|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#691 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Cytat:
|
|
#692 | |||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
Cytat:
dzieki ale nic nie kupilam oprocz bslsamu z kolastyny brazujacego:p I na nazarlam sie heee A yemp. Wzrosla slonce wyszlo i mam 31 w domu:banghead: oo jak skonczysz pochwal sie Cytat:
![]() Bylam w rossmanie i ta woda bez gotowania to z babydreams? Vil jak tam Przemus polubil marchew?
|
|
#693 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Cytat:
potem się zastanowię co jeszcze bo coś mało tego, teraz wyłączam listwę z netem bo mamy mega burzę ale fajne powietrze |
|
|
|
|
#694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() cała łydka zwisa, kolanka masz czuć, najlepiej poprawić nóżki jeszcze po dociągnięciu chusty rączki w chuście, mogą być ugięte, wyciągnąć można jak dziecko już siedzi bodajże... ja też miałam w instrukcji, że materiał na dziecko ale doradczyni poleciła aby był na bokach, nie pamiętam dlaczego ale to też kolejna warstwa materiału, a jest bardzo ciepło...
|
|
|
|
|
#695 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC
średnio... mama była wczoraj i otworzyła mu słoiczek "jabłka ze słodką marchewką" i zaczęła go karmić. ja to robiłam tak delikatnie, na smak, a mama mu prawie na chama 3/4 łyżeczki do buzi
|
|
|
|
#696 | |
|
Zakorzenienie
|
no jak leży na pleckach to obracam go na brzuszek i z powrotem, nie mam jakiejś metody na to
albo obracam go na brzuszek i czekam aż sam na plecy wróci bo czasem mu się udaje ![]() ---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#697 | |||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
![]() 12 lat biegalam a teraz nie za bardzo to lubie heeCytat:
---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ---------- Cytat:
Hee fote mu zrob z checia zobaczymy P umorusanego hii Kurcze ciekawe jak u mnie bedzie :banghead: Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O ten http://allegro.pl/relaksacyjny-motol...442578463.html Tzn. wiadomo, że nie jest tani, ale widziałam, że w necie potrafi kosztować 300 pln, a na allegro ponad 200 również, więc ten miał niezłą przebitkę O a teraz na allegro znalazłam jeszcze tańszą wersję tego motoleżaczka http://allegro.pl/fisher-price-relak...458448585.html
07.07.2012 & Edytowane przez Magiusa Czas edycji: 2013-08-09 o 17:19 |
|
|
|
|
#699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#700 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
A to sesja dzisiejsza mlody tak sie slini ze przebieram go w kolko
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#701 |
|
Zakorzenienie
|
Cloche Tobie pewnie 3 razy w tygodniu wystarczy, u mnie to grubsza sprawa
A tak szczerze mówiąc, znając mnie, jakbym chciała to 3 razy w tyg robić to ciągle bym sobie mówiła "a, poćwiczę jutro". A tak nie ma być codzinnie. No zobaczymy, jak mi to wyjdzie Ale przetrenować się nie przetrenuję na tym zestawie ćwiczeń Vil No to mam nadzieję, że w przyszłą środę się uda Wam wybrać. Nawet jeśli to nie spalanie, to może jak zaczniesz pilates to nabierzesz większej ochoty do jakiś aerobowych ćwiczeń. Co do gastrologa to Zwłaszcza jeżeli ostnieje niedrogie badanie sprawdzające, czy jest duże ryzyko zachorowania na celiakię... Najważniejsze, że mama jest mądrzejsza od lekarza ![]() Dziewczyny, ja też myślałam, że z tym turlaniem to jakaś wyższa filozofia i ciągle chciałam Was prosić o instrukcje i zapominałam. A jak układacie rączki dziecka przy tym turlaniu? |
|
|
|
#702 |
|
Zadomowienie
|
mimo, iż Misio śpi mi dzisiaj cały dzień z małymi przerwami, to ja i tak padnięta i nie mam na nic siły ![]() Lekarz mi zwrócił uwagę na to, ze Kubuś za mało dźwiga główkę, tzn. dźwiganie leżąc na brzuchu jest ok, ale jak Malutki leży a On podnosi go za ręce to głowa leci do tyłu. czy u Was też to kontrolują? |
|
|
|
#703 |
|
Zakorzenienie
|
Jenny ciągle zapominam napisać: karmimy się KP
|
|
|
|
#704 |
|
Wtajemniczenie
|
właśnie trudno mi stwierdzić, ale chyba nie, bo jak ma już w buzi to raczej przełyka. gorzej z włożeniem mu tego do buzi
jakby wypychał to co już ma to by chyba za wcześnie było ze stałymi pokarmami.ale on już duży ![]() świetny ma ten niebieski komplecik z czapeczką
|
|
|
|
#705 |
|
Raczkowanie
|
moje drogie
![]() cały czas Was śledzę z komóry ale nie mam jak pisać, jak wiecie jesteśmy na co dzień same aż do przeprowadzki i jak mam chwilę to akurat zrobię obiad i coś przygarnęWasze dzieciaki są cudne my też kp nawet wody na razie mała nie chce i dalej bezmleczna dieta,, bo po paru łyżkach lodów była cała noc sensacji ale mi mąż kupił w lidlu 30 kartonów mleka bez laktozy wczoraj, to zaszaleję ---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ---------- i smoczków dalej M nie toleruje niestety, więc jestem zaspajaczem głodu i uspakajaczem w 1
|
|
|
|
#706 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ps. i nie były o ogólne pytania czy mogę jeść ciasteczka XXX tylko ogólne pytania np. o kawę. Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-08-09 o 19:10 |
|
|
|
|
#707 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja mała cały dzień dziś spi. Budzi się je i śpi. raz nawet 3h co ostatnio rzadko jej sie zdarza. Może odsypia upały, a może to skok nie wiem. Teraz zaczęła coś marudzić ale zbiża sie pora kompania wiec zawsze o tej porze marudzi.
|
|
#708 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja na razie od jakiegoś czasu nie byłam u pediatry. U jednego będę w przyszłym tygodniu, ale to w związku ze szczepieniem na pneumokoki ( to u tego z NFZ) i nie wiem czy on będzie robił jakieś testy, a u drugiego ( z Medicover) to na kontrolę mam wpaść dopiero po 3cim miesiącu więc po 12 września. Cytat:
Mój też żadnego nie tolerował i kumpela mi poleciła smoczek jakiś z Ameryki, który tam dają noworodkom i zadziałał. Teraz się naprawdę przydaje jak Młody jest senny a ma jakiś problem by zasnąć. To dokładnie o ten mi chodzi http://allegro.pl/smoczek-soothie-ne...442363015.html
|
|
#709 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mnie po pierwszym porodzie (dziecko z zespołem downa, z wadą serca) położyli samą (bo dziecko zabrali na patologię) ze szczęśliwymi mamusiami, na duuużą salę. Cytat:
![]() Cytat:
Pięknie! jeszcze raz w naszym chorym kraju udowadniają, że nie ma kasy na diagnostykę, a potem trzeba wybulić dziesiątki razy więcej pieniędzy na leczenie i jeszcze masz sobie sama radzić i szukać ? Cytat:
|
|
|
#710 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a skąd ten zestawik z ośmiornicą??? wygląda jak z hm a nie widziałam takich, mów mów aaa i byłam w Smyku ale JUŻ ich nie mają Cytat:
na początku bo nie wiedzą co z tym zrobić ale z czasem się oswajają ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#711 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#712 | |
|
Zakorzenienie
|
buuuurza! deeeeeszcz!!!
Cytat:
w ciąży było siku co pol godziny, to teraz mam luz i mogę sobie na łizażu posiedzieć ![]() brat nie przyleciał, niestety nie ma az tyle urlopu, a na tydzień nie oplaca się w sezonie wakacyjnym. jest bratowa z dzieciakami fajni sa hehe. mecza Nele i daja w kosc babci
|
|
|
|
|
#713 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Marchewka vs Przemek 1:0
Hmmmm.... przy okazji dzis zauwazylam ze marchewka sie ciezko spiera.... trzeba kupic jakis lepsiejszy proszek czy cus ;> Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#714 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#715 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC
Cytat:
trzymam kciuki za rehabilitacje. jeśli jest tak dzielna i uparta jak Ty to na pewno pozbędzie się balkonika ![]() ---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- Cytat:
http://ecsmedia.pl/c/babyono-woreczk...xt11205657.jpg odciąć tez można odrobine wyżej niż sugerują. |
||
|
|
|
#716 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
plamy wywieś na dwór na słońce, powinny zejść
|
|
|
|
|
#717 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
jakiego wybralas? ciekawe co na to Michas hehe. my byliśmy zachwyceni ta zabawka - nie wiem jak niemowlaki, ale większe dzieci pewnie tez będą miały frajde ![]() ---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- obeszlo się bez 3 biopsji. jodowanie to zagadka. jeśli po wycięciu tarczycy w histopatologii wyjdzie jednak rak to jodowac się będę musiala. na razie ciagle mam nadzieje, ze nie, bo wtedy kwarantanna z mloda i inne cuda |
|||||
|
|
|
#718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- fajnie wygląda taki malutki baczek w kokoniku
|
|
|
|
|
#720 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ladnie wygladasz ![]() marchewka nie daj sie im tam, ja bym duzego olała puchatkowa ja nie mam chusty tylko nosidło, ale siedzi sie w nim tak samo i nozki jej za bardzo zwisaja, pownnas to tak podciagnac zeby nozki i pupa tworzyły wyrazną litere M Kuba spi w rampersie z h&m roz 80 i wcale nie jest za duzymoi sasiedzi kupili Labradora , a odrazu sie moja Kalą zainteresowali i sie psina komplementów nasluchala i dostała troszke zaintereowania bo taka zapomniana ostatnio
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:22.

chociaż co drugi dzień póki co... może na od orbiego zacznę 
07.07.2012 

ale fajne powietrze 
powinni sami z siebie i bez pytsnia na osobna sale albo nawet inny oddzial dawac...

ale nie mam jak pisać, jak wiecie jesteśmy na co dzień same aż do przeprowadzki i jak mam chwilę to akurat zrobię obiad i coś przygarnę

, a odrazu sie moja Kalą zainteresowali i sie psina komplementów nasluchala i dostała troszke zaintereowania bo taka zapomniana ostatnio