|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Barszcz z makaronem, łooo.
U nas się tak nie je, jedynie czasem w zupkach Amino. ![]() Ja najbardziej lubię barszcz z pierogami. Obojętnie, jakimi - mogą być z mięsem, z kapustą i grzybami, albo ruskie.
|
|
|
|
#3962 |
|
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42192705]Sublime, u mnie też z ziemniakami
![]() A jak dziewcyzny je się u was barszcz czerwony? u mnie z ziemniakami, ale np. na Śląsku z makaronem - nie do przejścia dla mnie![/QUOTE] u mnie z ziemniakami ale osobno zupa a na drugim talerzu ziemniaki polane tłuszczykiem z cebulką i czasami boczusiem na swieta barszcz z pierogami a najsmieszniejsze jak bylam kiedys oddelegowana na duzyry do gci to dziewczyna szla po zupke pytam jaka bierzecie a ona ze czerwony barszcz z makaronem amino a ja mowie a fuj barszcz z makaronem ale od tamtej pory bardzo mi to posmakowalo ale wiadomo to zupka chemiczna a nie swojska |
|
|
|
#3963 |
|
Zakorzenienie
|
szajus, gdzie z makaronem?
u nas tylko z ziemniakami i jajcemczarna widze Cie !!!!! u nas sie latwo czysci tapicerka, wulgotna szmatka i wsio zrobilam dzisiaj petle 20minutowa
|
#3964 |
|
Zakorzenienie
|
O, super! to ja chyba zielone wezmę, bardzo fajne. Spore mi się wydaje?
Mały ci nie kombinuje jak z niego wyleźć? |
|
|
|
#3965 |
|
Zakorzenienie
|
gołąbki u nas bez ziemniaków
barszczyk: zabielany z ziemniakami, czysty , uszkami lub jajkiem Dziewczyny jakiego pająka mieliśmy w łóżku i do Dadolka sunął kutafon ![]() TZcik śpi k*wa od 20 ja się z dzieckiem wymyłam, nakarmiłam i uspałam i śpią. Rano pewnie będzie jojczał jak Dawid wstanie i kutafon będzie spał jak najdłużej ![]() Ja sie ide kłaść wobec tego, mam nadzieję że w końcu zacznie padać, bo coś się chmury rozeszły Dobranoc
|
|
|
|
#3966 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak im podałam z sosem pieczarkowym i nadziewane grzybkami, papryką czerwoną, mięskiem i ryżem z ziemniakami to mieli mega wytrzeszcza !---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- Cytat:
W UK też są "gołąbki" ale nazywają się vineleaves i to jest taki listek z winogrona, kwaśny lekko nadziany ryżem i przyprawami, więc chociaż miałam bazę by tłumaczyć znajomym co to gołąbki. ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42192705]Sublime, u mnie też z ziemniakami ![]() A jak dziewcyzny je się u was barszcz czerwony? u mnie z ziemniakami, ale np. na Śląsku z makaronem - nie do przejścia dla mnie![/QUOTE] Barszczyk z uszkami, pierogami różnej maści lub zabielony z jajkiem i ziemniakami gotowanymi osobno posypanymi koperkiem. Wariacja przedziwna pierogowa: teściowa mi podaje ruskie z... pomidorową .---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- Witam, witam. Ja przyznam wtedy pierwszy raz poczułam się jak ciężarna, a nie jak problem dla lekarzy.
|
||
|
|
|
#3967 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Dziewczyny dziękujemy za kciuki...ale trzymajcie dalej...mały co i raz stęka..pomagam mu ale ewidentnie nie może się wyssssr.ac.. Śliwki mu smakują..dziś kupiłam mu też śliwkowy sok..i sliwki tym razem hippa, mleko hippa 3opakowania zwróciliśmy do tesco...100zl..piechotą nie chodzi....w panice kupilam bebilon na,zaparcia...dzizas ale to drogie...już nie wiem co mam robić..cgi mi podawać...jutro piąty dzień...co to bedzie...tak się boję...
Przelece Was już w łóżku (jak zazwyczaj )bo jeszcze lecę się umyć.![]() ![]() ![]() ![]() ![]() :Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3968 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42192705]Sublime, u mnie też z ziemniakami ![]() A jak dziewcyzny je się u was barszcz czerwony? u mnie z ziemniakami, ale np. na Śląsku z makaronem - nie do przejścia dla mnie![/QUOTE] z ziemniakami okraszone smażoną cebulką pokrojoną w kostkę mniam, mniam aleee mam teraz ochotę na barszcz ![]() Filip zasnął po 20, ale już 10 pobudek zaliczył, coś mu chyba przeszkadza, bo się wierci i kręci. Chyba się zaraz koło niego położę.
|
|
#3969 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
U nas gołąbki same, to jest samodzielne danie.Szaja, barszcz czerwony z uszkami( Ja pierdzielę, nie wiedziałam, że dania są tak inne zależnie od rejonu. ![]() ---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- Dziewuszki, mnie już prawie tradycyjnie nie będzie w weekend, więc w tym miejscu żegnam się z Wami chwilowo. I proszę o niezbyt dużą produkcję. Papa! |
|||
|
|
|
#3970 |
|
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42192705]Sublime, u mnie też z ziemniakami
![]() A jak dziewcyzny je się u was barszcz czerwony? u mnie z ziemniakami, ale np. na Śląsku z makaronem - nie do przejścia dla mnie![/QUOTE] Z ziemniakami. Chyba że czysty bez śmietany to z uszkami albo jajkiem. Albo grochem jaśkiem. U mojej mamy się jadało z ubitymi ziemniakami ze skwarkami, tego nienawidziłam, pamiętam z dzieciństwa jak u babci mi taką ciapę serwowali. Muszę mieć ziemniaki w całości, tzn podziabane na kawałki ale nie takie ubite jak do drugiego dania Sublime gołąbki z ziemniakami?? Też bym się dziwiła ![]() Deli |
|
|
|
#3971 |
|
Zakorzenienie
|
Hja: No tak, samodzielne danie... dlatego z ziemniorrami!
![]() A poważnie to rozumiem ryż+mięsko niekoniecznie powinno iść w parze z kartoflami, ale ja potrafię i gołąbka z pierogami ruskimi jeść, też w sosie, bo tak się u nas podaje ![]() Miłego weekendu!
|
|
|
|
#3972 |
|
Zadomowienie
|
Też jestem za czerwonym krzesełkiem
|
|
|
|
#3973 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3974 |
|
Zakorzenienie
|
Moja babcia miała dzisiaj wylew, ale... nie rusza mnie to. Nie pamiętam, kiedy ostatni raz spotkało mnie coś miłego z jej strony, i nie tylko mnie zresztą, bo prawie całe rodzeństwo cioteczne ma takie samo zdanie na ten temat... To taki typ babki, co wszystkich wyzywa, każe "wypierdalać" od niej z domu itp itd... A jak obsmarowuje za plecami, o losie... Nie wiem i chyba nie chcę wiedzieć, co mówi na mój temat, ale moją kuzynkę - całkiem normalną i w dodatku bardzo ładną dziewczynę - nazwała przy moich rodzicach, podczas jakiejś luźnej rozmowy, KLEMPĄ. WTF? A wiecie, co było najgorsze? Że 2 dni przed ślubem leciałam do niej, na łeb, na szyję, bo miała urodziny, to pojechaliśmy wszyscy, żeby jej było miło - chociaż w domu kupa roboty była... A ona? Pfff, nawet nie złożyła nam życzeń pod kościołem, nie mówiąc już o kopercie. W sumie kij z kopertą, ale mogłaby chociaż podejść do nas!! Także no... Nie jestem w ogóle pewna, czy ona zasługuje po wszystkim na miano babci...
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-08-09 o 22:35 |
|
|
|
#3975 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a u mnie tez jest zupa buraczkowa to wtedy ziemniaki w srodku i smietana a buraki starte ---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Cytat:
tylko ja taki typ jestem ktos mi wyrzadzi krzywde ale jak temu komus sie cos stanie to mi zawsze szkoda ---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- onalella jasne ze pamietamy pisalam ze masz urlop w olsce 3 tygodnie i przygotowania do chrzcin i jak sie udaly??? bo nie wiem czy pisalas i jak malutki sie czuje?? |
||
|
|
|
#3976 |
|
Zadomowienie
|
Hje Wisienko (nie przyzwyczaję się chyba
) jak ja mogłam zapomnieć o czystym barszczyku z krokiecikiem ![]() Ja jeszcze czasem jadam z chlebem ale to nie regionalna potrawa tylko ja po prostu uwielbiam chleb i jem go do prawie każdej zupy Od dziecka tak miałam, mogłabym żyć o chlebie i ... herbacie z sokiem malinowym ![]() W niedzielę mój dzieć kończy 6 miechów i z tej okazji trzeba będzie zacząć dawać jakieś jedzonko oprócz mleczka... Marnie to widzę, na razie jej tylko próbowałam w największą czikę wcisnąć butlę z wodą. Myślicie że piła? A gdzie tam, pluła straszliwie (pechowo się złożyło bo się w tamtym tygodniu nauczyła) a jak już jej wycisnęłam jakąś kropelkę na język to się otrzepywała i mówiła "be". Oj będzie wesoło
|
|
|
|
#3977 |
|
Zakorzenienie
|
Kija, nie wiem od czego Ty planujesz zacząć rozszerzać dietę, ale ja zaczęłam w razie co od słoiczkowego jabłuszka, bo jak mała wyczuła słodkie, to chociaż nie pluła i nie uciekała za bardzo
![]() Powodzenia w próbach! Wytrwałości i cierpliwości życzę. Najgorsza pierwsza łyżeczka !
|
|
|
|
#3978 |
|
Zakorzenienie
|
Sublime no to ja z podkarpacia i pierwszy raz słyszę o golabkach i ziemniaczkach do tego obok . :screwy:
Bo gołąbki z ziemniakami uwielbiam a barczyk to zazwyczaj z ziemniaczkami i jajeczkiem Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#3979 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z drugiej strony ciekawa jestem czym ją tak życie uszczypnęło, że jest taką pindziochą... I na pewno jej współczuję.. Podobnie jak Sarah jestem typem kopnij mnie, oddam, ale mimo wszystko będzie mi przykro, że cię boli. Bo to jednak człowiek. Rodzina w dodatku. P.S. Może po wylewie się nauczy, że nie jest wieczna i wypadałoby żyć.. inaczej. |
|
|
|
|
#3980 |
|
Zakorzenienie
|
Dobrze że już weekend to zmniejszycie produkcję na forum
![]() Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#3981 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3982 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Cytat:
I pierwszy raz jadłam proziaki! Jak przywiozłam rodzinę, to każdy z czymś innym: siostry na słodko z czekoladą, ja z masłem, twarogiem i keczupem, a rodzice z domowym pasztecikiem ![]() MNIAM!!! |
|
|
|
|
#3983 |
|
Zakorzenienie
|
Ale ja nie napisałam, że ja jej źle życzę, czy coś - współczuję, owszem, ale nie jest mi jakoś smutno, w sensie - nie rusza mnie to specjalnie... Bo nie zasłużyła na to.
|
|
|
|
#3984 |
|
Zakorzenienie
|
Black - Rozumiem, że rusza Cię to, jak mnie, że zdarzył się wypadek 1074910km ode mojej miejscowości?
Niby szkoda, ale płakać, nie płaczę? Si? |
|
|
|
#3985 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, dokładnie tak.
Mężuś przyszedł do wyra, więc ja spadam.
|
|
|
|
#3986 |
|
Zadomowienie
|
z jajeczkiem to u mnie zurek i z biala kielbaska
|
|
|
|
#3987 |
|
Zakorzenienie
|
Nie szalej tam za bardzo, bo coś pisałaś, że mąż drugiego dzieciaczka by chciał
?Żartuję , dobranoc!
|
|
|
|
#3988 | |||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42192009]A ja uwielbiam ( i Agu też) z bułeczką smażoną na maśle
[/QUOTE]Ja też z takim swiezutkim chlebkiem..... Cytat:
pierwsze czerwone! Cytat:
ja takie mam bo dostałam od siostry tż w spadku, jako ze podarowane to nie wybrzydzam nie jest złe ale też nie jakieś super Cytat:
ja nie wiem czy u nas sie tak jada ale osobiście tak lubię. Chociaż zjem też jako osobne danie bez ziemniaków. [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42192705]Sublime, u mnie też z ziemniakami ![]() A jak dziewcyzny je się u was barszcz czerwony? u mnie z ziemniakami, ale np. na Śląsku z makaronem - nie do przejścia dla mnie![/QUOTE] kaj na śląsku z makaronem?, nic mi nie wiadomo :P ziemniaki albo hanci. ale mi slinka leci na to co piszecie, ale jutro na weselu sie objem ![]() smutno mi zostawiać Haneczke. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3989 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale dopiero w poniedziałek bo co mam dziecku półrocznicę psuć, niech ten weekend spędzi sobie jeszcze w błogiej nieświadomości że oprócz cyca ludzie jedzą parę innych rzeczy Muszę odkopać moje notatki po Grzesiu, jemu ze względu na skazę prowadziłam kajecik co gdzie kiedy czy ładnie jadł i jaka była reakcja, przypomnę sobie jak to się robiło ![]() ---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ---------- Bokeh co to hańci?
|
|
|
|
|
#3990 | ||||
|
Rozeznanie
|
Odp: Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Szaja kochana dziękuje za rozwianie wątpliwości, jesteś niezastąpiona
![]() No i wszystkim za odpowiedzi też dziękuje - głupia jestem, wiem, ale mnie to się chyba zdawało że wszystkie dzieciaczki już siedzą tylko nie mój. A było mowione żeby nie czynić porównań. Baty dla mnie... Cytat:
![]() Wlasnie ma wygięte. Tak własnie zrobię, pójdę na wszelki wypadek. No i oczywiście nie będę się wygłupiać z nfz, nie wiem na co te składki idą. Najlepsze było dzisiaj, umawialam siebie do lekarza i baba mi mówi że muszę przyjechać osobiście i ze jeszcze na sierpien się zalapie. No to pojechałam i co? Mówi mi ze na sierpień nie ma nic i mam przyjść próbować zapisać się za miesiąc, w sensie że na październik... Nie wiem po co kazała mi przyjeżdżać :/ Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Jedziemy właśnie do t. Złapała nas mega burza i ulewa, normalnie s.ram w gacie Edytowane przez YellowSheep Czas edycji: 2013-08-09 o 23:38 |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:06.

U nas się tak nie je, jedynie czasem w zupkach Amino.

ja się z dzieckiem wymyłam, nakarmiłam i uspałam i śpią. Rano pewnie będzie jojczał jak Dawid wstanie i kutafon będzie spał jak najdłużej 
!

No i czasem zdarzy jej się zjeść coś z siateczki, zazwyczaj banana.
ciągle jeszcze jestem na wakacjach ale już we wtorek wracamy do domu i tym samym wracam do Was.
U nas gołąbki same, to jest samodzielne danie.
[/QUOTE]
miętowe. ale mam w nich NOGI!!!!!!!