|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł XVII części wątku: | |||
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 4,35% |
Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki |
1 | 2,17% |
Spać już ciężko, wszystko gniecie, niech już rodzi się me dziecię! |
4 | 8,70% |
Sexi foczki - my mamusie, chcemy tulić swe dzidziusie |
6 | 13,04% |
Zbliża się już dzień porodu, mam ochotę krzyczeć: "CHODU!" |
5 | 10,87% |
W brzuchu dzieć nam nadal fika, my myślimy o lodzikach |
0 | 0% |
Maluch w brzuchu sobie fika, każda mama chce lodzika |
0 | 0% |
Maluch w upał w brzuchu fika, każda mama chce lodzika |
0 | 0% |
Malec w brzuchu raźnie fika, my myślimy o seksikach |
0 | 0% |
Malce w brzuchu fiku miku, my myślimy o seksiku |
1 | 2,17% |
W tym wątku urodzą trzy mamusie, matal inwigiluje nasze brzusie |
0 | 0% |
Zajechane nasze flaczki, duże są już te dzieciaczki |
0 | 0% |
Wszystkie mamy bolą brzuchy, obracają sie dzieciuchy |
2 | 4,35% |
Jedna zaraz rodzić chce, inne jeszcze długo nie |
1 | 2,17% |
Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają |
18 | 39,13% |
Deszczyk pada, słonko świeci, wnet posypią nam się dzieci |
1 | 2,17% |
Czas tak szybko zapinkala, wnet porodów przyjdzie fala |
4 | 8,70% |
Czas nieubłaganie leci, już za chwilkę będą dzieci |
1 | 2,17% |
Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#391 |
Wtajemniczenie
|
Odp: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki, mamy IX-X 2013, cz. X
Dziewczyny,widzę,ze pędzicie strasznie,nie sposób nadążyć...my nadal nad morze-dziś ostatnia noc, a jutro nad jeziorko do znajomych dojeżdżamy
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#392 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki, mamy
Cytat:
bez biletow hihi Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 00:16 ---------- Poprzedni post napisano o 00:15 ---------- ogladam te karmiace matki w szoku jestem ze tam tylko 3%karmi az do 5miesiaca ciekawe jakie sa polskie statystyki kocham ta dziennikarke ona jeat boginia Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#393 |
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki
Juz widze mine mojego Tz jak bym mu zaserwowala platki i mleko prosto z cyca na sniadanie
![]() ![]() az mi sie nie dobrze zrobilo
![]() |
#394 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki
|
![]() ![]() |
![]() |
#395 | |
dryfuję słowami
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dw
Cytat:
Szkoda, że nie mam TVN style. Spróbuję zasnąć, choć kurcze ciężko będzie. Moje dziecko też już zaczyna conocną libację... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
#396 |
Zadomowienie
|
Odp: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki, mamy IX-X 2013, cz. X
Cześć dziewczyny
![]() Pisze ze szpitala. Nas jeszcze nie wypuścili. Zabrali mi malutka dzisiaj na patologię noworodków. Myślę, że jeszcze ze 2 dni nas potrzymają bo malutka ma niski poziom cukru we krwi (hipoglikemie) co jest normalne u wcześniaków. Alicja wg cech fizjologicznych jakie wykazuje urodziła się w 35 tygodniu - tak ocenili lekarze. Co by się nawet zgadzało, bo jest około 2 tygodni granicy błędu. Malej podaja glukoze dozylnie. Wygląda jak mały ufoludek z tym wenflonem w główce, jestem w niej zakochana ![]() ![]() JESTEM SZCZĘŚLIWA, ŻE JUZ JEST TA NASZA MAŁA MYSZKA NA ŚWIECIE ![]() Relacje z porodu zdam Wam jak już będę w domu, chyba że jutro znajdę chwilkę i wene żeby napisać ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię, 08.09.12 ŻONAzanim się urodziłaś - kochałam Cię, nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." ![]() 07.08.13 MAMA Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#397 | |
dryfuję słowami
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dw
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
#398 |
Zadomowienie
|
I zapomniałam dodać, że dziękuję za wszystkie mile słowa i gratulacje
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię, 08.09.12 ŻONAzanim się urodziłaś - kochałam Cię, nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." ![]() 07.08.13 MAMA Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#399 | |
dryfuję słowami
|
Odp: Dot.: Odp: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki, mamy IX-X
Cytat:
![]() ![]() A cycki może jeszcze zaczną bardziej działać jak zobaczą, że to co produkują nie starcza. ![]() Trzymam ![]() ![]() Ciepłe pozdrowienia ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
#400 |
Zakorzenienie
|
kropla gratulacje
trzymam.kciuki za glukoze a o mleko sie staraj bo podobno kobiece mleko hula po 100funtow za litr wiec nawet dziewczyny jak bedziemy mialy nadwyzki to trzrba bedzie spylic to sie wozek zwroci ciekawe co z agusiamaskotka jutro nie idzie do pracy i sie przeprowadza wiec kurcze.moze jej nie byc Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#401 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki, mamy IX-X 2013,
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:59 ---------- Poprzedni post napisano o 00:58 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 01:54 ---------- Poprzedni post napisano o 00:59 ---------- Powiem Wam dziewczyny, że tak sobie tu siedzę i pracuję i naprawdę zastanawiam się czy pierwsze słowa wypowiedziane przez moje dziecko nie będą po chińsku. Mam w pracy 50% chińczyków (a jest nas w firmie ponad 100) i akurat moja część pomieszczenia to same chińczyki oprócz mnie i mojego kolegi z Francji. Nie słyszę nic oprócz chińszczyzny cały boży dzień (chyba, że chcą coś od nas to wtedy idzie w ruch angielski). Rujnuje mi to zdrowie psychiczne i to mocno. Chyba stanę się rasistką po powrocie do Polski ![]() |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#402 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki, mamy IX-X 2013,
Cytat:
![]() A ja spac niemoge bo mnie wszystko swedzi bo komar mnie pogryzl. Mowilam TZowi ze komar jest a on mi na to ze nic nie brzeczy - to teraz ja mu bede brzeczec!! Wypilam wapno x2 mozna wogole w ciazy?? Ide na kawe i ciastka na 1 sn ![]() Wkoncu chlodniej ol jee..
Edytowane przez karolson Czas edycji: 2013-08-10 o 06:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#403 | ||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki, mamy IX-X 2013, cz.
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Mojemu M. też się to kiedyś zdarzyło dwukrotnie-raz jak mieszkaliśmy jeszcze w bloku to zostawił w drzwiach a za drugim razem zamykał firmę ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A nie pogonią Cię z ostrego dyżuru tylko ze swędzącą pipką ? ![]() Ja bym smarowała a jeśli się pojawią upławy to szła do gina na wizytę. Cytat:
![]() Trzymam kciuki żeby ten poziom cukru się jak najszybciej unormował tak abyście mogły wrócić do domku ![]() ---------- Dopisano o 07:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:33 ---------- Ja brałam jakiś czas temu ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#404 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki, mamy IX-X 2013, cz.
Cześć kobitki
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#405 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurcze a kiedy miałaś badany mocz? Mam nadzieję,że to żaden stan zapalny pęcherza. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#406 |
Zakorzenienie
|
Heeeeloooł
![]() Nadrobiłam,ale nic mi się nie chce. U nas zimno i pada, co mnie bardzo cieszy.Aczkolwiek jest dość sennie. Wczoraj mi tak twardniał brzuch,że już tylko leżałam. Aż dziwne, nie miałam tak wcześniej... Czekam na stolarzy i jadę z mamą do pasmanterii po materiał na falbankę do łóżeczka itp. ![]() Zauważyłam,że w piątki aktywność na wątku jest wzmożona ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez butterfly20 Czas edycji: 2013-08-10 o 07:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#407 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#408 | |
BAN stały
|
Kupiłam maść do sutków za półtora euro.Ogólnie zdradziłam Rossmana dla DMu , parę rzeczy stamtąd kiedyś miałam i były nawet lepsze.Paste do zębów ziołową i jakoś mi mniej krwawiły dziąsła niż po prodontax.
---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ---------- Cytat:
Edytowane przez maharet1092 Czas edycji: 2013-08-10 o 07:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#409 |
Wtajemniczenie
|
Normalnie skręcam się z bólu, znów miałam wrażenie, że za chwilę ze mnie "coś chluśnie", poszłam na kibelek i nic
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ---------- Końcem lipca, były tam jakieś bakterie drobne, dostałam na to Urosept 3x2, jestem w trakcie brania.
![]() |
#410 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Intensywna biegunka połączona z silnymi bólami na pewno jest wskazaniem do zgłoszenia się ciężarnej na IP. Tak jak radziła ja: ) pij dużo wody, kup herbatkę żurawinową (ja piłam sok żurawinowy 100% apteczny) w razie braku poprawy jedźcie na IP ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#411 | |
czyli Endżi
|
Kropelko,
![]() Cytat:
![]() |
#412 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
czy tylko powiedziały ? bo się zastanawiam czy jak mnie nie będzie w domu to będę wiedziała że byli ![]() wreszcie się dziś wyspałam ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#413 |
Wtajemniczenie
|
KROPLA super slyszec od was tsk dobre wiesci
![]() COTKA DIORISHA hehe no co, skad wiecie ze moja pipunia nie potrzebuje emergency ![]() ![]() Tutaj w weekendy jest taki dyzur lekarski dla mniej pilnych przypadkow typu bol zeba, pipki., ucha. Taki lekarz rodzinny dyzuruje, jeden na cala gmine. I to nazywa sie ostry dyzur ![]() Ogolnie jest lepiej. Wstrzymuje sie wiec do pon:thumbup: ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
09 października 2013 18:45 Ninka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#414 | ||||
Wtajemniczenie
|
Ja kupiłam tę mustele podwójnie działającą jak mi wyskoczyły 2 tygodnie temu... Smarowałam wcześniej dość porządnie bio-oilem, nie szczędziłam go sobie no i wyszły mimo wszystko. Nie liczę na cud, ale może ta mustela to chociaż wybieli jakoś
![]() Angelika gratuluję udanej wizyty i wagi maluszka ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Asiek, Bajka zgrabne te Wasze buńki ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#415 |
Zakorzenienie
|
Jejuuu mam takie dziwne coś w brzuchu, takie inne niż zwykłe ruchy i nie wiem,czy to ona sę jakoś inaczej ułożyła czy to skurcze?Bo nigdy do tej pory skurczów nie czułam i nie wiem...
#416 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() widze ze weczorem jak zwykle temacik lecial, ![]() moj TŻ juz sie wypytuje kiedy bedzie mozna... wiec jak przyjedzie przed porodem to da rade jak nie to dopiero na swieta BN ![]() chyba trzeba bedzie kupic gumki by nie bylo drugiego Bubusia ![]()
![]() |
#417 |
Zakorzenienie
|
Agusia a nie podrażniłaś się jakoś? Nowy płyn, sztuczna bielizna czy za mocne przytulanie? No albo grzybek?
|
![]() ![]() |
![]() |
#418 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#419 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja miałam takie objawy jak Agusia przy zapaleniu pęcherza... ![]() ---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#420 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:37.