|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Dzisiaj chlodniej, burza 3razy dupnela i co? Pstro ;] dalej ni chu chu ulewy. Ale przynajmniej w koncu przyjemnie jest w pokoju. Moze mlody pospi
Cala, jak tam Julasek kochany??? ![]() My szczepienie w przyszlym tyg..... Bokeh, bawcie sie dobrze jutro ![]() Doczytalas z tym budzikiem? ![]() Jak tata bedzie mial to daj znac za ile chce sprzedac ![]() Alez sie przemilo zajechalam tym bieganiem ![]() Jeszcze z tydzien se tylko pobiegam potem doloze skalpela (na mnie dziala super, wiec nie chce mi sie szukac nic innego )Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3992 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
|
|
|
|
#3993 |
|
Zakorzenienie
|
Yellow milej podrozy
![]() Uwazajcie na siebie. Lenova, jak jazda przebiegla??? Jak Blaneczka??? Dobranoc lejdis ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 23:56 ---------- Poprzedni post napisano o 23:51 ---------- Jeszcze na dobranoc konikowopolna ciekawostka - Luna wtranzolila na kolacje delikwenta dobrze, ze tego nie widzialam tylko malz zaraportowalWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3994 |
|
Rozeznanie
|
Bokeh bawcie się dobrze!
najedz się za nas tutaj ![]() Lady dzięki ![]() Ale numer, gaz w aucie nam się kończy a nikt nie chce zatankować bo burza, chyba zaraz będziemy ciś właśnie przejechalismy przez Skałę, która zna to wie jakie tu serpentyny. pogoda masakra, źle się jedzie.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3995 |
|
Zakorzenienie
|
Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Czesc!
nomen jak po wizycie? Nadrabiajac liczylam, ze sie odezwalas wieczorem... szaja ale wyskoczylas z tym barszczem z makaronem. Normalnie podnioslo mi sie... U mnie w domu jadlo sie zabielany z ziemniakami a jesli z botwinki byl, to jeszcze liscie mama wrzucala. Z jajkiem to tylko chlodnik. Moj tz zje wszystko, ale z barszczem nie dal rady, jak tylko gdzies szlismy w odwiedziny, to pytal czy na pewno nie beda go raczyli fioletowa zupa. Nie smak a kolor byl przeszkoda. Golabki mama podawala z ziemniakami, ale ja jadlam z chlebem. Ziemniakow jako zapychacza nie akceptuje, za to chleb jak kija uwielbiam!! Mama teraz mi przywiozla, co z tego ze nie pierwszej swiezosci, byl najlepszy jaki w zyciu jadlam. Golabki sa w Japonii. Bez ryzu w srodku ale jedzone do ryzu. sublime witam! onaella wracaj do nas. lady w salonie podloge myje co 2-3 dni. W sypialni mamy maty, wiec tylko odkurzam. Dzis Yae obudzila mnie nie placzem, nie wierceniem a dzwiekiem dartego papieru. W oknie sa wstawione ekrany zaslaniajace szybe. Skladaja sie z drewnianych ramek wypelnionych papierem. Bebnila sobie w ten papier az w koncu naparla calym cialem i teraz mamy malownicza dziure Wiedzielismy, ze te ekrany na straty sa spisane, ale nie ze tak szybko...
|
|
|
|
#3996 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Cytat:
a szkoda ze tz nie lubi barszczu przecież taki dobry.. byliscie kiedyś razem w pl?? , Nas Hania budzi wchodząc nam na głowę. Wczoraj na przyklad, weszła na głowę tz bo koło jego głowy stoi szafka nocna z budzikiem tym metallwym. Wzięła go w lapki i przyciągała z powrotem przez glowe tz ![]() Już sie stresuje ze zostawiam Hanie na 2 dni, spać przez to nie umiem... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3997 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bawcie sie dobrze! Bardzo designersko ;-) Jeszcze nie spotkalam Japonczyka, ktory barszcz lubilby... Ja tez nie przepadam. Byl u mnie 2 razy, pierwszy raz po kilku miesiacach bycia razem i byl przerazony, bo w Japonii przedstawienie chlopaka/dziewczyny jest rownoznaczne z oswiadczynami. Ba, nie tyle przedstawienie, co powiedzenie, ze sie z kims spotyka... Chcialabym kiedys zobaczyc taka pobudke... ;-) |
|
|
|
|
#3998 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42192705]Sublime, u mnie też z ziemniakami ![]() A jak dziewcyzny je się u was barszcz czerwony? u mnie z ziemniakami, ale np. na Śląsku z makaronem - nie do przejścia dla mnie![/QUOTE] a fuuuuuuuj ![]() barszcz czerwony u mnie tylko do krokietów (ostatnio u kolezanki jadłam krokiety nie z nalesników tylko z ciasta drożdzowego- pyyyycha), barszcz biały obowiązkowo z kiełbasą, jajkiem i ziemniakami SUBLIME- okropne jest to co piszesz o podejsciu do ciaży w UK BOKEH- bawcie sie dobrze, Haniula bedzie w dobrych rękach, chociaz i tak pewnie bedziesz dzwonic co godzine- jak tak robiłam jak byłam na tym weselu ostatnio- aż mama tel wyłączyła ![]() co do rozszerzania diety- tez nie trzymam sie schematów mega kurczowo- daje do spróbowania jak cos jem typu pomidor, ser , ale ze wzg na skaze mlodego troszke mam ograniczenia. A gluten? dałam biszkopta i po krzyku, potem manna do krupniczku i jakos poszło u mnie 16 stopni i leje, a ja chciałam dzis na zakupy jechac bazarowe i d.pa, ehhhhh, nie dogodzisz ![]() dziecie mi wstało po 6- obudzona zostałam wsadzeniem palca do nosa , pobuszowalismy troche na łożku a teraz rzuca sobie oballem i łazi za nim po całym pokoju ---------- Dopisano o 07:46 ---------- Poprzedni post napisano o 07:45 ---------- tak w ogóle to dzien dobry
|
||
|
|
|
#3999 |
|
Zakorzenienie
|
Hej! W końcu jest czym oddychać!
![]() Ale burza u nas całą nic była i takich grzmotów jeszcze nie słyszałam.... nie wiem co robić z ta kupka..bardzo mnie to martwi.... lecę budzić chłopaków , szkoda mi bo tak słodko śpią...ale zaraz jedziemy do księdza....za 2 tygodnie chrzciny Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4000 |
|
Konto usunięte
|
Bokeh posmarkalam rie jak sobie wyobrazilam poharatane czolo tz budzikiem
A z makaronem barszcz w siemcach . |
|
|
|
#4001 |
|
Rozeznanie
|
Pisalam juz wczoraj,ale wreszcie nie skonczylam pisac
Marcin mial wczoraj szalone 2 drzemki po 30 min, ta druga skonczyla sie jak go odebralam od matki,czyli o 13.30. Wiec do 19:30 byl taaak marudny,a spac nie mogl.Niczego sie nie dowiedzialam u gina Czesc nowa mamo Golabki w sosie pomidorowym z ziemniakami Botwinka z liscmi i jajcem, barszcz z uszkami na swieta lub pasztecikami ( ale bym zjaaadla) Oooo tez zawsze chcialam zrobic kluchy slaskie,tak mnie urzeka w nich ta dziurka Meneq,szkoda ze TZ nie chce barszczyku,taki pyszny jest A u nas na cywilnym chlopak mojej swiadkowej,gdy dostal barszyk(ok 24 to bylo) to myslal,ze koniec imprezy W jego rejonie barszczyk podaja na zakonczenieBokeh,baw sie dobrze i nie martw sie o Hanulke Aaa jeszcze co, wiecie u tego gina pytal sie o okres. To mowie,ze pierwszy od porodu pojawil sie 22 czerwca,a w lipcu juz niet. "To moze pani w ciazy jest?" Nie,no biore tabletki... Wsadzil mi tego pindla od usg "nie,nie jest pani w ciazy" Ahhhh tak mi sie szkoda zrobilo ![]() Debrah- tez podoba mi sie to czerwone krzeselko Milego dnia mamuski ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4002 |
|
Zakorzenienie
|
Debrah jak dla mnie krzesełko mummy love czerwone
![]() My dostaliśmy w prezencie pod przyszłej chrzestnej krzeselko ...niestety nie można w nim posadzić dziecka niesiedzacego.....więc trochę kiepsko....no ale coz zrobić... Ale mamy krzesełko w sowy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2013-08-10 o 08:35 |
|
|
|
#4003 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Hej Kochane!!
wróciłam ! ;p ale moj Tzt ma jeszcze tydzien urlopu;> więc też nie bedzie mnie czesto, troche Was podczytywałam na wakacjach. Wisienko! SZUKAJCIE CHAŁUPY, nie da się tak żyć. Chciałam z Wami wczoraj popisać, ale tak pierdzielneło koło mojego domu, ze wszystko się wyłączyło, net i tv ( dobrze, ze mialam naladowana baterie w laptopie, tak sobie obejrzalam serial
|
|
#4004 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przeszlabym sie na Twoim miejscu do jeszcze jednego lekarza. Nieodpowiedzialnie Cie potraktowal |
|
|
|
|
#4005 |
|
Zadomowienie
|
Ale narobiłyście mi smaka z tym barszyczkiem
Bokeh udanej zabawy neti na kupke moge ci polecić również jednoskładnikowy słoiczek z jabłuszkiem mój Mały wczoraj zjadł o 17 cały i 3 kupki od tego czasu były ![]() nomen ja też miałam zawsze po porodzie po
26.02.2013 18.11.2014 Edytowane przez iffonka7 Czas edycji: 2013-08-10 o 08:50 |
|
|
|
#4006 |
|
Zakorzenienie
|
Nawet nie wiecie jak Wam zazdroszcze, ze czika sie skonczyla. U mnie w ten weekend apogeum. Jutro mamy wpasc do znajomych na grilla na plazy i nie widze tego...
|
|
|
|
#4007 |
|
Zakorzenienie
|
ojjj jeden dzien przerwy ma być tylko, a pozniej znowu upał ;]
|
|
#4008 |
|
Zakorzenienie
|
neti a probowalas wody z pod sliwek? Na noc kilka sliwek zalac goraca woda i rano wypic wode. To Antonia musi ruszyc!
Wiecej mu pic dawaj w ciagu dnia. Na Twoim miejscu nie pomagalabym mu inaczej. On musi zaczac sam sie wyprozniac ---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ---------- Ucieszylby mnie nawet jeden dzien... |
|
|
|
#4009 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Deli
|
|
|
|
#4010 |
|
Zadomowienie
|
Deli super że wróciłaś, zdjecia w k. śliczne, obie jesteście piękne a moge wiedzieć gdzie byłyście bo chyba nie doczytałam wcześniej
|
#4011 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
troszku sie opaliłam nawet, juz nie wygladam jak wampir![]() Cytat:
jedyny duży minus-> jedzenie (katastrofa)
|
|
|
#4012 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
witaj dobrze pamiętałam że się wczasujesz ![]() Cytat:
![]() fajnie! mimo wszystko się cieszę, trzeba naładować akumulatory na zimę. Cytat:
Cytat:
Ja już z Agu na targu byłam, pieczywko, warzywa, malinki, mniam! |
||||
|
|
|
#4013 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42195745]witaj
dobrze pamiętałam że się wczasujesz ![]() zgadzam się ![]() fajnie! mimo wszystko się cieszę, trzeba naładować akumulatory na zimę. też się zgadzam śliczna ta nazwa jest! Ja już z Agu na targu byłam, pieczywko, warzywa, malinki, mniam![/QUOTE] Malinki!! Podziel sie, prosze. |
|
|
|
#4014 |
|
Lurker ;)
|
Dziewczyny u nas cziki nie ma, za to jest ulewa
![]() A na kolacje( 24 ![]() TZ wczoraj namowil mnie na tortille a on kebaba. Oj zgrzeszylam ale to tylko 1 raz :P
|
#4015 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień doberek!
w nocy lało, wiało a teraz znowu gorąco, już jest 28 stopni. Tak jak Szaja pisze - ładujemy baterie przed zimą, zobaczycie jak będziemy narzekać na snieg ![]() U nas się je gołąbki z ziemniakami (jako dodatek) i sosem pomidorowym, barszczyk zabielany jako zupa, czysty z krokietami, uszkami, pierogami albo paluszkami takimi grubymi Kija "Hanci" w dopełniaczu to "Hania" w mianowniku Czyli córcia Bokeh ![]() Bokeh baw się dobrze! Lady postanowiłam - od dzisiaj biegam. Jeśli ma mi to pomóc w zrzuceniu kg to będę to robić Ćwiczę, ale jakoś nie widzę rezultatów. Możesz mi coś rozpisać jeśli chodzi o takiego laika jak ja??![]() Debrah - Miss Polski na Wózku studiuje u mnie Brała już udział w konkursie na uczelni. http://www.tygodniksiedlecki.com/t18812-taka.fajna.htm Kochana w przyszłym roku wyganiamy Cię na konkurs
|
|
|
|
#4016 |
|
Zakorzenienie
|
hejka gaduly!
sniadanko zjedzone, mlody spi, obiadek dla niego dochodzi czyli czas na wizaz ![]() pospalismy dzis do 7.30, bosko ![]() lece nadrabiac |
|
|
|
#4017 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Cytat:
plus nie kombinowałabym znowu z mlekiem. na bd jest dopiero pare dni, organizm jeszcze nie "zapomniał" całkiem o wspomagaczach, dobrze ze Antoś próbuje sam Cytat:
|
||
|
|
|
#4018 | |||
|
Zakorzenienie
|
niezle...
mnie wkurza jak ktos chodzi na bosaka, bo zaraz stopy widac i tak mnie to drazni ze szok ![]() Cytat:
Cytat:
http://allegro.pl/krzeselko-do-karmi...424935077.html ale niestety bedzie musialo jeszcze troche na Kubulka zaczekac bo jednak nie rozklada sie az tak bardzo na lezaco ![]() no nic, hustwka narazie daje rade ![]() Cytat:
skwarki - dla mnie nie do przelkniecia barszcz czerwony z makaronem ![]() kocham makaron - i moglabym go zjesc prawie z kazda zupa ![]() golabki z sosem i ziemniakami |
|||
|
|
|
#4019 |
|
Konto usunięte
|
Pstryniu, ty jak moja Agatka jesteś
KAŻDY makaron wciągnie.
|
|
|
|
#4020 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42196512]Pstryniu, ty jak moja Agatka jesteś
KAŻDY makaron wciągnie.[/QUOTE]Tez wciagne kazdy, ale z barszczem chyba mnie przerasta. pstryniu zapraszam na makaron do mnie, tu sa co najmniej 4 rodzaje, ktorych nie je sie w Polsce i mozna je podac na rozne sposoby. Mozna przez miesiac jesc makaron i kazdego dnia inny |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:10.

)
dobrze, ze tego nie widzialam tylko malz zaraportowal
właśnie przejechalismy przez Skałę, która zna to wie jakie tu serpentyny. pogoda masakra, źle się jedzie.

, pobuszowalismy troche na łożku a teraz rzuca sobie oballem i łazi za nim po całym pokoju 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)