|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł XVII części wątku: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
2 | 4,35% |
| Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki |
|
1 | 2,17% |
| Spać już ciężko, wszystko gniecie, niech już rodzi się me dziecię! |
|
4 | 8,70% |
| Sexi foczki - my mamusie, chcemy tulić swe dzidziusie |
|
6 | 13,04% |
| Zbliża się już dzień porodu, mam ochotę krzyczeć: "CHODU!" |
|
5 | 10,87% |
| W brzuchu dzieć nam nadal fika, my myślimy o lodzikach |
|
0 | 0% |
| Maluch w brzuchu sobie fika, każda mama chce lodzika |
|
0 | 0% |
| Maluch w upał w brzuchu fika, każda mama chce lodzika |
|
0 | 0% |
| Malec w brzuchu raźnie fika, my myślimy o seksikach |
|
0 | 0% |
| Malce w brzuchu fiku miku, my myślimy o seksiku |
|
1 | 2,17% |
| W tym wątku urodzą trzy mamusie, matal inwigiluje nasze brzusie |
|
0 | 0% |
| Zajechane nasze flaczki, duże są już te dzieciaczki |
|
0 | 0% |
| Wszystkie mamy bolą brzuchy, obracają sie dzieciuchy |
|
2 | 4,35% |
| Jedna zaraz rodzić chce, inne jeszcze długo nie |
|
1 | 2,17% |
| Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają |
|
18 | 39,13% |
| Deszczyk pada, słonko świeci, wnet posypią nam się dzieci |
|
1 | 2,17% |
| Czas tak szybko zapinkala, wnet porodów przyjdzie fala |
|
4 | 8,70% |
| Czas nieubłaganie leci, już za chwilkę będą dzieci |
|
1 | 2,17% |
| Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#391 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki, mamy IX-X 2013, cz. X
Dziewczyny,widzę,ze pędzicie strasznie,nie sposób nadążyć...my nadal nad morze-dziś ostatnia noc, a jutro nad jeziorko do znajomych dojeżdżamy
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#392 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki, mamy
Cytat:
bez biletow hihi Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 00:16 ---------- Poprzedni post napisano o 00:15 ---------- ogladam te karmiace matki w szoku jestem ze tam tylko 3%karmi az do 5miesiaca ciekawe jakie sa polskie statystyki kocham ta dziennikarke ona jeat boginia Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#393 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki
Juz widze mine mojego Tz jak bym mu zaserwowala platki i mleko prosto z cyca na sniadanie
az mi sie nie dobrze zrobilo
|
|
#394 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki
|
|
|
|
#395 | |
|
dryfuję słowami
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dw
Cytat:
Szkoda, że nie mam TVN style. Spróbuję zasnąć, choć kurcze ciężko będzie. Moje dziecko też już zaczyna conocną libację... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#396 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki, mamy IX-X 2013, cz. X
Cześć dziewczyny
Pisze ze szpitala. Nas jeszcze nie wypuścili. Zabrali mi malutka dzisiaj na patologię noworodków. Myślę, że jeszcze ze 2 dni nas potrzymają bo malutka ma niski poziom cukru we krwi (hipoglikemie) co jest normalne u wcześniaków. Alicja wg cech fizjologicznych jakie wykazuje urodziła się w 35 tygodniu - tak ocenili lekarze. Co by się nawet zgadzało, bo jest około 2 tygodni granicy błędu. Malej podaja glukoze dozylnie. Wygląda jak mały ufoludek z tym wenflonem w główce, jestem w niej zakochana karmię piersią - z pokarmem co prawda szału nie ma, ale coś tam jest. I ze względu na ten niski cukier - dokarmiam mała jeszcze. JESTEM SZCZĘŚLIWA, ŻE JUZ JEST TA NASZA MAŁA MYSZKA NA ŚWIECIE Relacje z porodu zdam Wam jak już będę w domu, chyba że jutro znajdę chwilkę i wene żeby napisać pozdrawiam Was z moją małą Okruszynka Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię, 08.09.12 ŻONAzanim się urodziłaś - kochałam Cię, nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." ![]() 07.08.13 MAMA Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie... ![]()
|
|
|
|
#397 | |
|
dryfuję słowami
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dw
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#398 |
|
Zadomowienie
|
I zapomniałam dodać, że dziękuję za wszystkie mile słowa i gratulacje
kochane jesteście ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię, 08.09.12 ŻONAzanim się urodziłaś - kochałam Cię, nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." ![]() 07.08.13 MAMA Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie... ![]()
|
|
|
|
#399 | |
|
dryfuję słowami
|
Odp: Dot.: Odp: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki, mamy IX-X
Cytat:
widzieliśmy fotki na fb i mała jest śliczna. Po mamusi rzecz jasna ![]() A cycki może jeszcze zaczną bardziej działać jak zobaczą, że to co produkują nie starcza. ![]() Trzymam i jeszcze raz gratuluję ![]() Ciepłe pozdrowienia ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#400 |
|
Zakorzenienie
|
kropla gratulacje
trzymam.kciuki za glukoze a o mleko sie staraj bo podobno kobiece mleko hula po 100funtow za litr wiec nawet dziewczyny jak bedziemy mialy nadwyzki to trzrba bedzie spylic to sie wozek zwroci ciekawe co z agusiamaskotka jutro nie idzie do pracy i sie przeprowadza wiec kurcze.moze jej nie byc Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#401 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki, mamy IX-X 2013,
Cytat:
Czekam z niecierpliwością na kolejne wieściCytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:59 ---------- Poprzedni post napisano o 00:58 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 01:54 ---------- Poprzedni post napisano o 00:59 ---------- Powiem Wam dziewczyny, że tak sobie tu siedzę i pracuję i naprawdę zastanawiam się czy pierwsze słowa wypowiedziane przez moje dziecko nie będą po chińsku. Mam w pracy 50% chińczyków (a jest nas w firmie ponad 100) i akurat moja część pomieszczenia to same chińczyki oprócz mnie i mojego kolegi z Francji. Nie słyszę nic oprócz chińszczyzny cały boży dzień (chyba, że chcą coś od nas to wtedy idzie w ruch angielski). Rujnuje mi to zdrowie psychiczne i to mocno. Chyba stanę się rasistką po powrocie do Polski
|
|||
|
|
|
#402 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki, mamy IX-X 2013,
Cytat:
i az was wypuszcza..A ja spac niemoge bo mnie wszystko swedzi bo komar mnie pogryzl. Mowilam TZowi ze komar jest a on mi na to ze nic nie brzeczy - to teraz ja mu bede brzeczec!! Wypilam wapno x2 mozna wogole w ciazy?? Ide na kawe i ciastka na 1 sn ![]() Wkoncu chlodniej ol jee..
Edytowane przez karolson Czas edycji: 2013-08-10 o 07:23 |
|
|
|
|
#403 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki, mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mojemu M. też się to kiedyś zdarzyło dwukrotnie-raz jak mieszkaliśmy jeszcze w bloku to zostawił w drzwiach a za drugim razem zamykał firmę Zorientował się po przyjeździe do domu jak nie miał czym otworzyć drzwi i wracał z duszą na ramieniu do pracy. Ale nikt tych kluczy nie zauważył i nic nam nie zginęło Cytat:
![]() Cytat:
A nie pogonią Cię z ostrego dyżuru tylko ze swędzącą pipką ? ![]() Ja bym smarowała a jeśli się pojawią upławy to szła do gina na wizytę. Cytat:
Trzymam kciuki żeby ten poziom cukru się jak najszybciej unormował tak abyście mogły wrócić do domku ![]() ---------- Dopisano o 07:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:33 ---------- Ja brałam jakiś czas temu
|
||||||
|
|
|
#404 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki, mamy IX-X 2013, cz.
Cześć kobitki
Gorzej chyba być nie może, wczorajsza biegunka mnie wykończyła Jeszcze mała się stawia w brzuchu i dość boleśnie wypina Wieczorem dostałam takiego pieczenia sromu i w ogóle był tak rozpalony!!! Nie wiedziałam co się dzieje :/ Dobrze, że mama wróciła - kazała mi robić okłady z rumianku... Ciągle mam uczucie, że chce mi się siku a robię po 2 kropelki i tyle :/ Na dodatek znów te hemoroidy
|
|
#405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurcze a kiedy miałaś badany mocz? Mam nadzieję,że to żaden stan zapalny pęcherza. |
|
|
|
|
#406 |
|
Zakorzenienie
|
Heeeeloooł
![]() Nadrobiłam,ale nic mi się nie chce. U nas zimno i pada, co mnie bardzo cieszy.Aczkolwiek jest dość sennie. Wczoraj mi tak twardniał brzuch,że już tylko leżałam. Aż dziwne, nie miałam tak wcześniej... Czekam na stolarzy i jadę z mamą do pasmanterii po materiał na falbankę do łóżeczka itp. ![]() Zauważyłam,że w piątki aktywność na wątku jest wzmożona
Edytowane przez butterfly20 Czas edycji: 2013-08-10 o 08:00 |
|
|
|
#407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#408 | |
|
BAN stały
|
Kupiłam maść do sutków za półtora euro.Ogólnie zdradziłam Rossmana dla DMu , parę rzeczy stamtąd kiedyś miałam i były nawet lepsze.Paste do zębów ziołową i jakoś mi mniej krwawiły dziąsła niż po prodontax.
---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ---------- Cytat:
Edytowane przez maharet1092 Czas edycji: 2013-08-10 o 08:18 |
|
|
|
|
#409 |
|
Wtajemniczenie
|
Normalnie skręcam się z bólu, znów miałam wrażenie, że za chwilę ze mnie "coś chluśnie", poszłam na kibelek i nic
Jeszcze ten ból promieniuje mi od pachwin, poprzez dół brzucha aż po odcinek lędźwiowo-krzyżowy z prawej strony Nie wiem czy jest to powód, żeby w razie czego zgłosić się na IP ![]() ---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ---------- Końcem lipca, były tam jakieś bakterie drobne, dostałam na to Urosept 3x2, jestem w trakcie brania.
|
|
#410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Intensywna biegunka połączona z silnymi bólami na pewno jest wskazaniem do zgłoszenia się ciężarnej na IP. Tak jak radziła ja: ) pij dużo wody, kup herbatkę żurawinową (ja piłam sok żurawinowy 100% apteczny) w razie braku poprawy jedźcie na IP |
|
|
|
|
#411 | |
|
czyli Endżi
|
Kropelko,
Cytat:
|
|
#412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czy tylko powiedziały ? bo się zastanawiam czy jak mnie nie będzie w domu to będę wiedziała że byli wreszcie się dziś wyspałam
|
|
|
#413 |
|
Wtajemniczenie
|
KROPLA super slyszec od was tsk dobre wiesci
![]() COTKA DIORISHA hehe no co, skad wiecie ze moja pipunia nie potrzebuje emergency ![]() ![]() Tutaj w weekendy jest taki dyzur lekarski dla mniej pilnych przypadkow typu bol zeba, pipki., ucha. Taki lekarz rodzinny dyzuruje, jeden na cala gmine. I to nazywa sie ostry dyzur Z powazniejszymi przypadkami IP. Troche zakrecilam.Ogolnie jest lepiej. Wstrzymuje sie wiec do pon:thumbup: ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
#414 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Ja kupiłam tę mustele podwójnie działającą jak mi wyskoczyły 2 tygodnie temu... Smarowałam wcześniej dość porządnie bio-oilem, nie szczędziłam go sobie no i wyszły mimo wszystko. Nie liczę na cud, ale może ta mustela to chociaż wybieli jakoś
![]() Angelika gratuluję udanej wizyty i wagi maluszka Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Asiek, Bajka zgrabne te Wasze buńki ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- Cytat:
I ciągle to parcie na pęcherz, jak już dolecę to 2 kropelki i nic więcej... Urosept biorę hmm od soboty? Tak, tydzień już. Zostało mi jeszcze na 3 dni.
|
|
|
#415 |
|
Zakorzenienie
|
Jejuuu mam takie dziwne coś w brzuchu, takie inne niż zwykłe ruchy i nie wiem,czy to ona sę jakoś inaczej ułożyła czy to skurcze?Bo nigdy do tej pory skurczów nie czułam i nie wiem...
|
#416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
widze ze weczorem jak zwykle temacik lecial, ![]() moj TŻ juz sie wypytuje kiedy bedzie mozna... wiec jak przyjedzie przed porodem to da rade jak nie to dopiero na swieta BN chyba trzeba bedzie kupic gumki by nie bylo drugiego Bubusia
|
|
#417 |
|
Zakorzenienie
|
Agusia a nie podrażniłaś się jakoś? Nowy płyn, sztuczna bielizna czy za mocne przytulanie? No albo grzybek?
|
|
|
|
#418 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jak mi nie przejdzie do poniedziałku, to się umawiam do gina na wizytę, bo oszaleć można z tym
|
|
|
#419 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja miałam takie objawy jak Agusia przy zapaleniu pęcherza... ![]() ---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- Cytat:
|
|
#420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() za wyjście
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:53.

[/RIGHT]
Julek 18.09.2013

i jeszcze raz gratuluję 

Wieżowiec 110 mieszkań, co tam. Ale klucze były na miejscu. Uff.
Wieczorem dostałam takiego pieczenia sromu i w ogóle był tak rozpalony!!! Nie wiedziałam co się dzieje :/ Dobrze, że mama wróciła - kazała mi robić okłady z rumianku... Ciągle mam uczucie, że chce mi się siku a robię po 2 kropelki i tyle :/ Na dodatek znów te hemoroidy