go położę na tapczan to się budzi. Więc się chwilkę bawimy ( pod warunkiem, że nie marudzi i nie domaga się dalej noszenia), dosłownie 30 min, choć zabawa intensywna, bo to wodzenie oczami, turlanie, kładzenie na brzuszku etc. I po 30 min już widzę, że jest zmęczony, przestaje ćwiczyć i reagować i w sumie przysypia. I te drzemki po jak są 30 min czy godzinne to ok, ale potrafią być 2h, o czym z resztą świadczy ilość przesypianych godzin. nie wiem co myśleć bo oczywiście fajnie, że mam tyle czasu wolnego, ale też pediatra kazał obserwować zmiany w aktywności, a w przypadku mojego dziecka to spora zmiana i trochę już po 3cim takim dniu zaczynam głupieć. Jak to jest u Was? Co myślicie? Ja się dodatkowo zaczęłam zastanawiać bo kumpela też mi przyznała dziś, że też to zauważyła i jest to spora zmiana. Nie wiem czy on sobie tak pozmieniał czy może np. jeśli potrwa to kolejne 3 dni to wybrać się do pediatry....naprawdę mam mętlik.
07.07.2012 & Edytowane przez Magiusa Czas edycji: 2013-08-09 o 22:01 |
|
|
|
|
#744 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
tylko przed snem bo jak jest marudny bujanie go uspokaja- 5 minut i dziecko śpi
|
|
|
|
|
#745 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakocha
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moja kol. Rok temu 30 letnia miala pierwszy rzut i uslyszala diagnoze SM straszne chorobsko
|
|
#746 |
|
Zakorzenienie
|
Happy, chciałam Ci zrobić fotke samego worka, ale polozyc obok cos, co pokazaloby jego rozmiar
i wypadlo na plyte cd. zatem worek jest taki jak ona hehe. później woreczki przydadzą się podczas cwiczen/zabaw stop - chwytanie paluszkami, chodzenie z workiem na glowie itd. pamiętam z lekcji wf-u w klasie pierwszej swietnie się bawiliśmy hehe.pamięta ktoras jak nazywal się taki przyrząd gimnastyczny z raczkami po bokach i kolkiem na srodku? trzeba było tym jechać po podłodze podczas zawodow hehe. zawsze miałam pozdzierane kolana czasem wfista dawal nam pocieta na kawałki wykladzine i nia tez jezdzilismy sprzątaczki pewnie nigdy tak dokładnie nie wypolerowaly podlogi
|
|
|
|
#747 |
|
Zakorzenienie
|
jak już wyciagnelam aparat to jeszcze pochwalimy się literkami wygranymi w konkursie
na razie zawieszone bardzo prowizorycznie, dzisiaj je odebrałam (fajnie pobawić się w gre cieni hehe)
|
|
|
|
#748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i zwierzaczki świetne! |
|
|
|
|
#749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#750 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki, tez nam się podobają. zdałam się na gust tworzącej (bo zupełnie nie mogłam się zdecydować jakie materialy wybrać) i wyszlo calkiem fajnie
![]() a zwierzaki sa suuuuper. Nela uwielbia krokodyla, który na fotke sie nie zalapal i hipka - najbardziej oczo-rzutne
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:41.

w ciąży było siku co pol godziny, to teraz mam luz i mogę sobie na łizażu posiedzieć 

i jeszcze masz sobie sama radzić i szukać ? 
ladnie wygladasz
i wcale nie jest za duzy
, a odrazu sie moja Kalą zainteresowali i sie psina komplementów nasluchala i dostała troszke zaintereowania bo taka zapomniana ostatnio 

07.07.2012